português | english | français | català

logo

Búsqueda en la base de datos

Base de datos:
FONS
Buscar:
ALIMENTS []
Referencias encontradas:
Mostrando:
1 .. 20   en el formato [Estandar]
página 1 de 13
ir a la página                         


1 / 252
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Les Escumes de Sitges / Jordi Surià
Surià Guillaumes, Jordi


En: Xermada. Sitges, núm. 30 (desembre 2002), p. 5-68 : il.


Matèries: Aliments ; Costums alimentaris ; Pastissers
Àmbit:Sitges
Cronologia:[2002]
Accés: https://issuu.com/laxermada/docs/xermada_30 [exemplar complet]
Localització: B. Santiago Rusiñol (Sitges); B. Josep Roig i Raventós (Sitges)


Enllaç permanent a aquest registre



2 / 252
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Les Escumes en l'actualitat / Jordi Castañeda
Ruiz de Castañeda i Campamà, Jordi


En: Xermada. Sitges, núm. 30 (desembre 2002), p. 7-8 : il.


Matèries: Aliments ; Costums alimentaris ; Pastissers
Àmbit:Sitges
Cronologia:[2002]
Accés: https://issuu.com/laxermada/docs/xermada_30 [exemplar complet]
Localització: B. Santiago Rusiñol (Sitges); B. Josep Roig i Raventós (Sitges)


Enllaç permanent a aquest registre



3 / 252
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
"Senyors i senyores" hi ha "currutacos"
Sol i Bros, Sergi


En: Xermada. Sitges, núm. 20 (primavera 2001), p. 15-17 : il.



Matèries: Costums alimentaris ; Aliments ; Setmana Santa
Àmbit:Sitges
Cronologia:[2001]
Localització: B. Santiago Rusiñol (Sitges); B. Josep Roig i Raventós (Sitges); B. Joan Oliva (Vilanova i la Geltrú); B. Manuel de Pedrolo (Sant Pere de Ribes)


Enllaç permanent a aquest registre



4 / 252
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Els Currutacos o la pastisseria ritual / Xavier Orriols i Sendra
Orriols i Sendra, Xavier


En: 08800 la revista de VNG. Vilanova i la Geltrú, núm. 5 (març 1998), p. 18


Matèries: Aliments ; Pastissers
Àmbit:Vilanova i la Geltrú
Cronologia:[1998]
Accés: http://trencadis.diba.cat/single_search/viewer?type=Fragment&eid=b1814827x
Localització: B. Joan Oliva (Vilanova i la Geltrú); B. Armand Cardona Torrandell (Vilanova i la Geltrú)


Enllaç permanent a aquest registre



5 / 252
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Els Currutacos / Biblioteca-Museu Balaguer, Secció d'Etnologia



En: Butlletí de la Biblioteca-Museu Balaguer. Vilanova i la Geltrú. Sisena época (1981) , p. 205-211



Matèries: Aliments ; Setmana Santa ; Pastissers ; Tradicions populars
Àmbit:Vilanova i la Geltrú
Cronologia:[1981]
Localització: Biblioteca-Museu Víctor Balaguer (Vilanova i la Geltrú); B. Joan Oliva (Vilanova i la Geltrú); B. Armand Cardona Torrandell (Vilanova i la Geltrú)


Enllaç permanent a aquest registre



6 / 252
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Les Memòries d'un establiment de queviures explicades per l'Anna Maria de Ca l'Anna / Patrícia Casas Agustench
Casas Agustench, Patrícia


En: Butlletí : Centre d'Estudis Alcoverencs. Alcover, núm. 125 (2018) , p. 150-172 : il. (Premi
XVII Premi de Memòria Alcoverenca. Segon premi. Bibliografia.


