português | español | english | français |

logo

Cerca a la base de dades

Base de dades:
FONS
Cercar:
VINYA []
Referències trobades:
975   [Refinar la cerca]
Mostrant:
1 .. 20   en el format [Estàndard]
pàgina 1 de 49
anar a la pàgina                         


1 / 975
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Un Vinicultor vendrellenc : Jaume Foix i Julivert (1853-1910) i la Mina-Vinyet / [ressenya de] J.S.B.
Solé i Bordes, Joan


En: Del Penedès. Vilafranca del Penedès, núm. 38 (2022) , p. 222 (Llibres
Ressenya de:
. Un Vinicultor vendrellenc : Jaume Foix i Julivert (1853-1910) i la Mina-Vinyet / Joan Latorre i Solé. El Vendrell : Arxiu Comarcal del Baix Penedès, 2022


Matèries: Ressenyes ; Biografia ; Empresaris ; Vinya ; Indústria vinícola ; Comercialització ; Comerç exterior ; Vi
Matèries: Foix i Julivert, Jaume (1853-1910)
Àmbit:Vendrell, el ; Santa Oliva ; Baix Penedès
Cronologia:1853 - 1910
Accés: https://raco.cat/index.php/DelPenedes/article/view/426509
Localització: UAB: Humanitats (Hemeroteca); Institut Ramon Muntaner; B. Joan Oliva (Vilanova i la Geltrú); B. Santiago Rusiñol (Sitges); B. Manuel de Pedrolo (Sant Pere de Ribes); B. Josep Pla (Sant Pere de Ribes); B. Torras i Bages (Vilafranca del Penedès); Biblioteca Ramon Bosch de Noya (Sant Sadurní d'Anoia); Biblioteca Maria Àngels Torrents (Sant Pere de Riudebitlles); Biblioteca de Catalunya; B. Centre de Lectura de Reus; Universitat de Barcelona; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



2 / 975
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
1000 anys del cultiu de vinya a Ripollet : En el centenari del "Celler Cooperatiu" (1920-2020) (Ripollet-Cerdanyola) / Ramon Martos, Josep Marínez
Martos, Ramon


Ripollet : Ajuntament de Ripollet, 2023
206 p.
ISBN 9788413035178

El novembre de 2020 s'acomplí el primer centenari de la fundació del Celler Cooperatiu de Ripollet-Cerdanyola per part del Sindicat Agrícola de Ripollet. Aquesta iniciativa, presa majoritàriament per petits conreadors de vinya, parcers i rabassaires per donar sortida a les petites produccions individuals, comptà amb l'assessorament econòmic i tècnic de la Mancomunitat de Catalunya. El projecte va tenir, a més, la col·laboració de l'arquitecte Cèsar Martinell, deixeble de Gaudí, per al disseny i la construcció de l'edifici d'estil modernista.Aquest llibre posa en coneixement la trajectòria del Celler Cooperatiu al llarg d'aquests cent anys i la importància econòmica i social que el cultiu de la vinya va tenir a Ripollet i Cerdanyola, ja notori des del segle x. Els autors proposen un viatge de mil anys que s'endinsa en les relacions dels pagesos amb el monestir de Sant Cugat, propietari de la major part dels terrenys agrícoles de la zona, i en la seva vida social, tot ubicant els masos i les problemàtiques entre els seus propietaris i els pagesos remences i, posteriorment, els rabassaires.1000 anys del cultiu de vinya a Ripollet mostra com, a partir del cultiu de la vinya, es teixeix la microhistòria de la pagesia del Vallès Occidental i com s'explica la seva desaparició a les acaballes del segle XX, fets que mantenen una relació inequívoca amb els esdeveniments històrics del nostre país. (Editorial) .



Matèries: Agricultura ; Vinya ; Indústria vinícola ; Cooperatives agràries ; Sindicats agrícoles ; Edificis ; Modernisme ; Cellers ; Commemoració ; Pagesia
Matèries:Celler Cooperatiu de Ripollet-Cerdanyola
Àmbit:Ripollet ; Cerdanyola del Vallès
Cronologia:[0000 - 2020]; 1920 - 2020
Autors add.:Martínez, Josep
Autors add.:Ajuntament de Ripollet


Enllaç permanent a aquest registre



3 / 975
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Projecte d'un celler de vi i de l'enjardinament del seu entorn a L'Estartit, Torroella de Montgrí (Baix Empordà) [Fitxer informàtic] / Joan Lloret Estarriola ; [dirigit per: Gerard Arbat Pujolràs]
Lloret Estarriola, Joan


2020
Dirigida per: Arbat Pujolràs, Gerard. Universitat de Girona. Escola Politècnica Superior, 2020
1 recurs electrònic
Treball final de grau (Enginyeria Agroalimentària).

