português | español | english | français |

logo

Cerca a la base de dades

Base de dades:
fons
Cercar:
INDUSTRIA VINICOLA []
Referències trobades:
722   [Refinar la cerca]
Mostrant:
1 .. 20   en el format [Estàndard]
pàgina 1 de 37
anar a la pàgina                         


1 / 722
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
La Fassina de can Guineu i els set savis de Grècia / text: Rosa Serra Rotés ; fotos: Centre d'Interpretació del Cava de Sant Sadurní d'Anoia, Arxiu Comarcal de l'Alt Penedès, Bibloteca de Catalunya
Serra i Rotés, Rosa


En: Eix : cultura industrial, tècnica i científica. [Terrassa]. núm. 7 (juny 2019), p. 20-25 : il. (Perspectives

Una fassina, un celler i una cava a Sant Sadurní d'Anoia formen un conjunt monumental únic, seu del Centre d'Interpretació del Cava.


Matèries: Patrimoni cultural ; Indústria vinícola ; Cellers ; Fàbriques ; Museus espicialitzats ; Cava
Matèries:Centre d'Interpretació del Cava La Fassina de Sant Sadurní d'Anoia ; Can Guineu de Sant Sadurní d'Anoia
Àmbit:Sant Sadurní d'Anoia
Cronologia:1814 - 2019
Accés: https://mnactec.cat/revista-eix/eix-7/
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat Rovira i Virgili; Biblioteca Central de Terrassa; Centre de Documentació i Museu Tèxtil de Terrassa; B. Carles Rahola (Girona); B. Pública de Lleida


Enllaç permanent a aquest registre



2 / 722
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Quina Momo el licor d'Argentona / Pep Padrós i Marfany
Padrós i Marfany, Pep


En: Fonts : butlletí del Centre d'Estudis Argentonins Jaume Clavell. Argentona, núm. 62 (abril 2015), p. 17-18 (Hemeroteca
Notes.


Matèries: Indústria vinícola ; Licors i aiguardents ; Recull de premsa
Matèries:Destil·leries Abril d'Argentona
Àmbit:Argentona
Cronologia:1892 - 1990
Accés: https://www.raco.cat/index.php/Fonts/article/view/294790
Localització: Institut Ramon Muntaner; Biblioteca de Catalunya; Universitat Autònoma de Barcelona; B. Can Manyer (Vilassar de Dalt)


Enllaç permanent a aquest registre



3 / 722
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Llenguadoc-Catalunya. Més "punts" d'història de la viticultura mediterrània / Francesc Valls Junyent
Valls i Junyent, Francesc


En: Estudis d'Història Agrària. Barcelona, núm. 20 (2007) , p. 89-112
Notes a peu de pàgina. Bibliografia.

El present treball pretén tornar sobre el camí traçat per Pierre Vilar plantejant de nou la comparació entre el procés d'especialització vitivinícola seguit per algunes comarques d'ambdós costats dels Pirineus. Es tracta de cercar el perquè i el com del progrés de la vinya en terres del Llenguadoc i de Catalunya a la llum de les nombroses aportacions que s'han anat produint des de la publicació el 1953 del treball "Géographie et histoire statistique. Histoire sociale et techniques de production. Quelques points d'histoire de la viticulture méditerranéenne". En les aportacions posteriors, tant a Catalunya com al Llenguadoc, s'ha subratllat el paper transcendental que ha tingut la viticultura com a determinant de la trajectòria social i econòmica d'aquestes àrees. Però mentre que en el cas de Catalunya l'expansió vitícola hauria esdevingut un ferm puntal del procés d'industrialització regional, al Llenguadoc, en canvi, la vinya hauria estat la responsable de la desindustrialització la conjuntura actual en què s'ha tornat a plantejar la possibilitat d'estrènyer la col·laboració entre ambdós territoris, amb la creació de l'Euroregió Pirineus Mediterrània. La pràctica de la història comparada a què ens incitava Pierre Vilar pot ajudar a la comprensió de les trajectòries i de la situació actual de cada un dels membres fundadors d' aquesta entitat transestatal nascuda a l'empara de l'actual procés de construcció europea.


