português | español | français | català

logo

Database search

Database:
fons
Search:
RESTAURANTS []
References found:
279   [Refine the search]
Showing:
1 .. 20   in format [Default]
page 1 of 14
go to page                         


1 / 279
select
print
Text complet
Bookmark and Share
De "Cal Rayo" al "Peixerot"
Hughet Prats, Josep Francesc


En: Nostra mar : Publicació del Museu del Mar. Vilanova i la Geltrú, Núm. 15 (juny 1996), p.52-55


Matèries: Restaurants
Matèries: ;
Àmbit:Vilanova i la Geltrú
Cronologia:[1996]
Accés: http://trencadis.diba.cat/single_search/viewer?type=Fragment&eid=b15090127
Localització: B. Joan Oliva (Vilanova i la Geltrú); B. Armand Cardona Torrandell (Vilanova i la Geltrú)


Enllaç permanent a aquest registre



2 / 279
select
print

Bookmark and Share
Cuina i menjar, a Sitges / Joan Sella i Montserrat ; pròleg de Valentí Mongay i Castro
Sella i Montserrat, Joan


Sitges : Grup d'Estudis Sitgetans, 2017
191 p. : il. col. ; 21 cm (Estudis sitgetans, 35) 



Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries ; Restaurants
Àmbit:Sitges
Cronologia:[2017]
Autors add.:Mongay i Castro, Valentí (Il·l.)
Autors add.:Grup d'Estudis Sitgetans
Localització: B. Santiago Rusiñol (Sitges); B. Josep Roig i Raventós (Sitges)


Enllaç permanent a aquest registre



3 / 279
select
print

Bookmark and Share
Sitges style ...



2006-
Barcelona : Carmen Canut, DL 2006-
Il. col. ; 31 cm. Anual.

Text en castellà i anglès.



Matèries: Restaurants ; Botigues i comerços ; Guies comercials ; Anuaris
Àmbit:Sitges
Localització: B. Santiago Rusiñol (Sitges); B. Josep Roig i Raventós (Sitges)


Enllaç permanent a aquest registre



4 / 279
select
print

Bookmark and Share
Restaurant La Cucanya : 25 aniversari, 1979-2004 / redacción Andreu Parra ; coordinación Tere Gallimó ; [pròleg de: Albert Fornos] ; [il·lustradors: Xavier Saumell, María José Ubide, Okonos]
Parra, Andreu


Vilanova i la Geltrú : Restaurant La Cucanya, [2004?]
123 p. : il. col. ; 23 cm
Text en català i castellà.



Matèries: Restaurants ; Commemoració
Matèries:Restaurant La Cucanya
Àmbit:Vilanova i la Geltrú
Cronologia:1979 - 2004
Autors add.:Fornos, Albert (Pr.) ; Saumell, Xavier (Il·l.) ; Ubide, María José (Il·l.) ; Vergés, Margarita (Ed.)
Autors add.:Restaurant La Cucanya ; Okonos
Localització: Biblioteca-Museu Víctor Balaguer (Vilanova i la Geltrú); B. Joan Oliva (Vilanova i la Geltrú); B. Manuel de Pedrolo (Sant Pere de Ribes)


Enllaç permanent a aquest registre



5 / 279
select
print

Bookmark and Share
La Cocina de Elsa : 100 recetas sencillas / Elsa Anselmi
Anselmi de Cappelletti, Elsa


Vilanova i la Geltrú : La Cucanya, [1992 o post.]
[24] f. : il., col. ; 23 cm
Fulls intercanviables relligats en carpeta d'anelles. En estoig.



Matèries: Receptes culinàries ; Costums alimentaris ; Guies gastronòmiques ; Restaurants
Àmbit:Vilanova i la Geltrú ; Itàlia
Cronologia:1992
Localització: Biblioteca de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



6 / 279
select
print

Bookmark and Share
El Mos



2010-201?
Vilanova i la Geltrú : Gremi d'Hoteleria i Restauració de Vilanova i la Geltrú, 2010-201?
Il. ; 23 cm. Trimestral.



Matèries: Butlletins ; Associacions econòmiques ; Revistes ; Restaurants ; Hostaleria
Àmbit:Vilanova i la Geltrú
Autors add.:Gremi d'Hoteleria i Restauració de Vilanova i la Geltrú
Localització: Biblioteca de Catalunya; Biblioteca-Museu Víctor Balaguer (Vilanova i la Geltrú)


Enllaç permanent a aquest registre



7 / 279
select
print

Bookmark and Share
Restaurante Peixerot : banquete de homenaje a Alejandro de Cabanyes



Villanueva y Geltru : [s.n.], 1957
1 díptic : il. ; 25 * 19 cm
Les il·lustracions són xilografies. Conté: Menú de la celebració.



