L'Evolució de les tècniques de pesca al llevant espanyol i la comercialització del peix fresc a la ciutat de Barcelona: 1890-1930 / Daniel Muntané i Pueyo
Vidal Bonavila, JuditEn:
Estudis d'Història Agrària. Barcelona, núm. 36 (2024) , p. 167-186 (
Miscel·lània)
Número dedicat a: Poblament, despoblament i hàbitat a l'Època Moderna i Contemporània. Notes a peu de pàgina. Bibliografia. Resums en català, castellà i anglès.
A inicis del segle XX la majoria de la pesca capturada arreu del litoral català s'enviava a la ciutat de Barcelona. La millora en els mitjans de transport i els avenços en els sistemes de conservació, així com l'evolució de les tècniques de pesca en el llevant espanyol, facilitaven la comercialització del peix fresc cap a la capital catalana. Al mateix temps, aquesta concentració de la pesca afavoria directament els intermediaris establerts a la ciutat, que especulaven amb el preu del peix segons l'hora d'arribada i el volum de les captures.