português | english | français | català

logo

Búsqueda en la base de datos

Base de datos:
FONS
Buscar:
PRODUCTES AGRARIS []
Referencias encontradas:
Mostrando:
1 .. 20   en el formato [Estandar]
página 1 de 12
ir a la página                         


1 / 230
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Els Conreus / Granja escola Les Obagues



Juneda : C.A. de la Granja Escola "Les Obagues", 199?
63 p. : il. ; 30 cm (Els itineraris de la granja escola
Quadern informatiu per al mestre. Bibliografia.



Matèries: Escoles de la natura ; Material didàctic ; Conreus ; Agricultura ; Activitats agrícoles ; Clima ; Arbres ; Maquinària agrícola ; Productes agràris ; Comercialització
Àmbit:Juneda
Cronologia:[199?]
Autors add.:Granja Escola Les Obagues ; Generalitat de Catalunya. Camp d'Aprenentatge


Enllaç permanent a aquest registre



2 / 230
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share Text complet
Bookmark and Share
COVID-19, estado de emergencia y agricultura familiar en España : mercados campesinos en Barcelona y huertos de autoconsumo en Alcaine (Teruel) / Jordi Gascón
Gascón, Jordi


En: Ager : revista de estudios sobre despoblación y desarrollo rural = journal of depopulation and rural development studies. Zaragoza, núm. 30 (2020) , p. 177-206
Notes i bibliografia. Resum en castellà; Extended abastract en anglès.


Matèries: Epidèmies ; Productes agraris ; Aliments ; Agricultura marginal ; Horta ; Mercats a l'aire lliure ; Moviments socials
Àmbit:Barcelona ; Alcaine - Terol
Cronologia:2020
Accés: https://dialnet.unirioja.es/servlet/articulo?codigo=7829398
http://ruralager.org/wp-content/uploads/06-Ager-30-Gascón.pdf
Localització: Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat Pompeu Fabra; Universitat de Lleida


Enllaç permanent a aquest registre



3 / 230
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Els Aliments gironins entren a Europa sota el símbol de la qualitat / Miquel Torns, Carme Vinyoles, Pau Lanao
Torns i Vila, Miquel


En: Revista de Girona. Girona. Any 35, núm. 136 (1989) , p. 12-19: il. (Treball de redacció


Matèries: Aliments ; Denominació d'origen ; Productes agraris ; Pesca ; Indústria alimentària ; Certificats de qualitat ; Exportació
Àmbit:Girona, província ; Europa
Cronologia:[1989]
Autors add.:Vinyoles i Casas, Carme ; Lanao i Reverter, Pau
Accés: https://raco.cat/index.php/RevistaGirona/article/view/92600
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; Universitat de Lleida


Enllaç permanent a aquest registre



4 / 230
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
L'Habilitat de triar : memòria de les dones en els magatzems de fruita seca / Montserrat Soronellas, Toni Martí, Xisca Martorell
Soronellas i Masdeu, Montserrat


En: Kesse: butlletí del Cercle d'Estudis Històrics i Socials Guillem Oliver. Tarragona, núm. 40 (setembre 2006), p. 4-9 (Dossier
Notes.


Matèries: Treball de la dona ; Economia agrària ; Productes agràris ; Fruita seca ; Comercialització ; Magatzems
Àmbit:Reus
Cronologia:1850 - 2000
Autors add.:Martí i Marsal, Antoni ; Martorell, Xisca
Accés: https://www.raco.cat/index.php/Kesse/article/view/290531
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat de Barcelona; Universitat Rovira i Virgili; Arxiu Històric de Sabadell; B. Centre de Lectura de Reus; B. Ventura Gassol (Calafell); B. Pública de Tarragona; Biblioteca Popular de Valls; B. Pública de Vila-seca


Enllaç permanent a aquest registre



5 / 230
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
De Montsant a taula : catàleg



Morera de Montsant : Parc Natural de la Serra del Montsant, desembre, 2018
1 vol. : il. col. ; 23 cm
En una carpeta d'anelles.



Matèries: Parcs naturals ; Productes agraris ; Aliments ; Catàlegs ; Explotacions agràries ; Agricultura biològica ; Desenvolupament sostenible
Matèries:Parc Natural de la Serra de Montsant
Àmbit:Montsant, serra de
Cronologia:[2018]
Autors add.:Parc Natural de la Serra de Montsant


Enllaç permanent a aquest registre



6 / 230
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
De Montsant a Taula : catàleg de productors / idea original, coordinació i treball de camp: Núria Morral



Morera de Montsant : Parc Natural de Montsant, 2013
96 p. : il. ; 21 cm



Matèries: Parcs naturals ; Productes agraris ; Aliments ; Catàlegs ; Explotacions agràries ; Agricultura biològica ; Desenvolupament sostenible
Matèries:Parc Natural de la Serra de Montsant
Àmbit:Montsant, serra de
Cronologia:[2013]
Autors add.:Morral, Núria (Dir.)
Autors add.:Parc Natural de la Serra de Montsant


Enllaç permanent a aquest registre



7 / 230
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Priorat, Denominació d'Origen Qualificada



[Torroja del Priorat] : C.R. de la Denominació d'Origen QU Priorat, 2011
[30] f. : il. col. ; 32 cm
Text en català, castellà i anglès.



