português | español | english | français |

logo

Cerca a la base de dades

Base de dades:
FONS
Cercar:
CUINERS []
Referències trobades:
117   [Refinar la cerca]
Mostrant:
1 .. 20   en el format [Estàndard]
pàgina 1 de 6
anar a la pàgina                


1 / 117
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Jaume Subirós / Xavier Febrés, text ; Eduard Martí, fotografia
Febrés, Xavier


En: Alberes. Cassà de la Selva, núm. 29 (primavera-estiu 2023), p. 18-23 : il. (Conversa



Matèries: Entrevistes ; Cuiners ; Hotels ; Empresaris
Matèries: Subirós, Jaume (1949-....)
Matèries:Motel Empordà de Figueres ; Almadraba Park Hotel
Àmbit:Figueres ; Roses ; Alt Empordà
Cronologia:[1949 - 2023]
Autors add.:Martí, Eduard (Il·l.)
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; B. Sala de Lectura Miquel Pairolé (Quart); B. Municipal (La Bisbal d'Empordà); B. Fages de Climent (Figueres); B. Ramon Bordas i Estragués (Castelló d'Empúries)


Enllaç permanent a aquest registre



2 / 117
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Francisco Benages Llambrich, el xef de la barca / Consol Martínez, Paulí Martí
Martínez, Consol


En: Revista del Baix Empordà. Palamós, núm. 34 (desembre 2011), p. 69-72 : il. (Caleros de Palamós


Matèries: Mariners ; Cuiners ; Pesca ; Sistemes de pesca
Matèries: Benagues Llambrich, Francisco (1931-....)
Àmbit:Palamós
Cronologia:[1955 - 2011]
Autors add.:Martí, Paulí
Accés: https://revistabaixemporda.cat/hemeroteca/
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Municipal (La Bisbal d'Empordà); B. Popular (Palafrugell); B. Octavi Viader i Margarit (Sant Feliu de Guíxols); B. Mercè Rodoreda (Castell-Platja d'Aro); B. Pere Blasi (Torroella de Montgrí)


Enllaç permanent a aquest registre



3 / 117
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Chez Tomàs : En Tomàs de la Costa Brava / Mariona Cervera
Cervera, Mariona


Girona : CCG Edicions, 2006
128 p. : il. ; 22 cm
ISBN 8496444619



Matèries: Restaurants ; Cuiners
Matèries: Cervera de Coderch, Tomàs (1931-2003)
Àmbit:Llafranc - Palafrugell
Cronologia:[2006]
Localització: Biblioteca de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



4 / 117
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Nous aires als fogons i a la taula / Georgina Regàs
Regàs, Georgina


[Palafrugell] : Edicions Baix Empordà, 2004
143 p. : il. ; 22 cm
ISBN 8487501370



Matèries: Biografia ; Cuiners ; Costums alimentaris
Àmbit:Baix Empordà
Cronologia:[2004]
Localització: B. Carles Rahola (Girona); B. Popular (Palafrugell); B. Lluís Barceló i Bou (Palamós)


Enllaç permanent a aquest registre



5 / 117
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
La Cuina de l'Empordanet / textos de Miquel Martín i Serra, Xavier Pla, Pep Palau, Josep M. Fonalleras, Salvador Garcia-Arbós, Martí Sabrià ; pròleg de Joan Roca ; epíleg de Ferran Adrià ; coordinadors: Edicions Vitel·la, Cuina de l'Empordanet



Girona : Edicions Vitel·la, 2020
291 p. : il. col. ; 23 cm
Conté: Pròleg: Dels cinc magnífics a la cuina de l'Empordanet / de Joan Roca -- L'Empordà, una terra, un paisatge, un estil de vida / Miquel Martín i Serra -- La cuina catalana es bat en retirada. Sobre dos articles primerencs de Josep Pla / de Xavier Pla -- El rebost de l'Empordà. Productes / de Pep Palau -- El viatger del paladar no s'equivoca mai. Cuina i turisme a l'Empordà / de Josep M. Fonalleras -- Els 6 magnífics dels 5 de l'Empordanet / de Salvador Garcia Arbós -- Els orígens: els antecedents del col·lectiu. La cuina de l'Empordanet / de Martí Sabrià -- Els restaurants i els cuiners, avui -- Les receptes -- Hortizons / de Martí Sabrià -- Epíleg: De l'Empordà al món. Una visió universal de la cuina / de Ferran Adrià.
ISBN 9788412001747

