português | español | français | català

logo

Database search

Database:
FONS
Search:
FRUITA SECA []
References found:
Showing:
1 .. 20   in format [Default]
page 1 of 5
go to page              


1 / 89
select
print

Bookmark and Share
El Noguer / Ester Sala, text
Sala i Codina, Ester


En: Garrotxes. Cassà de la Selva, Núm. 15 (primavera-estiu 2015), p. 94-95 : il. (Patrimoni. Plantes i remeis) 



Matèries: Arbres ; Conreus ; Fruita seca
Àmbit:Garrotxa
Cronologia:2015
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Comarcal del Pla de l'Estany (Banyoles); B. Carles Fontseré (Porqueres); B. Municipal i Comarcal Salvador Estrem i Fa (Falset); ; B. Lambert Mata (Ripoll); B. Marià Vayreda (Olot); B. Carles Rahola (Girona)


Enllaç permanent a aquest registre



2 / 89
select
print

Bookmark and Share
L'Ofici de tallador / Vicent Matamoros, Ramon Adell
Matamoros Sanz, Vicent


En: Lo Rafal. Alcanar. Època 1, núm. 75 (setembre-octubre 2003), p. 22-23 : il. (



Matèries: Oficis ; Activitats agrícoles ; Arbres ; Fruita seca ; Olivera
Àmbit:Alcanar
Cronologia:2003
Autors add.:Adell, Ramon
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat Autònoma de Barcelona; Biblioteca Marcel·lí Domingo (Tortosa); Universitat Rovira i Virgili; B. Trinitari Fabregat (Alcanar)


Enllaç permanent a aquest registre



3 / 89
select
print
Text complet
Bookmark and Share
Els Beneficis de l'avellana de Riudoms / Arnau Bes Pastor
Bes Pastor, Arnau


En: Lo Floc : revista del Centre d'Estudis Riudomencs Arnau de Palomar. Riudoms. Any XLV, núm. 244 (abril-juny 2023), p. 50-53 (Agroecologia

Després de realitzar l'anàlisi nutricional de l'oli d'oliva verge extra en l'anterior article publicat el trimestre passat, aquesta vegada és el torn d'un dels altres aliments de producció local per excel·lència: l'avellana. L'avellana està classificada dintre del grup dels fruits secs, dins del qual hi podem trobar també ametlles, nous, festucs, cacauets, nous de Brasil, pinyons i castanyes, com a més destacats. Tots aquests aliments tenen diversos trets característics en comú, per això formen part del mateix grup alimentari, i és que en la seva composició natural -sense manipulació humana- conté menys d'un 50 per cent d'aigua, i la seva distribució de macronutrients (hidrats de carboni, proteïnes i greixos) és relativament semblant tot i que, aprofundint més, sí que trobem diferències destacables entre ells. Pel que fa a la producció, l'avellana de Riudoms està inclosa dins de la denominació d'origen protegida (DOP Avellana de Reus). Aquesta DOP està regulada per la Unió Europea i denota bàsicament unes característiques al producte particulars d'aquesta regió geogràfica i una qualitat excel·lent. Tot i això, la tendència els últims anys és d'una clara baixada en la producció.


Matèries: Aliments ; Fruita seca ; Productes agraris ; Avellaners
Àmbit:Riudoms
Cronologia:[2023]
Accés: https://raco.cat/index.php/LoFloc/article/view/423214
Localització: Biblioteca de Catalunya; Institut Ramon Muntaner; UAB: Sibhil·la; B. Pública de Tarragona; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



4 / 89
select
print
Text complet
Bookmark and Share
Les Noves varietats d'ametller / Joan Ferré Serra
Ferré Serra, Joan


En: Fatumer : revista de l'Associació Cultural Pi del Broi. Pinell de Brai, núm. 98 (desembre 2020), p. 8-9 : il (Col·laboracions


Matèries: Arbres ; Fruita seca ; Conreus
Àmbit:Pinell de Brai, el ; Catalunya
Cronologia:[2020]
Accés: https://calaix.gencat.cat/handle/10687/439043 [exemplar complet]
Localització: B. Municipal (La Bisbal d'Empordà); B. Dr. Mn. Joan Baptista Manyà (Gandesa); B. Pública de Tarragona; Institut Ramon Muntaner


Enllaç permanent a aquest registre



5 / 89
select
print

Bookmark and Share
El Problema de l'avellana / Javier Pallejà
Pallejà, Javier


En: Cultura. Valls. Segona època, Núm. 498 (juliol-agost 1990), p. 23-26 : il.

Reproducció d'un article publicat a "La Crónica de Valls". Núm. 1199, 7-7-1928.



