português | english | français | català

logo

Búsqueda en la base de datos

Base de datos:
fons
Buscar:
CUINERS []
Referencias encontradas:
Mostrando:
1 .. 20   en el formato [Estandar]
página 1 de 4
ir a la página            


1 / 74
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Cocina de Balaguer / Josep M. Morell i Bitrià ; prólogo de Andreu Pané Utgés
Morell i Bitrià, Josep M.


Lleida : Milenio, 2007
207 p., [8] p. de làm. : il. col. ; 26 * 12 cm
L'autor és cap de cuina del restaurant Cal Morell de Balaguer (La Noguera). Títol original: Cuina per a homes.
ISBN 9788497432405



Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries ; Cuiners
Àmbit:Balaguer
Cronologia:[2007]
Autors add.:Pané Utgés, Andreu (Pr.)
Localització: B. Pública de Lleida


Enllaç permanent a aquest registre



2 / 74
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Giorgio y Sabine : una vida por el arte / textos: Julián Peiró ; fotografias: Mavi Arsalaguet, Giorgio Serafini
Peiró, Julià


[S.l.] : [s.n.], 2014
221 p. : il. col. ; 21 cm



Matèries: Restaurants ; Cuiners ; Biografia ; Exposicions artístiques
Matèries: Serafini, Giorgio
Matèries:Giorgio. Restaurant
Àmbit:Calafell
Cronologia:[1963 - 2014]
Autors add.:Arsalaguet, Mavi (Il·l.)
Localització: B. Ventura Gassol (Calafell)


Enllaç permanent a aquest registre



3 / 74
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Giorgio : mucho más que un gran restaurante / Julián Peiró ; fotografias : Mavi Arsalaguet
Peiró, Julià


[S.l.] : Redgraf, 2010
172 p. : il. col. ; 21 cm



Matèries: Restaurants ; Costums alimentaris ; Cuiners
Matèries: Serafini, Giorgio
Matèries:Giorgio. Restaurant
Àmbit:Calafell
Cronologia:2010
Autors add.:Arsalaguet, Mavi (Il·l.)
Localització: B. Ventura Gassol (Calafell); Biblioteca Terra Baixa (El Vendrell)


Enllaç permanent a aquest registre



4 / 74
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Dels fogons de joaquim lleonart en surt, ara, un llibre ben amanit / Joan-Ramon Cort Salvat, Josep M. Toda Serra
Cort Salvat, Joan-Ramon


En: Lo Floc : revista del Centre d'Estudis Riudomencs Arnau de Palomar. Riudoms. Any XIX, núm. 154-5 (octubre-març 1997-1998), p. 12-13 (Gastronomia
Ressenya de:
. Els Fogons d'en Quim / Joaquim Lleonart. Mont-roig del Camp : Llibreria Monpapers, 1998


Matèries: Ressenyes ; Costums alimentaris ; Receptaris ; Cuiners ; Literatura ; Arts visuals
Matèries: Lleonart Bonete, Joaquim (1945-....)
Àmbit:Sants - Barcelona ; Riudoms
Cronologia:[1945 - 1997]
Autors add.:Toda i Serra, Josep M.
Accés: https://www.raco.cat/index.php/LoFloc/article/view/310291
Localització: Biblioteca de Catalunya; Institut Ramon Muntaner; B. Pública de Tarragona; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



5 / 74
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
LABulligrafía : el Archivo Museo de Ferran Adrià / Maria Rosario Andrío Esteban
Andrío Esteban, María Rosario


En: Archivamos : boletin ACAL. Valladolid, núm. 109 (Septiembre 2018), p. 48-51 (Culturas


Matèries: Cuiners ; Arxius particulars ; Museus especialitzats ; Costums alimentaris ; Projectes
Matèries: Adrià Acosta, Ferran (1962-....)
Matèries:LaBulligrafia
Àmbit:Barcelona
Cronologia:2018; 2022
Accés: https://dialnet.unirioja.es/servlet/articulo?codigo=6573482


Enllaç permanent a aquest registre



6 / 74
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
"Cisquet, fes plats" / Joan Pinsach, text
Pinsach, Joan


En: Gavarres. Cassà de la Selva, núm. 33 (primavera-estiu 2018), p. 84-85 : il. (Patrimoni. Gastronomia) 

En Francesc Benaiges, de Palamós, ens descobreix secrets de la cuina de barca, un conjunt prodigiós de solucions culinàries per saciar la gana dels mariners en mar.


