português | español | english | français |

logo

Cerca a la base de dades

Base de dades:
FONS
Cercar:
COMERCIALITZACIO []
Referències trobades:
390   [Refinar la cerca]
Mostrant:
1 .. 20   en el format [Estàndard]
pàgina 1 de 20
anar a la pàgina                         


1 / 390
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Vins, aiguardents i caves : la comercialització de la producció vinícola catalana (segles XVIII-XIX) / [ressenya d']Enric Saguer
Saguer i Hom, Enric


En: Recerques : història, economia, cultura. Barcelona, núm. 84 (2024) , p. 166-168 (Ressenyes
Ressenya de:
. Vins, aiguardents i caves / Josep Colomé-Ferrer; Jordi Planas y Raimon Soler-Becerro (coords.). la comercialització de la producció vinícola catalana (segles XVIII - XIX) : Universitat Rovira i Virgili ; Vinseum-Museu de les Cultures del Vi de Catalunya, 2022


Matèries: Ressenyes ; Indústria vinícola ; Vi ; Cava ; Licors i aiguardents ; Comercialització
Àmbit:Catalunya
Cronologia:[1700 - 2022]
Accés: https://raco.cat/index.php/Recerques/article/view/432461
Localització: Biblioteca de Catalunya; UAB: Humanitats (Hemeroteca); Institut Ramon Muntaner; UAB: Sibhil·la


Enllaç permanent a aquest registre



2 / 390
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Els Pous de glaç del Pla de l'Estany : un comerç abans de la industrialització / [realització: Àrees de Cultura i Servei Tècnic del Consell Comarcal del Pla de l'Estany]



[Banyoles] : Consell Comarcal del Pla de l'Estany : Ajuntament de Palol de Revardit, 2006
18 p. : il. ; 25 cm



Matèries: Pous de glaç ; Comercialització
Àmbit:Pla de l'Estany ; Palol de Revardit
Cronologia:[1700 - 1800]
Autors add.:Consell Comarcal del Pla de l'Estany. Àrees de Cultura i Servei Tècnic ; Ajuntament de Palol de Revardit
Localització: B. Comarcal del Pla de l'Estany (Banyoles); B. Sala de Lectura Miquel Pairolé (Quart)


Enllaç permanent a aquest registre



3 / 390
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Vins, aiguardents i caves / [ressenya de:] Enrique Montañés Primicia
Montañés Primicia, Enrique


En: Investigaciones de Historia Económica. Madrid. Vol. 20, núm. 2 (junio 2024), p. 61-62 (Reseñas
Ressenya de:
. Vins, aiguardents i caves : la comercialització de la producció vinícola catalana (segles XVIII-XXI) / Josep Colomé Ferrer (coord). Tarragona : URV, 2022


Matèries: Ressenyes ; Indústria vinícola ; Vi ; Cava ; Licors i aiguardents ; Comercialització
Àmbit:Catalunya
Cronologia:[1700 - 2022]
Accés: https://doi.org/10.33231/j.ihe.2023.11.005
Localització: Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; Universitat de Lleida


Enllaç permanent a aquest registre



4 / 390
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Cultius, especialització i mercats / [ressenya de:] Lluís Sales i Favà
Sales i Favà, Lluís


En: Recerques : història, economia, cultura. Barcelona, núm. 82 (2023) , p. 202-204 (Ressenyes
Ressenya de:
. Cultius, especialització i mercats : X Congrés sobre Sistemes Agraris, Organització Social i Poder Local / Enric Vicedo Rius (ed.). Lleida : IEI, 2021


Matèries: Ressenyes ; Congressos ; Agricultura ; Conreus ; Comercialització ; Productes agraris
Àmbit:Alguaire ; Lleida, província
Cronologia:2019
Accés: https://raco.cat/index.php/Recerques/article/view/423243
Localització: Biblioteca de Catalunya; UAB: Humanitats (Hemeroteca); Institut Ramon Muntaner; UAB: Sibhil·la


Enllaç permanent a aquest registre



5 / 390
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Llagostins del Delta de l'Ebre : denominació de qualitat / Ll. Millan
Millan i Roca, Lluís


En: Ràpita : Revista Mensual d'informació local. Any XXXVI, Núm. 430 (abril 1995), p. 32-35