Es tracta d'un llibre amb motiu de la celebració dels 25 anys del col·lectiu de restaurants ''La Cuina del'Empordanet''. Amb articles de plomes i especialistes destacats com són Miquel Martín, Josep M. Fonalleras, Xavier Pla, Salvador García-Arbós, Pep Palau i Martí Sabrià, en els quals s'aborden temes com ara la vinculació de la gastronomia amb l'evolució del paisatge i del turisme. (Editorial).



Matèries: Restaurants ; Cuiners ; Receptes culinàries ; Paisatge ; Costums alimentaris ; Associacions econòmiques ; Commemoració
Matèries:Cuina de l'Empordanet
Àmbit:Alt Empordà ; Baix Empordà
Cronologia:[2020]
Autors add.:Martín, Miquel ; Garcia-Arbós, Salvador ; Sabrià i Deulofeu, Martí ; Pla, Xavier ; Fonalleras i Codony, Josep M. ; Palau, Pep ; Roca, Joan (Pr.) ; Adrià Acosta, Ferran (Pr.)
Autors add.:Cuina de l'Empordanet
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Carles Rahola (Girona); B. Municipal (La Bisbal d'Empordà); B. Mercè Rodoreda (Castell-Platja d'Aro); B. Fages de Climent (Figueres); B. Julià Cutillé (Llagostera); B. Municipal (Mont-ras); B. Popular (Palafrugell); B. Lluís Barceló i Bou (Palamós); B. Municipal (Pals); B. Octavi Viader i Margarit (Sant Feliu de Guíxols); B. Pere Blasi (Torroella de Montgrí)


Enllaç permanent a aquest registre



6 / 117
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
La Cuina de seny i rauxa del Restaurant d'en Bahí / Ramon Davesa i Safont
Davesa Safont, Ramon


La Pera : [l'autor], 2005
143 p. : il. ; 25 cm
ISBN 8479001453



Matèries: Restaurants ; Cuiners ; Costums alimentaris ; Receptes culinàries
Matèries:Restaurant d'en Bahí de la Pera
Àmbit:Pera, la
Cronologia:[2005]
Localització: B. Carles Rahola (Girona)


Enllaç permanent a aquest registre



7 / 117
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Art i gastronomia : [catàleg de l'exposició : celebrada al Museu de l'Empordà de Figueres en commemoració de l'Any Dalí / text: Marga Parera ; coordinació: Josep Guardiola, Martí Sabrià i Rosa Bel]
Parera, Marga


Vall-llòbrega : Cuina de l'Empordanet, 2004
73 p. : il. col. ; 30 cm
Catàleg de l'exposició 'Art i Gastronomia - Dalí 2004' celebrada al Museu de l'Empordà de Figueres en commemoració de l'Any Dalí. Conté: Rosa Aguiló, Anna Agustí Hontagas, Jordi Amagat, Josep M. Ametlla, Bonaventura Ansón, Núria Bagué, Leonard Beard, Toni Becerra, Bengel, Lluís Bruguera, Narcís Coderch, Modest Cuixart, Salvador Dalí, Jakob Engler, Jordi Fulla, Enric Giralt, Narcís Gironell, Daniel Lleixà, Robert Llimós, Marcel Martí, Manel Mart (Marzo), Clara Oliveras, Pujol Boira, Pere de Ribot, Oriol Rius, Guillem Rocas, Jordi Sábat, Evarist Vallès, Lluís Vilà.



