português | español | english | français |

logo

Cerca a la base de dades

Base de dades:
fons
Cercar:
184432 []
Referències trobades:
Mostrant:
1 .. 1   en el format [Estàndard]
pàgina 1 de 1


1 / 1
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Alimentació i nutrició a Catalunya : industrials, productors i científics / edició a cura de Jordi Salas-Salvadó, Montserrat Barbany i Abel Mariné



Barcelona : Institut d'Estudis Catalans : Associació Catalana de Ciències de l'Alimentació : Centre Català de la Nutrició de l'IEC, 2019
253 p. : il. ; 24 cm
Bibliografia.
ISBN 9788499654591

L'obra està dividida en dues parts: en la primera s'explica la història de famílies o nissagues, personatges o empreses que amb la seva emprenedoria i visió de futur van ser clau en el desenvolupament de l'agroalimentació a Catalunya. A través d'exemples ben significatius, el llibre parla de quins han estat els condicionants del desenvolupament d'algunes indústries alimentàries, creadores de marques que han destacat per la seva internacionalització, la capacitat de lideratge o la innovació. En la segona part es ret homenatge a diferents científics o personatges històrics de casa nostra que han estat capdavanters en l'evolució de les ciències de l'alimentació i la nutrició, tant en aspectes bàsics com aplicats, i que han deixat petjada en el nostre país i també en l'àmbit internacional. (IEC).


Conté:
- 184433  Ortí. Antoni. Borges i el seu camí per arribar al gra.
- 184434  Uribe i Carpena. Joana. Manuel Raventós Domènech, l'home que va iniciar la indústria del xampany a Catalunya.
- 184435  Mateos. Toni. Daniel Carasso. Passió i constància en la construcció d'una marca.
- 184436  Ferrer i Sala. Josep. La Saga Ferrer Sala.
- 184437  Ventura Ferrero. Josep M. De les farinetes i llets a la innovació de nous productes dietètics: l'exemple dels Laboratoris Ordesa.
- 184438  Moreno Claverías. Rafael. Família Torres: el cognom del vi.
- 184439  Trias i Mas. Joaquim. Galetes Trias: unes galetes centenàries.
- 184440  Viader Riera. Jordi. Marc Viader Bas, ramader, comerciant, industrial. Un pioner del sector làctic català.
- 184441   Damm: una empresa històrica i familiar amb influència en el sector alimentari de Catalunya.
- 184442  Carré Pons. Antònia. Els Aliments al Regiment de sanitat d'Arnau de Vilanova.
- 184443  Riera i Tuèbols. Santiago. Ramon Turró i Darder (1854-1926).
- 184444  Llor Vilà. Josep Lluís. El Doctor Alexandre Frias i Roig : figura clau en la millora de l'alimentació i de la salut infantil del segle XX.
- 184445  Foz i Sala. Màrius. Els Germans Jaume i Cèsar Pi-Sunyer i Bayo : exemples de fidelitat al país i a llur vocació científica.
- 184446  Oliver i Rodés. Jordi. Laboratori Dr. Oliver Rodés : l'aigua com a passió.
- 184447  Zanon-Moreno. Vicente. Doctor Santiago Grisolía i Garcia : el cicle de la urea i la nutrició.



Matèries: Alimentació humana ; Indústria alimentària ; Empreses ; Empresaris ; Famílies ; Comerç ; Científics
Àmbit:Catalunya ; Països Catalans
Cronologia:[1800 - 2019]
Autors add.:Salas Salvadó, Jordi (Ed.) ; Barbany, Montserrat (Ed.) ; Mariné i Font, Abel (Ed.)
Autors add.:Institut d'Estudis Catalans. Centre Català de la Nutrició ; Associació Catalana de Ciències de l'Alimentació
Localització: Biblioteca de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



pàgina 1 de 1

Base de dades  fons : Formulari avançat

   
Cercar:
en el camp:
 
1     
2   
3