português | english | français | català

logo

Búsqueda en la base de datos

Base de datos:
FONS
Buscar:
PASTISSERS []
Referencias encontradas:
Mostrando:
1 .. 20   en el formato [Estandar]
página 1 de 4
ir a la página            


1 / 70
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Les Escumes de Sitges / Jordi Surià
Surià Guillaumes, Jordi


En: Xermada. Sitges, núm. 30 (desembre 2002), p. 5-68 : il.


Matèries: Aliments ; Costums alimentaris ; Pastissers
Àmbit:Sitges
Cronologia:[2002]
Accés: https://issuu.com/laxermada/docs/xermada_30 [exemplar complet]
Localització: B. Santiago Rusiñol (Sitges); B. Josep Roig i Raventós (Sitges)


Enllaç permanent a aquest registre



2 / 70
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Les Escumes en l'actualitat / Jordi Castañeda
Ruiz de Castañeda i Campamà, Jordi


En: Xermada. Sitges, núm. 30 (desembre 2002), p. 7-8 : il.


Matèries: Aliments ; Costums alimentaris ; Pastissers
Àmbit:Sitges
Cronologia:[2002]
Accés: https://issuu.com/laxermada/docs/xermada_30 [exemplar complet]
Localització: B. Santiago Rusiñol (Sitges); B. Josep Roig i Raventós (Sitges)


Enllaç permanent a aquest registre



3 / 70
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Els Massó, quatre generacions de pastissers sitgetans / Miquel Marzal
Marzal Ortiz, Miquel


En: Xermada. Sitges, núm. 29 (octubre 2002), p. 6-9: il.


Matèries: Botigues i comerços ; Pastissers ; Famílies
Matèries: Massó, família
Àmbit:Sitges
Cronologia:[1886 - 2002]
Accés: https://issuu.com/laxermada/docs/xermada29 [exemplar complet]
Localització: B. Santiago Rusiñol (Sitges); B. Josep Roig i Raventós (Sitges)


Enllaç permanent a aquest registre



4 / 70
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Els Currutacos o la pastisseria ritual / Xavier Orriols i Sendra
Orriols i Sendra, Xavier


En: 08800 la revista de VNG. Vilanova i la Geltrú, núm. 5 (març 1998), p. 18


Matèries: Aliments ; Pastissers
Àmbit:Vilanova i la Geltrú
Cronologia:[1998]
Accés: http://trencadis.diba.cat/single_search/viewer?type=Fragment&eid=b1814827x
Localització: B. Joan Oliva (Vilanova i la Geltrú); B. Armand Cardona Torrandell (Vilanova i la Geltrú)


Enllaç permanent a aquest registre



5 / 70
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Els Currutacos / Biblioteca-Museu Balaguer, Secció d'Etnologia



En: Butlletí de la Biblioteca-Museu Balaguer. Vilanova i la Geltrú. Sisena época (1981) , p. 205-211



Matèries: Aliments ; Setmana Santa ; Pastissers ; Tradicions populars
Àmbit:Vilanova i la Geltrú
Cronologia:[1981]
Localització: Biblioteca-Museu Víctor Balaguer (Vilanova i la Geltrú); B. Joan Oliva (Vilanova i la Geltrú); B. Armand Cardona Torrandell (Vilanova i la Geltrú)


Enllaç permanent a aquest registre



6 / 70
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Chocolates Marcoval : una fàbrica de xocolata a la Sénia / Eva Garcia Lleixà, Antonio Michavila Vidal
Garcia Lleixà, Eva


En: Lo Senienc : memòria, natura i llengua. La Sénia, núm. 13 (agost 2018), p. 62-69 : il. (Racó de la memòria
Resum en català i anglès.


Matèries: Indústria alimentària ; Fàbriques ; Pastissers ; Famílies ; Empreses familiars
Matèries: Marcoval, família
Matèries:Chocolates Marcoval
Àmbit:Sénia, la
Cronologia:[1921 - 1936]
Autors add.:Michavila Vidal, Antonio
Accés: https://raco.cat/index.php/Senienc/article/view/341419
Localització: Universitat Autònoma de Barcelona; Biblioteca de Catalunya; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Rovira i Virgili; Universitat de Girona; UAB: Sibhil·la; Institut Ramon Muntaner


Enllaç permanent a aquest registre



7 / 70
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Josep Torrellas i Pedrol / Josep Maria Contijoch i Casanovas
Contijoch i Casanovas, Josep M.


En: El Foradot. Montblanc, núm. 116 (febrer 2020), p. 16-17 : il.



Matèries: Necrologia ; Pastissers ; Anecdotari
Matèries: Torrellas i Pedrol, Josep (1935-2019)
Àmbit:Montblanc
Cronologia:[1935 - 2019]
Localització: Universitat Autònoma de Barcelona; UAB: Sibhil·la; B. Pública de Tarragona; Biblioteca de Catalunya; Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



8 / 70
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Confiteria Andreu, 175 anys a Montblanc / la redacció



En: El Foradot. Montblanc, núm. 97 (desembre 2016), p. 28-29 : il.



