português | english | français | català

logo

Búsqueda en la base de datos

Base de datos:
fons
Buscar:
RECEPTES CULINARIES []
Referencias encontradas:
Mostrando:
1 .. 20   en el formato [Estandar]
página 1 de 22
ir a la página                         


1 / 429
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Taller de cuina marinera de Vilanova i la Geltrú : celebrat els dies 7,14, 21 i 28 de juny de 1997 : receptari



[Vilanova i la Geltrú] : Penya Filatèlica : Institut d'Estudis Penedesencs, 1997
119 p. : il. ; 21 * 10 cm



Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries ; Peixos ; Mostres gastronòmiques
Àmbit:Vilanova i la Geltrú
Cronologia:[1997]
Autors add.:Institut d'Estudis Penedesencs ; Penya Filatèlica de Vilanova i la Geltrú
Localització: Biblioteca de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



2 / 429
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Garrigues, Urgell : la cuina comarca a comarca / amb receptes de: Benet Gili, [et al.]



[Sant Andreu de la Barca] : Ciro, [2005]
119 p. : il. col. ; 20 cm (Guies gastronòmiques de Catalunya, 11) 
ISBN 8460966895



Matèries: Receptes culinàries ; Costums alimentaris ; Guies gastronòmiques
Àmbit:Garrigues ; Urgell
Cronologia:[2005]
Autors add.:Gili, Benet
Localització: Biblioteca Municipal d'Altafulla; B. Margarida de Montferrat (Balaguer); Bibliobús Garrigues-Segrià; B. Comarcal (Blanes); B. Marquès d'Olivart (Les Borges Blanques); B. Municipal de la Bisbal del Penedès; B. Municipal (Cambrils); B. Municipal Pere Carner (Calonge); B. Municipal Bibliocreixell (Creixell); B. Mossèn Ramon Muntanyola (l'Espluga de Francolí); B. Pública de Lleida; B. Municipal de Lloret de Mar; B. Municipal Mestra Maria Rafecas (Llorenç del Penedès); B. Popular (Palafrugell); B. Central Xavier Amorós (Reus); B. Municipal (Roda de Berà); B. Sebastià Juan Arbó (Sant Carles de la Ràpita); B. Octavi Viader i Margarit (Sant Feliu de Guíxols); B. Pública de Tarragona; Biblioteca Marcel·lí Domingo (Tortosa); B. dels Muntells Josep Sancho Subirats (Sant Jaume d'Enveja)


Enllaç permanent a aquest registre



3 / 429
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Les Cuines de les terres de Lleida : Les Garrigues / Enric Ribera i Gabandé
Ribera i Gabandé, Enric


Alcoletge : Ribera & Rius, 1998
111 p. ; 19 cm (Col·leccionable, 8) 
ISBN 8489426368



Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries
Àmbit:Garrigues
Cronologia:1998
Localització: B. Marquès d'Olivart (Les Borges Blanques)


Enllaç permanent a aquest registre



4 / 429
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Fra Sever d'Olot, un gran gurmet barroc / Jaume Fàbrega
Fàbrega, Jaume


En: Revista de Girona. Girona, núm. 323 (novembre-desembre 2020), p. 64-65 (Les coses delitables


Matèries: Clergues ; Receptes culinàries ; Fonts documentals ; Costums alimentaris ; Edat moderna
Matèries: Sever d'Olot, Fra
Àmbit:Olot ; Catalunya
Cronologia:[1600 - 1700]
Accés: https://www.raco.cat/index.php/RevistaGirona/article/view/375676
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; Universitat de Lleida


Enllaç permanent a aquest registre



5 / 429
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Francesc Burgués : un gironí a la cort de Madrid durant el Barroc / text: Jaume Fàbrega
Fàbrega, Jaume


En: Revista de Girona. Girona, núm. 322 (setembre-octubre 2020), p. 44-45 : il. (Les coses delitables


