português | español | english | français |

logo

Cerca a la base de dades

Base de dades:
FONS
Cercar:
BESTIAR BOVI []
Referències trobades:
48   [Refinar la cerca]
Mostrant:
1 .. 20   en el format [Estàndard]
pàgina 1 de 3
anar a la pàgina          


1 / 48
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Fonts documentals referents al moltó tarragoní recopilades per Emili Giralt i Raventós / Mireia Giralt, Olga Giralt i Esteve
Giralt, Mireia


En: Estudis d'Història Agrària. Barcelona, núm. 21 (2008) , p. 79-88

Aquest article recull tota la informació sobre el moltó tarragoní recopilada per Emili Giralt i Raventós: notes històriques sobre aquesta espècie animal i les possibles causes de la seva extinció; bibliografia; il·lustracions, i una taula resum amb dades sobre diverses races de moltons.


Matèries: Historiadors ; Historiografia ; Bibliografies ; Arxius particulars ; Fonts documentals ; Animals domèstics ; Bestiar boví
Matèries: Giralt i Raventós, Emili (1927-2008)
Àmbit:Camp de Tarragona ; Conca de Barberà ; Segarra ; Anoia ; Alt Penedès ; Baix Penedès
Cronologia:[0000 - 2008]
Autors add.:Giralt i Esteve, Olga
Accés: https://www.raco.cat/index.php/EHA/article/view/183490
Localització: UAB: Humanitats (Hemeroteca); Biblioteca de Catalunya; Universitat de Barcelona; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat de Lleida; Biblioteca Borja (URL)


Enllaç permanent a aquest registre



2 / 48
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
La Granja de les vaques campiones / text: Marta Masó Escobairó ; fotografia: Pep Saul
Masó Escobairó, Marta


En: Garrotxes. Cassà de la Selva, Núm. 14 (tardor/Hivern 2014), p. 18-22



Matèries: Explotacions agràries ; Ramaderia ; Bestiar boví ; Empreses ; Famílies
Matèries: Vergés, família
Matèries:Mas La Roca de Sant Joan de les Abadesses
Àmbit:Sant Joan de les Abadesses
Cronologia:[1900 - 2014]
Autors add.:Sau, Pep (Il·l.)
Localització: B. Lambert Mata (Ripoll)


Enllaç permanent a aquest registre



3 / 48
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Experimentació d'una grassa by-pass en vaques de raça Montbéliarde a Sant Joan de les Abadesses / treball final de carrera presentat per: Gemma Torres i Altarriba ; professors ponents: David Clua i Samper, Pere Costa i Batllori
Torres Altarriba, Gemma


1998
Dirigida per: Clúa i Samper, David; Costa i Batllori, Pere. ESAB, 1998
128 f. ; 30 cm
Treball final de carrera. Bibliografia.



Matèries: Bestiar boví ; Alimentació animal ; Indústria alimentària
Àmbit:Sant Joan de les Abadesses
Cronologia:[1998]
Autors add.:Clúa i Samper, David (Dir.) ; Costa i Batllori, Pere (Dir.)
Localització: Universitat Politècnica de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



4 / 48
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Pastors i Transhumància / David Pujol, Roser Bech i Rosa M. Moret, coordinació



En: Alberes. Cassà de la Selva, núm. 20 (tardor-hivern 2018), p. 31-76 : il. (Dossier

