português | español | français | català

logo

Database search

Database:
fons
Search:
SUCRERS []
References found:
Showing:
1 .. 9   in format [Default]
page 1 of 1


1 / 9
select
print
Text complet
Bookmark and Share
Les Confitures i les menges dolces al segle XVII : el cas de Vic / Isabel Juncosa Ginestà
Juncosa i Ginestà, Isabel


En: Ausa. Vic. vol. XXIX, núm. 185 (2020) , p. 361-446 : il.
Notes a peu de pàgina. Fonts i bibliografia.


Matèries: Aliments ; Costums alimentaris ; Edat moderna ; Receptes culinàries ; Estris domèstics ; Adroguers ; Sucrers ; Gremis ; Fonts documentals ; Manuscrits
Àmbit:Vic ; Espanya
Cronologia:[1601 - 1700]
Accés: https://raco.cat/index.php/Ausa/article/view/375312
Localització: Biblioteca Episcopal de Vic; B. Pilarín Bayés (Vic); Biblioteca de Catalunya; Universitat de Barcelona; B. Municipal de Manlleu BBVA; Universitat Rovira i Virgili; Arxiu Històric de Sabadell; Universitat Autònoma de Barcelona; Biblioteca de Torelló (Torelló); B. Centre de Lectura de Reus; Universitat de Girona; B. Caterina Figueras (Tona); B. Bac de Roda (Roda de Ter); B. Antoni Pladevall i Font (Taradell); B. Marquès de Remisa (Sant Hipòlit de Voltregà)


Enllaç permanent a aquest registre



2 / 9
select
print

Bookmark and Share
La Confitura a la Catalunya moderna / Marta Manzanares Mileo, Maria Àngels Pérez Samper
Manzanares Mileo, Marta


En: 193121 Sucre i societat ; Sabaté, Flocel (Ed.). Lleida : Pagès, 2017


1700C.



Matèries: Edat moderna ; Societat ; Costums alimentaris ; Sucrers
Àmbit:Catalunya
Cronologia:[1500 - 1800]
Autors add.:Pérez Samper, Maria dels Àngels
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat de Lleida


Enllaç permanent a aquest registre



3 / 9
select
print

Bookmark and Share
Dulzores orientales y pestilencia : las importaciones de azúcar en Barcelona durante la primavera de 1349 / Antoni Riera Melis
Riera i Melis, Antoni


En: 193121 Sucre i societat ; Sabaté, Flocel (Ed.). Lleida : Pagès, 2017



Matèries: Edat mitjana ; Epidèmies ; Pesta ; Indústria sucrera ; Comerç ; Importació ; Sucrers
Àmbit:Barcelona
Cronologia:1349
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat de Lleida


Enllaç permanent a aquest registre



4 / 9
select
print

Bookmark and Share
Noves lectures, antigues històries sobre la dolçor a l'edat mitjana / Guillem Rosselló Bordoy
Rosselló Bordoy, Guillem


En: 193121 Sucre i societat ; Sabaté, Flocel (Ed.). Lleida : Pagès, 2017



Matèries: Edat mitjana ; Costums alimentaris ; Sucrers ; Fonts documentals
Àmbit:Catalunya ; Balears, illes ; País Valencià
Cronologia:[500 - 1500]
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat de Lleida


Enllaç permanent a aquest registre



5 / 9
select
print

Bookmark and Share
Sucre i societat (introducció) / Flocel Sabaté
Sabaté i Curull, Flocel


En: 193121 Sucre i societat ; Sabaté, Flocel (Ed.). Lleida : Pagès, 2017



Matèries: Edat mitjana ; Societat ; Indústria sucrera ; Comerç ; Sucrers
Àmbit:Catalunya ; Balears, illes ; País Valencià
Cronologia:[500 - 1500]
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat de Lleida


Enllaç permanent a aquest registre



6 / 9
select
print

Bookmark and Share
Sucre i societat / Flocel Sabaté, Ed.



