português | english | français | català

logo

Búsqueda en la base de datos

Base de datos:
fons
Buscar:
RECENSIONS []
Referencias encontradas:
Mostrando:
1 .. 20   en el formato [Estandar]
página 1 de 13
ir a la página                         


1 / 241
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Col·leccionistes de Terrassa : catàleg de la seva història / [ressenya de:] Domènec Ferran i Gómez
Ferran i Gómez, Domènec


En: Terme : Revista d'Història. Terrassa, núm. 33 (novembre 2019), p. 281-282 (Recensions
Ressenya de:
- Fernández Álvarez, Ana. Col·leccionistes de Terrassa : catàleg de la seva història. Terrassa : Fundació Torre del Palau, 2017


Matèries: Ressenyes ; Col·leccionisme ; Col·leccionisme ; Associacions
Matèries:Associació de Col·leccionistes de Terrassa
Àmbit:Terrassa
Cronologia:1933 - 2017
Accés: https://www.raco.cat/index.php/Terme/article/view/370327
Localització: Biblioteca Central de Terrassa; Biblioteca de Catalunya; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat Pompeu Fabra; UAB: Humanitats (Hemeroteca); Institut Ramon Muntaner; B. Vapor Badia (Sabadell); UAB: Sibhil·la


Enllaç permanent a aquest registre



2 / 241
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Joaquim Badia i Tobella, advocat, home de pau i de diàleg / [ressenya de:] Manel Màrquez i Berrocal
Màrquez i Berrocal, Manel


En: Terme : Revista d'Història. Terrassa, núm. 33 (novembre 2019), p. 282-284 (Recensions
Ressenya de:
. Joaquim Badia i Tobella. Advocat, home de pau i de diàleg. Miscel·lània. Terrassa : Fundació Torre del Palau, 2018


Matèries: Ressenyes ; Homenatge ; Advocats ; Vida política ; Vida cultural
Matèries: Badia i Tobella, Joaquim (1928-2020)
Àmbit:Terrassa
Cronologia:[1928 - 2018]
Accés: https://www.raco.cat/index.php/Terme/article/view/370328
Localització: Biblioteca Central de Terrassa; Biblioteca de Catalunya; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat Pompeu Fabra; UAB: Humanitats (Hemeroteca); Institut Ramon Muntaner; B. Vapor Badia (Sabadell); UAB: Sibhil·la


Enllaç permanent a aquest registre



3 / 241
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Terrassenquisme i catalanisme / [ressenya de:] Òscar Monterde Mateo
Monterde i Mateo, Òscar


En: Terme : Revista d'Història. Terrassa, núm. 33 (novembre 2019), p. 284-286 (Recensions
Ressenya de:
. Terrassenquisme i catalanisme : singularitats ideològiques i polítiques en la Catalunya de la restauració : Josep Soler i Palet i el salisme / Jan Brugueras i Torrella. Terrassa : Fundació Torre del Palau, 2018


Matèries: Ressenyes ; Restauració ; Vida política ; Catalanisme ; Nacionalisme ; Salisme ; Pensament polític ; Biografia ; Advocats ; Polítics
Matèries: Soler i Palet, Josep (1859-1921)
Àmbit:Terrassa
Cronologia:[1875 - 1923]
Accés: https://www.raco.cat/index.php/Terme/article/view/370330
Localització: Biblioteca Central de Terrassa; Biblioteca de Catalunya; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat Pompeu Fabra; UAB: Humanitats (Hemeroteca); Institut Ramon Muntaner; B. Vapor Badia (Sabadell); UAB: Sibhil·la


Enllaç permanent a aquest registre



4 / 241
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Tu com ho dius? : paraules i dites típiques de Terrassa / [ressenya de:] Ana Vila i Gestí
Vila i Gestí, Ana


En: Terme : Revista d'Història. Terrassa, núm. 32 (novembre 2018), p. 313-314 (Recensions
Ressenya de:
- Soler Jiménez, Joan. Tu com ho dius? : paraules i dites típiques de Terrassa. Terrassa : Centre i Arxiu Històric de Terrassa, 2017


Matèries: Ressenyes ; Tradicions populars ; Refranyer ; Vocabularis ; Indústria tèxtil
Àmbit:Terrassa
Cronologia:2017
Accés: https://www.raco.cat/index.php/Terme/article/view/360300
Localització: Biblioteca Central de Terrassa; Biblioteca de Catalunya; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat Pompeu Fabra; UAB: Humanitats (Hemeroteca); Institut Ramon Muntaner; B. Vapor Badia (Sabadell); UAB: Sibhil·la