El present projecte té com a objectius el disseny, definició i càlcul tant del procés productiu del vi com del celler i el jardí, a més de la definició del cultiu de la vinya. El celler projectat s'ubicarà a l'Estartit, al terme municipal de Torroella de Montgrí (Baix Empordà) i les vinyes seran plantades al municipi de Torrent (Baix Empordà). A la parcel·la de l'Estartit hi caldrà edificar el celler, adquirir la maquinària necessària pel procés productiu, executar les instal·lacions necessàries i dissenyar i plantar el jardí. Al celler projectat entrarà raïm entre el 25 d'agost fins al 30 de setembre, i al ritme de treball de 14.500 kg/dia, la verema es durà a terme en un total de 14 dies. La verema serà escalonada i les entrades seran de mitjana de 14.500 kg diaris. Els raïms aptes passen per la desrapadora i són trepitjades. Si si es segueix el procés de vinificació en blanc s'envien a la premsa, i si es segueix en procés de vinificació en negre s'envien als tancs d'acer inoxidable sense premsar. Després de la premsa s'envia el most o el vi als tancs. El vi que vagi destinat a criança passarà un procés de maduració en roure i posteriorment un envelliment en ampolla. L'embotellament es farà en una màquina triblock que neteja, emplena i tapa les ampolles L'edifici estarà dividit en tres naus principals, col·locades de manera simétrica, essent la del mig més petita aconseguint així una forma de "U". Annex a la façana exterior nord, s'hi instal·larà un restaurant prefabricat i quatre lavabos prefabricats de fusta. Dins d'una de les naus hi haurà una construcció que inclourà les àrees d'oficines, serveis, laboratori i botiga així com una coberta accessible per tal de tenir una vista panoràmica del celler. S'han calculat els indicadors VAN, VAN7k, TIR i PAY-BACK i s'obtenen resultats molt positius de cada paràmetre considerant que aquest és un projecte rendible.


Matèries: Vinya ; Cellers ; Indústria vinícola ; Projectes
Àmbit:Estartit, l' - Torroella de Montgrí
Cronologia:[2020]
Autors add.:Arbat Pujolràs, Gerard (Dir.)
Accés: http://hdl.handle.net/10256/22127
Localització: Universitat de Girona


Enllaç permanent a aquest registre



4 / 975
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Mar de vinyes [Enregistrament de vídeo] / guió : Jordi Vicens



La Bisbal d'Empordà : Vídeo Play Serveis, [1996]
1 disc òptic (DVD) : so, col



Matèries: Indústria vinícola ; Agricultura ; Vinya ; Documents audiovisuals
Àmbit:Baix Empordà
Cronologia:[1996]
Autors add.:Vicens i Perpinyà, Jordi
Localització: B. Municipal (La Bisbal d'Empordà)


Enllaç permanent a aquest registre



5 / 975
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Assaig d'aclarida química en raïm de vinificació garnatxa negra [Fitxer informàtic] / Jordi Isach Soler
Isach Soler, Jordi


2008
Universitat de Girona. Enginyeria Tècnica Agrícola. Explotacions Agropecuàries, 2008
1 recurs electrònic
Treball final de carrera.

La Garnatxa negra és la varietat negra autòctona i majoritària a la Denominació d'Origen Empordà. La facilitat actual per obtenir rendiments elevats (selecció clonal, terrenys fèrtils, pràctiques agrícoles, ...) obliga a regular-ne la producció per obtenir collites de qualitat. L'eliminació d'una part de la collita mitjançant l'aclarida manual ha estat una pràctica efectiva i àmpliament utilitzada per la millora de la qualitat en situacions puntuals de sobreproducció. Però els seus elevats costos de mà d'obra la fan privativa per a la majoria de productors. L'aclarida química amb Etefon es perfila com una bona alternativa a l'hora de regular la producció amb uns costos d'execució acceptables. L'objectiu del treball era provar l'eficàcia de l'Etefon com a aclaridor químic en vinya per a la varietat Garnatxa negra com a alternativa a l'aclarida manual tradicional.