Matèries: Vaixells de pesca ; Costums alimentaris ; Cuiners ; Pescadors
Matèries: Benaiges Gambrich, Francesc (1931-....)
Àmbit:Ametlla de Mar, l' ; Palamós
Cronologia:[1931 - 2018]
Accés: https://goo.gl/o13mpZ [Exemplar complet (accés restringit)]
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; B. Sala de Lectura Miquel Pairolé (Quart); B. Municipal (La Bisbal d'Empordà); B. Ramon Bordas i Estragués (Castelló d'Empúries)


Enllaç permanent a aquest registre



7 / 74
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Amaré : cuina de Roquetes / Joan Amaré Ramon
Amaré Ramon, Joan


[Tortosa] : Tartaruga, 2013
165 p. ; 17 cm (La Cuina senzilla, 7) 
ISBN 9788494109812



Matèries: Receptes culinàries ; Cuiners ; Restaurants ; Costums alimentaris
Àmbit:Roquetes
Cronologia:[2013]
Localització: B. Delta de l'Ebre (Deltebre); B. Mercè Lleixà (Roquetes); B. Pública de Tarragona; Biblioteca Marcel·lí Domingo (Tortosa)


Enllaç permanent a aquest registre



8 / 74
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Benvingut Aligué i Torras / Jordi Sardans ; fotos: Francesc Rubí
Sardans i Farràs, Jordi


En: El Pou de la Gallina. Manresa, núm. 200 (juny 2005), p. 42-46 : il.



Matèries: Entrevistes ; Restaurants ; Cuiners ; Empreses familiars
Matèries: Aligué i Torras, Benvingut
Matèries:Restaurant Aligué de Manresa
Àmbit:Manresa
Cronologia:[2005]
Autors add.:Rubí i Casals, Francesc (Il·l.)
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat Autònoma de Barcelona; B. del Casino (Manresa); B. Ateneu Les Bases (Manresa); B. Sant Valentí (Navarcles); B. Sant Fruitós de Bages; B. Cal Gallifa (Sant Joan de Vilatorrada); B. d'Artès; B. Pare Ignasi Casanovas (Santpedor)


Enllaç permanent a aquest registre



9 / 74
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Jordi Cruz Mas / Jordi Sardans ; Fotos: Francesc Rubí
Sardans i Farràs, Jordi


En: El Pou de la Gallina. Manresa, núm. 235 (setembre 2008), p. 29-32 : il. (L'Entrevista


Matèries: Entrevistes ; Biografia ; Cuiners ; Restaurants
Matèries: Cruz i Mas, Jordi (1978-....)
Àmbit:Manresa ; Catalunya
Cronologia:1978 - 2008
Autors add.:Rubí i Casals, Francesc (Il·l.)
Accés: http://www.elpou.cat/uploads/pdfs/pou_setembre_08.pdf [Exemplar complet]
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat Autònoma de Barcelona; B. del Casino (Manresa); B. Ateneu Les Bases (Manresa); B. Sant Valentí (Navarcles); B. Sant Fruitós de Bages; B. Cal Gallifa (Sant Joan de Vilatorrada); B. d'Artès; B. Pare Ignasi Casanovas (Santpedor)


Enllaç permanent a aquest registre



10 / 74
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Carles Barneda



En: El Foradot. Montblanc, núm. 96 (octobre 2016), p. 20-22 : il. (L'Entrevista



Matèries: Entrevistes ; Restaurants ; Cuiners
Matèries: Barneda, Carlos (1975-....)
Matèries:Sant Francesc Restaurant
Àmbit:Montblanc ; Conca de Barberà
Cronologia:[2015 - 2016]
Localització: UAB: Sibhil·la; Biblioteca de Catalunya; Universitat Rovira i Virgili; B. Pública de Tarragona


Enllaç permanent a aquest registre



11 / 74
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Centre d'arts culinàries, Taradell [Fitxer informàtic] / Marta Arranz Molet ; [dirigida per: Lluís Vives Vergara, Francesc Bacardit i Segués, Ignasi Sanfeliu Arboix, Maria Lluïsa Sánchez]
Arranz Molet, Marta


2013
Dirigida per: Vives Vergara, Luis; Bacardit i Segués, Francesc; Sanfeliu Arboix, Ignasi. Universitat Politècnica de Catalunya. Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona. Departament de Projectes Arquitectònics, 2013
1 recurs electrònic
Projecte final de carrera (Arquitectura).

