português | english | français | català

logo

Búsqueda en la base de datos

Base de datos:
FONS
Buscar:
PRODUCTES AGRARIS []
Referencias encontradas:
Mostrando:
1 .. 20   en el formato [Estandar]
página 1 de 14
ir a la página                         


1 / 268
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Els Fesols de Santa Pau / text: Josep Valls ; fotografia: Pep Sau
Valls, Josep


En: Garrotxes. Cassà de la Selva, Núm. 12 (tardor-hivern 2013), p. 84-85 : il. (Patrimoni. Gastronomia) 



Matèries: Productes agraris ; Aliments
Àmbit:Santa Pau
Cronologia:[2013]
Autors add.:Sau, Pep (Il·l.)
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Comarcal del Pla de l'Estany (Banyoles); B. Carles Fontseré (Porqueres); B. Municipal i Comarcal Salvador Estrem i Fa (Falset); ; B. Lambert Mata (Ripoll); B. Marià Vayreda (Olot); B. Carles Rahola (Girona)


Enllaç permanent a aquest registre



2 / 268
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
El Renaixement del fajol / text Josep Valls ; fotografia Pep Sau
Valls, Josep


En: Garrotxes. Cassà de la Selva, Núm. 10 (tardor-hivern 2012), p. 90-91 : il. (Patrimoni. Gastronomia) 



Matèries: Productes agraris ; Aliments ; Costums alimentaris
Àmbit:Garrotxa
Cronologia:[2012]
Autors add.:Sau, Pep (Il·l.)
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Comarcal del Pla de l'Estany (Banyoles); B. Carles Fontseré (Porqueres); B. Municipal i Comarcal Salvador Estrem i Fa (Falset); ; B. Lambert Mata (Ripoll); B. Marià Vayreda (Olot); B. Carles Rahola (Girona)


Enllaç permanent a aquest registre



3 / 268
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
El Rengle d'Olot / text: Domènec Moli ; fotografia: Quim Roca
Moli i Serra, Domènec


En: Garrotxes. Cassà de la Selva, Núm. 3 (primavera-estiu 2009), p. 34-37 : il. (Dossier. El mercat) 



Matèries: Mercats ; Productes agraris
Àmbit:Olot
Cronologia:[2009]
Autors add.:Roca i Mallarach, Quim (Il·l.)
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Comarcal del Pla de l'Estany (Banyoles); B. Carles Fontseré (Porqueres); B. Municipal i Comarcal Salvador Estrem i Fa (Falset); ; B. Lambert Mata (Ripoll); B. Marià Vayreda (Olot); B. Carles Rahola (Girona)


Enllaç permanent a aquest registre



4 / 268
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
De les eroles a la plaça / text: Fidel Balés ; fotografia: Pere Duran
Balés, Fidel


En: Garrotxes. Cassà de la Selva, Núm. 3 (primavera-estiu 2009), p. 48-49: il. (Dossier. El mercat) 



Matèries: Mercats ; Productes agraris ; Horta ; Explotacions agràries
Matèries: Bosch, Miquel
Matèries:Can Mulato de Besalú
Àmbit:Besalú
Cronologia:[2009]
Autors add.:Duran, Pere (Il·l.)
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Comarcal del Pla de l'Estany (Banyoles); B. Carles Fontseré (Porqueres); B. Municipal i Comarcal Salvador Estrem i Fa (Falset); ; B. Lambert Mata (Ripoll); B. Marià Vayreda (Olot); B. Carles Rahola (Girona)


Enllaç permanent a aquest registre



5 / 268
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
La Carme de Batet / text: Marta Masó ; fotografia: Anna Pons
Masó Escobairó, Marta


En: Garrotxes. Cassà de la Selva, Núm. 3 (primavera-estiu 2009), p. 69 : il. (Dossier. El mercat) 



Matèries: Mercats ; Productes agraris
Matèries: Plana Freixes, Carme
Àmbit:Batet de la Serra - Olot
Cronologia:[2009]
Autors add.:Pons Semelis, Anna (Il·l.)
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Comarcal del Pla de l'Estany (Banyoles); B. Carles Fontseré (Porqueres); B. Municipal i Comarcal Salvador Estrem i Fa (Falset); ; B. Lambert Mata (Ripoll); B. Marià Vayreda (Olot); B. Carles Rahola (Girona)


