português | español | english | français |

logo

Cerca a la base de dades

Base de dades:
fons
Cercar:
CUINERS []
Referències trobades:
130   [Refinar la cerca]
Mostrant:
1 .. 20   en el format [Estàndard]
pàgina 1 de 7
anar a la pàgina                  


1 / 130
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Falsa tertúlia d'afirmacions vertaderes / Efrem Gordillo Pla
Gordillo Pla, Efrem


En: Mirmanda : revista de cultura = revue de cultura. Perpinyà, núm. 17-18 (2023) , p. 84-106 (Part IV: Converses i visions
Número mongràfic: Dalí, més enllà de l'artista. Resums en català, francès i anglès.

El text que tenim a continuació està teixit amb extraccions de les entrevistes fetes als diferents autors i autores que hi apareixen, els quals coneixen molt bé Dalí i/o el seu context: Joan Cuscó, Vicent Santamaria, Montser Aguer, Ricard Mas, Lourdes Cirlot, Enric Vila, Albert Serra, Jordi Cabré i Ferran Adrià. El cèlebre cuiner és una excepció a aquesta expertesa però en canvi en sap molt de creativitat, qüestió daliniana capital. Per tant, aporta un matís interessant a la conversa. Conversa que tanmateix no ho és, perquè es tracta d'una concatenació de frases entorn de la filosofia daliniana. A més, en aquest diàleg -impostat en la forma però nogensmenys realista en el fons- també hi participem Dalí i servidor mateix (cap dels dos es volia perdre la oportunitat de posar-hi cullerada!). Partint del que el propi artista afirmava (a saber, que el contingut dels seus escrits era superior al de les seves pintures) anirem saltant i ballant entre conceptes dalinians, penetrant en la seva personalitat, vida, valors i pensament.


Matèries: PIntors ; Entrevistes ; Converses ; Memòries ; Escriptors ; Cuiners
Matèries: Dalí i Domènech, Salvador (1904-1989)
Àmbit:Figueres ; Cadaqués ; Catalunya
Cronologia:1904 - 1989; [2023]
Accés: https://raco.cat/index.php/Mirmanda/article/view/431015
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Institut Ramon Muntaner


Enllaç permanent a aquest registre



2 / 130
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
elBulli 1846, un projecte arquitectònic col·lectiu / Ramon Reyes, Clara Vicenç
Reyes, Ramon


En: Punxa. Girona, núm. 66 (octubre 2024), p. 8-17: il. (Tema central. d'el Bulli a elBulli 1846) 


Matèries: Projectes d'arquitectura ; Edificis ; Museus especialitzats ; Cuiners ; Restaurants
Matèries: Adrià Acosta, Ferran (1962-....)
Matèries:Restaurant el Bulli ; elBulli1846
Àmbit:Roses ; Catalunya
Cronologia:[2024]
Autors add.:Vicenç i Romaguera, Clara
Accés: https://www.catgi.cat/images/La_Punxa_66_online.pdf [exemplar complet]
Localització: B. Comarcal del Pla de l'Estany (Banyoles); B. Josep Fontbernat i Verdaguer (Bescanó); B. Comarcal (Blanes); B. Carles Rahola (Girona)


Enllaç permanent a aquest registre



3 / 130
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Un Restaurant reconvertit en museu / Clara Vicenç i Romaguera
Vicenç i Romaguera, Clara


En: Punxa. Girona, núm. 66 (octubre 2024), p. 18-25: il. (Tema central. d'el Bulli a elBulli 1846) 


Matèries: Museus especialitzats ; Cuiners ; Restaurants ; Receptes culinàries ; Patrimoni cultural ; Museologia
Matèries: Adrià Acosta, Ferran (1962-....)
Matèries:Restaurant el Bulli ; elBulli1846
Àmbit:Roses ; Catalunya
Cronologia:[2024]
Accés: https://www.catgi.cat/images/La_Punxa_66_online.pdf [exemplar complet]
Localització: B. Comarcal del Pla de l'Estany (Banyoles); B. Josep Fontbernat i Verdaguer (Bescanó); B. Comarcal (Blanes); B. Carles Rahola (Girona)


Enllaç permanent a aquest registre



4 / 130
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
elBulliFoundation, el llegat de Ferran Adrià i Juli Soler / Clara Vicenç i Romaguera
Vicenç i Romaguera, Clara