Es proposa un centre de formació avançada de cuina, creant oportunitats en l'àmbit de la investigació i donant a conèixer tradició gastronòmica del lloc. Conservem la torre i les dues naus mes pròximes al riu. L'estratègia de rehabilitació es intervenir el mínim possible i es proposa una ampliació que absorbeixi la major part del programa mes complex com són les cuines, construint una nau paral·lela lleugerament separada de l'existent. Aquesta nau quedarà semi oculta darrera d'un mur que tancarà tot el perímetre d'aquesta ampliació aixecant-se en un punt per a definir l'accés. Formalment dona una resposta a l'entorn vinculant-se al lloc i creant una continuïtat amb la construcció existent. Una manera de vestir, protegir i generar un espai agradable a l'interior.


Matèries: Projectes d'arquitectura ; Arquitectura ; Ensenyament professional ; Escoles tècniques ; Costums alimentaris ; Cuiners
Àmbit:Taradell
Cronologia:[2013]
Autors add.:Vives Vergara, Luis (Dir.) ; Bacardit i Segués, Francesc (Dir.) ; Sanfeliu Arboix, Ignasi (Dir.)
Accés: http://hdl.handle.net/2099.1/18909
Localització: Universitat Politècnica de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



12 / 74
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Els Fogons de Queralt. Entrevista a Miquel Màrquez / Balma Badal Díez
Badal Díez, Balma


En: L'Erol : revista cultural del Berguedà. Berga. Any 35, núm. 129-130 (tardor-hivern 2016), p. 175-179 (Mirades i records
Número monogràfic: "Queralt, un paisatge patrimoni".


Matèries: Entrevistes ; Cuiners ; Hostals i fondes ; Santuaris
Matèries: Màrquez i Moya, Miquel (1945-....)
Matèries:Santuari de Queralt de Berga
Àmbit:Berga
Cronologia:[1945 - 2016]
Accés: http://www.raco.cat/index.php/Erol/article/view/319859/417105
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat Autònoma de Barcelona; Institut Ramon Muntaner; B. Ramon Vinyes i Cluet (Berga); B. Guillem de Berguedà (Puig-reig)


Enllaç permanent a aquest registre



13 / 74
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Avisos o sien reglas sencillas a un principiant cuyner ó cuynera adaptadas á la capacitat dels menos instruis / Felip Cirera (Felip de Palàcio) ; Estudi, edició i notes a cura de Montse Angelats, Pep Vila
Cirera i Manovens, Felip


En: Annals de l'Institut d'Estudis Gironins. Girona. Vol. 43 (2002)  (Edat moderna i contemporània
Notes a peu de pàgina. Bibliografia. Inclou transcripció de les 71 receptes.


Matèries: Costums alimentaris ; Aliments ; Receptes culinàries ; Cuiners ; Palaus episcopals ; Biografia
Matèries: Cirera i Manovens, Felip (1794-1864)
Àmbit:Barcelona ; Vic ; Catalunya
Cronologia:1794 - 1864
Autors add.:Angelats, Montse (Ed.) ; Vila i Medinyà, Pep (Ed.)
Accés: http://www.raco.cat/index.php/AnnalsGironins/article/view/54475/63515
Localització: Biblioteca de Catalunya; Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona; Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat de Lleida; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



14 / 74
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
L'Únic soldat : memòries de Josep Teixidó i Dachs / edició a cura de Santi Ponce i Vivet, Joan Vilamala i Terricabras
Teixidó i Dachs, Josep


Folgueroles : Ajuntament de Folgueroles, 2010
183 p. : il. ; 21 cm (El Rastell, 2) 
A la portada: "Amb el suport de UVIC, Universitat de Vic".
ISBN 9788493760595

Es tracta de les memòries que va escriure aquest folguerolenc durant el seu exili a Mèxic, on va morir el 1996. Les memòries les va escriure ja de gran, amb relats dels fets i reflexions a l'entorn de la vida política, la contesa bèl·lica i la postguerra a l'exili, que abasten gairebé mig segle de vida.



