português | español | english | français |

logo

Cerca a la base de dades

Base de dades:
FONS
Cercar:
COSTUMS ALIMENTARIS []
Referències trobades:
874   [Refinar la cerca]
Mostrant:
1 .. 20   en el format [Estàndard]
pàgina 1 de 44
anar a la pàgina                         


1 / 874
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Jaume Font, gastrònom / Jaume Fàbrega
Fàbrega, Jaume


En: Revista de Girona. Girona, núm. 325 (març-abril 2021), p. 50-51 : il. (Les coses delitables


Matèries: Editors ; Periodistes ; Escriptors ; Revistes ; Costums alimentaris
Matèries: Font i Estival, Jaume (1943-2018)
Àmbit:Girona
Cronologia:[1943-2018]
Accés: https://raco.cat/index.php/RevistaGirona/article/view/384398
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; Universitat de Lleida


Enllaç permanent a aquest registre



2 / 874
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Formatges catalans i formatges gironins / Jaume Fàbrega
Fàbrega, Jaume


En: Revista de Girona. Girona. Any 44, núm. 191 (1998) , p. 50-55 : il. (Tradicions
Bibliografia. Notes.


Matèries: Aliments ; Costums alimentaris ; Indústria lletera ; Indústria alimentària ; Artesania
Àmbit:Girona, província ; Catalunya
Cronologia:1998
Accés: https://raco.cat/index.php/RevistaGirona/article/view/102637
Localització: UAB: Humanitats (Hemeroteca); Institut Ramon Muntaner; Universitat Autònoma de Barcelona; B. Abadia de Montserrat; Universitat de Barcelona; Biblioteca Borja (URL); Biblioteca de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat de Lleida; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



3 / 874
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Productes marins rars de la Costa Brava / Jaume Fàbrega
Fàbrega, Jaume


En: Revista de Girona. Girona. Any 43, núm. 183 (1997) , p. 24-31 : il. (Tema de redacció


Matèries: Aliments ; Pesca ; Costums alimentaris ; Fauna ; Flora ; Mar
Àmbit:Costa Brava
Cronologia:1997
Accés: https://raco.cat/index.php/RevistaGirona/article/view/97451
Localització: UAB: Humanitats (Hemeroteca); Institut Ramon Muntaner; Universitat Autònoma de Barcelona; B. Abadia de Montserrat; Universitat de Barcelona; Biblioteca Borja (URL); Biblioteca de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat de Lleida; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



4 / 874
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
De Carnaval a Pasqua, goig i càstig / Jaume Fàbrega
Fàbrega, Jaume


En: Revista de Girona. Girona. Any 43, núm. 180 (1997) , p. 60-63 : il. (Tradicions


Matèries: Tradicions populars ; Festes populars ; Festes religioses ; Costums alimentaris
Àmbit:Catalunya
Cronologia:[0000 - 1997]
Accés: https://raco.cat/index.php/RevistaGirona/article/view/97177
Localització: UAB: Humanitats (Hemeroteca); Institut Ramon Muntaner; Universitat Autònoma de Barcelona; B. Abadia de Montserrat; Universitat de Barcelona; Biblioteca Borja (URL); Biblioteca de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat de Lleida; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



5 / 874
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
La Gastronomia dels volcans / Narcís Puigdevall
Puigdevall i Diumé, Narcís


En: Revista de Girona. Girona. Any 42, núm. 176 (1996) , p. 99-100 (Bibliografia
Ressenya de:
- Moli, Domènec. La cuina volcànica. Olot : Associació d'Hostalatge de la Garrotxa, 1995


Matèries: Ressenyes ; Receptes culinàries ; Costums alimentaris ; Volcans
Àmbit:Garrotxa
Cronologia:[1996]
Accés: https://raco.cat/index.php/RevistaGirona/article/view/96522
Localització: UAB: Humanitats (Hemeroteca); Institut Ramon Muntaner; Universitat Autònoma de Barcelona; B. Abadia de Montserrat; Universitat de Barcelona; Biblioteca Borja (URL); Biblioteca de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat de Lleida; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



