português | español | français | català

logo

Database search

Database:
FONS
Search:
COMERCIALITZACIO []
References found:
378   [Refine the search]
Showing:
1 .. 20   in format [Default]
page 1 of 19
go to page                         


1 / 378
select
print
Text complet
Bookmark and Share
El Baix Empordà consolida una xarxa de mercats de productes ecològics / Josep Maria Bernils
Bernils i Mach, Josep Maria


En: Revista del Baix Empordà. Palamós, núm. 26 (setembre-desembre 2009), p. 91-94 : il. (Ecologia


Matèries: Mercats ; Agricultura biològica ; Comercialització ; Productes agraris
Àmbit:Gavarres, serra de les
Cronologia:[2009]
Accés: https://revistabaixemporda.cat/hemeroteca/
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Municipal (La Bisbal d'Empordà); B. Popular (Palafrugell); B. Octavi Viader i Margarit (Sant Feliu de Guíxols); B. Mercè Rodoreda (Castell-Platja d'Aro); B. Pere Blasi (Torroella de Montgrí)


Enllaç permanent a aquest registre



2 / 378
select
print

Bookmark and Share
El Mercat de Palafrugell : estudi de la procedència dels productes : [treball de recerca] / Anja Sabrina i Dobney, Berta Gomes i Pujol, Judit Salvadó i Brias
Sabrina Dobney, Anja


[Palafrugell] : [s.n.], 2016
72 f. : il. col. ; 30 cm
Premi escolar Mestre Josep Sagrera i Coromines. Edició XXXI (2015-2016). Text mecanoscrit.



Matèries: Mercats ; Comercialització ; Circuits comercials
Àmbit:Palafrugell
Cronologia:[2016]
Autors add.:Gomes Pujol, Berta ; Salvadó Brias, Judit
Localització: B. Popular (Palafrugell)


Enllaç permanent a aquest registre



3 / 378
select
print

Bookmark and Share
Guia per a la compra del peix fresc / fotografia: Jordi Geli



Palamós : Museu de la Pesca, 2019
1 full desplegable : il. col. , gràf. ; 30 * 42 cm



Matèries: Peixos ; Guies ; Comercialització
Àmbit:Palamós
Cronologia:2019
Autors add.:Geli, Jordi (Il·l.)
Autors add.:Museu de la Pesca de Palamós ; Ajuntament de Palamós
Localització: B. Carles Rahola (Girona)


Enllaç permanent a aquest registre



4 / 378
select
print

Bookmark and Share
La Comercialització i el consum del peix fresc = La comercialización y el consumo del pescado : III Jornades, Palamós, 1/2-12-2006 / Joan L. Alegret, ed

Jornades sobre la Comercialització del Peix Fresc (3es : 2006 : Palamós )


Girona ; Palamós : Universitat de Girona, Càtedra d'Estudis Marítims : Ajuntament de Palamós, [2009]
138 p. : il. ; 25 cm (Càtedra d'Estudis Marítims, 5) 
Textos en català i castellà.
ISBN 9788461177929



Matèries: Actes de congressos ; Pesca marítima ; Comercialització ; Peixos
Àmbit:Palamós
Cronologia:2006
Autors add.:Alegret i Tejero, Joan Lluís (Ed.)
Autors add.:Universitat de Girona. Càtedra d'Estudis Marítims ; Ajuntament de Palamós
Localització: Universitat de Girona; B. Comarcal (Blanes); B. Lluís Barceló i Bou (Palamós)


Enllaç permanent a aquest registre



5 / 378
select
print
Text complet
Bookmark and Share
Percepció del client de la gamba de Palamós [Fitxer informàtic] / Berta Castro i Gómez
Castro i Gómez, Berta