Matèries: Agricultura ; Conreus ; Fruita seca ; Avellaners
Àmbit:Valls
Cronologia:1928
Localització: B. Pública de Tarragona


Enllaç permanent a aquest registre



6 / 89
select
print

Bookmark and Share
Ametllers de Valls / Josep M. Ferré i Ferré
Ferré i Ferré, Josep M.


En: Cultura. Valls. Segona època, Núm. 470 (gener 1988), p. 12-20



Matèries: Arbres ; Fruita seca
Àmbit:Valls
Cronologia:[1988]
Localització: B. Pública de Tarragona


Enllaç permanent a aquest registre



7 / 89
select
print
Text complet
Bookmark and Share
L'Any 1698 des de Valls s'enviaren ametlles a Holanda / Daniel Ventura i Solé
Ventura i Solé, Daniel


En: Cultura. Valls. Segona època. Any L, Núm. 357 (gener 1977), p. 12


Matèries: Fonts documentals ; Comerç exterior ; Productes agraris ; Fruita seca
Àmbit:Valls ; Països Baixos
Cronologia:1698
Accés: https://xacpremsa.cultura.gencat.cat/pandora/viewer.vm?id=0000295042 [Exemplar complet]
Localització: B. Pública de Tarragona


Enllaç permanent a aquest registre



8 / 89
select
print

Bookmark and Share
Els Fruiters tradicionals a Móra d'Ebre : un paisatge del passat / Maite Cot Ardèvol
Cot Ardèvol, Maite


En: Riuada : revista d'informació cultural. Móra d'Ebre. 2a època, Núm. 24 (març 2004), p. 37-41
Exemplar dedicat a: De la Picossa al riu. Inclou noms de les varietats tradicionals de fruita.



Matèries: Paisatge ; Conreus ; Fruita seca ; Arbres ; Vocabularis
Àmbit:Móra d'Ebre
Cronologia:[2004]
Localització: B. Pública de Tarragona; B. Pública Comarcal (Mora d'Ebre)


Enllaç permanent a aquest registre



9 / 89
select
print

Bookmark and Share
Les Trencadores d'ametlla a Móra d'Ebre / Joan A. Martínez Garí
Martínez Garí, Joan Anton


En: Riuada : revista d'informació cultural. Móra d'Ebre. 2a època, Núm. 18 (octubre 2000), p. 30-32
Exemplar dedicat a l'arqueologia industrial.



Matèries: Agricultura ; Fruita seca ; Collita ; Oficis
Àmbit:Móra d'Ebre
Cronologia:[2000]
Localització: B. Pública de Tarragona; B. Pública Comarcal (Mora d'Ebre)


Enllaç permanent a aquest registre



10 / 89
select
print

Bookmark and Share
La Pansa esperança / projecte i text : Sílvia Veà ; il·lustracions : Montse Maench
Veà Vila, Sílvia


Vinebre : Ajuntament, 2014
[24] p. : il. ; 22 cm



Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries ; Fruita seca ; Literatura infantil
Àmbit:Vinebre
Cronologia:[2014]
Autors add.:Maench, Montse (Il·l.)
Autors add.:Ajuntament de Vinebre
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Municipal i Comarcal Salvador Estrem i Fa (Falset); B. Artur Bladé i Desumvila (Flix); B. Dr. Mn. Joan Baptista Manyà (Gandesa); B. Pública Comarcal (Mora d'Ebre); B. Comarcal Sant Agustí (La Seu d'Urgell); B. Pública de Tarragona


Enllaç permanent a aquest registre



11 / 89
select
print
Text complet
Bookmark and Share
Avellanas y avellaneros / Francisco Guasch
Guasch, Francisco


En: Cultura. Valls. 2ª época. Año XXV, Núm. 96 (abril 1953), p. 5-6


Matèries: Arbres ; Avellaners ; Fruita seca ; Conreus
Àmbit:Valls
Cronologia:[1953]
Accés: https://xacpremsa.cultura.gencat.cat/pandora/viewer.vm?id=0000290926 [exemplar complet]
Localització: B. Pública de Tarragona


Enllaç permanent a aquest registre



12 / 89
select
print

Bookmark and Share
El Cultivo del avellano y la implantación del riego por goteo en Montferri, Alt Camp (Tarragona) / Jacint Canals Sendra ; [dirigit per: Salvador Puigvert Calaf]
Canals Sendra, Jacint


1982
Dirigida per: Puigvert Calaf, Salvador. Universitat Politècnica de Catalunya. ESAB, 1982
1 vol. : plàn. pleg. ; 30 cm
Treball final de carrera.