6 / 874
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
La Cuina que mai no ha fugit / Eduard Puig i Vayreda
Puig i Vayreda, Eduard


En: Revista de Girona. Girona. Any 41, núm. 169 (1995) , p. 96-97 (Bibliografia
Ressenya de:
. La Gastronomia empordanesa a Peralada : recull de receptes de la 1a i 2a Mostra Gastronòmica 1992-1993 / recopilació i notes a càrrec de Inés Padrosa i Gorgot. [Peralada] : [Ajuntament de Peralada], [1994]


Matèries: Ressenyes ; Mostres gastronòmiques ; Receptes culinàries ; Costums alimentaris
Àmbit:Peralada ; Alt Empordà ; Baix Empordà
Cronologia:[1993]
Accés: https://raco.cat/index.php/RevistaGirona/article/view/93754
Localització: UAB: Humanitats (Hemeroteca); Institut Ramon Muntaner; Universitat Autònoma de Barcelona; B. Abadia de Montserrat; Universitat de Barcelona; Biblioteca Borja (URL); Biblioteca de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat de Lleida; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



7 / 874
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
La Cuina del vi a Girona / Jaume Fàbrega
Fàbrega, Jaume


En: Revista de Girona. Girona. Any 41, núm. 169 (1995) , p. 103-106: il. (Postals gastronòmiques


Matèries: Costums alimentaris ; Vi
Àmbit:Alt Empordà ; Baix Empordà
Cronologia:[1995]
Accés: https://raco.cat/index.php/RevistaGirona/article/view/93760
Localització: UAB: Humanitats (Hemeroteca); Institut Ramon Muntaner; Universitat Autònoma de Barcelona; B. Abadia de Montserrat; Universitat de Barcelona; Biblioteca Borja (URL); Biblioteca de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat de Lleida; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



8 / 874
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
La Cultura de la cuina local / Jaume Fàbrega
Fàbrega, Jaume


En: Revista de Girona. Girona. Any 41, núm. 168 (1995) , p. 92 (Bibliografia
Ressenya de:
. La Cuina a Sils / Francesc Anoro, [et al.]. Sils : Ajuntament, 1994


Matèries: Ressenyes ; Costums alimentaris ; Receptes culinàries
Àmbit:Sils
Cronologia:[1994]
Accés: https://raco.cat/index.php/RevistaGirona/article/view/90401
Localització: UAB: Humanitats (Hemeroteca); Institut Ramon Muntaner; Universitat Autònoma de Barcelona; B. Abadia de Montserrat; Universitat de Barcelona; Biblioteca Borja (URL); Biblioteca de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat de Lleida; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



9 / 874
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Josep Pla : l'invent de la cuina catalana / Jaume Fàbrega
Fàbrega, Jaume


En: Revista de Girona. Girona. Any 41, núm. 168 (1995) , p. 103-106: il. (Postals gastronòmiques


Matèries: Escriptors ; Costums alimentaris ; Literatura
Matèries: Pla i Casadevall, Josep (1897-1981)
Àmbit:Alt Empordà ; Baix Empordà ; Catalunya
Cronologia:[1897 - 1981
Accés: https://raco.cat/index.php/RevistaGirona/article/view/90407
Localització: UAB: Humanitats (Hemeroteca); Institut Ramon Muntaner; Universitat Autònoma de Barcelona; B. Abadia de Montserrat; Universitat de Barcelona; Biblioteca Borja (URL); Biblioteca de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat de Lleida; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



10 / 874
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Plantes alimentàries del Pirineu català / Teresa Garnatje, Joan Muntané, Montserrat Parada, Montserrat Rigat, Joan Vallès



Sant Vicenç de Castellet : Farell, 2022
154 p. (Guies de Natura, 2) 
ISBN 9788417116675

El llibre "Plantes alimentàries del Pirineu català" és fruit de la recerca que els autors han dut a terme en diverses comarques pirinenques: l'Alt Empordà, l'Alt Urgell, el Berguedà, el Capcir, la Cerdanya, el Conflent, la Garrotxa, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, el Ripollès i el Vallespir. Un recull de primera mà a partir d'informants que recorden i, en bona part, conserven, dels usos tradicionals del món vegetal. Per a cada planta hom hi pot trobar el nom científic, els noms populars, també una breu descripció de la mateixa planta i del lloc on viu, i els usos de les diferents parts de la planta en el camp de l'alimentació. Aquesta darrera informació és completada amb receptes de menjars o begudes preparats amb cada planta. Unes breus dades sobre aspectes etnobotànics altres que els alimentaris completen cada monografia, a part de les fotografies de cada planta i d'algunes de les preparacions que se'n fan. (Editorial).