2022
Universitat de Girona. Escola Politècnica Superior, 2022
1 recurs electrònic
Treball final de grau.

L'objectiu d'aquest treball ha estat analitzar la percepció de la Gamba de Palamós per part dels diferents agents involucrats en el canal comercial, fins al consumidor final. S'han identificat els paràmetres distintius del producte, els seus productes substitutius respecte a la demanda i el coneixement de la Marca de Garantia. A partir del tracte amb els esmentats agents s'han identificat les problemàtiques en el sector i les tendències de futur de la comercialització de la gamba. La gamba vermella (Aristeus antennatus) és un recurs fràgil i valuós que es pesca al Mediterrani. Per regular-la es va instaurar un Pla de Gestió i es va implementar una Marca de Garantia. Per caracteritzar el producte s'han estudiat els paràmetres més significatius del mateix, com són: El seu cicle biològic: la gamba presenta dimorfisme sexual quan passa de l'estadi juvenil, resultant que una femella és de mida més gran. Les seves condicions de l'entorn natural: el clima Mediterrani i les característiques d'aquest (fons fangosos, etc.). L'activitat pesquera: la seva evolució, els tipus de pesca més comuns de la costa catalana, la regulació de la llotja per part de la Confraria de Pescadors, el període de veda, el procés d'obtenció, extracció, conservació, i el control de perills i punts crítics de la gamba. El seu mercat: àmbit geogràfic, oferta, demanda i segells de qualitat aplicats al producte. Per recollir informació s'han realitzat entrevistes en profunditat a professionals de l'entorn de la Gamba de Palamós. També s'ha dut a terme enquestes als diferents agents que participen en el seu canal d'obtenció i comercialització: pescadors, minoristes i majoristes, personal de restauració i consumidors finals. A partir dels resultats de les enquestes dels diferents grups de població, s'ha pogut definir la percepció del producte de cada agent. Les respostes de l'enquesta del consumidor final s'han comparat amb les d'altres enquestes sobre el consum de peix i marisc a Catalunya, en aquest aquest cas no centrats en la gamba. Els resultats han estat majoritàriament coincidents. Per completar l'estudi s'han analitzat els productes substitutius de la gamba i la Marca de Garantia. Entre les principals conclusions destaquen: La població de pescadors es troba envellida i està formada majoritàriament per homes.Tant el personal de restauració com els majoristes i minoristes coneixen la veda del producte. El personal de restauració és la mostra enquestada amb més coneixement del producte. Segons el personal de restauració el client valora la utilització de la Gamba de Palamós a l'hora d'elaborar els plats. El producte fresc en safata i la compra de peix per internet tenen menys acceptació per part del consumidor final. Aquest creu que on més peix de llotja trobarà és al petit comerç i ho associa a la màxima qualitat i frescor. Existeix confusió en els segells de qualitat per part del consumidor final. El factor que limita la seva compra és el preu, encara que la majoria està disposada a pagar més. Els enquestats prefereixen la Gamba de Palamós a altres gambes.Pocs d'ells saben que la Gamba de Palamós és una Marca de Garantia. En general, es detecta un important desconeixement del segell de peix provinent de llotja. També s'han intentat definir possibles tendències de futur, tot i que a nivell de procés semblen complicades perquè qualsevol transformació disminueix la percepció de qualitat del producte. Per altra banda, els canvis més importants sembla que afectaran principalment al procés de comercialització.


Matèries: Pesca marítima ; Crustacis ; Comercialització ; Consum
Àmbit:Palamós
Cronologia:[2022]
Accés: http://hdl.handle.net/10256/21773
Localització: Universitat de Girona


Enllaç permanent a aquest registre



6 / 378
select
print
Text complet
Bookmark and Share
La Pesca a Palamós : evolució econòmica del període 1979-1992 [Fitxer informàtic] / Francesc Marsal Comas
Marsal Comas, Francesc


2015
Universitat de Girona. Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials, 2015
1 recurs electrònic
Treball final de grau.

El treball analitza l'evolució econòmica del sector pesquer a Palamós durant el període 1979-1992. Analitza i dóna resposta a alguns interrogants sobre la situació actual dels pescadors de Palamós i el sector en general: caiguda sostinguda de captures i d'ingressos reals. També analitza el mètode i les estratègies de comercialització del peix, ja que influeixen directament en el preu final del producte.


Matèries: Pesca ; Comercialització ; Pescadors ; Creixement econòmic
Àmbit:Palamós
Cronologia:1979 - 1992
Accés: http://hdl.handle.net/10256/12344
Localització: Universitat de Girona


Enllaç permanent a aquest registre



7 / 378
select
print

Bookmark and Share
Estrategias de comercialización de la pesca de litoral : caso de la lonja de contratación del puerto pesquero de Palamós y sus lecciones para la pesca artesanal en Venezuela / Bárbara Safiro Ávarez-Ereipa
Safiro Álvarez-Ereipa, Bárbara


2008
Universitat de Barcelona, 2008
XI, 111 p. : graf., taules, il., map. ; 30 cm
Treball final de màster. Bibliografia. Annexos. A la portada: Tesis presentada para la obtención del título de Master of Science en Economía y Gestión de la Actividad Pesquera. A la coberta: 2on Master Internacional en Economía y Gestión de la Actividad Pesquera. Text en castellà, resums en castellà, anglès i francès.