Matèries: Indústria vinícola ; Vi ; Productes agraris ; Vinya ; Denominació d'origen ; Control de qualitat ; Medi geogràfic
Àmbit:Priorat
Cronologia:[2011]
Autors add.:Consell Regulador DOQ Priorat
Localització: Biblioteca de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



8 / 230
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Priorat : el territorio y el vino de la denominación de origen calificada Priorat / fotografías: Joan Alberich, Rafael López-Monné ; textos: Anna Figueras, [et al.]



[Torroja del Priorat] ; [Barcelona] : Consell Regulador de la Denominació d'Origen Qualificada Priorat : Lunwerg, cop. 2004
239 p. : il. col. ; 33 cm
Reimpressions: 2009. Bibliografia. Textos en castellà i anglès.
ISBN 9788497850186



Matèries: Indústria vinícola ; Crònica gràfica ; Monestirs ; Vi ; Productes agraris ; Vinya ; Denominació d'origen ; Control de qualitat ; Comercialització
Matèries:Cartoixa d'Escaladei
Àmbit:Priorat
Cronologia:[2004]
Autors add.:Figueras Torruella, Anna ; Alberich i Mariné, Joan (Il·l.) ; López Monné, Rafael (Il·l.)
Autors add.:Consell Regulador DOQ Priorat
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat de Barcelona; Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



9 / 230
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
De la terra [Enregistrament de vídeo] / [direcció: Mònica López ; una producció de TRIACOM per a Televisió de Catalunya]



[Barcelona] : Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, [200?]
1 videodisc (DVD) (300 min.) : col., so ; 12 cm

Conté: 1. DOP Arròs del Delta de l'Ebre - 2. IGP Calçot de Valls - 3. IGP Llonganissa de Vic - 4. DOP Les Garrigues - 5. IGP Clementines de les Terres de l'Ebre - 6. DOP Avellana de Reus - 7. ETG Panellets - 8. IGP Pollastre i capó del Prat - 9. IGP Patates de Prades - 10. IGP Poma de Girona - 11. DOP Siurana - 12. DOP Formatge i mantega de l'Alt Urgell i la Cerdanya - 13. Producció Agrària Ecològica - 14. IGP Vedella dels Pirineus catalans - 15 DOP Oli de la Terra Alta i DOP oli del Baix Ebre-Montsià - 16. IGP Torró d'Agramunt - 17. Denominació cava - 18. Producció integrada - 19. Productes carnis amb marca Q - 20. formatges artesans.



Matèries: Indústria alimentària ; Productes agraris ; Aliments ; Denominació d'origen ; Documents audiovisuals
Àmbit:Catalunya
Cronologia:[200?]
Autors add.:López, Mònica
Autors add.:Televisió de Catalunya ; Triacom Audiovisual ; Generalitat de Catalunya. Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Localització: Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



10 / 230
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Història de la coliflor de Canet / Ramon Viñolas Fulladosa
Viñolas i Fulladosa, Ramon


En: El Sot de l'Aubó. Canet de Mar, núm. 43 (2013) , p. 11-12 (Estava escrit...


Matèries: Productes agràris ; Horta ; Aliments ; Anecdotari ; Guerra de Successió
Àmbit:Canet de Mar
Cronologia:[1705 - 1714]
Accés: https://www.raco.cat/index.php/SotAubo/article/view/269917
Localització: B. Gual i Pujadas (Canet de Mar)


Enllaç permanent a aquest registre



11 / 230
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Turisme lacti a l'Empordà / Francesc Fusté Forné
Fusté Forné, Francesc


En: Revista de Girona. Girona, núm. 318 (gener-febrer 2020), p. 58-59 : il. (Gastronomia


Matèries: Indústria lletera ; Productes agraris ; Aliments ; Turisme cultural ; Projectes ; Costums alimentaris
Àmbit:Alt Empordà ; Baix Empordà
Cronologia:[2020]
Accés: https://www.raco.cat/index.php/RevistaGirona/article/view/362561
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; Universitat de Lleida


Enllaç permanent a aquest registre



12 / 230
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Les Implicacions econòmiques i socials de la concentració de reserves de cereals a la Catalunya costanera en època ibèrica / David Asensio, Joan Francès, Enriqueta Pons
Asensio i Vilaró, David


En: Cypsela. Girona, núm. 14 (2003) , p. 125-140 : il. (Tema monogràfic
Bibliografia. Resums en castellà, català i anglès.


