português | español | français | català

logo

Database search

Database:
FONS
Search:
INDUSTRIA VINICOLA []
References found:
729   [Refine the search]
Showing:
1 .. 20   in format [Default]
page 1 of 37
go to page                         


1 / 729
select
print
Text complet
Bookmark and Share
Associacionisme i mobilització dels boters : Catalunya, 1871-1887 / Ramon Arnabat
Arnabat i Mata, Ramon


En: Estudis d'Història Agrària. Barcelona, núm. 26 (2014) , p. 13-24 (Dossier
Notes a peu de pàgina. Bibliografia. Resums en català i anglès.

Aquest text segueix la trajectòria associativa i mobilitzadora dels boters catalans durant el període que va de 1871 a 1887. Pretenem anar més enllà d'una mera descripció de l'evolució organitzativa del sindicat de l'ofici dels boters i endinsar-nos en els aspectes econòmics, social i culturals del sector que en condicionen la sociabilitat i la mobilització. Les fonts utilitzades en aquest treball són, bàsicament, dues: la documentació generada per la Federació i les seccions locals dels boters i la premsa de l'època, que reflecteixen l'activitat associativa i mobilitzadora dels boters.


Matèries: Associacionisme ; Sindicalisme ; Moviments socials ; Moviment obrer ; Boters ; Indústria vinícola
Àmbit:Catalunya
Cronologia:1871 - 1887
Accés: https://www.raco.cat/index.php/EHA/article/view/291146
Localització: UAB: Humanitats (Hemeroteca); Biblioteca de Catalunya; Universitat de Barcelona; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat de Lleida; Biblioteca Borja (URL)


Enllaç permanent a aquest registre



2 / 729
select
print
Text complet
Bookmark and Share
Joan Kies, un comerciant en el trànsit dels segles XVII al XVIII / Josep Fàbregas Roig
Fàbregas Roig, Josep


En: Estudis d'Història Agrària. Barcelona, núm. 26 (2014) , p. 35-52 (Dossier
Notes a peu de pàgina. Bibliografia. Resums en català i anglès.

En aquest article volem donar a conèixer l'activitat econòmica que va desenvolupar Joan Kies, cònsol d'Holanda a Barcelona, a finals del segle XVII i en el context de la Guerra de Successió. En aquest període, Joan Kies va assolir estatus de noblesa. La seva iniciativa en el món dels negocis li va permetre intervenir com a proveïdor de l'exèrcit, mantenir relacions comercials amb l'èlit de la capital del Principat i expandir-se cap el Camp de Tarragona, on va dedicar-se a la producció d'aiguardent.


Matèries: Cònsols ; Comerciants ; Indústria vinícola ; Licors i aiguardents ; Distribució comercial ; Comerciants ; Noblesa ; Guerra de Successió
Matèries: Kies, Joan
Àmbit:Barcelona ; Vila-seca ; Camp de Tarragona ; Catalunya ; Holanda
Cronologia:[1673 - 1714]
Accés: https://www.raco.cat/index.php/EHA/article/view/291147
Localització: UAB: Humanitats (Hemeroteca); Biblioteca de Catalunya; Universitat de Barcelona; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat de Lleida; Biblioteca Borja (URL)


Enllaç permanent a aquest registre



3 / 729
select
print
Text complet
Bookmark and Share
La Vinya a Mallorca després de la conquesta catalana : un conreu de colonització feudal? / Ricard Soto
Soto Company, Ricard


En: Estudis d'Història Agrària. Barcelona, núm. 26 (2014) , p. 115-132 (Dossier
Notes a peu de pàgina. Bibliografia. Resums en català i anglès.

La prohibició alcorànica de consumir vi va fer que a les societats musulmanes del Mediterrani la vinya es veiés reduïda a formar part d'un sistema de policultiu en què el seu paper consistia a proporcionar raïm i panses. La colonització feudal produïda després de la conquesta catalana va fer d'aquest conreu un dels elements més importants de la reorganització agrària i s'arribà a assolir una expansió molt considerable de la producció de vi.


