português | español | français | català

logo

Database search

Database:
fons
Search:
COSTUMS ALIMENTARIS []
References found:
926   [Refine the search]
Showing:
1 .. 20   in format [Default]
page 1 of 47
go to page                         


1 / 926
select
print
Text complet
Bookmark and Share
El Llibre sobre cuina montblanquina de Mariona Andreu presentat a Reus



En: Espitllera : Revista d'informació montblanquina. Montblanc. Segona època, Núm. 95 (març 1995), p. 7 : il.
Ressenya de:
. Un Tomb per la cuina montblanquina / Mariona Andreu Domingo. Montblanc : La Sallida, 1994


Matèries: Actes socials i públics ; Costums alimentaris ; Receptes culinàries ; Crònica
Àmbit:Montblanc ; Reus
Cronologia:1995
Accés: https://xacpremsa.cultura.gencat.cat/pandora/viewer.vm?id=0000622925 [exemplar complet]
Localització: B. Pública de Tarragona


Enllaç permanent a aquest registre



2 / 926
select
print
Text complet
Bookmark and Share
Un Tomb per la cuina montblanquina : més que un llibre de cuina



En: Espitllera : Revista d'informació montblanquina. Montblanc. Segona època, Núm. 93-94 (novembre-desembre 1994), p. 34 (Llibres
Ressenya de:
. Un Tomb per la cuina montblanquina / Mariona Andreu Domingo. Montblanc : La Sallida, 1994


Matèries: Ressenyes ; Costums alimentaris ; Receptes culinàries
Àmbit:Montblanc
Cronologia:1994
Accés: https://xacpremsa.cultura.gencat.cat/pandora/viewer.vm?id=0000622880 [exemplar complet]
Localització: B. Pública de Tarragona


Enllaç permanent a aquest registre



3 / 926
select
print
Text complet
Bookmark and Share
Els Bolets a casa nostra / Dolores Juliano Corregido, Albert Palacín Artiga
Juliano Corregido, Dolores


En: Espitllera : Revista d'informació montblanquina. Montblanc. Any V, Núm. 58 (octubre 1986), p. 34-38 : il.


Matèries: Micologia ; Bolets ; Costums alimentaris
Àmbit:Conca de Barberà ; Catalunya
Cronologia:[1986]
Autors add.:Palacín i Artiga, Albert
Accés: https://xacpremsa.cultura.gencat.cat/pandora/viewer.vm?id=0000621721 [exemplar complet]
Localització: B. Pública de Tarragona


Enllaç permanent a aquest registre



4 / 926
select
print
Text complet
Bookmark and Share
Imatge de la cuina del Museu d'Alcover / Marta Arjona Blasco
Arjona Blasco, Marta


En: Butlletí : Centre d'Estudis Alcoverencs. Alcover, núm. 126 (2019) , p. 6-7 : il. (La imatge


Matèries: Museus municipals ; Objectes de museus ; Vida quotidiana ; Estris domèstics ; Costums alimentaris
Matèries:Museu d'Alcover
Àmbit:Alcover
Cronologia:[2019]
Accés: https://raco.cat/index.php/ButlletiCEA/article/view/397831
Localització: Universitat Autònoma de Barcelona; Institut Ramon Muntaner; Biblioteca de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



5 / 926
select
print
Text complet
Bookmark and Share
La Memòria culinària / Centre d'Estudis Alcoverencs



En: Butlletí : Centre d'Estudis Alcoverencs. Alcover, núm. 126 (2019) , p. 8-9 (Pòrtic

La memòria d'un poble és bàsica per saber qui som i d'on venim i la memòria culinària no en pot ser una excepció.


Matèries: Memòries ; Costums alimentaris ; Vida quotidiana ; Receptes culinàries ; Premis i guardons
Àmbit:Alcover
Cronologia:[2019]
Autors add.:Centre d'Estudis Alcoverencs
Accés: https://raco.cat/index.php/ButlletiCEA/article/view/397832
Localització: Universitat Autònoma de Barcelona; Institut Ramon Muntaner; Biblioteca de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



6 / 926
select
print
Text complet
Bookmark and Share
Memòria culinària / Lolita Pérez de Burgos
Pérez de Burgos, Lolita


En: Butlletí : Centre d'Estudis Alcoverencs. Alcover, núm. 126 (2019) , p. 107-110 : il. (XVIII Premi de Memoria Alcoverenca
Primer premi memòries culinàries.