Matèries: Cultura dels ibers ; Economia agrària ; Productes agraris ; Cereals ; Sitges ; Comerç ; Litoral
Àmbit:Catalunya
Cronologia:[2003]
Autors add.:Francès i Farré, Joan ; Pons i Brun, Enriqueta
Accés: https://www.raco.cat/index.php/Cypsela/article/view/112486
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat Rovira i Virgili; B. Fages de Climent (Figueres); Universitat de Barcelona; UAB: Humanitats (Hemeroteca); Universitat Pompeu Fabra; Universitat de Lleida; B. Popular (Palafrugell); Institut Ramon Muntaner; UAB: Sibhil·la


Enllaç permanent a aquest registre



13 / 230
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
La Gastronomia i els productes de proximitat esdevenen un motor econòmic per la Cerdanya / David Isern
Isern i Casanovas, David


En: Querol : Revista Cultural de Cerdanya. Puigcerdà, núm. 25 (tardor 2019), p. 68-71: il. (Dossier: els menjars cerdans


Matèries: Costums alimentaris ; Productes agraris ; Indústria alimentària
Àmbit:Cerdanya
Cronologia:[2019]
Accés: https://www.raco.cat/index.php/Querol/article/view/355945


Enllaç permanent a aquest registre



14 / 230
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Antigues tradicions i costums : la fira de la mel al poble de Crespià / per Joaquim Gironella
Gironella i Garañana, Joaquim


En: Revista de Girona. Girona. Any 28, núm. 100 (juliol-setembre 1982), p. 301-302


Matèries: Tradicions populars ; Fires i exposicions ; Productes agraris
Àmbit:Crespià
Cronologia:[1801 - 1900]
Accés: https://www.raco.cat/index.php/RevistaGirona/article/view/85674
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; Universitat de Lleida


Enllaç permanent a aquest registre



15 / 230
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
[Cooperativa d'Artesa : dossier]



[Artesa de Segre] : [Cooperativa d'Artesa], [1989]
1 portafolis : il. ; 31 cm
Conté: Informació vària sobre la Cooperativa d'Artesa, catàlegs de productes, memòries i articles de premsa.



Matèries: Cooperatives agràries ; Memòries ; Productes agraris
Matèries:Cooperativa d'Artesa de Segre
Àmbit:Artesa de Segre
Cronologia:[1989]
Localització: Biblioteca Joan Maluquer i Viladot (Artesa de Segre)


Enllaç permanent a aquest registre



16 / 230
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Notes sobre el poblament català medieval : el mercat / J. Vilà i Valentí
Vilà i Valentí, Joan


En: 033823 Miscel·lània Puig i Cadafalch : recull d'estudis d'arqueologia, d'història de l'art i d'història, oferts a Josep Puig i Cadafalch per la Societat Catalana d'Estudis Històrics, filial de l'Institut d'Estudis Catalans. Vol. 1. Barcelona : Institut d'Estudis Catalans, 1947-2017. p. 225-241



Matèries: Alta edat mitjana ; Nuclis de població ; Muralles ; Mercats a l'aire lliure ; Mercats ; Productes agraris
Àmbit:Catalunya
Cronologia:[1000 - 1200]
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Abadia de Montserrat; Arxiu Nacional de Catalunya; Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; Universitat Ramon Llull; Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona; B. Centre de Lectura de Reus; Fundació Bosch i Cardellach


Enllaç permanent a aquest registre



17 / 230
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
La Introducció i l'expansió de la patata i el blat de moro a Catalunya / Albert Fàbrega Enfedaque
Fàbrega i Enfedaque, Albert


En: Estudis d'Història Agrària. Barcelona, núm. 28 (2016) , p. 13-46 (Dossier. La introducció i l'expansió de nous conreus) 
Notes a peu de pàgina. Bibliografia. Resums en català i anglès.

L'article analitza la introducció i l'expansió de la patata i el blat de moro a Catalunya al llarg dels segles XVIII i XIX. La generalització del conreu del blat de moro no va presentar obstacles importants, però la introducció de la patata va topar amb resistències de tota mena. Les plantes es coneixien des del segle XVI, portades a Europa pels descobridors espanyols, però van haver de passar gairebé dos-cents anys perquè el seu conreu s'establís a gran escala. Els esforços dels agrònoms i les fams periòdiques van vèncer finalment les reticències. En el cas de Catalunya, els conreus americans es van desenvolupar plenament al llarg de la primera meitat del segle XIX.