Matèries: Pesca ; Aqüicultura ; Crustacis ; Comercialització ; Denominació d'origen
Àmbit:Ebre, delta de l'
Cronologia:[1995]
Localització: B. Pública de Tarragona; B. Sebastià Juan i Arbó (Amposta); Biblioteca Marcel·lí Domingo (Tortosa)


Enllaç permanent a aquest registre



6 / 390
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Cabeces i forcs : els alls i la seva gent al Pla de l'Estany / Jordi Nierga
Nierga i Hugas, Jordi


Cornellà de Terri : MMV Edicions, 2023
175 p. : il. col. ; 21 cm
ISBN 9788409541782

El periodista banyolí Jordi Nierga publica "Cabeces i forcs. Els alls i la seva gent al Pla de l'Estany", un viatge per la història del conreu i la comercialització de "l'all de Banyoles" sota el segell de MMV Edicions. El cultiu de l'all, que va néixer l'any 1880, encara es manté viu, però només per autoconsum amb un deix "romàntic".



Matèries: Agricultura ; Conreus ; Comercialització ; Costums alimentaris ; Denominació d'origen ; Pagesia
Àmbit:Banyoles
Cronologia:[1880 - 2023]
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Carles Rahola (Girona); B. Comarcal del Pla de l'Estany (Banyoles)


Enllaç permanent a aquest registre



7 / 390
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
La Ramaderia extensiva des del franquisme fins l'actualitat: anàlisi d'un sector en procés d'extinció / Pau Barrull i Grau
Barrull i Grau, Pau


En: 229422 Accions dinamitzadores al Pirineu : divuitenes Trobades Culturals Pirinenques. Andorra : Societat Andorrana de Ciències, 2022. p. 121-125


La tecnificació i la industrialització del camp, juntament amb la capitalització de les seves explotacions, han fet que activitats com la ramaderia extensiva pateixin un procés de declivi sense precedents en la nostra societat. Aquesta activitat, la del pasturatge del bestiar aprofitant el territori, s'està substituint per l'estabulació dels animals en macrogranges per a l'obtenció d'un producte de molta menys qualitat nutritiva. Una anàlisi històrica molt sintetitzada des de la dictadura franquista fins als nostres dies ens ajudarà a explicar l'evolució i la trajectòria d'aquesta activitat tradicional ramadera i entendre'n més profundament la seva essència.


Matèries: Ramaderia ; Pastures ; Maquinària agrícola ; Comercialització
Àmbit:Pirineu
Cronologia:[1939 - 2021]
Accés: https://raco.cat/index.php/TrobadesPiri/article/view/421987/
Localització: B. Abadia de Montserrat; Universitat de Barcelona; Universitat Rovira i Virgili; B. Centre de Lectura de Reus; Institut Ramon Muntaner; UAB: Sibhil·la


Enllaç permanent a aquest registre



8 / 390
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Amposta tendrá Lonja de Contratación



En: Ebre : setmanari independent de les Terres de l'Ebre, Núm. 29 (17 ago. 1978), p. 1 i 7



Matèries: Comerç ; Edificis ; Comercialització
Àmbit:Amposta
Cronologia:1978
Localització: Biblioteca Marcel·lí Domingo (Tortosa)


Enllaç permanent a aquest registre



9 / 390
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
El Arroz : su precio de producción y consecuencias

Sindicato de Riegos del Delta Derecho del Ebro.


Tortosa : Impr. Biarnés, 1918
[10] p. : taules ; 21 cm



Matèries: Conreus ; Arròs ; Comercialització ; Preus agraris
Àmbit:Ebre, delta de l'
Cronologia:1918
Autors add.:Sindicato de los Prados ; Sociedad de Riegos Eucaliptus de Amposta


Enllaç permanent a aquest registre



10 / 390
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
La Vida dels llibres



En: Revista de Girona. Girona. Any 57, núm. 265 (març-abril 2011), p. 74-100: il. (Dossier

Conté: Vida i miracles del petit editor o l'home orquestra / Oriol Ponsatí-Murlà ; Les complexitats de l'edició / Judit Pujadó ; Treballar entre paraules / Martí Cortadellas ; Cost de paper: imprimir i distribuir / Judit Pujadó ; Les biblioteques públiques del segle XXI / Blai Gasull ; El Paper de les biblioteques / Judit Pujadó ; La retribució als autors per préstec bibliotecari / Judit Pujadó ; Renovar-se o morir / Xavier Carmaniu ; Ajudes i subvencions / Judit Pujadó ; Un dia a la llibreria El Cucut / Teresa Calabús ; Crítiques, entrevistes i presentacions / Judit Pujadó ; El futur serà digital / Gerard Bagué ; Cera a la blocosfera / Judit Pujadó.