Matèries: Vegetació ; Flora ; Botànica ; Catàlegs ; Receptes culinàries ; Costums alimentaris ; Alimentació humana
Àmbit:Pirineu
Cronologia:[2022]
Autors add.:Garnatje i Roca, Teresa ; Muntané i Bartra, Joan ; Parada i Soler, Montserrat ; Rigat i Coll, Montserrat ; Vallès i Xirau, Joan


Enllaç permanent a aquest registre



11 / 874
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Homenatge a l'Hotel Empordà, l'any del cinquantenari / Lluís Bonada
Bonada, Lluís


En: Temps : setmanari d'informació general, núm. 1409 (2011) , p. 86 (Galeria



Matèries: Escriptors ; Hotels ; Restaurants ; Costums alimentaris ; Commemoració
Matèries: Pla i Casadevall, Josep (1897-1981) ; Berga i Bagué, Miquel
Matèries:Motel Empordà de Figueres
Àmbit:Figueres
Cronologia:[1961 - 2011]
Localització: Universitat de Girona


Enllaç permanent a aquest registre



12 / 874
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
El Difícil arte de comer y beber / Josep Valls
Valls, Josep


En: La Vanguardia (24 de abril 1988), p. 24-30



Matèries: Restaurants ; Costums alimentaris ; Escriptors
Matèries: Pla i Casadevall, Josep (1897-1981)
Matèries:Motel Empordà de Figueres
Àmbit:Figueres ; Alt Empordà ; Baix Empordà
Cronologia:[0000 - 1988]
Localització: Universitat de Girona


Enllaç permanent a aquest registre



13 / 874
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
La Cuina dels cartoixans : costumaris d'Escaladei i de Montalegre / [Marc Sogues, Maria Àngels Pérez Samper (Eds.)]



Barcelona : Restaurant de les 7 Portes : Editorial Barcino, 2022
437 p. : il. ; 21 cm (Set Portes, receptaris històrics de cuina catalana, 7) 
ISBN 9788472269026

Conté els primers receptaris de l'època moderna, quan arriben per primer cop a Catalunya els aliments procedents d'Amèrica, com el tomàquet, la patata o el pebrot. A partir d'aquest moment la cuina catalana farà un tomb per sempre. El llibre presenta dos manuscrits diferents: el Llibre de cuina d'Escaladei, i el Llibre molt apte per al govern de la cartuxa de Montalegre. El primer, pel seu contingut culinari i per les seves característiques, l'hem de considerar representatiu de la cuina elaborada en el monestir durant la segona meitat del segle xvi, representativitat que romandrà fins els primers anys del següent. En canvi, el contingut del manuscrit de Montalegre reflecteix la pràctica culinària de les darreres dècades del segle xvIi i que encara es practicava en la segona dècada del segle XVIII. Aquesta seqüència ens permet observar una lenta dinàmica de canvi dels sistemes alimentaris amb novetats significatives respecte dels productes i les elaboracions. (Editorial).



