português | español | english | français |

logo

Cerca a la base de dades

Base de dades:
fons
Cercar:
CEREALS []
Referències trobades:
141   [Refinar la cerca]
Mostrant:
1 .. 20   en el format [Estàndard]
pàgina 1 de 8
anar a la pàgina                    


1 / 141
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
La Persistència de conreu de cereals a la província de Barcelona a mitjan segle XIX / Ramon Garrabou, Xavier Cussó, Enric Tello
Garrabou i Segura, Ramon


En: Estudis d'Història Agrària. Barcelona, núm. 20 (2007) , p. 165-221
Notes a peu de pàgina. Fonts i bibliografia.

L'Estadística Territorial de 1858, i els Estados sobre la producció i comercialització dels principals productes agraris a la província de Barcelona el 1859-67, permeten constatar la persistència del cultiu de cereals al 44[per cent] de la superfície conreada. Uns rendiments mitjans de 15-16 Hl/Ha donaven abast al 39[per cent] de les necessitats de consum de la població. La resta requeria importar un milió d'Hl anuals de blat. Una anàlisi acurada de la seva geografia revela les raons agroecològiques, econòmiques i socials d'aquella especialització cerealícola a la franja nordoriental més humida, coetània de l'especialització vitícola predominant al sud-oest més àrid de la província.


Matèries: Conreus ; Cereals ; Vinya ; Dades estadístiques
Àmbit:Barcelona, província
Cronologia:[1858 - 1867]
Autors add.:Cussó Segura, Xavier ; Tello Aragay, Enric
Accés: https://www.raco.cat/index.php/EHA/article/view/123935
Localització: UAB: Humanitats (Hemeroteca); Biblioteca de Catalunya; Universitat de Barcelona; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat de Lleida; Biblioteca Borja (URL)


Enllaç permanent a aquest registre



2 / 141
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
El Segar i el batre / Jordi Fort Besora
Fort i Besora, Jordi


En: Quaderns de Capafonts : revista de recerca i divulgació. Capafonts. Any IX, núm. 18 (juliol 2011), p. 15-30 : il.


Matèries: Conreus ; Cereals ; Activitats agrícoles ; Pagesos ; Memòries
Àmbit:Capafonts
Cronologia:[1900 - 1950]
Accés: https://www.raco.cat/index.php/Capafonts/article/view/354342
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Pública de Tarragona


Enllaç permanent a aquest registre



3 / 141
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Trigo sardo y siciliano en el abastecimiento de Gerona en 1424 / [ressenya de:] S.S.V.
Sobrequés i Vidal, Santiago


En: Anales del Instituto de Estudios Gerundenses. Gerona. Vol. 14 (1960) , p. 432-433 (Notas bibliográficas
Ressenya de:
- Batlle i Prats, Lluís. Trigo sardo y siciliano en el abastecimiento de Gerona en 1424, separata de la edición patrocinada por la Dirección General de Relaciones Culturales del Ministerio de Asuntos Exteriores. Madrid, 1959 (Comunicación enviada al VI Congreso de Historia de la Corona de Aragón celebrado en Cerdenya, en diciembre de 1957)


Matèries: Ressenyes ; Abastament d'aliments ; Cereals ; Blat ; Comerç
Matèries:Congrés d'Història de la Corona d'Aragó (6è : 1957 : Càller (Cerdenya))
Àmbit:Sardenya - Itàlia ; Sicília - Itàlia ; Girona
Cronologia:1425
Accés: https://www.raco.cat/index.php/AnnalsGironins/article/view/53713
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



4 / 141
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
L'Experimentació sobre sitges tradicionals. Aportacions de l'arqueologia i de l'agronomia / Josep Miret i Mestre
Miret i Mestre, Magí


En: Revista d'Arqueologia de Ponent. Lleida, núm. 18 (2008) , p. 217-240 (Documents
Bibliografia.


Matèries: Arqueologia ; Agronomia ; Agricultura ; Instal·lacions agràries ; Sitges ; Cereals ; Investigació científica
Àmbit:Catalunya ; Món
Cronologia:[2008]
Accés: https://www.raco.cat/index.php/RAP/article/view/251820
Localització: UAB: Humanitats (Hemeroteca); Biblioteca de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



5 / 141
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Primers resultats arqueobotànics (llavors i fruits) al jaciment protohistòric del Turó de la Font de la Canya (Avinyonet del Penedès) / Daniel López
López Reyes, Daniel


En: Revista d'Arqueologia de Ponent. Lleida, núm. 14 (2004) , p. 149-177 : il. (Documents
Bibliografia. Resums en català i anglès.


