português | español | français | català

logo

Database search

Database:
fons
Search:
NUTRICIO []
References found:
Showing:
1 .. 20   in format [Default]
page 1 of 2
go to page        


1 / 31
select
print
Text complet
Bookmark and Share
Estudi observacional dels hàbits alimentaris en l'esmorzar i el berenar en nens i nenes de les escoles de Balaguer [Fitxer informàtic] / Andreea-Georgiana Corcoveanu ; Naila Martínez Olmedo, M, Puy Rubio Ferraz [directors]
Corcoveanu, Andreea Georgiana


2019
Dirigida per: Martínez Olmedo, Naila; Rubio Ferraz, M. Puy. Universitat de Lleida. Facultat de Medicina, 2019
1 recurs en línia (72 p.)
Treball final Grau (Grau en Nutrició Humana i Dietètica). Bibliografia.


Matèries: Alimentació humana ; Centres d'ensenyament ; Infància ; Aliments ; Nutrició ; Medicina
Àmbit:Balaguer
Cronologia:[2019]
Autors add.:Martínez Olmedo, Naila (Dir.) ; Rubio Ferraz, M. Puy (Dir.)
Accés: http://hdl.handle.net/10459.1/67567
Localització: Universitat de Lleida


Enllaç permanent a aquest registre



2 / 31
select
print
Text complet
Bookmark and Share
Els Canvis alimentaris a Catalunya / Enric Saguer
Saguer i Hom, Enric


En: Plecs d'Història Local. Barcelona, núm. 162 (juliol-agost 2016), p. 1 : il. (Editorial


Matèries: Aliments ; Costums alimentaris ; Alimentació humana ; Nutrició ; Consum
Àmbit:Catalunya
Cronologia:[1000 - 2014]
Accés: http://www.raco.cat/index.php/Plecs/article/view/331711/422415
Localització: Biblioteca de Catalunya; Institut Ramon Muntaner; Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona; B. Centre de Lectura de Reus; UAB: Humanitats (Hemeroteca); Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Arxiu Històric de Sabadell; Universitat de Lleida; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



3 / 31
select
print
Text complet
Bookmark and Share
La Transició nutricional a Catalunya / Xavier Cussó Segura, Josep Pujol Andreu
Cussó Segura, Xavier


En: Plecs d'Història Local. Barcelona, núm. 162 (juliol-agost 2016), p. 5-7 : il. (Temes-2
Bibliografia.


Matèries: Aliments ; Costums alimentaris ; Alimentació humana ; Nutrició ; Consum
Àmbit:Catalunya ; Europa
Cronologia:[1850 - 2014]
Autors add.:Pujol i Andreu, Josep
Accés: http://www.raco.cat/index.php/Plecs/article/view/331713/422417
Localització: Biblioteca de Catalunya; Institut Ramon Muntaner; Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona; B. Centre de Lectura de Reus; UAB: Humanitats (Hemeroteca); Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Arxiu Històric de Sabadell; Universitat de Lleida; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



4 / 31
select
print
Text complet
Bookmark and Share
La Difusió de la llet com a "nou" aliment en la Catalunya contemporània / Ismael Hernández Adell
Hernández Adell, Ismael


En: Plecs d'Història Local. Barcelona, núm. 162 (juliol-agost 2016), p. 8-10 : il. (Temes-3
Notes.


Matèries: Indústria lletera ; Aliments ; Costums alimentaris ; Alimentació humana ; Nutrició ; Consum
Àmbit:Catalunya
Cronologia:[1865 - 2014]
Accés: http://www.raco.cat/index.php/Plecs/article/view/331714/422418
Localització: Biblioteca de Catalunya; Institut Ramon Muntaner; Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona; B. Centre de Lectura de Reus; UAB: Humanitats (Hemeroteca); Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Arxiu Històric de Sabadell; Universitat de Lleida; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



5 / 31
select
print

Bookmark and Share
Dieta per a un planeta verd : el pas de la dieta convencional a l'ecològica / [coordinació del contingut: Helena Nordlund ; traducció: Albert Garcia Macian]



Mollet del Vallès : Ajuntament de Mollet del Vallès, DL 2015
51 p. : il. ; 30 cm
Tít. orig.: Diet for a green planet in practice.