Enllaç permanent a aquest registre



5 / 241
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
La Festa de les Santes Relíquies (1755-1850) / [ressenya de:] Ana Vila i Gestí
Vila i Gestí, Ana


En: Terme : Revista d'Història. Terrassa, núm. 32 (novembre 2018), p. 314-316 (Recensions
Ressenya de:
- Soler Jiménez, Joan. La Festa de les Santes Relíquies (1755-1850). Terrassa : Arxiu Històric de Terrassa ; Arxiu Comarcal del Vallès Occidental, 2016


Matèries: Ressenyes ; Lleure ; Festes populars ; Festes religioses ; Fonts documentals
Àmbit:Terrassa
Cronologia:1755 - 1850
Accés: https://www.raco.cat/index.php/Terme/article/view/360301
Localització: Biblioteca Central de Terrassa; Biblioteca de Catalunya; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat Pompeu Fabra; UAB: Humanitats (Hemeroteca); Institut Ramon Muntaner; B. Vapor Badia (Sabadell); UAB: Sibhil·la


Enllaç permanent a aquest registre



6 / 241
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Lo Negoci de las bruxas (1602-1619) / [ressenya de:] Ana Fernández Álvarez
Fernández Álvarez, Ana


En: Terme : Revista d'Història. Terrassa, núm. 32 (novembre 2018), p. 316-319 (Recensions
Ressenya de:
- Soler Jiménez, Joan. Lo Negoci de las bruxas (1602-1619). Terrassa : Arxiu Històric de Terrassa ; Arxiu Comarcal del Vallès Occidental, 2017


Matèries: Ressenyes ; Bruixeria ; Fonts documentals ; Edat moderna ; Toponímia
Àmbit:Terrassa
Cronologia:1602 - 1619
Accés: https://www.raco.cat/index.php/Terme/article/view/360302
Localització: Biblioteca Central de Terrassa; Biblioteca de Catalunya; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat Pompeu Fabra; UAB: Humanitats (Hemeroteca); Institut Ramon Muntaner; B. Vapor Badia (Sabadell); UAB: Sibhil·la


Enllaç permanent a aquest registre



7 / 241
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Els Altres catalans a la Terrassa del 1965 : una enquesta inèdita als veïns de la parròquia del barri de Sant Llorenç / [ressenya de:] Marcel Taló i Martí
Taló Martí, Marcel


En: Terme : Revista d'Història. Terrassa, núm. 32 (novembre 2018), p. 319-320 (Recensions
Ressenya de:
- Negre Rigol, Pere. Els Altres catalans a la Terrassa del 1965 : una enquesta inèdita als veïns de la parròquia del barri de Sant Llorenç / Pere Negre Rigol. Terrassa : Fundació Torre del Palau, 2018


Matèries: Ressenyes ; Franquisme ; Tardofranquisme ; Immigració ; Immigrants ; Enquestes ; Condicions de vida ; Barris
Àmbit:Sant Llorenç - Terrassa
Cronologia:1965
Accés: https://www.raco.cat/index.php/Terme/article/view/360303
Localització: Biblioteca Central de Terrassa; Biblioteca de Catalunya; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat Pompeu Fabra; UAB: Humanitats (Hemeroteca); Institut Ramon Muntaner; B. Vapor Badia (Sabadell); UAB: Sibhil·la


Enllaç permanent a aquest registre



8 / 241
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Onomàstica del terme antic de Tamarit de Mar / [ressenya de:] Salvador-J. Rovira i Gómez
Rovira i Gomez, Salvador J.


En: Estudis altafullencs. Altafulla, núm. 42 (2018) , p. 157-158 (Recensions
Ressenya de:
. Onomàstica del terme antic de Tamarit de Mar / Ramon Amigó i Anglès, Maria Teresa muntanyà i Martí, Montserrat Sanmartí i Roset. Barcelona : Institut d'Estudis Catalans, 2017


Matèries: Ressenyes ; Onomàstica ; Toponímia
Àmbit:Tamarit - Tarragona
Cronologia:[0000 - 2017]
Accés: https://www.raco.cat/index.php/EstudisAltafulla/article/view/356111
Localització: Biblioteca de Catalunya; Institut Ramon Muntaner; UAB: Humanitats (Hemeroteca); Universitat de Barcelona; Universitat Rovira i Virgili; B. Pública de Tarragona; B. Centre de Lectura de Reus; Biblioteca Municipal d'Altafulla; Universitat Autònoma de Barcelona; UAB: Sibhil·la