Matèries: Exposicions artístiques ; Catàlegs ; Receptes culinàries ; Aliments ; Art ; Costums alimentaris ; Cuiners
Àmbit:Figueres
Cronologia:2004
Autors add.:Guardiola, Josep (Ed.) ; Sabrià i Deulofeu, Martí (Ed.) ; Bel, Rosa (Ed.)
Autors add.:Museu de l'Empordà


Enllaç permanent a aquest registre



8 / 117
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Taula rodona "Una mirada al futur de la cuina a Girona" [Fitxer informàtic] / [Iolanda Bustos, Xavier Aguado, Kevin Meisse, David Aupí, Pau Blanca, Salvador García Arbós]
Bustos Cabezuelo, Iolanda


[Girona] : Universitat de Girona. Campus Alimentació i Gastronomia, 2018
1 recurs electrònic (video/mp4)

Taula rodona de debat sobre el futur de la cuina a Girona, i en la què han intervingut els xefs Iolanda Bustos (restaurant Calèndula, a Regencós), Xavier Aguado (restaurant Biombo, a Girona) i Kevin Meisse (restaurant Equilibri, a Navata), el recent graduat en direcció de cuina, David Alpí i l'estudiant de cuina, Pau Blanca. El debat ha estat moderat pel periodista gastronòmic, Salvador Garcia Arbós.


Matèries: Costums alimentaris ; Restaurants ; Cuiners ; Congressos ; Taules rodones
Àmbit:Catalunya ; Girona, província
Cronologia:2018
Autors add.:Aguado, Xavier ; Meisse, Kevin ; Aupí, David ; Blanca, Pau ; Garcia-Arbós, Salvador
Autors add.:Universitat de Girona. Campus Alimentació i Gastronomia
Autors add.:Congrés Català de la Cuina (3r )
Accés: http://hdl.handle.net/10256.1/5172


Enllaç permanent a aquest registre



9 / 117
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Ofici de becada / Pitu Basart, text ; Àngel Madrià, fotografia
Basart, Pitu


En: Gavarres. Cassà de la Selva, núm. 43 (primavera-estiu 2023), p. 94-95 : il. (Patrimoni. Gastronomia) 



Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries ; Cuiners
Matèries: Arderiu Guitart, Enric (1941-....)
Àmbit:Cassà de la Selva
Cronologia:2022
Autors add.:Madrià, Àngel (Il·l.)
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; B. Sala de Lectura Miquel Pairolé (Quart); B. Municipal (La Bisbal d'Empordà); B. Ramon Bordas i Estragués (Castelló d'Empúries)


Enllaç permanent a aquest registre



10 / 117
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share Text complet
Bookmark and Share
El Bulli : contemporary Intersections between food, science, art and late capitalism = El Bulli : intersecciones contemporáneas entre comida, ciencia, arte y capitalismo tardío / Maria Domene-Danés
Domene-Danés, Maria


En: BRAC : Barcelona Research Art Creation. Barcelona. Vol. 1, núm. 1 (June 2013), p. 100-126 : il.
Notes. Referències bibliogràfiques. Resums en castellà i anglès.


Matèries: Cuiners ; Restaurants ; Innovació tecnològica ; Receptes culinàries
Matèries: Adrià Acosta, Ferran (1962-....)
Matèries:Restaurant el Bulli
Àmbit:Roses ; Catalunya
Cronologia:1962 - 2013
Accés: https://doi.org/10.4471/brac.2013.04
https://raco.cat/index.php/BRAC/article/view/341144
Localització: Universitat Autònoma de Barcelona


Enllaç permanent a aquest registre



11 / 117
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
De les receptes famliars a la gastronomia creativa / Salvador Garcia Arbós
Garcia-Arbós, Salvador


En: Revista de Girona. Girona. Any 46, núm. 200 (maig-juny 2000), p. 363-374 : il. (La Cuina
Número monogràfic: Balanç del segle XX.


