português | english | français | català

logo

Búsqueda en la base de datos

Base de datos:
FONS
Buscar:
RECENSIONS []
Referencias encontradas:
Mostrando:
1 .. 20   en el formato [Estandar]
página 1 de 13
ir a la página                         


1 / 250
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Projecte Ilergècia: territori i poblament ibèric a la plana ilergeta. Centenari de les excavacions del poblat ibèric del Tossal de les Tenalles de Sidamon (1915-2015). Actes de la XLV Jornada de Treball / [ressenya de:] Raimon Graells i Fabregat
Graells i Fabregat, Raimon


En: Revista d'Arqueologia de Ponent. Lleida, núm. 30 (2020) , p. 513-516 (Recensions
Resums en castellà i anglès.
Ressenya de:
. Projecte Ilergècia : territori i poblament ibèric a la Plana ilergeta : centenari de les excavacions del poblat ibèric del Tossal de les Tenalles de Sidamon (1915-2015) : actes de la XLV Jornada de Treball, Sidamon, 11 i 12 de febrer de 2017 / Miquel Torres Benet, Ignasi Garcés Estallo, Joan-Ramon González Pérez (eds.) ; Grup de Recerques de les Terres de Ponent. Riucorb : Grup de Recerques Terres de Ponent, 2020


Matèries: Ressenyes ; Congressos ; Arqueologia ; Jaciments arqueològics ; Excavacions arqueològiques ; Prehistòria ; Cultura dels ibers ; Ilergets ; Arqueòlegs ; Homenatge
Matèries:Poblat Ibèric del Tossal de les Tenalles
Àmbit:Sidamon ; Pla d'Urgell
Cronologia:1915 - 2015
Accés: https://raco.cat/index.php/RAP/article/view/390056
Localització: UAB: Humanitats (Hemeroteca); Biblioteca de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



2 / 250
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
A prehistoric copper mine in the North-East of the Iberian Peninsula : Solana del Bepo (Ulldemolins, Tarragona) / [ressenya de:] Francisco Contreras Cortés
Contreras Cortés, Francisco


En: Revista d'Arqueologia de Ponent. Lleida, núm. 29 (2019) , p. 225-226 (Recensions
Resums en castellà i anglès.
Ressenya de:
. A prehistoric copper mine in the North-East of the Iberian Peninsula : Solana del Bepo (Ulldemolins, Tarragona). Lleida : Universitat de Lleida, 2017


Matèries: Ressenyes ; Prehistòria ; Arqueologia ; Jaciments arqueològics ; Excavacions arqueològiques ; Explotacions mineres ; Recursos minerals ; Mines de Coure
Àmbit:Ulldemolins
Cronologia:[0000 . 2017]
Accés: https://raco.cat/index.php/RAP/article/view/369973
Localització: UAB: Humanitats (Hemeroteca); Biblioteca de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



3 / 250
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Prehistoric copper mining in the north-east of the Iberian Peninsula : la Turquesa or Mas de les Moreres Mine (Cornudella de Montsant, Tarragona, Spain) / [ressenya de:] Araceli Martín Cólliga
Martin i Cólliga, Araceli


En: Revista d'Arqueologia de Ponent. Lleida, núm. 29 (2019) , p. 227-231 (Recensions
Resums en castellà i anglès.
Ressenya de:
. Prehistoric copper mining in the north-east of the Iberian Peninsula : La Turquesa or Mas de les Moreres Mine (Cornudella de Montsant, Tarragona, Spain). Lleida : Universitat de Lleida, 2018


Matèries: Ressenyes ; Prehistòria ; Edat del bronze ; Arqueologia ; Jaciments arqueològics ; Explotacions mineres ; Recursos minerals
Àmbit:Cornudella de Montsant
Cronologia:[0000 . 2018]
Accés: https://raco.cat/index.php/RAP/article/view/369975
Localització: UAB: Humanitats (Hemeroteca); Biblioteca de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



4 / 250
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
L'Arqueòleg Maluquer de Motes i el creuer universitari per la Mediterrània de 1933 / [ressenya de:] Emili Junyent
Junyent i Sánchez, Emili


En: Revista d'Arqueologia de Ponent. Lleida, núm. 27 (2017) , p. 329-336 (Recensions
Ressenya de:
- Maluquer de Motes i Bernet, Jordi. L'Arqueòleg Maluquer de Motes i el creuer universitari per la Mediterrània de 1933 / Jordi Maluquer de Motes. Vic : Eumo, 2017


