El Món del pa / Roser Bech, David Pujol
Bech Padrosa, RoserGirona : Diputació de Girona : Obra Social "la Caixa", 2017
96 p. : il. col. ; 20 cm (
Quaderns de la Revista de Girona, 187. Guies)
Bibliografia.
ISBN 9788415808527
Som terra de panarres i per això, tal com diu la dita, "A taula de bon català, tan important és el tall com el pa". El pa és un aliment ancestral, nutritiu i quotidià, un símbol en la nostra tradició i un motiu recursiu en les dites i refranys. En les pàgines d'aquesta monografia sobre el món del pa ens passegem per les fleques de les comarques gironines així com per les iniciatives i les propostes que s'hi relacionen. També parlem del blat, desl molins antics i de les farineres modernes, de les receptes antigues, dels diversos tipus de farina, dels berenars d'abans, del pa en la literatura, de l'Almoina del Pa, de les llegendes i les cançons, dels gremis, dels pans batejats, de les fleques que fan pa sense gluten, de la toponímia, de l'Ecomuseu-Farinera de Castelló d'Empúries...