português | español | english | français |

logo

Cerca a la base de dades

Base de dades:
fons
Cercar:
ALIMENTACIO HUMANA []
Referències trobades:
238   [Refinar la cerca]
Mostrant:
1 .. 20   en el format [Estàndard]
pàgina 1 de 12
anar a la pàgina                         


1 / 238
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Dieta i societat a la Tarragona dels segles I al VII d.C. Anàlisi d'elements traça en les necròpolis de la quinta de Sant Rafael i de l'amfiteatre / M. Eulàlia Subirà, M .Àngels Gallego, Assumpció Malgosa Morera
Subirà de Galdàcano, Maria Eulàlia


En: Empúries. Barcelona, núm. 53 (2002) , p. 303-317 (Estudis
Bibliografia. Resums en castellà, anglès i francès.


Matèries: Estructures funeràries ; Restes humanes ; Paleontologia ; Alimentació humana ; Societat urbana ; Epoca romana ; Alta edat mitjana
Àmbit:Tarragona
Cronologia:0 - 700 dC
Autors add.:Gallego, M. Àngels ; Malagosa Morera, Assumpció
Accés: https://raco.cat/index.php/Empuries/article/view/95666
Localització: UAB: Humanitats (Hemeroteca); B. Abadia de Montserrat; Biblioteca de Catalunya; Universitat de Barcelona


Enllaç permanent a aquest registre



2 / 238
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Especial Jornades Mengem bé? / per Judith Nadal
Nadal i Freixas, Judit


En: L'Esquerda de la bastida. La Jonquera, núm. 59 (2006) , p. 24-26 : il.


Matèries: Alimentació humana ; Costums alimentaris ; Congressos
Àmbit:Jonquera, la
Cronologia:2006
Accés: https://xacpremsa.cultura.gencat.cat/pandora/viewer.vm?id=0000802879 [exemplar complet]
Localització: B. Carles Rahola (Girona)


Enllaç permanent a aquest registre



3 / 238
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
L'Emmagatzematge de cereals en sitges durant l'antiguitat tardana en els bisbats de Girona i Empúries [Fitxer informàtic] / Marc Prat Vilà ; [dirigida per Josep Burch i Rius]
Prat Vilà, Marc


[Girona] : Universitat de Girona, 2020
Dirigida per: Burch i Rius, Josep. Universitat de Girona. Institut de Recerca Històrica, 2020
1 recurs electrònic

Al voltant del segle V dC, l'ús de les sitges com a estructures d'emmagatzematge ressorgí amb força a grans àrees de l'Europa occidental. Aquest fenomen també afectà els territoris dels bisbats de Girona i Empúries. Tot i que en aquesta regió les sitges havien estat emprades àmpliament com estructures d'emmagatzematge al llarg del període ibèric, durant el període imperial la seva utilització decaigué fins a pràcticament desaparèixer. Per tal d'aprofundir en els diferents motius que propiciaren que les sitges es tornessin a utilitzar a bastament, aquesta tesi doctoral analitza l'emmagatzematge de cereals en sitges en el marc de totes les transformacions que tingueren lloc en els territoris dels bisbats de Girona i Empúries entre finals del segle V i començaments del segle VIII. L'objectiu principal que persegueix és determinar la funció/ús de les sitges en el marc de l'economia d'època visigòtica del nord-est peninsular.


Matèries: Tesis doctorals ; Blat ; Conreus ; Cereals ; Magatzems ; Estructures arqueològiques ; Alimentació humana ; Sitges ; Edat antiga ; Arqueologia ; Jaciments arqueològics ; Instal·lacions agràries
Àmbit:Girona, diòcesi ; Empúries, diòcesi
Cronologia:[500 - 1000]
Autors add.:Burch i Rius, Josep (Dir.)
Accés: http://hdl.handle.net/10803/668982
Localització: TDX: Tesis Doctorals en Xarxa


Enllaç permanent a aquest registre



4 / 238
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
El Règim alimentari de la pagesia catalana a l'Edat Moderna / Rosaura Rota i Aleu
Rota Aleu, Rosaura