Matèries: Agricultura ; Conreus ; Productes agraris ; Aliments ; Patates ; Cereals
Àmbit:Amèrica ; Catalunya
Cronologia:[1701 - 1900]
Accés: https://www.raco.cat/index.php/EHA/article/view/342932
Localització: UAB: Humanitats (Hemeroteca); Biblioteca de Catalunya; Universitat de Barcelona; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat de Lleida; Biblioteca Borja (URL)


Enllaç permanent a aquest registre



18 / 230
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Novals i conreu de nous productes agraris al bisbat de Girona, segles XIII-XIV / Elvis Mallorquí
Mallorquí i Garcia, Elvis


En: Estudis d'Història Agrària. Barcelona, núm. 28 (2016) , p. 65-87 (Dossier. La introducció i l'expansió de nous conreus) 
Notes a peu de pàgina. Bibliografia. Resums en català i anglès.

L'expansió agrària del segle XVIII es va manifestar, d'una banda, amb la introducció de nous conreus agraris i, de l'altra, amb l'extensió de l'agricultura en terrenys fins aleshores no dedicats a l'agricultura. A partir de l'estudi del Llibre Verd dels Feus del bisbe de Girona (1362-1371), juntament amb notícies procedents dels arxius senyorials i episcopals, es pot constatar com el creixement agrari dels segles XIII i XIV va tenir unes manifestacions similars a les de l'època moderna. L'objectiu de la present contribució és definir amb major precisió, per al conjunt del bisbat de Girona, les formes del creixement medieval i la naturalesa dels conflictes que va generar l'explotació de les terres novals, per un costat, i la introducció dels conreus tintoris -safrà, pastell, roja, roldor- i d'un cereal poc conegut -el gruany-, per l'altre.


Matèries: Baixa edat mitjana ; Conreus ; Productes agraris ; Transformació agrària ; Fonts documentals
Àmbit:Girona, diòcesi
Cronologia:[1201 - 1400]
Accés: https://www.raco.cat/index.php/EHA/article/view/342934
Localització: UAB: Humanitats (Hemeroteca); Biblioteca de Catalunya; Universitat de Barcelona; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat de Lleida; Biblioteca Borja (URL)


Enllaç permanent a aquest registre



19 / 230
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
La Cuina dels nous aliments americans a Catalunya / Maria dels Àngels Pérez Samper
Pérez Samper, María dels Àngels


En: Estudis d'Història Agrària. Barcelona, núm. 28 (2016) , p. 89-111 (Dossier. La introducció i l'expansió de nous conreus) 
Notes a peu de pàgina. Fonts i bibliografia. Resums en català i anglès.

L'alimentació és una necessitat vital de tots els éssers humans, en tots els temps i en tots els llocs, transformada des del biològic en una complexa construcció cultural. El descobriment d'Amèrica en 1492 representa una de les més transcendentals ocasions de trobada entre diferents civilitzacions i diversos sistemes alimentaris. El descobriment va ser recíproc i els aliments van viatjar en ambdues direccions a través de l'Atlàntic. I no només va ser un intercanvi alimentari entre Espanya i Amèrica, sinó que va aconseguir difusió planetària, implicant tots els continents coneguts.


Matèries: Alimentació humana ; Aliments ; Costums alimentaris ; Productes agraris
Àmbit:Amèrica ; Catalunya
Cronologia:1492 - 1900
Accés: https://www.raco.cat/index.php/EHA/article/view/343018
Localització: UAB: Humanitats (Hemeroteca); Biblioteca de Catalunya; Universitat de Barcelona; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat de Lleida; Biblioteca Borja (URL)


Enllaç permanent a aquest registre



20 / 230
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
La Gent i el camp / M. Soledat Roig Llort
Roig i LLort, M. Soledat


En: Butlletí : Centre d'Estudis Alcoverencs. Alcover, núm. 123 (2016) , p. 64-85 : il. (Premi
XVI Premi de Memòria alcoverenca.


Matèries: Economia agrària ; Agricultura ; Conreus ; Productes agraris ; Activitats agrícoles ; Condicions de vida ; Vida quotidiana ; Pagesia ; Plaga de la fil·loxera ; Guerra civil espanyola ; Postguerra ; Entrevistes ; Programes de ràdio
Àmbit:Alcover
Cronologia:[1885 - 1960]
Accés: https://www.raco.cat/index.php/ButlletiCEA/article/view/343925
Localització: Universitat Autònoma de Barcelona; Institut Ramon Muntaner; Biblioteca de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



página 1 de 12
ir a la página                         

Base de datos  FONS : Formulario avanzado

   
Buscar:
en el campo:
 
1     
2   
3