Matèries: Ressenyes ; Biografia ; Arqueòlegs ; Prehistoriadors ; Dietari ; Viatges
Matèries: Maluquer de Motes i Nicolau (Joan)
Àmbit:Barcelona ; Catalunya ; Mediterrània
Cronologia:1915 - 1988; 1933
Accés: https://raco.cat/index.php/RAP/article/view/335211
Localització: UAB: Humanitats (Hemeroteca); Biblioteca de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



5 / 250
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Arqueologia de l'alta muntanya al Pirineu Central. Persones, ramats i prats al llarg de la història / David Garcia Casas
Garcia Casas, David


En: Revista Ripacurtia. Benavarri. segona etapa, núm. 2 (2020) , p. 231-234 (Treballs de recerca i recensions
Notes i bibliografia.



Matèries: Arqueologia ; Ramaderia ; Població ; Nuclis de població
Àmbit:Pallars Jussà ; Pallars Sobirà ; Alta Ribagorça
Cronologia:[0000 - 2018]
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Pública de Lleida; Universitat Autònoma de Barcelona; UAB: Sibhil·la; Universitat de Lleida; Institut Ramon Muntaner


Enllaç permanent a aquest registre



6 / 250
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Recensió del llibre El Govern de la Ciutat d'Urgell al segle XVI : Geroni Grau i el se tractat per al govern municipal / Climent Miró i Tuset
Miró i Tuset, Climent


En: Revista Ripacurtia. Benavarri. segona etapa, núm. 2 (2020) , p. 235-240 (Treballs de recerca i recensions
Ressenya de:
. El Govern de la Ciutat d'Urgell al segle XVI : Jeroni Grau i el seu tractat per al govern municipal. Encamp (Andorra) : Anem Editors, 2019



Matèries: Ressenyes ; Administració local ; Ajuntament ; Finances municipals ; Vida política ; Juristes ; Edat moderna ; Fonts documentals
Matèries: Grau, Jeroni
Àmbit:Seu d'Urgell, la ; Urgell
Cronologia:1570
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Pública de Lleida; Universitat Autònoma de Barcelona; UAB: Sibhil·la; Universitat de Lleida; Institut Ramon Muntaner


Enllaç permanent a aquest registre



7 / 250
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
La Franja de Ponent: problemàtica i directrius d'estudi / Joaquim Torrent Blanch
Torrent Blanch, Joaquim


En: Revista Ripacurtia. Benavarri. segona etapa, núm. 1 (2019) , p. 213-216 (Treballs de recerca i recensions



Matèries: Investigació científica ; Metodologia científica
Àmbit:Franja, la
Cronologia:[2019]
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Pública de Lleida; Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat de Lleida; Institut Ramon Muntaner


Enllaç permanent a aquest registre



8 / 250
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
La Ribagorça a l'època moderna. Territori d'(a)frontera / Xavier Valls
Valls, Xavier


En: Revista Ripacurtia. Benavarri. segona etapa, núm. 1 (2019) , p. 217-222 (Treballs de recerca i recensions



Matèries: Edat moderna ; Territori de frontera
Àmbit:Ribagorça - Franja, la ; Alta Ribagorça
Cronologia:[1500 - 1800]
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Pública de Lleida; Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat de Lleida; Institut Ramon Muntaner


Enllaç permanent a aquest registre



9 / 250
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Don Juan Bayarte Calasanz y Ávalos (1622-1689), un governador de la Ribagorça a la mediterrània de Carles II / Recensió de Josep Manuel Martínez Paris
Martínez Paris, Josep Manuel


En: Revista Ripacurtia. Benavarri. segona etapa, núm. 1 (2019) , p. 223-224 (Treballs de recerca i recensions
Ressenya de:
. Don Juan Bayarte Calasanz y Ávalos (1622-1689) : un governador de la Ribagorça a la Mediterrània de Carles II / Antonio Espino López. Benavarri : Centre d'Estudis Ribagorçans, 2009



