português | español | english | français |

logo

Cerca a la base de dades

Base de dades:
FONS
Cercar:
PASTISSERS []
Referències trobades:
74   [Refinar la cerca]
Mostrant:
1 .. 20   en el format [Estàndard]
pàgina 1 de 4
anar a la pàgina            


1 / 74
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
La Tradició pastisera a la Jonquera (I) / Joan Budó Bergués
Budó Bagués, Joan


En: L'Esquerda de la bastida. La Jonquera, núm. 35 (30 d'abril 2002), p. 28-29 : il. (La nostra història


Matèries: Botigues i comerços ; Pastissers ; Costums alimentaris
Àmbit:Jonquera, la
Cronologia:[1929 - 2002]
Accés: https://xacpremsa.cultura.gencat.cat/pandora/viewer.vm?id=0000802028 [exemplar complet]
Localització: B. Carles Rahola (Girona)


Enllaç permanent a aquest registre



2 / 74
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
La Tradició pastisera a la Jonquera (I) / Joan Budó Bergués
Budó Bagués, Joan


En: L'Esquerda de la bastida. La Jonquera, núm. 34 (28 de febrer 2002), p. 28-29 : il. (La nostra història


Matèries: Botigues i comerços ; Pastissers ; Costums alimentaris
Àmbit:Jonquera, la
Cronologia:[1860 - 2002]
Accés: https://xacpremsa.cultura.gencat.cat/pandora/viewer.vm?id=0000801991 [exemplar complet]
Localització: B. Carles Rahola (Girona)


Enllaç permanent a aquest registre



3 / 74
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Flequers i pastissers / David Pujol i Roser Bech, coordinació



En: Alberes. Cassà de la Selva, núm. 12 (tardor-hivern 2014), p. 33-83 : il. (Dossier

Conté: El nostre pa de cada dia / David Pujol ; El Segar i el batre / David Pujol ; Un temple dedicat al blat / Josep Pérez ; El Servicio Nacional del Trigo / Erika Serna ; Can Berta, de Palau-saverdera / José Luis Bartolomé ; Cal Fideuer de l'Escala / Lurdes Boix ; La dolça Figueres / Santi Puig ; Rosquilles i coques de greixots / Montserrat Cailà ; Cinc generacions fent galetes / Fernando Aísa ; Jornades com un dia sense pa / Roser Bech ; Els taps de Cadaqués / Jaume Canyet ; El flequer de Garriguella / Josep Playà Maset ; Els pans beneïts de Peralada / Roser Bech ; Fleques i pastisseries de Castelló / Jordi Canet ; En Pere Botella de Sant Pere / Marisa Roig ; Can Lionso de Sant Climent / Rosa M. Moret ; Can Triola de Vilabertran / Francesc Montero ; Pa d'Avinyonet i de Cabanelles / Cristina Vilà ; La fleca Cortada d'Agullana / Enric Tubert ; El pa de Tramuntana / David Pujol ; Quan la fleca és a casa / David Pujol.



Matèries: Botigues i comerços ; Oficis ; Forners ; Pastissers ; Aliments ; Cereals ; Blat
Àmbit:Alt Empordà ; Vallespir ; Rosselló
Cronologia:[2014]
Autors add.:Pujol i Fabrelles, David (Dir.) ; Bech Padrosa, Roser (Dir..)
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; B. Sala de Lectura Miquel Pairolé (Quart); B. Municipal (La Bisbal d'Empordà); B. Fages de Climent (Figueres); B. Ramon Bordas i Estragués (Castelló d'Empúries)


Enllaç permanent a aquest registre



4 / 74
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Fleques i pastissers / Jordi Nierga, coordinació



En: Garrotxes. Cassà de la Selva, núm. 28 (tardor-hivern 2021), p. 29-85 : il. (Dossier

