português | español | english | français |

logo

Cerca a la base de dades

Base de dades:
fons
Cercar:
BEGUDES ALCOHOLIQUES []
Referències trobades:
35   [Refinar la cerca]
Mostrant:
1 .. 20   en el format [Estàndard]
pàgina 1 de 2
anar a la pàgina        


1 / 35
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Hi ha trens que és millor no agafar / Mònica Bosch Pueyo, Siliva de Ferrater Huertas
Bosch Pueyo, Mònica


En: Gausac. Sant Cugat del Vallès, núm. 50 (2017) , p. 65-92 : il. (Estudis
Premi Joan Auladell 2016 per a treballs de recerca de batxillerat. Bibliografia i fonts. Resums en català, castellà i anglès.



Matèries: Treballs escolars ; Estudi sociològic ; Joventut ; Adolescència ; Begudes alcohòliques ; Alcoholisme ; Enquestes
Àmbit:Sant Cugat del Vallès ; Catalunya
Cronologia:[2008 - 2016]
Autors add.:Ferrater Huertas, Silvia de
Localització: Biblioteca Gabriel Ferrater (Sant Cugat del Vallès); Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona; Biblioteca de Catalunya; UAB: Humanitats (Hemeroteca); Universitat de Barcelona; Arxiu Històric de Sabadell; Universitat Pompeu Fabra; UAB: Sibhil·la; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



2 / 35
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Damm: una empresa històrica i familiar amb influència en el sector alimentari de Catalunya / pel Departament de Comunicació de Damm



En: 184432 Alimentació i nutrició a Catalunya : industrials, productors i científics. Barcelona : Institut d'Estudis Catalans : Associació Catalana de Ciències de l'Alimentació : Centre Català de la Nutrició de l'IEC, 2019



Matèries: Empreses familiars ; Indústria alimentària ; Begudes alcohòliques
Àmbit:Barcelona ; Catalunya
Cronologia:1876 - 2019
Autors add.:Damm. Departament de Comunicació
Localització: Biblioteca de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



3 / 35
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Modernización tecnológica y cambio empresarial en la indústria cervecera barcelonesa, 1870-1930 : un enfoque chandleriano = Technological Modernization and Business Change in the Barcelona Beer Industry, 1870-1913. A Chandlerian Approach / Xavier García Barber
García Barber, Xavier


En: Revista de Historia Industrial. Barcelona, núm. 67 (2017) , p. 69-94

L'inici de la fabricació de cervesa de baixa fermentació a Barcelona, a inicis de la dècada de 1870, va donar lloc a una beguda amb unes característiques organolèptiques que la feien més popular: menor càrrega etílica i més espumosa i transparent que la d'alta fermentació elaborada fins llavors. La seva producció va condicionar una major inversió en noves tecnologies, entre les quals es va destacar la producció de fred artificial, que van motivar un notable augment en costos fixos. Aquesta situació va significar, d'una banda, requeriments de finançament aliè. Per una altra, va impulsar el desenvolupament d'estratègies d'associacionisme entre els principals fabricants a causa de sobreproduccions. Finalment, es van posar en marxa processos de fusió motivats, per l'aparició d'economies d'escala, que van portar a la formació d'un oligopoli en 1910. Aquestes estratègies que van consolidar una nova estructura en la indústria cervesera barcelonina tenen molts punts en comú amb els postulats sobre la gran empresa enunciats per Chandler.


Matèries: Indústria alimentària ; Begudes alcohòliques ; Producció industrial ; Empreses industrials ; Instal·lacions industrials ; Tecnologia ; Innovació tecnològica
Àmbit:Barcelona
Cronologia:1870 - 1913
Accés: https://www.raco.cat/index.php/HistoriaIndustrial/article/view/320163
Localització: Universitat Autònoma de Barcelona; Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona; Biblioteca de Catalunya; Arxiu Històric de Sabadell; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya; Universitat de Lleida


Enllaç permanent a aquest registre



4 / 35
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
SA Damm. Mestres cervesers des de 1876 / [ressenya de:] Raimon Soler Becerro
Soler i Becerro, Raimon