Matèries: Memòries ; Història oral ; Botigues i comerços ; Aliments ; Dona ; Guerra civil espanyola ; Postguerra ; Raccionament ; Condicions de vida ; Vida quotidiana
Matèries: Girona Cardó, Anna Maria (1924-....)
Matèries:Ca l'Anna d'Alcover
Àmbit:Alcover
Cronologia:[1886 - 1990]
Accés: https://raco.cat/index.php/ButlletiCEA/article/view/375621
Localització: Universitat Autònoma de Barcelona; Institut Ramon Muntaner; Biblioteca de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



7 / 252
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
La Carta del sistema alimentari metropolità / Oriol Estela
Estela Barnet, Oriol


En: Materials del Baix Llobregat. Sant Feliu de Llobregat, núm. 21 (2015) , p. 35-38 (Dossier, Les Agricultures del Baix Llobregat) 

La contribució esquematitza els continguts de la Carta del Sistema Alimentari Metropolità promoguda pel Pla Estratègic de la Regió Metropolitana.


Matèries: Agricultura periurbana ; Aliments ; Abastament d'aliments ; Desenvolupament sostenible
Àmbit:Barcelona, àrea metropolitana
Cronologia:[2015]
Accés: https://raco.cat/index.php/Materials/article/view/350643
Localització: Universitat de Barcelona; B. Centre de Lectura de Reus; UAB: Humanitats (Hemeroteca); Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat de Girona; Arxiu Comarcal del Baix Llobregat; Universitat de Lleida; B. Montserrat Roig (Sant Feliu de Llobregat); Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; B. Marta Mata (Cornellà de Llobregat); B. Municipal l'Ateneu (Esparreguera); B. Municipal (Collbató); Institut Ramon Muntaner; Arxiu Municipal de Molins de Rei; B. Josep Roca i Bros (Abrera); B. Jordi Rubió i Balaguer (Sant Boi de Llobregat); B. Montserrat Roig (Sant Feliu de Llobregat); Centre d'Estudis de l'Hospitalet de Llobregat; B. del Centre d'Estudis del Baix Llobregat; Biblioteca Central Tecla Sala (l'Hospitalet de Llobregat)


Enllaç permanent a aquest registre



8 / 252
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Recursos alimentaris en el monestir d'època visigoda de Santa Cecília dels Altimiris (Sant Esteve de la Sarga - Pallars Jussà) Primeres aportacions / Marta Sancho i Planas
Sancho i Planas, Marta


En: Revista d'Arqueologia de Ponent. Lleida, núm. 28 (2018) , p. 63-80 : il. (Documents
Bibliografia. Resums en català i anglès.

L'excavació del monestir d'època visigoda de Santa Cecília dels Altimiris, ens ha permès recuperar un seguit de restes d'origen vegetal i animal i uns materials que ens apropen al consum de determinats aliments, tant de l'entorn del lloc com més llunyans. En aquest article definim les característiques mediambientals de la serra del Montsec, lloc on es troba ubicat el jaciment, fem una anàlisi de l'Àrea de Captació de Recursos (ACR) que es defineix al seu entorn i presentem les restes vegetals, animals i materials recuperades en la intervenció arqueològica, en definim la procedència i en valorem el pes dins la dieta. Així mateix posem en relació aquestes troballes amb els costums alimentaris descrits en textos antics i finalment fem una proposta del patró alimentari dels habitants del lloc.


Matèries: Alta edat mitjana ; Epoca visigòtica ; Monestirs ; Excavacions arqueològiques ; Objectes arqueològics ; Aliments ; Costums alimentaris ; Recursos naturals ; Medi ambient ; Arqueologia
Matèries:Jaciment dels Altimiris de Sant Esteve de la Sarga
Àmbit:Sant Esteve de la Sarga
Cronologia:[2018]
Accés: https://raco.cat/index.php/RAP/article/view/353374
Localització: UAB: Humanitats (Hemeroteca); Biblioteca de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



9 / 252
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Alimentació i cultura durant la Baixa Edat Mitjana a la Corona d'Aragó / Jaume Mira Ruiz
Mira Ruiz, Jaume


En: Paratge : quaderns d'estudis de genealogia, heràldica, sigil·logràfica i nobiliària. Barcelona, núm. 32 (2019) , p. 103-118 : il. (Estudis
Fonts i bibliografia.