Matèries: Conreus ; Avellaners ; Fruita seca ; Irrigació
Àmbit:Montferri
Cronologia:1982
Autors add.:Puigvert Calaf, Salvador (Dir.)
Localització: Universitat Politècnica de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



13 / 89
select
print
Text complet
Bookmark and Share
Sensory analysis of nougat: methodology, training, and validation of a panel for protected geographical indication Torró d'Agramunt [Fitxer informàtic] / Laura López Mas ; [dirigida per: Roser Romero del Castillo]
López Mas, Laura


2021
Dirigida per: Romero del Castillo, Roser. Universitat Politècnica de Catalunya, 2021
1 recurs electrònic
Doctorat en Tecnologia Agroalimentària i Biotecnologia.

Nougat-type confections, made with nuts, honey or sugar, and/or egg whites, are consumed in many countries. Torró d'Agramunt is a nougat produced in northeast Spain that has been awarded the European quality label Protected Geographical Indication (PGI). When sensory descriptors are included in the PGI's operating regulations, the sensory quality of products with the label must be guaranteed. The current study established eight descriptors and reference ranges for Torró d'Agramunt, differentiating between products labeled "supreme category" (containing =60 per cent nuts) from those labeled "extra category" (containing =46 per cent nuts), and developed a method to train a panel of tasters to evaluate this product. Applying the method also showed that sensory analysis is useful for identifying products that are nearing their expiry date. The work conducted within this study represents a step toward the standardization of the approach to the sensory analysis of nougats and similar products.


Matèries: Tesis doctorals ; Indústria alimentària ; Enginyeria ; Fruita seca
Àmbit:Agramunt
Cronologia:[2021]
Autors add.:Romero del Castillo Shelly, M. del Rosario (Dir.)
Accés: http://hdl.handle.net/2117/360221


Enllaç permanent a aquest registre



14 / 89
select
print

Bookmark and Share
L'Actual crisi de l'avellana / Eduard Ollé
Ollé Olivé, Eduard


En: Butlletí del Cercle d'Estudis Històrics i Socials Guillem Oliver. Tarragona. Any II, núm. 5 (març 1990), p. 10



Matèries: Fruita seca ; Avellaners ; Crisi agrària ; Preus agraris ; Productes agraris
Àmbit:Camp de Tarragona
Cronologia:1990
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat Rovira i Virgili; B. Pública de Tarragona


Enllaç permanent a aquest registre



15 / 89
select
print
Text complet
Bookmark and Share
Per uns preus agrícoles dignes : una aplicació a l'avellana i a l'oli / Modest Guinjoan
Guinjoan i Ferré, Modest


En: Lo Floc : revista del Centre d'Estudis Riudomencs Arnau de Palomar. Riudoms. Any XLI, núm. 233 (juliol-setembre 2020), p. 22-27 : il. (Finestra a l'actualitat


Matèries: Agricultura ; Fruita seca ; Avellaners ; Olivera ; Indústria de l'oli ; Preus agraris
Àmbit:Riudoms
Cronologia:[2020]
Accés: https://raco.cat/index.php/LoFloc/article/view/390460
Localització: Biblioteca de Catalunya; Institut Ramon Muntaner; UAB: Sibhil·la; B. Pública de Tarragona; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



16 / 89
select
print
Text complet
Bookmark and Share
Algunes notes sobre la introducció i progrés de l'avellaner al terme d'Alcover / Joan Cavallé
Cavallé i Busquets, Joan


En: Butlletí : Centre d'Estudis Alcoverencs. Alcover, núm. 63 (juliol-setembre 1993), p. 21-29 : il. (Recerca
Notes.


Matèries: Agricultura ; Fruiters ; Fruita seca ; Avellaners
Àmbit:Alcover
Cronologia:[1700 - 1993]
Accés: https://raco.cat/index.php/ButlletiCEA/article/view/210701
Localització: Universitat Autònoma de Barcelona; Institut Ramon Muntaner; Biblioteca de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



17 / 89
select
print

Bookmark and Share
L'Agricultura, abans, a l'Espluga / per Ramon Saumell
Saumell, Ramon


En: 010668 Recull de l'Espluga. L'Espluga de Francolí : Centre Excursionista Francolí : Parròquia de l'Espluga de Francolí, 1974. p. 3-12

Inclou informació sobre feines agrícoles tradicionals per al conreu de la vinya, els cereals, l'oliverar, els ametllers i l'avellaner.



Matèries: Agricultura ; Activitats agrícoles ; Conreus ; Vinya ; Fruita seca ; Cereals
Àmbit:Espluga de Francolí, l'
Cronologia:[0000 - 1974]
Localització: Universitat Rovira i Virgili; B. Pública de Tarragona; B. Pública de Lleida; B. Tirant lo Blanc (Belianes)


Enllaç permanent a aquest registre



18 / 89
select
print

Bookmark and Share
Estudis sobre la dinàmica de poblacions de la flora arvense en conreus arboris de secà a la comarca de les Garrigues / director: Ramon M. Masalles
Sans i Serra, Xavier


1991
Dirigida per: Masalles i Saumell, Ramon M.. Universitat de Barcelona. Departament de Biologia Vegetal, 1991
254 p. : gràf., taules ; 30 cm
Bibliografia.



