português | español | english | français |

logo

Cerca a la base de dades

Base de dades:
FONS
Cercar:
ENOLOGIA []
Referències trobades:
75   [Refinar la cerca]
Mostrant:
1 .. 20   en el format [Estàndard]
pàgina 1 de 4
anar a la pàgina            


1 / 75
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
La Recuperació de la varietat de vinya per la DO Pla de Bages / Joan Soler Playà
Soler Playà, Joan


En: Dovella : revista cultural de la Catalunya Central. Manresa, núm. 127, 2020 (primavera-estiu , p. 36-38 : il. (Dossier. La memòria popular de la vinya i el vi) 

Les varietats ancentrals de vinya que han persviscut al Bages guarden una forma d'ADN els gairebé 2000 anys d'història del vi a la comarca. A la vegada, es tradueixen en diversitats de sensacions a l'hora de tastar vins. A mitjans de la dècada de 1990, coincidint amb la creació de la Denominació d'origen, el Bages esdevé pioner en la recuperació de varietats, enteses com a estàndard d'identitat de la zona vitvinícola. Aquesta tasca, que s'ha intensificat en els darrers anys sota l'impuls del Conselll Regulador de la DO, ha portat a investigar i posar en valor varietats com el picapoll, el mandó, la pansa, la pansera, les diverses varietats de malvasia, el moscatell d'Instanbul, el cap pelat o el negrelló.



Matèries: Enologia ; Vinya ; Indústria vinícola ; Vi ; Denominació d'origen
Àmbit:Bages
Cronologia:[1700 - 2020]
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat de Barcelona; Universitat Rovira i Virgili; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; B. del Casino (Manresa); Institut Ramon Muntaner


Enllaç permanent a aquest registre



2 / 75
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Plaquettes infitesimals / Celler Bàrbara Forés



Barcelona : Terrícola, 2014
6 vol. ; 21* 30 cm
Projecte de maridatge entre poesia i vins. Conté: 4. Arribada / Christelle Enguix - 5. La ciutat de la justícia / Jordi Nopca - 6. Per a Andrei / Víctor Sunyol.
ISBN 9788494098970 (vol. 4)
ISBN 9788494098987 (vol. 5)
ISBN 9788494098963 (vol. 6)



Matèries: Poesia ; Vi ; Enologia ; Cellers
Àmbit:Gandesa
Cronologia:2014
Autors add.:Enguix, Christelle ; Nopca, Jordi ; Sunyol, Víctor
Autors add.:Celler Bàrbara Forés
Localització: B. Dr. Mn. Joan Baptista Manyà (Gandesa); B. Carles Rahola (Girona)


Enllaç permanent a aquest registre



3 / 75
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Memòria / Consell Regulador de la Denominació d'Origen Terra Alta

Consell Regulador DO Terra Alta.


[200?]-
Gandesa : Consell Regulador Denominació d'Origen Terra Alta, [200?]-
Il. ; 30 cm. Anual.
Descripció basada en: 2006.



Matèries: Associacions econòmiques ; Memòria de gestió ; Anuaris ; Indústria vinícola ; Vi ; Enologia ; Denominació d'origen
Matèries:Consell Regulador DO Terra Alta
Àmbit:Terra Alta
Localització: Biblioteca de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



4 / 75
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Terra Alta : alta qualitat [Fitxer informàtic]



Gandesa : Consell Regulador Denominació d'Origen Terra Alta, [200?]
1 disc òptic (DVD) d'ordinador ; 12 cm
Requeriments del sistema: reproductor de DVD zona 2. Títol al llom: Denominació d'Origen Terra Alta. Avant-títol al contenidor: Vins amb Denominació d'Origen.



Matèries: Indústria vinícola ; Vi ; Enologia ; Denominació d'origen
Àmbit:Terra Alta
Cronologia:[200?]
Autors add.:Consell Regulador DO Terra Alta
Localització: Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



5 / 75
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
La ruta del vi (2) : de Corbera d'Ebre a Falset / Redacció



En: Més Ebre. Tarragona, Núm. 6 (11 de gener 2002), p. 28-29
Publicat també al Més Tarragona del dia 11 de gener de 2002, p. 28-29. Inclou una guia pràctica (on menjar, on dormir i productes típics).