Matèries: Vinya ; Indústria vinícola ; Control de qualitat
Àmbit:Baix Empordà
Cronologia:2008
Accés: http://hdl.handle.net/10256/1104
Localització: Universitat de Girona


Enllaç permanent a aquest registre



6 / 975
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Que ve la Fil·loxera! : història d'una plaga que va transformar el paisatge del país / text de Cristina Serret amb l'assessorament de Llorenç Ferrer
Serret, Cristina


En: Sàpiens. Barcelona, núm. 263 (febrer 2024), p. 41-49 : il. (Segle XIX



Matèries: Plaga de la fil·loxera ; Agricultura ; Conreus ; Vinya ; Indústria vinícola ; Industrialització ; Exode rural ; Crisi agrària
Àmbit:Catalunya
Cronologia:[1879 - 1907)
Autors add.:Ferrer i Alòs, Llorenç (Col·l.)
Localització: Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona; Arxiu Històric de Sabadell; Biblioteca de Catalunya; B. Centre de Lectura de Reus; Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



7 / 975
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
La Introducció de la vinya americana : l'informe del Dr. Trèmols (1881) i l'arribada de les llavors d'espècies resistents a la fil·loxera / Marià Baig i Aleu
Baig i Aleu, Marià


En: Annals de l'Institut d'Estudis Empordanesos. Figueres. Vol. 54 (2023) , p. 215-242 : il. (Història
Notes a peu de pàgina. Bibliografia. Resums en català i anglès.

L'any 1880 el cadaquesenc Frederic Trèmols i Borrell, catedràtic de química de la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona, viatjà als Estats Units comissionat per la Diputació de Barcelona per informar-se de les diferents varietats de vinyes americanes resistents a la fil·loxera, i la viabilitat de la seva adaptació al territori català. Al retorn del seu periple americà, publicà un extens informe en el qual feu una exposició molt interessant sobre la viticultura americana, tot presentant una sèrie de recomanacions de cara a la previsible necessitat de substitució de les vinyes fil·loxerades per les varietats americanes. En aquest article analitzarem el seu informe i veurem com s'inicià la importació de llavors de vinyes americanes resistents a la fil·loxera amb destí a la Granja Experimental de Barcelona.


Matèries: Químics ; Conreus ; Vinya ; Plagues ; Plaga de la fil·loxera ; Granges experimentals
Matèries: Trèmols i Borrell, Frederic
Matèries:Granja Escola Agrícola i Experimental de Barcelona
Àmbit:Figueres ; Barcelona ; Estats Units d'Amèrica
Cronologia:1880 - 1881
Accés: https://raco.cat/index.php/AnnalsEmpordanesos/article/view/423730
Localització: Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona; Biblioteca de Catalunya; UAB: Humanitats (Hemeroteca); Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; Institut Ramon Muntaner


Enllaç permanent a aquest registre



8 / 975
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Terra de ceps : especialització vitivinícola i món rabassaire a les comarques de l'Anoia i l'Alt Penedès al segle XIX / [ressenya de] Raimon Soler-Becerro
Soler-Becerro, Raimon


En: Recerques : història, economia, cultura. Barcelona, núm. 81 (2022) , p. 181-183 (Ressenyes
Ressenya de:
. Terra de ceps : especialització vitivinícola i món rabassaire a les comarques de l'Anoia i l'Alt Penedès al segle XIX. Josep Colomé-Ferrer : Publicacions de l'Abadia de Montserrat : Ajuntament d'Igualada, 2019


Matèries: Ressenyes ; Conreus ; Vinya ; Pagesia ; Conflicte rabassaire ; Plaga de la fil·loxera ; Crisi agrària ; Crisi demogràfica ; Tinença de la terra ; Rabassa morta ; Indústria vinícola
Àmbit:Anoia ; Alt Penedès ; Catalunya
Cronologia:1750 - 1900
Accés: https://raco.cat/index.php/Recerques/article/view/413642
Localització: Biblioteca de Catalunya; UAB: Humanitats (Hemeroteca); Institut Ramon Muntaner; UAB: Sibhil·la


Enllaç permanent a aquest registre



9 / 975
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
El Monastrell de l'Empordà / Elvis Mallorquí
Mallorquí i Garcia, Elvis