Matèries: Baixa edat mitjana ; Costums alimentaris ; Aliments ; Hàbits culturals ; Moralitat
Àmbit:Aragó, corona d'
Cronologia:[1200 - 1500]
Accés: https://raco.cat/index.php/Paratge/article/view/366694
Localització: Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona; Biblioteca de Catalunya; Arxiu Històric de Sabadell; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat Pompeu Fabra; Institut Ramon Muntaner; Universitat Autònoma de Barcelona; UAB: Sibhil·la


Enllaç permanent a aquest registre



10 / 252
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Cultivar bajo las bombas : la agricultura urbana y periurbana en Barcelona durante la Guerra Civil, 1936-1939 / Marta Camps Calvet, Santiago Gorostiza, David Saurí
Camps Calvet, Marta


En: Historia agraria. Murcia, 84 (Agosto 2021), p. 141-171
Notes a peu de pàgina. Referències bibliogràfiques. Resums en castellà i anglès.


Matèries: Guerra civil espanyola ; Rereguarda ; Agricultura periurbana ; Aliments
Àmbit:Barcelona
Cronologia:1936 - 1939
Autors add.:Gorostiza Langa, Santiago ; Saurí i Pujol, David
Accés: https://seha.us8.list-manage.com/track/click?u=b4275bf8afe9aa3ff615c90a7&id=efe027fb23&e=a362138d2c
Localització: UAB: Humanitats; Universitat de Barcelona; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat de Lleida


Enllaç permanent a aquest registre



11 / 252
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Abecedari del calçot / Josep M. Giné Rosselló
Giné i Rosselló, Josep Maria


En: El Foradot. Montblanc, núm. 10 (febrer 2002), p. 16-19 : il.


Matèries: Productes agraris ; Horta ; Aliments ; Costums alimentaris ; Tradicions populars
Àmbit:Catalunya
Cronologia:[2002]
Accés: https://xacpremsa.cultura.gencat.cat/pandora/viewer.vm?id=493597&view=premsa&lang=ca [Exemplar complet]
Localització: UAB: Sibhil·la; B. Pública de Tarragona; Biblioteca de Catalunya; Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



12 / 252
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share Text complet
Bookmark and Share
COVID-19, estado de emergencia y agricultura familiar en España : mercados campesinos en Barcelona y huertos de autoconsumo en Alcaine (Teruel) / Jordi Gascón
Gascón, Jordi


En: Ager : revista de estudios sobre despoblación y desarrollo rural = journal of depopulation and rural development studies. Zaragoza, núm. 30 (2020) , p. 177-206
Notes i bibliografia. Resum en castellà; Extended abastract en anglès.


Matèries: Pandèmies ; COVID-19 ; Productes agraris ; Aliments ; Agricultura marginal ; Horta ; Mercats a l'aire lliure ; Moviments socials
Àmbit:Barcelona ; Alcaine - Terol
Cronologia:2020
Accés: https://dialnet.unirioja.es/servlet/articulo?codigo=7829398
http://ruralager.org/wp-content/uploads/06-Ager-30-Gascón.pdf
Localització: Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat Pompeu Fabra; Universitat de Lleida


Enllaç permanent a aquest registre



13 / 252
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Els Aliments gironins entren a Europa sota el símbol de la qualitat / Miquel Torns, Carme Vinyoles, Pau Lanao
Torns i Vila, Miquel


En: Revista de Girona. Girona. Any 35, núm. 136 (1989) , p. 12-19: il. (Treball de redacció


Matèries: Aliments ; Denominació d'origen ; Productes agraris ; Pesca ; Indústria alimentària ; Certificats de qualitat ; Exportació
Àmbit:Girona, província ; Europa
Cronologia:[1989]
Autors add.:Vinyoles i Casas, Carme ; Lanao i Reverter, Pau
Accés: https://raco.cat/index.php/RevistaGirona/article/view/92600
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; Universitat de Lleida