Matèries: Conreus ; Vinya ; Industrialització ; Indústria vinícola ; Historiografia
Matèries: Vilar, Pierre (1906-2003)
Àmbit:Catalunya ; Llenguadoc-Rosselló - França
Cronologia:[1659 - 1800]; 1953
Accés: https://www.raco.cat/index.php/EHA/article/view/123741
Localització: UAB: Humanitats (Hemeroteca); Biblioteca de Catalunya; Universitat de Barcelona; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat de Lleida; Biblioteca Borja (URL)


Enllaç permanent a aquest registre



4 / 722
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Terra de ceps : especialització vitivinícola i món rabassaire a les comarques de l'Anoia i l'Alt Penedès al segle XIX / Josep Colomé-Ferrer
Colomé i Ferrer, Josep


Barcelona ; Igualada : Publicacions de l'Abadia de Montserrat : Ajuntament d'Igualada, 2019
403 p. ; 20 cm (Biblioteca Abat Oliba, 308) 
Premi de Recerca Dr. Joan Mercader (2016). Notes. Bibliografia. Índex.
ISBN 9788491910640

Aquest llibre parla del procés d'especialització vitícola que va tenir lloc a les comarques de l'Anoia i l'Alt Penedès al llarg de la segona meitat del segle XVIII i durant tot el XIX, de les transformacions del paisatge i dels canvis en les relacions socials i polítiques que l'avenç de la vinya va comportar. Al llarg d'aquestes pàgines es posa en relleu el paper destacat que va jugar la gran propietat de la terra en aquest procés d'especialització vitivinícola, així com el protagonisme que hi va tenir el contracte de rabassa morta. L'estudi analitza la relació existent entre viticultura i creixement demogràfic, l'aparició de nous poblaments i les característiques dels nuclis familiars i de les explotacions rabassaires. Presta especial atenció a les relacions veïnals i al paper jugat per les dones en aquestes societats rabassaires, tant en l'àmbit de la llar com en el món del treball o en els conflictes socials. Finalment, s'estudia la crisi provocada per l'arribada de la fil·loxera, la posterior replantació de les vinyes i el conflicte rabassaire de finals del segle XIX. (Editorial).



Matèries: Indústria vinícola ; Tinença de la terra ; Rabassa morta ; Conflicte rabassaire ; Vinya ; Economia ; Societat ; Pagesia ; Crisi demogràfica ; Crisi agrària ; Plaga de la fil·loxera
Àmbit:Anoia ; Alt Penedès
Cronologia:[1750 - 1900]
Autors add.:Ajuntament d'Igualada
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Abadia de Montserrat; Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



5 / 722
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Memòria històrica d'homes i dones de la nostra pagesia : pràctica ancestral de la vinya i el vi i conreus alternatius en la vall i carenes d'Argentona / Joan Pannon Farré
Pannon Farré, Joan


[Argentona] : La Comarcal Edicions, 2016
204 p. : il. col. ; 24 cm
ISBN 9788495351616



Matèries: Indústria vinícola ; Vinya ; Societat rural ; Pagesia ; Agricultura ; Tècniques agrícoles ; Conreus ; Activitats agrícoles ; Pagesos ; Pageses ; Memòria històrica
Àmbit:Argentona
Cronologia:[1201 - 2016]
Localització: Biblioteca de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



6 / 722
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Per lo Clavari y arrendataris del Dret del vi, de la vila de Ripoll del any 1690, contra la Comvnitat de preveres de S. Pere, de dita Vila / en la cavsa de contencio de ivrisdicciò, vertent devant del molt illustre y reverent senyor Dr. D. Miquel Ioan de Taverner y Rubi Arediaca major ... / not. Ioseph Mas ;[per Josep de Cancer]

Ajuntament de Ripoll.


