Els Secrets de la ratafia. Ingredients, elaboració i ratafies / Pep Escudero Rivas
Escudero Rivas, Pep2a ed.
Sant Vicenç de Castellet : Farell, 2023
110 p. : il. ; 23 cm (
Cultura Popular, 16)
ISBN 9788417116286
En aquest llibre hi trobaràs tota la informació per fer una bona ratafia casolana, des dels ingredients -com l'aiguardent, les herbes i les espècies, entre les quals no hi pot faltar la nou verda, el sucre i l'aigua-, les proporcions i les fases de la seva elaboració. És una guia detallada per a l'elaboració de la ratafia. Amb consells per a combinar sàviament les diferents herbes aromàtiques i les espècies, segons la seva aroma, color, textura, densitat, amargor i astringència. Ens detalla les fórmules per a calcular la proporció de l'aigua, el sucre i el xarop en la maceració. El llibre també tracta sobre l'origen i la tradició de la ratafia, així com de les primeres receptes documentades, algunes inèdites. (Editorial).