português | español | français | català

logo

Database search

Database:
fons
Search:
RESENAS []
References found:
Showing:
1 .. 20   in format [Default]
page 1 of 3
go to page          


1 / 49
select
print
Text complet
Bookmark and Share
Els Cortals empordanesos, del segle XIII al XXI. Sis estudis / [ressenya de:] Ricard Soto Company
Soto Company, Ricard


En: Investigaciones de Historia Económica. Madrid. Vol. 17, núm. 3 (Junio 2021), p. 64-65 (Reseñas
Ressenya de:
. Els Cortals empordanesos, del segle XIII al XXI. Sis estudis / Enric Saguer (Ed.). Girona : Associació d'Història Rural, 2019


Matèries: Ressenyes ; Agricultura ; Pastures ; Masos ; Masies ; Pagesia ; Contractes de conreu ; Associacions pageses ; Edat mitjana
Àmbit:Alt Empordà ; Baix Empordà
Cronologia:[1200 - 2019]
Accés: https://doi.org/10.33231/j.ihe.2020.12.008
Localització: Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; Universitat de Lleida


Enllaç permanent a aquest registre



2 / 49
select
print
Text complet
Bookmark and Share
Viticultura, desigualtat i conflicte agrari. La lluita per la terra a la Catalunya vitícola, 1900- 1936 / [ressenya de:] Belén Moreno Claverías
Moreno Claverías, Belén


En: Investigaciones de Historia Económica. Madrid. Vol. 17, núm. 3 (Junio 2021), p. 66-67 (Reseñas
Ressenya de:
. Viticultura, desigualtat i conflicte agrari : la lluita per la terra a la Catalunya vitícola, 1900-1936 / Raimon Soler-Becerro. Tarragona : Publicacions URV ; Vinseum, Museu de les Cultures del Vi de Catalunya, 2019


Matèries: Ressenyes ; Vinya ; Pagesia ; Estructura agrària ; Tinença de la terra ; Contractes de conreu ; Moviment camperol ; Conflicte rabassaire ; Sindicalisme ; Cooperativisme ; Indústria vinícola
Àmbit:Alt Penedès ; Baix Penedès ; Garraf ; Catalunya
Cronologia:[1900 - 1936]
Accés: https://doi.org/10.33231/j.ihe.2020.12.009
Localització: Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; Universitat de Lleida


Enllaç permanent a aquest registre



3 / 49
select
print
Text complet
Bookmark and Share
Synodicon hispanum XIII : Ager (Abadía), Barcelona, Lérida, Segorbe-Albarracín y Urgell / [ressenya de:] José Luis Martín Martín
Martín Martín, José Luis


En: Studia historica. Historia medieval. Salamanca. Vol. 38, núm. 2 (2020) , p. 273-275 (Reseñas
Ressenya de:
. Synodicon hispanum XIII : Ager (Abadía), Barcelona, Lérida, Segorbe-Albarracín y Urgell / Ed. crítica dirigida por Antonio García y García. Madrid : Biblioteca de Autores Cristianos, 2017


Matèries: Ressenyes ; Baixa edat mitjana ; Edat moderna ; Església ; Concilis ; Fonts documentals ; Documentació eclesiàstica
Àmbit:Ager ; Barcelona ; Lleida ; Urgell ; Catalunya ; Aragó
Cronologia:[1300 - 1600]
Accés: https://dialnet.unirioja.es/servlet/articulo?codigo=7859376
Localització: Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat de Lleida; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



4 / 49
select
print
Text complet
Bookmark and Share
Aigües de Barcelona. 150 años al servicio de la ciudad (1867-2017) / [ressenya de:] Jesús Mirás-Araujo
Mirás-Araujo, Jesús


En: TST : Transportes, servicios y telecomunicaciones. Madrid, núm. 43 (2020) , p. 166-169 (Reseñas
Ressenya de:
- Martín i Pascual, Mane. Aigües de Barcelona. 150 años al servicio de la ciudad (1867-2017). Barcelona : Fundación Agbar, 2017