Matèries: Ressenyes ; Biografia ; Governador reial ; Polítics ; Militars ; Carles II de Castella i d'Aragó
Matèries: Bayarte Calassanç i Àvalos, Joan de (622-1689)
Àmbit:Espanya ; Ribagorça - Franja, la
Cronologia:1622 - -1680
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Pública de Lleida; Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat de Lleida; Institut Ramon Muntaner


Enllaç permanent a aquest registre



10 / 250
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Col·leccionistes de Terrassa : catàleg de la seva història / [ressenya de:] Domènec Ferran i Gómez
Ferran i Gómez, Domènec


En: Terme : Revista d'Història. Terrassa, núm. 34 (novembre 2019), p. 281-282 (Recensions
Ressenya de:
- Fernández Álvarez, Ana. Col·leccionistes de Terrassa : catàleg de la seva història. Terrassa : Fundació Torre del Palau, 2017


Matèries: Ressenyes ; Col·leccionistes ; Numismàtica ; Filatèlia ; Col·leccionisme ; Associacions
Matèries:Associació de Col·leccionistes de Terrassa
Àmbit:Terrassa
Cronologia:1933 - 2017
Accés: https://www.raco.cat/index.php/Terme/article/view/370327
Localització: Biblioteca Central de Terrassa; Biblioteca de Catalunya; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat Pompeu Fabra; UAB: Humanitats (Hemeroteca); Institut Ramon Muntaner; B. Vapor Badia (Sabadell); UAB: Sibhil·la


Enllaç permanent a aquest registre



11 / 250
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Joaquim Badia i Tobella, advocat, home de pau i de diàleg / [ressenya de:] Manel Màrquez i Berrocal
Màrquez i Berrocal, Manuel


En: Terme : Revista d'Història. Terrassa, núm. 34 (novembre 2019), p. 282-284 (Recensions
Ressenya de:
. Joaquim Badia i Tobella. Advocat, home de pau i de diàleg. Miscel·lània. Terrassa : Fundació Torre del Palau, 2018


Matèries: Ressenyes ; Homenatge ; Advocats ; Vida política ; Vida cultural
Matèries: Badia i Tobella, Joaquim (1928-2020)
Àmbit:Terrassa
Cronologia:[1928 - 2018]
Accés: https://www.raco.cat/index.php/Terme/article/view/370328
Localització: Biblioteca Central de Terrassa; Biblioteca de Catalunya; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat Pompeu Fabra; UAB: Humanitats (Hemeroteca); Institut Ramon Muntaner; B. Vapor Badia (Sabadell); UAB: Sibhil·la


Enllaç permanent a aquest registre



12 / 250
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Terrassenquisme i catalanisme / [ressenya de:] Òscar Monterde Mateo
Monterde i Mateo, Òscar


En: Terme : Revista d'Història. Terrassa, núm. 34 (novembre 2019), p. 284-286 (Recensions
Ressenya de:
. Terrassenquisme i catalanisme : singularitats ideològiques i polítiques en la Catalunya de la restauració : Josep Soler i Palet i el salisme / Jan Brugueras i Torrella. Terrassa : Fundació Torre del Palau, 2018


Matèries: Ressenyes ; Restauració ; Vida política ; Catalanisme ; Nacionalisme ; Salisme ; Pensament polític ; Biografia ; Advocats ; Polítics
Matèries: Soler i Palet, Josep (1859-1921)
Àmbit:Terrassa
Cronologia:[1875 - 1923]
Accés: https://www.raco.cat/index.php/Terme/article/view/370330
Localització: Biblioteca Central de Terrassa; Biblioteca de Catalunya; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat Pompeu Fabra; UAB: Humanitats (Hemeroteca); Institut Ramon Muntaner; B. Vapor Badia (Sabadell); UAB: Sibhil·la


Enllaç permanent a aquest registre



13 / 250
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Tu com ho dius? : paraules i dites típiques de Terrassa / [ressenya de:] Ana Vila i Gestí
Vila i Gestí, Ana


En: Terme : Revista d'Història. Terrassa, núm. 33 (novembre 2018), p. 313-314 (Recensions
Ressenya de:
- Soler Jiménez, Joan. Tu com ho dius? : paraules i dites típiques de Terrassa. Terrassa : Centre i Arxiu Històric de Terrassa, 2017


