português | español | english | français |

logo

Cerca a la base de dades

Base de dades:
fons
Cercar:
RESENAS []
Referències trobades:
57   [Refinar la cerca]
Mostrant:
1 .. 20   en el format [Estàndard]
pàgina 1 de 3
anar a la pàgina          


1 / 57
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Cinquanta anys de geologia a la Universitat de Barcelona / [ressenya de] Leandro Sequeiros San Román
Sequeiros San Román, Leandro


En: Llull : revista de la Sociedad Española de Historia de las Ciencias y de las Técnicas. Madrid. Vol. 27, núm. 58 (2004) , p. 235-236 (Reseñas
Ressenya de:
. Cinquanta anys de geologia a la Universitat de Barcelona / Montserrat Liesa i Torre Marín, Pere Santanach i Prat, eds.. Barcelona : Facultat de Geologia, 2003


Matèries: Ressenyes ; Ensenyament superior ; Universitats ; Ensenyament de les ciències ; Geologia ; Commemoració
Matèries:Universitat de Barcelona
Àmbit:Barcelona
Cronologia:[1953 - 2003]
Accés: https://dialnet.unirioja.es/servlet/extart?codigo=3178968


Enllaç permanent a aquest registre



2 / 57
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Cent anys de passió per la natura. Una història de la Institució Catalana d'Història Natural (1899-1999) / [ressenya d']Alberto Gomis
Gomis Blanco, Alberto


En: Llull : revista de la Sociedad Española de Historia de las Ciencias y de las Técnicas. Madrid. Vol. 24, núm. 49 (2001) , p. 235-236 (Reseñas
Ressenya de:
. Cent anys de passió per la natura. Una història de la Institució Catalana d'Història Natural (1899-1999) / Josep M. Camarasa. Barcelona : Institució Catalana d'Història Natural, 2000


Matèries: Ressenyes ; Institucions culturals ; Associacions científiques ; Ciències naturals ; Investigació científica
Matèries:Institució Catalana d'História Natural
Àmbit:Barcelona ; Catalunya
Cronologia:1899 - 1999
Accés: https://dialnet.unirioja.es/servlet/extart?codigo=460332


Enllaç permanent a aquest registre



3 / 57
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
El Delme com a font per a la història rural / [ressenya d']Antònia Morey Tous
Morey Tous, Antònia


En: Investigaciones de Historia Económica. Madrid. Vol. 18, núm. 2 (junio 2022), p. 146-147 (Reseñas
Ressenya de:
. El Delme com a font per a la història rural / Elena Catalán Martínez, Gabriel Jover Avellà, Enrique Llopis Agelán (ed.). Girona : Associació d'Història Rural, 2020


Matèries: Ressenyes ; Fonts d'informació ; Fonts documentals ; Delmes ; Rendes eclesiàstiques ; Església ; Impostos-exaccions
Àmbit:Girona, província ; Catalunya ; País Valencià ; Balears, illes
Cronologia:[1100 - 1835]
Accés: https://doi.org/10.33231/j.ihe.2021.09.007
Localització: Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; Universitat de Lleida


Enllaç permanent a aquest registre



4 / 57
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Un Hombre, mil negocios. La controvertida historia de Antonio López, Marqués de Comillas / [ressenya de:] José Luís García Ruiz
García Ruiz, José Luis


En: Hispania. Madrid. Vol. 82, núm. 270 (2022) , p. 293-296 (Reseñas
Ressenya de:
- Rodrigo y AlhariLLa, Martín. Un hombre, mil negocios. La controvertida historia de Antonio López, Marqués de Comillas. Barcelona : Ariel, 2021


Matèries: Ressenyes ; Biografia ; Empresaris ; Comerç d'esclaus ; Industrials ; Noblesa
Matèries: López i López, Antoni (1817-1883) ; Comillas, Marquès de
Àmbit:Barcelona ; Catalunya ; Espanya ; Amèrica
Cronologia:1817 - 1883
Accés: https://hispania.revistas.csic.es/index.php/hispania/article/view/1031/1027
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat Autònoma de Barcelona; Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; Universitat de Lleida