Matèries: Ressenyes ; Empreses de serveis ; Abastament d'aigües ; Serveis municipals
Matèries:Societat General d'Aigües de Barcelona
Àmbit:Barcelona
Cronologia:1867 - 2017
Accés: https://dialnet.unirioja.es/servlet/articulo?codigo=7677570
Localització: Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra


Enllaç permanent a aquest registre



5 / 49
select
print
Text complet
Bookmark and Share
La Hispano-Suiza: esplendor y ruina de una empresa legendaria / [ressenya de:] Tomás Fernández de Sevilla
Fernández de Sevilla, Tomás


En: Investigaciones de Historia Económica. Madrid. Vol. 17, núm. 1 (Febrero 2021), p. 69-70. (Reseñas
Ressenya de:
- Nadal i Oller, Narcís. La Hispano-Suiza : esplendor y ruina de una empresa legendaria / Jordi Nadal con la colaboración de Carles Sudrià. Barcelona : Ediciones de Pasado y Presente, 2020


Matèries: Ressenyes ; Indústria de l'automòbil ; Empreses ; Franquisme
Àmbit:Barcelona
Cronologia:[1904 1946]
Accés: https://doi.org/10.33231/j.ihe.2021.01.001
Localització: Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; Universitat de Lleida


Enllaç permanent a aquest registre



6 / 49
select
print
Text complet
Bookmark and Share
Razones y emociones femeninas. Hipólita de Rocabertí y las monjas catalanas del Barroco / [resenya de:] Silvia de la Fuente Pablos
Fuente Pablos, Silvia de la


En: Erebea : revista de humanidades y ciencias sociales. Huelva. Vol. 10 (2020)  (Reseñas
Bibliografia.
Ressenya de:
- Alabrús i Iglesias, Rosa Maria. Razones y emociones femeninas. Hipólita de Rocabertí y las monjas catalanas del Barroco. Madrid : Cátedra, 2019


Matèries: Ressenyes ; Religioses ; Pràctica religiosa ; Convents ; Edat moderna ; Història de les mentalitats
Matèries: Rocabertí i Soler, Hipòlita de (1594-1664)
Àmbit:Barcelona ; Catalunya
Cronologia:[1550 - 1650]
Accés: http://www.uhu.es/publicaciones/ojs/index.php/erebea/article/view/5075


Enllaç permanent a aquest registre



7 / 49
select
print
Text complet
Bookmark and Share
Els Inventaris post-mortem. Una font per a la història econòmica i social / [ressenya de:] Llorenç Ferrer Alos
Ferrer i Alòs, Llorenç


En: Investigaciones de Historia Económica. Madrid. Vol. 16, núm. 4 (Diciembre 2020), p. 91-101 : gràf. (Reseñas
Ressenya de:
. Els Inventaris post mortem : una font per a la història econòmica i social / Belén Moreno Claverías (ed.). Girona : Documenta Universitaria, 2018


Matèries: Ressenyes ; Edat moderna ; Fonts documentals ; Inventaris ; Testaments ; Transmissió de béns ; Economia ; Societat
Àmbit:Girona ; Catalunya
Cronologia:1600 - 1750
Accés: https://doi.org/10.33231/j.ihe.2020.06.001
Localització: Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; Universitat de Lleida


Enllaç permanent a aquest registre



8 / 49
select
print
Text complet
Bookmark and Share
Cartes de guerra i exili (1934-1960) / [resenya de:] Pol Madi
Madi, Pol


En: Sansueña : revista de estudios sobre el exilio repúblicano de 1939. Sevilla, núm. 1 (2019) , p. 177-179 (Reseñas
Ressenya de:
. Cartes de guerra i d'exili (1934-1960) / Mercè Rodoreda ; compilació, edició i estudi per Carme Arnau. Barcelona : Institut d'Estudis Catalans, 2017


Matèries: Ressenyes ; Guerra civil espanyola ; Exili ; Escriptores ; Epistolari
Àmbit:Catalunya ; França
Cronologia:1934 - 1960
Accés: https://dialnet.unirioja.es/servlet/articulo?codigo=7645748
Localització: Universitat Autònoma de Barcelona


