português | english | français | català

logo

Búsqueda en la base de datos

Base de datos:
fons
Buscar:
CAVA []
Referencias encontradas:
Mostrando:
1 .. 20   en el formato [Estandar]
página 1 de 5
ir a la página              


1 / 98
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
La Fassina de can Guineu i els set savis de Grècia / text: Rosa Serra Rotés ; fotos: Centre d'Interpretació del Cava de Sant Sadurní d'Anoia, Arxiu Comarcal de l'Alt Penedès, Bibloteca de Catalunya
Serra i Rotés, Rosa


En: Eix : cultura industrial, tècnica i científica. [Terrassa]. núm. 7 (juny 2019), p. 20-25 : il. (Perspectives

Una fassina, un celler i una cava a Sant Sadurní d'Anoia formen un conjunt monumental únic, seu del Centre d'Interpretació del Cava.


Matèries: Patrimoni cultural ; Indústria vinícola ; Cellers ; Fàbriques ; Museus espicialitzats ; Cava
Matèries:Centre d'Interpretació del Cava La Fassina de Sant Sadurní d'Anoia ; Can Guineu de Sant Sadurní d'Anoia
Àmbit:Sant Sadurní d'Anoia
Cronologia:1814 - 2019
Accés: https://mnactec.cat/revista-eix/eix-7/
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat Rovira i Virgili; Biblioteca Central de Terrassa; Centre de Documentació i Museu Tèxtil de Terrassa; B. Carles Rahola (Girona); B. Pública de Lleida


Enllaç permanent a aquest registre



2 / 98
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
La Saga Ferrer Sala / per Josep Ferrer Sala
Ferrer i Sala, Josep


En: 184432 Alimentació i nutrició a Catalunya : industrials, productors i científics. Barcelona : Institut d'Estudis Catalans : Associació Catalana de Ciències de l'Alimentació : Centre Català de la Nutrició de l'IEC, 2019



Matèries: Empresaris ; Famílies ; Empreses familiars ; Indústria vinícola ; Cava ; Exportació
Matèries: Ferrer i Sala, família
Matèries:Freixenet, SA
Àmbit:Sant Sadurní d'Anoia ; Catalunya
Cronologia:1861 - 2019
Localització: Biblioteca de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



3 / 98
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Manuel Raventós Domènech, l'home que va iniciar la indústria del xampany a Catalunya / per Joana Uribe i Carpena
Uribe i Carpena, Joana


En: 184432 Alimentació i nutrició a Catalunya : industrials, productors i científics. Barcelona : Institut d'Estudis Catalans : Associació Catalana de Ciències de l'Alimentació : Centre Català de la Nutrició de l'IEC, 2019



Matèries: Empresaris ; Polítics ; Biografia ; Empreses ; Indústria vinícola ; Cava
Matèries: Raventós i Domènech, Manuel (1862-1930)
Matèries:Codorniu
Àmbit:Sant Sadurní d'Anoia ; Catalunya
Cronologia:1862 - 1930
Localització: Biblioteca de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



4 / 98
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
De l'Aiguardent al Cava : el procés d'especialització vitivinícola a les comarques del Penedés-Garraf / [ressenya de:] Vicente Pinilla
Pinilla Navarro, Vicente


En: Revista de Historia Industrial. Barcelona, núm. 25 (2004) , p. 237-239
Ressenya de:
. De l'Aiguardent al Cava. El procés d'especialització vitivinícola a les comarques del Penedés-Garraf / Josep Colomé Ferrer (coor.). Vilafranca del Penedès : El 3 de vuit : Ramon Nadal, 2003


Matèries: Indústria vinícola ; Conreus ; Vinya ; Vi ; Cava ; Licors i aiguardents ; Ressenyes
Àmbit:Alt Penedès ; Baix Penedès ; Garraf
Cronologia:[0000 - 2003]
Accés: https://www.raco.cat/index.php/HistoriaIndustrial/article/view/63555
Localització: Universitat Autònoma de Barcelona; Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona; Biblioteca de Catalunya; Arxiu Històric de Sabadell; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya; Universitat de Lleida


Enllaç permanent a aquest registre



5 / 98
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Guia d'enoturisme del Penedès : 210 llocs per gaudir del turisme del vi i prop de 500 vins i caves recomanats / Lluís Tolosa
Tolosa i Planet, Lluís