Matèries: Jaciments arqueològics ; Edat del ferro ; Excavacions arqueològiques ; Arqueologia ; Botànica ; Conreus ; Cereals ; Vinya
Matèries:Jaciment del Turó de la Font de la Canya
Àmbit:Avinyonet del Penedès
Cronologia:1999 - 2000
Accés: https://www.raco.cat/index.php/RAP/article/view/251936
Localització: UAB: Humanitats (Hemeroteca); Biblioteca de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



6 / 141
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Blats selectes : any agrícola 1934-35 / per Josep Pané i Mercé
Pané i Mercé, Josep


Guissona : Sindicat Agrícola de Guissona i sa Comarca, Secció Técnica Consultiva, 1935
53 p. : il. ; 24 cm



Matèries: Cereals ; Blat ; Agricultura
Àmbit:Guissona
Cronologia:1934 - 1935
Autors add.:Sindicat Agrícola de Guissona i sa Comarca. Secció Técnica Consultiva
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat de Lleida


Enllaç permanent a aquest registre



7 / 141
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
La Cuestión de las tarifas ferroviarias y el abastecimiento del mercado catalán de cereales y harina (1865-1900) / Pere Pascual i Domènech
Pascual i Domènech, Pere


En: Revista de Historia Industrial. Barcelona, núm. 58 (2015) , p. 217-247
Notes a peu de pàgina. Bibliografia. Abstract en anglès.

L'article tracta de les expectatives generades per la construcció de la xarxa ferroviària sobre els preus del blat en els mercats de la perifèria peninsular. El mateix té per objecte precisar els termes del debat que es va suscitar sobre el nivell de les tarifes del transport ferroviari arran del boom importador de cereals a partir de la dècada de 1880. Les estratègies que es van contemplar per a frenar aquest procés van ser reduir tarifes, construir noves línies per a escurçar distàncies entre els centres de producció i els de consum o augmentar la protecció aranzelària. Finalment, s'intenta precisar en quina mesura la reducció dels preus del transport ferroviari podia contribuir a frenar l'auge importador i restablir l'articulació del mercat interior de cereals.


Matèries: Comerç ; Abastament ; Transport de mercaderies ; Transport ferroviari ; Preus ; Tarifes ; Industrialització ; Cereals ; Importació ; Blat ; Indústria alimentària
Àmbit:Catalunya
Cronologia:1865 - 1900
Accés: https://www.raco.cat/index.php/HistoriaIndustrial/article/view/297671
Localització: Universitat Autònoma de Barcelona; Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona; Biblioteca de Catalunya; Arxiu Històric de Sabadell; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya; Universitat de Lleida


Enllaç permanent a aquest registre



8 / 141
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Notes sobre el comerç del blat al Camp de Tarragona al tombant dels segles XVI-XVII :la Botiga de Riudoms (1591-1628) / Carles Maristany
Maristany i Tió, Carles


En: Lo Floc : revista del Centre d'Estudis Riudomencs Arnau de Palomar. Riudoms. Any XIV, núm. 124 (març-abril 1992), p. 4-10 (Història
Notes.


Matèries: Edat moderna ; Comerç ; Cereals ; Blat ; Botigues i comerços ; Preus ; Fonts documentals
Àmbit:Riudoms
Cronologia:1591 - 1628
Accés: https://www.raco.cat/index.php/LoFloc/article/view/305938
Localització: Biblioteca de Catalunya; Institut Ramon Muntaner; B. Pública de Tarragona; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



9 / 141
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Quan batíem a l'era / Antoni Navarro i Esteve
Navarro i Esteve, Antoni


En: Butlletí del Centre d'Estudis de la Terra Alta. Gandesa, núm. 14 (1989) , p. 3-6 (Temàtica història, social, i de costums


Matèries: Agricultura ; Activitats agrícoles ; Tècniques agrícoles ; Collita ; Cereals ; Memòries
Àmbit:Vilalba dels Arcs
Cronologia:[1988]
Accés: https://www.raco.cat/index.php/ButlletiCETA/article/view/216482/295058
Localització: Institut Ramon Muntaner; Universitat Rovira i Virgili; B. Municipal (Gandesa); Biblioteca de Catalunya; B. Centre de Lectura (La Fatarella)