Matèries: Fruiters ; Fruita seca ; Arbres ; Conreu de secà ; Ecologia ; Agricultura ; Tesis doctorals
Àmbit:Garrigues
Cronologia:1991
Autors add.:Masalles i Saumell, Ramon M. (Dir.)
Localització: Universitat de Barcelona


Enllaç permanent a aquest registre



19 / 89
select
print
Text complet
Bookmark and Share
Epidemiologia de Polystigma amygdalinum P.F. Cannon, agent causant de la taca ocre en ametller, a Catalunya [Fitxer informàtic] / Guillem Farre Porti ; [dirigit per: Cèsar Ornat Longarón, Jordi Luque i Font]
Farre Porti, Guillem


2016
Dirigida per: Ornat Longarón, Cèsar; Luque i Font, Jordi. Universitat Politècnica de Catalunya. Escola Superior d'Agricultura de Barcelona, 2016
1 recurs en línia
Treball final Grau. Treball fet en col·laboració amb: IRTA.

La taca ocre produïda pel fong Polystigma amygdalinum és una de les malalties aèries més importants que afecten l'ametller a Catalunya. Els atacs més greus d'aquest patogen biòtrof causen una defoliació prematura de l'arbre, que el debilita progressivament en cicles successius del cultiu. L'objectiu d'aquest treball és conèixer millor el cicle de la malaltia al nostre país i, en concret, diversos aspectes relacionats amb la producció de l'inòcul primari. Per dur a terme aquest estudi s'han pres mostres quinzenalment, des de gener fins a juny de 2016, de fulles infectades l'any anterior amb el patogen; i de dues localitats diferents: Les Borges Blanques i Gandesa. S'ha avaluat la presència d'ascòspores de P. amygdalinum a les fulles, mitjançant dos mètodes d'extracció diferents, per trituració o bé per bany en agitació. També s'ha fet un seguiment en paral·lel de la maduració dels ascocarps del fong a les mostres de fulles infectades i, a més a més, un seguiment dels símptomes de les fulles d'ametllers joves exposats a la malaltia durant dues setmanes, anomenats plantes 'trampa'. Els resultats han demostrat més presència d'ascòspores a les mostres de les Borges Blanques que les de Borges/Gandesa i Gandesa. S'ha arribat a la conclusió que el període d'infectivitat del fong dura més de 5 mesos i que necessita un període d'hivernació latent previ d'entre 9 i 10 mesos. També s'ha confirmat que el patògen es desenvolupa en condicions de pluges abundants però, sobretot, amb temperatures al voltant dels 10ºC i, per acabar, que les espores alliberades requereixen un període de latència, des que infecten la fulla fins que es mostren els símptomes, que oscil·la entre 4 i 10 setmanes.


Matèries: Fruita seca ; Arbres ; Malalties ; Plagues
Àmbit:Borges Blanques, les ; Gandesa
Cronologia:[2016]
Autors add.:Ornat Longarón, Cèsar (Dir.) ; Luque i Font, Jordi (Dir.)
Accés: http://hdl.handle.net/2117/110560
Localització: Universitat Politècnica de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



20 / 89
select
print
Text complet
Bookmark and Share
L'Habilitat de triar : memòria de les dones en els magatzems de fruita seca / Montserrat Soronellas, Toni Martí, Xisca Martorell
Soronellas i Masdeu, Montserrat


En: Kesse: butlletí del Cercle d'Estudis Històrics i Socials Guillem Oliver. Tarragona, núm. 40 (setembre 2006), p. 4-9 (Dossier
Notes.


Matèries: Treball de la dona ; Economia agrària ; Productes agraris ; Fruita seca ; Comercialització ; Magatzems
Àmbit:Reus
Cronologia:1850 - 2000
Autors add.:Martí i Marsal, Antoni ; Martorell, Xisca
Accés: https://www.raco.cat/index.php/Kesse/article/view/290531
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat de Barcelona; Universitat Rovira i Virgili; Arxiu Històric de Sabadell; B. Centre de Lectura de Reus; B. Ventura Gassol (Calafell); B. Pública de Tarragona; Biblioteca Popular de Valls; B. Pública de Vila-seca


Enllaç permanent a aquest registre



page 1 of 5
go to page              

Database  FONS : Advanced form

   
Search:
in field:
 
1     
2   
3