En: Punxa. Girona, núm. 66 (octubre 2024), p. 26-31: il. (Tema central. d'el Bulli a elBulli 1846) 


Matèries: Fundacions ; Cuiners ; Restaurants ; Patrimoni cultural ; Projectes
Matèries: Adrià Acosta, Ferran (1962-....) ; Soler, Juli
Matèries:elBulliFoundation ; Restaurant el Bulli
Àmbit:Roses ; Catalunya
Cronologia:[2013 - 2024]
Accés: https://www.catgi.cat/images/La_Punxa_66_online.pdf [exemplar complet]
Localització: B. Comarcal del Pla de l'Estany (Banyoles); B. Josep Fontbernat i Verdaguer (Bescanó); B. Comarcal (Blanes); B. Carles Rahola (Girona)


Enllaç permanent a aquest registre



5 / 130
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Joan Juncà, Isabel Juncà, Jordi Juncà : Ca l'Enric, la Vall de Bianya / per Anna Vicens
Vicens, Anna


En: 2011 estrelles. [S.l.] : Tot Esport i Comunicació, 2011. p. 80-89



Matèries: Restaurants ; Cuiners
Matèries: Juncà, Joan ; Juncà, Isabel ; Juncà, Jordi
Matèries:Restaurant Ca l'Enric de la Vall de Bianya
Àmbit:Vall de Bianya, la
Cronologia:2011
Localització: B. Comarcal del Pla de l'Estany (Banyoles); B. Comarcal (Blanes); B. Municipal Pere Carner (Calonge); B. Ramon Bordas i Estragués (Castelló d'Empúries); B. Carles Rahola (Girona); B. Modest Salse i Camarasa (Hostalric); B. Julià Cutillé (Llagostera); B. Municipal de Lloret de Mar; B. Marià Vayreda (Olot); B. Miquel Martí i Pol (Sant Gregori)


Enllaç permanent a aquest registre



6 / 130
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
La Cuina a bord dels vaixells catalans durant els segles XVIII I XIX / Joan Martín i Mallofré
Martín i Mallofré, Joan


En: Singladures : Revista d'història i patrimoni cultural de Vilassar. Vilassar de Mar, núm. 37 (2022) , p. 131-143 : il.
Bibliografia.

Des dels orígens de la navegació fins a mitjans del segle XX, a les singladures llargues l'alimentació calia considerar-la precària, insuficient i inadequada. Amb molts exemples documentats de tripulacions delmades per la gana i la set. Els vaixells clàssics havien de navegar amb una quantitat d'aliments relativament reduïda i amb sistemes d'emmagatzematge tècnicament limitats. Calia utilitzar queviures que es poguessin conservar moderadament bé sense precaucions especials.


Matèries: Vaixells ; Navegació ; Marina mercant ; Condicions de vida ; Costums alimentaris ; Aliments ; Cuiners
Matèries: Oliver i Millán, Armand (1943-....)
Àmbit:Catalunya
Cronologia:[1700 - 1900]
Accés: https://raco.cat/index.php/Singladures/article/view/413734
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat Autònoma de Barcelona; B. Pompeu Fabra (Mataró); Biblioteca Ernest Lluch i Martín (Vilassar de Mar); Institut Ramon Muntaner


Enllaç permanent a aquest registre



7 / 130
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Jeroni Castell : Les Moles / text: Xavier Sust ; fotos: Enrique Marco
Sust i Novell, Xavier


En: Cuina, Núm. 142 (febr. 2013), p. 62-66



Matèries: Cuiners ; Restaurants ; Costums alimentaris
Matèries: Castell, Jeroni (1964-....)
Matèries:Restaurant Les Moles d'Ulldecona
Àmbit:Ulldecona
Cronologia:2013
Autors add.:Marco, Enrique (Il·l.)
Localització: B. Popular (Ulldecona)


Enllaç permanent a aquest registre



8 / 130
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
El Paisaje gastronómico de Fernando Boria : la cocina al milímetro / Sara Sans
Sans, Sara


En: La Vanguardia. Barcelona, Núm. 42361 (17 d'octubre 1999), p. 2 (Vivir en Tarragona