Matèries: Ordes religiosos ; Costums alimentaris ; Receptes culinàries ; Monestirs ; Fonts documentals ; Edat moderna
Matèries:Cartoixa de Santa Maria de Montalegre ; Cartoixa d'Escaladei ; Cartoixans
Àmbit:Cartoixa de Montalegre - Tiana ; Sant Fost de Campsentelles ; Escaladei - Morera de Montsant, la
Cronologia:[1600 - 2022]
Autors add.:Sogues, Marc (Ed.) ; Pérez Samper, María dels Àngels (Ed.)
Autors add.:Restaurant de les Set Portes de Barcelona
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat Ramon Llull


Enllaç permanent a aquest registre



14 / 874
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Receptari de la cuina del peix salat / Jaume Fàbrega i Colom
Fàbrega i Colom, Jaume


En: 226022 La Salaó de peix a Empúries i a l'Escala : [catàleg d'exposició : Museu de l'Anxova i de la Sal : juliol - desembre 2014] : del garum a l'anxova. L'Escala : Museu d'Arqueologia de Catalunya-Empúries : Ajuntament de L'Escala : Museu de l'Anxova i de la Sal, 2014. p. 87-94



Matèries: Peixos ; Costums alimentaris ; Receptes culinàries
Àmbit:Escala, l'
Cronologia:1989
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; Museu d'Història de Barcelona; B. Carles Rahola (Girona); B. Fages de Climent (Figueres); B. Víctor Català (L'Escala)


Enllaç permanent a aquest registre



15 / 874
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
La Salaó de peix a Empúries i a l'Escala : [catàleg d'exposició : Museu de l'Anxova i de la Sal : juliol - desembre 2014] : del garum a l'anxova / [Joan Badia-Homs (Coord.)]



L'Escala : Museu d'Arqueologia de Catalunya-Empúries : Ajuntament de L'Escala : Museu de l'Anxova i de la Sal, 2014
99 p. : il. col. ; 22 * 24 cm
ISBN 9788480671347

L'Escala ha conservat al llarg dels segles una tradició que l'ha fet coneguda arreu: la salaó d'anxoves. Des de la factoria de salaons de peix de la Neàpolis d'Empúries, del segle I dC, fins a les modernes fàbriques d'anxova, aquest coneixement mil·lenari s'ha anat perpetuant al llarg de temps fins arribar als nostres dies en què l'anxova és un dels elements que defineixen la identitat de l'Escala com a poble, a més de format part dels plats de la cuina més avançada. (Museu de l'Escala).


Conté:
- 226023  Pernau. Josep. A manera de pròleg. Pregó de la 1a Festa de l'Anxoa, 1989.
- 226024  Bernal Casasola. Darío. Garum y salsamenta. Del origen fenicio a la democratización romana de una milenaria tradición salazonera.
- 226025   Les Salaons i les indústries de salaó al Golf de Roses.
- 226026  Badia i Homs. Joan. La Sal i les salaons a l'Edat Mitjana.
- 226027  Boix i Llonch. Lourdes. La Salaó de peix a l'antic port de l'Escala, segles XVI al XIX. Un poble nascut de la tradició pesquera i saladora.
- 226028  Boix i Llonch. Lourdes. La Salaó de peix s' expandeix i es modernitza, segle XX.
- 226029  Font. Mariona. La Memória oral de les fàbriques de salaó.
- 226030  Fàbrega i Colom. Jaume. Els Usos alimentaris del peix salat, de l' antiguitat fins avui.
- 226031  Fàbrega i Colom. Jaume. Receptari de la cuina del peix salat.



Matèries: Exposicions culturals ; Catàlegs ; Pesca ; Peixos ; Indústria alimentària ; Indústria conservera ; Costums alimentaris
Matèries:Ciutat antiga d'Empúries
Àmbit:Escala, l' ; Empúries - Escala, l'
Cronologia:[0000 - 2014]
Autors add.:Badia i Homs, Joan (Ed.)
Autors add.:Museu d'Arqueologia de Catalunya. Empúries ; Ajuntament de l'Escala ; Museu de l'Anxova i de la Sal
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; Museu d'Història de Barcelona; B. Carles Rahola (Girona); B. Fages de Climent (Figueres); B. Víctor Català (L'Escala)


Enllaç permanent a aquest registre



16 / 874
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Les Mil y una... con anchoas / Milena Llop i Carles Serra
Llop, Milena


L'Escala : Ajuntament de l'Escala, cop. 2003
160 p. : il. col. ; 30 cm
Bibliografia. Índex. Glossari.
ISBN 8495946238



Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries ; Peixos ; Indústria alimentària
Àmbit:Escala, l'
Cronologia:[0000 - 2003]
Autors add.:Serra Mayoral, Carles
Autors add.:Ajuntament de l'Escala
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat de Barcelona


Enllaç permanent a aquest registre



17 / 874
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Les Mil i una... amb anxoves / Milena Llop i Carles Serra
Llop, Milena


Figueres : Brau, 2003
160 p. : il. col. ; 30 cm
Bibliografia. Índex. Glossari. A la portada: Ajuntament de l'Escala.
ISBN 849594622X

Les mil i una. amb anxoves és un títol suggeridor. És la faula d'una fantasia que es perfila entre el somni i la il·lusió. Perquè parlar d'anxoves no és tan sols ressaltar les excel·lències d'un peix. Parlar d'anxoves és parlar d'una cultura, d'un art, d'un poble i de la seva gent i d'un univers molt particular, el dels qui senten i expressen la seva devoció pel mar i les seves tradicions. En aquest llibre descobrim que l'anxova mou molt més que una indústria o un comerç, que es tracta d'una forma de vida profundament arrelada en el sentiment d'un poble, l'Escala, i en la manifestació de les seves creences. (Museu de l'Escala).



Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries ; Peixos ; Indústria alimentària
Àmbit:Escala, l'
Cronologia:[0000 - 2003]
Autors add.:Serra Mayoral, Carles
Autors add.:Ajuntament de l'Escala
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Ramon Bordas i Estragués (Castelló d'Empúries); B. Víctor Català (L'Escala); B. Fages de Climent (Figueres); B. Carles Rahola (Girona); B. Carles Bosch de la Trinxeria (La Jonquera); B. Pere Calders (Llançà); B. Popular (Palafrugell); B. Lluís Barceló i Bou (Palamós); B. Pere Blasi (Torroella de Montgrí)


Enllaç permanent a aquest registre



18 / 874
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Compartir : restaurant / Oriol Castro, Mateu Casañas, Eduard Xatruch ; fotografia: Francesc Guillamet
Castro, Oriol


Barcelona : Planeta, 2017
215 p. : il. col. ; 30 cm (Planeta gastro
ISBN 9788408166436



Matèries: Restaurants ; Receptes culinàries ; Costums alimentaris ; Cuiners
Matèries:Restaurant Compartir de Cadaqués
Àmbit:Cadaqués
Cronologia:[2017]
Autors add.:Casañas, Mateu ; Xatruch, Eduard ; Guillamet Ferran, Francesc (Il·l.)
Localització: B. Fages de Climent (Figueres); B. Jaume Vicens Vives (Roses)


Enllaç permanent a aquest registre



19 / 874
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Un tractat cadaquesenc de pastisseria i confiteria de final del S. XIX / presentació de Pere Vehí Contos ; pròlegs de Jaume Fàbrega i Salvador Garcia-Arbós ; introducció, transcripció i notes a cura d'Enric Prat, Èrika Serna i Pep Vila