Conté: Aquí s'hi xuca pa / Jordi Nierga ; El nostre pa de cada dia / Francesc Ginabreda ; Can Dorca: una essència en creixement / Jordi Altesa ; Nissagues que endolceixen Olot / Jordi Altesa ; Els forns de la Canya / Paula Núñez Gubert ; Primeres fleques de Sant Joan / Xavier Valeri ; Can Bataller / Ramon Estéban Bochaca ; La Pastisseria Sant Jaume, de Ribes / Mònica Pagès ; Josep Arnau / Marta Carbonés ; Dels pans als xuixos / Pere Cerro ; Can Enric / Paula Núñez Gubert ; La Fleca de Mieres / Eva Güibas Guilana ; Els forns de l'Alta Garrotxa / Josep Vilar ; Un territori de molins / Joan Carreres ; Víctor García / Roger Santaló ; Pa de sègol i pa de blat / Miquel Perals ; Cal Flequer, de Cornudella del Terri / Sònia Tubert ; Molins, pa i tortells / Joan Garcia ; Cal Nasiet de Campdevànol, visió perifèrica / Jordi Nierga ; Esteve Bosch / Berta Artigas Fontàs ; Les carícies ripolleses / Jordi Remolins ; Records de Cal Arimany / Jordi Remolins ; Flequeres i confiters del Ripollès / Josep Clara ; El pa artesà de Matamala / M. Carme Freixa ; El forn Robiró / Mònica pagès ; Fleques banyolines amb història / Miquel Rustullet ; Tortades, cansalades, gargols... / Berta Artigas Fontàs ; La Farinera Coromina / Sònia Tubert ; Pa de pagès, fet a pagès / Laia Juez ; Les noves fornades / Jordi Nierga.



Matèries: Botigues i comerços ; Forners ; Pastissers ; Aliments ; Indústria farinera ; Costums alimentaris
Àmbit:Garrotxa ; Pla de l'Estany ; Ripollès
Cronologia:[1900 - 2021]
Autors add.:Nierga, Jordi (Dir.)
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Sala de Lectura Miquel Pairolé (Quart); B. Comarcal del Pla de l'Estany (Banyoles); B. Ramon Vidal (Besalú); B. Marià Vayreda (Olot); B. Lambert Mata (Ripoll)


Enllaç permanent a aquest registre



5 / 74
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Les Escumes de Sitges / Jordi Surià
Surià Guillaumes, Jordi


En: Xermada. Sitges, núm. 30 (desembre 2002), p. 5-68 : il.


Matèries: Aliments ; Costums alimentaris ; Pastissers
Àmbit:Sitges
Cronologia:[2002]
Accés: https://issuu.com/laxermada/docs/xermada_30 [exemplar complet]
Localització: B. Santiago Rusiñol (Sitges); B. Josep Roig i Raventós (Sitges)


Enllaç permanent a aquest registre



6 / 74
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Les Escumes en l'actualitat / Jordi Castañeda
Ruiz de Castañeda i Campamà, Jordi


En: Xermada. Sitges, núm. 30 (desembre 2002), p. 7-8 : il.


Matèries: Aliments ; Costums alimentaris ; Pastissers
Àmbit:Sitges
Cronologia:[2002]
Accés: https://issuu.com/laxermada/docs/xermada_30 [exemplar complet]
Localització: B. Santiago Rusiñol (Sitges); B. Josep Roig i Raventós (Sitges)


Enllaç permanent a aquest registre



7 / 74
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Els Massó, quatre generacions de pastissers sitgetans / Miquel Marzal
Marzal Ortiz, Miquel


En: Xermada. Sitges, núm. 29 (octubre 2002), p. 6-9: il.


Matèries: Botigues i comerços ; Pastissers ; Famílies
Matèries: Massó, família
Àmbit:Sitges
Cronologia:[1886 - 2002]
Accés: https://issuu.com/laxermada/docs/xermada29 [exemplar complet]
Localització: B. Santiago Rusiñol (Sitges); B. Josep Roig i Raventós (Sitges)


Enllaç permanent a aquest registre



8 / 74
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Els Currutacos o la pastisseria ritual / Xavier Orriols i Sendra
Orriols i Sendra, Xavier


En: 08800 la revista de VNG. Vilanova i la Geltrú, núm. 5 (març 1998), p. 18


Matèries: Aliments ; Pastissers
Àmbit:Vilanova i la Geltrú
Cronologia:[1998]
Accés: http://trencadis.diba.cat/single_search/viewer?type=Fragment&eid=b1814827x
Localització: B. Joan Oliva (Vilanova i la Geltrú); B. Armand Cardona Torrandell (Vilanova i la Geltrú)


Enllaç permanent a aquest registre



9 / 74
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Els Currutacos / Biblioteca-Museu Balaguer, Secció d'Etnologia



En: Butlletí de la Biblioteca-Museu Balaguer. Vilanova i la Geltrú. Sisena época (1981) , p. 205-211



Matèries: Aliments ; Setmana Santa ; Pastissers ; Tradicions populars
Àmbit:Vilanova i la Geltrú
Cronologia:[1981]
Localització: Biblioteca-Museu Víctor Balaguer (Vilanova i la Geltrú); B. Joan Oliva (Vilanova i la Geltrú); B. Armand Cardona Torrandell (Vilanova i la Geltrú)


Enllaç permanent a aquest registre



10 / 74
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Chocolates Marcoval : una fàbrica de xocolata a la Sénia / Eva Garcia Lleixà, Antonio Michavila Vidal
Garcia Lleixà, Eva


En: Lo Senienc : memòria, natura i llengua. La Sénia, núm. 13 (agost 2018), p. 62-69 : il. (Racó de la memòria
Resum en català i anglès.