Matèries: Ressenyes ; Tradicions populars ; Refranyer ; Vocabularis ; Indústria tèxtil
Àmbit:Terrassa
Cronologia:2017
Accés: https://www.raco.cat/index.php/Terme/article/view/360300
Localització: Biblioteca Central de Terrassa; Biblioteca de Catalunya; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat Pompeu Fabra; UAB: Humanitats (Hemeroteca); Institut Ramon Muntaner; B. Vapor Badia (Sabadell); UAB: Sibhil·la


Enllaç permanent a aquest registre



14 / 250
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
La Festa de les Santes Relíquies (1755-1850) / [ressenya de:] Ana Vila i Gestí
Vila i Gestí, Ana


En: Terme : Revista d'Història. Terrassa, núm. 33 (novembre 2018), p. 314-316 (Recensions
Ressenya de:
- Soler Jiménez, Joan. La Festa de les Santes Relíquies (1755-1850). Terrassa : Arxiu Històric de Terrassa ; Arxiu Comarcal del Vallès Occidental, 2016


Matèries: Ressenyes ; Lleure ; Festes populars ; Festes religioses ; Fonts documentals
Àmbit:Terrassa
Cronologia:1755 - 1850
Accés: https://www.raco.cat/index.php/Terme/article/view/360301
Localització: Biblioteca Central de Terrassa; Biblioteca de Catalunya; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat Pompeu Fabra; UAB: Humanitats (Hemeroteca); Institut Ramon Muntaner; B. Vapor Badia (Sabadell); UAB: Sibhil·la


Enllaç permanent a aquest registre



15 / 250
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Lo Negoci de las bruxas (1602-1619) / [ressenya de:] Ana Fernández Álvarez
Fernández Álvarez, Ana


En: Terme : Revista d'Història. Terrassa, núm. 33 (novembre 2018), p. 316-319 (Recensions
Ressenya de:
- Soler Jiménez, Joan. Lo Negoci de las bruxas (1602-1619). Terrassa : Arxiu Històric de Terrassa ; Arxiu Comarcal del Vallès Occidental, 2017


Matèries: Ressenyes ; Bruixeria ; Dona ; Fonts documentals ; Edat moderna ; Toponímia
Àmbit:Terrassa
Cronologia:1602 - 1619
Accés: https://www.raco.cat/index.php/Terme/article/view/360302
Localització: Biblioteca Central de Terrassa; Biblioteca de Catalunya; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat Pompeu Fabra; UAB: Humanitats (Hemeroteca); Institut Ramon Muntaner; B. Vapor Badia (Sabadell); UAB: Sibhil·la


Enllaç permanent a aquest registre



16 / 250
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Els Altres catalans a la Terrassa del 1965 : una enquesta inèdita als veïns de la parròquia del barri de Sant Llorenç / [ressenya de:] Marcel Taló i Martí
Taló Martí, Marcel


En: Terme : Revista d'Història. Terrassa, núm. 33 (novembre 2018), p. 319-320 (Recensions
Ressenya de:
- Negre Rigol, Pere. Els Altres catalans a la Terrassa del 1965 : una enquesta inèdita als veïns de la parròquia del barri de Sant Llorenç / Pere Negre Rigol. Terrassa : Fundació Torre del Palau, 2018


Matèries: Ressenyes ; Franquisme ; Tardofranquisme ; Immigració ; Immigrants ; Enquestes ; Condicions de vida ; Barris
Àmbit:Sant Llorenç - Terrassa
Cronologia:1965
Accés: https://www.raco.cat/index.php/Terme/article/view/360303
Localització: Biblioteca Central de Terrassa; Biblioteca de Catalunya; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat Pompeu Fabra; UAB: Humanitats (Hemeroteca); Institut Ramon Muntaner; B. Vapor Badia (Sabadell); UAB: Sibhil·la


Enllaç permanent a aquest registre



17 / 250
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Onomàstica del terme antic de Tamarit de Mar / [ressenya de:] Salvador-J. Rovira i Gómez
Rovira i Gomez, Salvador J.