En: Gavarres. Cassà de la Selva, núm. 19 (primavera-estiu 2011), p. 92-93 : il. (Patrimoni. Etnologia) 



Matèries: Vinya ; Indústria vinícola
Àmbit:Alt Empordà ; Baix Empordà
Cronologia:[2011]
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; B. Sala de Lectura Miquel Pairolé (Quart); B. Municipal (La Bisbal d'Empordà); B. Ramon Bordas i Estragués (Castelló d'Empúries)


Enllaç permanent a aquest registre



10 / 975
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Algunes varietats de vinya a Calonge i Sant Antoni,úniques al món / Esther Loaisa Dalmau i Joan Molla Callís
Loaisa i Dalmau, Esther


En: Revista del Baix Empordà. Palamós, núm. 75 (desembre 2021), p. 80-83 : il. (Història


Matèries: Conreus ; Vinya ; Indústria vinícola ; Paisatge ; Pagesia ; Edat mitjana
Àmbit:Calonge i Sant Antoni
Cronologia:[2021]
Autors add.:Molla i Callís, Joan
Accés: https://revistabaixemporda.cat/hemeroteca/
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Municipal (La Bisbal d'Empordà); B. Popular (Palafrugell); B. Octavi Viader i Margarit (Sant Feliu de Guíxols); B. Mercè Rodoreda (Castell-Platja d'Aro); B. Pere Blasi (Torroella de Montgrí)


Enllaç permanent a aquest registre



11 / 975
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Baix Empordà. Terra de vins



En: Revista del Baix Empordà. Palamós, núm. 42 (setembre 2013), p. 5-46 : il. (El tema

Conté: Una Denominació d'Origen per garantir qualitat i poder competir / Josep M. Bernils ; Vins de l'Empordà / Jordi Grau Sagarra ; El vi, element civilitzador i festiu / Jaume Aymer i Ragolta ; Deu motius per defensar l'elaboració tradicional del vi de pagès de Calonge i Vall-llobrega / Lluís Tolosa ; Les vinyes del Baix Empordà abans de la fil·loxera / Evarist Puig Dunjó ; Una vella coneguda flaire de taverna / Lluís Molinas i Falgueras ; Concentració de vinyes a la Gavarra marítima i dues maneres bàsiques de fer el vi / Esther Loaisa Dalamu i Joan Molla Callís ; El procés d'elaboració del vi: recol·lecció, fermentació i producte final / Josep Cargol ; La història dels taps de suro / Àngela Martí ; Els orígens del cultiu de la vinya a l'Empordà / Adolfo Martín ; La personalitat del vi natural dels pagesos de la ZIE de Calonge i Vall-llobrega / Manel Camas i Carles Pagès ; La influència del món del vi en l'obra de Joan Abras / Paulí Martí.


Matèries: Conreus ; Vinya ; Indústria vinícola ; Vi ; Denominació d'origen ; Indústria surera ; Bars i cafès
Àmbit:Baix Empordà
Cronologia:[0000 - 2013]
Accés: https://revistabaixemporda.cat/hemeroteca/
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Municipal (La Bisbal d'Empordà); B. Popular (Palafrugell); B. Octavi Viader i Margarit (Sant Feliu de Guíxols); B. Mercè Rodoreda (Castell-Platja d'Aro); B. Pere Blasi (Torroella de Montgrí)


Enllaç permanent a aquest registre



12 / 975
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Orígens, expansió i evolució de la vinya al Bages : els establiments a rabasa morta als segles XVII-XIX / Jaume Plans i Maestra
Plans i Maestra, Jaume


Barcelona : Fundació Noguera, 2022
463 p. : il. ; 24 cm (Estudis, 88) 
ISBN 9788413034171

En aquest estudi es basa en els contractes que recullen els protocols notarials, en tota la seva diversitat i antiguitat. Repassa els antecedents de la vinya i les formes de contractació i de rompuda que s'utilitzaren al Bages, com van evolucionar les diferents característiques del contracte, com es va estendre la vinya i com va ocupar el territori. I molts altres aspectes tractats amb rigor i aportant dades sobre masos i pobles que faran d'aquest llibre una eina bàsica per a l'estudi de la vinya, la història local de les parròquies i dels municipis del Bages i de la història de la rabassa i el món rural a Catalunya. (Editorial).


