português | español | english | français |

logo

Cerca a la base de dades

Base de dades:
fons
Cercar:
PEREZ SAMPER, MARIA DELS ANGELS []
Referències trobades:
29   [Refinar la cerca]
Mostrant:
1 .. 20   en el format [Estàndard]
pàgina 1 de 2
anar a la pàgina        


1 / 29
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
La confitura a la Catalunya moderna : pràctiques i significats entorn dels dolços (segles XVI-XVIII) [Fitxer informàtic] / Marta Manzanares Mileo : [dirigida per:] María Ángeles Pérez Samper
Manzanares Mileo, Marta


Barcelona : Universitat de Barcelona, 2018
Dirigida per: Pérez Samper, María Ángeles. Universitat de Barcelona. Departament d'Història Moderna, 2018
1 recurs electrònic (556 p.)

La present tesi té com a objectiu plantejar una primera aproximació a la producció i el consum de dolços a la Catalunya d'època moderna, fent èmfasi en la singularitat dels seus significats, valors i usos en els sistemes alimentaris moderns. Així mateix, es vol avaluar fins a quin punt factors socials i culturals determinaren les formes de producció i consum dels dolços moderns. Aquest plantejament aporta alhora noves dades sobre el Col·legi d'adroguers i confiters de Barcelona, caracteritzat pel caràcter dual de la professió d'adroguer i confiter. Aquesta tesi es divideix en dues parts. La primera part examina els aspectes de producció i distribució de confitures, posant especial atenció al gremi de confiters. En aquesta part s'analitza en què consistia l'art de confiteria, una activitat altament qualificada en la qual era fonamental el domini d'uns sabers especialitzats així com d'unes tècniques específiques. Així mateix, un anàlisi dels receptaris manuscrits confiters posa en relleu el rol cabdal d'aquests textos en els processos d'aprenentatge i execució de l'art confiter. D'altra banda, el present estudi se centra en la conflictivitat gremial al voltant de l'elaboració i la venta de dolços en el mercat barceloní. La reconstrucció dels litigis intergremials permet observar un mercat dinàmic i complex en el qual els confiters es disputaven el control del mercat del dolç enfront de flequers, xocolaters, revenedors i apotecaris. La segona part de la tesi examina la multiplicitat i la simultaneïtat dels usos i funcions dels dolços tenint en compte que aquests eren vistos com medicines i llaminadures al mateix temps. D'una banda, profunditza sobre com els dolços van ser considerats aliments de prestigi, superflus i extraordinaris i, de l'altra, s'analitza com el seu consum es va limitar a determinades pràctiques socials i culturals. La darrera part està dedicada a l'estudi de les col·lacions i els refrescs, unes reunions socials celebrades al voltant del consum de dolços, que esdevingueren una de les principals formes de sociabilitat a la Barcelona moderna.


Matèries: Tesis doctorals ; Edat moderna ; Costums alimentaris ; Alimentació humana ; Indústria alimentària ; Gremis
Àmbit:Barcelona ; Catalunya
Cronologia:[1500 - 1800]
Autors add.:Pérez Samper, María dels Àngels (Dir.)
Accés: http://hdl.handle.net/10803/666876
Localització: Universitat de Barcelona; TDX: Tesis Doctorals en Xarxa


Enllaç permanent a aquest registre



2 / 29
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Virreyes catalanes en América : ciclo de conferencias



Madrid : Fundación Banco Santander : Fundación Cultural de la Nobleza Española : Residència d'Investigadors, 2012
106 p. : il. ; 24 cm
Conté: La nobleza catalana, la corona y América / Ricardo García Cárcel ; Manuel de Sentmenat-Oms de Santa Pau, primer Marqués de Castelldosrius y Virrey del Perú (1707-1710) / Bernat Hernández ; El Virrey Amat / María de los Ángeles Pérez Samper.
ISBN 9788492543410



Matèries: Edat moderna ; Administració reial ; Virreis ; Biografia ; Noblesa ; Biografia ; Colonització d'Amèrica ; Monarques
Matèries: Sentmenat i de Lanuza, Manuel de (1651-1710) ; Castellelldosrius, Marquès de ; Amat i de Junyent, Manuel d' (1707-1782) ; Austria, Casa d'
Àmbit:Catalunya ; Amèrica ; Perú
Cronologia:[1516 - 1700]
Autors add.:García Cárcel, Ricardo ; Hernández Hernández, Bernat ; Pérez Samper, Maria dels Àngels
Autors add.:Fundación Banco Santander ; Fundación Cultural de la Nobleza Española ; Residència d'Investigadors CSIC-Generalitat de Catalunya
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat Autònoma de Barcelona