Enllaç permanent a aquest registre



9 / 49
select
print
Text complet
Bookmark and Share
El Teatro catalán en el exilio republicano / [resenya de:] María Teresa Santa María Fernández
Santa María Fernández, Maria Teresa


En: Sansueña : revista de estudios sobre el exilio repúblicano de 1939. Sevilla, núm. 1 (2019) , p. 196-197 (Reseñas
Ressenya de:
- Foguet i Boreu, Francesc. El teatro catalán en el exilio republicano de 1939 / Francesc Foguet Boreu, Manuel Aznar Soler (pr.). Sevilla : Renacimiento, 2016


Matèries: Ressenyes ; Guerra civil espanyola ; Exili ; Teatre
Àmbit:Catalunya ; Europa ; Amèrica
Cronologia:1939
Accés: https://dialnet.unirioja.es/servlet/articulo?codigo=7645755
Localització: Universitat Autònoma de Barcelona


Enllaç permanent a aquest registre



10 / 49
select
print
Text complet
Bookmark and Share
El Banco de Barcelona, 1874-1920. decadencia y quiebra / [ressenya de:] Juan Manuel Matés Barco
Matés Barco, Juan Manuel


En: TST : Transportes, servicios y telecomunicaciones. Madrid, núm. 41 (2020) , p. 193-195 (Reseñas
Ressenya de:
- Blasco Martel, Yolanda, [et al.]. El Banco de Barcelona, 1874- 1920. Decadencia y quiebra / Yolanda Blasco Martel, Carles Sudrià i Triay. Barcelona : Madrid : Edicions de la Universitat de Barcelona ; Marcial Pons Historia, 2016


Matèries: Ressenyes ; Bancs ; Finances ; Fallida d'empreses
Matèries:Banco de Barcelona
Àmbit:Barcelona
Cronologia:1874 - 1920
Accés: https://dialnet.unirioja.es/servlet/articulo?codigo=7304911
Localització: Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra


Enllaç permanent a aquest registre



11 / 49
select
print
Text complet
Bookmark and Share
La Jurisdicció a Sabadell a la Baixa Edat Mitjana. Edició i estudi d'un llibre de la cort del batlle (1401-1404) / [ressenya de:] Jordi Morelló i Baget
Morelló i Baget, Jordi


En: Studia historica. Historia medieval. Salamanca. Vol. 38, núm. 1 (2020) , p. 266-269 (Reseñas
Ressenya de:
- Sales i Favà, Lluís. La jurisdicció a Sabadell a la Baixa Edat Mitjana. Edició i estudi d'un llibre de la cort del batlle (1401-1404) / Lluís Sales Favà. Girona, Universitat de Girona (Co?lecció Documents, 8)


Matèries: Ressenyes ; Baixa edat mitjana ; Fonts documentals ; Batlles ; Historiografia ; Drets jurisdiccionals ; Poder local
Àmbit:Sabadell
Cronologia:1410 - 1404
Accés: https://dialnet.unirioja.es/servlet/articulo?codigo=7481153
Localització: Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat de Lleida; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



12 / 49
select
print
Text complet
Bookmark and Share Text complet
Bookmark and Share
La Voluntat i la Quimera. El noucentisme català entre la renaixença i el marxisme / [ressenya de:] Óscar Costa
Costa, Óscar


En: Cuadernos de Historia Contemporánea. Madrid. Vol. 40 (2018) , p. 407-411 (Reseñas
Ressenya de:
- Casassas i Ymbert, Jordi. La Voluntat i la quimera : el noucentisme català entre la renaixença i el marxisme / Jordi Casassas i Ymbert. Barcelona : Pòrtic, 2017


Matèries: Ressenyes ; Noucentisme ; Cultura ; Moviments culturals ; Pensament polític
Àmbit:Catalunya
Cronologia:[1880 - 1970]
Accés: https://dialnet.unirioja.es/servlet/articulo?codigo=6879251
https://revistas.ucm.es/index.php/CHCO/article/view/60341
Localització: Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat de Barcelona


Enllaç permanent a aquest registre



13 / 49
select
print
Text complet
Bookmark and Share
El Proceso separatista en Cataluña. Análisis de un pasado reciente (2006-2017) / [ressenya de:] Gérard Brey
Brey, Gérard