Lleida : Pagès, 2017
185 p. : il., map., gràf. ; 24 cm (Verum et Pulchrum Medium Aevum, 12) 
Referències bibliogràfiques. Al verso de la portada: "Aquesta obra és fruit de les activitats científiques del Grup de Recerca Consolidat en Estudis Medievals "Espai, Poder i Cultura" (2014SGR630), forma part del projecte de recerca "Expresividad, Sentimiento y Emoción (siglo XII-XVIII) finançat pel Ministerio de Economía, Industria y Competitividad del Govern d'Espanya (HAR2016-75028-P) i es beneficia de la Fundació ICREA". Textos en català i castellà.
ISBN 9788499758824

El sucre ha acompanyat la història d'Occident des de l'edat mitjana fins al segle XX. S'ha estès des d'Orient acompanyant pobles i noves idees. Ha estat un indicador d'ostentació i refinament que ha acompanyat l'enlairament de les classes socials i s'ha ofert a la popularització moderna i a la industrialització contemporània. Vuit reconeguts historiadors, arqueòlegs i especialistes analitzen en el present llibre la relació, des de l'edat mitjana fins al segle XX, entre "Sucre i societat". (Editorial).


Conté:
- 193122  Sabaté i Curull. Flocel. Sucre i societat (introducció).
- 193123  Rosselló Bordoy. Guillem. Noves lectures, antigues històries sobre la dolçor a l'edat mitjana.
- 193124  Riera i Melis. Antoni. Dulzores orientales y pestilencia : las importaciones de azúcar en Barcelona durante la primavera de 1349.
- 193125  Manzanares Mileo. Marta. La Confitura a la Catalunya moderna.
- 193126  Josa i Buchaca. Antoni. La Construcció de la Sucrera de Menàrguens a través de la premsa i la literatura.
- 193127  Josa i Buchaca. Antoni. Les Repercussions de la política a la Sucrera de Menàrguens (1900-1916).



Matèries: Edat mitjana ; Indústria sucrera ; Sucrers ; Comerç
Àmbit:Catalunya ; Balears, illes ; País Valencià
Cronologia:[500 - 1916]
Autors add.:Sabaté i Curull, Flocel (Ed.)
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat de Lleida


Enllaç permanent a aquest registre



7 / 9
select
print
Text complet
Bookmark and Share
El Receptari o Llibre Mestres de la família Silvestre, adroguers i confiters de Verges / Pep Vila
Vila i Medinyà, Pep


En: Estudis del Baix Empordà. Sant Feliu de Guíxols. Vol. 33 (2014) , p. 355-379 : il. (Estudis
Notes i bibliografia. Resums en català i anglès.

Donem a conèixer un extens i inèdit manuscrit en català, d'adrogueria i de confiteria dels segles XVIII-XIX, de la família Silivestre, adroguers i confiters de la vila de Verges i més tard a Figueres. El contingut de l'obra que pertany a una col·lecció privada ens permet de conèixer de primera mà quin tipus de drogues i de productes de confiteria, dolços i licors es confegien, venien i es consumien en aquesta zona de l'Empordà.


Matèries: Fonts documentals ; Manuscrits ; Adroguers ; Pastissers ; Sucrers ; Botigues i comerços ; Catàlegs ; Receptes culinàries
Matèries: Silvestre, família
Àmbit:Verges ; Figueres
Cronologia:[1701 - 1900]
Accés: https://www.raco.cat/index.php/EBE/article/view/285220
Localització: Biblioteca de Catalunya; Institut Ramon Muntaner; UAB: Sibhil·la; Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat de Lleida; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; UAB: Humanitats (Hemeroteca)


Enllaç permanent a aquest registre



8 / 9
select
print

Bookmark and Share
El Examen de un droguero y azucarero / José Mª Madurell Marimón
Madurell i Marimon, Josep Maria


En: 025541 Páginas de la historia económica de Barcelona ; Caja de Ahorros Provincial. Barcelona : [Instituto Municipal de Historia], 1974. p. 86-88



Matèries: Gremis ; Adroguers ; Oficis ; Associacions professionals ; Sucrers
Àmbit:Barcelona
Cronologia:[1759]
Localització: Biblioteca de Catalunya; UAB: Dipòsit de B. d'Humanitats


Enllaç permanent a aquest registre



9 / 9
select
print

Bookmark and Share
Real despacho de ordenanzas para el régimen, y gobierno del ... establecido en la ciudad de Lérida: Arregladas, mandadas guardar, y cumplir por los señores del Real, y Supremo Consejo de Castilla, año 1804 / Colegio de Drogueros y Sucreros

Col·legi d'Adroguers i Sucrers de Lleida.


Lérida : Impr. Viuda É Hija de Escuder, 1804
[17] p. ; 31 cm



Matèries: Associacions professionals ; Reglaments ; Adroguers ; Sucrers
Àmbit:Lleida
Cronologia:1804
Localització: B. Institut d'Estudis Ilerdencs: Llegat Areny


Enllaç permanent a aquest registre



page 1 of 1

Database  fons : Advanced form

   
Search:
in field:
 
1     
2   
3