português | español | english | français |

logo

Cerca a la base de dades

Base de dades:
FONS
Cercar:
ALIMENTS []
Referències trobades:
294   [Refinar la cerca]
Mostrant:
1 .. 20   en el format [Estàndard]
pàgina 1 de 15
anar a la pàgina                         


1 / 294
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Curiosidades : miserias del any 1764



En: Revista de Gerona. Tomo IX. Año X, núm. 5 (mayo 1885), p. 155-156
Inclou transcripció de un fragment de la Consueta de la Parroquia de St. Esteve de Riudellots de la Selva (...) per Joan Calderó Obtentor de la sacristia.


Matèries: Crisi de subsistència ; Aliments ; Preus ; Inundacions ; Crònica ; Fonts documentals ; Consuetes
Àmbit:Riudellots de la Selva
Cronologia:1764
Accés: https://prensahistorica.mcu.es/es/catalogo_imagenes/grupo.do?path=1003539317 [exemplar complet]
Localització: B. Carles Rahola (Girona)


Enllaç permanent a aquest registre



2 / 294
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
La Cuina a bord dels vaixells catalans durant els segles XVIII I XIX / Joan Martín i Mallofré
Martín i Mallofré, Joan


En: Singladures : Revista d'història i patrimoni cultural de Vilassar. Vilassar de Mar, núm. 37 (2022) , p. 131-143 : il.
Bibliografia.

Des dels orígens de la navegació fins a mitjans del segle XX, a les singladures llargues l'alimentació calia considerar-la precària, insuficient i inadequada. Amb molts exemples documentats de tripulacions delmades per la gana i la set. Els vaixells clàssics havien de navegar amb una quantitat d'aliments relativament reduïda i amb sistemes d'emmagatzematge tècnicament limitats. Calia utilitzar queviures que es poguessin conservar moderadament bé sense precaucions especials.


Matèries: Vaixells ; Navegació ; Marina mercant ; Condicions de vida ; Costums alimentaris ; Aliments ; Cuiners
Matèries: Oliver i Millán, Armand (1943-....)
Àmbit:Catalunya
Cronologia:[1700 - 1900]
Accés: https://raco.cat/index.php/Singladures/article/view/413734
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat Autònoma de Barcelona; B. Pompeu Fabra (Mataró); Biblioteca Ernest Lluch i Martín (Vilassar de Mar); Institut Ramon Muntaner


Enllaç permanent a aquest registre



3 / 294
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Els Fesols de Santa Pau / text: Josep Valls ; fotografia: Pep Sau
Valls, Josep


En: Garrotxes. Cassà de la Selva, Núm. 12 (tardor-hivern 2013), p. 84-85 : il. (Patrimoni. Gastronomia) 



Matèries: Productes agraris ; Aliments
Àmbit:Santa Pau
Cronologia:[2013]
Autors add.:Sau, Pep (Il·l.)
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Comarcal del Pla de l'Estany (Banyoles); B. Carles Fontseré (Porqueres); B. Municipal i Comarcal Salvador Estrem i Fa (Falset); ; B. Lambert Mata (Ripoll); B. Marià Vayreda (Olot); B. Carles Rahola (Girona)


Enllaç permanent a aquest registre



4 / 294
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
El Renaixement del fajol / text Josep Valls ; fotografia Pep Sau
Valls, Josep


En: Garrotxes. Cassà de la Selva, Núm. 10 (tardor-hivern 2012), p. 90-91 : il. (Patrimoni. Gastronomia) 



Matèries: Productes agraris ; Aliments ; Costums alimentaris
Àmbit:Garrotxa
Cronologia:[2012]
Autors add.:Sau, Pep (Il·l.)
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Comarcal del Pla de l'Estany (Banyoles); B. Carles Fontseré (Porqueres); B. Municipal i Comarcal Salvador Estrem i Fa (Falset); ; B. Lambert Mata (Ripoll); B. Marià Vayreda (Olot); B. Carles Rahola (Girona)


Enllaç permanent a aquest registre



5 / 294
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
El Piumoc o sac d'ossos / text: Josep Valls ; fotografia: Pep Sau
Valls, Josep


En: Garrotxes. Cassà de la Selva, Núm. 8 (tardor-hivern 2011), p. 92-93 : il. (Patrimoni. Gastronomia) 



Matèries: Costums alimentaris ; Aliments ; Indústria càrnica ; Carnissers
Àmbit:Tortellà
Cronologia:[2011]
Autors add.:Sau, Pep (Il·l.)
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Comarcal del Pla de l'Estany (Banyoles); B. Carles Fontseré (Porqueres); B. Municipal i Comarcal Salvador Estrem i Fa (Falset); ; B. Lambert Mata (Ripoll); B. Marià Vayreda (Olot); B. Carles Rahola (Girona)


Enllaç permanent a aquest registre



6 / 294
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
La Química de la cuina : additius alimentaris i contaminants químics / Wali Guan ; tutora: Teresa Cels
Guan, Wali


Banyoles : IES Pere Alsius i Torrent, 2017
97 p. : il. ; 30 cm (Treballs de recerca de batxillerat
Treball de recerca de batxillerat - IES Pere Alsius i Torrent (Banyoles). Relligat en espiral.



