Els Quatre elements i les arrels del menjar: els oficis de la terra, el mar, el bosc i la muntanya a la regió de Girona / Jaume Fàbrega ; Pròleg de Josep-Maria Terricabras ; Epíleg de Santi Santamaria ; Il·lustracions Narcís Comadira
Fàbrega i Colom, JaumeGirona : Diputació de Girona, 1999
256 p. : il. ; 21 cm (
Josep Pla, 8)
Bibliografia.
ISBN 84-86812-97-6
Aquest és un llibre ben inusual. Perquè, ben mirat, no és només un llibre de cuina, sinó que és, sobretot, "la crònica d'un temps, d'una terra, d'uns oficis i d'uns valors." Per poder posar al descobert "les arrels profundes del menjar", Fàbrega ens fa travessar quatre espais -terra, mar, muntanya i bosc- ens en presenta els elements bàsics -terra, aigua, aire i foc- i ens hi parla de quatre oficis característics: pagès, pescador, pastor i carboner.