Matèries: Pesca ; Comercialització ; Ports
Àmbit:Palamós ; Veneçuela
Cronologia:[0000 - 2008]
Localització: Universitat de Barcelona


Enllaç permanent a aquest registre



8 / 378
select
print

Bookmark and Share
L'Aprofitament turístic del litoral de Palamós / Marc Genés i Portaspana ; [dirigit per: Lluís Mundet i Cerdan]
Genés i Portaspana, Marc


2003
Dirigida per: Mundet i Cerdan, Lluís. Universitat de Girona, 2003
147 p. : il., taules, gràf., map. ; 30 cm (Treball de fi de carrera. Turisme) 
Treball final de carrera. Bibliografia.



Matèries: Turisme ; Litoral ; Comercialització ; Promoció de ciutats ; Incidència del turisme
Àmbit:Palamós
Cronologia:[2003]
Autors add.:Mundet i Cerdan, Lluís (Dir.)
Localització: Universitat de Girona


Enllaç permanent a aquest registre



9 / 378
select
print

Bookmark and Share
Vicenta, la peixatera, venedora de peix a Tarragona / text: Imma Pujol ; il·lustracions: Antonio Latre
Pujol Farrés, Imma


Tarragona : Autoritat Portuària de Tarragona, 2022
23 p. : il. col. ; 21 cm (Petit museu, 6) 
Text en lletra lligada.
ISBN 9788409397556

"El meu nom és Vicenta de Cal Rafet. Sóc serrallenca, de família de pescadors i durant seixanta anys he fet de peixatera al Mercat de Tarragona. Des que vaig néixer he viscut a la plaça Bonet, primer amb els pares, els avis i els germans i després amb el marit i els fills". Arriba el sisè conte de la col·lecció "Petit Museu" dedicat a la subhasta i comercialització del peix, amb la seva venda al mercat L'objectiu és continuar apropant als més petits i a les seves famílies el món de la pesca i els oficis relacionats: s'han vist les tipologies de pesca, oficis relacionats com les remendadores, o la gastronomia marinera. El projecte en que s'emmarca, "El Serrallo un lloc de conte. La memòria dels pescadors", es va iniciar l'any 2011 amb la intenció de recuperar el patrimoni immaterial dels pescadors recollint el testimoni de persones vinculades al barri mariner tarragoní del Serrallo. Aquest testimoni oral que només viu en el record dels pescadors més grans es recull en aquest conte adreçat al públic infantil. Els contes es publiquen cada un o dos anys, i s'elaboren des del Museu del Port i la Biblioteca. Els textos van a càrrec d'Imma Pujol i amb les il·lustracions a càrrec d'Antonio Latre. (Editorial).



Matèries: Contes infantils ; Peixateres ; Pescadors ; Pesca ; Comercialització
Àmbit:Serrallo, el - Tarragona
Cronologia:[2023]
Autors add.:Latre, Antoni (Il·l.)
Autors add.:Autoritat Portuària de Tarragona
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Pública de Tarragona


Enllaç permanent a aquest registre



10 / 378
select
print
Text complet
Bookmark and Share Text complet
Bookmark and Share
Vins, aiguardents i caves : la comercialització de la producció vinícola catalana (segles XVIII-XXI) / [ressenya de] Juan Pan-Mantojo
Pan-Mantojo, Juan


En: Historia agraria. Murcia, 89 (Abril 2023), p. 303-306 (Reseñas
Ressenya de:
. Vins, aiguardents i caves : la comercialització de la producció vinícola catalana (segles XVIII-XXI) / Josep Colomé Ferrer (coord). Tarragona : URV, 2022 (Cultures del vi, 4)


Matèries: Ressenyes ; Indústria vinícola ; Vi ; Cava ; Licors i aiguardents ; Comercialització
Àmbit:Catalunya
Cronologia:[1700 - 2022]
Accés: https://dialnet.unirioja.es/servlet/articulo?codigo=8879022
https://www.historiaagraria.com/FILE/articulos/RHA89-resenas.pdf
Localització: UAB: Humanitats; Universitat de Barcelona; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat de Lleida