Matèries: Memòries ; Costums alimentaris ; Vida quotidiana ; Famílies ; Receptes culinàries ; Festes majors
Àmbit:Alcover
Cronologia:[1951 - 1960]
Accés: https://raco.cat/index.php/ButlletiCEA/article/view/397840
Localització: Universitat Autònoma de Barcelona; Institut Ramon Muntaner; Biblioteca de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



7 / 926
select
print
Text complet
Bookmark and Share
Memòries culinàries : a mitjan agost celebrem una festa campestre / Josepa M. Santos Ametlla
Santos Ametlla, Josepa M.


En: Butlletí : Centre d'Estudis Alcoverencs. Alcover, núm. 126 (2019) , p. 111-115 (XVIII Premi de Memoria Alcoverenca
Segon premi memòries culinàries.


Matèries: Memòries ; Estiueig ; Costums alimentaris ; Vida quotidiana ; Famílies ; Receptes culinàries
Àmbit:Alcover
Cronologia:[1951 - 1960]
Accés: https://raco.cat/index.php/ButlletiCEA/article/view/397841
Localització: Universitat Autònoma de Barcelona; Institut Ramon Muntaner; Biblioteca de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



8 / 926
select
print
Text complet
Bookmark and Share
La "Calçotada", vista por un forastero / Juan Roig Cortés
Roig Cortés, Juan


En: Cultura. Valls. 2ª época. Año XXXVI, Núm. 216 (marzo 1964), p. 2 (Nuestras colaboraciones


Matèries: Tradicions populars ; Costums alimentaris
Àmbit:Valls
Cronologia:1964
Accés: https://xacpremsa.cultura.gencat.cat/pandora/viewer.vm?id=0000292343 [exemplar complet]
Localització: B. Pública de Tarragona


Enllaç permanent a aquest registre



9 / 926
select
print
Text complet
Bookmark and Share
El "Moscatell del Bosc" / Elesel



En: Cultura. Valls. 2ª época. Año XXIX, Núm. 145 (agosto 1957), p. 9-10 (Monografias vallenses


Matèries: Vi ; Costums alimentaris ; Indústria vinícola
Àmbit:Valls
Cronologia:[1957]
Accés: https://xacpremsa.cultura.gencat.cat/pandora/viewer.vm?id=0000291627 [exemplar complet]
Localització: B. Pública de Tarragona


Enllaç permanent a aquest registre



10 / 926
select
print
Text complet
Bookmark and Share
De la "Calçotada" / R. Morlà
Morlà, Rafael


En: Cultura. Valls. 2ª época. Año XXIX, Núm. 141 (abril 1957), p. 8-9


Matèries: Tradicions populars ; Costums alimentaris
Àmbit:Valls
Cronologia:[1957]
Accés: https://xacpremsa.cultura.gencat.cat/pandora/viewer.vm?id=0000291582 [exemplar complet]
Localització: B. Pública de Tarragona


Enllaç permanent a aquest registre



11 / 926
select
print
Text complet
Bookmark and Share
La Calçotada / José Piñas Mercadé, José Pons Pena
Pons i Pena, Josep


En: Cultura. Valls. 2ª época. Año XXVIII, Núm. 128 (marzo 1956), p. 8-11 (Monografias vallenses


Matèries: Tradicions populars ; Costums alimentaris
Àmbit:Valls
Cronologia:[1956]
Autors add.:Pons Pena, José
Accés: https://xacpremsa.cultura.gencat.cat/pandora/viewer.vm?id=0000291336 [exemplar complet]
Localització: B. Pública de Tarragona


Enllaç permanent a aquest registre



12 / 926
select
print
Text complet
Bookmark and Share
Divagaciones en torno a la "calçotada" / Manuel de Anciola
Anciola, Manuel de


En: Cultura. Valls. 2ª época. Año XXV, Núm. 95 (marzo 1953), p. 2-3


Matèries: Tradicions populars ; Costums alimentaris
Àmbit:Valls
Cronologia:1953
Accés: https://xacpremsa.cultura.gencat.cat/pandora/viewer.vm?id=0000290917 [exemplar complet]
Localització: B. Pública de Tarragona


Enllaç permanent a aquest registre



13 / 926
select
print
Text complet
Bookmark and Share
De gastronomía local / Eco



En: Cultura. Valls. 2ª época. Año XX, Núm. 36 (febrero 1948), p. 4-5
Notes.