Matèries: Restaurants ; Homenatge ; Pintors
Matèries: Cabanyes i Marquès, Alexandre de (1877-1972)
Àmbit:Vilanova i la Geltrú
Cronologia:1957
Autors add.:Gelabert, Antoni (Il·l.)
Localització: Biblioteca de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



8 / 279
select
print

Bookmark and Share
La Premsa (1976-2015) : un llarg viatge / Ferran Torrents i Josep Maria Sanz
Torrents, Ferran


Sant Pere de Ribes : Ajuntament de Sant Pere de Ribes, 2015
[20] p. : il. ; 20 cm
Separata del programa de la Festa Major de Sant Pere 2015 (Sant Pere de Ribes).

Història d'aquest local emblemàtic del carrer Torreta, des dels seus origens l'any 1976.



Matèries: Bars i cafès ; Restaurants ; Anecdotari
Matèries:Taverna La Premsa de Sant Pere de Ribes
Àmbit:Sant Pere de Ribes
Cronologia:[1976 - 2015]
Autors add.:Sanz, Josep Maria
Autors add.:Ajuntament de Sant Pere de Ribes
Localització: B. Manuel de Pedrolo (Sant Pere de Ribes); B. Armand Cardona Torrandell (Vilanova i la Geltrú)


Enllaç permanent a aquest registre



9 / 279
select
print

Bookmark and Share
El Mos / Gremi d'Hoteleria i Restauració de Vilanova i la Geltrú, Sant Pere de Ribes, Canyelles, Cubelles i Olivella



2010-[201?]
Vilanova i la Geltrú : Gremi d'Hoteleria i Restauració de Vilanova i la Geltrú, 2010-201?
Il. ; 23 cm. Trimestral.
Descripció basada en: 02 (2n trimestre 2010).



Matèries: Associacions econòmiques ; Hostaleria ; Restaurants ; Gremis ; Butlletins ; Revistes
Àmbit:Vilanova i la Geltrú ; Sant Pere de Ribes ; Canyelles ; Cubelles ; Olivella
Autors add.:Gremi d'Hoteleria i Restauració de Vilanova i la Geltrú
Localització: Biblioteca de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



10 / 279
select
print
Text complet
Bookmark and Share
De l'Hotel Colón al Racó d'en Binu : una nissaga de restauradors / Llorenç Soldevila i Balart
Soldevilla i Balart, Llorenç


En: Fonts : butlletí del Centre d'Estudis Argentonins Jaume Clavell. Argentona, núm. 81 (gener 2020), p. 18 : il. (Aniversari


Matèries: Restaurants ; Hotels ; Commemoració ; Empreses familiars
Matèries:Hotel Colon d'Argentona ; Con Binu d'Argentona
Àmbit:Argentona
Cronologia:1792 - 2019
Accés: https://raco.cat/index.php/Fonts/article/view/386107
Localització: Institut Ramon Muntaner; Biblioteca de Catalunya; Universitat Autònoma de Barcelona; B. Can Manyer (Vilassar de Dalt); UAB: Sibhil·la


Enllaç permanent a aquest registre



11 / 279
select
print
Text complet
Bookmark and Share
El Racó d'en Binu, abans i ara / Emília Illamola Ganduxé
Illamola i Ganduxé, Emília


En: Fonts : butlletí del Centre d'Estudis Argentonins Jaume Clavell. Argentona, núm. 81 (gener 2020), p. 19-20 : il. (Aniversari


Matèries: Restaurants ; Commemoració ; Empreses familiars
Matèries: Forti, Francesc
Matèries:Con Binu d'Argentona
Àmbit:Argentona
Cronologia:1969 - 2019
Accés: https://raco.cat/index.php/Fonts/article/view/386108
Localització: Institut Ramon Muntaner; Biblioteca de Catalunya; Universitat Autònoma de Barcelona; B. Can Manyer (Vilassar de Dalt); UAB: Sibhil·la


Enllaç permanent a aquest registre



12 / 279
select
print
Text complet
Bookmark and Share
Francesc Fortí : "Com qui diu, vaig nèixer en una cassola" / Emília Illamola Ganduxé, Llorenç Soldevila i Balart
Illamola i Ganduxé, Emília


En: Fonts : butlletí del Centre d'Estudis Argentonins Jaume Clavell. Argentona, núm. 81 (gener 2020), p. 20-28 : il. (Aniversari


Matèries: Restaurants ; Commemoració ; Empreses familiars ; Crònica gràfica
Matèries: Forti, Francesc
Matèries:Con Binu d'Argentona
Àmbit:Argentona
Cronologia:1969 - 2019
Autors add.:Soldevilla i Balart, Llorenç
Accés: https://raco.cat/index.php/Fonts/article/view/386109
Localització: Institut Ramon Muntaner; Biblioteca de Catalunya; Universitat Autònoma de Barcelona; B. Can Manyer (Vilassar de Dalt); UAB: Sibhil·la