Matèries: Guies turístiques ; Enologia ; Vi ; Turisme
Àmbit:Corbera d'Ebre ; Falset ; Terra Alta ; Priorat
Cronologia:[2002]
Localització: B. Pública de Tarragona


Enllaç permanent a aquest registre



6 / 75
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
La ruta del vi (1) : d'Horta de Sant Joan a Batea / Redacció



En: Més Ebre. Tarragona, Núm. 5 (4 de gener 2002), p. 30-31
Inclou una guia pràctica (on menjar, on dormir i productes típics).



Matèries: Guies turístiques ; Enologia ; Vi ; Turisme
Àmbit:Batea ; Horta de Sant Joan ; Terra Alta
Cronologia:[2002]
Localització: B. Pública de Tarragona


Enllaç permanent a aquest registre



7 / 75
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Cambios estructurales en el comercio vinícola y progresos en la ciencia enológica en Cataluña durante el primer tercio del siglo XIX / Francesc Valls Junyent
Valls i Junyent, Francesc


Zaragoza : Prensas Universitarias de Zaragoza, 2001
[25] p. : taules ; 21 cm
Separata de "Viñas, bodegas y mercados : El cambio tecnico en la viticultura española 1850-1936". Inclou informació sobre el moviment dels ports de Cambrils, Salou, Tarragona, Torredembarra, El Vendrell, Vilanova i la Geltrú, Sitges.



Matèries: Indústria vinícola ; Comerç ; Transport marítim ; Enologia
Àmbit:Camp de Tarragona ; Cambrils ; Salou ; Tarragona ; Torredembarra ; Vendrell, el ; Vilanova i la Geltrú ; Sitges
Cronologia:[1800 - 1830]
Localització: B. Pública de Tarragona


Enllaç permanent a aquest registre



8 / 75
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Miquel Esquirol i Soler (1841-1890) : pioner en l'elaboració de cava a Catalunya / Salvador Llorac i Santis
Llorac i Santis, Salvador


En: Gran Penedès. Vilafranca del Penedès, núm. 65 (gener 2000), p. 3-6 : il (Col·laboracions



Matèries: Propietaris agraris ; Vinya ; Enologia ; Indústria vinícola ; Cava
Matèries: Esquirol i Soler, Miquel (1841-1890)
Àmbit:Vilanova i la Geltrú ; Catalunya
Cronologia:1841 - 1890
Localització: Biblioteca-Arxiu de l'Institut d'Estudis Penedesencs; Institut Ramon Muntaner; Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat Rovira i Virgili; Biblioteca Terra Baixa (El Vendrell); B. Pública de Tarragona


Enllaç permanent a aquest registre



9 / 75
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Descobreix l'enoturisme : Barcelona és molt més [Fitxer informàtic]



Barcelona : Diputació de Barcelona. Àrea de Presidència. Gabinet de Premsa i Comunicació, 2019
1 recurs electrònic (23 p.)


Matèries: Guies turístiques ; Enologia ; Turisme
Àmbit:Barcelona, província
Cronologia:2019
Autors add.:Diputació de Barcelona. Gerència de Serveis de Turisme
Accés: https://www1.diba.cat/llibreria//pdf/62483.pdf


Enllaç permanent a aquest registre



10 / 75
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Pràctiques en empresa : CEVIPE, Bellvei del Penedès / Guillem Totusaus i Gargallo ; tutor: José Manuel Guillamón
Totusaus i Gargallo, Guillem


2000
Dirigida per: Guillamón, José Manuel. Universitat Rovira i Virgili. Facultat d'Enologia, 2000 (Sescelades. Projectes i treballs final de carrera) 
Enquadernació en espiral. Inclou plànols plegats.