En: Cahiers de civilisation espagnole contemporaine. Nanterre (França), núm. 21 (automne 2018), [17] p. (Reseñas
Ressenya de:
. El Proceso separatista en Cataluña : análisis de un pasado reciente (2006-2017) / Steven Forti, Arnau Gonzàlez Vilalta, Enric Ucelay-Da Cal, (Eds.). Granada : Comares, 2017


Matèries: Ressenyes ; Vida política ; Independentisme ; Procés independentista ; Pensament polític ; Partits polítics
Àmbit:Catalunya
Cronologia:2006 - 2017
Accés: http://journals.openedition.org/ccec/7556


Enllaç permanent a aquest registre



14 / 49
select
print
Text complet
Bookmark and Share
Wils y el Batallón de Zuavos Carlistas. Guerra en Cataluña (1869-1873) / [ressenya de:] Cristina Barreiro Gordillo
Barreiro Gordillo, Cristina


En: Aportes. Revista de Historia Contemporánea. Madrid. Año n§ 34, núm. 100 (2019) , p. 303-306 (Reseñas
Número monogràfic: "Carlismo: historia y arte".
Ressenya de:
. Wils y el Batallón de Zuavos Carlistas. Guerra en Cataluña (1869-1873) / Agustín Pacheco Fernández, Francisco Javier Suárez de Vega. Valladolid : Editorial Galland Books, 2019


Matèries: Ressenyes ; Sexenni democràtic ; Guerra carlina III ; Intervenció estrangera ; Exèrcit ; Carlisme ; Militars
Matèries: Wils, Ignace (1849-1874)
Àmbit:Catalunya
Cronologia:1869 - 1873
Accés: https://dialnet.unirioja.es/servlet/articulo?codigo=7192302
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat de Barcelona; Universitat Pompeu Fabra


Enllaç permanent a aquest registre



15 / 49
select
print
Text complet
Bookmark and Share
De quan el liberalisme era pecat : Felix Sardà i Salvany, reaccionari i innovador / [ressenya de:] Antoni Moliner Prada
Moliner i Prada, Antoni


En: Pasado y Memoria. Revista de Historia Contemporánea. Alicante, núm. 19 (2019) , p. 243-245 (Reseñas de libros
Ressenya de:
- Vila i Vicente, Santi. De quan el liberalisme era pecat : Felix Sardà i Salvany, reaccionari i innovador / Santi Vila ; pròleg de Jordi Amat. Barcelona : Viena Edicions, 2018


Matèries: Ressenyes ; Clergues ; Església ; Catolicisme ; Integrisme ; Pensament polític ; Sexenni democràtic ; Restauració
Àmbit:Sabadell ; Catalunya
Cronologia:[1841 - 1916]
Accés: https://doi.org/10.14198/PASADO2019.19.10
Localització: Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat de Barcelona; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



16 / 49
select
print
Text complet
Bookmark and Share
Bandera Roja. 1868-1974 : del maig del 68 a l'inici de la transició / [ressenya de:] Samuel Calatayud Sampere
Calatayud Sampere, Samuel


En: Pasado y Memoria. Revista de Historia Contemporánea. Alicante, núm. 19 (2019) , p. 266-269 (Reseñas de libros
Ressenya de:
- Borja, Jordi. Bandera Roja. 1868-1974 : del maig del 68 a l'inici de la transició / Jordi Borja. Barcelona : Edicions 62, 2018


Matèries: Ressenyes ; Partits polítics ; Comunisme ; Franquisme ; Antifranquisme ; Oposició clandestina ; Transició democràtica ; Memòries ; Militància política
Àmbit:Catalunya ; Espanya
Cronologia:1968 - 1974
Accés: https://doi.org/10.14198/PASADO2019.19.10
Localització: Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat de Barcelona; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



17 / 49
select
print
Text complet
Bookmark and Share
Giner y la Institución Libre de Enseñanza desde Catalunya. Cent anys després de la mort de Francisco Giner de los Ríos (1835-1915) / [ressenya de:] Eugenio Otero Urtaza
Otero Urtaza, Eugenio