En: Revista de Historia Industrial. Barcelona, núm. 23 (2003) , p. 239-242
Ressenya de:
- Cabana, Francesc. SA Damm. Mestres cervesers des de 1876 / Francesc Cabana. Barcelona : SA Damm, 2001


Matèries: Indústria alimentària ; Begudes alcohòliques ; Empreses industrials ; Ressenyes
Matèries:Damm
Àmbit:Barcelona
Cronologia:1876 - 2001
Accés: https://www.raco.cat/index.php/HistoriaIndustrial/article/view/73922
Localització: Universitat Autònoma de Barcelona; Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona; Biblioteca de Catalunya; Arxiu Històric de Sabadell; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya; Universitat de Lleida


Enllaç permanent a aquest registre



5 / 35
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Sifons, gasoses, licors... / David Pujol i Roser Bech, coordinació ; Enric Pujol, Antoni Egea, Joan Ferrerós, [et al.]



En: Alberes. Cassà de la Selva, núm. 19 (primavera-estiu 2018), p. 34-70 : il. (Dossier

Abans que es popularitzessin els refrescos impulsats per les grans empreses a molts dels nostres municipis d'una certa rellevància hi havia una petita fàbrica de sifons, 'gracioses' o destil·lats diversos. En aquest número recuperem-ne la història; parlarem de l'Anís Empordanès i de l'Anís Barcino, de la fàbrica de gasoses de Gaietà Ferrer de Roses, de les Carbòniques Punset de Figueres, de Can Roig de Garriguella, dels sifons Callol Callol de l'Escala. També hem anat a alguna casa on encara fan ratafia o altres licors d'herbes.


Matèries: Indústria alimentària ; Botigues i comerços ; Begudes alcohòliques ; Licors i aiguardents ; Producció ; Distribució comercial ; Empreses familiars
Àmbit:Alt Empordà
Cronologia:[2018]
Autors add.:Pujol i Fabrelles, David (Ed.) ; Bech Padrosa, Roser (Ed.) ; Pujol i Casademont, Enric ; Egea i Codina, Antoni ; Ferrerós, Joan
Accés: https://goo.gl/vzSxDX [Exemplar complet (accés restringit)]
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; B. Sala de Lectura Miquel Pairolé (Quart); B. Municipal (La Bisbal d'Empordà); B. Ramon Bordas i Estragués (Castelló d'Empúries)


Enllaç permanent a aquest registre



6 / 35
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Sifons, gasoses i ratafia / Jordi Nierga, coordinació ; Mònica Font, Ramon Estéban Bochaca, Salvador Garcia-Arbós, [et al.]



En: Garrotxes. Cassà de la Selva, núm. 21 (primavera-estiu 2018), p. 29-70 : il. (Dossier

Abans que les grans empreses de begudes estrangeres arribessin amb una força gairebé omnipresent al nostre territori, molts dels municipis de la contrada elaboraven els seus beuratges: des de begudes carbòniques, les que en força casos van assolir un èxit tan efervescent com la seva pròpia naturalesa indica, fins a licors i destil·lats fets, distribuïts i consumits a magatzems i locals de casa nostra.


Matèries: Indústria alimentària ; Botigues i comerços ; Begudes alcohòliques ; Licors i aiguardents ; Producció ; Distribució comercial ; Empreses familiars
Àmbit:Garrotxa ; Pla de l'Estany ; Ripollès
Cronologia:[2018]
Autors add.:Nierga, Jordi (Ed.) ; Font, Mònica ; Estéban, Ramon ; Garcia-Arbós, Salvador
Accés: https://goo.gl/8kC6mH [Exemplar complet (accés restringit)]
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Sala de Lectura Miquel Pairolé (Quart); B. Comarcal del Pla de l'Estany (Banyoles); B. Ramon Vidal (Besalú); B. Marià Vayreda (Olot); B. Lambert Mata (Ripoll)


Enllaç permanent a aquest registre



7 / 35
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
La Cervesa gironina / Albert Vilar, Ramon Buxó, Salvador Garcia-Arbós,[et al.]