[Barcelona?] : [ s.n.], [1692?]
[8] f. ; 30 cm
Fris i caplletra ornada. Data de la Sentència: 30 Gen. 1692. Inclou: Resposta y addició. Sententia i cavsa facta. Menció de resp. al final del text. Precedeix el títol advocació pia.



Matèries: Sentències ; Procés judicial ; Drets jurisdiccionals ; Vi ; Indústria vinícola ; Parròquies ; Església ; Administració local
Matèries:Ajuntament de Ripoll ; Parròquia de Sant Pere de Ripoll
Àmbit:Ripoll
Cronologia:1692
Autors add.:Taverner i de Rubí, Miquel Joan de ; Càncer, Josep de
Autors add.:Parròquia de Sant Pere de Ripoll
Localització: Universitat de Barcelona; Universitat de Girona


Enllaç permanent a aquest registre



7 / 722
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Anàlisi i comparació química i sensorial del vi / Roser Cantenys Sabà
Cantenys Sabà, Roser


En: Annals de l'Institut d'Estudis Empordanesos. Figueres. Vol. 49 (2018) , p. 239-248 : il. (Premis de recerca de batxillerat
Premi Treball de Recerca de Batxillerat Narcís Fages de Romà 2017. Bibliografia. Resums en català i anglès.

La nostra comarca és una terra on el món de la vinya i el vi té una gran importància cultural i econòmica. Ara bé, no tots els vins són iguals, hi ha diferents varietats de raïms i diverses maneres d'elaborar el vi. Aquests fets impliquen que les begudes resultants tinguin unes característiques úniques tant químicament com sensorialment. En aquest treball es comparen dos vins blancs i un de negre. Això permet, primerament, tractar les varietats de chardonnay, garnatxa blanca, merlot i cabernet; en segon lloc, estudiar diverses maneres d'elaboració; en tercer lloc, analitzar i comparar l'acidesa, l'alcohol, les característiques cromàtiques, la conductivitat, el coure i el ferro, el pH, el diòxid de sofre i la matèria reductora; i finalment analitzar sensorialment el color, l'aroma, i el tast en boca.


Matèries: Treballs escolars ; Indústria vinícola ; Vi ; Vinya ; Enologia
Àmbit:Alt Empordà ; Baix Empordà
Cronologia:[2017]
Accés: https://www.raco.cat/index.php/AnnalsEmpordanesos/article/view/10.2436-20.8010.01.248
Localització: UAB: Sibhil·la; Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona; Biblioteca de Catalunya; UAB: Humanitats (Hemeroteca); Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; Institut Ramon Muntaner


Enllaç permanent a aquest registre



8 / 722
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Viticultura, desigualtat i conflicte agrari : la lluita per la terra a la Catalunya vitícola, 1900-1936 / Raimon Soler-Becerro
Soler i Becerro, Raimon


Tarragona : Publicacions URV ; Vinseum, Museu de les Cultures del Vi de Catalunya, 2019
301 p. : il. ; 24 cm (Cultures del vi, 1) 
Treball guanyador de la III Beca Emili Giralt i Raventós - Cultures del Vi. Referències bibliogràfiques.
ISBN 9788412029703 (Vinseum)
ISBN 9788484247357 (URV paper)
ISBN 9788484247364 (URV PDF)

Aquest llibre aborda les causes de l'anomenat plet dels rabassaires en el període clau de la seva història, el primer terç del segle XX, a partir de l'anàlisi del desenvolupament de la vitivinicultura, de l'estructura de la propietat i de les característiques de les famílies pageses a la regió vinícola del Penedès, principal focus del moviment en aquest període. L'obra explica com des de l'acció col·lectiva es va afrontar la situació crítica de la vitivinicultura mitjançant l'acció sindical, el cooperativisme i la política. (Editorial).