Matèries: Entrevistes ; Cuiners ; Costums alimentaris
Matèries: Boria, Fernando
Àmbit:Ràpita, la
Cronologia:1999
Localització: B. Pública de Tarragona


Enllaç permanent a aquest registre



9 / 130
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
El Paisaje gastronómico de Antoni Bru : "Con traca final" / Sara Sans
Sans, Sara


En: La Vanguardia. Barcelona, Núm. 42457 (23 de gener 2000), p. 2 (Vivir en Tarragona



Matèries: Entrevistes ; Cuiners
Matèries: Bru, Antoni
Àmbit:Amposta
Cronologia:2000
Localització: B. Pública de Tarragona


Enllaç permanent a aquest registre



10 / 130
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Les Receptes de cuina empordanesa de Joan Duran i Simon (1989) / text: Pep Vila
Vila i Medinyà, Pep


En: Revista de Girona. Girona, núm. 341 (novembre-desembre 2023), p. 62-63 : il. (Paladars elèctrics


Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries ; Cuiners
Matèries: Duran, Joan
Àmbit:Figueres ; Alt Empordà ; Baix Empordà
Cronologia:1989
Accés: https://raco.cat/index.php/RevistaGirona/article/view/421397
Localització: UAB: Humanitats (Hemeroteca); Institut Ramon Muntaner; Universitat Autònoma de Barcelona; B. Abadia de Montserrat; Universitat de Barcelona; Biblioteca Borja (URL); Biblioteca de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat de Lleida; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



11 / 130
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share Text complet
Bookmark and Share
L'Home que valia un sac de blat : Cosme Campsolinas va participar en dues guerres i va esdevenir cuiner d'èxit a Amèrica / Jordi Carreras, text
Carreras, Jordi


En: Revista de Girona. Girona. Any 55, núm. 257 (novembre-desembre 2009), p. 26-35 : il. (Reportatge


Matèries: Guerra civil espanyola ; Exili ; Guerra mundial II ; Cuiners
Matèries: Campsolinas i Custoja, Cosme (1917-2009)
Àmbit:Vajol, la ; França ; Estats Units d'Amèrica
Cronologia:1917 - 2009
Accés: https://raco.cat/index.php/RevistaGirona/article/view/144449
http://www.revistadegirona.cat/rdg/recursos/2009/0257_026.pdf
Localització: UAB: Humanitats (Hemeroteca); Institut Ramon Muntaner; Universitat Autònoma de Barcelona; B. Abadia de Montserrat; Universitat de Barcelona; Biblioteca Borja (URL); Biblioteca de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat de Lleida; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



12 / 130
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Girona, pluja d'estrelles Michelin / Natàlia Iglesias
Iglesias, Natàlia


En: Revista de Girona. Girona. Any 52, núm. 239 (novembre-desembre 2006), p. 22-27: il. (Reportatge


Matèries: Restaurants ; Cuiners ; Premis i guardons
Àmbit:Girona, província
Cronologia:2006
Accés: https://raco.cat/index.php/RevistaGirona/article/view/96365
Localització: UAB: Humanitats (Hemeroteca); Institut Ramon Muntaner; Universitat Autònoma de Barcelona; B. Abadia de Montserrat; Universitat de Barcelona; Biblioteca Borja (URL); Biblioteca de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat de Lleida; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



13 / 130
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Jaume Subirós / Xavier Febrés, text ; Eduard Martí, fotografia
Febrés, Xavier


En: Alberes. Cassà de la Selva, núm. 29 (primavera-estiu 2023), p. 18-23 : il. (Conversa



Matèries: Entrevistes ; Cuiners ; Hotels ; Empresaris
Matèries: Subirós, Jaume (1949-....)
Matèries:Motel Empordà de Figueres ; Almadraba Park Hotel
Àmbit:Figueres ; Roses ; Alt Empordà
Cronologia:[1949 - 2023]
Autors add.:Martí, Eduard (Il·l.)
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; B. Sala de Lectura Miquel Pairolé (Quart); B. Municipal (La Bisbal d'Empordà); B. Fages de Climent (Figueres); B. Ramon Bordas i Estragués (Castelló d'Empúries)


Enllaç permanent a aquest registre



14 / 130
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Francisco Benages Llambrich, el xef de la barca / Consol Martínez, Paulí Martí
Martínez, Consol