A la literatura de finals del segle XIX i principis del XX, diversos autors retraten la vida dels pastors com un ofici bucòlic, on el pastor forma part d'un món gairebé idealitzat amb uns valors ètics i morals arrelats al territori. Aquesta imatge, però, no té res a veure amb la realitat que han viscut els pastors de debò. Atalaiar el bestiar ha estat, per a la gran majoria, fer-se molts tips de treballar, arreplegar més d'una mullena a l'esquena, patir per les inclemències del temps o simplement, no tenir ni un dia de repòs en tot l'any. Una de les activitats lligades als pastors és la transhumància, que ha estat, des de temps immemorials, una activitat constant a la comarca de l'Alt Empordà. Les anades i vingudes del bestiar en cerca de les millors pastures i de les herbes més tendres, per tal de poder subsistir i fugir de les contrades més inhòspites quan el temps ja no permet seguir aprofitant les pastures, ha obligat els pastors a desplaçar-se any rere any de les muntanyes pirinenques cap a les planes de la Catalunya més oriental. Aquest pas constant ha donat origen a camins i passos molt ben estipulats que han deixat petja a través de les valls tot aprofitant qualsevol escletxa en terrenys abruptes i muntanyencs.


Matèries: Pastors ; Transhumància ; Vies pecuàries ; Ramaderia ; Bestiar boví ; Condicions de vida ; Vida quotidiana ; Pastures ; Instal·lacions agràries ; Veterinaris ; Patrimoni cultural
Àmbit:Alt Empordà
Cronologia:0000 - 2018
Autors add.:Pujol i Fabrelles, David (Dir.) ; Bech Padrosa, Roser (Dir.) ; Moret i Guillamet, Rosa Maria (Dir.)
Accés: http://bit.ly/2HdBPMy [Exemplar complet (accés restringit)]
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; B. Sala de Lectura Miquel Pairolé (Quart); B. Municipal (La Bisbal d'Empordà); B. Ramon Bordas i Estragués (Castelló d'Empúries)


Enllaç permanent a aquest registre



5 / 48
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Estudio económico de una explotación agropecuaria industrial cooperativa en el Valle de Arán, con vistas a la producción de carne, leche y productos derivados / Maria Teresa Gil Juan ; orientador: Pérez Pardo
Gil Juan, María Teresa


1968
Dirigida per: Pérez Pardo, Luis. Escuela de Altos Estudios Mercantiles de Barcelona, 1968
[61] f., [2] f. pleg. : map., plan. ; 30 cm
Projecte final de carrera. Exemplar mecanografiat.



Matèries: Economia agrària ; Bestiar boví ; Explotacions agràries ; Ramaderia ; Indústria alimentària ; Cooperatives agràries
Àmbit:Val d'Aran
Cronologia:[1968]
Autors add.:Pérez Pardo, Luis (Dir.)
Localització: Universitat de Barcelona


Enllaç permanent a aquest registre



6 / 48
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Propuesta de mejora de una explotación de ganado vacuno lechero en el municipio de Baix-Pallars / Jordi Isus Fierro ; Director treball: Mateo Torrent ; Escola Universitària d'Enginyeria Tècnica Agrícola de Lleida
Isus Fierro, Jordi


1985
Dirigida per: Torrent Molleví, Mateo. Escola Universitària d'Enginyeria Tècnica Agrícola de Lleida, 1985
213 p. : il., map. ; 30 cm
Treball fi de carrera. Bibliografia.



Matèries: Bestiar boví ; Ramaderia ; Indústria lletera
Àmbit:Baix Pallars
Cronologia:[1985]
Autors add.:Torrent Molleví, Mateo (Dir.)
Localització: Universitat de Lleida


Enllaç permanent a aquest registre



7 / 48
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Projecte d'execució de granja de bestiar boví i d'habitatge unifamiliar aïllat a Peramola (Alt Urgell, Lleida) / Jordi Gudel i Cuesta, Albert Oliva i Buenaventura ; tutor: Eduard Hernando i Taló
Gudel i Cuesta, Jordi


1997
Dirigida per: Hernando Taló, Eduardo. Universitat Politècnica de Catalunya. Escola Universitària Politècnica de Barcelona, 1997
2 vols. : taules, gràf. + 1 carpeta amb 31 plànols
Treball fi de carrera. En 2 carpetes. Conté: 1. Documentació tècnica: granja de bestiar boví i vivenda 2. Informació annexa al projecte: granja de bestiar boví.