Matèries: Vinya ; Pagesia ; Estructura agrària ; Tinença de la terra ; Moviment camperol ; Conflicte rabassaire ; Contractes de conreu ; Sindicalisme ; Cooperativisme ; Indústria vinícola
Àmbit:Catalunya ; Baix Penedès ; Alt Penedès
Cronologia:[1900 - 1936]
Autors add.:Museu de les Cultures del Vi de Catalunya ; Universitat Rovira i Virgili
Localització: Universitat de Lleida; Universitat Rovira i Virgili; B. Pública Arús (Barcelona)


Enllaç permanent a aquest registre



9 / 722
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
La Fassina Balanyà de l'Espluga de Francolí / [textos: Jordi Ballonga, Magda Fernández ; coordinació: Magda Fernández ; dibuixos: Jordi Ballonga]



Terrassa : Fassina Balanyà de l'Espluga de Francolí : Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, DL 2011
23 p. : il. ; 30 cm (Quaderns de didàctica i difusió, 22) 
ISBN 9788439387206



Matèries: Indústria vinícola ; Licors i aiguardents ; Artesania ; Fàbriques ; Material didàctic ; Museus especialitzats ; Guies didàctiques
Matèries:Fassina Balanyà de l'Espluga de Francolí
Àmbit:Espluga de Francolí, l'
Cronologia:[0000 - 2011]
Autors add.:Fernández i Cervantes, Magda (Dir.) ; Ballonga, Jordi
Autors add.:Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya ; Fassina Balanyà de l'Espluga de Francolí
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Mossèn Ramon Muntanyola (l'Espluga de Francolí); B. Municipal i Comarcal Salvador Estrem i Fa (Falset); B. Lambert Mata (Ripoll)


Enllaç permanent a aquest registre



10 / 722
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Les Àmfores romanes del Camp de Tarragona i la producció del vi tarraconense / Ramon Járrega
Járrega i Domínguez, Ramon


En: Revista d'Arqueologia de Ponent. Lleida, núm. 5 (1995) , p. 179-194 : il. (Documents
Bibliografia.


Matèries: Epoca romana ; Indústria vinícola ; Amfores ; Fonts documentals ; Objectes arqueològics ; Jaciments arqueològics ; Restes ceràmiques
Àmbit:Camp de Tarragona
Cronologia:[1995]
Accés: https://www.raco.cat/index.php/RAP/article/view/252111
Localització: UAB: Humanitats (Hemeroteca); Biblioteca de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



11 / 722
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Família Torres: el cognom del vi / per Rafa Moreno Claverías
Moreno Claverías, Rafael


En: 184432 Alimentació i nutrició a Catalunya : industrials, productors i científics. Barcelona : Institut d'Estudis Catalans : Associació Catalana de Ciències de l'Alimentació : Centre Català de la Nutrició de l'IEC, 2019



Matèries: Empreses familiars ; Famílies ; Indústria vinícola ; Vi
Matèries: Torres, família
Matèries:Miguel Torres
Àmbit:Vilafranca del Penedès ; Catalunya
Cronologia:1870 - 2019
Localització: Biblioteca de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



12 / 722
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
La Saga Ferrer Sala / per Josep Ferrer Sala
Ferrer i Sala, Josep


En: 184432 Alimentació i nutrició a Catalunya : industrials, productors i científics. Barcelona : Institut d'Estudis Catalans : Associació Catalana de Ciències de l'Alimentació : Centre Català de la Nutrició de l'IEC, 2019



Matèries: Empresaris ; Famílies ; Empreses familiars ; Indústria vinícola ; Cava ; Exportació
Matèries: Ferrer i Sala, família
Matèries:Freixenet, SA
Àmbit:Sant Sadurní d'Anoia ; Catalunya
Cronologia:1861 - 2019
Localització: Biblioteca de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



13 / 722
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Manuel Raventós Domènech, l'home que va iniciar la indústria del xampany a Catalunya / per Joana Uribe i Carpena
Uribe i Carpena, Joana