Matèries: Epoca musulmana ; Conquesta de Mallorca ; Conreus ; Vinya ; Indústria vinícola ; Vi
Àmbit:Mallorca - Balears, illes ; Catalunya
Cronologia:[1229 - 1290]
Accés: https://www.raco.cat/index.php/EHA/article/view/291150
Localització: UAB: Humanitats (Hemeroteca); Biblioteca de Catalunya; Universitat de Barcelona; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat de Lleida; Biblioteca Borja (URL)


Enllaç permanent a aquest registre



4 / 729
select
print
Text complet
Bookmark and Share
Companyies, socis i negocis entorn de la taverna i la distribució comercial del vi i l'aiguardent a Barcelona (segle XVIII) / Lídia Torra Fernández
Torra Fernández, Lídia


En: Estudis d'Història Agrària. Barcelona, núm. 26 (2014) , p. 133-149 (Dossier
Notes a peu de pàgina. Bibliografia. Resums en català i anglès.

L'article analitza la constitució de diferents societats mercantils que tenien com a centre d'activitat la taverna a Barcelona durant el segle XVIII. El treball observa el desenvolupament de diferents establiments, la inversió en capital i/o en treball i la durada de les societats. L'estudi analitza la trajectòria societària de diferents tavernes, els pactes efectuats entre els socis, l'activitat i la funció de l'administrador dins el negoci, els gèneres en estoc i la composició social de clients i proveïdors.


Matèries: Indústria vinícola ; Vi ; Licors i aiguardents ; Distribució comercial ; Comerciants ; Empreses ; Bars i cafès
Àmbit:Barcelona
Cronologia:[1701 - 1800]
Accés: https://www.raco.cat/index.php/EHA/article/view/291151
Localització: UAB: Humanitats (Hemeroteca); Biblioteca de Catalunya; Universitat de Barcelona; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat de Lleida; Biblioteca Borja (URL)


Enllaç permanent a aquest registre



5 / 729
select
print
Text complet
Bookmark and Share
La Problemàtica de l'aiguardent a Reus en els segles XVII-XVIII : la contaminació de les aigües i els fraus / Judit Vidal Bonavila
Vidal Bonavila, Judit


En: Estudis d'Història Agrària. Barcelona, núm. 26 (2014) , p. 151-164 (Dossier
Notes a peu de pàgina. Bibliografia i fonts. Resums en català i anglès.

La problemàtica de la contaminació de l'aigua i els fraus que envoltaven la fabricació de l'aiguardent condicionaven el funcionament de les ciutats. Reus, una de les principals localitats dedicades a aquest negoci, es va haver d'adaptar per adequar-se a les noves realitats. La distribució de les aigües brutes que perjudicaven els veïns va ser un tema de llarga durada i de difícil solució. D'altra banda, calia mantenir un estricte control per evitar els fraus. Artesans i productors estaven implicats en la fabricació de pipes que, amb la finalitat d'obtenir més beneficis, no complien les normatives.


Matèries: Vinya ; Indústria vinícola ; Licors i aiguardents ; Aigües residuals ; Contaminació de l'aigua ; Frau comercial ; Producció industrial
Àmbit:Reus
Cronologia:[1601 - 1800]
Accés: https://www.raco.cat/index.php/EHA/article/view/291207
Localització: UAB: Humanitats (Hemeroteca); Biblioteca de Catalunya; Universitat de Barcelona; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat de Lleida; Biblioteca Borja (URL)


Enllaç permanent a aquest registre



6 / 729
select
print
Text complet
Bookmark and Share
A la vora de l'aigua. Ports i fondejadors del litoral de Tarragona en època romana / Isaías Arrayás Morales
Arrayás Morales, Isaías


En: Estudis d'Història Agrària. Barcelona, núm. 23 (2010-2011) , p. 335-353
Notes a peu de pàgina. Bibliografia. Resums en català i anglès.

Amb aquest treball, avaluem la intensitat de la xarxa portuària de la costa nord-est de la península Ibèrica en època romana, centrant l'atenció en la zona dominada pel port de Tarraco (Tarragona), capital de la província romana de la Hispania Citerior. En aquest sector, el litoral ha experimentat transformacions significatives des de temps antics i hi ha tingut un paper fonamental l'acció antròpica dels darrers segles. A més, les poques dades arqueològiques compliquen molt la localització, així com la descripció de l'antic sistema portuari. Malgrat els inconvenients, constatem l'existència d'una complexa xarxa portuària, basada en la presència d'un port principal, Tarraco, i tot un seguit de ports secundaris.