Matèries: Ramaderia ; Bestiar boví ; Explotacions agràries ; Projectes ; Habitatge
Àmbit:Peramola
Cronologia:[1997]
Autors add.:Oliva i Buenaventura, Albert ; Hernando Taló, Eduardo (Dir.)
Localització: Universitat Politècnica de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



8 / 48
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Aprofitament integrat d'una finca de 417,6 ha. tipicament cerealista, mitjançant superficies farratgeres conreades, aprofitament de sotobosc i ramaderia bovina en règim extensiu, situada a l'Estany de Madrona, en el T.M. de Pinell de Solsonès (Lleida) / Ignasi Estany i Serra ; Tutora: Isabel Sebastian ; Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària
Estany i Serra, Ignasi


1994
Dirigida per: Sebastian. (Dir.), 1994
6 vols . (paginació múltiple) : 19 plànols; 30 cm
Projecte fi de carrera.



Matèries: Ramaderia ; Pastures ; Bestiar boví ; Farratges
Àmbit:Pinell de Solsonès
Cronologia:[1994]
Autors add.:Sebastian, Isabel (Dir.)
Localització: Universitat de Lleida


Enllaç permanent a aquest registre



9 / 48
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
L'Estomac de Barcelona i el Maresme a la baixa Edat Mitjana: els bous de Barcelona / Ramon Agustí Benegas Lópea
Banegas López, Ramon Agustí


En: Singladures : Revista d'història i patrimoni cultural de Vilassar. Vilassar de Mar, núm. 24 (desembre 2008), p. 18-22
Referències bibliogràfiques.


Matèries: Baixa edat mitjana ; Ramaderia ; Bestiar boví ; Abastament d'aliments ; Alimentació humana ; Carnissers ; Circuits comercials
Àmbit:Barcelona ; Maresme
Cronologia:[1300 - 1500]
Accés: http://www.raco.cat/index.php/Singladures/article/view/203777/272288
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat Autònoma de Barcelona; B. Pompeu Fabra (Mataró); Biblioteca Ernest Lluch i Martín (Vilassar de Mar); Institut Ramon Muntaner


Enllaç permanent a aquest registre



10 / 48
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Atletes de la llet. Estudi sobre les variables influents en la producció de llet / Aleix Costa Lario
Costa Lario, Aleix


En: Annals del Patronat d'Estudis Històrics d'Olot i Comarca. Olot, núm. 26 (novembre 2015), p. 223-230 : il. (Premis a treballs de recerca Jordi Pujiula i Salvador Reixach, 2014
Premi Jordi Pujolà 2014 en àmbit Ciències Naturals.


Matèries: Treballs escolars ; Ramaderia ; Indústria lletera ; Bestiar boví
Àmbit:Garrotxa
Cronologia:[2011 - 2013]
Accés: http://www.raco.cat/index.php/AnnalsPEHOC/article/view/302239/406231
Localització: Biblioteca de Catalunya; UAB: Sibhil·la; Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona; Universitat de Lleida; Institut Ramon Muntaner; UAB: Humanitats (Hemeroteca); Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; UAB: Sibhil·la


Enllaç permanent a aquest registre



11 / 48
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
El Pinós de Vallfogona / Joan Carreras
Carreras, Joan


En: Garrotxes. Cassà de la Selva, núm. 16 (octubre 2015), p. 42-43 : il. (Dossier. Fires de bestiar) 

En Jaume Casas Coromina ens fa partícips de les antigues fires ramaderes, on anaven els seus avantpassats, i de l'evolució de l'explotació ramadera familiar.