En: Revista de Girona. Girona, núm. 298 (setembre-octubre 2016), p. 72-95 : il (Dossier


Matèries: Indústria alimentària ; Begudes alcohòliques
Àmbit:Girona, província
Cronologia:[0000 - 2016]
Autors add.:Vilar i Massó, Albert ; Buxó i Capdevila, Ramon ; García-Arbós, Salvador
Accés: http://www.raco.cat/index.php/RevistaGirona/article/view/312338/402424 [Presentació del dossier]
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; Universitat de Lleida


Enllaç permanent a aquest registre



8 / 35
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Cerveses artesanes de Catalunya : les 60 millors / Cristina Nicolau i Roberto Pérez
Nicolau, Cristina


Valls : Cossetània, 2017
160 p. ; 24 cm (Sensacions, 6) 
ISBN 9788490346440

El llibre que teniu a les mans us permet fer un viatge amb els cinc sentits al món de la cervesa artesana catalana, tota una poesia líquida per als autors. Coneixereu els estils diferents que s'elaboren a casa nostra, ja siguin de la família de les rosses, morenes, negres, torrades, pèl-roges o àcides, així com les principals microcerveseries que hi ha al territori. Descobrireu què s'amaga rere cada ampolla de cervesa, amb una proposta de tast bàsica, notes sobre el maridatge, la seva història i les característiques més tècniques com el preu, les addicions o la graduació, amb espai també per a les cerveses sense gluten. Embarqueu-vos en aquest recorregut intens i saborosíssim per les 60 millors cerveses artesanes de Catalunya. (Editorial).



Matèries: Begudes alcohòliques ; Artesania ; Indústria alimentària
Àmbit:Catalunya
Cronologia:[2017]
Autors add.:Pérez, Roberto


Enllaç permanent a aquest registre



9 / 35
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Cerveses artesanes de la nostra terra / [redacció i disseny: Sergi Freixes]
Freixes, Sergi


Barcelona : Larousse, cop. 2015
58 p. : il. col. ; 18 cm
La forma del llibre imita la de l'envàs d'una ampolla de cervesa.
ISBN 9788416124879



Matèries: Begudes alcohòliques ; Artesania ; Indústria alimentària
Àmbit:Catalunya
Cronologia:[2015]
Localització: Biblioteca de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



10 / 35
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
L'Inici de la cervesa a Barcelona amb les arrels al Poblenou / Francesc Cabana (Fàbriques i Empresaris)
Cabana i Vancells, Francesc


En: Icària : papers de l'Arxiu Històric del Poblenou. Barcelona, núm. 17 (2012) , p. 20 : il.


Matèries: Fàbriques ; Indústria alimentària ; Begudes alcohòliques
Àmbit:Poblenou - Barcelona
Cronologia:1872 - 1910
Accés: http://fotos.arxiuhistoricpoblenou.cat/download/111943-2/20-inici-cervesa.pdf
Localització: Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona; B. Poblenou-Manuel Arranz (Sant Martí); B. Xavier Benguerel (Sant Martí-Barcelona)


Enllaç permanent a aquest registre



11 / 35
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
La Cervesa en l'època romana / [textos: David Moya ; traducció al català: Margarida Abras]
Moya, David


[Badalona] : Museu de Badalona, 2016
59 p. : il. col. ; 15 cm
Bibliografia. A la coberta: Badalona ciutat romana.
ISBN 9788488758897



Matèries: Epoca romana ; Begudes alcohòliques
Àmbit:Badalona
Autors add.:Abras i Pou, Margarida (Trad.)
Autors add.:Museu de Badalona
Localització: Biblioteca de Catalunya; Museu de Badalona


Enllaç permanent a aquest registre



12 / 35
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Els inicis de la indústria cervesera a Barcelona, 1815-1870 / Xavier Garcia Barber
Garcia Barber, Xavier


En: Recerques : història, economia, cultura. Barcelona, núm. 69 (2014) , p. 163-188
Notes a peu de pàgina. Resums en català i anglès.