Matèries: Epoca romana ; Ports ; Litoral ; Comerç ; Vinya ; Indústria vinícola
Àmbit:Tarragona
Cronologia:[218 aC - 500 dC]
Accés: https://www.raco.cat/index.php/EHA/article/view/259566
Localització: UAB: Humanitats (Hemeroteca); Biblioteca de Catalunya; Universitat de Barcelona; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat de Lleida; Biblioteca Borja (URL)


Enllaç permanent a aquest registre



7 / 729
select
print

Bookmark and Share
La Casa Sugranyes / Eduard Contijoch
Contijoch i Miquel, Eduard


En: El Foradot. Montblanc, núm. 113 (agost 2019), p. 12-17 : il.
Bibliografia.



Matèries: Cases ; Famílies ; Comerciants ; Indústria vinícola
Matèries: Sugranyes, família
Matèries:Casa Sugranyes de Montblanc
Àmbit:Montblanc
Cronologia:1846 - 2019
Localització: UAB: Sibhil·la; Biblioteca de Catalunya; Universitat Rovira i Virgili; B. Pública de Tarragona


Enllaç permanent a aquest registre



8 / 729
select
print
Text complet
Bookmark and Share
La Fassina de can Guineu i els set savis de Grècia / text: Rosa Serra Rotés ; fotos: Centre d'Interpretació del Cava de Sant Sadurní d'Anoia, Arxiu Comarcal de l'Alt Penedès, Bibloteca de Catalunya
Serra i Rotés, Rosa


En: Eix : cultura industrial, tècnica i científica. [Terrassa]. núm. 7 (juny 2019), p. 20-25 : il. (Perspectives

Una fassina, un celler i una cava a Sant Sadurní d'Anoia formen un conjunt monumental únic, seu del Centre d'Interpretació del Cava.


Matèries: Patrimoni cultural ; Indústria vinícola ; Cellers ; Fàbriques ; Museus espicialitzats ; Cava
Matèries:Centre d'Interpretació del Cava La Fassina de Sant Sadurní d'Anoia ; Can Guineu de Sant Sadurní d'Anoia
Àmbit:Sant Sadurní d'Anoia
Cronologia:1814 - 2019
Accés: https://mnactec.cat/revista-eix/eix-7/
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat Rovira i Virgili; Biblioteca Central de Terrassa; Centre de Documentació i Museu Tèxtil de Terrassa; B. Carles Rahola (Girona); B. Pública de Lleida


Enllaç permanent a aquest registre



9 / 729
select
print
Text complet
Bookmark and Share
Quina Momo el licor d'Argentona / Pep Padrós i Marfany
Padrós i Marfany, Pep


En: Fonts : butlletí del Centre d'Estudis Argentonins Jaume Clavell. Argentona, núm. 62 (abril 2015), p. 17-18 (Hemeroteca
Notes.


Matèries: Indústria vinícola ; Licors i aiguardents ; Reculls de premsa
Matèries:Destil·leries Abril d'Argentona
Àmbit:Argentona
Cronologia:1892 - 1990
Accés: https://www.raco.cat/index.php/Fonts/article/view/294790
Localització: Institut Ramon Muntaner; Biblioteca de Catalunya; Universitat Autònoma de Barcelona; B. Can Manyer (Vilassar de Dalt)


Enllaç permanent a aquest registre



10 / 729
select
print
Text complet
Bookmark and Share
Llenguadoc-Catalunya. Més "punts" d'història de la viticultura mediterrània / Francesc Valls Junyent
Valls i Junyent, Francesc


En: Estudis d'Història Agrària. Barcelona, núm. 20 (2007) , p. 89-112
Notes a peu de pàgina. Bibliografia.

El present treball pretén tornar sobre el camí traçat per Pierre Vilar plantejant de nou la comparació entre el procés d'especialització vitivinícola seguit per algunes comarques d'ambdós costats dels Pirineus. Es tracta de cercar el perquè i el com del progrés de la vinya en terres del Llenguadoc i de Catalunya a la llum de les nombroses aportacions que s'han anat produint des de la publicació el 1953 del treball "Géographie et histoire statistique. Histoire sociale et techniques de production. Quelques points d'histoire de la viticulture méditerranéenne". En les aportacions posteriors, tant a Catalunya com al Llenguadoc, s'ha subratllat el paper transcendental que ha tingut la viticultura com a determinant de la trajectòria social i econòmica d'aquestes àrees. Però mentre que en el cas de Catalunya l'expansió vitícola hauria esdevingut un ferm puntal del procés d'industrialització regional, al Llenguadoc, en canvi, la vinya hauria estat la responsable de la desindustrialització la conjuntura actual en què s'ha tornat a plantejar la possibilitat d'estrènyer la col·laboració entre ambdós territoris, amb la creació de l'Euroregió Pirineus Mediterrània. La pràctica de la història comparada a què ens incitava Pierre Vilar pot ajudar a la comprensió de les trajectòries i de la situació actual de cada un dels membres fundadors d' aquesta entitat transestatal nascuda a l'empara de l'actual procés de construcció europea.