Enllaç permanent a aquest registre



6 / 268
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Els Alls / text: Ester Sala ; fotografia: Joana Coma
Sala i Codina, Ester


En: Garrotxes. Cassà de la Selva, Núm. 3 (primavera-estiu 2009), p. 98-99 : il. (Patrimoni. Plantes i remeis) 



Matèries: Productes agraris ; Medicina popular
Àmbit:Catalunya
Cronologia:[2009]
Autors add.:Coma, Joana (Il·l.)
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Comarcal del Pla de l'Estany (Banyoles); B. Carles Fontseré (Porqueres); B. Municipal i Comarcal Salvador Estrem i Fa (Falset); ; B. Lambert Mata (Ripoll); B. Marià Vayreda (Olot); B. Carles Rahola (Girona)


Enllaç permanent a aquest registre



7 / 268
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Els Alls de can Patxet / Anna Noguer, text i fotografia
Noguer, Anna


En: Garrotxes. Cassà de la Selva, Núm. 1 (primavera-estiu 2008), p. 48-49: il. (Dossier. Oficis) 



Matèries: Oficis ; Conreus ; Pagesia ; Productes agraris
Àmbit:Porqueres
Cronologia:[2008]
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Comarcal del Pla de l'Estany (Banyoles); B. Carles Fontseré (Porqueres); B. Municipal i Comarcal Salvador Estrem i Fa (Falset); ; B. Lambert Mata (Ripoll); B. Marià Vayreda (Olot); B. Carles Rahola (Girona)


Enllaç permanent a aquest registre



8 / 268
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Vendre pels pobles durant la Guerra Civil / Vicent Matamoros, Ramon Adell
Matamoros Sanz, Vicent


En: Lo Rafal. Alcanar, núm. 139 (estiu 2021), p. 14-15 : il. (Oficis i costums



Matèries: Dona ; Treball de la dona ; Mercats a l'aire lliure ; Productes agraris ; Horta ; Memòries ; Entrevistes
Matèries: Folgueras Sancho, Rosa (1922-....)
Àmbit:Alcanar ; Tortosa ; Montsià ; Maestrat
Cronologia:[1931 - 1940]
Autors add.:Adell Chillida, Ramon
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat Autònoma de Barcelona; Biblioteca Marcel·lí Domingo (Tortosa); Universitat Rovira i Virgili; B. Trinitari Fabregat (Alcanar)


Enllaç permanent a aquest registre



9 / 268
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Cultius, especialització i mercats / [ressenya de:] Lluís Sales i Favà
Sales i Favà, Lluís


En: Recerques : història, economia, cultura. Barcelona, núm. 82 (2023) , p. 202-204 (Ressenyes
Ressenya de:
. Cultius, especialització i mercats : X Congrés sobre Sistemes Agraris, Organització Social i Poder Local / Enric Vicedo Rius (ed.). Lleida : IEI, 2021


Matèries: Ressenyes ; Congressos ; Agricultura ; Conreus ; Comercialització ; Productes agraris
Àmbit:Alguaire ; Lleida, província
Cronologia:2019
Accés: https://raco.cat/index.php/Recerques/article/view/423243
Localització: Biblioteca de Catalunya; UAB: Humanitats (Hemeroteca); Institut Ramon Muntaner; UAB: Sibhil·la


Enllaç permanent a aquest registre



10 / 268
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Amposta promociona els productes KM0 amb la carxofa com a protagonista



En: Revista Amposta, Núm. 917 (març 2018), p. 13-14 : il. (Gent


Matèries: Mostres gastronòmiques ; Productes agraris ; Promoció de ciutats
Àmbit:Amposta
Cronologia:[2018]
Accés: https://revista.amposta.cat/doc/2018-03-917.pdf [exemplar complet]
Localització: B. Pública de Tarragona; B. Sebastià Juan i Arbó (Amposta)