Enllaç permanent a aquest registre



3 / 29
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Discurs de Cloenda del 5é Congrés d'Història Moderna de Catalunya. 19 de desembre de 2003 / Maria dels Àngeles Pérez Samper
Pérez Samper, Maria dels Àngels


En: Pedralbes : revista d'història moderna. Barcelona, núm. 23-2 (2003) , p. 775-777 (Sessió de Cloenda


Matèries: Edat moderna ; Historiografia ; Congressos
Àmbit:Barcelona ; Catalunya
Cronologia:[1500 - 1800]; 2003
Autors add.:Congrés d'Història Moderna de Catalunya (5è : 2003 : Barcelona )
Accés: http://www.raco.cat/index.php/Pedralbes/article/view/101683/167724
Localització: UAB: Humanitats (Hemeroteca); Universitat de Barcelona; Biblioteca de Catalunya; UAB: Ciències Socials; Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat Rovira i Virgili; Universitat Pompeu Fabra; Universitat de Lleida


Enllaç permanent a aquest registre



4 / 29
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
La reina Maria, dona d'Alfons V el Magnànim: vida i obra de govern (1401-1458) [Fitxer informàtic] / Montserrat Toldrà Parés ; [dirigida per: Maria dels Àngels Pérez Samper]
Toldrà i Parés, Montserrat


[Barcelona] : Universitat de Barcelona, 2014
Dirigida per: Pérez Samper, M. dels Àngels. Universitat de Barcelona. Departament d'Història Moderna, 2013
1 recurs electrònic

La tesi tracta de la vida de la reina Maria, esposa del rei Alfons V, el Magnànim, rei d'Aragó, de Sicília i de Nàpols, en l'àmbit privat i en el públic. Va ser lloctinent general de la Corona d'Aragó, ja que el seu marit, instal·lat a Nàpols, va estar 30 anys absent dels territoris hispans. El primer capítol està dedicat al context històric per tal de ressaltar la mentalitat de l'època respecte a les dones, mitjançant un textos literaris. La misogínia és evident en alguns dels autors estudiats. Va viure en un temps de crisi i de transició, en les acaballes de l'Edat Mitjana i els inicis del Renaixement. Temps complexos i conflictius, de grans canvis, a Europa i als territoris hispans: guerres, bandositats nobiliàries, conflictes religiosos i revoltes camperoles, entre altres. Cap cronista particular va exaltar les seves qualitats i obres, com va ser el cas del seu marit. Malgrat ser poc coneguda, eclipsada per les gestes italianes d'Alfons, Maria va ser una dona amb molt poder, l'alter nos del rei. Va governar els seus territoris amb gran habilitat i un insubornable sentit de la justícia i del deure. En contrast amb la política militar del seu marit, dominadora i conqueridora, ella representa l'altra cara del poder polític reial: la recerca de la pau, la negociació i el pacte. Són els principis que ella va aplicar al govern del dia a dia en els territoris de la Corona d'Aragó. La meva investigació s'ha centrat, en especial, en el Principat de Catalunya, el territori més ric i poblat de la corona, ja que Maria en va ser la lloctinent general durant 25 anys. La reina va presidir 10 corts catalanes, analitzades en aquesta tesi.


Matèries: Tesis doctorals ; Monarques ; Corona d'Aragó ; Alfons IV el Magnànim ; Dona ; Poder polític ; Biografia ; Vida política ; Baixa edat mitjana
Matèries: Maria de Castella (1401-1458)
Àmbit:Aragó, corona d' ; Catalunya
Cronologia:1401 - 1458
Autors add.:Pérez Samper, Maria dels Àngels (Dir.)
Accés: http://hdl.handle.net/10803/131131
Localització: TDX: Tesis Doctorals en Xarxa


Enllaç permanent a aquest registre



5 / 29
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
La alimentación como signo de diversidad social : la encuesta de Zamora / María de los Ángeles Pérez Samper
Pérez Samper, Maria dels Àngels


En: Pedralbes : revista d'història moderna. Barcelona, núm. 28-2 (2008) , p. 649-672
Presenta la informació per corregiments: Barcelona, Manresa, Vilafranca del Penedès, Tarragona i Talarn. Notes a peu de pàgina.