Enllaç permanent a aquest registre



14 / 252
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Menjar i beure



En: Tosquija : Revista del municipi de Vilobí d'Onyar. Vilobí d'Onyar, Núm. 39 (desembre 1996), p. 17-29 : il. (Dossier


Matèries: Costums alimentaris ; Vi ; Licors i aiguardents ; Aliments
Àmbit:Vilobí d'Onyar ; Catalunya
Cronologia:1996
Accés: https://www.bibgirona.cat/pandora/viewer.vm?id=0000291904&page=1&search=&lang=ca&view=hemerotecaVilobi [Exemplar complet]
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Carles Rahola (Girona); B. Municipal Can Roscada (Vilobí d'Onyar)


Enllaç permanent a aquest registre



15 / 252
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Sistemes alimentaris observats en el "Llibre [de la] comanda, refató y Imfermeria" (1779-1791) de l'Hospital de Santa Caterina de Girona / Pep Vila
Vila i Medinyà, Pep


En: Annals de l'Institut d'Estudis Gironins. Girona. vol. 61 (2020) , p. 307-354 : il. (Comunicacions
Notes a peu de pàgina. Resums en català i anglès.

Dono a conèixer i estudio parcialment un llibre de compres de queviures i material divers (1779-1791) de l'hospital de Santa Caterina de Girona. Gairebé totes les despeses consignades són de tipus alimentari. Aquesta mena de registre de comptabilitat el portava un prior o un administrador nomenat per una junta rectora. També comento i reprodueixo altres documents de la mateixa temàtica, anteriors i posteriors a aquest, en qualitat d'annexos. Eren els usos de taula vigents que seguien uns grups socials determinats de dirigents i servidors de l'establiment (prior o comanador/a, metge, apotecari, fadrí apotecari, clergues, dides, germans i germanes, personal d'infermeria, mossos, un escolà, etc.).


Matèries: Hospitals ; Assistència sanitària ; Gestió hospitalaria ; Alimentació humana ; Aliments ; Grups socials ; Costums alimentaris ; Fonts documentals ; Llibres de comptes
Matèries:Hospital de Santa Caterina de Girona
Àmbit:Girona
Cronologia:1779 - 1791
Autors add.:Congrés d'Història de Girona (6s : 2019 : Girona )
Accés: https://www.raco.cat/index.php/AnnalsGironins/article/view/387518
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat Rovira i Virgili; B. Fages de Climent (Figueres); Universitat de Barcelona; UAB: Humanitats (Hemeroteca); Universitat Pompeu Fabra; Universitat de Lleida; B. Popular (Palafrugell); Institut Ramon Muntaner; UAB: Sibhil·la


Enllaç permanent a aquest registre



16 / 252
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Les Confitures i les menges dolces al segle XVII : el cas de Vic / Isabel Juncosa Ginestà
Juncosa i Ginestà, Isabel


En: Ausa. Vic. vol. XXIX, núm. 185 (2020) , p. 361-446 : il.
Notes a peu de pàgina. Fonts i bibliografia.


Matèries: Aliments ; Costums alimentaris ; Edat moderna ; Receptes culinàries ; Estris domèstics ; Adroguers ; Sucrers ; Gremis ; Fonts documentals ; Manuscrits
Àmbit:Vic ; Espanya
Cronologia:[1601 - 1700]
Accés: https://raco.cat/index.php/Ausa/article/view/375312
Localització: Biblioteca Episcopal de Vic; B. Joan Triadú (Vic); Biblioteca de Catalunya; Universitat de Barcelona; B. Municipal de Manlleu BBVA; Universitat Rovira i Virgili; Arxiu Històric de Sabadell; Universitat Autònoma de Barcelona; Biblioteca de Torelló (Torelló); B. Centre de Lectura de Reus; Universitat de Girona; B. Caterina Figueras (Tona); B. Bac de Roda (Roda de Ter); B. Antoni Pladevall i Font (Taradell); B. Marquès de Remisa (Sant Hipòlit de Voltregà)


Enllaç permanent a aquest registre



17 / 252
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
De Montsant a taula : catàleg



Morera de Montsant : Parc Natural de la Serra del Montsant, desembre, 2018
1 vol. : il. col. ; 23 cm
En una carpeta d'anelles.



