português | english | français | català

logo

Búsqueda en la base de datos

Base de datos:
fons
Buscar:
PRODUCTES AGRARIS []
Referencias encontradas:
Mostrando:
1 .. 20   en el formato [Estandar]
página 1 de 15
ir a la página                         


1 / 291
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Quan Catalunya cultivava cotó / text de Cristina Serret amb l'assessorament de John McAulay
Serret, Cristina


En: Sàpiens. Barcelona, núm. 268 (juliol 2024), p. 64-69 : il. (Segle XX

Les fotos ens poden recordar els camps de cotó de Louisiana, als Estats Units, però no, són del Baix Gaià, comarca natural a l'est del Tarragonès. En aquesta zona del país, durant els anys cinquanta i seixanta, els camps es van tenyir de blanc. Una producció agrícola destinada exclusivament a la indústria tèxtil catalana.



Matèries: Agricultura ; Conreus ; Productes agraris ; Matèries primeres ; Indústria tèxtil ; Indústria cotonera
Àmbit:Tarragonès
Cronologia:[1950 - 1970]
Autors add.:McAulay, John (Col·l.)
Localització: Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona; Arxiu Històric de Sabadell; Biblioteca de Catalunya; B. Centre de Lectura de Reus; Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



2 / 291
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
De Fesols va la història / Francesc Ricart i Coll
Ricart i Coll, Francesc


En: Croscat : revista de Santa Pau. 2a etapa, núm. 22 (2020) , p. 8-9 : il. (Contes i llegendes


Matèries: Productes agraris ; Aliments ; Llegendes
Àmbit:Santa Pau
Cronologia:[2020]
Accés: https://www.ddgi.cat/municipis/SantaPau/RevistaCroscat2020_Low.pdf [exemplar complet]
Localització: B. Marià Vayreda (Olot); B. Carles Rahola (Girona)


Enllaç permanent a aquest registre



3 / 291
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Lluís Sunyer i Costa : Fesol d'or 2015 / Tura Soler
Soler, Tura


En: Croscat : revista de Santa Pau. 2a etapa, núm. 17 (desembre 2015), p. 4-5 : il. (Entrevista


Matèries: Entrevistes ; Pagesos ; Productes agraris ; Sindicats agrícoles ; Homenatge
Matèries: Sunyer i Costa, Lluís (1963-....)
Àmbit:Santa Pau
Cronologia:1963 - 2015
Accés: https://www.ddgi.cat/municipis/SantaPau/RevistaCroscat2015.pdf [exemplar complet]
Localització: B. Marià Vayreda (Olot); B. Carles Rahola (Girona)


Enllaç permanent a aquest registre



4 / 291
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Anna Grabulosa i Serra : Fesol d'or 2014 / per Tura Soler
Soler, Tura


En: Croscat : revista de Santa Pau. 2a etapa, núm. 16 (desembre 2014), p. 4-5 : il. (Entrevista


Matèries: Entrevistes ; Dona ; Fires i exposicions ; Mercats ; Productes agraris ; Homenatge
Matèries: Grabulosa i Serra, Anna
Àmbit:Santa Pau
Cronologia:2014
Accés: https://www.ddgi.cat/municipis/SantaPau/RevistaCroscat16_2014_web.pdf [exemplar complet]
Localització: B. Marià Vayreda (Olot); B. Carles Rahola (Girona)


Enllaç permanent a aquest registre



5 / 291
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Montserrat Miralles / text i imatges Marta Torrent Santarita
Torrent Santarita, Marta


En: Agro-cultura, Núm. 86 (hivern 2021-2022)



Matèries: Agricultura biològica ; Productes agraris ; Horta
Àmbit:Santa Pau
Cronologia:[2021 - 2022]
Localització: B. Marià Vayreda (Olot)


Enllaç permanent a aquest registre



6 / 291
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Can Maia : de l'hort al pot a Santa Pau / text Ferran Caldés ; foto Enrique Marco
Caldés, Ferran


En: Cuina, Núm. 253 (octubre 2021), p. 14



Matèries: Agricultura biològica ; Explotacions agràries ; Productes agraris ; Horta
Àmbit:Santa Pau
Cronologia:[2021]
Autors add.:Marco, Enrique (Il·l.)
Localització: B. Marià Vayreda (Olot)