En: Historia y Memoria de la Educación. La Laguna [Santa Cruz de Tenerife], núm. 10 (2019) , p. 637-647 (Reseñas
Ressenya de:
. Giner y la Institución Libre de Enseñanza desde Catalunya. Cent anys després de la mort de Francisco Giner de los Ríos (1835-1915) / Isabel Vilafranca, Conrad Vilanou (Eds.). Barcelona : Universitat de Barcelona, 2018


Matèries: Ressenyes ; Educació ; Renovació pedagògica ; Pedagogs ; Homenatge ; Commemoració
Matèries: Giner de los Ríos, Francisco (1839-1915)
Matèries:Institución Libre de Enseñanza
Àmbit:Catalunya ; Espanya
Cronologia:1839 - 2015
Accés: https://doi.org/10.5944/hme.10.2019.23951


Enllaç permanent a aquest registre



18 / 49
select
print
Text complet
Bookmark and Share Text complet
Bookmark and Share
Estructura y dinámicas de poder en el señorío de Tarragona. Creación y evolución de un dominio compartido (ca. 1118-1462) / [ressenya de:] María Asenjo González
Asenjo González, María


En: Edad Media. Revista de Historia. Valladolid, núm. 18 (2018) , p. 427-430 (Reseñas bibliográficas
Ressenya de:
- Juncosa Bonet, Eduard. Estructura y dinámicas de poder en el señorío de Tarragona : creación y evolución de un dominio compartido (ca. 1118-1462) / Eduard Juncosa Bonet. Barcelona : CSIC, 2015


Matèries: Ressenyes ; Senyoria ; Règim senyorial ; Poder polític ; Edat mitjana ; Drets jurisdiccionals ; Conflictivitat social ; Administració local
Àmbit:Tarragona
Cronologia:1118 - 1462
Accés: https://dialnet.unirioja.es/servlet/articulo?codigo=6424780
https://doi.org/10.24197/em.19.2018.427-430
Localització: Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat de Barcelona; Universitat de Lleida; Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



19 / 49
select
print
Text complet
Bookmark and Share
Historia de Bandera Roja, 1968- 1989 / [Ressenya de:] Samuel Calatayud Sampere
Calatayud Sampere, Samuel


En: Historia Actual On-line. Cádiz, núm. 50 (IOtoño 2019), p. 180-182 (Reseñas de libros
Ressenya de:
- Meroño, Pere. Historia de Bandera Roja, 1968-1989 / Pere Meroño. Barcelona : Editorial Gregal, 2019


Matèries: Ressenyes ; Partits polítics ; Comunisme ; Franquisme ; Antifranquisme ; Oposició clandestina ; Transició democràtica
Matèries:Bandera Roja
Àmbit:Catalunya ; Espanya
Cronologia:1968 - 1989
Accés: https://doi.org/10.36132/hao.vi50.1850
Localització: Universitat de Barcelona; Universitat Pompeu Fabra


Enllaç permanent a aquest registre



20 / 49
select
print
Text complet
Bookmark and Share
La Marina mercante de vapor en Barcelona (1834-1914) / [ressenya de:] Jordi Ibarz
Ibarz Gelabert, Jordi


En: Revista de Historia Industrial. Barcelona, núm. 76 (2019) , p. 145-147 (Reseñas
Ressenya de:
- Rodrigo Alarilla, Martín. La Marina mercante de vapor en Barcelona (1834-1914). Barcelona : Museu Marítim de Barcelona, 2017


Matèries: Ressenyes ; Marina mercant ; Transport marítim ; Marins ; Vaixells ; Màquina de vapor
Àmbit:Barcelona
Cronologia:1834 - 1914
Accés: http://revistes.ub.edu/index.php/HistoriaIndustrial/article/view/28948
Localització: Biblioteca de Catalunya; Arxiu Històric de Sabadell; Universitat de Barcelona; Universitat Autònoma de Barcelona; Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat de Lleida


Enllaç permanent a aquest registre



page 1 of 3
go to page          

Database  fons : Advanced form

   
Search:
in field:
 
1     
2   
3