Enllaç permanent a aquest registre



5 / 57
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Los Orígenes del nacionalismo catalán, 1770-1898 / [ressenya de:] Isidro Sepúlveda
Sepúlveda, Isidro


En: Hispania. Madrid. Vol. 82, núm. 270 (2022) , p. 285-289 (Reseñas
Ressenya de:
- Smith, Ángel. Los orígenes del nacionalismo catalán, 1770-1898. Madrid : Marcial Pons, 2019


Matèries: Ressenyes ; Regionalisme ; Catalanisme ; Nacionalisme ; Identitat nacional ; Edat contemporània ; Vida política ; Poder polític ; Burgesia
Àmbit:Catalunya ; Espanya
Cronologia:1770 - 1898
Accés: https://hispania.revistas.csic.es/index.php/hispania/article/view/1031/1027
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat Autònoma de Barcelona; Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; Universitat de Lleida


Enllaç permanent a aquest registre



6 / 57
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Entre l'Église et la ville. Pouvoirs et réseaux des chanoines de Barcelone (1472-1516) / [ressenya de:] Esther Tello Hernández
Tello Hernández, Esther


En: Hispania. Madrid. Vol. 82, núm. 270 (2022) , p. 268-269 (Reseñas
Ressenya de:
- Conesa Soriano, Julia. Entre l'Église et la ville. Pouvoirs et réseaux des chanoines de Barcelone (1472-1516). Madrid : Casa de Velázquez, 2020


Matèries: Ressenyes ; Església ; Catedrals ; Administració de l'església ; Clergues ; Consell municipal ; Administració reial ; Poder local ; Baixa edat mitjana ; Edat moderna
Matèries:Catedral de Barcelona
Àmbit:Barcelona
Cronologia:1472 - 1516
Accés: https://hispania.revistas.csic.es/index.php/hispania/article/view/1031/1027
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat Autònoma de Barcelona; Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; Universitat de Lleida


Enllaç permanent a aquest registre



7 / 57
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Celler cooperatiu de La Granada (1920-2020) : cent anys de vitivinicultura al cor del Penedès / [ressenya de:] Eloi Serrano
Serrano, Eloi


En: Investigaciones de Historia Económica. Madrid. Vol. 18, núm. 1 (febrero 2022), p. 71-72 (Reseñas
Ressenya de:
. Celler Cooperatiu de la Granada (1920-2020). Cent anys de vitivinicultura al cor del Penedès / Josep Maria Feliu Roca, Raimon Soler Becerro. La Granada : Celler Cooperatiu i Secció de Crèdit, 2020


Matèries: Ressenyes ; Cooperatives agràries ; Vinya ; Indústria vinícola ; Cellers ; Commemoració
Matèries:Celler Cooperatiu de la Granada
Àmbit:Granada, la
Cronologia:1920 - 2020
Accés: https://doi.org/10.33231/j.ihe.2021.04.009
Localització: Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; Universitat de Lleida


Enllaç permanent a aquest registre



8 / 57
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Un Hombre, mil negocios : la controvertida historia de Antonio López, marqués de Comillas / [resenya de:] José Manuel López Torán
López Torán, José Manuel


En: Vínculos de Historia. [s.l.], núm. 10 (221) , p. 495-497 (Reseñas de libros
Títol i resum en castellà i anglès.
Ressenya de:
. Un hombre, mil negocios : La controvertida historia de Antonio López, marqués de Comillas / Martín Rodrigo y Alharilla. Barcelona : Ariel, 2021


Matèries: Ressenyes ; Biografia ; Industrials ; Empresaris ; Noblesa ; Comerç d'esclaus
Àmbit:Barcelona ; Catalunya
Cronologia:[1817 - 1883]
Accés: http://www.vinculosdehistoria.com/index.php/vinculos/article/view/507