Matèries: Aliments ; Química ; Tecnologia
Àmbit:Catalunya
Cronologia:[2017]
Autors add.:Cels, Teresa (Dir.)
Autors add.:IES Pere Alsius i Torrent de Banyoles
Localització: B. Comarcal del Pla de l'Estany (Banyoles)


Enllaç permanent a aquest registre



7 / 294
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share Text complet
Bookmark and Share
La Revolució oblidada / Ricardo Guerrero, Mercedes Berlanga Herranz
Guerrero i Moreno, Ricardo


En: Mètode. Revista de difusió de la investigació, núm. 97 (2018) , p. 6-7

Un llac és el tret més bell i expressiu del paisatge. És l'ull de la terra. En contemplar-lo, l'espectador mesura la profunditat de la seva pròpia natura. Els arbres fluvials de les riberes són les delicades pestanyes que l'emmarquen, i els turons boscosos i els penya-segats les celles que el dominen." Aquestes belles paraules són de l'escriptor i protoecòleg romàntic nord-americà Henry David Thoreau (1817-1862), per descriure el llac Walden, prop de la petita ciutat de Concord, a l'estat de Massachusetts. A Catalunya també hi ha un llac que ha merescut belles paraules d'escriptors i poetes: el llac, o estany, de Banyoles, a la vora de la ciutat del mateix nom...


Matèries: Estanys ; Aliments
Àmbit:Banyoles, estany de ; Banyoles
Cronologia:[2018]
Autors add.:Berlanga Herranz, Mercedes
Accés: http://hdl.handle.net/2445/124189
https://metode.cat/revista/biotec


Enllaç permanent a aquest registre



8 / 294
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Existeix major disponibilitat a pagar pels aliments de proximitat? [Fitxer informàtic] / Abel Estany Plana
Estany Plana, Abel


2016
Universitat de Girona. Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials, 2016
1 recurs electrònic
Treball final de grau.

L'objectiu d'aquest treball és investigar si els consumidors valoren el fet que un producte s'hagi produït en el seu entorn pròxim, independentment de la presentació, qualitat o ecologia del producte. També saber si hi ha major disponibilitat a pagar pels productes de proximitat i, en cas afirmatiu, en quina mesura.



Matèries: Aliments ; Màrqueting ; Abastament d'aliments
Àmbit:Banyoles
Cronologia:2016
Localització: Universitat de Girona


Enllaç permanent a aquest registre



9 / 294
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share Text complet
Bookmark and Share
Consideracions en torn dels forns de pa en general, del de Capafonts en particular, i de la desamortització / Salvador-J. Rovira i Gómez
Rovira i Gómez, Salvador J.


En: Quaderns de Capafonts : revista de recerca i divulgació. Capafonts. Segona època. Edició digital, núm. 35 (novembre 2023), p. 17-18
Número monogràfic dedicat al Forn de Capafonts, una relíquia medieval.


Matèries: Monopolis senyorials ; Arrendament de serveis ; Desamortització ; Forners ; Aliments ; Fonts documentals
Àmbit:Capafonts
Cronologia:[1618 - 1859 ]
Accés: https://raco.cat/index.php/Capafonts/article/view/428938
https://valldecapafonts.com/picorandan/index_quaderns_35.html
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Pública de Tarragona


Enllaç permanent a aquest registre



10 / 294
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share Text complet
Bookmark and Share
El Forn i el pa / Jordi Fort Besora
Fort Besora, Jordi


En: Quaderns de Capafonts : revista de recerca i divulgació. Capafonts. Segona època. Edició digital, núm. 35 (novembre 2023), p. 19-23
Número monogràfic dedicat al Forn de Capafonts, una relíquia medieval.


Matèries: Botigues i comerços ; Oficis ; Pastissers ; Forners ; Aliments ; Costums alimentaris
Àmbit:Capafonts
Cronologia:[1900 - 1986]
Accés: https://raco.cat/index.php/Capafonts/article/view/428939
https://valldecapafonts.com/picorandan/index_quaderns_35.html
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Pública de Tarragona


Enllaç permanent a aquest registre



11 / 294
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share Text complet
Bookmark and Share
Què i Com : el treball al forn de Capafonts / Josep Maria López Besora ; fotografies: Josep Maria Bertran
López Besora, Josep M.


