português | español | english | français |

logo

Cerca a la base de dades

Base de dades:
FONS
Cercar:
COSTUMS ALIMENTARIS []
Referències trobades:
662   [Refinar la cerca]
Mostrant:
1 .. 20   en el format [Estàndard]
pàgina 1 de 34
anar a la pàgina                         


1 / 662
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
La Gastronomía en la Costa Brava : un importante atractivo / por Miguel Gil
Gil i Bonancia, Miquel


En: Revista de Gerona. Girona, núm. 27 (1964) , p. 49-52


Matèries: Costums alimentaris ; Turisme
Àmbit:Costa Brava
Cronologia:[1964]
Accés: https://www.raco.cat/index.php/RevistaGirona/article/view/78666
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; Universitat de Lleida


Enllaç permanent a aquest registre



2 / 662
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Encuesta : 1 Preferencias de los extranjeros en cuanto a los platos de cocina española; 2 Opinión que les merece la cocina española; 3 Basada en su experiencia personal, que menu considera que es más del agrado de los extranjeros / por Pedro Piferrer
Piferrer Vilagran, Pedro


En: Revista de Gerona. Girona, núm. 19 (1962) , p. 70-75 : il.


Matèries: Costums alimentaris ; Turisme ; Població estrangera ; Hostaleria ; Enquestes
Matèries: Palmada, Salvador ; Durán Camps, Luis ; Colomer Trías, José ; Camps Pigem, Francisco
Àmbit:Alt Empordà ; Baix Empordà ; Girona
Cronologia:[1962]
Accés: https://www.raco.cat/index.php/RevistaGirona/article/view/78233
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; Universitat de Lleida


Enllaç permanent a aquest registre



3 / 662
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Encuesta : 1 Como está considerada la cocina en la provincia de Gerona; 2 Platos típicos; 3 Reposteria peculiar de esta provincia / por Pedro Piferrer
Piferrer Vilagran, Pedro


En: Revista de Gerona. Girona, núm. 14 (1961) , p. 70-74 : il.


Matèries: Costums alimentaris ; Enquestes
Matèries: Sala i Roca, Narcís ; Gratacós Carles, Josep ; Puig Roca, Alfons
Àmbit:Girona, província
Cronologia:[1961]
Accés: https://www.raco.cat/index.php/RevistaGirona/article/view/77751
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; Universitat de Lleida


Enllaç permanent a aquest registre



4 / 662
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
La Cuina de quan era petita / Maria Carme Trilla i Alòs
Trilla i Alòs, Maria Carme


Balaguer : Stevia, 2018
169 p. : il. col. ; 24 cm
ISBN 9788494610592



Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries
Àmbit:Balaguer ; Catalunya
Cronologia:[0000 - 2018]
Localització: B. Pública de Lleida


Enllaç permanent a aquest registre



5 / 662
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Receptari X sopar intercultural / [autoria: membres Junta AMPA Escola La Noguera curs 2012 - 2013]



Balaguer : AMPA Escola La Noguera, 2015
[64] p. : il. ; 15 cm



Matèries: Educació intercultural ; Costums alimentaris ; Receptes culinàries
Àmbit:Balaguer
Cronologia:[2015]
Autors add.:Col·legi la Noguera. AMPA
Localització: B. Pública de Lleida


Enllaç permanent a aquest registre



6 / 662
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Cuina del Montsec : receptes tradicionals i saludables



Artesa de Segre : EAP Artesa de Segre, 2011
118 p. ; 16 cm
Receptes presentades en el 1r Concurs Gastronòmic d'Artesa de Segre.



Matèries: Costums alimentaris ; Guies gastronòmiques ; Receptes culinàries
Àmbit:Montsec, serra ; Noguera
Cronologia:[2011]
Autors add.:EAP Artesa de Segre
Localització: B. Pública de Lleida; Biblioteca Joan Maluquer i Viladot (Artesa de Segre); B. Pública Maria Barbal (Tremp)


Enllaç permanent a aquest registre



7 / 662
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Cocina de Balaguer / Josep M. Morell i Bitrià ; prólogo de Andreu Pané Utgés
Morell i Bitrià, Josep M.


Lleida : Milenio, 2007
207 p., [8] p. de làm. : il. col. ; 26 * 12 cm
L'autor és cap de cuina del restaurant Cal Morell de Balaguer (La Noguera). Títol original: Cuina per a homes.
ISBN 9788497432405



Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries ; Cuiners
Àmbit:Balaguer
Cronologia:[2007]
Autors add.:Pané Utgés, Andreu (Pr.)
Localització: B. Pública de Lleida


Enllaç permanent a aquest registre



8 / 662
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Plats i Olles. Menjar a la Balaguer medieval i moderna. Les receptes de l'exposició