Matèries: Botigues i comerços ; Pastissers ; Commemoració
Matèries:Confiteria Andreu de Montblanc
Àmbit:Montblanc
Cronologia:1841 - 2016
Localització: Universitat Autònoma de Barcelona; B. Pública de Tarragona; Biblioteca de Catalunya; Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



9 / 70
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
L'Avi Miquel, integració i història d'un nou riudomenc / Eva Sáez Ventura
Saez Ventura, Eva


En: Lo Floc : revista del Centre d'Estudis Riudomencs Arnau de Palomar. Riudoms. Any XLI, núm. 232 (abril-juny 2020), p. 12-17 : il. (Història


Matèries: Biografia ; Memòries ; Pastissers
Matèries: Ventura Cornellà, Miquel (1929-2012)
Àmbit:Molins de Rei ; Riudoms
Cronologia:1929 - 2012
Accés: https://raco.cat/index.php/LoFloc/article/view/383035
Localització: Biblioteca de Catalunya; Institut Ramon Muntaner; UAB: Sibhil·la; B. Pública de Tarragona; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



10 / 70
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
La Reputació de les coques de Montblanc en el primer terç del segle XIX / Josep M. Grau Pujol
Grau i Pujol, Josep M. Tomàs


En: El Foradot. Montblanc, núm. 70 (gener-febrer 2012), p. 30 : il.


Matèries: Tradicions populars ; Costums alimentaris ; Pastissers
Àmbit:Montblanc
Cronologia:[1800 - 1835]
Accés: https://xacpremsa.cultura.gencat.cat/pandora/viewer.vm?id=0000496338&page=1&search=&lang=ca&view=premsa [Exemplar complet]
Localització: UAB: Sibhil·la; B. Pública de Tarragona; Biblioteca de Catalunya; Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



11 / 70
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Oficis a l'Espluga dels segles XVIII i XIX : els forners i els confiters els pastors / Josep M. Calbet i Camarasa, Pere Vallribera i Puig
Calbet i Camarasa, Josep Maria


En: Butlletí Centre d'Estudis Locals. L'Espluga de Francolí, Núm. 13 (1er trimestre 1992), p. [2-3]



Matèries: Oficis ; Pastors ; Forners ; Pastissers
Àmbit:Espluga de Francolí, l'
Cronologia:[1700 - 1900]
Autors add.:Vallribera i Puig, Pere
Localització: B. Pública de Tarragona


Enllaç permanent a aquest registre



12 / 70
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Francesc Burgués : un gironí a la cort de Madrid durant el Barroc / text: Jaume Fàbrega
Fàbrega, Jaume


En: Revista de Girona. Girona, núm. 322 (setembre-octubre 2020), p. 44-45 : il. (Les coses delitables


Matèries: Fonts documentals ; Cuiners ; Pastissers ; Comerciants ; Receptes culinàries
Àmbit:Girona ; Madrid
Cronologia:[1650 - 1750]
Accés: https://raco.cat/index.php/RevistaGirona/article/view/374104
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; Universitat de Lleida


Enllaç permanent a aquest registre



13 / 70
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Un Manual d'adrogueria i confiteria de can Janer de Santa Coloma de Farners (segles XVIII-XIX) / Pep Vila
Vila i Medinyà, Pep


En: Quaderns de la Selva : Revista del Centre d'Estudis Selvatans. Santa Coloma de Farners, núm. 32 (2020) , p. 93-107 : il. (Estudis
Notes a peu de pàgina. Resums en català i anglès.

Ramon Monràs, Gaspar i Josep Janer administraren des de la segona meitat del segle XVIII fins a la Guerra civil un negoci d'adrogueria i confiteria al carrer Major de Santa Coloma de Farners. L'establiment conservava un receptari manuscrit dels segles XVIII-XIX, que recollia definicions, fórmules i receptes de totes dues especialitats i que ha pervingut fins al dia d'avui. L'estudi de la llibreta que el conté permet reconstruir quines drogues, confitats, dolços, aigües i altres especialitats de la casa hipotèticament es podien treballar, vendre i consumir a Santa Coloma i rodalies.



Matèries: Botigues i comerços ; Adroguers ; Pastissers ; Fonts documentals ; Receptes culinàries ; Manuscrits
Matèries: Monràs, Ramon ; Janer, Gaspar ; Janer, Josep
Matèries:Confiteria Monràs
Àmbit:Santa Coloma de Farners
Cronologia:[1701 - 1850]
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat Rovira i Virgili; Universitat Pompeu Fabra; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Institut Ramon Muntaner


Enllaç permanent a aquest registre



14 / 70
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
La Cuina dolça : receptes de cuina tradicional



Sils : La Cuina a Sils, 2020
107 p. : il. ; 21 cm
Amb el suport de: Generalitat de Catalunya (Departament de Cultura), Diputació de Girona, Consell Comarcal de la Selva, Ajuntament de Sils.



Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries ; Pastissers
Àmbit:Sils
Cronologia:[2020]
Autors add.:Cuina a Sils ; Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura ; Diputació de Girona ; Consell Comarcal de la Selva ; Ajuntament de Sils
Localització: B. Carles Rahola (Girona)


Enllaç permanent a aquest registre



15 / 70
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Autors gironins del barroc : Francesc Corominas / text i fotos, Jaume Fàbrega
Fàbrega, Jaume


En: Revista de Girona. Girona, núm. 321 (juliol-agost 2020), p. 58-59 : il. (Les coses delitables


Matèries: Barroc ; Adroguers ; Receptes culinàries ; Costums alimentaris ; Pastissers
Matèries: Corominas, Francesc
Àmbit:Girona ; Catalunya
Cronologia:[1600 - 1700]
Accés: https://raco.cat/index.php/RevistaGirona/article/view/371794
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; Universitat de Lleida


Enllaç permanent a aquest registre



16 / 70
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Vida d'un pastisser : biografia d'Enric Salvadó i Plana
Salvadó i Plana, Enric


[Girona] : Editorial Digital Neurosi, 2020
268 p. : pral. il. col. ; 21 cm

L'Enric Salvador i Plana és pastisser de Can Salvat de Sant Joan de les Abadesses. En aquest llibre ha complert un dels seus somnis: posar paraules a les seves vivències i que aquestes es converteixin en un llegat per a la seva família.



Matèries: Autobiografia ; Memòries ; Pastissers ; Famílies ; Costums alimentaris
Matèries: Salvadó i Plana, Enric ; Planàs, Odiló (1925-2011)
Àmbit:Sant Joan de les Abadesses
Cronologia:[1925 - 2020]
Localització: B. Abadia de Montserrat; B. Carles Rahola (Girona)


Enllaç permanent a aquest registre



17 / 70
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
El Léxico de la pastelería en Cervera : tesis de licenciatura / por Montserrat Pont Tarragó ; dirigida por Francisco Marsá
Pont Tarragó, Montserrat


1965
Dirigida per: Marsà Gómez, Francesc. Universidad de Barcelona. Facultad de Filosofía y Letras. Sección de Filología Románica, 1965
164 f : il. ; 30 cm
Tesi de llicenciatura. Bibliografia.



Matèries: Vocabularis ; Llengua catalana ; Pastissers
Àmbit:Cervera
Cronologia:[1965]
Autors add.:Marsà Gómez, Francesc (Dir.)
Localització: Universitat de Barcelona


Enllaç permanent a aquest registre



18 / 70
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Galetes Graupera, de la Bisbal / Daniel Sabater, text ; Josep Burset, fotografia
Sabater i Selrà, Daniel


En: Gavarres. Cassà de la Selva, núm. 34 (tardor-hivern 2018), p. 94-95 : il. (Patrimoni. Botigues de tota la vida) 


Matèries: Botigues i comerços ; Empreses familiars ; Pastissers
Matèries: Graupera, família ; Casademont-Colomer, família
Matèries:Galetes Graupera
Àmbit:Bisbal d'Empordà, la
Cronologia:1879 - 2018
Autors add.:Burset i Carreras, Josep (Il·l.)
Accés: https://goo.gl/A4tH7m [Exemplar complet (accés restringit)]
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; B. Sala de Lectura Miquel Pairolé (Quart); B. Municipal (La Bisbal d'Empordà); B. Ramon Bordas i Estragués (Castelló d'Empúries)


Enllaç permanent a aquest registre



19 / 70
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
La Tradició dels torrons a Catalunya durant l'edat mitjana i la seva continuïtat en el torró d'Agramunt / Virgínia Costafreda Puigpinós
Costafreda i Puigpinós, Virginia


En: Urtx : revista cultural de l'Urgell. Tàrrega, núm. 24 (2010) , p. 325-348 : il. (Articles
Notes a peu de pàgina. Abstracts en castellà i anglès.


Matèries: Costums alimentaris ; Aliments ; Edat mitjana ; Receptes culinàries ; Pastissers ; Fonts documentals ; Indústria alimentària
Àmbit:Agramunt ; Catalunya
Cronologia:[1201 - 1500]; 2010
Accés: https://www.raco.cat/index.php/Urtx/article/view/199699
Localització: UAB: Humanitats (Hemeroteca); Biblioteca de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; Universitat de Lleida


Enllaç permanent a aquest registre



20 / 70
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
La Pastisseria típica tortosina : breu recull / Pere Llupià i Vidiella
Llupià i Vidiella, Pere


2a ed.
[S.l.] : [s.n.], DL 2011
47 p. : il. ; 21 cm



Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries ; Pastissers
Àmbit:Tortosa
Cronologia:[2011]
Localització: B. Pública de Tarragona


Enllaç permanent a aquest registre



página 1 de 4
ir a la página            

Base de datos  FONS : Formulario avanzado

   
Buscar:
en el campo:
 
1     
2   
3