Matèries: Parcs naturals ; Productes agraris ; Aliments ; Catàlegs ; Explotacions agràries ; Agricultura biològica ; Desenvolupament sostenible
Matèries:Parc Natural de la Serra de Montsant
Àmbit:Montsant, serra de
Cronologia:[2018]
Autors add.:Parc Natural de la Serra de Montsant


Enllaç permanent a aquest registre



18 / 252
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
De Montsant a Taula : catàleg de productors / idea original, coordinació i treball de camp: Núria Morral



Morera de Montsant : Parc Natural de Montsant, 2013
96 p. : il. ; 21 cm



Matèries: Parcs naturals ; Productes agraris ; Aliments ; Catàlegs ; Explotacions agràries ; Agricultura biològica ; Desenvolupament sostenible
Matèries:Parc Natural de la Serra de Montsant
Àmbit:Montsant, serra de
Cronologia:[2013]
Autors add.:Morral, Núria (Dir.)
Autors add.:Parc Natural de la Serra de Montsant


Enllaç permanent a aquest registre



19 / 252
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
De la terra [Enregistrament de vídeo] / [direcció: Mònica López ; una producció de TRIACOM per a Televisió de Catalunya]



[Barcelona] : Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, [200?]
1 videodisc (DVD) (300 min.) : col., so ; 12 cm

Conté: 1. DOP Arròs del Delta de l'Ebre - 2. IGP Calçot de Valls - 3. IGP Llonganissa de Vic - 4. DOP Les Garrigues - 5. IGP Clementines de les Terres de l'Ebre - 6. DOP Avellana de Reus - 7. ETG Panellets - 8. IGP Pollastre i capó del Prat - 9. IGP Patates de Prades - 10. IGP Poma de Girona - 11. DOP Siurana - 12. DOP Formatge i mantega de l'Alt Urgell i la Cerdanya - 13. Producció Agrària Ecològica - 14. IGP Vedella dels Pirineus catalans - 15 DOP Oli de la Terra Alta i DOP oli del Baix Ebre-Montsià - 16. IGP Torró d'Agramunt - 17. Denominació cava - 18. Producció integrada - 19. Productes carnis amb marca Q - 20. formatges artesans.



Matèries: Indústria alimentària ; Productes agraris ; Aliments ; Denominació d'origen ; Documents audiovisuals
Àmbit:Catalunya
Cronologia:[200?]
Autors add.:López, Mònica
Autors add.:Televisió de Catalunya ; Triacom Audiovisual ; Generalitat de Catalunya. Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Localització: Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



20 / 252
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
A la vora del ranxos mariners de Baix a Mar / Gabriel Comes, Joaquim Orts
Comes, Gabriel


En: Recull de treballs : revista del Centre d'Estudis Sinibald de Mas. Torredembarra, núm. 19 (vol. 1) (2019) , p. 5-18 : il.


Matèries: Costums alimentaris ; Pescadors ; Vaixells de pesca ; Pesca ; Aliments ; Estris domèstics
Àmbit:Torredembarra
Cronologia:[2019]
Autors add.:Orts, Joaquim
Accés: https://www.raco.cat/index.php/RecullTreballs/article/view/359647
Localització: Biblioteca de Catalunya; Institut Ramon Muntaner; UAB: Sibhil·la; Universitat Rovira i Virgili; Universitat Pompeu Fabra; B. Pública de Tarragona; B. Mestra Maria Antònia (Torredembarra)


Enllaç permanent a aquest registre



página 1 de 13
ir a la página                         

Base de datos  FONS : Formulario avanzado

   
Buscar:
en el campo:
 
1     
2   
3