Matèries: Costums alimentaris ; Restaurants ; Turisme ; Cuiners ; Escriptors
Àmbit:Girona, província
Cronologia:[1900 - 2000]
Accés: https://raco.cat/index.php/RevistaGirona/article/view/109355
Localització: UAB: Humanitats (Hemeroteca); Institut Ramon Muntaner; Universitat Autònoma de Barcelona; B. Abadia de Montserrat; Universitat de Barcelona; Biblioteca Borja (URL); Biblioteca de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat de Lleida; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



12 / 117
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
De l'aula a la taula : redescobrint el torró i la xocolata a la pedra / a cura de: Meritxell Bernaus Marsà ; Ada Parella, [et al.]



Lleida ; Agramunt : Pagès : Ajuntament d'Agramunt, 2018
95 p. : il. col. ; 22 * 23 cm
ISBN 9788413030203

Sota el guiatge de vint-i-vuit dels xefs, cuiners, pastissers i xocolaters de gran prestigi que han passat per l'Aula del Gust, aquest llibre conté receptes amb aquests dos productes que s'han mostrat en l'espai de la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra d'Agramunt, però també altres propostes molt innovadores i sorprenents. Aquest llibre també és un homenatge a totes les persones que durant deu anys han cregut en aquest espai i l'han fet realitat per tal de reunir, a la vila d'Agramunt, els millors exponents del panorama gastronòmic català.



Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries ; Cuiners ; Artesania ; Fires i exposicions ; Indústria alimentària
Àmbit:Agramunt ; Catalunya
Cronologia:[2018]
Autors add.:Bernaus Marsà, Meritxell (Ed.) ; Parellada, Ada
Autors add.:Ajuntament d'Agramunt
Localització: B. Guillem Viladot (Agramunt); B. Municipal (Alcover); B. Dr. Frias (l'Ametlla de Mar); B. Municipal Joaquim Bauxell (Anglès); Biblioteca Joan Maluquer i Viladot (Artesa de Segre); B. Margarida de Montferrat (Balaguer); B. Marquès d'Olivart (Les Borges Blanques); B. Municipal Pere Carner (Calonge); B. Municipal (Cambrils); B. Ramon Bordas i Estragués (Castelló d'Empúries); B. Delta de l'Ebre (Deltebre); B. Mossèn Ramon Muntanyola (l'Espluga de Francolí); B. Carles Rahola (Girona); B. Salvador Allende (Girona); B. Julià Cutillé (Llagostera); Biblioteca Ramon Berenguer IV (Almenar); B. Pública de Lleida; B. Comarcal Jaume Vila (Mollerussa); B. Marià Vayreda (Olot); B. Lluís Barceló i Bou (Palamós); B. Central Xavier Amorós (Reus); B. Octavi Viader i Margarit (Sant Feliu de Guíxols); B. Francesc Balagué (Sant Jaume d'Enveja); B. Francesc Caula (Sant Joan les Fonts); B. Baldiri Reixac (Santa Cristina d'Aro); B. Comarcal Sant Agustí (La Seu d'Urgell); B. Mestra Maria Antònia (Torredembarra); Biblioteca Marcel·lí Domingo (Tortosa); B. Pública Maria Barbal (Tremp); B. Central Comarcal (Tàrrega); Biblioteca Terra Baixa (El Vendrell); B. Joan Rigau i Sala (Vidreres)


Enllaç permanent a aquest registre



13 / 117
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Dalmau Costa, mestre de cerimònies de dues nacions / Lluís Burillo
Burillo Toledano, Lluís


Barcelona : Fundació Josep Irla, 2020
274 p. : il. col. ; 21 * 21 cm
Bibliografia.
ISBN 9788409254040