En: Quaderns de Capafonts : revista de recerca i divulgació. Capafonts. Segona època. Edició digital, núm. 35 (novembre 2023), p. 24-34
Número monogràfic dedicat al Forn de Capafonts, una relíquia medieval.


Matèries: Botigues i comerços ; Oficis ; Pastissers ; Forners ; Aliments ; Costums alimentaris
Àmbit:Capafonts
Cronologia:[1950 - 1985]
Autors add.:Bertran, Josep Maria (Il·l.)
Accés: https://raco.cat/index.php/Capafonts/article/view/428940
https://valldecapafonts.com/picorandan/index_quaderns_35.html
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Pública de Tarragona


Enllaç permanent a aquest registre



12 / 294
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Albergínies en conserva al casal noble de Sança Ximenis de Foix i de Cabrera / text: Pep Vila
Vila i Medinyà, Pep


En: Revista de Girona. Girona, núm. 339 (juliol-agost 2023), p. 56-57 : il. (Paladars elèctrics


Matèries: Noblesa ; Dona ; Fonts documentals ; Llibres de comptes ; Receptes culinàries ; Aliments ; Baixa edat mitjana
Matèries: Ximenis de Foix i de Cabrera, Sança (1397-1475)
Àmbit:Osor
Cronologia:1440 - 1444
Accés: https://raco.cat/index.php/RevistaGirona/article/view/418500
Localització: UAB: Humanitats (Hemeroteca); Institut Ramon Muntaner; Universitat Autònoma de Barcelona; B. Abadia de Montserrat; Universitat de Barcelona; Biblioteca Borja (URL); Biblioteca de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat de Lleida; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



13 / 294
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Les Connexions gironines de Cristòfor Colom / Judit Pujadó, Narcís Subirana, Miquel Martín, Jaume Fàbrega



En: Revista de Girona. Girona. Any 57, núm. 266 (maig-juny 2011), p. 78-102 : il. (Reportatge

Conté: Cristòfor Colom, l'enigma continua / Judit Pujadó ; La conquesta catalana del nou món / Narcís Subirana ; Les Amèriques, de qui eren? / Narcís Subirana ; "Com està allò d'en Colom?" / Miquel Martín ; Allò que ens dugué Amèrica / Jaume Fàbrega.


Matèries: Marins ; Biografia ; Descobriment d'Amèrica ; Colonització d'Amèrica ; Comerç colonial ; Aliments ; Costums alimentaris
Matèries: Colom, Cristòfor (1451?-1506)
Àmbit:Pals ; Catalunya ; Amèrica
Cronologia:[1450 - 1550]
Accés: https://raco.cat/index.php/RevistaGirona/article/view/243335
Localització: UAB: Humanitats (Hemeroteca); Institut Ramon Muntaner; Universitat Autònoma de Barcelona; B. Abadia de Montserrat; Universitat de Barcelona; Biblioteca Borja (URL); Biblioteca de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat de Lleida; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



14 / 294
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
El Repte de l'alimentació. Entre la pagesia i l'agroindústria



En: Revista de Girona. Girona. Any 55, núm. 252 (gener-febrer 2009), p. 65-107 : il. (Dossier

Conté: Els sabors tradicionals dels productes de la terra / Elena Espiext ; Els productors agraris / Anna Roca ; Els productes de qualitat / Neus Monllor ; Els transgènics: aliments manipulats genèticament / Anna Roca ; La producció ecològica / Neus Monllor ; La indústria agroalimentària / Anna Roca ; La investigació i la transferència tecnològica / Neus Monllor ; La distribució agroalimentària / Anna Roca ; L'experiència de La Manduca / Engràcia Valls i Ribas ; El patrimoni genètic dels aliments / Emili Bassols Isamat ; El redescobriment dels aliments / Anna Roca ; El futur de l'alimentació / Anna Roca, Neus Monllor.


Matèries: Aliments ; Alimentació humana ; Costums alimentaris ; Productes agraris ; Tecnologia ; Indústria alimentària ; Agricultura ; Comerç
Àmbit:Girona, província ; Catalunya
Cronologia:[2009]
Accés: https://raco.cat/index.php/RevistaGirona/article/view/130317 [presentació]
Localització: UAB: Humanitats (Hemeroteca); Institut Ramon Muntaner; Universitat Autònoma de Barcelona; B. Abadia de Montserrat; Universitat de Barcelona; Biblioteca Borja (URL); Biblioteca de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat de Lleida; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



15 / 294
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
L'Alimentació actual i l'herència grecoromana / Jaume Fàbrega
Fàbrega, Jaume


En: Revista de Girona. Girona. Any 53, núm. 245 (novembre-desembre 2007), p. 58-61 : il. (Gastronomia