Enllaç permanent a aquest registre



9 / 241
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Els Yxart. Tres segles i escaig de vida catalana ; Enric Yxart Ventosa. Un tarragoní de soca-rel / I.V.
Virgili Pons, Isidre


En: Estudis altafullencs. Altafulla, núm. 42 (2018) , p. 159-168 (Recensions
Ressenya de:
- Rovira i Gómez, Salvador J.. Els Yxart. Tres segles i escaig de vida catalana / Salvador J. Rovira i Gómez : Silva Editorial, 2017
- Rovira i Gómez, Salvador J.. Enric Yxart Ventosa. Un tarragoní de soca-rel / Salvador J. Rovira i Gómez : Silva Editorial, 2017


Matèries: Ressenyes ; Genealogia ; Biografia ; Advocats ; Vida política ; Vida social ; Famílies ; Comerciants ; Polítics ; Poder local ; Industrials ; Burgesia ; Edat contemporània
Àmbit:Tarragona ; Tarragonès
Cronologia:[1659 - 2000]
Accés: https://www.raco.cat/index.php/EstudisAltafulla/article/view/356112
Localització: Biblioteca de Catalunya; Institut Ramon Muntaner; UAB: Humanitats (Hemeroteca); Universitat de Barcelona; Universitat Rovira i Virgili; B. Pública de Tarragona; B. Centre de Lectura de Reus; Biblioteca Municipal d'Altafulla; Universitat Autònoma de Barcelona; UAB: Sibhil·la


Enllaç permanent a aquest registre



10 / 241
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Excavacions arqueològiques a la muntanya de Sant Julià de Ramis 4. : les defenses de l'oppidum de Kerunta / [Ressenya de:] Ignasi Garcés
Garcés i Estalló, Ignasi


En: Revista d'Arqueologia de Ponent. Lleida, núm. 23 (2013) , p. 498-500 (Recensions
Ressenya de:
- Burc, Josep; [et al.]. Excavacions arqueològiques a la muntanya de Sant Julià de Ramis 4. : les defenses de l'oppidum de Kerunta / Josep Burch, Josep Maria Nolla, Jordi Sagrera. Girona : Ajuntament de Sant Julià de Ramis i Universitat de Girona, 2011


Matèries: Ressenyes ; Jaciments arqueològics ; Estructures arqueològiques ; Excavacions arqueològiques ; Fortificacions
Àmbit:Sant Julià de Ramis
Cronologia:[600 aC - 1 aC]
Accés: https://www.raco.cat/index.php/RAP/article/view/283590
Localització: UAB: Humanitats (Hemeroteca); Biblioteca de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



11 / 241
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Arqueologia funerària al nord-est peninsular entre els segles VI i XII / [Ressenya de:] Jordina Sales Carbonell
Sales Carbonell, Jordina


En: Revista d'Arqueologia de Ponent. Lleida, núm. 23 (2013) , p. 500-506 (Recensions
Referències bibliogràfiques.
Ressenya de:
. Arqueologia funerària al nord-est peninsular entre els segles VI i XIIa / Núria Molist Capella, Gisela Ripoll López (eds.). Olèrdola : Barcelona : Museu d'Arqueologia de Catalunya, 2012 (Monografies d'Olèrdola, 3.1; 3.2)


Matèries: Ressenyes ; Arqueologia ; Estructures funeràries ; Alta edat mitjana ; Arqueologia medieval
Àmbit:Catalunya
Cronologia:[501 - 1200]
Accés: https://www.raco.cat/index.php/RAP/article/view/283590
Localització: UAB: Humanitats (Hemeroteca); Biblioteca de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



12 / 241
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
A propòsit de Pere Bosch Gimpera : Universidad, política, exilio / [ressenya de:] Emili Junyent
Junyent i Sànchez, Emili


En: Revista d'Arqueologia de Ponent. Lleida, núm. 23 (2013) , p. 514-519 (Recensions
La ressenya es va publicar originalment al número 22, 2012 p- 244-249. Es torna a publicar de forma conjunta amb la rèplica de l'autor del llibre.
Ressenya de:
- Gracia Alonso, Francisco. Pere Bosch Gimpera : Universidad, política, exilio / Francisco Gracia Alonso. Madrid : Marcial Pons, 2011 (Historia)