Matèries: Indústria alimentària ; Begudes alcohòliques ; Productes industrials
Àmbit:Barcelona
Cronologia:1815 - 1872
Localització: Biblioteca de Catalunya; UAB: Humanitats (Hemeroteca)


Enllaç permanent a aquest registre



13 / 35
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Refrescos i licors / Pitu Basart, coordinador



En: Gavarres. Cassà de la Selva, núm. 27 (juliol 2015), p. 37-89 : il. (Dossier. Refrescos i licors) 


Matèries: Indústria alimentària ; Botigues i comerços ; Begudes alcohòliques ; Distribució comercial ; Empreses familiars ; Producció ; Licors i aiguardents
Àmbit:Baix Empordà ; Gironès ; Selva
Cronologia:[1900 - 2015]
Autors add.:Basart, Pitu (Ed.)
Accés: http://goo.gl/TF8u5q [Exemplar complet (accés restringit)]
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat de Girona; B. Sala de Lectura Miquel Pairolé (Quart); B. Municipal (La Bisbal d'Empordà); B. Francesc Ferrer i Guàrdia (Caldes de Malavella); B. Municipal Pere Carner (Calonge)


Enllaç permanent a aquest registre



14 / 35
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
30 anys del tancament de Cerveses Moritz / Rosa Martí i Conill
Martí i Conill, Rosa


En: Parietes : butlletí. Parets del Vallès, núm. 0 (2007) , p. [16-18] : il.


Matèries: Indústria alimentària ; Begudes alcohòliques ; Fàbriques ; Conflictivitat laboral ; Vagues
Matèries:Cerveses Moritz ; Cerveses Barcelona
Àmbit:Barcelona ; Parets del Vallès
Cronologia:1856 - 2006; (esp. 1967 - 1978)
Accés: http://www.parietes.com/pdfs/Parietes-0.pdf [Exemplar complet]
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Can Pedrals (Granollers); Institut Ramon Muntaner; B. Can Rajoler (Parets del Vallès); Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



15 / 35
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Guia de cerveses de Catalunya / Jordi Expósito Pérez, Joan Villar-i-Martí ; pròleg de Fermí Puig
Expósito, Jorge


Barcelona : Base, 2013
306 p. : il., taules ; 24 cm (Base històrica, 96) 
ISBN 9788415711148

Des dels inicis de la civilització, la cervesa s'ha vinculat al desenvolupament social de la humanitat. Els sumeris en produïen fa més de 8.000 anys i, a Europa, les primeres notícies que se'n tenen són de cervesa catalana. Fa una mica més de 5.000 anys, una comunitat agrícola que vivia en el que avui és Begues, prop de Barcelona, ja elaborava cervesa, la més antiga documentada al Vell Continent.Si bé la cervesa era habitual en les comunitats neolítiques de la península Ibèrica, fins al segle XVI no es torna a tenir constància de la seva presència. L'emperador Carles V, originari de Flandes, es va fer construir una fàbrica de cervesa al seu retir del monestir de Yuste, a Càceres. Les primeres fàbriques catalanes s'estableixen a Barcelona a principis del segle XIX i algunes marques molt conegudes han arribat fins als nostres dies, però no és fins al final del segle XX que comencen a proliferar les microcerveseres. Des d'aleshores s'han anat multiplicant i han perfilat un panorama cerveser català que presenta un impressionant creixement any rere any, els fruits del qual us presentem, a raig, en aquest llibre.



Matèries: Indústria alimentària ; Begudes alcohòliques ; Guies ; Empreses industrials
Àmbit:Catalunya
Cronologia:[0000 - 2013]
Autors add.:Villar i Martí, Joan ; Puig, Fermí (Pr.)
Localització: Biblioteca de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



16 / 35
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
1702-1714: el negoci del vi fou austriacista? / Per Benet Oliva i Ricós
Oliva i Ricós, Benet


En: Sessió d'Estudis Mataronins. Mataró. Vol. 2009, núm. XXVI (2010) , p. 93-105
Sessió celebrada el 28 de novembre de 2009. Notes.