Matèries: Conreus ; Vinya ; Industrialització ; Indústria vinícola ; Historiografia
Matèries: Vilar, Pierre (1906-2003)
Àmbit:Catalunya ; Llenguadoc-Rosselló - França
Cronologia:[1659 - 1800]; 1953
Accés: https://www.raco.cat/index.php/EHA/article/view/123741
Localització: UAB: Humanitats (Hemeroteca); Biblioteca de Catalunya; Universitat de Barcelona; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat de Lleida; Biblioteca Borja (URL)


Enllaç permanent a aquest registre



11 / 729
select
print

Bookmark and Share
Terra de ceps : especialització vitivinícola i món rabassaire a les comarques de l'Anoia i l'Alt Penedès al segle XIX / Josep Colomé-Ferrer
Colomé i Ferrer, Josep


Barcelona ; Igualada : Publicacions de l'Abadia de Montserrat : Ajuntament d'Igualada, 2019
403 p. ; 20 cm (Biblioteca Abat Oliba, 308) 
Premi de Recerca Dr. Joan Mercader (2016). Notes. Bibliografia. Índex.
ISBN 9788491910640

Aquest llibre parla del procés d'especialització vitícola que va tenir lloc a les comarques de l'Anoia i l'Alt Penedès al llarg de la segona meitat del segle XVIII i durant tot el XIX, de les transformacions del paisatge i dels canvis en les relacions socials i polítiques que l'avenç de la vinya va comportar. Al llarg d'aquestes pàgines es posa en relleu el paper destacat que va jugar la gran propietat de la terra en aquest procés d'especialització vitivinícola, així com el protagonisme que hi va tenir el contracte de rabassa morta. L'estudi analitza la relació existent entre viticultura i creixement demogràfic, l'aparició de nous poblaments i les característiques dels nuclis familiars i de les explotacions rabassaires. Presta especial atenció a les relacions veïnals i al paper jugat per les dones en aquestes societats rabassaires, tant en l'àmbit de la llar com en el món del treball o en els conflictes socials. Finalment, s'estudia la crisi provocada per l'arribada de la fil·loxera, la posterior replantació de les vinyes i el conflicte rabassaire de finals del segle XIX. (Editorial).



Matèries: Indústria vinícola ; Tinença de la terra ; Rabassa morta ; Conflicte rabassaire ; Vinya ; Economia ; Societat ; Pagesia ; Crisi demogràfica ; Crisi agrària ; Plaga de la fil·loxera
Àmbit:Anoia ; Alt Penedès
Cronologia:[1750 - 1900]
Autors add.:Ajuntament d'Igualada
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Abadia de Montserrat; Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



12 / 729
select
print

Bookmark and Share
Memòria històrica d'homes i dones de la nostra pagesia : pràctica ancestral de la vinya i el vi i conreus alternatius en la vall i carenes d'Argentona / Joan Pannon Farré
Pannon Farré, Joan


[Argentona] : La Comarcal Edicions, 2016
204 p. : il. col. ; 24 cm
ISBN 9788495351616



Matèries: Indústria vinícola ; Vinya ; Societat rural ; Pagesia ; Agricultura ; Tècniques agrícoles ; Conreus ; Activitats agrícoles ; Pagesos ; Pageses ; Memòria històrica
Àmbit:Argentona
Cronologia:[1201 - 2016]
Localització: Biblioteca de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



13 / 729
select
print

Bookmark and Share
Per lo Clavari y arrendataris del Dret del vi, de la vila de Ripoll del any 1690, contra la Comvnitat de preveres de S. Pere, de dita Vila / en la cavsa de contencio de ivrisdicciò, vertent devant del molt illustre y reverent senyor Dr. D. Miquel Ioan de Taverner y Rubi Arediaca major ... / not. Ioseph Mas ;[per Josep de Cancer]

Ajuntament de Ripoll.


