Un Celler de vi medieval al castrum d'Olèrdola (Alt Penedès) / Josep M. Bosch, Josep Mestres, Núria Molist, M. Rosa Senabre, Joan Socias i Bruna Àlvarez
En:
113638 IV Trobada d'Estudiosos del Garraf: comunicacions presentades el dia 21 de novembre del 2002 a Vilanova i la Geltrú. Barcelona : Diputació de Barcelona. Servei de Parcs Naturals, DL 2004. p. 175-180 : il., plàn
(
Història)
Bibliografia.
El conreu de la vinya i l'elaboració del vi en època medieval estan ben documentats pels textos escrits i per les imatges que ens proporcionen els beats, la pintura mural, l'escultura...L'Arqueologia a través de les restes estructurals, i de les dades proporcionades per l'arqueobotànica, va fornint noves dades sobre la viticultura medieval, completant i enriquint les altres fonts. Presentem un àmbit identificat com a celler de vi, situat entre la cisterna romana i l'àrea de premsat, al vilatge altmedieval d'Olèrdola. Es tracta d'un complex feudal, exponent de la monopolització per part dels senyors de la producció vitícola, l'elaboració de vi i la seva comercialització.