Matèries: Agricultura biològica ; Alimentació humana ; Nutrició
Àmbit:Mollet del Vallès
Cronologia:[2015]
Autors add.:Nordlund, Helena (Dir.) ; Garcia Macian, Albert (Trad.)
Autors add.:Ajuntament de Mollet del Vallès
Localització: Biblioteca de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



6 / 31
select
print

Bookmark and Share
Alimentació i salut de la població infantil / Francesc Muñoz Pradas i Roser Nicolau Nos
Muñoz i Pradas, Francesc


En: 162614 Proveir Barcelona : el municipi i l'alimentació de la ciutat, 1329-1930. Barcelona : Museu d'Història de Barcelona : Institut de Cultura : Ajuntament de Barcelona, 2016



Matèries: Alimentació humana ; Nutrició ; Salut pública ; Infància
Àmbit:Barcelona
Cronologia:[1850 - 1936]
Autors add.:Nicolau i Nos, Roser
Localització: Universitat Politècnica de Catalunya; Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona; Museu d'Història de Barcelona; Arxiu Històric de Sabadell


Enllaç permanent a aquest registre



7 / 31
select
print

Bookmark and Share
Nutrició i gènere a la Barcelona obrera / Cristina Borderías Mondéjar
Borderías Mondéjar, Cristina


En: 162614 Proveir Barcelona : el municipi i l'alimentació de la ciutat, 1329-1930. Barcelona : Museu d'Història de Barcelona : Institut de Cultura : Ajuntament de Barcelona, 2016



Matèries: Alimentació humana ; Nutrició ; Condicions de vida ; Dona ; Industrialització ; Obrers ; Obreres
Àmbit:Barcelona
Cronologia:[1850 - 1900]
Localització: Universitat Politècnica de Catalunya; Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona; Museu d'Història de Barcelona; Arxiu Històric de Sabadell


Enllaç permanent a aquest registre



8 / 31
select
print

Bookmark and Share
Alimentació, salut i nivells de vida a la Barcelona industrial, 1820-1936 / Xavier Cussó Segura
Cussó Segura, Xavier


En: 162614 Proveir Barcelona : el municipi i l'alimentació de la ciutat, 1329-1930. Barcelona : Museu d'Història de Barcelona : Institut de Cultura : Ajuntament de Barcelona, 2016



Matèries: Condicions de vida ; Industrialització ; Salut pública ; Alimentació humana ; Nutrició
Àmbit:Barcelona
Cronologia:1820 - 1936
Localització: Universitat Politècnica de Catalunya; Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona; Museu d'Història de Barcelona; Arxiu Històric de Sabadell


Enllaç permanent a aquest registre



9 / 31
select
print

Bookmark and Share
L'Oli i l'oliva : tots els secrets del principal ingredient de la dieta medietrrània / Pau Rubio, [et al.]



Barcelona : Grata Lectura, DL 2005
47 p. : il. ; 12 * 17 cm (Biblioteca del cordill, 1) 



Matèries: Olivera ; Nutrició ; Indústria de l'oli ; Oli d'oliva
Àmbit:Catalunya
Cronologia:2005
Autors add.:Rubio, Pau
Localització: B. Central Xavier Amorós (Reus); B. Víctor Català (L'Escala)


Enllaç permanent a aquest registre



10 / 31
select
print
Text complet
Bookmark and Share
Alletament i patologies. Estudi comparatiu dels diferents tipus d'alletament i les patologies dels nounats de Valls de 1995 / Ester Galimany i Guasch
Galimany i Guasch, Ester


En: Quaderns de Vilaniu : miscel·lània de l'Alt Camp. Valls, núm. 42 (2002) , p. 31-58 : gràf.
Número especial amb treballs de recerca d'estudiants de segon de batxillerat de l'IES Narcís Oller de Valls. Bibliografia. Inclou annèx gràfic.