Matèries: Edat moderna ; Alimentació humana ; Condicions de vida ; Enquestes ; Estructura social ; Estructura econòmica
Matèries: Zamora Peinado, Francisco de (1757-1812)
Àmbit:Barcelona ; Catalunya
Cronologia:1757 - 1812 (esp. 1785 - 1790)
Autors add.:Congrés d`Història Moderna de Catalunya (6è : 2008 : Barcelona )
Accés: http://www.raco.cat/index.php/Pedralbes/article/view/234575/316864
Localització: UAB: Humanitats (Hemeroteca); Universitat de Barcelona; Biblioteca de Catalunya; UAB: Ciències Socials; Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat Rovira i Virgili; Universitat Pompeu Fabra; Universitat de Lleida


Enllaç permanent a aquest registre



6 / 29
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Inauguració VI Congrés d'Història Moderna de Catalunya: La Catalunya diversa 15 de desembre de 2008 / Maria dels Àngels Pérez Samper
Pérez Samper, Maria dels Àngels


En: Pedralbes : revista d'història moderna. Barcelona, núm. 28-1 (2008) , p. 15-20


Matèries: Congressos ; Història ; Historiografia ; Edat moderna
Àmbit:Catalunya
Cronologia:[1500 - 1800]; 2008
Autors add.:Congrés d`Història Moderna de Catalunya (6è : 2008 : Barcelona )
Accés: http://www.raco.cat/index.php/Pedralbes/article/view/243585/326337
Localització: UAB: Humanitats (Hemeroteca); Universitat de Barcelona; Biblioteca de Catalunya; UAB: Ciències Socials; Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat Rovira i Virgili; Universitat Pompeu Fabra; Universitat de Lleida


Enllaç permanent a aquest registre



7 / 29
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Felipe V en Barcelona: un futuro sin futuro / María Angeles Pérez Samper
Pérez Samper, Maria dels Àngels


En: Cuadernos dieciochistas. Salamanca, núm. 1 (2000) , p. 57-106

La visita de Felip V a Catalunya des del 24 de setembre de 1701 al 8 d'abril de 1702 i l'expectativa que va crear és l'assumpte del present treball. A través de testimonis de l'època, es repassa detalladament la decisió del monarca de viatjar al principat de Catalunya, les incidències de l'esmentat desplaçament, la rebuda que va tenir a Barcelona, l'entrada reial i la festa, el jurament de les Constitutions de Catalunya realitzat pel rei i pels representants del Principat, la inauguració de les Corts catalanes, les discrepàncies suscitades, el casament i altres festes i diversions celebrades durant aquell breu període.


Matèries: Felip V d'Espanya ; Monarques ; Visites reials ; Cort General de Catalunya
Àmbit:Barcelona ; Catalunya
Cronologia:1701 - 1702
Accés: http://dialnet.unirioja.es/servlet/articulo?codigo=2153025
Localització: Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat de Barcelona; Universitat de Lleida; Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



8 / 29
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
La Alimentación cotidiana en la Cataluña del siglo XVIII / María de los Ángeles Pérez Samper
Pérez Samper, Maria dels Àngels