Enllaç permanent a aquest registre



11 / 378
select
print
Text complet
Bookmark and Share Text complet
Bookmark and Share
Vins, aiguardents i caves. La comercialització de la producció vinícola catalana (segles XVIII-XXI) / [ressenya de] Juan Piqueras Haba
Piqueras Haba, Juan


En: Revista de Historia Industrial. Barcelona. Vol. 32, núm. 87 (2023) , p. 203-205
Ressenya de:
. Vins, aiguardents i caves. La comercialització de la producció vinícola catalana (segles XVIII-XXI) / Josep Colomé-Ferrer; Jordi Planas y Raimon Soler-Becerro (coords.). Tarragona : Vilafranca del Penedès : Universitat Rovira i Virgili ; Vinseum-Museu de les Cultures del Vi de Catalunya, 2022


Matèries: Ressenyes ; Indústria vinícola ; Vi ; Cava ; Licors i aiguardents ; Comercialització ; Indústria vinícola
Àmbit:Catalunya
Cronologia:[1700 - 2022]
Accés: https://raco.cat/index.php/HistoriaIndustrial/article/view/414496
https://revistes.ub.edu/index.php/HistoriaIndustrial/article/view/42345
Localització: Universitat Autònoma de Barcelona; Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona; Biblioteca de Catalunya; Arxiu Històric de Sabadell; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya; Universitat de Lleida


Enllaç permanent a aquest registre



12 / 378
select
print

Bookmark and Share
Un Vinicultor vendrellenc : Jaume Foix i Julivert (1853-1910) i la Mina-Vinyet / Joan Latorre i Solé
Latorre i Solé, Joan


[Barcelona ; El Vendrell] : Generalitat de Catalunya : Consell Comarcal del Baix Penedès : Ajuntament del Vendrell : Ajuntament de Santa Oliva : Ònix Editor, 2023
1 vol
ISBN 9788409457151

Es tracta de la primera biografia de Jaume Foix Julivert (1853-1910) considerat el vinicultor vendrellenc més important del tombant dels segles XIX a XX. El producte extret de les vinyes del Baix Penedès és portat al sud del terme municipal de Santa Oliva, a la Mina-Vinyet, que ja funcionava cap el 1887-1888. És el lloc on fa la criança dels vins i vermuts. Aquests van destinats, especialment, a la venda a l'estranger. En tot això, Foix té un tret que el diferencia de molts altres productors penedesencs: l'especialització en la criança i exportació de vermuts, camp en el qual excel·leix. Jaume Foix fou un innovador, divulgador, congressista i membre de jurat, catalanista i republicà, un exemple de la presència empresarial catalana a l'Europa dels segles XIX i XX. (Editorial).



Matèries: Biografia ; Empresaris ; Agricultura ; Vinya ; Comercialització ; Comerç exterior ; Vi ; Indústria vinícola
Matèries: Foix i Julivert, Jaume (1853-1910)
Àmbit:Vendrell, el ; Santa Oliva ; Baix Penedès
Cronologia:1853 - 1910
Autors add.:Arxiu Comarcal del Baix Penedès ; Generalitat de Catalunya ; Consell Comarcal del Baix Penedès ; Ajuntament del Vendrell ; Ajuntament de Santa Oliva


Enllaç permanent a aquest registre



13 / 378
select
print

Bookmark and Share
El Vi i el cava catalans arriben a tot el món via Internet des d'Aiguamúrcia : un ciutadà britànic hi estableix una botiga virtual / Raquel Sans
Sans, Raquel


En: Diari de Tarragona, Núm. 4384 (30 de juliol 1999), p. 22



Matèries: Indústria vinícola ; Comercialització ; Vi ; Caves ; Internet ; Webs ; Botigues i comerços
Àmbit:Aiguamúrcia
Cronologia:[1999]
Localització: B. Pública de Tarragona


Enllaç permanent a aquest registre



14 / 378
select
print

Bookmark and Share
Vins i licors / Guillem Lluch Torres, coordinació



En: Cadí Pedraforca. Cassà de la Selva, núm. 33 (tardor-hivern 2022), p. 30-73 : il. (Dossier

