português | english | français | català

logo

Búsqueda en la base de datos

Base de datos:
FONS
Buscar:
COSTUMS ALIMENTARIS []
Referencias encontradas:
Mostrando:
1 .. 20   en el formato [Estandar]
página 1 de 57
ir a la página                         


1 / 1127
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Mateu Aimeric, un jesuïta de Bordils, bon coneixedor de la cuina familiar catalana setcentista / Pep Vila
Vila i Medinyà, Pep


En: Revista de Girona. Girona, núm. 345 (juliol-agost 2024), p. 54-55 : il. (Paladars elèctrics


Matèries: Costums alimentaris ; Clergues ; Receptes culinàries
Matèries: Aimeric, Mateu (1715-1799)
Àmbit:Bordils ; Catalunya
Cronologia:[1700 - 1800]
Accés: https://raco.cat/index.php/RevistaGirona/article/view/430497
Localització: UAB: Humanitats (Hemeroteca); Institut Ramon Muntaner; Universitat Autònoma de Barcelona; B. Abadia de Montserrat; Universitat de Barcelona; Biblioteca Borja (URL); Biblioteca de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat de Lleida; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



2 / 1127
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
La Botifarra dolça: una hipòtesi sobre el seu origen / Pep Vila
Vila i Medinyà, Pep


En: Revista de Girona. Girona, núm. 344 (maig-juny 2024), p. 64-65 : il. (Paladars elèctrics


Matèries: Costums alimentaris ; Indústria càrnica
Àmbit:Alt Empordà ; Baix Empordà ; Selva ; Gironès
Cronologia:[2024]
Accés: https://raco.cat/index.php/RevistaGirona/article/view/429856
Localització: UAB: Humanitats (Hemeroteca); Institut Ramon Muntaner; Universitat Autònoma de Barcelona; B. Abadia de Montserrat; Universitat de Barcelona; Biblioteca Borja (URL); Biblioteca de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat de Lleida; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



3 / 1127
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Garoina, agarota, garota, grota, eriçó, urís, vogamarí... Com degustar el saborós moll ataronjat d'aquest marisc / Pep Vila
Vila i Medinyà, Pep


En: Revista de Girona. Girona, núm. 343 (març-abril 2024), p. 52-53 : il. (Paladars elèctrics


Matèries: Costums alimentaris ; Pesca
Àmbit:Palafrugell ; Escala, l' ; Catalunya
Cronologia:[2024]
Accés: https://raco.cat/index.php/RevistaGirona/article/view/427763
Localització: UAB: Humanitats (Hemeroteca); Institut Ramon Muntaner; Universitat Autònoma de Barcelona; B. Abadia de Montserrat; Universitat de Barcelona; Biblioteca Borja (URL); Biblioteca de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat de Lleida; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



4 / 1127
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
La Cuina a bord dels vaixells catalans durant els segles XVIII I XIX / Joan Martín i Mallofré
Martín i Mallofré, Joan


En: Singladures : Revista d'història i patrimoni cultural de Vilassar. Vilassar de Mar, núm. 37 (2022) , p. 131-143 : il.
Bibliografia.

Des dels orígens de la navegació fins a mitjans del segle XX, a les singladures llargues l'alimentació calia considerar-la precària, insuficient i inadequada. Amb molts exemples documentats de tripulacions delmades per la gana i la set. Els vaixells clàssics havien de navegar amb una quantitat d'aliments relativament reduïda i amb sistemes d'emmagatzematge tècnicament limitats. Calia utilitzar queviures que es poguessin conservar moderadament bé sense precaucions especials.


Matèries: Vaixells ; Navegació ; Marina mercant ; Condicions de vida ; Costums alimentaris ; Aliments ; Cuiners
Matèries: Oliver i Millán, Armand (1943-....)
Àmbit:Catalunya
Cronologia:[1700 - 1900]
Accés: https://raco.cat/index.php/Singladures/article/view/413734
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat Autònoma de Barcelona; B. Pompeu Fabra (Mataró); Biblioteca Ernest Lluch i Martín (Vilassar de Mar); Institut Ramon Muntaner


Enllaç permanent a aquest registre



5 / 1127
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
L'Altafulla d'antany : apunts gastronòmics / Francesc Chiva i Royo
Chiva i Royo, Francesc


En: Estudis altafullencs. Altafulla, núm. 48 (2024) , p. 253-259

Passeig pels plats gastronòmics més propis de la cuina local d'Altafulla, segons els flaires i dolços records juvenils d'un cuiner professional, amb algunes receptes tradicionals, destacant algunes menges marineres.


Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries
Àmbit:Altafulla
Cronologia:[2024]
Accés: https://raco.cat/index.php/EstudisAltafulla/article/view/428783
Localització: Biblioteca de Catalunya; Institut Ramon Muntaner; UAB: Humanitats (Hemeroteca); Universitat de Barcelona; Universitat Rovira i Virgili; B. Pública de Tarragona; B. Centre de Lectura de Reus; Biblioteca Municipal d'Altafulla; Universitat Autònoma de Barcelona; UAB: Sibhil·la


Enllaç permanent a aquest registre



6 / 1127
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Confitats, adobats, salats... / text Josep Valls ; fotografia Pep Sau
Valls, Josep


En: Garrotxes. Cassà de la Selva, Núm. 26 (tardor-hivern 2020), p. 88-89 : il. (Patrimoni. Vells i fogons) 



Matèries: Costums alimentaris
Àmbit:Catalunya
Cronologia:2020
Autors add.:Sau, Pep (Il·l.)
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Comarcal del Pla de l'Estany (Banyoles); B. Carles Fontseré (Porqueres); B. Municipal i Comarcal Salvador Estrem i Fa (Falset); ; B. Lambert Mata (Ripoll); B. Marià Vayreda (Olot); B. Carles Rahola (Girona)


Enllaç permanent a aquest registre



7 / 1127
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Per quaresma, penitència / text Josep Valls ; fotografia Àngel Madrià
Valls, Josep


En: Garrotxes. Cassà de la Selva, Núm. 25 (primavera-estiu 2020), p. 86-87 : il. (Patrimoni. Vells fogons) 



Matèries: Costums alimentaris ; Pràctica religiosa ; Tradicions populars
Àmbit:Garrotxa
Cronologia:[2020]
Autors add.:Madrià, Àngel
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Comarcal del Pla de l'Estany (Banyoles); B. Carles Fontseré (Porqueres); B. Municipal i Comarcal Salvador Estrem i Fa (Falset); ; B. Lambert Mata (Ripoll); B. Marià Vayreda (Olot); B. Carles Rahola (Girona)


Enllaç permanent a aquest registre



8 / 1127
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Platillo de menuts amb bolets / text Josep Valls ; fotografia Pep Sau
Valls, Josep


En: Garrotxes. Cassà de la Selva, Núm. 15 (primavera-estiu 2015), p. 90-91 : il. (Patrimoni. Gastronomia) 



Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries
Matèries: Franch, Àngel
Àmbit:Garrotxa
Cronologia:[2015]
Autors add.:Sau, Pep (Il·l.)
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Comarcal del Pla de l'Estany (Banyoles); B. Carles Fontseré (Porqueres); B. Municipal i Comarcal Salvador Estrem i Fa (Falset); ; B. Lambert Mata (Ripoll); B. Marià Vayreda (Olot); B. Carles Rahola (Girona)


Enllaç permanent a aquest registre



9 / 1127
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Cargols amb papada i botifarra negra / text: Josep Valls ; fotografia: Pep Sau
Valls, Josep


En: Garrotxes. Cassà de la Selva, Núm. 13 (primavera-estiu 2014), p. 88-89 : il. (Patrimoni. Gastronomia) 



Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries
Àmbit:Garrotxa
Cronologia:[2014]
Autors add.:Sau, Pep (Il·l.)
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Comarcal del Pla de l'Estany (Banyoles); B. Carles Fontseré (Porqueres); B. Municipal i Comarcal Salvador Estrem i Fa (Falset); ; B. Lambert Mata (Ripoll); B. Marià Vayreda (Olot); B. Carles Rahola (Girona)


Enllaç permanent a aquest registre



10 / 1127
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
El Renaixement del fajol / text Josep Valls ; fotografia Pep Sau
Valls, Josep


En: Garrotxes. Cassà de la Selva, Núm. 10 (tardor-hivern 2012), p. 90-91 : il. (Patrimoni. Gastronomia) 



