Licors tradicionals, aiguardents i vins generosos : Priorat - Terra Alta - Ribera d'Ebre / Anna Figueras Torruella, Maria Teresa Castelló Bou
Figueras Torruella, AnnaSant Vicenç de Castellet : Farell, DL 2012
125 p. ; 23 cm (
Rebost i cuina, 6)
ISBN 9788492811366
L'elaboració casolana de licors era un costum ben arrelat, encara que a poc a poc s'ha anat perdent. Les receptes es transmetien d'una generació a l'altra gairebé com si de secrets de família es tractés. En aquest llibre s'han recuperat fórmules de licors d'herbes aromàtiques, com la ratafia; licors de fruites amb cireres de pastor o magranes; licors de flors, com la d'ametller o la flor de magnòlia, freqüent al Priorat, o licors amb llet com el de cabra de Tivissa. També s'han recollit les formes d'elaboració de vins generosos, licorosos i aromatitzats, a més de remeis populars per alleugerir o curar afeccions. Per acabar hi són presents receptes de pastes i cócs, molt populars a la Ribera d'Ebre, en les quals s'empra l'aiguardent com a aromatitzant.