En: 184432 Alimentació i nutrició a Catalunya : industrials, productors i científics. Barcelona : Institut d'Estudis Catalans : Associació Catalana de Ciències de l'Alimentació : Centre Català de la Nutrició de l'IEC, 2019



Matèries: Empresaris ; Polítics ; Biografia ; Empreses ; Indústria vinícola ; Cava
Matèries: Raventós i Domènech, Manuel (1862-1930)
Matèries:Codorniu
Àmbit:Sant Sadurní d'Anoia ; Catalunya
Cronologia:1862 - 1930
Localització: Biblioteca de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



14 / 722
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Vinyes, vins i cooperativisme vitivinícola a Catalunya / [ressenya de:] Román-Cervantes Cándido
Román Cervantes, Cándido


En: Revista de Historia Industrial. Barcelona, núm. 68 (2017) , p. 223-225 (Reseñas
Ressenya de:
. Vinyes, vins i cooperativisme vitivinícola a Catalunya / Josep Colomé, Jordi Planas i Francesc Valls-Junyent (eds.). Barcelona : Publicacions de l'Abadia de Montserrat, 2015 (Biblioteca Abat Oliba, 297)


Matèries: Agricultura ; Vinya ; Indústria vinícola ; Cooperativisme ; Cooperatives agràries ; Cellers ; Denominació d'origen ; Vi ; Comercialització ; Ressenyes
Àmbit:Catalunya
Cronologia:[1600 - 2015]
Accés: https://www.raco.cat/index.php/HistoriaIndustrial/article/view/326966
Localització: Universitat Autònoma de Barcelona; Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona; Biblioteca de Catalunya; Arxiu Històric de Sabadell; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya; Universitat de Lleida


Enllaç permanent a aquest registre



15 / 722
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Viticultura i cooperativisme : la comarca d'Igualada, 1890-1939 / [ressenya de:] Samuel Garrido
Garrido, Samuel


En: Revista de Historia Industrial. Barcelona, núm. 63 (2016) , p. 223-225 (Reseñas
Ressenya de:
- Planas i Maresma, Jordi. Viticultura i cooperativisme : la comarca d'Igualada, 1890-1939 / Jordi Planas. Publicacions de l'Abadia de Montserrat, 2013 (Biblioteca Abat Oliba, 291)


Matèries: Indústria vinícola ; Vinya ; Cooperativisme ; Cooperatives agràries ; Cellers ; Associacions pageses ; Ressenyes
Àmbit:Igualada ; Conca d'Òdena ; Anoia
Cronologia:1890 - 1939
Accés: http://www.raco.cat/index.php/HistoriaIndustrial/article/view/312526
Localització: Universitat Autònoma de Barcelona; Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona; Biblioteca de Catalunya; Arxiu Històric de Sabadell; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya; Universitat de Lleida


Enllaç permanent a aquest registre



16 / 722
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
La Catalunya atlàntica. Aiguardent i teixits a l'arrencada industrial catalana / [ressenya de:] Josep M. Fradera
Fradera i Barceló, Josep M.


En: Revista de Historia Industrial. Barcelona, núm. 26 (2004) , p. 231-234
Ressenya de:
- Valls, F.. La Catalunya atlàntica. Aiguardent i teixits a l'arrencada industrial catalana / F. Valls. Vic : Eumo, 2014


Matèries: Indústria vinícola ; Exportació ; Comerç exterior ; Vi ; Licors i aiguardents ; Ressenyes
Àmbit:Catalunya
Cronologia:[1701 - 1900]
Accés: https://www.raco.cat/index.php/HistoriaIndustrial/article/view/63575
Localització: Universitat Autònoma de Barcelona; Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona; Biblioteca de Catalunya; Arxiu Històric de Sabadell; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya; Universitat de Lleida


Enllaç permanent a aquest registre



17 / 722
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
De l'Aiguardent al Cava : el procés d'especialització vitivinícola a les comarques del Penedés-Garraf / [ressenya de:] Vicente Pinilla
Pinilla Navarro, Vicente