Barcelona : LTA, 2016
382 p. : il. col. ; 21 cm
ISBN 9788460850175



Matèries: Guies turístiques ; Enologia ; Indústria vinícola ; Vi ; Cava
Àmbit:Alt Penedès ; Baix Penedès
Cronologia:[2016]
Localització: Biblioteca Terra Baixa (El Vendrell)


Enllaç permanent a aquest registre



6 / 98
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
La Tina : vi i turisme [Enregistrament de vídeo] / Vicenç Peris
Peris, Vicenç


[Barcelona] : [s.n.], [1962]
1 disc òptic (DVD) : so : 25 min

Documental que mostra aquest establiment típic de vins i licors dedicat als turistes de pas cap a Montserrat i que ctualment és una discoteca.



Matèries: Restaurants ; Vi ; Cava ; Turisme ; Documents audiovisuals
Àmbit:Esparreguera
Cronologia:[1962]
Localització: B. Municipal l'Ateneu (Esparreguera)


Enllaç permanent a aquest registre



7 / 98
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Sant Sadurní d'Anoia. Capital del cava / Maria A. Biscarri Gassió
Biscarri i Gassió, Maria A,


En: Carrer dels arbres. Badalona. 2a època, núm. 4 (estiu 1987), p. 4-6 : il.


Matèries: Ciutats ; Indústria vinícola ; Cava ; Anecdotari
Àmbit:Sant Sadurní d'Anoia
Cronologia:[1897 - 1988]
Accés: http://www.raco.cat/index.php/CarrerArbres/article/view/294879/383437
Localització: Museu de Badalona


Enllaç permanent a aquest registre



8 / 98
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Servint la vida a doll / Mar Bosch, text ; Joanot Cortés, fotografia
Bosch Oliveras, Mar


En: Gironès : la ciutat i la seva gent. Cassà de la Selva, núm. 4 (octubre 2015), p. 32-33 : il. (Perfil, 15) 


Matèries: Dona ; Botigues i comerços ; Vi ; Cava ; Licors i aiguardents
Matèries: Pol, Coloma (1943-....)
Matèries:Celler de Sant Narcís
Àmbit:Girona
Cronologia:[1943 - 2015]
Autors add.:Cortés, Joanot (Il·l.)
Accés: http://goo.gl/zBVRdK [Exemplar complet (accés restringit)]
Localització: B. Ernest Lluch (Girona); B. Just M. Casero (Girona); B. Salvador Allende (Girona); B. Pública Iu Bohigas (Salt); B. Miquel Martí i Pol (Sant Gregori)


Enllaç permanent a aquest registre



9 / 98
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Elaboració dels vins escumosos / per Miquel Esquirol
Esquirol, Miquel


Ed. facsím.
[Vilanova i la Geltrú] : [El Cep i la Nansa], DL 2002
91 p. : il. ; 20 cm (Biblioteca de l'Art del Pagès, 2) 
Facsím., Barcelona : Estampa de la Renaixensa, 1881.

La commemoració del 125è aniversari del naixement de la primera cava industrial al Penedès "històric" és el marc idòni per rescatar aquest text que aplega els coneixements científics i tècnics que van estar a la base d'aquell fet, transcendental per a l'economia i la cultura del Penedès. (Editorial).



Matèries: Indústria vinícola ; Vi ; Cava
Àmbit:Alt Penedès ; Baix Penedès ; Garraf
Cronologia:[1881]
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat de Barcelona; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Rovira i Virgili; B. Centre de Lectura de Reus


Enllaç permanent a aquest registre



10 / 98
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Vi català : una reivindicació històrica / Jordi Alcover, Sílvia Naranjo, Jordi Abellan
Alcover, Jordi


Barcelona : Viena, 2015
170 p. ; 26 cm (Milfulls, 18) 
Bibliografia. Índex.
ISBN 9788483308257

D'ençà que els grecs van plantar els primers ceps de moscatell ara fa 25 segles, Catalunya ha estat sempre una terra de vins i de vinyes. En aquest llibre, escrit per tres acreditats professionals del món del vi, s'exposen les claus històriques que expliquen les vicissituds del sector i els indicis que ofereixen una renovada esperança per al nostre patrimoni vitícola, i també es presenten les principals menes de vi català i les varietats que les componen. (Editorial).