Enllaç permanent a aquest registre



13 / 279
select
print

Bookmark and Share
Cuina, teatre i modernitat : Barcelona, 1888-1919 / Eva Saumell i Olivella
Saumell i Olivella, Eva


Tarragona : Publicacions URV, 2020
Bibliografia.
ISBN 9788484248750 (URV: paper)
ISBN 9788484248767 (URV: PDF)



Matèries: Costums alimentaris ; Vida quotidiana ; Grups socials ; Literatura ; Escriptors ; Teatre ; Dramaturgs ; Desenvolupament urbà ; Exposició Universal 1888 ; Restaurants
Matèries: Rusiñol i Prats, Santiago (1861-1931 )
Àmbit:Barcelona
Cronologia:1888 - 1919
Autors add.:Universitat Rovira i Virgili
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



14 / 279
select
print
Text complet
Bookmark and Share
Cuina, teatre i modernitat : Barcelona, 1888-1919 [Fitxer informàtic] / tesi doctoral d'Eva Saumell i Olivella; dirigida per Francesc Foguet i Boreu
Saumell i Olivella, Eva


2015
Dirigida per: Foguet i Boreu, Francesc. Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Filologia Catalana, 2015
1 recurs electrònic (269 p. : il.)

La Barcelona del tombant del segle XIX al XX era una ciutat que creixia emmirallant-se en les altres capitals europees. El desig d'esdevenir el model de metròpolis moderna de la burgesia va suposar una transformació urbana i industrial que afectà, sobretot, les classes populars. L'urbs s'agegantava a gran velocitat i calia solucionar les seves mancances per poder celebrar un certamen que -a imatge de París- hauria de convertir-la en la capital cosmopolita de referència: l'Exposició Universal de 1888. A remolc de la febre modernitzadora, Barcelona anà absorbint totes les novetats que venien del continent europeu, entre les quals podien comptar-s'hi aquelles que pertanyien al camp de l'alimentació. Així doncs, les modes que s'iniciaren primer en la indumentària van introduir-se després en el sector del gust i van provocar que la ciutat modifiqués la seva manera de menjar i beure. La societat benestant barcelonina deixava de banda els plats tradicionals per consumir amb delit les menges foranes que es cuinaven en els restaurants de luxe que ocupaven l'artèria principal de la restauració: les Rambles. El seguit de flamants adquisicions de procedència gal·la que oferien les taules dels establiments elitistes de més renom -Au Lyon d'Or, la Maison Dorée, el Suís o el Martin, entre d'altres- es van veure reflectides en el teatre, atès que els autors dramàtics coetanis van recollir totes aquestes novetats i les van consignar en els seus textos. L'anàlisi de la literatura dramàtica des del prisma de l'art culinari -a imatge de la literatura gastronòmica existent- obre les portes a una nova manera d'abordar els estudis teatrals, ja que la cuina és un art polièdric que concerneix camps tan diversos com la història, la sociologia, la política o l'antropologia. A través d'un triangle que té la modernitat, la cuina i el teatre com a vèrtexs, doncs, podrem comprovar l'evolució del gust d'una ciutat que va modificar la seva fesomia en pro del progrés per convertir-se en la metròpolis moderna del tombant de segle. La nova Barcelona -en la qual convivien burgesos i menestrals però, sobretot, obrers o individus marginats que habitaven els baixos fons i l'extraradi- bandejava les "fondes de sisos", construïa hotels i restaurants de primer ordre, adoptava menges foranes i deïficava els cuiners en nom de les noves tendències i les modes. Tanmateix, aquesta modificació dels costums alimentaris estava reservada a les classes benestants, ja que tots aquells que pertanyien a les classes populars havien d'acontentar-se amb els sempiterns escabetxos, salaons, escudelles o "carn de dissabte": el salari de la fam no tenia treva. D'entre els autors dramàtics que van copsar tots aquests canvis i en deixaren testimoniatge, la figura de Santiago Rusiñol excel·leix sobre les altres. A través de la tetralogia que configura l'eix central del nostre treball -i sense eludir alguns dels títols més representatius del corpus rusiñolià- l'autor va llegar-nos la representació de la realitat barcelonina més enllà dels escenaris: L'Escudellòmetro (1905) mostrava la monomania gastronòmica a la qual es veien abocats els més desafavorits.