Conté: A taula, que no faltin / Guillem Lluch Torres ; La vinya retrobada / Climent Miró Tuset ; Arrels profundes / Rosa Serra Rotés ; Ceps tenaços a la vall de Cabó / Daniel Fité Erril ; Ca l'Agustinet de Bellver / Miquel Spa ; Del granel a l'especialització / Andrés González-Nandín ; Perfil, Jordi Nadal / Laia Ferré Marot ; Celles a la Llívia fronterera / Jordi Pardinilla Vilaplana ; A granel i a discrecció / Marcel Fité ; La colla de veremes d'Alàs / Ramon Dolcet Duran ; Set generacions unides pel vi / Miquel Spa ; Vins Simon, una gran família / Meritxell Prat Mercé ; Les aromes més beguedanes / Montse Subirana ; De la terra a la copa / Laura Font Sentís ; Vi per recuperar el paisatge / Sílvia Culell ; Perfil, Xavier Ribes/ Eva Múrcia Soler ; En contra dels elements / Eva Arasa Altamira ; Cellers i destil·leries de Berga / Quirze Grifell ; Un projecte de resiliència / Sílvia Culell ; Vinyes que tornen a apuntar alt / Jofre Figueres Doy.



Matèries: Indústria vinícola ; Vi ; Licors i aiguardents ; Cellers ; Conreus ; Vinya ; Botigues i comerços ; Comercialització ; Palaus episcopals
Àmbit:Alt Urgell ; Solsonès ; Berguedà ; Cerdanya ; Andorra
Cronologia:[1900 - 2022]
Autors add.:Lluch Torres, Guillem (Ed.)
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; B. Sala de Lectura Miquel Pairolé (Quart); B. Municipal (La Bisbal d'Empordà); B. Ramon Bordas i Estragués (Castelló d'Empúries)


Enllaç permanent a aquest registre



15 / 378
select
print

Bookmark and Share
L'Art del mercadeig en el teatre : 11a. Fira de Teatre al Carrer de Tàrrega, ponències de la Llotja, 1991



[Tàrrega] : [Patronat] Fira de Teatre al Carrer de Tàrrega : Institut d'Estudis Ilerdencs, 1992
61 p. ; 22 cm (La Llotja, 1) 
ISBN 8487029353



Matèries: Festivals de teatre ; Companyies de teatre ; Arts escèniques ; Teatre ; Comercialització
Àmbit:Tàrrega
Cronologia:[1991]
Autors add.:Patronat Fira de Teatre al Carrer de Tàrrega ; Institut d'Estudis Ilerdencs
Autors add.:Fira de Teatre de Tàrrega (11a : 1991 : Tàrrega )
Localització: B. Pública de Lleida; B. Central Comarcal (Tàrrega); B. Marquès d'Olivart (Les Borges Blanques)


Enllaç permanent a aquest registre



16 / 378
select
print

Bookmark and Share
Estudi de mercat sobre el comerç d'Agramunt / Robert Sirat Joaniquet
Sirat Joaniquet, Robert


Agramunt : [l'autor], 2000
60 f. : il., map. ; 30 cm
Bibliografia.
ISBN 8469927795



Matèries: Comerç ; Distribució comercial ; Comercialització
Àmbit:Agramunt
Cronologia:[2000]
Localització: Biblioteca de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



17 / 378
select
print
Text complet
Bookmark and Share
El Gremio cuando interesa : producción y comercialización de pañuelos de seda en Manresa (Cataluña) en el siglo XVIII / Ferrer-Alòs, Llorenç
Ferrer i Alòs, Llorenç


En: Studia historica. Historia moderna. Salamanca. Vol. 44, núm. 1 (2022) , p. 409-444
Notes a peu de pàgina. Referències bibliogràfiques. Resums en castellà i anglès.


Matèries: Edat moderna ; Indústria sedera ; Producció industrial ; Comercialització ; Gremis
Àmbit:Manresa
Cronologia:[1700 - 1800]
Accés: https://dialnet.unirioja.es/servlet/articulo?codigo=8522664


Enllaç permanent a aquest registre



18 / 378
select
print
Text complet
Bookmark and Share
Las Manufacturas arquitectónicas en piedra de Girona durante la Baja Edad Media (siglos XII-XV) y su comercialización / Francesca Español Bertrán
Español i Bertran, Francesca


En: Anuario de Estudios Medievales. Barcelona. Vol. 39, núm. 2 (2009) , p. 963-1002 : il.
Notes a peu de pàgina. Inclou apèndix gràfic. Resums en castellà i anglès.