[Balaguer] : Museu de la Noguera, 2003
11 p. : il. ; 21 * 12 cm

Des de l'edat mitjana conservem receptaris de cuina elaborats per experts cuiners que d'aquesta manera volien transmetre el seu saber a les noves generacions que treballaven en aquest ofici. Les receptes de l'exposició "Plats i olles. Menjar a la Balaguer medieval i moderna" han estat tretes dels següents textos antics: el Llibre del Sent Soví, que és el compendi de cuina més antic conegut a la península Ibèrica i data del segle XIV; el Llibre del Coch del Mestre Robert de Nola, que és el primer llibre imprès en català i que data de finals del segle XV - inicis segle XVI; el Libro del Arte de Cocina de Domingo Hernández de Maceras, cuiner del Colegio Mayor de Sant Salvador d'Oiviedo, que fou publicat l'any 1607; i Avisos y instrucciones per lo principiant Cuyner, que és del segle XVIII i que anava destinat a les cuines dels convents de l'ordre franciscana. Les receptes han estat adaptades pel cuiner Mateu Dolcet. (Museu de la Noguera).



Matèries: Exposicions culturals ; Catàlegs ; Costums alimentaris ; Receptes culinàries ; Edat mitjana ; Edat moderna
Àmbit:Balaguer
Cronologia:[1000 - 1800]
Autors add.:Dolcet, Mateu (Ed.)
Autors add.:Museu de la Noguera


Enllaç permanent a aquest registre



9 / 662
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
La Noguera / Restaurant del Remey Castell del Remey, Penelles



En: 193774 1a. Mostra de Cuina Lleidatana a Barcelona : plats presentats pels diferents restaurants a la Mostra. Lleida : Ribera & Rius, 1990. p. 69-79



Matèries: Mostres gastronòmiques ; Costums alimentaris ; Restaurants
Àmbit:Penelles
Cronologia:1990
Autors add.:Restaurant del Remey
Localització: B. Pública de Lleida; B. Margarida de Montferrat (Balaguer)


Enllaç permanent a aquest registre



10 / 662
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
1a. Mostra de Cuina Lleidatana a Barcelona : plats presentats pels diferents restaurants a la Mostra

Mostra de Cuina Lleidatana (1 : 1990 : Barcelona )


Lleida : Ribera & Rius, 1990
190 p. ; 20 cm
ISBN 8486999227

Conté:
- 193775   La Noguera.



Matèries: Mostres gastronòmiques ; Costums alimentaris ; Restaurants
Àmbit:Lleida, província ; Barcelona
Cronologia:1990
Localització: B. Pública de Lleida; B. Margarida de Montferrat (Balaguer)


Enllaç permanent a aquest registre



11 / 662
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Els Fogons de Lleida / Josep M. Morell i Bitrià ; portada i dibuixos interiors : Frederic Letamendi
Morell i Bitrià, Josep M.


9a ed.
Lleida : Dilagro, 2003
361 p. : il. ; 22 cm
ISBN 8472340732



Matèries: Guies gastronòmiques ; Tradicions populars ; Costums alimentaris
Àmbit:Lleida, província
Cronologia:[1500 - 2003]
Autors add.:Letamendi i Ollé, Frederic (Il·l.)
Localització: B. Pública de Lleida; B. Margarida de Montferrat (Balaguer)


Enllaç permanent a aquest registre



12 / 662
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Els Fogons de Lleida / Josep M. Morell i Bitrià ; il·lustració: Frederic Letamendi i Ollé
Morell i Bitrià, Josep M.


7a ed., rev. i amp.
Lleida : Dilagro, 1984
334 p. : il. ; 22 cm
ISBN 8472340732



Matèries: Guies gastronòmiques ; Tradicions populars ; Costums alimentaris
Àmbit:Lleida, província
Cronologia:[1500 - 1984]
Autors add.:Letamendi i Ollé, Frederic (Il·l.)
Localització: B. Pública de Lleida; B. Margarida de Montferrat (Balaguer)


Enllaç permanent a aquest registre



13 / 662
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Bolets : quadern de cuina / [guió: Pere Casals, Esther Fanlo, Xavier Castellà] ; [il·lustracions: Xavier Castellà]
Casals i Tortras, Pere


[Balaguer] : Museu Comarcal de la Noguera, 1990
[42] p. : il. ; 22 cm
ISBN 8450597463



Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries ; Bolets
Àmbit:Noguera
Cronologia:[1990]
Autors add.:Fanlo i Grasa, Esther ; Castellà i Collado, Xavier (Il·l.)
Autors add.:Museu Comarcal de la Noguera
Localització: B. Margarida de Montferrat (Balaguer)


Enllaç permanent a aquest registre



14 / 662
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Recull de receptes : Vallfogona de Balaguer / Dolors Molins [et al.]