En: Kesse: butlletí del Cercle d'Estudis Històrics i Socials Guillem Oliver. Tarragona. Segona època. Any IV, núm. 12 (1992) , p. [12-13]



Matèries: Edat moderna ; Pagesia ; Alimentació humana
Àmbit:Catalunya
Cronologia:[1500 - 1800]
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat Rovira i Virgili; B. Pública de Tarragona


Enllaç permanent a aquest registre



5 / 238
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Un Mirall de l'alimentació a l'arxiu arqueològic / Laura Castells Navarro
Castells Navarro, Laura


En: MUHBA Butlletí : butlletí informatiu del Museu d'Història de Barcelona. Barcelona, núm. 36 (desembre 2020), p. 9 : il. (El programa del museu


Matèries: Museus d'història ; Objectes de museus ; Objectes arqueològics ; Restes humanes ; Alimentació humana
Matèries:Museu d'Història de Barcelona
Àmbit:Barcelona
Cronologia:2020
Accés: https://ajuntament.barcelona.cat/museuhistoria/sites/default/files/muhba_36.pdf [exemplar complet]
Localització: Biblioteca de Catalunya; Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona; Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat de Barcelona; Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



6 / 238
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Varietats hortícoles a la Conca de la Tordera per a una alimentació saludable : quadern basat en l'exposició organitzada a Blanes pel Jardí Botànic Marimurtra en ocasió de la Setmana de la Ciència 2006 / Amparo Ardanuy, Núria Membrives, Núria Torrelles
Ardanuy, Amparo


[Girona] : Diputació de Girona, Dipsalut, [2009]
79 p. : il. col. ; 21 cm (Quaderns botànics Marimurtra, 1) 
ISBN 9788461296309



Matèries: Botànica ; Horta ; Vegetació ; Alimentació humana
Àmbit:Blanes ; Tordera, riu la
Cronologia:[2009]
Autors add.:Membrives, Núria ; Torrelles, Núria
Autors add.:Diputació de Girona
Localització: B. Comarcal (Blanes); B. Carles Rahola (Girona)


Enllaç permanent a aquest registre



7 / 238
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Culleres que cuiden : una guia d'alimentació per a infants i adults amb càncer / Antonieta Barahona, [et al.] ; [il·lustració: Pilarín Bayés]



Blanes : Fundació Amics Joan Petit Nens amb Càncer, [2018]
2 vols. : il. col. ; 28 cm + 1 pòster + 1 cullera de fusta
ISBN 9788409073085



Matèries: Infància ; Càncer ; Fundacions ; Alimentació humana
Àmbit:Blanes
Cronologia:2018
Autors add.:Barahona, Antonieta ; Bayés i de Luna, Pilarín (Il·l.)
Autors add.:Fundació Amics Joan Petit Nens amb Càncer
Localització: B. Comarcal (Blanes); B. Pública de Lleida


Enllaç permanent a aquest registre



8 / 238
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Sistemes alimentaris observats en el "Llibre [de la] comanda, refató y Imfermeria" (1779-1791) de l'Hospital de Santa Caterina de Girona / Pep Vila
Vila i Medinyà, Pep


En: Annals de l'Institut d'Estudis Gironins. Girona. vol. 61 (2020) , p. 307-354 : il. (Comunicacions
Notes a peu de pàgina. Resums en català i anglès.

Dono a conèixer i estudio parcialment un llibre de compres de queviures i material divers (1779-1791) de l'hospital de Santa Caterina de Girona. Gairebé totes les despeses consignades són de tipus alimentari. Aquesta mena de registre de comptabilitat el portava un prior o un administrador nomenat per una junta rectora. També comento i reprodueixo altres documents de la mateixa temàtica, anteriors i posteriors a aquest, en qualitat d'annexos. Eren els usos de taula vigents que seguien uns grups socials determinats de dirigents i servidors de l'establiment (prior o comanador/a, metge, apotecari, fadrí apotecari, clergues, dides, germans i germanes, personal d'infermeria, mossos, un escolà, etc.).