En: Cuadernos de Historia Moderna. Madrid, núm. 8 (2009) , p. 33-65

L'alimentació és una necessitat vital de tots els éssers humans, en tots els temps i en tots els llocs. I és, a més, una necessitat bàsica que s'ha de satisfer quotidianament. Encara que la necessitat és la mateixa per a tots, al llarg de la història cada poble l'ha resolt de manera diversa i a cada moment històric cada grup, fins i tot cada individu, ha cobert aquesta necessitat ineludible, dintre del marc general de la seva civilització, però sempre d'acord amb els seus mitjans i possibilitats. Enfront de la unitat del fenomen, universal i permanent, les respostes han estat múltiples i diverses. L'alimentació pot resultar molt significativa per a estudiar la vida quotidiana de qualsevol societat en qualsevol època i en aquest cas s'ha utilitzat per a la societat catalana en el segle XVIII, amb fonts diverses. El dietari del Baró de Maldà, conegut com el Calaix de Sastre, que ofereix una informació subjectiva, però molt rica i expressiva, de l'alimentació de la noblesa catalana, abundant i de gran qualitat. Una sèrie de comptes de plats cuinats servits a Erasme de Gónima, un burgès enriquit amb la revolució industrial, en les quals es pot observar a través de l'alimentació el procés de promoció social. L'enquesta de Francisco de Zamora tipifica diversos models d'alimentació, la de les classes acomodades i la de les gents més pobres, en l'àmbit urbà i en el rural. A través de les fonts utilitzades s'aprecia bé la diversitat existent en l'alimentació quotidiana de la Catalunya de finals de l'Antic Règim.


Matèries: Alimentació humana ; Costums alimentaris ; Vida quotidiana ; Fonts documentals ; Noblesa ; Burgesia
Àmbit:Catalunya
Cronologia:1701 - 1800
Accés: http://revistas.ucm.es/ghi/02144018/articulos/CHMO0909120033A.PDF
Localització: Universitat de Barcelona; UAB: Humanitats (Hemeroteca); Universitat de Lleida; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



9 / 29
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Els Tractats d'agricultura i l'alimentació pagesa a l'època moderna / M. Mercè Gras Casanovas i Maria Àngels Pérez Samper
Gras i Casanovas, M. Mercè


En: Estudis d'Història Agrària. Barcelona, núm. 13 (1999) , p. 63-106
Notes a peu de pàgina.


Matèries: Edat moderna ; Alimentació humana ; Costums alimentaris ; Pagesia ; Societat rural ; Literatura
Àmbit:Catalunya ; Espanya
Cronologia:1400 - 1699
Autors add.:Pérez Samper, Maria dels Àngels
Accés: http://www.raco.cat/index.php/EHA/article/view/99695/145616
Localització: UAB: Humanitats (Hemeroteca); Biblioteca de Catalunya; Universitat de Barcelona; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat de Lleida; Biblioteca Borja (URL)


Enllaç permanent a aquest registre



10 / 29
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Vida cotidiana y sociabilidad de la nobleza catalana del siglo XVIII: el Barón de Maldà / María de los Ángeles Pérez Samper
Pérez Samper, Maria dels Àngels


En: Pedralbes : revista d'història moderna. Barcelona, núm. 23-1 (2003) , p. 433-476


Matèries: Edat moderna ; Vida quotidiana ; Biografia ; Noblesa
Matèries: Amat i de Cortada, Rafael (1746-1819) ; Maldà, Baró de
Àmbit:Catalunya
Cronologia:1746 - 1799
Autors add.:Congrés d'Història Moderna de Catalunya (5è : 2003 : Barcelona )
Accés: http://www.raco.cat/index.php/Pedralbes/article/view/101735/166041
Localització: UAB: Humanitats (Hemeroteca); Universitat de Barcelona; Biblioteca de Catalunya; UAB: Ciències Socials; Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat Rovira i Virgili; Universitat Pompeu Fabra; Universitat de Lleida


Enllaç permanent a aquest registre



11 / 29
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
El Pan nuestro de cada día en la Barcelona moderna / María de los Ángeles Pérez Samper
Pérez Samper, Maria dels Àngels


En: Pedralbes : revista d'història moderna. Barcelona. Any XXII, núm. 22 (2002) , p. 29-72
Notes a peu de pàgina. Resum i paraules clau en català i anglès.

El pa va ser considerat al llarg de l'Edat Moderna l'aliment humà per excel·lència, el millor, el més nutritiu, el més digerible, el més saludable, el més fàcil de conservar. Constituïa la base de l'alimentació a Espanya per totes les classes socials. Es transformà en un aliment gairebé insustituïble, la falta del qual era sentida com una adversitat insuportable. Per això, era essencial assegurar el seu suministrament en quantitat suficient, qualitat acceptable i preu asequible. La forma en què la ciutat de Barcelona organitzà el seu abastiment resulta essencial per comprendre millor aspectes rellevants de la història d'aquells temps, des de la política municipal a l'alimentació.