Cadaqués : Bar Boia, [2017]
93 p. : il. col. ; 16 cm

Amb una presentació del propietari Pere Vehí Contos, la introducció, la transcripció i notes a cura dels filòlegs Enric Prat i Pep Vila, i la historiadora Erika Serna, ha estat editat pel Bar Boia de Cadaqués, un receptari de pastisseria i confiteria. L'original va ser fet per un pastisser de Cadaqués, que el propietari atribueix amb cautela a Melitó Escofet, i és fruit de l'aprenentatge de l'ofici fet a dos obradors diferents -can Gassiot, 1887-88, i can Burch de Girona, 1888-89-. En conjunt, conté un inventari ben extens de tot allò que algú que aprenia l'ofici en aquell moment en una confiteria de les nostres comarques podia saber fer: confitures, codonyat, cabell d'àngel, gelatines, productes amb rovell d'ou, amb merenga i amb crema, menjar blanc, mató de monja, flaones, pastes (ensaïmades, bollos, rosquilles, coques, secalls ...), pans de pessic i bescuïts, pasta de full, coques, tortades, bunyos (anomenats brunyols i crespells), neules i neules de canó, carquiyolis, borregos, melindros, sucre cremat, ametlles garrapinyades, confits, torrons, panellets, mantecados, crocants, sorbets, esponjats .. En el camp de les begudes, hi apareixen: orxates, rosolis, essències de poncem i xarops. El seu tret lingüístic més peculiar és que sovint barreja català i castellà, no pas bilingüisme, sense solució de continuïtat en una mateixa recepta i, fins i tot, dins una mateixa frase. Tanquen l'edició l'índex de receptes i una relació dels ingredients apareguts i dels estris de cuina emprats, així com una bibliografia mínima sobre el tema. Els experts en gastronomia catalana, prof. Jaume Fàbrega i el periodista Salvador Garcia-Arbós, aporten dos pròlegs que emmarquen el manuscrit cadaquesenc dins d'un context, més general i l'altre més local. Sorprenen aquest tipus de receptaris per les moltes hores de dediðcació que cal esmerçar en l'elaboració de la majoðria de les receptes. Les preparacions, les mesures dels ingredients i les tècniques culinàries apareiðxen recollides amb molt detall. El llenguatge és planer i molt entenedor, com no podia ser de cap més manera. Cal considerar com es tracta d'un moment en què la transmissió dels coneixements era via oral, dïaquí també l'excepcionalitat del manuscrit en un paratge com la població de Cadaqués, pocs anys després de la misèria que va portar la plaga de la fil·loxera a tota la comarca, i que va empènyer al jove aprenent de pastisser a sortir del poble a aprendre un ofici que més tard exerciria de tornada a casa. Com la memòria és feble, és molt útil intentar deixar escrit tot allò important, encara que costa creure que en tants pocs anys d'aprenentatge el jove Melitó pogués participar en l'elaboració de tots aquest productes, així que més aviat semblaria que només es va limitar a copiar les receptes.



Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries ; Fonts documentals
Àmbit:Cadaqués
Cronologia:[1887 - 1889]
Autors add.:Prat, Enric (Ed.) ; Serna i Coba, Èrika (Ed.) ; Vila i Medinyà, Pep (Ed.) ; Vehi Contos, Pere (Pr.) ; Fàbrega i Colom, Jaume (Pr.) ; Garcia-Arbós, Salvador (Pr.)
Autors add.:Bar Boia de Cadaqués
Localització: B. Carles Rahola (Girona); B. Fages de Climent (Figueres); B. Ramon Bordas i Estragués (Castelló d'Empúries); B. Pere Calders (Llançà)


Enllaç permanent a aquest registre



20 / 874
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
La Cuina a Cadaqués : Beirut, Bistrovino, Cadaqués Cafè, Cala d'Or, Can Rafa, Can Tito, Cap de Creus, Casa Anita, Casa Nun, Cockteleria Boia Nit, Compartir, El Padrí, Es Balconet, Es Baluard, Es Bar de Dalt, Es Grec, Gala-Hotel Sol ixent, Horta d'en Rahola, La Cala, La Gritta, l'Hostal, Marina, Maritim Bar, Menjars Piti, Mut, Nordest, Pizzeria Cesar, Sa Gambina, S'Entina, Ses Hortes, Xiringuito de la Mei / [edició: Anna Maio] ; pròleg de Joan Roca



Barcelona ; Cadaqués : Comanegra : Càritas, 2017
98 p. : il. col. ; 23 cm
Textos en català i castellà.
ISBN 9788416605880



Matèries: Receptes culinàries ; Costums alimentaris ; Restaurants ; Bars i cafès
Àmbit:Cadaqués
Cronologia:[2017]
Autors add.:Maio, Anna (Ed.) ; Roca, Joan (Pr.)
Autors add.:Càritas Diocesana de Cadaqués
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Carles Rahola (Girona); B. Fages de Climent (Figueres)


Enllaç permanent a aquest registre



pàgina 1 de 44
anar a la pàgina                         

Base de dades  FONS : Formulari avançat

   
Cercar:
en el camp:
 
1     
2   
3