Matèries: Costums alimentaris ; Aliments ; Colonització grega ; Epoca romana
Àmbit:Catalunya
Cronologia:[0000 - 2007]
Accés: https://raco.cat/index.php/RevistaGirona/article/view/103961
Localització: UAB: Humanitats (Hemeroteca); Institut Ramon Muntaner; Universitat Autònoma de Barcelona; B. Abadia de Montserrat; Universitat de Barcelona; Biblioteca Borja (URL); Biblioteca de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat de Lleida; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



16 / 294
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Real Food / Neri Slavova Kyuruleva
Slavova Kyuruleva, Neri


En: Annals del Patronat d'Estudis Històrics d'Olot i Comarca. Olot, núm. 33 (2022) , p. 337-340 (Premis Salvador Reixach i Jordi Pujiula

Hem creat un projecte basat en un restaurant apte per a persones amb intoleràncies, centrant-nos en aquest nínxol de mercat tan específic que no està gaire cobert encara. La idea és posar en funcionament un restaurant amb productes de qualitat, aprofitant els que tenim a la comarca de la Garrotxa, potenciant els aliments de proximitat i explotacions agràries del voltant.


Matèries: Treballs escolars ; Projectes ; Restaurants ; Aliments ; Producció agrícola
Àmbit:Garrotxa
Cronologia:[2022]
Accés: https://raco.cat/index.php/AnnalsPEHOC/article/view/426795
Localització: Biblioteca de Catalunya; UAB: Sibhil·la; Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona; Universitat de Lleida; Institut Ramon Muntaner; UAB: Humanitats (Hemeroteca); Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



17 / 294
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Què menjaven els torroellencs fa set-cents anys? / Xavier Soldevila i Temporal
Soldevila i Temporal, Xavier


En: Llibre de la Festa Major de Torroella de Montgrí. Torroella de Montgrí (1996) , p. 23-32 : il.


Matèries: Tradicions populars ; Costums alimentaris ; Baixa edat mitjana ; Aliments ; Alimentació humana ; Vida quotidiana
Àmbit:Torroella de Montgrí
Cronologia:[1200 - 1400]
Accés: https://raco.cat/index.php/LlibreFestaMajor/article/view/189171
Localització: B. Pere Blasi (Torroella de Montgrí); B. Carles Rahola (Girona)


Enllaç permanent a aquest registre



18 / 294
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
La Pesca a la mar de Torroella de Montgrí i l'Estartit a l'edat moderna (1550-1840) / Marcel Pujol Hamelink, Marcel
Pujol i Hamelink, Marcel


En: 249670 VIII Beques de Recerca Joan Torró i Cabratosa. [Torroella de Montgrí] : [Museu del Montgrí i del Baix Ter, Centre d'Estudis i Arxiu : Ajuntament de Torroella de Montgrí, Àrea de Cultura], 2013. p. 6-135 : il

Bibliografia.


Matèries: Pesca ; Edat moderna ; Drets i privilegis senyorials ; Aliments ; Pescadors ; Sistemes de pesca ; Vaixells de pesca ; Delmes ; Peixaters ; Impostos-exaccions ; Indústria del corall ; Comerç ; Transport marítim ; Naufragis
Àmbit:Torroella de Montgrí
Cronologia:1550 - 1840
Accés: https://www.museudelamediterrania.cat/ca/artistes/l/1075-recerca-i-territori.html [Exemplar complet]
Localització: Universitat Politècnica de Catalunya; B. Pere Blasi (Torroella de Montgrí)


Enllaç permanent a aquest registre



19 / 294
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Productes alimentaris tradicionals del Baix Empordà : denominació comarcal de productes alimentaris / Consell Comarcal del Baix Empordà



[La Bisbal de l'Empordà] : Consell Comarcal del Baix Empordà, 1994
1 f. pleg. ; 22 cm



Matèries: Aliments ; Indústria alimentària ; Costums alimentaris ; Denominació d'origen
Àmbit:Baix Empordà
Cronologia:1994
Autors add.:Consell Comarcal del Baix Empordà
Localització: B. Carles Rahola (Girona)


Enllaç permanent a aquest registre



20 / 294
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Menjar de rics, menjar de pobres / text de Maria Coll, il·lustracions de Cinta Fosch
Coll, Maria


En: Sàpiens. Barcelona, núm. 262 (gener 2024), p. 10-15: il. (Actualitat



Matèries: Alimentació humana ; Aliments ; Hàbits culturals ; Costums alimentaris
Àmbit:Catalunya ; Món
Cronologia:[0000 - 2023]
Autors add.:Fosch, Cinta (Il·l.)
Localització: Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona; Arxiu Històric de Sabadell; Biblioteca de Catalunya; B. Centre de Lectura de Reus; Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



pàgina 1 de 15
anar a la pàgina                         

Base de dades  FONS : Formulari avançat

   
Cercar:
en el camp:
 
1     
2   
3