En: Revista del Baix Empordà. Palamós, núm. 34 (desembre 2011), p. 69-72 : il. (Caleros de Palamós


Matèries: Mariners ; Cuiners ; Pesca ; Sistemes de pesca
Matèries: Benagues Llambrich, Francisco (1931-....)
Àmbit:Palamós
Cronologia:[1955 - 2011]
Autors add.:Martí, Paulí
Accés: https://revistabaixemporda.cat/hemeroteca/
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Municipal (La Bisbal d'Empordà); B. Popular (Palafrugell); B. Octavi Viader i Margarit (Sant Feliu de Guíxols); B. Mercè Rodoreda (Castell-Platja d'Aro); B. Pere Blasi (Torroella de Montgrí)


Enllaç permanent a aquest registre



15 / 130
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Chez Tomàs : En Tomàs de la Costa Brava / Mariona Cervera
Cervera, Mariona


Girona : CCG Edicions, 2006
128 p. : il. ; 22 cm
ISBN 8496444619



Matèries: Restaurants ; Cuiners
Matèries: Cervera de Coderch, Tomàs (1931-2003)
Àmbit:Llafranc - Palafrugell
Cronologia:[2006]
Localització: Biblioteca de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



16 / 130
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Nous aires als fogons i a la taula / Georgina Regàs
Regàs, Georgina


[Palafrugell] : Edicions Baix Empordà, 2004
143 p. : il. ; 22 cm
ISBN 8487501370



Matèries: Biografia ; Cuiners ; Costums alimentaris
Àmbit:Baix Empordà
Cronologia:[2004]
Localització: B. Carles Rahola (Girona); B. Popular (Palafrugell); B. Lluís Barceló i Bou (Palamós)


Enllaç permanent a aquest registre



17 / 130
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
La Cuina de l'Empordanet / textos de Miquel Martín i Serra, Xavier Pla, Pep Palau, Josep M. Fonalleras, Salvador Garcia-Arbós, Martí Sabrià ; pròleg de Joan Roca ; epíleg de Ferran Adrià ; coordinadors: Edicions Vitel·la, Cuina de l'Empordanet



Girona : Edicions Vitel·la, 2020
291 p. : il. col. ; 23 cm
Conté: Pròleg: Dels cinc magnífics a la cuina de l'Empordanet / de Joan Roca -- L'Empordà, una terra, un paisatge, un estil de vida / Miquel Martín i Serra -- La cuina catalana es bat en retirada. Sobre dos articles primerencs de Josep Pla / de Xavier Pla -- El rebost de l'Empordà. Productes / de Pep Palau -- El viatger del paladar no s'equivoca mai. Cuina i turisme a l'Empordà / de Josep M. Fonalleras -- Els 6 magnífics dels 5 de l'Empordanet / de Salvador Garcia Arbós -- Els orígens: els antecedents del col·lectiu. La cuina de l'Empordanet / de Martí Sabrià -- Els restaurants i els cuiners, avui -- Les receptes -- Hortizons / de Martí Sabrià -- Epíleg: De l'Empordà al món. Una visió universal de la cuina / de Ferran Adrià.
ISBN 9788412001747

Es tracta d'un llibre amb motiu de la celebració dels 25 anys del col·lectiu de restaurants ''La Cuina del'Empordanet''. Amb articles de plomes i especialistes destacats com són Miquel Martín, Josep M. Fonalleras, Xavier Pla, Salvador García-Arbós, Pep Palau i Martí Sabrià, en els quals s'aborden temes com ara la vinculació de la gastronomia amb l'evolució del paisatge i del turisme. (Editorial).



Matèries: Restaurants ; Cuiners ; Receptes culinàries ; Paisatge ; Costums alimentaris ; Associacions econòmiques ; Commemoració
Matèries:Cuina de l'Empordanet
Àmbit:Alt Empordà ; Baix Empordà
Cronologia:[2020]
Autors add.:Martín, Miquel ; Garcia-Arbós, Salvador ; Sabrià i Deulofeu, Martí ; Pla, Xavier ; Fonalleras i Codony, Josep M. ; Palau, Pep ; Roca, Joan (Pr.) ; Adrià Acosta, Ferran (Pr.)
Autors add.:Cuina de l'Empordanet
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Carles Rahola (Girona); B. Municipal (La Bisbal d'Empordà); B. Mercè Rodoreda (Castell-Platja d'Aro); B. Fages de Climent (Figueres); B. Julià Cutillé (Llagostera); B. Municipal (Mont-ras); B. Popular (Palafrugell); B. Lluís Barceló i Bou (Palamós); B. Municipal (Pals); B. Octavi Viader i Margarit (Sant Feliu de Guíxols); B. Pere Blasi (Torroella de Montgrí)