Dalmau Costa i Vilanova (El Port de la Selva, 1902 - Ciutat de Mèxic, 1974) inicia des de ben jove un intens compromís cívic, polític i cultural amb el catalanisme republicà que el porta a participar, el 1931, en la fundació d'Esquerra Republicana de Catalunya. El 1932 esdevé el primer cap de cerimonial del Parlament de Catalunya, i durant la Guerra Civil, també de la Generalitat. Amb la derrota del 1939, aquestes responsabilitats el duran a l'exili. A partir de 1944 prospera socialment i econòmicament a Mèxic, on esdevé tot un referent del món de la restauració i un relacions públiques excel·lent. Gràcies a aquesta nova posició i un compromís intacte amb el país, arriba a ser un dels principals mecenes culturals de l'exili català, -en complicitat amb la seva esposa, l'actriu Emma Alonso- sense abandonar mai, ni la militància al seu partit de tota la vida, ni la lleialtat a les institucions nacionals catalanes. (Editorial).


Matèries: Biografia ; Polítics ; Cuiners ; Republicanisme ; Partits polítics ; Nacionalisme ; Generalitat republicana ; Càrrecs públics ; Guerra civil espanyola ; Exili
Matèries: Costa i Vilanova, Dalmau (1902-1974)
Matèries:Esquerra Republicana de Catalunya : ERC
Àmbit:Port de la Selva, el ; Catalunya ; Mèxic
Cronologia:1902 - 1974
Autors add.:Fundació Josep Irla
Accés: https://irla.cat/wp-content/uploads/2020/11/Dalmau_Costa_nov_2021.pdf
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Abadia de Montserrat; Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat de Barcelona; Universitat de Lleida; Universitat Rovira i Virgili; Arxiu Nacional de Catalunya; Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona; B. Centre de Lectura de Reus; B. Pública Arús (Barcelona); Memorial Democràtic


Enllaç permanent a aquest registre



14 / 117
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Compartir : restaurant / Oriol Castro, Mateu Casañas, Eduard Xatruch ; fotografia: Francesc Guillamet
Castro, Oriol


Barcelona : Planeta, 2017
215 p. : il. col. ; 30 cm (Planeta gastro
ISBN 9788408166436



Matèries: Restaurants ; Receptes culinàries ; Costums alimentaris ; Cuiners
Matèries:Restaurant Compartir de Cadaqués
Àmbit:Cadaqués
Cronologia:[2017]
Autors add.:Casañas, Mateu ; Xatruch, Eduard ; Guillamet Ferran, Francesc (Il·l.)
Localització: B. Fages de Climent (Figueres); B. Jaume Vicens Vives (Roses)


Enllaç permanent a aquest registre



15 / 117
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Entrevista a Ferran Adrià / per Andrés Rodríguez
Rodríguez, Andrés


En: Dominical, núm. 102 (29 d'agost 2004), p. 20-33 : il.



Matèries: Entrevistes ; Cuiners ; Restaurants
Matèries: Adrià Acosta, Ferran (1962-....)
Matèries:Restaurant El Bulli
Àmbit:Roses
Cronologia:[2004]
Localització: B. Fages de Climent (Figueres)


Enllaç permanent a aquest registre



16 / 117
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Juli Soler que estás en la sala : vida y (casi) milagros del creador con Ferran Adrià de elBulli / Oscar Caballero
Caballero, Òscar


Barcelona : Planeta, 2022
479 p. : il. ; 23 cm (Planeta gastro
ISBN 9788408254577

Este libro debe sonar a rock y a entrechocar de cubiertos. Es la historia de un célebre mal conocido, Juli Soler, profeta del rock en la Cataluña de 1968/80, colega de los Rolling Stones y desde 1981 inventor de un Bulli on the rocks y de una sala con ritmo de platillos volantes. Entre 1984 y 2011, Juli Soler escogió el segundo plano para otorgar el primero a un chef intuido por él: Ferran Adrià. Y a los mejores vinos del mundo. Y sobre todo a la gente, sin distinción de clases o categorías. De la mano de Juli, princesas y magnates se dejaban guiar, humildes por una vez. Y los sin rango eran tratados como estrellas. Soler le quitó almidón al restaurante de alta cocina, reemplazó menú por festival, y así fraguó el entorno de la revolucionaria cocina de un Bulli en órbita mundial. A su vez,elBulli propulsó urbi et orbe la cocina catalana, en particular, y las españolas, en general. En este libro, un coro de voces ?de la restauración, de la música, del vino; de España y de Francia?, explica, entre signos de admiración el Juli Soler de cada cual. Pero porque todo el mundo creía conocerlo, y poca gente lo conoció, un Juli Soler, solar y múltiple, surca este libro de aventuras gastronómicas. (Editorial).