Matèries: Agricultura ; Vinya ; Contractes de conreu ; Rabassa morta ; Fonts documentals ; Societat rural ; Indústria vinícola
Àmbit:Bages
Cronologia:[1600 - 1900]
Autors add.:Fundació Noguera
Accés: https://www.fundacionoguera.com/wp-content/uploads/88-LA-VINYA-AL-BAGES.pdf
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat de Barcelona


Enllaç permanent a aquest registre



13 / 975
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
La Conca del Tinar : "Un camí de vinyes" / Diana Lledó (text), Simon Roca (fotografies)
Lledó Salvador, Diana


Calonge : Ajuntament de Calonge, 2015
35 p. : il. ; 15 cm (Descobreix Calonge i Sant Antoni



Matèries: Guies excursionistes ; Excursionisme ; Medi geogràfic ; Vinya
Àmbit:Calonge i Sant Antoni
Cronologia:[2015]
Autors add.:Roca, Simon (Il·l.)
Autors add.:Ajuntament de Calonge i Sant Antoni
Localització: B. Municipal de Sant Antoni de Calonge (Calonge); B. Municipal Pere Carner (Calonge)


Enllaç permanent a aquest registre



14 / 975
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Abans que tot canviés / del text: Jaume Badias i Mata ; de les fotografies: els autors i els arxius corresponents ; fotografia de l'autor: Josep Serrano i Oliveras
Badias Mata, Jaume


Platja d'Aro : Ajuntament de Castell-Platja d'Aro : Biblioteca Mercè Rodoreda, 2019
159 p. : il. col. ; 20 cm
4a Edició del Premi Jordi Comas de recerca local, 2015. Bibliografia.

Hem volgut parlar amb la gent que llavors hi era. Elles i ells ens han ajudat a poder explicar en aquest llibre allò que passava a Castell-Platja d'Aro abans de l'arribada del turisme de masses. En aquestes pàgines volem explicar com s'ho feia la gent d'aquí, els que vivien des de sempre en aquesta plana, en aquests boscos, en aquesta muntanya i en aquesta mar. Viurem grans moments de la temporada, quan hi havia dates marcades al calendari, com el temps de la sega o els dies de treball a la verema. Aquest llibre intenta ajudar a explicar i a entendre com eren les seves vides abans que tot canviés. (Autor).


Matèries: Medi geogràfic ; Pous de glaç ; Abastament d'aigües ; Aprofitament dels boscos ; Indústria surera ; Agricultura ; Vinya ; Olivera ; Masos ; Indústria de la ceràmica ; Societat rural ; Lleure ; Tradicions populars ; Turisme
Àmbit:Castell-Platja d'Aro
Cronologia:[0000 - 1960]
Autors add.:Serrano i Oliveras, Josep (Il·l.)
Autors add.:Ajuntament de Castell-Platja d'Aro ; Biblioteca Mercè Rodoreda de Castell-Platja d'Aro
Accés: https://www.platjadaro.com/download_file.php?file_realname=contents/files/4c477ed4e937dec709e1c14e3bbc00ed_phpOBXT0M.pdf&file_username=Abans-Que-Tot-Canvies.pdf
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Municipal (La Bisbal d'Empordà); B. Comarcal (Blanes); B. Municipal Pere Carner (Calonge); B. Mercè Rodoreda (Castell-Platja d'Aro); B. Carles Rahola (Girona); B. Municipal (Mont-ras); B. Popular (Palafrugell); B. Lluís Barceló i Bou (Palamós); B. Octavi Viader i Margarit (Sant Feliu de Guíxols); B. Pere Blasi (Torroella de Montgrí)


Enllaç permanent a aquest registre



15 / 975
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
El Foment de l'agricultura de Badalona, un exemple d'associació agrària a la darreria del segle XIX / Francesc Palacio Serra
Palacio Serra, Francesc


En: Carrer dels arbres. Badalona. 4a època, núm. 7 (2022) , p. 118-144 : il.
Notes.

Al darrer terç de segle xix hi va haver un boom d'associacions agràries comarcals i locals, moltes aparegudes sota l'empara de l'Institut Català Agrícola de Sant Isidre, on s'agrupaven els propietaris rurals per defensar el sector agrari de la seva comarca o població i els seus interessos privats. El 1884 es va fundar el Foment de l'Agricultura de Badalona, entitat on es van associar els principals propietaris de la vila i que va encapçalar la lluita contra la fil·loxera. Malgrat l'avenç notable de la indústria, especialment des del 1848 amb l'arribada del ferrocarril, l'agricultura continuava sent en aquest moment un dels puntals bàsics de l'economia local, on va tenir una importància remarcable el conreu de la vinya.