Matèries: Edat moderna ; Abastament d'aliments ; Alimentació humana ; Poder local ; Política municipal
Àmbit:Barcelona
Cronologia:1500 - 1799
Accés: http://www.raco.cat/index.php/Pedralbes/article/view/101603/152388
Localització: UAB: Humanitats (Hemeroteca); Universitat de Barcelona; Biblioteca de Catalunya; UAB: Ciències Socials; Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat Rovira i Virgili; Universitat Pompeu Fabra; Universitat de Lleida


Enllaç permanent a aquest registre



12 / 29
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Cataluña y Europa a la mesa. Las recíprocas influencias en los modelos alimentarios de la Época Moderna / María de los Ángeles Pérez Samper
Pérez Samper, Maria dels Àngels


En: Pedralbes : revista d'història moderna. Barcelona, núm. 18-1 (1998) , p. 251-271 : graf.
Notes a peu de pàgina.


Matèries: Edat moderna ; Alimentació humana ; Costums alimentaris ; Aliments ; Receptes culinàries
Àmbit:Europa ; Catalunya
Cronologia:1500 - 1699
Autors add.:Congrés d'Història Moderna de Catalunya (4t : 1998 : Barcelona )
Accés: http://www.raco.cat/index.php/Pedralbes/article/view/101474/152278
Localització: UAB: Humanitats (Hemeroteca); Universitat de Barcelona; Biblioteca de Catalunya; UAB: Ciències Socials; Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat Rovira i Virgili; Universitat Pompeu Fabra; Universitat de Lleida


Enllaç permanent a aquest registre



13 / 29
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
La Alimentación catalana en el paso de la Edad Media a la Edad Moderna: la mesa capitular de Santa Ana de Barcelona / María de los Ángeles Pérez Samper
Pérez Samper, Maria dels Àngels


En: Pedralbes : revista d'història moderna. Barcelona. Any XVII, núm. 17 (1997) , p. 79-120
Notes a peu de pàgina. Resum en castellà i anglès.

En el pas de l'Edat Mitjana a l'Edat Moderna, en els països europeus del Mediterrani occidental, es creà un nou model alimentari, en el qual l'aportació catalana resultà decisiva. Aquest model, que es codificà en la literatura gatronòmica, com el llibre del Mestre Robert de Nola, es practicava en funció de les disponibilitats de cadascun dels grups socials. Un bon exemple el constitueix l'alimentació dels canonges del Col·legi de Santa Anna de Barcelona, que representa l'aplicació que les classes acomodades feren de l'ideal alimentari de l'época.


Matèries: Alimentació humana ; Costums alimentaris ; Aliments ; Clergues ; Monestirs ; Nutrició
Matèries:Monestir de Santa Anna de Barcelona
Àmbit:Barcelona ; Catalunya
Cronologia:1450 - 1699
Accés: http://www.raco.cat/index.php/Pedralbes/article/view/101431/152238
Localització: UAB: Humanitats (Hemeroteca); Universitat de Barcelona; Biblioteca de Catalunya; UAB: Ciències Socials; Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat Rovira i Virgili; Universitat Pompeu Fabra; Universitat de Lleida


Enllaç permanent a aquest registre



14 / 29
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Barcelona, Corte: las visitas reales en la época contemporànea / Maria Àngels Pérez Samper; dirigida per Carlos Seco Serrano
Pérez Samper, Maria dels Àngels


Dirigida per: Seco Serrano, Carlos. Universitat de Barcelona. Departament d'Història Contemporània, 1977
7 vol. 930 f. : il. ; 30 cm
Exemplar fotocopiat. Bibliografia.



Matèries: Visites reials ; Visites oficials ; Monarques ; Edat contemporània ; Tesis doctorals
Àmbit:Barcelona
Cronologia:[1800 - 1977]
Localització: Universitat de Barcelona


Enllaç permanent a aquest registre



15 / 29
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
El Pan en las ciudades catalanas: siglos XIV-XVIII / Antoni Riera Melis, Maria Angels Pérez-Samper, Mercè Gras
Riera i Melis, Antoni


[Firenze] : Le Monier, [1997?]
[16] p. : map., gràf. ; 25 cm
Separata de: Alimentazione e nutrizione, secc. XIII-XVIII : atti dela "Ventottesima settimana di studi", 22-27 aprile 1996, pàgs. 285-300.