Enllaç permanent a aquest registre



7 / 291
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Fesols de Santa Pau



En: Plaers de la terra. Barcelona : Revista Cuina, 2020. p. 10



Matèries: Productes agraris ; Denominació d'origen
Àmbit:Santa Pau
Cronologia:2020
Localització: B. Marià Vayreda (Olot)


Enllaç permanent a aquest registre



8 / 291
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Noves varietats per la DOP Fesols de Santa Pau [Fitxer informàtic] / Ana Rivera



Barcelona : Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural : RuralCat, 2014
1 recurs electrònic (Fitxa tècnica PATT, 21) 


Matèries: Agricultura ; Conreus ; Productes agraris ; Denominació d'origen
Àmbit:Santa Pau
Cronologia:2014
Autors add.:Rivera, Ana
Autors add.:RuralCat ; Generalitat de Catalunya. Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural
Autors add.:Jornades PATT ( )
Accés: http://parcsnaturals.gencat.cat/web/.content/home/zona_volcanica_de_la_garrotxa/coneix-nos/centre_de_documentacio/fons_documental/biblioteca_digital/jornades_i_exposicions/2015/Fitxa-tecnica-Santa-Pau-5_05_15.pdf


Enllaç permanent a aquest registre



9 / 291
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Selecció i millora de la varietat de mongeta (Phaseolus vulgaris L.) Tavella Brisa / [F. Casañas, Antoni Almirall]



2004-
2004-
30 cm. Anual.
Any 2007 també disponible en CD-Rom. Bibliografia. Any 2008, a portada consta: Fundació Miquel Agustí. A partir de l'any 2005 el títol en comptes de mongeta diu fesol.



Matèries: Agricultura ; Productes agraris ; Anuaris ; Conreus
Àmbit:Santa Pau
Autors add.:Casañas Artigas, Francesc ; Almirall, Antoni
Autors add.:Escola Superior d'Agricultura de Barcelona ; Fundació Miquel Agustí


Enllaç permanent a aquest registre



10 / 291
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
La Sort de Cal Fesol / M. Dolors Arqué
Arqué i Rabionet, Dolors


Santa Pau : Tour Turístic - Càmping Ecològic Lava - Hípica les Forques : Restaurant Can Fesol, DL 2001
[13] p. ; 30 cm



Matèries: Educació ambiental ; Agricultura ; Productes agraris ; Denominació d'origen
Àmbit:Santa Pau
Cronologia:2001


Enllaç permanent a aquest registre



11 / 291
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Del volcà a la taula : els fesols de Santa Pau / Tura Soler i Salvador Garcia-Arbós ; il·lustracions: Joan Oller ; fotografies: Miquel Ruiz.



Tarragona : El Mèdol, 2001
92 p. : il. col. ; 27 cm (El Mèdol-Cuina. Sèrie gran, 2) 
Bibliografia. Index. Glossari.
ISBN 8495559161



Matèries: Receptes culinàries ; Productes agraris ; Costums alimentaris
Àmbit:Santa Pau
Cronologia:2001
Autors add.:Garcia-Arbós, Salvador ; Soler, Tura ; Oller, Joan (Il·l.) ; Ruiz, Miquel (Il·l.)
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat de Barcelona; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya; Biblioteca Municipal d'Altafulla; B. Rafael Vilà Barnils (Arbúcies); B. Salvador Raurich (Begur); B. Ramon Vidal (Besalú); B. Municipal (Campdevànol); B. Ramon Grabolosa i Puigrodon (Castellfollit de la Roca); B. Ramon Bordas i Estragués (Castelló d'Empúries); B. Fages de Climent (Figueres); B. Carles Rahola (Girona); B. Colldegria (La Cellera de Ter); B. Modest Salse i Camarasa (Hostalric); B. Julià Cutillé (Llagostera); B. Pública de Lleida; B. Comarcal Jaume Vila (Mollerussa); B. Municipal de Lloret de Mar; B. Marià Vayreda (Olot); B. Popular (Palafrugell); B. Sala de Lectura Miquel Pairolé (Quart); B. Comtat de Cerdanya (Puigcerdà); B. Pública Iu Bohigas (Salt); B. Josep M. de Garganta (Sant Feliu de Pallerols); B. Miquel Martí i Pol (Sant Gregori); B. Francesc Caula (Sant Joan les Fonts); B. Baldiri Reixac (Santa Cristina d'Aro); B. Jaume Marquès i Casanovas (Sils); B. Carles Morató (Solsona); B. Pública de Tarragona; B. Manuel Vilà i Dalmau (Tossa de Mar); B. Joan Rigau i Sala (Vidreres)