Matèries: Ressenyes ; Biografia ; Historiadors ; Arqueòlegs ; Vida política ; Universitats ; Exili
Matèries: Bosch i Gimpera, Pere (1891-1974)
Àmbit:Barcelona ; Catalunya ; Mèxic
Cronologia:1891 - 1974
Accés: https://www.raco.cat/index.php/RAP/article/view/283590
Localització: UAB: Humanitats (Hemeroteca); Biblioteca de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



13 / 241
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Rèplica: Mitos y realidades en torno a la figura de Pere Bosch Gimpera / Francisco Gracia Alonso
Gracia Alonso, Francisco


En: Revista d'Arqueologia de Ponent. Lleida, núm. 23 (2013) , p. 520-523 (Recensions
Ressenya de:
- Gracia Alonso, Francisco. Pere Bosch Gimpera : Universidad, política, exilio / Francisco Gracia Alonso. Madrid : Marcial Pons, 2011 (Historia)


Matèries: Ressenyes ; Biografia ; Historiadors ; Arqueòlegs ; Vida política ; Universitats ; Exili
Matèries: Bosch i Gimpera, Pere (1891-1974)
Àmbit:Barcelona ; Catalunya ; Mèxic
Cronologia:1891 - 1974
Accés: https://www.raco.cat/index.php/RAP/article/view/283590
Localització: UAB: Humanitats (Hemeroteca); Biblioteca de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



14 / 241
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Pere Bosch Gimpera : Universidad, política, exilio / [ressenya de:] Emili Junyent
Junyent i Sànchez, Emili


En: Revista d'Arqueologia de Ponent. Lleida, núm. 22 (2012) , p. 244-249 (Recensions
Ressenya de:
- Gracia Alonso, Francisco. Pere Bosch Gimpera : Universidad, política, exilio / Francisco Gracia Alonso. Madrid : Marcial Pons, 2011 (Historia)


Matèries: Ressenyes ; Biografia ; Historiadors ; Arqueòlegs ; Vida política ; Universitats ; Exili
Matèries: Bosch i Gimpera, Pere (1891-1974)
Àmbit:Barcelona ; Catalunya ; Mèxic
Cronologia:1891 - 1974
Accés: https://www.raco.cat/index.php/RAP/article/view/276693
Localització: UAB: Humanitats (Hemeroteca); Biblioteca de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



15 / 241
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Marcats pel 92 : 25 aniversari de la subseu olímpica de Terrassa / [ressenya de:] Teresa Cardellach
Márquez i Berrocal, Manuel


En: Terme : Revista d'Història. Terrassa, núm. 32 (novembre 2017), p. 265-266 (Recensions
Ressenya de:
- Cadalso Borjas, Josep. Marcats pel 92 : 25 aniversari de la subseu olímpica de Terrassa / Josep Cadalso Borjas. Terrassa : Fundació Torre del Palau, 2017


Matèries: Ressenyes ; Jocs Olímpics 1992 ; Commemoració ; Competicions esportives ; Esportistes ; Equipaments esportius
Àmbit:Terrassa
Cronologia:1992 - 2017
Accés: https://www.raco.cat/index.php/Terme/article/view/331335
Localització: Biblioteca Central de Terrassa; Biblioteca de Catalunya; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat Pompeu Fabra; UAB: Humanitats (Hemeroteca); Institut Ramon Muntaner; B. Vapor Badia (Sabadell); UAB: Sibhil·la


Enllaç permanent a aquest registre



16 / 241
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Joana Biarnés i Florensa, el reconeixement d'una fotògrafa / [ressenya de:] Teresa Cardellach
Cardellach i Giménez, Teresa


En: Terme : Revista d'Història. Terrassa, núm. 32 (novembre 2017), p. 266-267 (Recensions
Ressenya de:
. Joana Biarnés. Terrassa : Ajuntament, 2017 (Homenatges)


Matèries: Ressenyes ; Fotògrafs ; Periodistes ; Dona ; Homenatge
Matèries: Biarnés i Florensa, Joana (1935-....)
Àmbit:Terrassa
Cronologia:[1935 - 2017]
Accés: https://www.raco.cat/index.php/Terme/article/view/331336
Localització: Biblioteca Central de Terrassa; Biblioteca de Catalunya; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat Pompeu Fabra; UAB: Humanitats (Hemeroteca); Institut Ramon Muntaner; B. Vapor Badia (Sabadell); UAB: Sibhil·la