Matèries: Guerra de Successió ; Austriacistes ; Vi ; Indústria vinícola ; Elits locals ; Famílies ; Vinya ; Begudes alcohòliques
Matèries: Bruguera, família
Àmbit:Catalunya ; Maresme
Cronologia:1702 - 1714
Accés: http://www.raco.cat/index.php/SessioEstudisMataronins/article/view/223870/349331
Localització: Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona; Biblioteca de Catalunya; Universitat de Girona; B. Pompeu Fabra (Mataró); UAB: Humanitats (Hemeroteca); Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; Universitat de Barcelona; B. Pare Fidel Fita (Arenys de Mar); Institut Ramon Muntaner; UAB: Sibhil·la


Enllaç permanent a aquest registre



17 / 35
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Alella: "Celler del bon vi". Conreu de la vinya, tècniques vinícoles i organització social / Joan Ribas Serra
Ribas Serra, Joan


En: Revista d'Etnologia de Catalunya. [Barcelona], núm. 31 (2007) , p. 131-132 . il. (Recerques finalitzades


Matèries: Vinya ; Indústria vinícola ; Agricultura ; Pagesia ; Conreus ; Vi ; Indústria alimentària ; Begudes alcohòliques ; Propietat de la terra ; Condicions de vida ; Societat rural ; Estudi antropològic
Àmbit:Alella
Cronologia:[2007]
Accés: http://www.raco.cat/index.php/RevistaEtnologia/article/view/74334/94503
Localització: Universitat Autònoma de Barcelona; Biblioteca de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



18 / 35
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
El Paper de les exportacions vitícoles en la configuració de les relacions exteriors de l'economia catalana, 1672-1869 / Francesc Valls Junyent
Valls i Junyent, Francesc


En: Butlletí de la Societat Catalana d'Estudis Històrics. Barcelona, núm. 12 (2001) , p. 161-172 (Tesis doctorals
Notes.


Matèries: Comerç ; Indústria vinícola ; Vi ; Vinya ; Begudes alcohòliques ; Comerç exterior ; Circuits comercials ; Exportació ; Relacions internacionals
Àmbit:Catalunya
Cronologia:1672 - 1869
Accés: http://www.raco.cat/index.php/ButlletiSCEH/article/view/148872/200766
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



19 / 35
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
L'Especialització vitícola a la Catalunya del segle XIX. La comarca del Penedès / Josep Colomé i Ferrer
Colomé i Ferrer, Josep


En: Butlletí de la Societat Catalana d'Estudis Històrics. Barcelona, núm. 8 (1997) , p. 153-161 (Tesis doctorals
Notes.


Matèries: Agricultura ; Enologia ; Enòlegs ; Indústria vinícola ; Vi ; Begudes alcohòliques ; Vinya ; Plaga de la fil·loxera ; Rabassa morta ; Pagesia
Àmbit:Alt Penedès ; Baix Penedès ; Garraf
Cronologia:1801 - 1900
Accés: http://www.raco.cat/index.php/ButlletiSCEH/article/view/149185/201079
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



20 / 35
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
La Viticultura i el comerç català en el segle XVIII / Emili Giralt i Raventós
Giralt i Raventós, Emili


En: Butlletí de la Societat Catalana d'Estudis Històrics. Barcelona, núm. 1 (1952-1953) , p. 69-70 (Sessions científiques del curs 1950-51
Notes.


Matèries: Edat moderna ; Agricultura ; Indústria vinícola ; Comerç ; Vi ; Vinya ; Begudes alcohòliques ; Estructura econòmica
Àmbit:Catalunya
Cronologia:[1701 - 1800]
Accés: http://www.raco.cat/index.php/ButlletiSCEH/article/view/184808/238086
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



pàgina 1 de 2
anar a la pàgina        

Base de dades  fons : Formulari avançat

   
Cercar:
en el camp:
 
1     
2   
3