Matèries: Ramaderia ; Ramaders ; Explotacions agràries ; Masos ; Empreses familiars ; Fires i exposicions ; Concursos de bestiar ; Bestiar boví ; Memòries
Matèries: Casas Coromina, Jaume
Matèries:Pinós, el ; Mas Pinós de Vallfogona de Ripollès
Àmbit:Vallfogona de Ripollès
Cronologia:[1900 - 2015]
Accés: http://goo.gl/05QumC [Exemplar complet (accés restringit)]
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Sala de Lectura Miquel Pairolé (Quart); B. Comarcal del Pla de l'Estany (Banyoles); B. Ramon Vidal (Besalú); B. Marià Vayreda (Olot); B. Lambert Mata (Ripoll)


Enllaç permanent a aquest registre



12 / 48
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
En Jaume Rius i la raça llemosina / Ariadna Guasch, text ; Pau Sau, fotografia
Guasch, Ariadna


En: Garrotxes. Cassà de la Selva, núm. 16 (octubre 2015), p. 51 : il. (Dossier. Fires de bestiar) 


Matèries: Ramaderia ; Ramaders ; Bestiar boví ; Races autòctones
Matèries: Rius, Jaume
Àmbit:Santa Pau ; Catalunya
Cronologia:[2015]
Autors add.:Sau, Pep (Il·l.)
Accés: http://goo.gl/05QumC [Exemplar complet (accés restringit)]
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Sala de Lectura Miquel Pairolé (Quart); B. Comarcal del Pla de l'Estany (Banyoles); B. Ramon Vidal (Besalú); B. Marià Vayreda (Olot); B. Lambert Mata (Ripoll)


Enllaç permanent a aquest registre



13 / 48
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Gestió i explotació ramadera a l'Olivet d'en Pujol (Viladamat, Alt Empordà) durant la segona meitat del segle I aC : l'exemple d'un model ramader totalment romanitzat / Lídia Colominas
Colominas Barberà, Lídia


En: Annals de l'Institut d'Estudis Gironins. Girona. vol. 54 (2013) , p. 185-198 : il.
Bibliografia i discografia. Resums en català i anglès.

Amb la realització d'aquest treball es pretén conèixer la gestió i explotació dels animals que es va fer a l'Olivet d'en Pujol durant la segona meitat del segle I aC. Per tal de dur-ho a terme s'analitzaran les restes de fauna recuperades a l'interior de la sitja 1.


Matèries: Epoca romana ; Ramaderia ; Jaciments arqueològics ; Estructures arqueològiques ; Restes animals ; Explotacions agràries ; Arqueologia ; Bestiar boví
Matèries:Jaciment de l'Olivet d'en Pujol
Àmbit:Viladamat
Cronologia:[50 aC - 1 aC]
Accés: http://www.raco.cat/index.php/AnnalsGironins/article/view/271564/359192
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat Rovira i Virgili; B. Fages de Climent (Figueres); Universitat de Barcelona; UAB: Humanitats (Hemeroteca); Universitat Pompeu Fabra; Universitat de Lleida; B. Popular (Palafrugell); Institut Ramon Muntaner


Enllaç permanent a aquest registre



14 / 48
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Ganadería del Charnego : 1891-1992 / [Pedro Fumadó Amenós]
Fumadó Amenós, Pedro


[Deltebre] : [l'autor], 1992
31 p. : il. ; 22 cm



Matèries: Bestiar boví ; Tauromàquia ; Empreses privades
Matèries:Ganadería del Charnego
Àmbit:Deltebre
Cronologia:1891 - 1992
Localització: B. Pública de Tarragona


Enllaç permanent a aquest registre



15 / 48
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
La vaca de l'Albera : necessitat d'un programa de conservació i expansió / Marta Fina Pla, Joaquim Casellas Vidal, Joaquim Tarrés Font, [et al.]



En: Annals de l'Institut d'Estudis Empordanesos. Figueres. Vol. 43 (2012) , p. 243-260 : il. (Ciències
Bibliografia. Resum en català i anglès.