Enllaç permanent a aquest registre



10 / 141
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Els Cereals i el pa en els països de llengua catalana a la baixa edat mitjana / Antoni Riera i Melis
Riera i Melis, Antoni


Barcelona : Institut d'Estudis Catalans, Secció Històrico-Arqueològica, 2017
464 p. ; 24 cm (Memòries de la Secció Històrico-Arqueològica, 103) 
Bibliografia.
ISBN 9788499653891

Els cereals i el pa, des de la darreria del segle XI, van assumir un important paper econòmic i simbòlic a escala occidental, a conseqüència del triomf de les estructures feudals. El gra, especialment el blat, va esdevenir la clau de volta de l'economia rural i el pa es va convertir en el centre de la dieta dels estaments populars i símbol de la civilització cristiana, en l'antítesi de la Barbaria. Els cereals, que inicialment s'havien consumit bullits, en forma de farinetes, es destinaren aleshores gairebé exclusivament a la panificació. El pa, lloat pels metges i santificat pels eclesiàstics, no era, tanmateix, un aliment natural, sinó un producte cultural complex, el resultat d'un procés tecnològic estructurat en una sèrie de fases, cada una de les quals exigia un saber, uns espais i uns estris específics. La farina, obtinguda de l'esmicolament del gra pel molí, havia de ser pastada en un gibrell o un fenyedor; les peces resultants, un cop toves, havien de ser cuites en un forn. El molí i el forn no van estar mai a l'abast de les famílies pageses. Van ser construïts, inicialment, per comunitats de camperols i, des de mitjan segle XII, pels senyors i pel sobirà, que se'n reservaren el monopoli i obligaren les famílies de la contrada a utilitzar-los, i els exigiren, a canvi, un dret de molta i de cocció. El pa va incrementar, doncs, els ingressos dels poderosos i en va refermar el control sobre la resta de la societat; va ser, al camp, un factor de "feudalització". Des de la darreria del segle XIII, l'elaboració del pa es va professionalitzar a les ciutats, on un nombre creixent de famílies adquiriria diàriament pans elaborats per flequeres i forners. Els consistoris, conscients del paper econòmic, social i simbòlic que desenvolupava el pa en una població urbana en què preponderaven els assalariats, van contribuir a estabilitzar-ne el preu, amb la incentivació de l'afluència de gra cap al mercat local, l'increment sistemàtic de l'oferta i la creació d'estocs reguladors; els edils exerciren també un control molt eficient sobre el pes i la qualitat dels pans urbans.Durant les reiterades crisis frumentàries, els consells municipals maldaren per conjurar les revoltes d'afamegats, amb la imposició d'una distribució mínimament equilibrada de les reserves de gra entre els diversos estaments socials, la injecció de contingents de cereals adquirits en emporis llunyans i l'obertura de les portes de les ciutats als pans rurals. Aquesta política de proveïment de cereals i de control de la qualitat del pa va consolidar el prestigi dels consistoris, va reduir la contestació social i va contribuir a justificar "amb fets constatables" la desequilibrada distribució del poder polític i de la càrrega fiscal vigent, durant la baixa edat mitjana, a les ciutats .



Matèries: Baixa edat mitjana ; Feudalisme ; Revoltes populars ; Crisi de subsistència ; Cereals ; Pagesia ; Alimentació humana ; Abastament d'aliments
Àmbit:Països Catalans
Cronologia:[1200 - 1300]
Autors add.:Institut d'Estudis Catalans. Secció Històrico-Arqueològica
Localització: Biblioteca de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



11 / 141
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
El Control municipal dels mercats locals de cereals a la Catalunya de finals del segle XVIII : una aproximació
Renom i Pulit, Mercè


En: 174675 Recursos i territori : perspectiva històrica i nous equilibris : Actes del X Congrés de la CCEPC. Manresa, 21, 22 i 23 d'octubre de 2016. Valls ; Barcelona : Cossetània : Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana : Institut Ramon Muntaner : Centre d'Estudis del Bages, 2017. p. 183-196
 (Alimentació



Matèries: Mercats ; Administració local ; Mercats municipals ; Cereals ; Abastament d'aliments ; Edat moderna
Àmbit:Catalunya
Cronologia:[1750 - 1800]
Localització: Universitat Politècnica de Catalunya; B. Centre de Lectura de Reus; B. del Casino (Manresa)