Matèries: Indústria vinícola ; Vinya ; Vi ; Cava
Àmbit:Catalunya
Cronologia:[0000 - 2015]
Autors add.:Naranjo, Sílvia ; Abellan, Jordi
Localització: Biblioteca de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



11 / 98
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
La Vinya i el vi a Catalunya / Jordi Llavina
Llavina, Jordi


Barcelona : Angle, 2014
189 p. : il. ; 29 cm
ISBN 9788416139187

La vinya i el vi a Catalunya ofereix un panorama complet de tot l'univers humà, social, econòmic i cultural creat a l'entorn del conreu de la vinya, el procés del raïm i l'elaboració i la comercialització de vins i caves arreu de Catalunya. L'escriptor i periodista Jordi Llavina és un gran coneixedor d'aquest sector, que té una llarga tradició al nostre país, amb vinyes i cellers en bona part del territori català. El llibre presenta una selecció fotogràfica extraordinària, resultat d'una àmplia recerca en arxius particulars i públics. Moltes de les imatges són, doncs, inèdites i capten moments de la vida quotidiana de les petites i grans famílies que han treballat en aquest sector agrari i industrial. (Editorial).



Matèries: Indústria vinícola ; Vi ; Cava ; Licors i aiguardents ; Cellers ; Comercialització ; Vinya ; Agricultura ; Explotacions agràries ; Empreses ; Famílies
Àmbit:Catalunya
Cronologia:[2014]
Localització: Biblioteca de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



12 / 98
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
El Cava personal de Josep Ferrer Sala / [P. Ferrer Bosch]
Ferrer Bosch, Pere


Sant Quintí de Mediona : Freixenet, 2005
87 p. : il. ; 24 cm
Text a la coberta: Brut Nature Gran Reserva Casa Sala.

Llibre editat en motiu de l'elaboració del cava Casa Sala 2005 Brut Nature Gran Reserva, que repassa la història de la família Sala i de la masia-celler Casa Sala, construïda el 1895. El 1914 Pere Ferrer, Dolors Sala i Joan Sala van crear la marca Freixenet.



Matèries: Indústria vinícola ; Cava ; Empreses ; Cellers
Matèries: Sala, família ; Ferrer i Sala, Josep (1925-....)
Matèries:Cava Casa Sala ; Freixenet, SA
Àmbit:Sant Quintí de Mediona ; Sant Sadurní d'Anoia
Cronologia:1895 - 2005
Localització: Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



13 / 98
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
El Món de la viticultura, els vins, caves i aiguardents al Penedès històric i al Camp de Tarragona : actes de V Seminari d'Història del Penedès / organització: Secció d'Història de l'Institut d'Estudis Penedesencs ; edició a cura de: Daniel Sancho París

Seminari d'Història del Penedès (5è : 2013 : Vendrell )


[Vilafranca del Penedès] : Institut d'Estudis Penedesencs, 2013
311 p. : il, gràf., plàn. ; 24 cm
Referències bibliogràfiques. Textos en català i castellà.
ISBN 9788415017158



Matèries: Actes de congressos ; Indústria vinícola ; Cava ; Vi ; Licors i aiguardents ; Vinya
Àmbit:Alt Penedès ; Baix Penedès ; Garraf ; Camp de Tarragona ; Vendrell, el
Cronologia:[2013]
Autors add.:Sancho i París, Daniel (Ed.)
Autors add.:Institut d'Estudis Penedesencs. Secció d'Història
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Ferrer i Guàrdia (Alella); B. d'Artès; B. Josep Roig i Raventós (Sitges); B. Manuel de Pedrolo (Sant Pere de Ribes); Biblioteca Ramon Bosch de Noya (Sant Sadurní d'Anoia); B. Torras i Bages (Vilafranca del Penedès)


Enllaç permanent a aquest registre



14 / 98
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Vi i cava al Penedès : un passeig per vinyes, cellers i pobles amb personalitat / [textos: Oriol Pi de Cabanyes, Cecília Lorenzo, Juan Carlos Borrego ; et al.] ; [reportatge fotogràfic: Rafa Pérez]



Barcelona : GrupCultura 03, 2009
146 p. : il. ; cm
Dossier central del núm. 132 (maig 2009) de la revista Descobrir Catalunya. Conté articles sobre: la història, el paisatge, les rutes excursionistes, tradicions, gastronomia, etc; Inclou guia d'informació pràctica on menjar, on comprar, què fer, dates assenyalades, etc.