Matèries: Productes agraris ; Aliments ; Costums alimentaris
Àmbit:Garrotxa
Cronologia:[2012]
Autors add.:Sau, Pep (Il·l.)
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Comarcal del Pla de l'Estany (Banyoles); B. Carles Fontseré (Porqueres); B. Municipal i Comarcal Salvador Estrem i Fa (Falset); ; B. Lambert Mata (Ripoll); B. Marià Vayreda (Olot); B. Carles Rahola (Girona)


Enllaç permanent a aquest registre



11 / 1127
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
A Banyoles, "tortada" d'ametlla / Josep Valls, text ; Pere Duran, fotografia
Valls, Josep


En: Garrotxes. Cassà de la Selva, Núm. 9 (primavera-estiu 2012), p. 90-91 : il. (Patrimoni. Gastronomia) 



Matèries: Costums alimentaris ; Botigues i comerços ; Pastissers
Matèries:Pastisseria Boadella de Banyoles
Àmbit:Banyoles
Cronologia:[2012]
Autors add.:Duran, Pere (Il·l.)
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Comarcal del Pla de l'Estany (Banyoles); B. Carles Fontseré (Porqueres); B. Municipal i Comarcal Salvador Estrem i Fa (Falset); ; B. Lambert Mata (Ripoll); B. Marià Vayreda (Olot); B. Carles Rahola (Girona)


Enllaç permanent a aquest registre



12 / 1127
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
El Piumoc o sac d'ossos / text: Josep Valls ; fotografia: Pep Sau
Valls, Josep


En: Garrotxes. Cassà de la Selva, Núm. 8 (tardor-hivern 2011), p. 92-93 : il. (Patrimoni. Gastronomia) 



Matèries: Costums alimentaris ; Aliments ; Indústria càrnica ; Carnissers
Àmbit:Tortellà
Cronologia:[2011]
Autors add.:Sau, Pep (Il·l.)
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Comarcal del Pla de l'Estany (Banyoles); B. Carles Fontseré (Porqueres); B. Municipal i Comarcal Salvador Estrem i Fa (Falset); ; B. Lambert Mata (Ripoll); B. Marià Vayreda (Olot); B. Carles Rahola (Girona)


Enllaç permanent a aquest registre



13 / 1127
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Pintada amb pilotilles / text Josep Valls ; fotografia Anna Pons
Valls, Josep


En: Garrotxes. Cassà de la Selva, Núm. 6 (tardor-hivern 2010), p. 96-97 : il. (Patrimoni. Gastronomia) 



Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries
Àmbit:Planes d'Hostoles, les
Cronologia:[2010]
Autors add.:Pons Semelis, Anna (Il·l.)
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Comarcal del Pla de l'Estany (Banyoles); B. Carles Fontseré (Porqueres); B. Municipal i Comarcal Salvador Estrem i Fa (Falset); ; B. Lambert Mata (Ripoll); B. Marià Vayreda (Olot); B. Carles Rahola (Girona)


Enllaç permanent a aquest registre



14 / 1127
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Esmorzars de forquilla i ganivet / text: Joan Oller ; fotografia: Salvador Comalat i Joan Oller
Oller i Guinó, Joan


En: Garrotxes. Cassà de la Selva, Núm. 3 (primavera-estiu 2009), p. 56-57 : il. (Dossier. El mercat) 



Matèries: Mercats ; Costums alimentaris
Àmbit:Olot
Cronologia:[2009]
Autors add.:Comalat, Salvador (Il·l.)
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Comarcal del Pla de l'Estany (Banyoles); B. Carles Fontseré (Porqueres); B. Municipal i Comarcal Salvador Estrem i Fa (Falset); ; B. Lambert Mata (Ripoll); B. Marià Vayreda (Olot); B. Carles Rahola (Girona)


Enllaç permanent a aquest registre



15 / 1127
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Confiteria Boix, 80 anys fent dolços : memòries d'un pastisser / Salvador Boix Carreras
Boix Carreras, Salvador


[Banyoles] : [l'autor], 2015
81 p. : il. col. ; 30 cm



Matèries: Memòries ; Pastissers ; Costums alimentaris ; Botigues i comerços ; Commemoració
Matèries: Boix Carreras, Salvador
Matèries:Confiteria Boix de Banyoles
Àmbit:Banyoles
Cronologia:[1935 - 2015]
Localització: B. Comarcal del Pla de l'Estany (Banyoles)


Enllaç permanent a aquest registre



16 / 1127
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
L'Àpat : la revista gastronòmica del Pla de l'Estany



Núm. 1 (gen. 2009)-
Banyoles : L'Àpat, [2009]-
Il. ; 21 cm. Mensual.