[Barcelona?] : [ s.n.], [1692?]
[8] f. ; 30 cm
Fris i caplletra ornada. Data de la Sentència: 30 Gen. 1692. Inclou: Resposta y addició. Sententia i cavsa facta. Menció de resp. al final del text. Precedeix el títol advocació pia.



Matèries: Sentències ; Procés judicial ; Drets jurisdiccionals ; Vi ; Indústria vinícola ; Parròquies ; Església ; Administració local
Matèries:Ajuntament de Ripoll ; Parròquia de Sant Pere de Ripoll
Àmbit:Ripoll
Cronologia:1692
Autors add.:Taverner i de Rubí, Miquel Joan de ; Càncer, Josep de
Autors add.:Parròquia de Sant Pere de Ripoll
Localització: Universitat de Barcelona; Universitat de Girona


Enllaç permanent a aquest registre



14 / 729
select
print
Text complet
Bookmark and Share
Anàlisi i comparació química i sensorial del vi / Roser Cantenys Sabà
Cantenys Sabà, Roser


En: Annals de l'Institut d'Estudis Empordanesos. Figueres. Vol. 49 (2018) , p. 239-248 : il. (Premis de recerca de batxillerat
Premi Treball de Recerca de Batxillerat Narcís Fages de Romà 2017. Bibliografia. Resums en català i anglès.

La nostra comarca és una terra on el món de la vinya i el vi té una gran importància cultural i econòmica. Ara bé, no tots els vins són iguals, hi ha diferents varietats de raïms i diverses maneres d'elaborar el vi. Aquests fets impliquen que les begudes resultants tinguin unes característiques úniques tant químicament com sensorialment. En aquest treball es comparen dos vins blancs i un de negre. Això permet, primerament, tractar les varietats de chardonnay, garnatxa blanca, merlot i cabernet; en segon lloc, estudiar diverses maneres d'elaboració; en tercer lloc, analitzar i comparar l'acidesa, l'alcohol, les característiques cromàtiques, la conductivitat, el coure i el ferro, el pH, el diòxid de sofre i la matèria reductora; i finalment analitzar sensorialment el color, l'aroma, i el tast en boca.


Matèries: Treballs escolars ; Indústria vinícola ; Vi ; Vinya ; Enologia
Àmbit:Alt Empordà ; Baix Empordà
Cronologia:[2017]
Accés: https://www.raco.cat/index.php/AnnalsEmpordanesos/article/view/10.2436-20.8010.01.248
Localització: UAB: Sibhil·la; Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona; Biblioteca de Catalunya; UAB: Humanitats (Hemeroteca); Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; Institut Ramon Muntaner


Enllaç permanent a aquest registre



15 / 729
select
print

Bookmark and Share
Viticultura, desigualtat i conflicte agrari : la lluita per la terra a la Catalunya vitícola, 1900-1936 / Raimon Soler-Becerro
Soler i Becerro, Raimon


Tarragona : Publicacions URV ; Vinseum, Museu de les Cultures del Vi de Catalunya, 2019
301 p. : il. ; 24 cm (Cultures del vi, 1) 
Treball guanyador de la III Beca Emili Giralt i Raventós - Cultures del Vi. Referències bibliogràfiques.
ISBN 9788412029703 (Vinseum)
ISBN 9788484247357 (URV paper)
ISBN 9788484247364 (URV PDF)

Aquest llibre aborda les causes de l'anomenat plet dels rabassaires en el període clau de la seva història, el primer terç del segle XX, a partir de l'anàlisi del desenvolupament de la vitivinicultura, de l'estructura de la propietat i de les característiques de les famílies pageses a la regió vinícola del Penedès, principal focus del moviment en aquest període. L'obra explica com des de l'acció col·lectiva es va afrontar la situació crítica de la vitivinicultura mitjançant l'acció sindical, el cooperativisme i la política. (Editorial).