Enllaç permanent a aquest registre



12 / 291
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Demarcació territorial pel cultiu del fesol de Santa Pau / Jacint Salabert Ribot
Salabert Ribot, Jacint


Santa Pau : [s.n.], 1995
62 f. : il. ; 30 cm



Matèries: Agricultura ; Productes agraris ; Conreus ; Explotacions agràries ; Denominació d'origen
Àmbit:Santa Pau
Cronologia:1995
Autors add.:Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa ; Associació de cultivadors de fesols de Santa Pau


Enllaç permanent a aquest registre



13 / 291
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Recerca genètica del fesol de Santa Pau : varietat "tavella brisa" [sic] / Jacint Salabert Ribot
Salabert Ribot, Jacint


Santa Pau : [s.n.], 1995
39 f. ; 30 cm



Matèries: Agricultura ; Productes agraris ; Conreus ; Denominació d'origen
Àmbit:Santa Pau
Cronologia:1995
Autors add.:Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa ; Associació de cultivadors de fesols de Santa Pau


Enllaç permanent a aquest registre



14 / 291
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Diferenciació analítica entre mongeta de Santa Pau i Michigan : estudi sobre el fesol de Santa Pau denominació "q" / Francesc Canalias Farrés, Dolors Herrero Sancho
Canalias Farrés, Francesc


Olot : Laboratori Polivalent de la Garrotxa, 1988
[10] f. ; 30 cm



Matèries: Productes agraris ; Agricultura ; Denominació d'origen
Àmbit:Santa Pau
Cronologia:1988
Autors add.:Herrero Sancho, Dolors
Autors add.:Laboratori Polivalent de la Garrotxa


Enllaç permanent a aquest registre



15 / 291
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Selecció i millora de la varietat de fesol (Phaseolus vulgaris L.) Tavella Brisa : memòria de l'any 2007 / [F. casañas, Antoni Almirall]



2008
31 p. ; 30 cm
Bibliografia.



Matèries: Productes agraris ; Denominació d'origen ; Control de qualitat ; Memòria d'activitats
Àmbit:Santa Pau
Cronologia:2007
Autors add.:Casañas Artigas, Francesc ; Almirall, Antoni
Autors add.:Escola Superior d'Agricultura de Barcelona


Enllaç permanent a aquest registre



16 / 291
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Puigdemar, Colltort i Roca Negre, noves varietats de Tavella Brisa per la DOP Fesols de Santa Pau I. Característiques agromorfològiques i producció / [a cura de: Francesc Casañas ; Ana Rivera]



201?
19 p. : taules ; 30 cm
A la portada: Fesols de Santa Pau Denominació d'Orígen Protegida ; Fundació Miquel Agustí ; Generalitat de Catalunya, Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca Alimentació i Medi Natural. A la portada: Jornades PATT. Assajos Experimentals.



Matèries: Productes agraris ; Denominació d'origen ; Agricultura
Àmbit:Santa Pau
Cronologia:[201?]
Autors add.:Rivera, Ana ; Casañas Artigas, Francesc (Ed.)
Autors add.:Fundació Miquel Agustí ; Generalitat de Catalunya. Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural
Autors add.:Jornades PATT ( )


Enllaç permanent a aquest registre



17 / 291
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Els Fesols, de la Garrotxa a Europa



En: Diari de Girona. Girona (1991) , p. 3-6

Conté: Els fesols, distintiu de la comarca de la Garrotxa. Francesc Rubió. La tradició dels fesols a Santa Pau. Lluís Suñer, Martí Collelldevall. El comerç dels fesols. Josep M. Ginebreda. Mongetes de Santa Pau. Domènech Molí.



Matèries: Agricultura ; Horta ; Productes agraris ; Denominació d'origen ; Comercialització
Àmbit:Garrotxa ; Santa Pau ; Europa
Cronologia:[1991]
Autors add.:Rubió, Francesc ; Suñer, Lluís ; Molí i Serra, Domènec ; Ginebreda, Josep M.