La raça de l'Albera és una població bovina autòctona localitzada en el massís de l'Albera (Alt Empordà, Girona, Catalunya), ben adaptada i capaç d'aprofitar els recursos alimentaris de la zona. Són animals rústics, de petit format i que viuen en llibertat tot l'any. S'enquadra en el tronc cantàbric, encara que tradicionalment s'hagin descrit dues varietats: la Negra i la Fagina. Les femelles s'usen com a reposició del ramat i els vedells mascles són engreixats tot i el seu limitat potencial carnisser. L'edat al primer part de les vaques és entre els 3 i 4 anys. L'últim cens d'animals adults amb morfotip Albera ha classificant la població de raça en perill d'extinció d'acord amb la FAO. Per aquest motiu s'està realitzant un programa formal de conservació que inclou la conservació in situ, ex situ i in vitro.


Matèries: Bestiar boví ; Races autòctones ; Espècies protegides ; Protecció del medi ambient ; Ramaderia
Àmbit:Albera, serra de l'
Cronologia:[2012]
Autors add.:Fina Pla, Marta ; Casellas Vidal, Joquim ; Tarrés Font, Joaquim
Accés: http://www.raco.cat/index.php/AnnalsEmpordanesos/article/view/263155/358841
Localització: UAB: Sibhil·la; Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona; Biblioteca de Catalunya; UAB: Humanitats (Hemeroteca); Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; Institut Ramon Muntaner


Enllaç permanent a aquest registre



16 / 48
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
El sector productor de llet a la plana selvatana després de l'ingrés a la Unió Europea / Eloi Gonzàlez Planagumà
Gonzàlez i Planagumà, Eloi


En: Quaderns de la Selva : Revista del Centre d'Estudis Selvatans. Santa Coloma de Farners, núm. 23 (2011) , p. 249-257 : il. map. (Notes i aportacions
Inclou transcripció de part dels documents.


Matèries: Explotacions agràries ; Producció ramadera ; Indústria lletera ; Bestiar boví ; Integració Europea
Àmbit:Selva
Cronologia:1985 - 2010
Accés: http://www.raco.cat/index.php/QuadernsSelva/article/view/250031/354886
Localització: Universitat Autònoma de Barcelona; UAB: Sibhil·la; Biblioteca de Catalunya; Universitat Rovira i Virgili; Universitat Pompeu Fabra; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Institut Ramon Muntaner


Enllaç permanent a aquest registre



17 / 48
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share Text complet
Bookmark and Share
La Implantació del iogurt a Catalunya (1907-1927) / Jordi Viader
Viader i Riera, Jordi


En: HMIC : història moderna i contemporània. Bellaterra, núm. 8 (2010) , p. 214-231 : il. (Miscel·lània
Fonts. Notes. Resum en anglès, català i castellà.

El treball explica el procés d'implantació del iogurt a Catalunya, des de la seva introducció per Raimon Colomer el 1907 fins a la primera popularització que el nou producte va aconseguir mitjan els anys vint. S'ha seguit el rastre de les primeres empreses elaborades de iogurt, Lleteria Colomer, Granja Soldevila i Unión de Granjas Catalanas a través de les inscripcions a la Oficina Española de Patentes y Marcas i de les seves insercions publicitàries en diaris i revistes. Així com la influència posterior d'empreses especialitzades com Danone, o de productes làctics en general com S.A. Letona i Productos Marinette.


Matèries: Indústria lletera ; Indústria alimentària ; Bestiar boví ; Costums alimentaris ; Alimentació humana ; Aliments ; Nutrició ; Publicitat ; Comercialització ; Màrqueting
Àmbit:Catalunya
Cronologia:1907 - 1927
Accés: http://webs2002.uab.es/hmic/2010/HMIC2010.pdf
http://www.raco.cat/index.php/HMiC/article/view/186947/243583


Enllaç permanent a aquest registre



18 / 48
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Projecte de trasllat de l'explotació de boví de llet "Mas Masdevall" a Olot [Fitxer informàtic] / Josep Colomer Vergés
Colomer Vergés, Josep


Universitat de Girona. Escola Politècnica Superior, 2009
1 fitxer electrònic
Treball de recerca.