Matèries: Indústria alimentària ; Fàbriques ; Pastissers ; Famílies ; Empreses familiars
Matèries: Marcoval, família
Matèries:Chocolates Marcoval
Àmbit:Sénia, la
Cronologia:[1921 - 1936]
Autors add.:Michavila Vidal, Antonio
Accés: https://raco.cat/index.php/Senienc/article/view/341419
Localització: Universitat Autònoma de Barcelona; Biblioteca de Catalunya; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Rovira i Virgili; Universitat de Girona; UAB: Sibhil·la; Institut Ramon Muntaner


Enllaç permanent a aquest registre



11 / 74
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Josep Torrellas i Pedrol / Josep Maria Contijoch i Casanovas
Contijoch i Casanovas, Josep M.


En: El Foradot. Montblanc, núm. 116 (febrer 2020), p. 16-17 : il.



Matèries: Necrologia ; Pastissers ; Anecdotari
Matèries: Torrellas i Pedrol, Josep (1935-2019)
Àmbit:Montblanc
Cronologia:[1935 - 2019]
Localització: Universitat Autònoma de Barcelona; UAB: Sibhil·la; B. Pública de Tarragona; Biblioteca de Catalunya; Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



12 / 74
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Confiteria Andreu, 175 anys a Montblanc / la redacció



En: El Foradot. Montblanc, núm. 97 (desembre 2016), p. 28-29 : il.



Matèries: Botigues i comerços ; Pastissers ; Commemoració
Matèries:Confiteria Andreu de Montblanc
Àmbit:Montblanc
Cronologia:1841 - 2016
Localització: Universitat Autònoma de Barcelona; B. Pública de Tarragona; Biblioteca de Catalunya; Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



13 / 74
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
L'Avi Miquel, integració i història d'un nou riudomenc / Eva Sáez Ventura
Saez Ventura, Eva


En: Lo Floc : revista del Centre d'Estudis Riudomencs Arnau de Palomar. Riudoms. Any XLI, núm. 232 (abril-juny 2020), p. 12-17 : il. (Història


Matèries: Biografia ; Memòries ; Pastissers
Matèries: Ventura Cornellà, Miquel (1929-2012)
Àmbit:Molins de Rei ; Riudoms
Cronologia:1929 - 2012
Accés: https://raco.cat/index.php/LoFloc/article/view/383035
Localització: Biblioteca de Catalunya; Institut Ramon Muntaner; UAB: Sibhil·la; B. Pública de Tarragona; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



14 / 74
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
La Reputació de les coques de Montblanc en el primer terç del segle XIX / Josep M. Grau Pujol
Grau i Pujol, Josep M. Tomàs


En: El Foradot. Montblanc, núm. 70 (gener-febrer 2012), p. 30 : il.


Matèries: Tradicions populars ; Costums alimentaris ; Pastissers
Àmbit:Montblanc
Cronologia:[1800 - 1835]
Accés: https://xacpremsa.cultura.gencat.cat/pandora/viewer.vm?id=0000496338 [Exemplar complet]
Localització: UAB: Sibhil·la; B. Pública de Tarragona; Biblioteca de Catalunya; Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



15 / 74
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Oficis a l'Espluga dels segles XVIII i XIX : els forners i els confiters els pastors / Josep M. Calbet i Camarasa, Pere Vallribera i Puig
Calbet i Camarasa, Josep Maria


En: Butlletí Centre d'Estudis Locals. L'Espluga de Francolí, Núm. 13 (1er trimestre 1992), p. [2-3]



Matèries: Oficis ; Pastors ; Forners ; Pastissers
Àmbit:Espluga de Francolí, l'
Cronologia:[1700 - 1900]
Autors add.:Vallribera i Puig, Pere
Localització: B. Pública de Tarragona