A través de l'abundant documentació conservada, estudi de la producció en pedra de prefabricats d'aplicació arquitectònica a la ciutat de Girona durant l'Edat mitjana (s. XI-IXV).Nòmina d'aquests productes: finestres, fonts monumentals, elements de mobiliari litúrgic, claustres religiosos i civils. També la producció de morters d'ús domestico i industrial (apotecaris).Avaluació del sistema de treball, ubicació topogràfica i integrants del col·lectiu. Propietat i localització de les principals pedreres i comercialització del producte per terra i per mar cap als diferents territoris de la Corona d'Aragó (peninsulars i insulars) i àrees pròximes.


Matèries: Baixa edat mitjana ; Indústria de la construcció ; Arquitectura ; Elements arquitectònics ; Materials de construcció ; Fonts documentals ; Comercialització
Àmbit:Girona
Cronologia:[1100 - 1600]
Accés: https://dialnet.unirioja.es/servlet/extart?codigo=3076540
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat Autònoma de Barcelona; Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



19 / 378
select
print
Text complet
Bookmark and Share
Vinyes, vins i cooperativisme vitivinícola a Catalunya / [ressenya d']Antonio López Estudillo
López Estudillo, Antonio J.


En: Mestall : butlletí de l'Associació d'Història Rural de les Comarques Gironines. Girona. Any XIX, núm. 41 (juny 2017), p. 15-17 (Llibres
Ressenya de:
. Vinyes, vins i cooperativisme vitivinícola a Catalunya / Josep Colomé, Jordi Planas i Francesc Valls-Junyent (eds.). Barcelona : Publicacions de l'Abadia de Montserrat, 2015


Matèries: Ressenyes ; Conreus ; Vinya ; Agricultura ; Indústria vinícola ; Cooperatives agràries ; Cellers ; Cooperativisme ; Denominació d'origen ; Comercialització ; Vi
Àmbit:Catalunya
Cronologia:[1600 - 2015]
Accés: http://www.ddgi.cat/historiarural/mestall/mestall41.pdf [exemplar complet]
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat Pompeu Fabra; B. Carles Rahola (Girona); B. Octavi Viader i Margarit (Sant Feliu de Guíxols)


Enllaç permanent a aquest registre



20 / 378
select
print
Text complet
Bookmark and Share
L'Evolució d'Empòrion entre els S. VI-IV a.C i l'impacte de les relacions comercials emporitanes sobre la transformació de les estructures socioeconòmiques del poble indigeta [Fitxer informàtic] / Sebastià Serracarabasa Miñana ; [dirigit per: César Carreras Monfort]
Serracarabasa Miñana, Sebastià


2020
Dirigida per: Carreras Monfort, César. Universitat Oberta de Catalunya, 2020
1 recurs electrònic
Treball final de grau.

El present treball és, en primer lloc, una anàlisi de les motivacions que van portar a la fundació de la polis d'Empòrion durant la primera meitat del s VI a.C. i la seva evolució fins a finals del s IV a.C. Aquesta part del treball està basada, preferentment en la lectura i anàlisi dels treballs recents publicats per l'equip arqueològic del MAC Empúries. En segon lloc, s'analitza com l'activitat comercial que van desenvolupar els comerciants emporitans amb la població indígeta, que vivia a la zona, va influenciar en les grans transformacions culturals i socioeconòmiques que va patir aquesta societat entre mitjans del s VI a.C. i finals del s IV a.C. Aquests grans canvis operats en la societat indígeta, s'analitzen aplicant la teoria endogenista del materialisme cultural desenvolupada per Marvin Harris i les teories exogenistes dels bens de prestigi i la teoria del sistema-món. Des del punt de vista arqueològic, l'estudi de les restes que ens aportaran dades sobre aquests importants canvis socioeconòmics produïts en la societat indígeta, es basen en els treballs publicats per l'equip arqueològic MAC Ullastret i en les publicacions i memòries dels equips arqueològics que han treballat en els darrers anys en el jaciment de Mas Castellà de Pontós.


Matèries: Edat antiga ; Arqueologia ; Jaciments arqueològics ; Comercialització ; Cereals ; Circuits comercials ; Cultura dels ibers ; Indigets
Matèries:Ciutat Antiga d'Empúries ; Jaciment de Mas Castellar de Pontós
Àmbit:Alt Empordà ; Pontós ; Empúries - Escala, l'
Cronologia:[s. VI aC - IV aC]
Autors add.:Carreras Monfort, César (Dir.)
Accés: http://hdl.handle.net/10609/122167


Enllaç permanent a aquest registre



page 1 of 19
go to page                         

Database  FONS : Advanced form

   
Search:
in field:
 
1     
2   
3