Matèries: Llibres ; Indústria editorial i impremta ; Biblioteques públiques ; Llibreters ; Escriptors ; Hàbits culturals ; Edició de publicacions ; Comercialització
Àmbit:Girona, província
Cronologia:[2011]
Accés: https://raco.cat/index.php/RevistaGirona/article/view/243273
Localització: UAB: Humanitats (Hemeroteca); Institut Ramon Muntaner; Universitat Autònoma de Barcelona; B. Abadia de Montserrat; Universitat de Barcelona; Biblioteca Borja (URL); Biblioteca de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat de Lleida; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



11 / 390
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Un Vinicultor vendrellenc : Jaume Foix i Julivert (1853-1910) i la Mina-Vinyet / [ressenya de] J.S.B.
Solé i Bordes, Joan


En: Del Penedès. Vilafranca del Penedès, núm. 38 (2022) , p. 222 (Llibres
Ressenya de:
. Un Vinicultor vendrellenc : Jaume Foix i Julivert (1853-1910) i la Mina-Vinyet / Joan Latorre i Solé. El Vendrell : Arxiu Comarcal del Baix Penedès, 2022


Matèries: Ressenyes ; Biografia ; Empresaris ; Vinya ; Indústria vinícola ; Comercialització ; Comerç exterior ; Vi
Matèries: Foix i Julivert, Jaume (1853-1910)
Àmbit:Vendrell, el ; Santa Oliva ; Baix Penedès
Cronologia:1853 - 1910
Accés: https://raco.cat/index.php/DelPenedes/article/view/426509
Localització: UAB: Humanitats (Hemeroteca); Institut Ramon Muntaner; B. Joan Oliva (Vilanova i la Geltrú); B. Santiago Rusiñol (Sitges); B. Manuel de Pedrolo (Sant Pere de Ribes); B. Josep Pla (Sant Pere de Ribes); B. Torras i Bages (Vilafranca del Penedès); Biblioteca Ramon Bosch de Noya (Sant Sadurní d'Anoia); Biblioteca Maria Àngels Torrents (Sant Pere de Riudebitlles); Biblioteca de Catalunya; B. Centre de Lectura de Reus; Universitat de Barcelona; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



12 / 390
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
La Ceràmica de la Bisbal [Enregistrament de vídeo]



La Bisbal d'Empordà : Vídeo Play Serveis, 1993
1 videocassette (VHS) (13 min) : b/n, col.
Al contenidor: Ajuntament de la Bisbal d'Empordà.

La grandesa de la ceràmica bisbalenca rau en el fet que aquesta activitat es manifesta en tota la seva amplitud: terrissa, rajoleria, ceràmica de revestiment, ceràmica artística i decorativa. Aquest fet comporta que una gran part de la comunitat estigui implicada en el seu procés de producció i lògicament en la seva comercialització.



Matèries: Indústria de la ceràmica ; Ceràmica ; Comercialització ; Documents audiovisuals
Àmbit:Bisbal d'Empordà, la
Cronologia:[1993]
Autors add.:Ajuntament de la Bisbal d'Empordà


Enllaç permanent a aquest registre



13 / 390
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
El Baix Empordà consolida una xarxa de mercats de productes ecològics / Josep Maria Bernils
Bernils i Mach, Josep Maria


En: Revista del Baix Empordà. Palamós, núm. 26 (setembre-desembre 2009), p. 91-94 : il. (Ecologia


Matèries: Mercats ; Agricultura biològica ; Comercialització ; Productes agraris
Àmbit:Gavarres, serra de les
Cronologia:[2009]
Accés: https://revistabaixemporda.cat/hemeroteca/
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Municipal (La Bisbal d'Empordà); B. Popular (Palafrugell); B. Octavi Viader i Margarit (Sant Feliu de Guíxols); B. Mercè Rodoreda (Castell-Platja d'Aro); B. Pere Blasi (Torroella de Montgrí)


Enllaç permanent a aquest registre



14 / 390
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
El Mercat de Palafrugell : estudi de la procedència dels productes : [treball de recerca] / Anja Sabrina i Dobney, Berta Gomes i Pujol, Judit Salvadó i Brias
Sabrina Dobney, Anja


[Palafrugell] : [s.n.], 2016
72 f. : il. col. ; 30 cm
Premi escolar Mestre Josep Sagrera i Coromines. Edició XXXI (2015-2016). Text mecanoscrit.