Enllaç permanent a aquest registre



11 / 268
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Bona collita d'oli a Santa Bàrbara / Redacció



En: Ebre: Setmanari independent. Tortosa. Any XXI, Núm. 1092 (12 de novembre 1999), p. 24



Matèries: Oli d'oliva ; Collita ; Productes agraris ; Cooperatives agràries
Matèries:Cooperativa Agrícola del Camp i Secció de Crèdit Santa Bàrbara
Àmbit:Santa Bàrbara
Cronologia:1999
Localització: B. Pública de Tarragona


Enllaç permanent a aquest registre



12 / 268
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
El Repte de l'alimentació. Entre la pagesia i l'agroindústria



En: Revista de Girona. Girona. Any 55, núm. 252 (gener-febrer 2009), p. 65-107 : il. (Dossier

Conté: Els sabors tradicionals dels productes de la terra / Elena Espiext ; Els productors agraris / Anna Roca ; Els productes de qualitat / Neus Monllor ; Els transgènics: aliments manipulats genèticament / Anna Roca ; La producció ecològica / Neus Monllor ; La indústria agroalimentària / Anna Roca ; La investigació i la transferència tecnològica / Neus Monllor ; La distribució agroalimentària / Anna Roca ; L'experiència de La Manduca / Engràcia Valls i Ribas ; El patrimoni genètic dels aliments / Emili Bassols Isamat ; El redescobriment dels aliments / Anna Roca ; El futur de l'alimentació / Anna Roca, Neus Monllor.


Matèries: Aliments ; Alimentació humana ; Costums alimentaris ; Productes agraris ; Tecnologia ; Indústria alimentària ; Agricultura ; Comerç
Àmbit:Girona, província ; Catalunya
Cronologia:[2009]
Accés: https://raco.cat/index.php/RevistaGirona/article/view/130317 [presentació]
Localització: UAB: Humanitats (Hemeroteca); Institut Ramon Muntaner; Universitat Autònoma de Barcelona; B. Abadia de Montserrat; Universitat de Barcelona; Biblioteca Borja (URL); Biblioteca de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat de Lleida; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



13 / 268
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
L'Arròs de Pals, o la lluita per la denominació d'origen / text de: Moisès de Pablo ; fotos: Quim Giró
Pablo, Moisès de


En: Revista de Girona. Girona. Any 51, Núm. 230 (maig-juny 2005), p. 22-27 : il. (Reportatge


Matèries: Conreus ; Arròs ; Productes agraris ; Denominació d'origen
Àmbit:Pals
Cronologia:[2005]
Autors add.:Giró, Quim (Il·l.)
Accés: https://www.raco.cat/index.php/RevistaGirona/article/view/95978
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; Universitat de Lleida; B. Carles Rahola (Girona)


Enllaç permanent a aquest registre



14 / 268
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Passarel·la sobre el Riu Ter a Torroella de Montgrí [Fitxer informàtic] / Cristina Badenas Gibrat
Badenas Gibrat, Cristina


2024
Universitat de Vic, 2024
1 recurs electrònic
Treball final de grau.


Matèries: Desenvolupament sostenible ; Màrqueting ; Productes agraris
Àmbit:Torroella de Montgrí
Cronologia:[2024]
Accés: http://hdl.handle.net/10854/7773
Localització: Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



15 / 268
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
El Territori al plat : un documental on trobaràs sabors i aromes que no et deixaran indiferent [Enregistrament de vídeo] / un documental de Video Play Serveis i Vinagreta disseny i comunicació



La Bisbal d'Empordà : Vídeo Play Serveis, 2010
1 disc òptic (DVD) (ca 40 min ) : so, col. (Pal)

Documental sobre la relació entre el paisatge empordanès, els seus conreus i la gastronomia resultant.