Matèries: Fonts documentals ; Cuiners ; Pastissers ; Comerciants ; Receptes culinàries
Àmbit:Girona ; Madrid
Cronologia:[1650 - 1750]
Accés: https://raco.cat/index.php/RevistaGirona/article/view/374104
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; Universitat de Lleida


Enllaç permanent a aquest registre



6 / 429
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Un Manual d'adrogueria i confiteria de can Janer de Santa Coloma de Farners (segles XVIII-XIX) / Pep Vila
Vila i Medinyà, Pep


En: Quaderns de la Selva : Revista del Centre d'Estudis Selvatans. Santa Coloma de Farners, núm. 32 (2020) , p. 93-107 : il. (Estudis
Notes a peu de pàgina. Resums en català i anglès.

Ramon Monràs, Gaspar i Josep Janer administraren des de la segona meitat del segle XVIII fins a la Guerra civil un negoci d'adrogueria i confiteria al carrer Major de Santa Coloma de Farners. L'establiment conservava un receptari manuscrit dels segles XVIII-XIX, que recollia definicions, fórmules i receptes de totes dues especialitats i que ha pervingut fins al dia d'avui. L'estudi de la llibreta que el conté permet reconstruir quines drogues, confitats, dolços, aigües i altres especialitats de la casa hipotèticament es podien treballar, vendre i consumir a Santa Coloma i rodalies.



Matèries: Botigues i comerços ; Adroguers ; Pastissers ; Fonts documentals ; Receptes culinàries ; Manuscrits
Matèries: Monràs, Ramon ; Janer, Gaspar ; Janer, Josep
Matèries:Confiteria Monràs
Àmbit:Santa Coloma de Farners
Cronologia:[1701 - 1850]
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat Rovira i Virgili; Universitat Pompeu Fabra; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Institut Ramon Muntaner


Enllaç permanent a aquest registre



7 / 429
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
La Taula de Nadal / Dora Santamaria, Lluís Ball-Llosera, Lluïsa Valls, [et al.]
Puigvert, Joaquim


En: Tosquija : Revista del municipi de Vilobí d'Onyar. Vilobí d'Onyar, Núm. 67 (desembre 2003), p. 19-35 : il. (Dossier


Matèries: Nadal ; Costums alimentaris ; Receptes culinàries ; Baixa edat mitjana
Àmbit:Vilobí d'Onyar
Cronologia:1520; 2003
Autors add.:Santamaria i Colomer, Dora ; Ball-llosera i Pol, Lluís ; Valls, Lluïsa
Accés: https://www.bibgirona.cat/pandora/viewer.vm?id=0000293336&page=1&search=&lang=ca&view=hemerotecaVilobi [Exemplar complet]
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Carles Rahola (Girona); B. Municipal Can Roscada (Vilobí d'Onyar)


Enllaç permanent a aquest registre



8 / 429
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Tres receptes de rebosteria blanenca del segle XIX / per Pep Vila
Vila i Medinyà, Pep


En: Blanda : publicació de l'Arxiu Municipal de Blanes. Blanes, núm. 19 (2017) , p. 121-124 : il. (Recerques, 05) 


Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries ; Arxius històrics ; Fonts documentals
Àmbit:Blanes
Cronologia:[1800 - 1900]
Accés: https://www.blanes.cat/docweb/blanda19 [Exemplar complet]
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat de Girona; Arxiu Històric de Sabadell; Universitat Pompeu Fabra; B. Comarcal (Blanes)


Enllaç permanent a aquest registre



9 / 429
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Cuina de mar i muntanya : Costa Brava Sud / Jordi Tresserras Juan
Tresserras Juan, Jordi


Sant Vicenç de Castellet : Farell Editors, 2020
378 p. : il. ; 24 cm
Bibliografia. Índex de plats.
ISBN 9788417116330

Aquest llibre és un dels estudis més complets de la cuina de mar i muntanya de la Costa Brava Sud (La Selva). Inclou receptes dels darrers dos cents anys, moltes d'elles inèdites que provenen de receptaris familiars, manuscrits o de transmissió oral, que s'han transmès de generació en generació. (Editorial).



Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries
Àmbit:Selva ; Costa Brava
Cronologia:[1800 - 2020]
Localització: B. Manuel Vilà i Dalmau (Tossa de Mar)


Enllaç permanent a aquest registre



10 / 429
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Del conreu de la terra i la pesca al turisme / Maria Assumpció Comas i Moré
Comas i Moré, Maria Assumpció


Lloret de Mar : Club Marina, 2001
365 p. : il. ; 24 cm (Club Marina Casinet, 13) 
Inclou: Les receptes de Maria Ruscalleda.



Matèries: Turisme ; Pesca ; Costums alimentaris ; Receptes culinàries
Àmbit:Lloret de Mar
Cronologia:[2001]
Autors add.:Club Marina Casinet de Lloret de Mar
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Municipal de Lloret de Mar; B. Comarcal (Blanes)


Enllaç permanent a aquest registre



11 / 429
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Ens mengem el món : els pares i les mares de l'Institut Escola ens posem als fogons



Lloret de Mar : AMPA de l'Institut Escola de Lloret de Mar, [2016]
75 p. : il. col. ; 21 cm
Enquadernat en espiral.



Matèries: Receptes culinàries ; Associacions escolars
Àmbit:Lloret de Mar
Cronologia:2016
Autors add.:Institut Escola de Lloret de Mar. Associació de mares i pares d'alumnes
Localització: B. Municipal de Lloret de Mar


Enllaç permanent a aquest registre



12 / 429
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Els Nostres peixos : captura i experiències / Joan Sala i Lloberas
Sala i Lloberas, Joan


[Lloret de Mar] : La Costa Publicacions, 2008
204 p. : il. ; 24 cm (Ítaca, 3) 



Matèries: Pesca ; Peixos ; Sistemes de pesca ; Receptes culinàries
Àmbit:Lloret de Mar
Cronologia:[2008]
Localització: Biblioteca de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



13 / 429
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
II Mostra de Cuina Lloretenca / [organitza: Patronat Municipal de Turisme]

Mostra de Cuina Lloretenca (2a : 1991 : Lloret de Mar )


Lloret de Mar : Patronat Municipal de Turisme, DL 1991
27 p. ; 21 cm
Recull de menús de la II Mostra de Cuina Lloretenca que es va celebrar el 25, 26 i 27 de setembre de 1991.



Matèries: Mostres gastronòmiques ; Receptes culinàries ; Costums alimentaris
Àmbit:Lloret de Mar
Cronologia:1991
Autors add.:Ajuntament de Lloret de Mar. Patronat Municipal de Turisme
Localització: B. Carles Rahola (Girona)


Enllaç permanent a aquest registre



14 / 429
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Cuina de Tossa : la història, les receptes / David Moré Aguirre, Josep S. Cullell Codina (coordinadors) ; Carme Tenedor Sallés (transcripció de receptes)



2a ed.
Tossa : Ajuntament de Tossa de Mar, Arxiu Municipal, Dept. Festes i Tradicions, 2011
137 p. : il. ; 23 cm
Inclou: La cuina de Tossa en la literatura.



Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries ; Tradicions populars ; Literatura
Àmbit:Tossa de Mar
Cronologia:[0000 - 2003]
Autors add.:Moré Aguirre, David (Ed.) ; Cullell i Codina, Josep Salvador (Ed.) ; Tenedor Sallés, Carme (Ed.)
Autors add.:Arxiu Municipal de Tossa de Mar ; Ajuntament de Tossa de Mar
Localització: Biblioteca de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



15 / 429
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Cuina de Tossa : la història, les receptes / David Moré Aguirre, Josep S. Cullell Codina (coordinadors) ; Carme Tenedor Sallés (transcripció de receptes)



Tossa : Ajuntament de Tossa de Mar, Arxiu Municipal, Dept. Festes i Tradicions, 2003
147 p. (algunes pleg.) : il. ; 22 * 13 cm
Inclou: La cuina de Tossa en la literatura.



Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries ; Tradicions populars ; Literatura
Àmbit:Tossa de Mar
Cronologia:[0000 - 2003]
Autors add.:Moré Aguirre, David (Ed.) ; Cullell i Codina, Josep Salvador (Ed.) ; Tenedor Sallés, Carme (Ed.)
Autors add.:Arxiu Municipal de Tossa de Mar ; Ajuntament de Tossa de Mar
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Comarcal (Blanes); B. Carles Rahola (Girona); B. Modest Salse i Camarasa (Hostalric); B. Manuel Vilà i Dalmau (Tossa de Mar)


Enllaç permanent a aquest registre



16 / 429
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Camil·la cuinera de Tossa / Jaume Pol Girbal ; pròleg de Josep Maria Ainaud de Lasarte ; fotografies de Josep-Ll. Herrero ; il·lustracions de J.M. Vayreda i Canadell
Pol i Girbal, Jaume


[Tossa de Mar] : [els autors], [1988]
191 p. : il. ; 25 cm
ISBN 8440419937



Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries ; Cuineres
Àmbit:Tossa de Mar
Cronologia:[1988]
Autors add.:Ainaud de Lasarte, Josep Maria (Pr.) ; Herrero, Josep Lluís (Il·l.) ; Vayreda i Canadell, J.M. (Il·l.)
Localització: B. Municipal (La Bisbal d'Empordà); B. Manuel Vilà i Dalmau (Tossa de Mar)


Enllaç permanent a aquest registre



17 / 429
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Els Colors de la ratafia / Anna Selga i Martí
Selga i Martí, Anna


Santa Coloma de Farners : Ajuntament de Santa Coloma de Farners : Diputació de Girona, 2014
143 p. : il. col. ; 20 cm
ISBN 9788461724161



Matèries: Licors i aiguardents ; Costums alimentaris ; Receptes culinàries ; Artesania ; Botànica ; Vegetació
Àmbit:Santa Coloma de Farners ; Guilleries
Cronologia:[0000 - 2014]
Autors add.:Ajuntament de Santa Coloma de Farners ; Diputació de Girona
Localització: B. Joan Vinyoli (Santa Coloma de Farners)


Enllaç permanent a aquest registre



18 / 429
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
La Festa de la ratafia : 25 anys : [història de la festa, consells per fer una bona ratafia, receptes de cuina amb ratafia, 1982-2006] / Marc Alsina i Moreno
Alsina i Moreno, Marc


Santa Coloma de Farners : La Trona, 2006
161 p. : il. col. ; 23 * 25 cm
ISBN 8493520349



Matèries: Licors i aiguardents ; Festes populars ; Receptes culinàries ; Tradicions populars
Àmbit:Santa Coloma de Farners
Cronologia:1982 - 2006
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Carles Rahola (Girona); B. Joan Vinyoli (Santa Coloma de Farners); B. Comarcal (Blanes); B. Carles Fontseré (Porqueres)


Enllaç permanent a aquest registre



19 / 429
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Cuinat a les Guilleries : [treball de recerca] / Escola dÀdults de Sant Hilari Sacalm



[S.l.] : [s.n.], 200?
33 p. : il. ; 23 cm
Fitxes plastificades.



Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries
Àmbit:Sant Hilari Sacalm ; Guilleries
Cronologia:[200?]
Autors add.:Escola d'Adults de Sant Hilari Sacalm
Localització: B. Municipal de Sant Hilari Sacalm


Enllaç permanent a aquest registre



20 / 429
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
La Cuina d'Hostalric



Hostalric : Ajuntament, [200?]
19 p. : il. ; 18 cm



Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries
Àmbit:Hostalric
Cronologia:[200?]
Autors add.:Ajuntament d'Hostalric
Localització: B. Modest Salse i Camarasa (Hostalric)


Enllaç permanent a aquest registre



página 1 de 22
ir a la página                         

Base de datos  fons : Formulario avanzado

   
Buscar:
en el campo:
 
1     
2   
3