Enllaç permanent a aquest registre



18 / 291
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Estudi de recerca agronòmica per endegar la denominació genèrica de qualitat "Q" del producte : "Fesols de Santa Pau" : Qüestionari bàsic de l'estudi



1988
12 f. ; 30 cm



Matèries: Enquestes ; Agricultura ; Productes agraris ; Explotacions agràries ; Control de qualitat ; Conreus ; Denominació d'origen
Àmbit:Santa Pau ; Garrotxa
Cronologia:1988
Autors add.:Institut de Formació Professional de la Garrotxa. Departament d'Agrària


Enllaç permanent a aquest registre



19 / 291
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Importància de la DOP Fesols de Santa Pau en el turisme de la Garrotxa [Fitxer informàtic] / Alba Busquets Casas ; [dirigit per: Sílvia Aulet Serrallonga]
Busquets Casas, Alba


2018
Dirigida per: Aulet Serrallonga, Sílvia. Universitat de Girona. Facultat de Lletres, 2018
1 recurs electrònic
Treball final de grau.

Aquest treball pretén analitzar el pes que té la producció el fèsol de Santa Pau a la comarca del seu origen, la Garrotxa. S'ha pogut observat i estudiat quin és el panorama en què es troba aquest producte a nivell de promoció gastronòmica, s'han pogut determinar les mancances que hi ha actualment en l'àmbit de la promoció de la DOP Fesols de Santa Pau i s'han pogut establir propostes de millora relatives a producte.


Matèries: Agricultura ; Productes agraris ; Denominació d'origen ; Conreus ; Turisme
Àmbit:Santa Pau ; Garrotxa
Cronologia:[2018]
Autors add.:Aulet Serrallonga, Sílvia
Accés: http://hdl.handle.net/10256/16023


Enllaç permanent a aquest registre



20 / 291
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Selecció i millora de la varietat tradicional de Fesol (Phaseolus Vulgaris L.) Tavella Brisa / Xavier Estruch Garriga, Antonio Savé Solano ; [Dirigit per: Francesc Casañas Artigas]
Estruch Garriga, Xavier


2011
Dirigida per: Casañas Artigas, Francesc. Universitat Politècnica de Catalunya. Departament d'Enginyeria Agroalimentària i Biotecnologia, 2011
1 recurs electrònic
.Treball final de carrera.

La varietat tradicional de fesol (Phaseolus vulgaris) anomenada Tavella Brisa es cultiva a la zona volcànica de Santa Pau, juntament amb altres varietats millorades genèticament del tipus Navy. La varietat Tavella Brisa té un reconeixement superior pel que fa a qualitat organolèptica, però per contra, presenta diverses deficiències agronòmiques (menor producció i dificultats en la recol·lecció, entre d'altres) respecte a les altres varietats Navy. Al llarg del temps, les varietats millorades genèticament han anat desplaçant a la varietat tradicional, ja que les virtuts agronòmiques han interessat més que les virtuts organolèptiques. Per evitar aquest desplaçament, s'ha realitzat un programa de selecció i millora de la varietat tradicional de fesol Tavella Brisa, presentant en aquest treball els resultats obtinguts durant els tres primers anys. Els seus objectius són dos: assajar varietats millorades de tipus Navy per determinar quines són les millors i quin és el seu maneig òptim i, obtenir línies pures seleccionades dins del tipus varietal Tavella Brisa, que siguin competitives agronòmicament amb les varietats millorades i de superior qualitat organolèptica. Els resultats de l'any 2006, que constitueixen el gruix del TFC, han establert que les millors densitats de sembra estan entre les 44.000 i 132.000 plantes/Ha i per tant, caldrà planificar nous estudis en cultius experimentals per poder saber les densitats òptimes de cultiu. Per altre banda, la varietat T9905, s'ha mostrat com la més adequada a les condicions climàtiques de la zona volcànica de Santa Pau. S'ha confirmat també l'efecte dels distints microambients on es cultiva, tant en la composició química del fesol com en la percepció sensorial de la seva pell. Respecte a la selecció de noves línies pures a partir de poblacions de Tavella Brisa s'han obtingut tres varietats que responen al idiotip buscat (P151, P171, P65). Una altra varietat (P36), malgrat no respondre exactament al idiotip, es seguirà estudiant ja que aparentment presenta una bona resistència a la sequera.


Matèries: Conreus ; Productes agraris ; Indústria alimentària
Àmbit:Santa Pau
Cronologia:2011
Autors add.:Savé Solano, Antonio ; Casañas Artigas, Francesc (Dir.)
Accés: http://hdl.handle.net/2099.1/12769
Localització: Universitat Politècnica de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



página 1 de 15
ir a la página                         

Base de datos  fons : Formulario avanzado

   
Buscar:
en el campo:
 
1     
2   
3