Matèries: Costums alimentaris
Àmbit:Valls
Cronologia:[1948]
Accés: https://xacpremsa.cultura.gencat.cat/pandora/viewer.vm?id=0000290294 [exemplar complet]
Localització: B. Pública de Tarragona


Enllaç permanent a aquest registre



14 / 926
select
print
Text complet
Bookmark and Share Text complet
Bookmark and Share
Cuina i economia a Santes Creus / Victòria Mora Pous
Mora i Pous, Victòria


En: Santes Creus : Revista de l'Arxiu Bibliogràfic. Santes Creus. Vol. XXIV (2011) , p. 35-44
Notes a peu de pàgina.


Matèries: Monestirs ; Fonts documentals ; Costums alimentaris ; Receptes culinàries ; Alimentació humana ; Clergues ; Baixa edat mitjana
Matèries:Monestir de Santes Creus
Àmbit:Santes Creus - Aiguamúrcia
Cronologia:[1300 - 1400]
Accés: https://dialnet.unirioja.es/servlet/articulo?codigo=3859056
https://usuaris.tinet.cat/absc/catala/arxiu/publi/revista/2011 rev 24.pdf [Exemplar complet]
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat de Lleida; Universitat Rovira i Virgili; B. Pública de Tarragona


Enllaç permanent a aquest registre



15 / 926
select
print
Text complet
Bookmark and Share Text complet
Bookmark and Share
Alimentació i ascetisme : la proposta dietètica inicial del Cister / Antoni Riera i Melis
Riera i Melis, Antoni


En: Santes Creus : Revista de l'Arxiu Bibliogràfic. Santes Creus. Vol. XXII[bis] (2006-2007) , p. 11-31 : il.
Notes a peu de pàgina.


Matèries: Monestirs ; Ordes religiosos ; Condicions de vida ; Costums alimentaris ; Creences religioses ; Alimentació humana
Àmbit:França ; Europa
Cronologia:[1100 - 1200]
Accés: https://dialnet.unirioja.es/servlet/articulo?codigo=3399491
https://usuaris.tinet.cat/absc/catala/arxiu/publi/revista/2006-07 absc rev 22a.pdf [Exemplar complet]
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat de Lleida; Universitat Rovira i Virgili; B. Pública de Tarragona


Enllaç permanent a aquest registre



16 / 926
select
print

Bookmark and Share
Ecosistemes castellers postpandèmics

Simposi Casteller (10è : 2021 : Valls )


Valls : Cossetània, 2023
207 p. ; 23 cm (L'Aixecador, 36) 
ISBN 9788413562247

El X Simposi Casteller de Catalunya, celebrat a Valls dins les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela 21 + 1, aborda temàtiques en l'àmbit social, en el tècnic i en l'enogastronòmic. Els castells com a manifestació al servei de la inclusió i la represa postpandèmica de les festes patrimonials comparteixen fòrum amb l'aportació de la dona al vessant tècnic d'aquestes arquitectures humanes, així com amb els avantatges i inconvenients que generen les declaracions de Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO. Finalment, es posa en valor la vinculació de la cuina i els castells, com a part indissociable de la vida de les colles i també el seu rol en les diades de llarga tradició. (Editorial).