Enllaç permanent a aquest registre



12 / 141
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Fam i carestia a la Catalunya de la primera meitat del segle XIV : lo mal any primer 1333-1334
Montoro i Maltas, Joan


En: 174675 Recursos i territori : perspectiva històrica i nous equilibris : Actes del X Congrés de la CCEPC. Manresa, 21, 22 i 23 d'octubre de 2016. Valls ; Barcelona : Cossetània : Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana : Institut Ramon Muntaner : Centre d'Estudis del Bages, 2017. p. 173-182
 (Alimentació



Matèries: Edat mitjana ; Crisi de subsistència ; Fam ; Aliments ; Preus ; Cereals ; Consum ; Recursos naturals ; Alimentació humana
Àmbit:Catalunya
Cronologia:1333 - 1334
Localització: Universitat Politècnica de Catalunya; B. Centre de Lectura de Reus; B. del Casino (Manresa)


Enllaç permanent a aquest registre



13 / 141
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Plantar i moldre / Joan Sala, text ; Pere Duran, fotografia
Sala, Joan


En: Garrotxes. Cassà de la Selva, núm. 18 (tardor-hivern 2016), p. 30-31 : il. (Perfil, 67) 


Matèries: Cereals ; Blat ; Agronomia ; Agricultura biològica ; Molins fariners ; Neorurals
Matèries: Gracia i Torres, Víctor (1953-....)
Àmbit:Sagrada Família - Barcelona ; Lliurona ; Sales de Llierca
Cronologia:1953 - 2016
Autors add.:Duran, Pere (Il·l.)
Accés: https://goo.gl/VVYxji [Exemplar complet (accés restringit)]
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Sala de Lectura Miquel Pairolé (Quart); B. Comarcal del Pla de l'Estany (Banyoles); B. Ramon Vidal (Besalú); B. Marià Vayreda (Olot); B. Lambert Mata (Ripoll)


Enllaç permanent a aquest registre



14 / 141
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Les Caresties i fams a les ciutats catalanes durant l'edat mitjana / Joan Montoro i Maltas
Montoro i Maltas, Joan


En: Plecs d'Història Local. Barcelona, núm. 162 (juliol-agost 2016), p. 2-4 : il. (Temes-1
Bibliografia.


Matèries: Edat mitjana ; Crisi de subsistència ; Fam ; Aliments ; Cereals ; Consum
Àmbit:Catalunya
Cronologia:[1000 - 1500]
Accés: http://www.raco.cat/index.php/Plecs/article/view/331712/422416
Localització: Biblioteca de Catalunya; Institut Ramon Muntaner; Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona; B. Centre de Lectura de Reus; UAB: Humanitats (Hemeroteca); Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Arxiu Històric de Sabadell; Universitat de Lleida; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



15 / 141
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
El proveïment de cereals i farina de Barcelona durant el segle XIX / Pere Pascual Domènech
Pascual i Domènech, Pere


En: 162614 Proveir Barcelona : el municipi i l'alimentació de la ciutat, 1329-1930. Barcelona : Museu d'Història de Barcelona : Institut de Cultura : Ajuntament de Barcelona, 2016



Matèries: Abastament d'aliments ; Cereals
Àmbit:Barcelona
Cronologia:[1800 - 1900]
Localització: Universitat Politècnica de Catalunya; Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona; Museu d'Història de Barcelona; Arxiu Històric de Sabadell


Enllaç permanent a aquest registre



16 / 141
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
El Consell municipal i el proveïment de cereals a la baixa edat mitjana / Juanjo Cáceres Nevot
Cáceres Nevot, Juanjo


En: 162614 Proveir Barcelona : el municipi i l'alimentació de la ciutat, 1329-1930. Barcelona : Museu d'Història de Barcelona : Institut de Cultura : Ajuntament de Barcelona, 2016



Matèries: Abastament d'aliments ; Cereals ; Baixa edat mitjana ; Consell municipal ; Administració local ; Política municipal
Àmbit:Barcelona
Cronologia:[1300 - 1500]
Localització: Universitat Politècnica de Catalunya; Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona; Museu d'Història de Barcelona; Arxiu Històric de Sabadell


Enllaç permanent a aquest registre



17 / 141
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Proveir Barcelona : el municipi i l'alimentació de la ciutat, 1329-1930 / Mercè Renom (editora)