Matèries: Vinya ; Pagesia ; Estructura agrària ; Tinença de la terra ; Moviment camperol ; Conflicte rabassaire ; Contractes de conreu ; Sindicalisme ; Cooperativisme ; Indústria vinícola
Àmbit:Catalunya ; Baix Penedès ; Alt Penedès
Cronologia:[1900 - 1936]
Autors add.:Museu de les Cultures del Vi de Catalunya ; Universitat Rovira i Virgili
Localització: Universitat de Lleida; Universitat Rovira i Virgili; B. Pública Arús (Barcelona)


Enllaç permanent a aquest registre



16 / 729
select
print

Bookmark and Share
La Fassina Balanyà de l'Espluga de Francolí / [textos: Jordi Ballonga, Magda Fernández ; coordinació: Magda Fernández ; dibuixos: Jordi Ballonga]



Terrassa : Fassina Balanyà de l'Espluga de Francolí : Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, DL 2011
23 p. : il. ; 30 cm (Quaderns de didàctica i difusió, 22) 
ISBN 9788439387206



Matèries: Indústria vinícola ; Licors i aiguardents ; Artesania ; Fàbriques ; Material didàctic ; Museus especialitzats ; Guies didàctiques
Matèries:Fassina Balanyà de l'Espluga de Francolí
Àmbit:Espluga de Francolí, l'
Cronologia:[0000 - 2011]
Autors add.:Fernández i Cervantes, Magda (Dir.) ; Ballonga, Jordi
Autors add.:Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya ; Fassina Balanyà de l'Espluga de Francolí
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Mossèn Ramon Muntanyola (l'Espluga de Francolí); B. Municipal i Comarcal Salvador Estrem i Fa (Falset); B. Lambert Mata (Ripoll)


Enllaç permanent a aquest registre



17 / 729
select
print
Text complet
Bookmark and Share
Les Àmfores romanes del Camp de Tarragona i la producció del vi tarraconense / Ramon Járrega
Járrega i Domínguez, Ramon


En: Revista d'Arqueologia de Ponent. Lleida, núm. 5 (1995) , p. 179-194 : il. (Documents
Bibliografia.


Matèries: Epoca romana ; Indústria vinícola ; Amfores ; Fonts documentals ; Objectes arqueològics ; Jaciments arqueològics ; Restes ceràmiques
Àmbit:Camp de Tarragona
Cronologia:[1995]
Accés: https://www.raco.cat/index.php/RAP/article/view/252111
Localització: UAB: Humanitats (Hemeroteca); Biblioteca de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



18 / 729
select
print

Bookmark and Share
Família Torres: el cognom del vi / per Rafa Moreno Claverías
Moreno Claverías, Rafael


En: 184432 Alimentació i nutrició a Catalunya : industrials, productors i científics. Barcelona : Institut d'Estudis Catalans : Associació Catalana de Ciències de l'Alimentació : Centre Català de la Nutrició de l'IEC, 2019



Matèries: Empreses familiars ; Famílies ; Indústria vinícola ; Vi
Matèries: Torres, família
Matèries:Miguel Torres
Àmbit:Vilafranca del Penedès ; Catalunya
Cronologia:1870 - 2019
Localització: Biblioteca de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



19 / 729
select
print

Bookmark and Share
La Saga Ferrer Sala / per Josep Ferrer Sala
Ferrer i Sala, Josep


En: 184432 Alimentació i nutrició a Catalunya : industrials, productors i científics. Barcelona : Institut d'Estudis Catalans : Associació Catalana de Ciències de l'Alimentació : Centre Català de la Nutrició de l'IEC, 2019



Matèries: Empresaris ; Famílies ; Empreses familiars ; Indústria vinícola ; Cava ; Exportació
Matèries: Ferrer i Sala, família
Matèries:Freixenet, SA
Àmbit:Sant Sadurní d'Anoia ; Catalunya
Cronologia:1861 - 2019
Localització: Biblioteca de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



20 / 729
select
print

Bookmark and Share
Manuel Raventós Domènech, l'home que va iniciar la indústria del xampany a Catalunya / per Joana Uribe i Carpena
Uribe i Carpena, Joana


En: 184432 Alimentació i nutrició a Catalunya : industrials, productors i científics. Barcelona : Institut d'Estudis Catalans : Associació Catalana de Ciències de l'Alimentació : Centre Català de la Nutrició de l'IEC, 2019



Matèries: Empresaris ; Polítics ; Biografia ; Empreses ; Indústria vinícola ; Cava
Matèries: Raventós i Domènech, Manuel (1862-1930)
Matèries:Codorniu
Àmbit:Sant Sadurní d'Anoia ; Catalunya
Cronologia:1862 - 1930
Localització: Biblioteca de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



page 1 of 37
go to page                         

Database  FONS : Advanced form

   
Search:
in field:
 
1     
2   
3