Matèries: Costums alimentaris ; Productes agraris ; Receptes culinàries ; Documents audiovisuals
Àmbit:Baix Empordà
Cronologia:2010
Localització: B. Municipal (La Bisbal d'Empordà); B. Carles Rahola (Girona); B. Julià Cutillé (Llagostera); B. Popular (Palafrugell)


Enllaç permanent a aquest registre



16 / 268
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Els Beneficis de l'avellana de Riudoms / Arnau Bes Pastor
Bes Pastor, Arnau


En: Lo Floc : revista del Centre d'Estudis Riudomencs Arnau de Palomar. Riudoms. Any XLV, núm. 244 (abril-juny 2023), p. 50-53 (Agroecologia

Després de realitzar l'anàlisi nutricional de l'oli d'oliva verge extra en l'anterior article publicat el trimestre passat, aquesta vegada és el torn d'un dels altres aliments de producció local per excel·lència: l'avellana. L'avellana està classificada dintre del grup dels fruits secs, dins del qual hi podem trobar també ametlles, nous, festucs, cacauets, nous de Brasil, pinyons i castanyes, com a més destacats. Tots aquests aliments tenen diversos trets característics en comú, per això formen part del mateix grup alimentari, i és que en la seva composició natural -sense manipulació humana- conté menys d'un 50 per cent d'aigua, i la seva distribució de macronutrients (hidrats de carboni, proteïnes i greixos) és relativament semblant tot i que, aprofundint més, sí que trobem diferències destacables entre ells. Pel que fa a la producció, l'avellana de Riudoms està inclosa dins de la denominació d'origen protegida (DOP Avellana de Reus). Aquesta DOP està regulada per la Unió Europea i denota bàsicament unes característiques al producte particulars d'aquesta regió geogràfica i una qualitat excel·lent. Tot i això, la tendència els últims anys és d'una clara baixada en la producció.


Matèries: Aliments ; Fruita seca ; Productes agraris ; Avellaners
Àmbit:Riudoms
Cronologia:[2023]
Accés: https://raco.cat/index.php/LoFloc/article/view/423214
Localització: Biblioteca de Catalunya; Institut Ramon Muntaner; UAB: Sibhil·la; B. Pública de Tarragona; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



17 / 268
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
L'Oli d'oliva verge extra / Arnau Bes Pastor
Bes Pastor, Arnau


En: Lo Floc : revista del Centre d'Estudis Riudomencs Arnau de Palomar. Riudoms. Any XLV, núm. 243 (gener-març 2023), p. 46-47 : il. (Agroecologia

L'oli d'oliva és realment "or líquid"? Tots hem sentit afirmar-ho moltes vegades ja que tant Riudoms com municipis del nostre voltant en són grans productors i atès que forma part dels aliments típics de la famosa dieta mediterrània. Però... realment sabem quina és la seva composició nutricional detallada per poder afirmar amb coneixement de causa que vertaderament sí que és "or líquid"? O bé ho diem per dir alguna cosa o per creença popular? Així, doncs, en el present article us proposo descobrir amb profunditat i raonament científic les propietats nutricionals de l'oli d'oliva verge extra (OOVE). Certament, l'OOVE té propietats que el fan un aliment molt interessant i beneficiós.


Matèries: Aliments ; Oli d'oliva ; Productes agraris
Àmbit:Riudoms ; Baix Camp
Cronologia:[2023]
Accés: https://raco.cat/index.php/LoFloc/article/view/423200
Localització: Biblioteca de Catalunya; Institut Ramon Muntaner; UAB: Sibhil·la; B. Pública de Tarragona; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



18 / 268
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
El Porc i la matança / Pitu Basart, coordinació



En: Gavarres. Cassà de la Selva, núm. 26 (tardor-hivern 2014), p. 36-79 : il. (Dossier

Conté: Un pam de cansalada / Pitu Basart ; Els porcs dels senyors / Elvis Mallorquí ; La mocadera de can Nadal / Sílvia Yxart ; La Roser Vilà, de can Batlle / Àngel Jiménez ; Els greixons d'en Rubirola / Pitu Basart ; Dos dies i mig a can Companyó / Joan Pinsach ; La Rosa Gasull, de Cuells / Joaquim Planas, Helena Pinsach ; Tornar a matar porc / Martí Cortadellas ; L'engreix a Solius / Albert López Tauler ; Del mas Rostei a can Corredor / Miquel Martín ; La matança a cal Mussol / Jordi Turró ; Ca l'Estrada, de la Tallada / Salvador Vega ; La llibreta del matador / Meritxell Daranas ; A l'excorxador / Jaume Badias ; Tot lligant botifarres / Teresa Bonal, Nuri Sàbat ; Riudellots, capital del porc / Elvis Mallorquí.