Barcelona : Museu d'Història de Barcelona : Institut de Cultura : Ajuntament de Barcelona, 2016
432 p. il. ; 25 cm (Pòsits, 11) 
Referències bibliogràfiques.
ISBN 9788494081385

Conté:
- 163220  Renom i Pulit. Mercè. El Proveïment alimentari de Barcelona en el context europeu i en la llarga durada.
- 163221  Benito i Monclús. Pere. Crisis de subsistència i polítiques urbanes medievals.
- 163222  Busqueta i Riu. Joan J. Els patrimonis senyorials i les xarxes de proveïment : l'exemple del llinatge Sant Climent a la baixa edat mitjana.
- 163223  Verdés i Pijuan. Pere. Fiscalitat municipal i proveïment urbà baixmedieval : dues cares de la mateixa moneda?
- 163224  Serrahima i Balius. Pol. La Catedral de Barcelona i el pa al segle XV : la Pia Almoina i la Casa de Caritat.
- 163225  Corteguera. Luis R. Pa i política als segles XVI i XVII.
- 163226  Cáceres Nevot. Juanjo. El Consell municipal i el proveïment de cereals a la baixa edat mitjana.
- 163227  Riera i Melis. Antoni. De la pastera a la taula : el pa a Barcelona durant l'edat mitjana.
- 163228  Sánchez Martínez. Manuel. Vi i tavernes a la baixa edat mitjana a través de les ordinacions.
- 163229  Banegas López. Ramon Agustí. Abastar de carn la ciutat a finals de l'edat mitjana.
- 163230  Bringué i Portella. Josep M. Pastures per als ramats de Barcelona als segles XVI-XVIII.
- 163231  Comas Via. Mireia. La Pesca i el proveïment de peix fresc.
- 163232  Soberón Rodríguez. Mikel. La Confraria de pescadors de Barcelona, 1575-1650.
- 163233  Valls i Junyent. Francesc. El comerç atlàntic i el proveïment de bacallà.
- 163234  Comas Via. Mireia. L'Horta i la volateria als mercats.
- 163235  López i Guallar. Marina. El Proveïment del pa sota el règim de Nova Planta.
- 163236  Feliu i Montfort. Gaspar. El Pa al segle XVIII : continuïtats i canvis.
- 163237  Tafalla i Montferrer. Joan. De l'economia moral de les subsistències a l'economia de mercat: els debats a la França de finals del segle XVIII.
- 163238  Arnabat i Mata. Ramon. Liberalisme i proveïment alimentari a la ciutat de Barcelona, 1820-1823.
- 163239  Baiet i Royo. Montserrat. La Transformació liberal en l'àmbit jurídic i es seus efectes en els mercats alimentaris de Barcelona : el cas de la Boqueria.
- 163240  Fuster i Sobrepere. Joan. Les Revoltes populars i les polítiques de proveïment alimentari a mitjan segle XIX.
- 163241  Janué i Miret. Marició. Les Polítiques alimentàries dels ajuntaments del Sexenni, 1868-1874.
- 163242  Renom i Pulit. Mercè. La Construcció de mercats a la segona meitat del segle XIX : una resposta a diversos reptes.
- 163243  Puigvert i Solà. Joaquim M. El Control sanitari dels aliments a través dels escorxadors i les vaqueries urbanes.
- 163244  Miller. Montserrat. Municipi i associacions de venedors i botiguers a principis del segle XX.
- 163245  Guàrdia i Bassols. Manuel. Dos decrets liberalitzadors a l'evolució del consum de carn, 1800-1935.
- 163246  Pascual i Domènech. Pere. El proveïment de cereals i farina de Barcelona durant el segle XIX.
- 163247  Hernández Adell. Ismael. Les Vaqueries, les empreses lleteres i el control municipal.
- 163248  Miró i Acedo. Ivan. El Cooperativisme de consum : una temptativa d'autoabastiment proletari, 1866-1931.
- 163249  Cussó Segura. Xavier. Alimentació, salut i nivells de vida a la Barcelona industrial, 1820-1936.
- 163250  Borderías Mondéjar. Cristina. Nutrició i gènere a la Barcelona obrera.
- 163251  Muñoz i Pradas. Francesc. Alimentació i salut de la població infantil .