Matèries: Enologia ; Empreses ; Cava
Matèries:CEVIPE
Àmbit:Bellvei
Cronologia:[2000]
Autors add.:Guillamón, José Manuel (Dir.)
Localització: Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



11 / 75
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Anàlisi i comparació química i sensorial del vi / Roser Cantenys Sabà
Cantenys Sabà, Roser


En: Annals de l'Institut d'Estudis Empordanesos. Figueres. Vol. 49 (2018) , p. 239-248 : il. (Premis de recerca de batxillerat
Premi Treball de Recerca de Batxillerat Narcís Fages de Romà 2017. Bibliografia. Resums en català i anglès.

La nostra comarca és una terra on el món de la vinya i el vi té una gran importància cultural i econòmica. Ara bé, no tots els vins són iguals, hi ha diferents varietats de raïms i diverses maneres d'elaborar el vi. Aquests fets impliquen que les begudes resultants tinguin unes característiques úniques tant químicament com sensorialment. En aquest treball es comparen dos vins blancs i un de negre. Això permet, primerament, tractar les varietats de chardonnay, garnatxa blanca, merlot i cabernet; en segon lloc, estudiar diverses maneres d'elaboració; en tercer lloc, analitzar i comparar l'acidesa, l'alcohol, les característiques cromàtiques, la conductivitat, el coure i el ferro, el pH, el diòxid de sofre i la matèria reductora; i finalment analitzar sensorialment el color, l'aroma, i el tast en boca.


Matèries: Treballs escolars ; Indústria vinícola ; Vi ; Vinya ; Enologia
Àmbit:Alt Empordà ; Baix Empordà
Cronologia:[2017]
Accés: https://www.raco.cat/index.php/AnnalsEmpordanesos/article/view/10.2436-20.8010.01.248
Localització: UAB: Sibhil·la; Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona; Biblioteca de Catalunya; UAB: Humanitats (Hemeroteca); Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; Institut Ramon Muntaner


Enllaç permanent a aquest registre



12 / 75
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Guia d'enoturisme de Catalunya : 700 llocs per gaudir del turisme del vi / Lluís Tolosa
Tolosa i Planet, Lluís


[Barcelona] : Tolosa Wine Books, 2018
357 p. : il. col. ; 21 cm
ISBN 9788460850182



Matèries: Guies turístiques ; Enologia ; Hotels ; Restaurants
Àmbit:Catalunya
Cronologia:[2018]
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



13 / 75
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Eduard Puig Vayreda / David Pujol, text ; Josep Algans, fotografia
Pujol i Fabrelles, David


En: Alberes. Cassà de la Selva, núm. 17 (primavera-estiu 2017), p. 13-19: il. (Converses


Matèries: Entrevistes ; Enòlegs ; Indústria vinícola ; Enologia ; Memòries
Matèries: Puig i Vayreda, Eduard (1942-....)
Àmbit:Figueres
Cronologia:1942 - 2017
Autors add.:Algans, Josep (Il·l.)
Accés: https://goo.gl/25RHcW [Exemplar complet (accés restringit)]
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; B. Sala de Lectura Miquel Pairolé (Quart); B. Municipal (La Bisbal d'Empordà); B. Ramon Bordas i Estragués (Castelló d'Empúries)


Enllaç permanent a aquest registre



14 / 75
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Joan Soler Playà / Jordi Sardans ; fotos: Francesc Rubí
Sardans i Farràs, Jordi


En: El Pou de la Gallina. Manresa, núm. 262 (febrer 2011), p. 25-28 : il. (L'Entrevista


Matèries: Entrevistes ; Biografia ; Enòlegs ; Enologia ; Indústria vinícola ; Cellers ; Denominació d'origen
Matèries: Soler Playà, Joan (1971-....)
Matèries:Bodegues Roqueta de Manresa
Àmbit:Manresa ; Pla de Bages
Cronologia:1971 - 2011
Autors add.:Rubí i Casals, Francesc (Il·l.)
Accés: http://www.elpou.cat/uploads/pou-febrer.pdf [Exemplar complet]
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat Autònoma de Barcelona; B. del Casino (Manresa); B. Ateneu Les Bases (Manresa); B. Sant Valentí (Navarcles); B. Sant Fruitós de Bages; B. Cal Gallifa (Sant Joan de Vilatorrada); B. d'Artès; B. Pare Ignasi Casanovas (Santpedor)