Matèries: Mercats ; Comercialització ; Circuits comercials
Àmbit:Palafrugell
Cronologia:[2016]
Autors add.:Gomes Pujol, Berta ; Salvadó Brias, Judit
Localització: B. Popular (Palafrugell)


Enllaç permanent a aquest registre



15 / 390
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Guia per a la compra del peix fresc / fotografia: Jordi Geli



Palamós : Museu de la Pesca, 2019
1 full desplegable : il. col. , gràf. ; 30 * 42 cm



Matèries: Peixos ; Guies ; Comercialització
Àmbit:Palamós
Cronologia:2019
Autors add.:Geli, Jordi (Il·l.)
Autors add.:Museu de la Pesca de Palamós ; Ajuntament de Palamós
Localització: B. Carles Rahola (Girona)


Enllaç permanent a aquest registre



16 / 390
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
La Comercialització i el consum del peix fresc = La comercialización y el consumo del pescado : III Jornades, Palamós, 1/2-12-2006 / Joan L. Alegret, ed

Jornades sobre la Comercialització del Peix Fresc (3es : 2006 : Palamós )


Girona ; Palamós : Universitat de Girona, Càtedra d'Estudis Marítims : Ajuntament de Palamós, [2009]
138 p. : il. ; 25 cm (Càtedra d'Estudis Marítims, 5) 
Textos en català i castellà.
ISBN 9788461177929



Matèries: Actes de congressos ; Pesca marítima ; Comercialització ; Peixos
Àmbit:Palamós
Cronologia:2006
Autors add.:Alegret i Tejero, Joan Lluís (Ed.)
Autors add.:Universitat de Girona. Càtedra d'Estudis Marítims ; Ajuntament de Palamós
Localització: Universitat de Girona; B. Comarcal (Blanes); B. Lluís Barceló i Bou (Palamós)


Enllaç permanent a aquest registre



17 / 390
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Percepció del client de la gamba de Palamós [Fitxer informàtic] / Berta Castro i Gómez
Castro i Gómez, Berta


2022
Universitat de Girona. Escola Politècnica Superior, 2022
1 recurs electrònic
Treball final de grau.

L'objectiu d'aquest treball ha estat analitzar la percepció de la Gamba de Palamós per part dels diferents agents involucrats en el canal comercial, fins al consumidor final. S'han identificat els paràmetres distintius del producte, els seus productes substitutius respecte a la demanda i el coneixement de la Marca de Garantia. A partir del tracte amb els esmentats agents s'han identificat les problemàtiques en el sector i les tendències de futur de la comercialització de la gamba. La gamba vermella (Aristeus antennatus) és un recurs fràgil i valuós que es pesca al Mediterrani. Per regular-la es va instaurar un Pla de Gestió i es va implementar una Marca de Garantia. Per caracteritzar el producte s'han estudiat els paràmetres més significatius del mateix, com són: El seu cicle biològic: la gamba presenta dimorfisme sexual quan passa de l'estadi juvenil, resultant que una femella és de mida més gran. Les seves condicions de l'entorn natural: el clima Mediterrani i les característiques d'aquest (fons fangosos, etc.). L'activitat pesquera: la seva evolució, els tipus de pesca més comuns de la costa catalana, la regulació de la llotja per part de la Confraria de Pescadors, el període de veda, el procés d'obtenció, extracció, conservació, i el control de perills i punts crítics de la gamba. El seu mercat: àmbit geogràfic, oferta, demanda i segells de qualitat aplicats al producte. Per recollir informació s'han realitzat entrevistes en profunditat a professionals de l'entorn de la Gamba de Palamós. També s'ha dut a terme enquestes als diferents agents que participen en el seu canal d'obtenció i comercialització: pescadors, minoristes i majoristes, personal de restauració i consumidors finals. A partir dels resultats de les enquestes dels diferents grups de població, s'ha pogut definir la percepció del producte de cada agent. Les respostes de l'enquesta del consumidor final s'han comparat amb les d'altres enquestes sobre el consum de peix i marisc a Catalunya, en aquest aquest cas no centrats en la gamba. Els resultats han estat majoritàriament coincidents. Per completar l'estudi s'han analitzat els productes substitutius de la gamba i la Marca de Garantia. Entre les principals conclusions destaquen: La població de pescadors es troba envellida i està formada majoritàriament per homes.Tant el personal de restauració com els majoristes i minoristes coneixen la veda del producte. El personal de restauració és la mostra enquestada amb més coneixement del producte. Segons el personal de restauració el client valora la utilització de la Gamba de Palamós a l'hora d'elaborar els plats. El producte fresc en safata i la compra de peix per internet tenen menys acceptació per part del consumidor final. Aquest creu que on més peix de llotja trobarà és al petit comerç i ho associa a la màxima qualitat i frescor. Existeix confusió en els segells de qualitat per part del consumidor final. El factor que limita la seva compra és el preu, encara que la majoria està disposada a pagar més. Els enquestats prefereixen la Gamba de Palamós a altres gambes.Pocs d'ells saben que la Gamba de Palamós és una Marca de Garantia. En general, es detecta un important desconeixement del segell de peix provinent de llotja. També s'han intentat definir possibles tendències de futur, tot i que a nivell de procés semblen complicades perquè qualsevol transformació disminueix la percepció de qualitat del producte. Per altra banda, els canvis més importants sembla que afectaran principalment al procés de comercialització.