Matèries: Restaurants ; Cuiners ; Biografia ; Receptes culinàries
Matèries: Soler, Juli
Matèries:Restaurant El Bulli
Àmbit:Roses
Cronologia:[1984 - 2011]
Localització: B. Fages de Climent (Figueres)


Enllaç permanent a aquest registre



17 / 117
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
El Bulli / Ferran Adrià, Juli Soler, Albert Adrià ; [fotografías: Francesc Guillamet]
Adrià Acosta, Ferran


Londres : Phaidon, 2016
7 vols. : il. col. ; 32 cm
En estoig.
ISBN 9780714873251



Matèries: Restaurants ; Cuiners ; Receptes culinàries
Matèries:Restaurant El Bulli
Àmbit:Roses
Cronologia:[1962 - 2011]
Autors add.:Soler, Juli ; Adrià, Albert ; Guillamet Ferran, Francesc (Il·l.)
Localització: B. Fages de Climent (Figueres)


Enllaç permanent a aquest registre



18 / 117
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Ferran Adrià : el mag d'el Bulli / Manfred Weber-Lamberdière
Weber-Lamberdière, Manfred


Madrid : Aguilar, 2010
223 p., [8] p. de làm. : il. col. ; 25 cm
ISBN 9788403101012



Matèries: Restaurants ; Cuiners ; Biografia
Matèries: Adrià Acosta, Ferran (1962-....)
Matèries:Restaurant El Bulli
Àmbit:Roses
Cronologia:[1962 - 2010]
Localització: Biblioteca Pública (Cassà de la Selva); B. Ramon Bordas i Estragués (Castelló d'Empúries); B. Fages de Climent (Figueres); B. Carles Rahola (Girona); B. Municipal de Lloret de Mar; B. Ernest Lluch (Girona); B. Jaume Vicens Vives (Roses)


Enllaç permanent a aquest registre



19 / 117
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Cómo funciona elBulli : las ideas, los métodos y la creatividad de Ferran Adrià / Ferran Adrià, Juli Soler, Albert Adrià
Adrià Acosta, Ferran


London : Phaidon, 2010
528 p. : il. col. ; 30 cm
Amb 20 plecs encartats.
ISBN 9780714857589



Matèries: Restaurants ; Cuiners ; Receptes culinàries
Matèries: Adrià Acosta, Ferran (1962-....)
Matèries:Restaurant El Bulli
Àmbit:Roses
Cronologia:[2010]
Autors add.:Soler, Juli ; Adrià, Albert
Localització: B. Fages de Climent (Figueres); B. Carles Rahola (Girona); B. Popular (Palafrugell)


Enllaç permanent a aquest registre



20 / 117
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Ferran Adrià : el mago de elBulli / Manfred Weber-Lamberdière
Weber-Lamberdière, Manfred


Barcelona : Actar, 2009
223 p., [8] p. de làm. : il. col. ; 25 cm
ISBN 9788403101005



Matèries: Restaurants ; Cuiners ; Biografia
Matèries: Adrià Acosta, Ferran (1962-....)
Matèries:Restaurant El Bulli
Àmbit:Roses
Cronologia:[1962 - 2009]
Localització: B. Comarcal del Pla de l'Estany (Banyoles); Biblioteca Jaume Vila i Pascual (Gelida)


Enllaç permanent a aquest registre



pàgina 1 de 6
anar a la pàgina                

Base de dades  FONS : Formulari avançat

   
Cercar:
en el camp:
 
1     
2   
3