Enllaç permanent a aquest registre



9 / 57
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Els Cortals empordanesos, del segle XIII al XXI. Sis estudis / [ressenya de:] Ricard Soto Company
Soto Company, Ricard


En: Investigaciones de Historia Económica. Madrid. Vol. 17, núm. 3 (Junio 2021), p. 64-65 (Reseñas
Ressenya de:
. Els Cortals empordanesos, del segle XIII al XXI. Sis estudis / Enric Saguer (Ed.). Girona : Associació d'Història Rural, 2019


Matèries: Ressenyes ; Agricultura ; Pastures ; Masos ; Masies ; Pagesia ; Contractes de conreu ; Associacions pageses ; Edat mitjana
Àmbit:Alt Empordà ; Baix Empordà
Cronologia:[1200 - 2019]
Accés: https://doi.org/10.33231/j.ihe.2020.12.008
Localització: Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; Universitat de Lleida


Enllaç permanent a aquest registre



10 / 57
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Viticultura, desigualtat i conflicte agrari. La lluita per la terra a la Catalunya vitícola, 1900- 1936 / [ressenya de:] Belén Moreno Claverías
Moreno Claverías, Belén


En: Investigaciones de Historia Económica. Madrid. Vol. 17, núm. 3 (Junio 2021), p. 66-67 (Reseñas
Ressenya de:
. Viticultura, desigualtat i conflicte agrari : la lluita per la terra a la Catalunya vitícola, 1900-1936 / Raimon Soler-Becerro. Tarragona : Publicacions URV ; Vinseum, Museu de les Cultures del Vi de Catalunya, 2019


Matèries: Ressenyes ; Vinya ; Pagesia ; Estructura agrària ; Tinença de la terra ; Contractes de conreu ; Moviment camperol ; Conflicte rabassaire ; Sindicalisme ; Cooperativisme ; Indústria vinícola
Àmbit:Alt Penedès ; Baix Penedès ; Garraf ; Catalunya
Cronologia:[1900 - 1936]
Accés: https://doi.org/10.33231/j.ihe.2020.12.009
Localització: Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; Universitat de Lleida


Enllaç permanent a aquest registre



11 / 57
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Synodicon hispanum XIII : Ager (Abadía), Barcelona, Lérida, Segorbe-Albarracín y Urgell / [ressenya de:] José Luis Martín Martín
Martín Martín, José Luis


En: Studia historica. Historia medieval. Salamanca. Vol. 38, núm. 2 (2020) , p. 273-275 (Reseñas
Ressenya de:
. Synodicon hispanum XIII : Ager (Abadía), Barcelona, Lérida, Segorbe-Albarracín y Urgell / Ed. crítica dirigida por Antonio García y García. Madrid : Biblioteca de Autores Cristianos, 2017


Matèries: Ressenyes ; Baixa edat mitjana ; Edat moderna ; Església ; Concilis ; Fonts documentals ; Documentació eclesiàstica
Àmbit:Ager ; Barcelona ; Lleida ; Urgell ; Catalunya ; Aragó
Cronologia:[1300 - 1600]
Accés: https://dialnet.unirioja.es/servlet/articulo?codigo=7859376
Localització: Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat de Lleida; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



12 / 57
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Aigües de Barcelona. 150 años al servicio de la ciudad (1867-2017) / [ressenya de:] Jesús Mirás-Araujo
Mirás-Araujo, Jesús


En: TST : Transportes, servicios y telecomunicaciones. Madrid, núm. 43 (2020) , p. 166-169 (Reseñas
Ressenya de:
- Martín i Pascual, Mane. Aigües de Barcelona. 150 años al servicio de la ciudad (1867-2017). Barcelona : Fundación Agbar, 2017


Matèries: Ressenyes ; Empreses de serveis ; Abastament d'aigües ; Serveis municipals
Matèries:Societat General d'Aigües de Barcelona
Àmbit:Barcelona
Cronologia:1867 - 2017
Accés: https://dialnet.unirioja.es/servlet/articulo?codigo=7677570
Localització: Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra


Enllaç permanent a aquest registre



13 / 57
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
La Hispano-Suiza: esplendor y ruina de una empresa legendaria / [ressenya de:] Tomás Fernández de Sevilla
Fernández de Sevilla, Tomás


En: Investigaciones de Historia Económica. Madrid. Vol. 17, núm. 1 (Febrero 2021), p. 69-70. (Reseñas
Ressenya de:
- Nadal i Oller, Narcís. La Hispano-Suiza : esplendor y ruina de una empresa legendaria / Jordi Nadal con la colaboración de Carles Sudrià. Barcelona : Ediciones de Pasado y Presente, 2020


Matèries: Ressenyes ; Indústria de l'automòbil ; Empreses ; Franquisme
Àmbit:Barcelona
Cronologia:[1904 1946]
Accés: https://doi.org/10.33231/j.ihe.2021.01.001
Localització: Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; Universitat de Lleida


Enllaç permanent a aquest registre



14 / 57
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Razones y emociones femeninas. Hipólita de Rocabertí y las monjas catalanas del Barroco / [resenya de:] Silvia de la Fuente Pablos
Fuente Pablos, Silvia de la


En: Erebea : revista de humanidades y ciencias sociales. Huelva. Vol. 10 (2020)  (Reseñas
Bibliografia.
Ressenya de:
- Alabrús i Iglesias, Rosa Maria. Razones y emociones femeninas. Hipólita de Rocabertí y las monjas catalanas del Barroco. Madrid : Cátedra, 2019


Matèries: Ressenyes ; Religioses ; Pràctica religiosa ; Convents ; Edat moderna ; Història de les mentalitats
Matèries: Rocabertí i Soler, Hipòlita de (1594-1664)
Àmbit:Barcelona ; Catalunya
Cronologia:[1550 - 1650]
Accés: http://www.uhu.es/publicaciones/ojs/index.php/erebea/article/view/5075


Enllaç permanent a aquest registre



15 / 57
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Els Inventaris post-mortem. Una font per a la història econòmica i social / [ressenya de:] Llorenç Ferrer Alos
Ferrer i Alòs, Llorenç


En: Investigaciones de Historia Económica. Madrid. Vol. 16, núm. 4 (Diciembre 2020), p. 91-101 : gràf. (Reseñas
Ressenya de:
. Els Inventaris post mortem : una font per a la història econòmica i social / Belén Moreno Claverías (ed.). Girona : Documenta Universitaria, 2018


Matèries: Ressenyes ; Edat moderna ; Fonts documentals ; Inventaris ; Testaments ; Transmissió de béns ; Economia ; Societat
Àmbit:Girona ; Catalunya
Cronologia:1600 - 1750
Accés: https://doi.org/10.33231/j.ihe.2020.06.001
Localització: Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; Universitat de Lleida


Enllaç permanent a aquest registre



16 / 57
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Cartes de guerra i exili (1934-1960) / [resenya de:] Pol Madi
Madi, Pol


En: Sansueña : revista de estudios sobre el exilio repúblicano de 1939. Sevilla, núm. 1 (2019) , p. 177-179 (Reseñas
Ressenya de:
. Cartes de guerra i d'exili (1934-1960) / Mercè Rodoreda ; compilació, edició i estudi per Carme Arnau. Barcelona : Institut d'Estudis Catalans, 2017


Matèries: Ressenyes ; Guerra civil espanyola ; Exili ; Escriptores ; Epistolari
Àmbit:Catalunya ; França
Cronologia:1934 - 1960
Accés: https://dialnet.unirioja.es/servlet/articulo?codigo=7645748
Localització: Universitat Autònoma de Barcelona


Enllaç permanent a aquest registre



17 / 57
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
El Teatro catalán en el exilio republicano / [resenya de:] María Teresa Santa María Fernández
Santa María Fernández, Maria Teresa