Matèries: Hospitals ; Assistència sanitària ; Gestió hospitalaria ; Alimentació humana ; Aliments ; Grups socials ; Costums alimentaris ; Fonts documentals ; Llibres de comptes
Matèries:Hospital de Santa Caterina de Girona
Àmbit:Girona
Cronologia:1779 - 1791
Autors add.:Congrés d'Història de Girona (6s : 2019 : Girona )
Accés: https://www.raco.cat/index.php/AnnalsGironins/article/view/387518
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat Rovira i Virgili; B. Fages de Climent (Figueres); Universitat de Barcelona; UAB: Humanitats (Hemeroteca); Universitat Pompeu Fabra; Universitat de Lleida; B. Popular (Palafrugell); Institut Ramon Muntaner; UAB: Sibhil·la


Enllaç permanent a aquest registre



9 / 238
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Prácticas alimentarias en el mundo ibérico : el ejemplo de la fosa FS362 de Mas Castellar de Pontós (Empordá-España) / [ressenya de:] Arturo Oliver
Oliver, Arturo


En: Cypsela. Girona, núm. 18 (2011) , p. 337-339 (Ressenyes bibliogràfiques
Ressenya de:
. Prácticas alimentarias en el mundo ibérico : el ejemplo de la fosa FS362 de Mas Castellar de Pontós (Empordá-España) / Enriqueta Pons Brun, Lluís Garcia Petit, dirs. Oxford : British Archaeological Reports, 2008


Matèries: Ressenyes ; Jaciments arqueològics ; Objectes arqueològics ; Edat del ferro ; Cultura dels ibers ; Alimentació humana ; Costums alimentaris
Matèries:Poblat ibèric de Mas Castellar de Pontós
Àmbit:Pontós
Cronologia:[2008]
Accés: https://www.raco.cat/index.php/Cypsela/article/view/285654
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat de Lleida; Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



10 / 238
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Estudi observacional dels hàbits alimentaris en l'esmorzar i el berenar en nens i nenes de les escoles de Balaguer [Fitxer informàtic] / Andreea-Georgiana Corcoveanu ; Naila Martínez Olmedo, M, Puy Rubio Ferraz [directors]
Corcoveanu, Andreea Georgiana


2019
Dirigida per: Martínez Olmedo, Naila; Rubio Ferraz, M. Puy. Universitat de Lleida. Facultat de Medicina, 2019
1 recurs en línia (72 p.)
Treball final Grau (Grau en Nutrició Humana i Dietètica). Bibliografia.


Matèries: Alimentació humana ; Centres d'ensenyament ; Infància ; Aliments ; Nutrició ; Medicina
Àmbit:Balaguer
Cronologia:[2019]
Autors add.:Martínez Olmedo, Naila (Dir.) ; Rubio Ferraz, M. Puy (Dir.)
Accés: http://hdl.handle.net/10459.1/67567
Localització: Universitat de Lleida


Enllaç permanent a aquest registre



11 / 238
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Dietètica i nutrició a la prehistòria. Aproximació a l'estudi del comportament alimentari dels grups caçadors-recol.lectors del paleolític superior a la Cova del Parco, Alòs de Balaguer, La Noguera, Lleida / memòria presentada per Victòria Medina i Fernando ; sota la direcció de Josep Ma. Fullola i Pericot i la co-direcció de Jordi Sabater i Pi
Medina i Fernando, Victòria


Dirigida per: Fullola i Pericot, Josep M.; Sabater Pi, Jordi. Universitat de Barcelona. Departament de Prehistòria, Història Antiga i Arqueologia, 1996
102 p. : il. (algunes col.), gràf. ; 30 cm
Tesi de llicenciatura. Bibliografia.