Matèries: Memòries ; Biografia ; Cuiners ; Soldats ; Guerra civil espanyola ; Postguerra ; Exili
Matèries: Teixidó i Dachs, Josep (1915-1996)
Àmbit:Folgueroles ; Catalunya ; Mèxic
Cronologia:[1915 - 1996]
Autors add.:Ponce i Vivet, Santi (Ed.) ; Vilamala i Terricabres, Joan (Ed.)
Autors add.:Ajuntament de Folgueroles ; Universitat de Vic
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat de Barcelona; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya; B. Joan Triadú (Vic); B. del Casino (Manresa)


Enllaç permanent a aquest registre



15 / 74
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
La nova cuina de Balaguer : receptes de Cal Xirricló / Jordi Gabriel Jové Campillo, Marc Lorés Panadés
Jové Campillo, Jordi Gabriel


Lleida : Pagès, 2016 (Catxipanda, 25) 
ISBN 9788499757360

Aquest llibre recull algunes de les moltes receptes que des dels fogons de Cal Xirricló elaborem dia a dia. Receptes de tradició i contemporànies. És un compendi de la passió de dos joves cuiners que a l'empara de Francesc Molins i la seva mare Rosa Rúbies, han estimat la cuina d'aquí i d'arreu i amb convicció han fet créixer un projecte personalíssim de la cuina ben feta, amb arrels i amb amor per l'ofici. Aquestes receptes us duran el record de la cuina d'abans i us portaran a una cuina d'ara on sucumbireu a la passió per la gastronomia, entesa com aquella art efímera que és. I bon profit! Jordi G. Jové (1982). Lleidatà inquiet i molt actiu en tot els àmbits culinaris i amant de la divulgació gastrònomica. Gran coneixedor de la cuina de l'avia i de les més últimes tecnologies juntament amb una herència per la prosa que li ha permès conduir i col·laborar en diferents mitjans. Disposant tot els seu do i coneixements al servei de Cal Xirricló. Marc Lorés (1984). Lleidatà de socarrel i rodamón. Ha cuinat en molts i diversos restaurants d'arreu del món, on ha après l'ofici i ha desenvolupat una creativitat desbordant que cada dia sorpren a totes aquelles persones que gaudeixen de la cuina de Cal Xirricló. És la part artística d'una cuina feta amb el cor i la puresa d'un cuiner de límits inabastables. (Editorial).



Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries ; Restaurants ; Cuiners
Matèries:Cal Xirricló de Balaguer
Àmbit:Balaguer
Cronologia:[2016]
Autors add.:Lorés Panadés, Marc
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Guillem Viladot (Agramunt); Biblioteca Pública (Albesa); B. Josep Lladonosa i Pujol (Alguaire) (Llegat Lladonosa); Biblioteca Ramon Berenguer IV (Almenar); Biblioteca Sant Bartomeu (Alpicat); B. Margarida de Montferrat (Balaguer); Biblioteca Joan Maluquer i Viladot (Artesa de Segre); Biblioteca Municipal Isidor Cònsul (Bellpuig); B. Berenguer de Bellvís (Bellvis); B. Marquès d'Olivart (Les Borges Blanques); B. Valeri Serra i Boldú (Castellserà); B. Joan Duch (Juneda); B. Salvador Espriu (Linyola); B. Pública de Lleida; B. Comarcal Jaume Vila (Mollerussa); B. Central Comarcal (Tàrrega); B. Guillem Viladot (Agramunt)


Enllaç permanent a aquest registre



16 / 74
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Deu anys de cuina del bolet / Carles Fígols Company
Fígols Company, Carles


En: L'Erol : revista cultural del Berguedà. Berga. Any 30, núm. 109 (tardor 2011), p. 36-37: il (Dossier. Bolets