Matèries: Pesca marítima ; Crustacis ; Comercialització ; Consum
Àmbit:Palamós
Cronologia:[2022]
Accés: http://hdl.handle.net/10256/21773
Localització: Universitat de Girona


Enllaç permanent a aquest registre



18 / 390
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
La Pesca a Palamós : evolució econòmica del període 1979-1992 [Fitxer informàtic] / Francesc Marsal Comas
Marsal Comas, Francesc


2015
Universitat de Girona. Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials, 2015
1 recurs electrònic
Treball final de grau.

El treball analitza l'evolució econòmica del sector pesquer a Palamós durant el període 1979-1992. Analitza i dóna resposta a alguns interrogants sobre la situació actual dels pescadors de Palamós i el sector en general: caiguda sostinguda de captures i d'ingressos reals. També analitza el mètode i les estratègies de comercialització del peix, ja que influeixen directament en el preu final del producte.


Matèries: Pesca ; Comercialització ; Pescadors ; Creixement econòmic
Àmbit:Palamós
Cronologia:1979 - 1992
Accés: http://hdl.handle.net/10256/12344
Localització: Universitat de Girona


Enllaç permanent a aquest registre



19 / 390
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Estrategias de comercialización de la pesca de litoral : caso de la lonja de contratación del puerto pesquero de Palamós y sus lecciones para la pesca artesanal en Venezuela / Bárbara Safiro Ávarez-Ereipa
Safiro Álvarez-Ereipa, Bárbara


2008
Universitat de Barcelona, 2008
XI, 111 p. : graf., taules, il., map. ; 30 cm
Treball final de màster. Bibliografia. Annexos. A la portada: Tesis presentada para la obtención del título de Master of Science en Economía y Gestión de la Actividad Pesquera. A la coberta: 2on Master Internacional en Economía y Gestión de la Actividad Pesquera. Text en castellà, resums en castellà, anglès i francès.



Matèries: Pesca ; Comercialització ; Ports
Àmbit:Palamós ; Veneçuela
Cronologia:[0000 - 2008]
Localització: Universitat de Barcelona


Enllaç permanent a aquest registre



20 / 390
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
L'Aprofitament turístic del litoral de Palamós / Marc Genés i Portaspana ; [dirigit per: Lluís Mundet i Cerdan]
Genés i Portaspana, Marc


2003
Dirigida per: Mundet i Cerdan, Lluís. Universitat de Girona, 2003
147 p. : il., taules, gràf., map. ; 30 cm (Treball de fi de carrera. Turisme) 
Treball final de carrera. Bibliografia.



Matèries: Turisme ; Litoral ; Comercialització ; Promoció de ciutats ; Incidència del turisme
Àmbit:Palamós
Cronologia:[2003]
Autors add.:Mundet i Cerdan, Lluís (Dir.)
Localització: Universitat de Girona


Enllaç permanent a aquest registre



pàgina 1 de 20
anar a la pàgina                         

Base de dades  FONS : Formulari avançat

   
Cercar:
en el camp:
 
1     
2   
3