En: Sansueña : revista de estudios sobre el exilio repúblicano de 1939. Sevilla, núm. 1 (2019) , p. 196-197 (Reseñas
Ressenya de:
- Foguet i Boreu, Francesc. El teatro catalán en el exilio republicano de 1939 / Francesc Foguet Boreu, Manuel Aznar Soler (pr.). Sevilla : Renacimiento, 2016


Matèries: Ressenyes ; Guerra civil espanyola ; Exili ; Teatre
Àmbit:Catalunya ; Europa ; Amèrica
Cronologia:1939
Accés: https://dialnet.unirioja.es/servlet/articulo?codigo=7645755
Localització: Universitat Autònoma de Barcelona


Enllaç permanent a aquest registre



18 / 57
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
El Banco de Barcelona, 1874-1920. decadencia y quiebra / [ressenya de:] Juan Manuel Matés Barco
Matés Barco, Juan Manuel


En: TST : Transportes, servicios y telecomunicaciones. Madrid, núm. 41 (2020) , p. 193-195 (Reseñas
Ressenya de:
- Blasco Martel, Yolanda, [et al.]. El Banco de Barcelona, 1874- 1920. Decadencia y quiebra / Yolanda Blasco Martel, Carles Sudrià i Triay. Barcelona : Madrid : Edicions de la Universitat de Barcelona ; Marcial Pons Historia, 2016


Matèries: Ressenyes ; Bancs ; Finances ; Fallida d'empreses
Matèries:Banco de Barcelona
Àmbit:Barcelona
Cronologia:1874 - 1920
Accés: https://dialnet.unirioja.es/servlet/articulo?codigo=7304911
Localització: Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra


Enllaç permanent a aquest registre



19 / 57
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
La Jurisdicció a Sabadell a la Baixa Edat Mitjana. Edició i estudi d'un llibre de la cort del batlle (1401-1404) / [ressenya de:] Jordi Morelló i Baget
Morelló i Baget, Jordi


En: Studia historica. Historia medieval. Salamanca. Vol. 38, núm. 1 (2020) , p. 266-269 (Reseñas
Ressenya de:
- Sales i Favà, Lluís. La jurisdicció a Sabadell a la Baixa Edat Mitjana. Edició i estudi d'un llibre de la cort del batlle (1401-1404) / Lluís Sales Favà. Girona, Universitat de Girona (Co?lecció Documents, 8)


Matèries: Ressenyes ; Baixa edat mitjana ; Fonts documentals ; Batlles ; Historiografia ; Drets jurisdiccionals ; Poder local
Àmbit:Sabadell
Cronologia:1410 - 1404
Accés: https://dialnet.unirioja.es/servlet/articulo?codigo=7481153
Localització: Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat de Lleida; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



20 / 57
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share Text complet
Bookmark and Share
La Voluntat i la Quimera. El noucentisme català entre la renaixença i el marxisme / [ressenya de:] Óscar Costa
Costa, Óscar


En: Cuadernos de Historia Contemporánea. Madrid. Vol. 40 (2018) , p. 407-411 (Reseñas
Ressenya de:
- Casassas i Ymbert, Jordi. La Voluntat i la quimera : el noucentisme català entre la renaixença i el marxisme / Jordi Casassas i Ymbert. Barcelona : Pòrtic, 2017


Matèries: Ressenyes ; Noucentisme ; Cultura ; Moviments culturals ; Pensament polític
Àmbit:Catalunya
Cronologia:[1880 - 1970]
Accés: https://dialnet.unirioja.es/servlet/articulo?codigo=6879251
https://revistas.ucm.es/index.php/CHCO/article/view/60341
Localització: Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat de Barcelona


Enllaç permanent a aquest registre



pàgina 1 de 3
anar a la pàgina          

Base de dades  fons : Formulari avançat

   
Cercar:
en el camp:
 
1     
2   
3