Matèries: Jaciments arqueològics ; Excavacions arqueològiques ; Prehistòria ; Paleolític superior ; Economia dels caçadors-recol·lectors ; Alimentació humana ; Home prehistòric ; Arqueologia ; Coves
Matèries:Jaciment de la Cova del Parco d'Alòs de Balaguer
Àmbit:Alòs de Balaguer
Cronologia:[1996]
Autors add.:Fullola i Pericot, Josep Maria (Dir.) ; Sabater i Pi, Jordi (Dir.)
Localització: Universitat de Barcelona


Enllaç permanent a aquest registre



12 / 238
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Com podem saber que menjaven? : quaderns d'investigació / [autors: J. Pou, J. Santacana]
Pou Vallès, Josep


Calafell : [Ajuntament de Calafell], [DL 1995]
3 p. : il. ; 21 cm (Ciutadella Ibèrica de Calafell



Matèries: Cultura dels ibers ; Alimentació humana ; Arqueologia ; Estructures arqueològiques ; Material didàctic
Matèries:Ciutadella ibèrica de Calafell
Àmbit:Calafell
Cronologia:[0000 - 1995]
Autors add.:Santacana i Mestre, Joan
Autors add.:Ajuntament de Calafell
Localització: B. Ventura Gassol (Calafell)


Enllaç permanent a aquest registre



13 / 238
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
La Cuina dels nous aliments americans a Catalunya / Maria dels Àngels Pérez Samper
Pérez Samper, María dels Àngels


En: Estudis d'Història Agrària. Barcelona, núm. 28 (2016) , p. 89-111 (Dossier. La introducció i l'expansió de nous conreus) 
Notes a peu de pàgina. Fonts i bibliografia. Resums en català i anglès.

L'alimentació és una necessitat vital de tots els éssers humans, en tots els temps i en tots els llocs, transformada des del biològic en una complexa construcció cultural. El descobriment d'Amèrica en 1492 representa una de les més transcendentals ocasions de trobada entre diferents civilitzacions i diversos sistemes alimentaris. El descobriment va ser recíproc i els aliments van viatjar en ambdues direccions a través de l'Atlàntic. I no només va ser un intercanvi alimentari entre Espanya i Amèrica, sinó que va aconseguir difusió planetària, implicant tots els continents coneguts.


Matèries: Alimentació humana ; Aliments ; Costums alimentaris ; Productes agraris
Àmbit:Amèrica ; Catalunya
Cronologia:1492 - 1900
Accés: https://www.raco.cat/index.php/EHA/article/view/343018
Localització: UAB: Humanitats (Hemeroteca); Biblioteca de Catalunya; Universitat de Barcelona; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat de Lleida; Biblioteca Borja (URL)


Enllaç permanent a aquest registre



14 / 238
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Del paisatge altmedieval a la feudalització del territori. Progressió dels cultius i restricció de la dieta al comtat de Barcelona entre els segles IX i XII / Maria Soler Sala
Soler i Sala, Maria


En: Estudis d'Història Agrària. Barcelona, núm. 28 (2016) , p. 169-192 : il. (Dossier. La introducció i l'expansió de nous conreus) 
Notes a peu de pàgina. Fonts i bibliografia. Resums en català i anglès.

Aquest estudi té com a objectiu analitzar la progressió de l'espai agrari del comtat de Barcelona entre els segles IX i XII, fent ús d'eines de georeferenciació (GIS) capaces de representar sobre una mateixa cartografia digital la informació localitzada a les fonts. A través de l'anàlisi de la diversitat i ubicació de les espècies cultivades podrem acostar-nos no només a les transformacions derivades del procés de feudalització, sinó també als espais d'especialització productiva relacionats amb la progressiva consolidació dels mercats rurals. Tot plegat, amb l'objectiu de copsar l'impacte de l'extensió dels cultius en la dieta alimentària dels pobladors d'aquest territori.


Matèries: Conreus ; Alta Edat mitjana ; Alimentació humana ; Explotacions agràries ; Transformació agrària ; Comerç ; Sistemes d'informació geogràfica
Àmbit:Barcelona, comtat
Cronologia:[800 - 1200]
Accés: https://www.raco.cat/index.php/EHA/article/view/343022
Localització: UAB: Humanitats (Hemeroteca); Biblioteca de Catalunya; Universitat de Barcelona; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat de Lleida; Biblioteca Borja (URL)


Enllaç permanent a aquest registre



15 / 238
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Els Ibers indigets / Ferran Codina, Aurora Martin i Gabriel de Prado
Codina i Falgàs, Ferran