En: Estudis altafullencs. Altafulla, núm. 42 (2018) , p. 157-158 (Recensions
Ressenya de:
. Onomàstica del terme antic de Tamarit de Mar / Ramon Amigó i Anglès, Maria Teresa muntanyà i Martí, Montserrat Sanmartí i Roset. Barcelona : Institut d'Estudis Catalans, 2017


Matèries: Ressenyes ; Onomàstica ; Toponímia
Àmbit:Tamarit - Tarragona
Cronologia:[0000 - 2017]
Accés: https://www.raco.cat/index.php/EstudisAltafulla/article/view/356111
Localització: Biblioteca de Catalunya; Institut Ramon Muntaner; UAB: Humanitats (Hemeroteca); Universitat de Barcelona; Universitat Rovira i Virgili; B. Pública de Tarragona; B. Centre de Lectura de Reus; Biblioteca Municipal d'Altafulla; Universitat Autònoma de Barcelona; UAB: Sibhil·la


Enllaç permanent a aquest registre



18 / 250
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Els Yxart. Tres segles i escaig de vida catalana ; Enric Yxart Ventosa. Un tarragoní de soca-rel / I.V.
Virgili Pons, Isidre


En: Estudis altafullencs. Altafulla, núm. 42 (2018) , p. 159-168 (Recensions
Ressenya de:
- Rovira i Gómez, Salvador J.. Els Yxart. Tres segles i escaig de vida catalana / Salvador J. Rovira i Gómez : Silva Editorial, 2017
- Rovira i Gómez, Salvador J.. Enric Yxart Ventosa. Un tarragoní de soca-rel / Salvador J. Rovira i Gómez : Silva Editorial, 2017


Matèries: Ressenyes ; Genealogia ; Biografia ; Advocats ; Vida política ; Vida social ; Famílies ; Comerciants ; Polítics ; Poder local ; Industrials ; Burgesia ; Edat contemporània
Àmbit:Tarragona ; Tarragonès
Cronologia:[1659 - 2000]
Accés: https://www.raco.cat/index.php/EstudisAltafulla/article/view/356112
Localització: Biblioteca de Catalunya; Institut Ramon Muntaner; UAB: Humanitats (Hemeroteca); Universitat de Barcelona; Universitat Rovira i Virgili; B. Pública de Tarragona; B. Centre de Lectura de Reus; Biblioteca Municipal d'Altafulla; Universitat Autònoma de Barcelona; UAB: Sibhil·la


Enllaç permanent a aquest registre



19 / 250
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Excavacions arqueològiques a la muntanya de Sant Julià de Ramis 4. : les defenses de l'oppidum de Kerunta / [Ressenya de:] Ignasi Garcés
Garcés i Estalló, Ignasi


En: Revista d'Arqueologia de Ponent. Lleida, núm. 23 (2013) , p. 498-500 (Recensions
Ressenya de:
- Burc, Josep; [et al.]. Excavacions arqueològiques a la muntanya de Sant Julià de Ramis 4. : les defenses de l'oppidum de Kerunta / Josep Burch, Josep Maria Nolla, Jordi Sagrera. Girona : Ajuntament de Sant Julià de Ramis i Universitat de Girona, 2011


Matèries: Ressenyes ; Jaciments arqueològics ; Estructures arqueològiques ; Excavacions arqueològiques ; Fortificacions
Àmbit:Sant Julià de Ramis
Cronologia:[600 aC - 1 aC]
Accés: https://www.raco.cat/index.php/RAP/article/view/283590
Localització: UAB: Humanitats (Hemeroteca); Biblioteca de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



20 / 250
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Arqueologia funerària al nord-est peninsular entre els segles VI i XII / [Ressenya de:] Jordina Sales Carbonell
Sales Carbonell, Jordina


En: Revista d'Arqueologia de Ponent. Lleida, núm. 23 (2013) , p. 500-506 (Recensions
Referències bibliogràfiques.
Ressenya de:
. Arqueologia funerària al nord-est peninsular entre els segles VI i XIIa / Núria Molist Capella, Gisela Ripoll López (eds.). Olèrdola : Barcelona : Museu d'Arqueologia de Catalunya, 2012 (Monografies d'Olèrdola, 3.1; 3.2)


Matèries: Ressenyes ; Arqueologia ; Estructures funeràries ; Alta edat mitjana ; Arqueologia medieval
Àmbit:Catalunya
Cronologia:[501 - 1200]
Accés: https://www.raco.cat/index.php/RAP/article/view/283590
Localització: UAB: Humanitats (Hemeroteca); Biblioteca de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



página 1 de 13
ir a la página                         

Base de datos  FONS : Formulario avanzado

   
Buscar:
en el campo:
 
1     
2   
3