Matèries: Agricultura ; Crisi agrària ; Assocciacions de propietaris ; Associacions pageses ; Plaga de la fil·loxera ; Propietaris agraris ; Conreus ; Vinya
Matèries:Foment de l'Agricultura de Badalona
Àmbit:Badalona
Cronologia:1884 - 1898
Accés: https://raco.cat/index.php/CarrerArbres/article/view/403040
Localització: Museu de Badalona


Enllaç permanent a aquest registre



16 / 975
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
L'Evolució del conreu de la vinya a l'Alt Camp durant els tres darrers decennis / Jesús F. Gil i Carbajo
Gil i Carbajo, Jesús


En: Cultura. Valls. Segona època, Any LXIV, Núm. 520 (setembre 1992), p. 11-13



Matèries: Agricultura ; Conreus ; Vinya ; Indústria vinícola
Àmbit:Alt Camp
Cronologia:1960 - 1990
Localització: B. Pública de Tarragona


Enllaç permanent a aquest registre



17 / 975
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Memòria biogràfica d'un enòleg (1962-2017) / Simó Serra Pumarola
Serra Pumarola, Simó


En: Annals de l'Institut d'Estudis Empordanesos. Figueres. Vol. 53 (2022) , p. 223-240 (Història

Es presenta la trajectòria de l'enòleg Simó Serra, explicada per ell mateix, pel que fa a la vida d'una persona dedicada a la vinya i al vi a l'Alt Empordà. S'hi tracen els estudis a Bordeus i la participació en la plantació, transformació i millora de la vinya i del vi elaborat a la finca familiar de Cantallops, alhora que col·labora com a tècnic a la Cooperativa de Mollet de Peralada que s'integra en el Grup Peralada, fins a la seva jubilació el 2017 amb cinquanta-cinc anys d'experiències vinícoles.


Matèries: Memòries ; Autobiografia ; Enòlegs ; Indústria vinícola ; Vinya ; Cellers ; Cooperatives agràries ; Empreses
Matèries: Serra Pumarola, Simó (1943-....)
Matèries:Cooperativa de Mollet de Peralada ; Masia Serra ; Grup Perelada
Àmbit:Alt Empordà
Cronologia:1962 - 2017
Accés: https://raco.cat/index.php/AnnalsEmpordanesos/article/view/412142
Localització: Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona; Biblioteca de Catalunya; UAB: Humanitats (Hemeroteca); Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; Institut Ramon Muntaner; UAB: Sibhil·la


Enllaç permanent a aquest registre



18 / 975
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Esclat de vi i cultura a l'estiu de la Conca de Barberà / Leandre Romeu
Romeu Serra, Leandre


En: El Foradot. Montblanc, núm. 130 (juny 2022), p. 10-11



Matèries: Vinya ; Indústria vinícola ; Denominació d'origen ; Festes
Àmbit:Conca de Barberà
Cronologia:[2022]
Localització: Universitat Autònoma de Barcelona; UAB: Sibhil·la; B. Pública de Tarragona; Biblioteca de Catalunya; Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



19 / 975
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Apassionades / Cristina Chicharro
Chicharro, Cristina


En: El Foradot. Montblanc, núm. 130 (juny 2022), p. 12-15



Matèries: Vinya ; Indústria vinícola ; Denominació d'origen
Àmbit:Conca de Barberà
Cronologia:[2022]
Localització: Universitat Autònoma de Barcelona; UAB: Sibhil·la; B. Pública de Tarragona; Biblioteca de Catalunya; Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



20 / 975
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
La 12a Festa del Trepat / Cristina Chicharro
Chicharro, Cristina


En: El Foradot. Montblanc, núm. 130 (juny 2022), p. 16-17



Matèries: Vinya ; Festes ; Indústria vinícola ; Denominació d'origen ; Fires i exposicions
Àmbit:Barberà de la Conca ; Conca de Barberà
Cronologia:[2022]
Localització: Universitat Autònoma de Barcelona; UAB: Sibhil·la; B. Pública de Tarragona; Biblioteca de Catalunya; Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



pàgina 1 de 49
anar a la pàgina                         

Base de dades  FONS : Formulari avançat

   
Cercar:
en el camp:
 
1     
2   
3