L'objectiu principal d'aquest projecte és el de dissenyar una nova explotació de boví de llet a la granja "Mas Masdevall", a Olot, comarca de la Garrotxa, província de Girona, per tal de traslladar l'explotació existent a una ubicació més allunyada; a més d'aquest canvi d'ubicació, també s'augmentarà el nombre de vaques de la granja de les 80 originals a una capacitat total de 120 vaques en producció. Aquest projecte planteja la construcció d'una nau per a l'allotjament de les vaques en producció, una sala de munyir-lleteria, un femer i una fossa de purins. La nau de producció tindrà una capacitat per a 120 vaques en producció en llotges individuals, 7 places d'infermeria, 7 per maternitat, 12 vaques eixutes totes en jaç de palla, a més de 51 places per vedelles en jaç i un lot de 22 vedelles d'entre 16 i 22 mesos en llotges individuals per facilitar la posterior estabulació durant la producció. També s'ubicaran 14 boxes individuals per els vedells i la recria al costat de la nau. La sala de munyir serà de 2x10 places paral·leles a més de la sala d'espera i l'oficina lleteria.


Matèries: Bestiar boví ; Explotacions agràries ; Ramaderia ; Indústria lletera ; Projectes
Àmbit:Olot
Cronologia:[2009]
Accés: http://hdl.handle.net/10256/1346
Localització: Universitat de Girona


Enllaç permanent a aquest registre



19 / 48
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Maneig de la vegetació i del pasturatge per a la prevenció d'incendis al Cap de Creus [Fitxer informàtic] / Ariadna Claret i Carles, Elisabet Ejarque i Gonzàlez, Anna Font i Planes
Claret i Carles, Ariadna


Universitat de Girona. Facultat de Ciències, 2006
1 fitxer electrònic
Treball de recerca.

Estudi sobre l'aplicació del pasturatge boví al Parc Natural de Cap de Creus com una possible eina per fer disminuir la biomassa vegetal i així intentar prevenir els incendis forestals i la seva expansió en el territori.


Matèries: Incendis forestals ; Prevenció d'incendis ; Pastures ; Ramaderia ; Parcs naturals ; Bestiar boví
Àmbit:Creus, cap de
Cronologia:[2006]
Autors add.:Ejarque i González, Elisabet ; Font i Planes, Anna
Accés: http://hdl.handle.net/10256/64
Localització: Universitat de Girona


Enllaç permanent a aquest registre



20 / 48
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share Text complet
Bookmark and Share
La Ramaderia ecològica de boví a les Valls d'Àneu i viabilitat del producte ecològic: de la producció al consum [Fitxer informàtic] / Gripau Blau (Grup de recerca)



Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències, 2009
Un fitxer electrònic
Treball de recerca.

A les Valls d'Àneu la producció ramadera de boví ecològic és molt important, ja que, actualment, el 22 per cent de les explotacions són ecològiques i es preveu que aquest percentatge augmenti fins al 50 per cent en els propers dos anys. Malgrat això, la motivació principal per a convertir les explotacions convencionals en ecològiques és el factor econòmic, no la consciència ambiental. En l'anàlisi del cicle productiu carni del boví ecològic procedent de les Valls d'Àneu s'ha observat que no hi ha diferències substancials entre la producció ecològica i la convencional.


Matèries: Bestiar boví ; Ramaderia ; Ecologia ; Medi ambient ; Productes agraris ; Producció ramadera ; Consum
Àmbit:Vall d'Àneu
Cronologia:[2009]
Autors add.:Gripau Blau. Grup de recerca
Accés: http://hdl.handle.net/2072/40694
http://ddd.uab.cat/record/69250


Enllaç permanent a aquest registre



pàgina 1 de 3
anar a la pàgina          

Base de dades  FONS : Formulari avançat

   
Cercar:
en el camp:
 
1     
2   
3