Enllaç permanent a aquest registre



17 / 241
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Secrets de carrers. Reviu el passat dels carrers del centre de Terrassa / [ressenya de:] Rafel Aróztegui i Peñarroya
Aróztegui i Peñarroya, Rafel


En: Terme : Revista d'Història. Terrassa, núm. 32 (novembre 2017), p. 267-268 (Recensions
Ressenya de:
. Secrets de carrers : reviu el passat dels carrers del centre de Terrassa / textos: Joan Soler Jiménez. Terrassa : TerrassaCentre, 2017


Matèries: Ressenyes ; Centre urbà ; Carrers ; Places ; Crònica gràfica
Àmbit:Terrassa
Cronologia:[2017]
Accés: https://www.raco.cat/index.php/Terme/article/view/331361
Localització: Biblioteca Central de Terrassa; Biblioteca de Catalunya; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat Pompeu Fabra; UAB: Humanitats (Hemeroteca); Institut Ramon Muntaner; B. Vapor Badia (Sabadell); UAB: Sibhil·la


Enllaç permanent a aquest registre



18 / 241
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
El Vallès : Segona República, Guerra Civil i Potseguerra (1931-1945) / [ressenya de:] Bernat Pizà
Pizà Castella, Bernat


En: Terme : Revista d'Història. Terrassa, núm. 32 (novembre 2017), p. 268-269 (Recensions
Ressenya de:
. El Vallès : Segona República, Guerra Civil i Postguerra (1931-1945) : recull de ponències del 3r Curs d'Història del Vallès : octubre-novembre 2016. Sabadell : Fundació Bosch i Cardellach, 2017


Matèries: Ressenyes ; Congressos ; República espanyola II ; Guerra civil espanyola ; Postguerra ; Franquisme ; Primer franquisme
Àmbit:Vallès Occidental ; Vallès Oriental
Cronologia:1931 - 1945
Accés: https://www.raco.cat/index.php/Terme/article/view/331362
Localització: Biblioteca Central de Terrassa; Biblioteca de Catalunya; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat Pompeu Fabra; UAB: Humanitats (Hemeroteca); Institut Ramon Muntaner; B. Vapor Badia (Sabadell); UAB: Sibhil·la


Enllaç permanent a aquest registre



19 / 241
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Masies de Terrassa / [ressenya de:] Joan Soler Jiménez
Soler i Jiménez, Joan


En: Terme : Revista d'Història. Terrassa, núm. 31 (novembre 2016), p. 255-257 (Recensions
Ressenya de:
. Masies de Terrassa : recull fotogràfic, històric i genealògic. Terrassa : Fundació Sant Galderic : Fundació Arxiu Tobella, 2016


Matèries: Ressenyes ; Masies ; Crònica gràfica ; Famílies ; Genealogia ; Pagesia
Àmbit:Terrassa
Cronologia:[0000 - 2015]
Accés: http://www.raco.cat/index.php/Terme/article/view/320366
Localització: Biblioteca Central de Terrassa; Biblioteca de Catalunya; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat Pompeu Fabra; UAB: Humanitats (Hemeroteca); Institut Ramon Muntaner; B. Vapor Badia (Sabadell); UAB: Sibhil·la


Enllaç permanent a aquest registre



20 / 241
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Teatre vuitcentista d'autor terrassenc 2 (1879-1888) / [ressenya de:] Òscar Monterde i Mateo
Monterde i Mateo, Òscar


En: Terme : Revista d'Història. Terrassa, núm. 31 (novembre 2016), p. 258-259 (Recensions
Ressenya de:
. Teatre vuitcentista d'autor terrassenc (1865-1870) : Joaquim Marinel·lo i Bosch, Ramon Coll i Gorina, Romualdo Romero, Josep Roca i Roca / edició a cura de Guillem-Jordi Graells. Terrassa : Fundació Torre del Palau, 2015 (Amfora, 15)


Matèries: Ressenyes ; Teatre ; Escriptors ; Dramaturgs ; Literatura
Àmbit:Terrassa
Cronologia:1879 - 1888
Accés: http://www.raco.cat/index.php/Terme/article/view/320367
Localització: Biblioteca Central de Terrassa; Biblioteca de Catalunya; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat Pompeu Fabra; UAB: Humanitats (Hemeroteca); Institut Ramon Muntaner; B. Vapor Badia (Sabadell); UAB: Sibhil·la


Enllaç permanent a aquest registre



página 1 de 13
ir a la página                         

Base de datos  fons : Formulario avanzado

   
Buscar:
en el campo:
 
1     
2   
3