Matèries: Congressos ; Castellers ; Tradicions populars ; Colles castelleres ; Festes populars ; Pandèmies ; Dona ; Patrimoni cultural ; Costums alimentaris
Àmbit:Valls ; Alt Camp
Cronologia:2021


Enllaç permanent a aquest registre



17 / 926
select
print

Bookmark and Share
La Cuina de les Terres de l'Ebre: receptes tradicionals del Baix Ebre, del Montsià i de la Terra Alta / M. Carme Queralt Tomás
Queralt i Tomàs, M. Carme


5a ed.
Valls : Cossetània, 2023
160 p. ; 16 cm (Escudella, 17) 
ISBN 9788413562551

Aquest llibre no vol ser només un receptari, sinó el reflex del fet que la cuina tradicional de les Terres de l'Ebre forma part de la identitat del territori. Perquè la cuina d'un territori és també la seva història; ens parla de la gent i de les seves formes de vida; fins i tot ens parla de la seva manera de viure i de celebrar la festa.



Matèries: Receptes culinàries ; Guies gastronòmiques ; Costums alimentaris
Àmbit:Terres de l'Ebre ; Baix Ebre ; Montsià ; Terra Alta
Cronologia:[0000 - 2023]


Enllaç permanent a aquest registre



18 / 926
select
print

Bookmark and Share
Recuperen la galeta de Sant Blai de Valls 60 anys després / Alba Tudó
Tudó, Alba


En: Viu Valls, Núm. 13 (febrer 2020), p. 40-42



Matèries: Costums alimentaris ; Tradicions populars
Àmbit:Valls
Cronologia:[1960 - 2020]
Localització: B. Pública de Tarragona


Enllaç permanent a aquest registre



19 / 926
select
print

Bookmark and Share
Els Hàbits alimentaris : de les cebes als calçots / [Maria de los Ángeles Pérez Samper]
Pérez Samper, María dels Àngels


En: 153053 Valls i la seva història. Volum IV : Segles XVI-XVIII : conflictes, canvis i desenvolupament. Valls : Institut d'Estudis Vallencs, 2005. p. 248-252



Matèries: Alimentació humana ; Costums alimentaris ; Edat moderna
Àmbit:Valls
Cronologia:[1500 - 1800]
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat de Girona; MNAT: Museu Nacional Arqueològic de Tarragona; B. Pública de Tarragona; Biblioteca Popular de Valls; B. Pública (La Selva del Camp); B. Municipal de Vila-rodona


Enllaç permanent a aquest registre



20 / 926
select
print
Text complet
Bookmark and Share
Monasteries, gastronomy and landscape / Sílvia Aulet Serrallonga, Lluís Mundet i Cerdan, Dolors Vidal Casellas
Aulet Serrallonga, Sílvia


En: Proceedings of TCL2016 Conference Tourism and Cultural Landscapes: Towards a Sustainable Approach: 12-16 June, 2016: Budapest, Hungary. p. 28-41

Reproducció digital del capítol del llibre publicat a: http://infota.org/wp-content/uploads/2017/01/Proceedings_TCL2016.pdf.

Monasteries can be considered as one exponent of the concept of sacred places strongly related to the landscape where they are placed in. They are an example of how tangible and intangible heritage are interrelated: the buildings respond to specific needs related to the daily routine of the community (also religious needs) but also to symbolic meanings. Catalan monasteries have been one of the main transmitters of the Catalan Gastronomy through numerous recipes books, but also have emerged as a conservative of different products that they manufactured like chocolate or wine. In Catalonia there are several monasteries that stand out for their vineyards such as Sant Pere de Rodes (in the Designation of Origin Empordà), Santes Creus, Poblet and Scala Dei (in the Designation of Origin Tarragona) and Sant Benet del Bages (in de Designation of Origina Pla del Bages).What we propose in this paper is to explore the relationship that occurs between monasteries, gastronomy (specially wine but not only) and tourism in the current context and how it can enhance the value of these assets in order to promote their conservation while becomes a value added for tourism destinations.


Matèries: Monestirs ; Costums alimentaris ; Indústria vinícola ; Turisme ; Enologia
Àmbit:Catalunya
Cronologia:[0000 - 2016]
Autors add.:Mundet i Cerdan, Lluís ; Vidal Casellas, Dolors
Accés: http://hdl.handle.net/10256/16055


Enllaç permanent a aquest registre



page 1 of 47
go to page                         

Database  fons : Advanced form

   
Search:
in field:
 
1     
2   
3