Matèries: Vi ; Vinya ; Guies turístiques ; Cellers ; Cava
Àmbit:Alt Penedès ; Baix Penedès
Cronologia:2009
Autors add.:Pérez, Rafa (Il·l.) ; Pi de Cabanyes, Oriol ; Lorenzo, Cecília ; Borrego Pérez, Juan Carlos
Localització: B. Pública de Tarragona


Enllaç permanent a aquest registre



15 / 98
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
De l'aiguardent al cava : el procés d'especialització vitivinícola a les comarques del Penedès-Garraf / Josep Colomé Ferrer ed. ; Ramon Arnabat Mata, Antoni Saumell i Soler, Emili Giralt Raventós, [et al.]



Vilafranca del Penedès : El 3 de vuit : Ramon Nadal, cop. 2003
323 p. : il. ; 22 cm
ISBN 8493240532



Matèries: Indústria vinícola ; Vinya ; Conreus ; Vi ; Cava ; Licors i aiguardents
Àmbit:Alt Penedès ; Baix Penedès ; Garraf
Cronologia:[0000 - 2003]
Autors add.:Colomé i Ferrer, Josep (Ed.) ; Arnabat i Mata, Ramon ; Saumell i Soler, Antoni ; Giralt i Raventós, Emili
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



16 / 98
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Els vins i caves de Catalunya : les denominacions d'origen: història, patrimoni i paisatge / [textos: Jordi Romeu]
Romeu i Rovira, Jordi


Vilafranca del Penedès : Edicions i Propostes Culturals Andana, cop. 2011
303 p. : pral. il. col. ; 24 cm
ISBN 9788496995628

Els vins i caves de Catalunya. Les Denominacions d'Origen: història patrimoni i paisatge vol contribuir a la difusió i al coneixement, no només d'un producte de qualitat profundament arrelat en el nostre territori, sinó també del mateix territori que el sustenta. En un moment d'auge de l'enoturisme. Els vins i caves de Catalunya vol donar rellevància al nostre territori vitivinícola. Un territori molt ric i variat, que en major o menor mesura abraça quasi tota la geografia catalana, amb una tradició vitivinícola milú lenaria i amb un patrimoni natural i humà excepcional. Cada DO compta també amb un mapa i un elaborat directori de recursos turístics i de cellers amb les seves corú responents pàgines web de contacte.



Matèries: Guies ; Indústria vinícola ; Vi ; Cava ; Denominació d'origen
Àmbit:Catalunya
Cronologia:[2011]
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



17 / 98
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Miquel Mateu i Salvador Dalí / Inés Padrosa Gorgot
Padrosa i Gorgot, Inés


En: Annals de l'Institut d'Estudis Empordanesos. Figueres. Vol. 37 (2004) , p. 203-222 : il. (Art
Notes a peu de pàgina. Inclou apèndix documental.


Matèries: Pintors ; Empresaris ; Polítics ; Relacions interpersonals ; Fonts documentals ; Epistolari ; Notaris ; Plet ; Franquisme ; Protecció del medi ambient ; Patronats ; Actes socials i públics ; Cava
Matèries: Dalí i Domènech, Salvador (1904-1989) ; Mateu i Pla, Miquel (1898-1972)
Matèries:Patronat de Portlligat ; Castell de Peralada
Àmbit:Peralada ; Portlligat - Cadaqués ; Figueres ; Alt Empordà
Cronologia:1935 - 1972
Accés: http://www.raco.cat/index.php/AnnalsEmpordanesos/article/view/93421/165049
Localització: Biblioteca de Catalunya; UAB: Humanitats (Hemeroteca); Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; Universitat de Lleida


Enllaç permanent a aquest registre



18 / 98
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Les exportacions de vins catalans durant la segona meitat del segle XX / Raimon Soler i Becerro
Soler i Becerro, Raimon


En: Recerques : història, economia, cultura. Barcelona, núm. 55 (2007) , p. 127-152
Notes a peu de pàgina. Resum en català i anglès.

El sector vitivinícola català ha estat tradicionalment exportador. Tanmateix, durant el segle XX ha patit problemes derivats de les crisis de sobreproducció, primer, i de la política econòmica franquista, després. A partir de mitjan la dècada de 1960 els vins catalans van començar a recuperar el seu pols exportador agafant una tendència creixent que s'ha accentuat notablement a partir de l'entrada d'Espanya a la Comunitat Econòmica Europea. La represa exportadora i el seu èxit respon als canvis que el sector elaborador ha dut a terme per tal d'adaptar- se a les noves situacions que els mercats reclamaven. En aquest sentit, s'han introduït innovacions de producte, innovacions de procés i s'ha produït un canvi notable en el model d'empresa. El motor principal de tots aquests canvis ha estat el cava.