Matèries: Abastament d'aliments ; Crisi de subsistència ; Baixa edat mitjana ; Finances municipals ; Establiments benèfics ; Església ; Ajuntament ; Aliments ; Pastures ; Ramaderia ; Pesca ; Pescadors ; Confraries ; Comerç colonial ; Horta ; Nova Planta ; Edat moderna ; Liberalisme ; Trienni Liberal ; Mercats municipals ; Revoltes populars ; Sexenni democràtic ; Política municipal ; Salut pública ; Associacions professionals ; Cereals ; Indústria lletera ; Cooperatives de consum ; Edat contemporània ; Alimentació humana ; Industrialització ; Infància
Àmbit:Barcelona
Cronologia:1329 - 1930
Autors add.:Renom i Pulit, Mercè (Ed.)
Autors add.:Museu d'Història de Barcelona ; Institut de Cultura de Barcelona ; Ajuntament de Barcelona
Localització: Universitat Politècnica de Catalunya; Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona; Museu d'Història de Barcelona; Arxiu Històric de Sabadell


Enllaç permanent a aquest registre



18 / 141
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Un dia qualsevol de sega dels anys 1945-50 a la Conca de Barberà / Celestí Comaposada i Canela
Comaposada i Canela, Celestí


En: Recull. Associació Cultural Baixa Segarra. Santa Coloma de Queralt, núm. 7 (2001) , p. 191-220 : il.


Matèries: Vida quotidiana ; Activitats agrícoles ; Collita ; Cereals ; Utillatge ; Maquinària agrícola ; Memòries ; Pagesos
Àmbit:Conca de Barberà
Cronologia:[1945 - 1950]
Accés: http://www.raco.cat/index.php/RecullACBSegarra/article/view/206048/311070
Localització: Institut Ramon Muntaner; Biblioteca de Catalunya; Universitat Autònoma de Barcelona


Enllaç permanent a aquest registre



19 / 141
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Botiguers i comerciants setcentistes de Torredembarra / [ressenya de:] Josep Fàbregas Roig
Fàbregas Roig, Josep


En: Estudis altafullencs. Altafulla, núm. 39 (2015) , p. 179-180 (Recensions
Ressenya de:
- Rovira i Gómez, Salvador J.. Botiguers i comerciants setcentistes de Torredembarra / Salvador-J. Rovira i Gómez. Torredembarra : Centre d'Estudis Sinibald de Mas, 2012


Matèries: Ressenyes ; Botigues i comerços ; Comerciants ; Biografia ; Famílies ; Arrendament de serveis ; Vi ; Licors i aiguardents ; Cereals ; Productes agràris ; Pesca ; Vaixells ; Comerç colonial
Àmbit:Torredembarra
Cronologia:[1701 - 1800]
Accés: http://www.raco.cat/index.php/EstudisAltafulla/article/view/296016/400228
Localització: Biblioteca de Catalunya; Institut Ramon Muntaner; UAB: Humanitats (Hemeroteca); Universitat de Barcelona; Universitat Rovira i Virgili; B. Pública de Tarragona; B. Centre de Lectura de Reus; Biblioteca Municipal d'Altafulla; Universitat Autònoma de Barcelona


Enllaç permanent a aquest registre



20 / 141
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
La Sega, el batre i la sembra als anys 1945-50 : Savallà del Comtat (Baixa Segarra) / Celestí Comaposada i Canela ; dibuixos de Salvador Pascual i Estanella
Comaposada i Canela, Celestí


Santa Coloma de Queralt : Associació Cultural Baixa Segarra, DL 2003
149 p. : il. ; 24 cm
ISBN 8492267526



Matèries: Activitats agrícoles ; Pagesos ; Societat rural ; Cereals ; Collita ; Memòries ; Postguerra ; Biografia ; Vida social
Àmbit:Savallà del Comtat
Cronologia:1945 - 1950
Autors add.:Pascual i Estanella, Salvador (Il·l.)
Autors add.:Associació Cultural Baixa Segarra
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat Rovira i Virgili; B. Mossèn Ramon Muntanyola (l'Espluga de Francolí); B. Comarcal Josep Conangla i Fontanilles (Montblanc); B. Municipal de Santa Coloma de Queralt; B. Mossèn Tomàs Capdevila (Sarral); B. Pública de Tarragona


Enllaç permanent a aquest registre



pàgina 1 de 8
anar a la pàgina                    

Base de dades  fons : Formulari avançat

   
Cercar:
en el camp:
 
1     
2   
3