Vallfogona de Balaguer : Associació de dones el Roser, 2019
121 p. : il. col. ; 21 cm



Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries
Àmbit:Vallfogona de Balaguer
Cronologia:[2019]
Autors add.:Molins, Dolors
Autors add.:Associació de dones el Roser de Vallfogona de Balaguer
Localització: B. Pública de Lleida


Enllaç permanent a aquest registre



15 / 662
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
La Confitura a la Catalunya moderna / Marta Manzanares Mileo, Maria Àngels Pérez Samper
Manzanares Mileo, Marta


En: 193121 Sucre i societat ; Sabaté, Flocel (Ed.). Lleida : Pagès, 2017


1700C.



Matèries: Edat moderna ; Societat ; Costums alimentaris ; Sucrers
Àmbit:Catalunya
Cronologia:[1500 - 1800]
Autors add.:Pérez Samper, Maria dels Àngels
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat de Lleida


Enllaç permanent a aquest registre



16 / 662
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Noves lectures, antigues històries sobre la dolçor a l'edat mitjana / Guillem Rosselló Bordoy
Rosselló Bordoy, Guillem


En: 193121 Sucre i societat ; Sabaté, Flocel (Ed.). Lleida : Pagès, 2017



Matèries: Edat mitjana ; Costums alimentaris ; Sucrers ; Fonts documentals
Àmbit:Catalunya ; Balears, illes ; País Valencià
Cronologia:[500 - 1500]
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat de Lleida


Enllaç permanent a aquest registre



17 / 662
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Taller de cuina marinera de Vilanova i la Geltrú : receptari / ressenya de Vicenç Roca i Garrigó
Roca i Garrigó, Vicenç


En: Gran Penedès. Vilafranca del Penedès, núm. 58 (març 1998), p. 43 (Bibliografia penedesenca
Ressenya de:
. Taller de cuina marinera de Vilanova i la Geltrú : Xavier Virella i Torras (recopilació), 1997



Matèries: Ressenyes ; Costums alimentaris ; Receptes culinàries
Àmbit:Vilanova i la Geltrú
Cronologia:[1997]
Localització: Biblioteca-Arxiu de l'Institut d'Estudis Penedesencs; Institut Ramon Muntaner; Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat Rovira i Virgili; Biblioteca Terra Baixa (El Vendrell); B. Pública de Tarragona


Enllaç permanent a aquest registre



18 / 662
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Sobre l'etimologia de la paraula "Xató" / Rafel Pujol i Marigot
Pujol i Marigot, Rafel


En: Gran Penedès. Vilafranca del Penedès, núm. 54 (abril 1997), p. 3 (Col·laboracions



Matèries: Etimologia ; Costums alimentaris
Àmbit:Alt Penedès ; Baix Penedès ; Garraf
Cronologia:[1997]
Localització: Biblioteca-Arxiu de l'Institut d'Estudis Penedesencs; Institut Ramon Muntaner; Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat Rovira i Virgili; Biblioteca Terra Baixa (El Vendrell); B. Pública de Tarragona


Enllaç permanent a aquest registre



19 / 662
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Pallars terra de corder / direcció editorial: Ajuntament de Tremp i Montanyanes ; pròleg de: Maria Barbal i Toni Massanés ; fotografies : Jordi Peró i Ferran Castrillo



[Tremp] : Ajuntament de Tremp : Garsineu Edicions, 2019
145 p. : il. col. ; 23 cm
Conté: bloc1, Les persones i els ramats ; bloc 2, La cuina del corder des del Pallars Jussà. Textos bloc 1: equip tècnic de l'Ajutament de Tremp i montanyanes. Treball de recerca Noemí Ruidor, textos bloc 2: Fundació Alícia i Carnissers/es i restauradors/es del Pallars Jussà ; fotografies Bloc 1: Jordi Peró, fotografies Bloc 2: Ferran Castrillo.



Matèries: Bestiar oví i cabrum ; Races autòctones ; Ramaderia ; Societat rural ; Transhumància ; Costums alimentaris
Àmbit:Pallars Jussà
Cronologia:[0000 - 2019]
Autors add.:Barbal, Maria (Pr.) ; Massanés, Toni (Pr.) ; Peró, Jordi (Il·l.) ; Castrillo, Ferran (Il·l.)
Autors add.:Ajuntament de Tremp ; Fundació Alícia
Localització: B. Pública de Lleida; B. Municipal (La Pobla de Segur); B. Pública Maria Barbal (Tremp)


Enllaç permanent a aquest registre



20 / 662
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
De ruta pels xatós : (...) Vilanova i la Geltrú, El Vendrell, Sitges, Vilafranca del penedès, Sant Pere de Ribes, Cubelles, Cunit i Calafell



En: Diari de Vilanova / Diari del Baix Penedès (25 gener 2002 (suplement 16 p. : il. ; 42 cm))



Matèries: Costums alimentaris ; Mostres gastronòmiques ; Guies
Àmbit:Garraf ; Alt Penedès ; Baix Penedès
Cronologia:2002
Localització: B. Pública de Tarragona


Enllaç permanent a aquest registre



pàgina 1 de 34
anar a la pàgina                         

Base de dades  FONS : Formulari avançat

   
Cercar:
en el camp:
 
1     
2   
3