Matèries: Costums alimentaris ; Tesis doctorals ; Vida quotidiana ; Grups socials ; Literatura ; Escriptors ; Teatre ; Dramaturgs ; Desenvolupament urbà ; Exposició Universal 1888 ; Restaurants
Matèries: Rusiñol i Prats, Santiago (1861-1931 )
Àmbit:Barcelona
Cronologia:1888 - 1919
Autors add.:Foguet i Boreu, Francesc (Dir.)
Accés: http://hdl.handle.net/10803/330923
Localització: Universitat Autònoma de Barcelona


Enllaç permanent a aquest registre



15 / 279
select
print

Bookmark and Share
Joel Díaz : maitre de El Gatim, restaurante que "exportará" platos españoles a Rusia / Enric Alfonso
Alfonso Xaruba, Enric


En: La Vanguardia. Barcelona, Núm. 43250 (2 d'abril 2002), p. 2 (Vivir en Tarragona
Entrevista a Joel Díaz, maitre d'El Gatim, restaurant.



Matèries: Entrevistes ; Restaurants ; Cuiners
Matèries: Díaz, Joel
Matèries:Restaurant El Gatim
Àmbit:Espluga de Francolí, l'
Cronologia:2002
Localització: B. Pública de Tarragona


Enllaç permanent a aquest registre



16 / 279
select
print
Text complet
Bookmark and Share
Restaurants / Lluís Ball-llosera, Germà Coenders, Lluís Molins, [et al.]



En: Tosquija : Revista del municipi de Vilobí d'Onyar. Vilobí d'Onyar, Núm. 60 (abril 2002), p. 20-31 : il. (Dossier. Bon profit) 


Matèries: Restaurants ; Catàlegs
Àmbit:Vilobí d'Onyar
Cronologia:2002
Accés: https://www.bibgirona.cat/pandora/viewer.vm?id=0000292951&page=1&search=&lang=ca&view=hemerotecaVilobi [Exemplar complet]
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Carles Rahola (Girona); B. Municipal Can Roscada (Vilobí d'Onyar)


Enllaç permanent a aquest registre



17 / 279
select
print

Bookmark and Share
La Cuina tradicional tossenca : restaurants adherits = La Cocina tradicionaL tossense : restaurantes adheridos = Tossa's traditional cuisine : adhered restaurants = La Cuisine traditionelle de Tossa : resturants adhérés



Tossa de Mar : Oficina Municipal de Turisme, 200?
[24] p. : il. col. ; 14 * 14 cm
Text en català, castellà, anglès i francès.



Matèries: Guies gastronòmiques ; Restaurants ; Costums alimentaris
Àmbit:Tossa de Mar
Cronologia:[200?]
Autors add.:Ajuntament de Tossa de Mar. Oficina Municipal de Turisme
Localització: Universitat de Barcelona


Enllaç permanent a aquest registre



18 / 279
select
print

Bookmark and Share
Guia turística i gastronòmica del Pla de la Selva / coordina: Francesc Anoro Zuferri ; fotografies: Josep M. Font ; cartografia: Salvador Oliva



Tossa de Mar : Ajuntament de Tossa de Mar : Arxiu Municipal, 2005
72 p. : il. ; 21 cm



Matèries: Guies turístiques ; Guies gastronòmiques ; Restaurants
Àmbit:Selva ; Tossa de Mar
Cronologia:[2005]
Autors add.:Anoro i Zuferri, Francesc ; Font, Josep M. (Il·l.) ; Oliva, Salvador (Il·l.)
Autors add.:Ajuntament de Tossa de Mar ; Arxiu Municipal de Tossa de Mar


Enllaç permanent a aquest registre



19 / 279
select
print

Bookmark and Share
Guia turística i gastronòmica del Pla de la Selva



Sils : Ajuntament, 1996
63 p. : il., map. ; 21 cm
ISBN 8492139102



Matèries: Guies gastronòmiques ; Guies turístiques ; Restaurants ; Bars i cafès
Àmbit:Sils ; Selva
Cronologia:[1996]
Autors add.:Ajuntament de Sils
Localització: Universitat de Girona; B. Comarcal (Blanes); B. Francesc Ferrer i Guàrdia (Caldes de Malavella); B. Carles Rahola (Girona); B. Joan Rigau i Sala (Vidreres)


Enllaç permanent a aquest registre



20 / 279
select
print

Bookmark and Share
Piscina i restaurante en Sils / Josep Oliva Virgili
Oliva Virgili, Josep


1992
Universitat Politècnica de Catalunya. Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona, 1992
[24] plànols d'arquitectura ; 85 * 120 cm + 1 f. de làm. : fotografies +1 memòria (80 f. ; 30 cm)
Projecte final de carrera. Les escales varien.



Matèries: Piscines ; Restaurants ; Projectes d'arquitectura
Àmbit:Sils
Cronologia:[1992]
Localització: Universitat Politècnica de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



page 1 of 14
go to page                         

Database  fons : Advanced form

   
Search:
in field:
 
1     
2   
3