Matèries: Revistes ; Costums alimentaris ; Receptes culinàries
Àmbit:Pla de l'Estany
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Carles Rahola (Girona)


Enllaç permanent a aquest registre



17 / 1127
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Tradició festiva i gastronòmica = Tradición festiva y gastronónica : Pla de l'Estany



Banyoles : Consell Comarcal del Pla de l'Estany, 2005
109 p. : il. ; 21 cm



Matèries: Costums alimentaris ; Tradicions populars ; Festes populars ; Fires i exposicions
Àmbit:Pla de l'Estany
Cronologia:[0000 - 2005]
Autors add.:Consell Comarcal del Pla de l'Estany
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Rafael Vilà Barnils (Arbúcies); B. Comarcal del Pla de l'Estany (Banyoles); B. Municipal (Campdevànol); B. Ramon Grabolosa i Puigrodon (Castellfollit de la Roca); B. Víctor Català (L'Escala); B. Carles Rahola (Girona); B. Modest Salse i Camarasa (Hostalric); B. Carles Bosch de la Trinxeria (La Jonquera); B. Municipal de Lloret de Mar; B. Popular (Palafrugell); B. Lluís Barceló i Bou (Palamós); B. Octavi Viader i Margarit (Sant Feliu de Guíxols); B. Miquel Martí i Pol (Sant Gregori); B. Francesc Caula (Sant Joan les Fonts); Biblioteca Emília Xargay (Sarrià de Ter); B. Pere Blasi (Torroella de Montgrí); B. Manuel Vilà i Dalmau (Tossa de Mar)


Enllaç permanent a aquest registre



18 / 1127
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Cuinem tradicions 1 / autor/es: Joan Celrà i Frigolé, [et al.]



[Banyoles] : Ajuntament de Banyoles, Regidoria d'Acció Social, [2001]
II, 20 f. : il. ; 17 * 23 cm
Fulls solts recollits en una carpeta.



Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries ; Vellesa
Àmbit:Banyoles
Cronologia:[0000 - 2001]
Autors add.:Celrà i Frigolé, Joan
Autors add.:Ajuntament de Banyoles. Regidoria d'Acció Social ; Ajuntament de Banyoles. Programa Municipal de la Gent Gran
Localització: B. Comarcal del Pla de l'Estany (Banyoles)


Enllaç permanent a aquest registre



19 / 1127
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Un Receptari de cuina de l'antic monestir benedictí de Banyoles : segles XVIII-XIX / estudi, edició i notes a cura de Pep Vila



Banyoles : Ajuntament de Banyoles, DL 2000
43 p. : il. ; 21 cm (Quaderns de Banyoles, 2) 



Matèries: Monestirs ; Receptes culinàries ; Costums alimentaris ; Ordes religiosos
Matèries:Monestir de Sant Esteve de Banyoles ; Benedictins
Àmbit:Banyoles
Cronologia:[1700 - 1900]
Autors add.:Vila i Medinyà, Pep (Ed.)
Autors add.:Ajuntament de Banyoles
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat de Girona; B. Carles Rahola (Girona); B. Comarcal del Pla de l'Estany (Banyoles)


Enllaç permanent a aquest registre



20 / 1127
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Els Fonaments de la nostra cuina / Anna Barberà Berrocal
Barberà Berrocal, Anna


En: 176653 La Revolució neolítica : la Draga, el poblat dels prodigis. Banyoles ; [Barcelona] : Ajuntament de Banyoles : Museu d'Arqueologia de Catalunya, 2017. p. 51-54


Matèries: Jaciments arqueològics ; Excavacions arqueològiques ; Prehistòria ; Neolític ; Arqueologia ; Agricultura ; Costums alimentaris
Matèries:Jaciment de la Draga de Banyoles
Àmbit:Banyoles
Cronologia:[2017]
Accés: https://ddd.uab.cat/record/283789
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat de Lleida; Museu d'Història de Barcelona; Arxiu Històric Comarcal de Balaguer; B. Comarcal del Pla de l'Estany (Banyoles); B. Carles Rahola (Girona); B. Colldegria (La Cellera de Ter)


Enllaç permanent a aquest registre



página 1 de 57
ir a la página                         

Base de datos  FONS : Formulario avanzado

   
Buscar:
en el campo:
 
1     
2   
3