Girona : Diputació de Girona : Obra Social "la Caixa", 2019
96 p. : il. col., map. ; 20 cm (Quaderns de la Revista de Girona. Guies, 87) 
Bibliografia.
ISBN 9788415808763



Matèries: Cultura dels ibers ; Indigets ; Nuclis de població ; Estructura social ; Edificis ; Fortificacions ; Urbanisme ; Creences religioses ; Rituals funeraris ; Alimentació humana ; Ceràmica ; Indústria minera ; Moneda ; Ramaderia ; Comerç ; Transports i comunicacions
Àmbit:Baix Empordà ; Selva
Cronologia:[0000 - 200 aC]
Autors add.:Martín i Ortega, Maria Aurora ; Prado Cordero, Gabriel de
Autors add.:Diputació de Girona ; Fundació La Caixa. Obra Social
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Abadia de Montserrat; Arxiu Nacional de Catalunya; Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat de Barcelona; B. Ramon Vidal (Besalú); B. Comarcal (Blanes); B. Fages de Climent (Figueres); B. Carles Rahola (Girona); B. Marià Vayreda (Olot); B. Terra Baixa (Ribes de Freser); B. Lambert Mata (Ripoll)


Enllaç permanent a aquest registre



16 / 238
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Aspectes de la cuina i l'alimentació, a l'època del Barroc, al Convent de Sant Domènec de Girona (1600-1612) / Pep Vila
Vila i Medinyà, Pep


En: Annals de l'Institut d'Estudis Gironins. Gerona. Vol. 57 (2016) , p. 187-234 : il. (Ponències
Notes a peu de pàgina. Inclou apèndix.

A l'Arxiu Municipal de Girona es conserven alguns llibres de comptes de la cuina del convent de Sant Domènec de Girona (1600-1612). Les anotacions diàries, molt detallades, de gairebé dotze anys ininterromputs, ens permeten conèixer de primera mà aspectes de la vida quotidiana, el seu règim alimentari, la distribució dels menjars de cada dia (dinars i sopars majoritàriament) i en diades assenyalades, la compra d'utensilis i de productes diversos.


Matèries: Costums alimentaris ; Convents ; Alimentació humana ; Vida quotidiana ; Condicions de vida ; Edad moderna ; Arxius municipals ; Fonts documentals ; Llibres de comptes
Matèries:Convent de Sant Domènec de Girona
Àmbit:Girona
Cronologia:1600 - 1612
Autors add.:Congrès d'Història de Girona (5è : 2015 : Girona )
Accés: https://www.raco.cat/index.php/AnnalsGironins/article/view/318920
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat Rovira i Virgili; UAB: Humanitats (Hemeroteca); B. Fages de Climent (Figueres); Universitat Pompeu Fabra; Universitat de Lleida; B. Popular (Palafrugell); Institut Ramon Muntaner


Enllaç permanent a aquest registre



17 / 238
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Las Metamorfosis de un pueblo : topografía médica de Seriñá / por José Mª Corominas Planellas
Corominas i Planellas, Josep M.


En: Anales del Instituto de Estudios Gerundenses. Gerona. Vol. 8 (1953) , p. 131-186 : il.
Bibliografia.


Matèries: Topografia mèdica ; Monografia local ; Medi ambient ; Paisatge ; Geologia ; Prehistòria ; Població ; Habitatge ; Alimentació humana
Àmbit:Serinyà
Cronologia:[0000 - 1953]
Accés: https://www.raco.cat/index.php/AnnalsGironins/article/view/53450
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



18 / 238
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
La confitura a la Catalunya moderna : pràctiques i significats entorn dels dolços (segles XVI-XVIII) [Fitxer informàtic] / Marta Manzanares Mileo : [dirigida per:] María Ángeles Pérez Samper
Manzanares Mileo, Marta


Barcelona : Universitat de Barcelona, 2018
Dirigida per: Pérez Samper, María Ángeles. Universitat de Barcelona. Departament d'Història Moderna, 2018
1 recurs electrònic (556 p.)