Matèries: Aliments ; Alimentació humana ; Crisi baix-medieval ; Cereals
Àmbit:Catalunya ; Barcelona
Cronologia:[13?? - 17??]
Autors add.:Pérez Samper, Maria dels Àngels ; Gras i Casanovas, M. Mercè
Localització: Universitat de Barcelona


Enllaç permanent a aquest registre



16 / 29
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
La Alimentación catalana en el paso de la edad media a la edad moderna: la mesa capitular de Santa Ana de Barcelona / por María de los Ángeles Pérez Samper
Pérez Samper, Maria dels Àngels


[Barcelona] : Departament d'Història Moderna. Facultat de Geografia i Història, 1997
[41] p
Separata de: Pedralbes : revista d'història moderna, 1997, p. 79-120. Referències bibliogràfiques.



Matèries: Monestirs ; Alimentació humana ; Edat mitjana ; Edat moderna ; Costums alimentaris
Matèries:Monestir de Santa Anna de Barcelona
Àmbit:Barcelona
Cronologia:[1401 - 1500]
Localització: Universitat de Barcelona


Enllaç permanent a aquest registre



17 / 29
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
La Confitura de la Diputació del General: un problema de despesa pública al segle XVII / Maria dels Àngels Pérez Samper
Pérez Samper, Maria dels Àngels


En: 087475 Les Institucions catalanes. III Congrés Història Moderna de Catalunya. Volum I. Barcelona : Universitat de Barcelona, 1993. p. 367-377

Notes a peu de pàgina.


Matèries: Diputació del General de Catalunya ; Abastament d'aliments ; Aliments ; Finances públiques
Àmbit:Catalunya
Cronologia:1599 - 1614
Accés: http://www.raco.cat/index.php/Pedralbes/article/view/101113/152089
Localització: Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona


Enllaç permanent a aquest registre



18 / 29
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Poder y sociedad en la Cataluña de mediados del siglo XVIII: la visita real de Carlos III en 1759 / María de los Angeles Pérez Samper
Pérez Samper, Maria dels Àngels


En: 004556 Primer Congrés d'Història Moderna de Catalunya : Volum 2. Barcelona : Universitat de Barcelona, 1984. p. 275-285

Notes a peu de pàgina.



Matèries: Monarques ; Visites reials ; Poder local ; Oligarquia ; Vida política ; Vida social
Matèries: Carles III d'Espanya (1716-1788)
Àmbit:Catalunya
Cronologia:1759
Localització: Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona; Biblioteca de Catalunya; Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat Politècnica de Catalunya; B. Abadia de Montserrat; Fundació Bosch i Cardellach; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat de Lleida; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; B. Centre de Lectura de Reus; B. Antoni Pladevall i Font (Taradell)


Enllaç permanent a aquest registre



19 / 29
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
La Audiencia de Cataluña en la Edad Moderna / María de los Ángeles Pérez Samper
Pérez Samper, Maria dels Àngels


En: Revista de Historia Moderna : Anales de la Universidad de Alicante. Alicante, núm. 13-14 (1995) , p. 51-71
Bibliografia.


Matèries: Reial Audiència ; Càrrecs públics ; Decret de Nova Planta ; Nova Planta
Àmbit:Catalunya
Cronologia:[1492 - 1715]
Accés: http://hdl.handle.net/10045/4874


Enllaç permanent a aquest registre



20 / 29
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
La Confitura de la Diputació del General: un problema de despesa pública al segle XVII / María de los Ángeles Pérez Samper
Pérez Samper, Maria dels Àngels


En: Pedralbes : Revista d'Història Moderna. Barcelona. Any XIII, núm. 13-1 (1993) , p. 367-377
Notes.


Matèries: Diputació del General de Catalunya ; Finances públiques ; Càrrecs públics
Àmbit:Catalunya
Cronologia:1600 - 1700
Accés: http://www.raco.cat/index.php/Pedralbes/article/view/101113/152089
Localització: Universitat de Barcelona; UAB: Humanitats (Hemeroteca); UAB: Ciències Socials; Biblioteca de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat Rovira i Virgili; Universitat de Lleida; Universitat Pompeu Fabra


Enllaç permanent a aquest registre



pàgina 1 de 2
anar a la pàgina        

Base de dades  fons : Formulari avançat

   
Cercar:
en el camp:
 
1     
2   
3