Enllaç permanent a aquest registre



18 / 130
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
La Cuina de seny i rauxa del Restaurant d'en Bahí / Ramon Davesa i Safont
Davesa Safont, Ramon


La Pera : [l'autor], 2005
143 p. : il. ; 25 cm
ISBN 8479001453



Matèries: Restaurants ; Cuiners ; Costums alimentaris ; Receptes culinàries
Matèries:Restaurant d'en Bahí de la Pera
Àmbit:Pera, la
Cronologia:[2005]
Localització: B. Carles Rahola (Girona)


Enllaç permanent a aquest registre



19 / 130
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Art i gastronomia : [catàleg de l'exposició : celebrada al Museu de l'Empordà de Figueres en commemoració de l'Any Dalí / text: Marga Parera ; coordinació: Josep Guardiola, Martí Sabrià i Rosa Bel]
Parera, Marga


Vall-llòbrega : Cuina de l'Empordanet, 2004
73 p. : il. col. ; 30 cm
Catàleg de l'exposició 'Art i Gastronomia - Dalí 2004' celebrada al Museu de l'Empordà de Figueres en commemoració de l'Any Dalí. Conté: Rosa Aguiló, Anna Agustí Hontagas, Jordi Amagat, Josep M. Ametlla, Bonaventura Ansón, Núria Bagué, Leonard Beard, Toni Becerra, Bengel, Lluís Bruguera, Narcís Coderch, Modest Cuixart, Salvador Dalí, Jakob Engler, Jordi Fulla, Enric Giralt, Narcís Gironell, Daniel Lleixà, Robert Llimós, Marcel Martí, Manel Mart (Marzo), Clara Oliveras, Pujol Boira, Pere de Ribot, Oriol Rius, Guillem Rocas, Jordi Sábat, Evarist Vallès, Lluís Vilà.



Matèries: Exposicions artístiques ; Catàlegs ; Receptes culinàries ; Aliments ; Art ; Costums alimentaris ; Cuiners
Àmbit:Figueres
Cronologia:2004
Autors add.:Guardiola, Josep (Ed.) ; Sabrià i Deulofeu, Martí (Ed.) ; Bel, Rosa (Ed.)
Autors add.:Museu de l'Empordà


Enllaç permanent a aquest registre



20 / 130
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Taula rodona "Una mirada al futur de la cuina a Girona" [Fitxer informàtic] / [Iolanda Bustos, Xavier Aguado, Kevin Meisse, David Aupí, Pau Blanca, Salvador García Arbós]
Bustos Cabezuelo, Iolanda


[Girona] : Universitat de Girona. Campus Alimentació i Gastronomia, 2018
1 recurs electrònic (video/mp4)

Taula rodona de debat sobre el futur de la cuina a Girona, i en la què han intervingut els xefs Iolanda Bustos (restaurant Calèndula, a Regencós), Xavier Aguado (restaurant Biombo, a Girona) i Kevin Meisse (restaurant Equilibri, a Navata), el recent graduat en direcció de cuina, David Alpí i l'estudiant de cuina, Pau Blanca. El debat ha estat moderat pel periodista gastronòmic, Salvador Garcia Arbós.


Matèries: Costums alimentaris ; Restaurants ; Cuiners ; Congressos ; Taules rodones
Àmbit:Catalunya ; Girona, província
Cronologia:2018
Autors add.:Aguado, Xavier ; Meisse, Kevin ; Aupí, David ; Blanca, Pau ; Garcia-Arbós, Salvador
Autors add.:Universitat de Girona. Campus Alimentació i Gastronomia
Autors add.:Congrés Català de la Cuina (3r )
Accés: http://hdl.handle.net/10256.1/5172


Enllaç permanent a aquest registre



pàgina 1 de 7
anar a la pàgina                  

Base de dades  fons : Formulari avançat

   
Cercar:
en el camp:
 
1     
2   
3