Enllaç permanent a aquest registre



16 / 74
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Francesc Burgués : un gironí a la cort de Madrid durant el Barroc / text: Jaume Fàbrega
Fàbrega i Colom, Jaume


En: Revista de Girona. Girona, núm. 322 (setembre-octubre 2020), p. 44-45 : il. (Les coses delitables


Matèries: Fonts documentals ; Cuiners ; Pastissers ; Comerciants ; Receptes culinàries
Àmbit:Girona ; Madrid
Cronologia:[1650 - 1750]
Accés: https://raco.cat/index.php/RevistaGirona/article/view/374104
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; Universitat de Lleida


Enllaç permanent a aquest registre



17 / 74
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Un Manual d'adrogueria i confiteria de can Janer de Santa Coloma de Farners (segles XVIII-XIX) / Pep Vila
Vila i Medinyà, Pep


En: Quaderns de la Selva : Revista del Centre d'Estudis Selvatans. Santa Coloma de Farners, núm. 32 (2020) , p. 93-107 : il. (Estudis
Notes a peu de pàgina. Resums en català i anglès.

Ramon Monràs, Gaspar i Josep Janer administraren des de la segona meitat del segle XVIII fins a la Guerra civil un negoci d'adrogueria i confiteria al carrer Major de Santa Coloma de Farners. L'establiment conservava un receptari manuscrit dels segles XVIII-XIX, que recollia definicions, fórmules i receptes de totes dues especialitats i que ha pervingut fins al dia d'avui. L'estudi de la llibreta que el conté permet reconstruir quines drogues, confitats, dolços, aigües i altres especialitats de la casa hipotèticament es podien treballar, vendre i consumir a Santa Coloma i rodalies.



Matèries: Botigues i comerços ; Adroguers ; Pastissers ; Fonts documentals ; Receptes culinàries ; Manuscrits
Matèries: Monràs, Ramon ; Janer, Gaspar ; Janer, Josep
Matèries:Confiteria Monràs
Àmbit:Santa Coloma de Farners
Cronologia:[1701 - 1850]
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat Rovira i Virgili; Universitat Pompeu Fabra; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Institut Ramon Muntaner


Enllaç permanent a aquest registre



18 / 74
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
La Cuina dolça : receptes de cuina tradicional



Sils : La Cuina a Sils, 2020
107 p. : il. ; 21 cm
Amb el suport de: Generalitat de Catalunya (Departament de Cultura), Diputació de Girona, Consell Comarcal de la Selva, Ajuntament de Sils.



Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries ; Pastissers
Àmbit:Sils
Cronologia:[2020]
Autors add.:Cuina a Sils ; Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura ; Diputació de Girona ; Consell Comarcal de la Selva ; Ajuntament de Sils
Localització: B. Carles Rahola (Girona)


Enllaç permanent a aquest registre



19 / 74
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Autors gironins del barroc : Francesc Corominas / text i fotos, Jaume Fàbrega
Fàbrega i Colom, Jaume


En: Revista de Girona. Girona, núm. 321 (juliol-agost 2020), p. 58-59 : il. (Les coses delitables


Matèries: Barroc ; Adroguers ; Receptes culinàries ; Costums alimentaris ; Pastissers
Matèries: Corominas, Francesc
Àmbit:Girona ; Catalunya
Cronologia:[1600 - 1700]
Accés: https://raco.cat/index.php/RevistaGirona/article/view/371794
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; Universitat de Lleida


Enllaç permanent a aquest registre



20 / 74
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Vida d'un pastisser : biografia d'Enric Salvadó i Plana
Salvadó i Plana, Enric


[Girona] : Editorial Digital Neurosi, 2020
268 p. : pral. il. col. ; 21 cm

L'Enric Salvador i Plana és pastisser de Can Salvat de Sant Joan de les Abadesses. En aquest llibre ha complert un dels seus somnis: posar paraules a les seves vivències i que aquestes es converteixin en un llegat per a la seva família.



Matèries: Autobiografia ; Memòries ; Pastissers ; Famílies ; Costums alimentaris
Matèries: Salvadó i Plana, Enric ; Planàs, Odiló (1925-2011)
Àmbit:Sant Joan de les Abadesses
Cronologia:[1925 - 2020]
Localització: B. Abadia de Montserrat; B. Carles Rahola (Girona)


Enllaç permanent a aquest registre



pàgina 1 de 4
anar a la pàgina            

Base de dades  FONS : Formulari avançat

   
Cercar:
en el camp:
 
1     
2   
3