Matèries: Indústria vinícola ; Cava ; Empreses ; Comerç exterior ; Exportació
Àmbit:Catalunya
Cronologia:1965 - 2006
Accés: http://www.raco.cat/index.php/Recerques/article/view/137847/322675
Localització: Biblioteca de Catalunya; UAB: Humanitats (Hemeroteca)


Enllaç permanent a aquest registre



19 / 98
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
El proyecto colonizador de Raïmat : la formación de un viñedo (1914-1948) / Jordi Martí-Hennebert; Francesc Nadal Piqué
Martí Henneberg, Jordi


En: Historia agraria. Murcia, 22 (diciembre 2000), p. 159-180 : il. graf.
Notes.

Raimat és el resultat d'un ambiciós projecte colonitzador que, després dels primers cinquanta anys d'activitat, es va centrar finalment en la viticultura per donar lloc a la major explotació d'Europa En aquest article es mostrarà la complexitat d'aquest procés colonitzador, que es caracteritza per la voluntat d'implantació en un paratge abans deshabitat i per la capacitat de superació de les grans dificultats que oposava a l'agricultura aquesta finca de 3.000 Ha. Com a contrapunt, s'assenyalarà la manera en què es van saber utilitzar els seus avantatges de localització: les comunicacions i l'aigua. La qüestió fonamental és explicar com la viticultura s'ha anat implantant allí gradualment, guanyant terreny a la silvicultura i a la resta de cultius agrícoles, a partir de les dades inèdites de la pròpia empresa.


Matèries: Colonització rural ; Explotacions agràries ; Conreus ; Vinya ; Gran empresa ; Indústria vinícola ; Cava ; Agricultura
Matèries: Raventós i Domènech, Manuel (1862-1930) ; Raventós, família
Matèries:Codorniu ; Raïmat
Àmbit:Raimat - Lleida
Cronologia:1914 - 1948
Autors add.:Nadal i Piqué, Francesc
Accés: http://www.historiaagraria.com/info_articulo.php?id=260
Localització:


Enllaç permanent a aquest registre



20 / 98
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Compitiendo con el champagne. La industria española de los vinos espumosos antes de la Guerra Civil / Francesc Valls Junyent
Valls i Junyent, Francesc


En: Revista de Historia Industrial. Barcelona, núm. 33 (2007) , p. 47-79

La indústria espanyola dels vins espumosos en les tres últimes dècades ha mostrat una important capacitat de penetració en el mercat internacional. Al seu torn els dos grups empresarials que lideren el sector han emprès processos d'internacionalització que els han conduït a obrir filials comercialitzadores en els principals mercats i fins i tot plantes de producció en les més reputades regions vitícoles del món. Aquesta trajectòria recent ha cridat l'atenció de l'autor fins al punt de dur-li a preguntar-se pels orígens i el desenvolupament del sector a la seva etapa inicial. En l'article es mostra com la consolidació d'aquesta nova indústria a Espanya va venir de la mà de l'augment de la protecció aranzelària que els successius governs de lar Restauració van dispensar a aquest tipus de vi. Les dificultats per les quals va passar l'exportació francesa de vins espumosos a partir de la Primera Guerra Mundial, juntament amb el creixement de la renda per càpita espanyola durant les dècades de 1910 i 1920 van fer possible l'acceleració del creixement del sector que es perllongaria fins a l'inici de la Guerra Civil espanyola en 1936.


Matèries: Indústria vinícola ; Cava ; Consum ; Comerç exterior ; Importació ; Proteccionisme ; Política aranzelària ; Restauració
Matèries:Grup Codorniu ; Grup Freixent ; José Bosch y hermano de Badalona
Àmbit:Catalunya ; Espanya ; Alt Penedès
Cronologia:1869 - 1935; 1975 - 2000
Accés: http://www.raco.cat/index.php/HistoriaIndustrial/article/view/78193/102131
Localització: Universitat Autònoma de Barcelona; Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona; Biblioteca de Catalunya; Arxiu Històric de Sabadell; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya; Universitat de Lleida


Enllaç permanent a aquest registre



página 1 de 5
ir a la página              

Base de datos  fons : Formulario avanzado

   
Buscar:
en el campo:
 
1     
2   
3