Matèries: Tradicions populars ; Bestiar porcí ; Productes agraris
Àmbit:Gavarres, serra de les
Cronologia:[2014]
Autors add.:Basart, Pitu (Dir.)
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; B. Sala de Lectura Miquel Pairolé (Quart); B. Municipal (La Bisbal d'Empordà); B. Ramon Bordas i Estragués (Castelló d'Empúries)


Enllaç permanent a aquest registre



19 / 268
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Plats, platillos i cuina tradicional



En: Revista del Baix Empordà. Palamós, núm. 50 (setembre 2015), p. 3-74 : il. (El tema

Conté: El "mar i muntanya" és una aportació única, exclusiva i genial de la cuina del Baix Empordà : Entrevista amb el crític i historiador ; gastronòmic Jaume Fàbrega ; Reflexions digestives / Ricard Julià ; Josep Pla i la gastronomia. En defensa de la cuina honesta / Anna Aguiló i Miquel ; El menjar local, descrit en tres històries i dos funerals / Ramir Lacasa ; Les coquesses, anar a portar el dinar al camp i cuineres de fonda / Rosa M. Masana Ribas ; La truita de foneis i altres plats de l'àvia / Narcís Subirana ; Productes naturals de la pagesia de Calonge i Sant Antoni / Esther Loaisa Dalmau i Joan Molla Callís ; L'origen de les confitures en el món rural / Georgina Regàs ; La cuina de l'Empordà. Revisió d'una premonició / Martí Sabrià i Deulofeu ; Els àpats de barraca / Xavier Rocas ; L'origen de l'arròs a l'Empordà / Baltasar Parera i Coll ; Dolços, confits i tortells palamosins farcits d'història: segles XVI-XIX / Gabriel Martín Roig ; Idees de cuina de caça i bolets de la finca de Fitor a Les Gavarres / Joan Botey i Serra ; Reminiscències de la cuina a Santa Cristina d'Aro / Glòria Jara i Albertí ; Pa groc / Lluís Molinas ; L'Enriqueta de Can Ferriol, tot un referent de la cuina tradicional empordanesa / Lluís Molinas i Falgueras ; El santantonienc Artur Mundet, el rei del sidral / Albert Vilar Massó ; Sèpies, llobarros, gambes...!!! Quan la subhasta era cantada / Josep Grassot París.


Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries ; Aliments ; Productes agraris ; Racionament
Àmbit:Baix Empordà
Cronologia:[2015]
Accés: https://revistabaixemporda.cat/hemeroteca/
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Municipal (La Bisbal d'Empordà); B. Popular (Palafrugell); B. Octavi Viader i Margarit (Sant Feliu de Guíxols); B. Mercè Rodoreda (Castell-Platja d'Aro); B. Pere Blasi (Torroella de Montgrí)


Enllaç permanent a aquest registre



20 / 268
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
El Baix Empordà consolida una xarxa de mercats de productes ecològics / Josep Maria Bernils
Bernils i Mach, Josep Maria


En: Revista del Baix Empordà. Palamós, núm. 26 (setembre-desembre 2009), p. 91-94 : il. (Ecologia


Matèries: Mercats ; Agricultura biològica ; Comercialització ; Productes agraris
Àmbit:Gavarres, serra de les
Cronologia:[2009]
Accés: https://revistabaixemporda.cat/hemeroteca/
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Municipal (La Bisbal d'Empordà); B. Popular (Palafrugell); B. Octavi Viader i Margarit (Sant Feliu de Guíxols); B. Mercè Rodoreda (Castell-Platja d'Aro); B. Pere Blasi (Torroella de Montgrí)


Enllaç permanent a aquest registre



página 1 de 14
ir a la página                         

Base de datos  FONS : Formulario avanzado

   
Buscar:
en el campo:
 
1     
2   
3