Matèries: Costums alimentaris ; Bolets ; Certàmens ; Cuiners ; Restaurants
Àmbit:Berguedà
Cronologia:[1993 - 2011]
Accés: http://www.raco.cat/index.php/Erol/article/view/246338/345192
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat Autònoma de Barcelona; Institut Ramon Muntaner; B. Ramon Vinyes i Cluet (Berga); B. Guillem de Berguedà (Puig-reig)


Enllaç permanent a aquest registre



17 / 74
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Miquel Màrquez "ens hem de distingir per la qualitat dels nostres productes" / Jordi Puntas Calveras
Puntas i Calveras, Jordi


En: L'Erol : revista cultural del Berguedà. Berga. Any 24, núm. 84 (primavera 2005), p. 40-41 : il. (Dossier
Número monogràfic: Productes alimentaris berguedans. Notes.


Matèries: Entrevistes ; Cuiners ; Restaurants ; Costums alimentaris ; Aliments
Matèries: Màrquez i Moya, Miquel (1945-....)
Matèries:Restaurant Sala de Berga
Àmbit:Berga
Cronologia:[2005\}
Accés: http://www.raco.cat/index.php/Erol/article/view/175304/251635
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat Autònoma de Barcelona; Institut Ramon Muntaner; B. Ramon Vinyes i Cluet (Berga); B. Guillem de Berguedà (Puig-reig)


Enllaç permanent a aquest registre



18 / 74
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
El Gust d'abans / Joan Manuel Jimeno ; dibuixos de Carmen Pons



Sitges : Grup d'Estudis Sitgetans, 2007
116 p. : il. ; 24 cm (Estudis sitgetans. Calaix de sastre, 1) 
Bibliografia. Índex. Apèndix.

Conjunt de 77 receptes del cuiner sitgetà Joan Manuel Gimeno, que recull plats sitgetans tradicionals i altres de la cuina penedesenca. El llibre està il·lustrat amb dibuixos de Carme Pons. (GES).



Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries ; Cuiners
Àmbit:Sitges
Cronologia:[0000 - 2007]
Autors add.:Jimeno, Joan Manuel ; Pons, Carmen (Il·l.)
Autors add.:Grup d'Estudis Sitgetans
Localització: B. Josep Roig i Raventós (Sitges)


Enllaç permanent a aquest registre



19 / 74
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Històries de la Barcelona Gormanda :un viatge per la ciutat a través del temps, el menjar i el beure / Josep Sucarrats i Sergi Martín
Sucarrats, Josep


Barcelona : Angle, 2014
192 p. ; 23 cm (Inspira, 43) 
ISBN 9788416139156

Barcelona és un rebost inesgotable d'històries gormandes. Els autors ens acompanyen en un viatge per la història de la ciutat a través del menjar i del beure. Per això ens presenten els grans personatges de la cuina i la gastronomia barcelonina: Néstor Luján, els Parellada, Rondissoni, Llorenç Torrado, Vázquez Montalbán... I repassen com, en els últims deu segles, ha anat canviant la nostra alimentació (xocolata, cafè, tomàquet), com el pa ha provocat alçaments populars, o com s'han creat i establert els plats i els productes genuïnament barcelonins.(Editorial).



Matèries: Anecdotari ; Costums alimentaris ; Receptes culinàries ; Cuiners
Àmbit:Barcelona
Cronologia:[0000 - 2014]
Autors add.:Martín, Sergi


Enllaç permanent a aquest registre



20 / 74
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
La Joven cocina de l'Hospitalet de l'Infant y l'Almadrava / Carles Barceló i Margalef, Francesc Blanch i Llaó, Jordi Núñez i Solà ; [amb pròleg de Joan M§ Pujals]
Barceló i Margalef, Carles


3a ed.
[Mont-roig del Camp] : [els autors], 1999
103 p. : il. ; 21 cm
ISBN 84-60593924



Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries ; Cuiners
Àmbit:Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Cronologia:1999
Autors add.:Pujals i Vallvé, Joan Maria (Pr.) ; Blanch i Llaó, Francesc ; Núñez i Solà, Jordi
Localització: B. Pública de Tarragona


Enllaç permanent a aquest registre



página 1 de 4
ir a la página            

Base de datos  fons : Formulario avanzado

   
Buscar:
en el campo:
 
1     
2   
3