Enllaç permanent a aquest registre



15 / 75
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Sergi Colet : DO Penedès-Clàssic Penedès / text: Ruth Troyano Puig ; fotografies: Maoz Eliakim
Troyano Puig, Ruth


Tarragona : Publicacions URV, 2016
64 p. : il. ; 17 cm (Retrats de vi, 4) 
ISBN 9788484245032



Matèries: Indústria vinícola ; Enòlegs ; Biografia ; Enologia ; Famílies ; Empreses ; Denominació d'origen
Matèries: Colet, Sergi
Matèries:DO Penedès-Clàssic Penedès
Àmbit:Alt Penedès ; Baix Penedès
Cronologia:[1783 - 2016]
Autors add.:Eliakim, Maoz (Il·l.)
Autors add.:Universitat Rovira i Virgili
Localització: Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



16 / 75
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Guia d'enoturisme del Penedès : 210 llocs per gaudir del turisme del vi i prop de 500 vins i caves recomanats / Lluís Tolosa
Tolosa i Planet, Lluís


Barcelona : LTA, 2016
382 p. : il. col. ; 21 cm
ISBN 9788460850175



Matèries: Guies turístiques ; Enologia ; Indústria vinícola ; Vi ; Cava
Àmbit:Alt Penedès ; Baix Penedès
Cronologia:[2016]
Localització: Biblioteca Terra Baixa (El Vendrell)


Enllaç permanent a aquest registre



17 / 75
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Descobreix l'enoturisme : Barcelona és molt més



Barcelona : Diputació de Barcelona. Gabinet de Premsa i Comunicació, 2016
1 fullet ; 21 cm



Matèries: Guies turístiques ; Enologia
Àmbit:Barcelona, província
Cronologia:[2016]
Autors add.:Diputació de Barcelona. Gerència de Serveis de Turisme


Enllaç permanent a aquest registre



18 / 75
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Barcelona wine : enjoy wine tourism in the city / Lluís Tolosa
Tolosa Planet, Lluís


[Barcelona?] : Tolosa Wine Books, 2015
223 p. : il. ; 21 cm
Textos en català, castellà, anglès i francès.
ISBN 9788460660712



Matèries: Indústria vinícola ; Vinya ; Vi ; Cellers ; Guies turístiques ; Enologia
Àmbit:Barcelona, província
Cronologia:[2015]
Localització: Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



19 / 75
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Els Nostres vins / Anna Casabona
Casabona, Anna


En: El Foradot. Montblanc, núm. 94 (juny 2016), p. 16-17 : il.



Matèries: Indústria vinícola ; Denominació d'origen ; Vinya ; Vi ; Enologia
Matèries:DO Conca de Barberà
Àmbit:Conca de Barberà
Cronologia:[1894 - 2016]
Localització: UAB: Sibhil·la; Biblioteca de Catalunya; Universitat Rovira i Virgili; B. Pública de Tarragona


Enllaç permanent a aquest registre



20 / 75
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Els Dipòsits d'àmfores de vi i d'oli en els àmbits basilicals cristians / Pere de Palol
Palol i Salellas, Pere de


Badalona : Museu de Badalona, 1987
[17] p. : il. ; 29 cm
Separata de: El Vi a l'antiguitat : economia producció i comerç al Mediterrani occidental : I Col·loqui d'Arqueologia Romana : actes, p. 419-436. Referències bibliogràfiques.



Matèries: Epoca romana ; Amfores ; Indústria vinícola ; Enologia ; Vi ; Oli d'oliva
Àmbit:Roma - Itàlia
Autors add.:Muse de Badalona
Autors add.:Col·loqui d'Arqueologia Romana (1r : 1985 : Badalona )


Enllaç permanent a aquest registre



pàgina 1 de 4
anar a la pàgina            

Base de dades  FONS : Formulari avançat

   
Cercar:
en el camp:
 
1     
2   
3