La present tesi té com a objectiu plantejar una primera aproximació a la producció i el consum de dolços a la Catalunya d'època moderna, fent èmfasi en la singularitat dels seus significats, valors i usos en els sistemes alimentaris moderns. Així mateix, es vol avaluar fins a quin punt factors socials i culturals determinaren les formes de producció i consum dels dolços moderns. Aquest plantejament aporta alhora noves dades sobre el Col·legi d'adroguers i confiters de Barcelona, caracteritzat pel caràcter dual de la professió d'adroguer i confiter. Aquesta tesi es divideix en dues parts. La primera part examina els aspectes de producció i distribució de confitures, posant especial atenció al gremi de confiters. En aquesta part s'analitza en què consistia l'art de confiteria, una activitat altament qualificada en la qual era fonamental el domini d'uns sabers especialitzats així com d'unes tècniques específiques. Així mateix, un anàlisi dels receptaris manuscrits confiters posa en relleu el rol cabdal d'aquests textos en els processos d'aprenentatge i execució de l'art confiter. D'altra banda, el present estudi se centra en la conflictivitat gremial al voltant de l'elaboració i la venta de dolços en el mercat barceloní. La reconstrucció dels litigis intergremials permet observar un mercat dinàmic i complex en el qual els confiters es disputaven el control del mercat del dolç enfront de flequers, xocolaters, revenedors i apotecaris. La segona part de la tesi examina la multiplicitat i la simultaneïtat dels usos i funcions dels dolços tenint en compte que aquests eren vistos com medicines i llaminadures al mateix temps. D'una banda, profunditza sobre com els dolços van ser considerats aliments de prestigi, superflus i extraordinaris i, de l'altra, s'analitza com el seu consum es va limitar a determinades pràctiques socials i culturals. La darrera part està dedicada a l'estudi de les col·lacions i els refrescs, unes reunions socials celebrades al voltant del consum de dolços, que esdevingueren una de les principals formes de sociabilitat a la Barcelona moderna.


Matèries: Tesis doctorals ; Edat moderna ; Costums alimentaris ; Alimentació humana ; Indústria alimentària ; Gremis
Àmbit:Barcelona ; Catalunya
Cronologia:[1500 - 1800]
Autors add.:Pérez Samper, María dels Àngels (Dir.)
Accés: http://hdl.handle.net/10803/666876
Localització: Universitat de Barcelona; TDX: Tesis Doctorals en Xarxa


Enllaç permanent a aquest registre



19 / 238
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Doctor Santiago Grisolía i Garcia : el cicle de la urea i la nutrició / per Vicente Zanon-Moreno
Zanon-Moreno, Vicente


En: 184432 Alimentació i nutrició a Catalunya : industrials, productors i científics. Barcelona : Institut d'Estudis Catalans : Associació Catalana de Ciències de l'Alimentació : Centre Català de la Nutrició de l'IEC, 2019



Matèries: Biografia ; Metges ; Científics ; Químics ; Alimentació humana
Matèries: Grisolía i Garcia, Santiago (1923-....)
Àmbit:València ; País Valencià ; Catalunya
Cronologia:[1923 - 2019]
Localització: Biblioteca de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



20 / 238
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
El Doctor Alexandre Frias i Roig : figura clau en la millora de l'alimentació i de la salut infantil del segle XX / per Josep Lluís Llor-Vila
Llor Vilà, Josep Lluís


En: 184432 Alimentació i nutrició a Catalunya : industrials, productors i científics. Barcelona : Institut d'Estudis Catalans : Associació Catalana de Ciències de l'Alimentació : Centre Català de la Nutrició de l'IEC, 2019



Matèries: Biografia ; Metges ; Salut pública ; Infància ; Alimentació humana
Matèries: Frias i Roig, Alexandre (1878-1962)
Matèries:Institut de Puericultura de Reus
Àmbit:Reus ; Catalunya
Cronologia:1878 - 1962
Localització: Biblioteca de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



pàgina 1 de 12
anar a la pàgina                         

Base de dades  fons : Formulari avançat

   
Cercar:
en el camp:
 
1     
2   
3