En: Revista de Historia Industrial. Barcelona, núm. 25 (2004) , p. 237-239
Ressenya de:
. De l'Aiguardent al Cava. El procés d'especialització vitivinícola a les comarques del Penedés-Garraf / Josep Colomé Ferrer (coor.). Vilafranca del Penedès : El 3 de vuit : Ramon Nadal, 2003


Matèries: Indústria vinícola ; Conreus ; Vinya ; Vi ; Cava ; Licors i aiguardents ; Ressenyes
Àmbit:Alt Penedès ; Baix Penedès ; Garraf
Cronologia:[0000 - 2003]
Accés: https://www.raco.cat/index.php/HistoriaIndustrial/article/view/63555
Localització: Universitat Autònoma de Barcelona; Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona; Biblioteca de Catalunya; Arxiu Històric de Sabadell; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya; Universitat de Lleida


Enllaç permanent a aquest registre



18 / 722
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
La Denominació d'origen Tarragona / Ramon M. Ollé Batalla
Ollé Batalla, Ramon M.


En: Lo Floc : revista del Centre d'Estudis Riudomencs Arnau de Palomar. Riudoms. Any X, núm. 97 (febrer 1988), p. 4-10


Matèries: Denominació d'origen ; Indústria vinícola ; Cellers ; Cooperatives agràries ; Vinya
Matèries:DO Tarragona
Àmbit:Camp de Tarragona ; Priorat ; Ribera d'Ebre
Cronologia:[1988]
Accés: https://www.raco.cat/index.php/LoFloc/article/view/300553
Localització: Biblioteca de Catalunya; Institut Ramon Muntaner; B. Pública de Tarragona; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



19 / 722
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Vi de la terra / Pitu Basart, coordinació; Elvis Mallorquí, Albert Vilar, Salvador Vega, [et al.]



En: Gavarres. Cassà de la Selva, núm. 34 (tardor-hivern 2018), p. 35-85 : il. (Dossier


Matèries: Indústria vinícola ; Vi ; Vinya ; Cellers ; Botigues i comerços ; Explotacions agràries ; Tapers
Àmbit:Baix Empordà ; Gironès
Cronologia:0000 - 2018
Autors add.:Basart, Pitu (Ed.) ; Mallorquí i Garcia, Elvis ; Vilar i Massó, Albert ; Vega i Ferrer, Salvador
Accés: https://goo.gl/A4tH7m [Exemplar complet (accés restringit)]
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; B. Sala de Lectura Miquel Pairolé (Quart); B. Municipal (La Bisbal d'Empordà); B. Ramon Bordas i Estragués (Castelló d'Empúries)


Enllaç permanent a aquest registre



20 / 722
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
La Fassina Balanyà de l'Espluga de Francolí / Florenci Romeu Costas
Romeu Costas, Florenci


En: Podall. Montblanc, núm. 6-7 (2018) , p. 341-367 : il. (Arxivística, Bibliografia i Museologia
Bibliografia. Inclou apèndix gràfic. Resums en català, castellà i anglès.

L'objectiu d'aquest article és fer un breu repàs de l'activitat industrial que va tenir la Fassina Balanyà durant més de cent vint anys de producció d'aiguardent, i alhora descriure la reconversió d'aquest espai vers a una activitat cultural i turística que s'ha produït a cavall dels segles XX i XXI.


Matèries: Indústria vinícola ; Licors i aiguardents ; Fàbriques ; Conversió d'edificis ; Museus especialitzats
Matèries:Fassina Balanyà
Àmbit:Espluga de Francolí, l'
Cronologia:1834 - 2018
Accés: https://raco.cat/index.php/Podall/article/view/337351


Enllaç permanent a aquest registre



pàgina 1 de 37
anar a la pàgina                         

Base de dades  fons : Formulari avançat

   
Cercar:
en el camp:
 
1     
2   
3