Matèries: Medicina ; Nutrició ; Malalties ; Naixement ; Maternitats ; Infància
Àmbit:Valls
Cronologia:1995
Accés: http://www.raco.cat/index.php/QuadernsVilaniu/article/view/107984/136172
Localització: Biblioteca de Catalunya; Biblioteca Popular de Valls; UAB: Humanitats (Hemeroteca); Universitat de Girona; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Rovira i Virgili; Institut Ramon Muntaner; B. Pública de Tarragona


Enllaç permanent a aquest registre



11 / 31
select
print

Bookmark and Share
Consumisme "versus" mala nutrició : estudi d'hàbits de consum d'aliments en poblacions escolars / Joaquim Pallejà i Pallejà, Anton Cartañà i Benet, Rosa Maria Masdéu i Montalà, [et al.]



En: 006075 XXXV Assemblea Intercomarcal d'Estudiosos de Catalunya. Valls - Vila-rodona, 24, 25 i 26 novembre 1989. Vol III. Valls : Institut d'Estudis Vallencs, 1989. p. 295-305

Bibliografia.



Matèries: Escola pública ; Infància ; Nutrició ; Alimentació humana ; Dades estadístiques
Àmbit:Masllorenç ; Roda de Berà ; Valls
Cronologia:1988
Autors add.:Pallejà i Pallejà, Joaquim ; Cartañà i Benet, Anton ; Masdéu i Montalà, Rosa Maria
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Abadia de Montserrat; B. Centre de Lectura de Reus; Fundació Bosch i Cardellach; Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat de Barcelona; Universitat Rovira i Virgili; Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona; Universitat Pompeu Fabra; Biblioteca Popular de Valls


Enllaç permanent a aquest registre



12 / 31
select
print

Bookmark and Share
Què mengem els lleidatans? : avaluació de l'estat nutricional de la Regió Sanitària Lleida 2001-2002 / Joan Torres Puig-gros i grup EPINUTRI



Lleida ; Barcelona : Universitat de Lleida : Generalitat de Catalunya. Departament de Salut, 2004
86 p. : il., gràf. ; 24 cm
Bibliografia.
ISBN 8484099032

Estudi dut a terme pel Departament d'Infermeria de la Universitat de Lleida, que descriu l'estat nutricional de la Regió Sanitària de Lleida (2001-2002). Inclou una enquesta alimentària amb antropometria i anàlisi bioquímica en una mostra representativa de 474 persones de 6 a 75 anys de les comarques de Lleida. Es tracta d'un valuós document sobre l'alimentació i la nutrició en el món rural i semiurbà català.



Matèries: Alimentació humana ; Nutrició ; Costums alimentaris ; Salut pública
Àmbit:Lleida, província
Cronologia:2001 - 2002
Autors add.:Torres i Puig-gròs, Joan (Dir.)
Localització: Universitat Autònoma de Barcelona; Biblioteca de Catalunya; Universitat de Lleida; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



13 / 31
select
print
Text complet
Bookmark and Share
Slow Food al Vallès Oriental / Marina Duñach, Gerard Piñeiro, Joan Maria Ribas, [et al.]



En: Notes. Mollet del Vallès, núm. 26 (2011) , p. 59-66 : il. (Miscel·lània
Notes.


Matèries: Alimentació humana ; Vida social ; Costums alimentaris ; Nutrició ; Aliments
Àmbit:Vallès Oriental
Cronologia:2011
Autors add.:Duñach i Torras, Marina ; Piñeiro, Gerard ; Ribas, Joan Maria
Accés: http://www.raco.cat/index.php/Notes/article/view/225732/307101
Localització: Biblioteca de Catalunya; Institut Ramon Muntaner; Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona; B. Centre de Lectura de Reus; UAB: Humanitats (Hemeroteca); Museu de Granollers (Àrea d'Història); Universitat de Girona; B. Can Pedrals (Granollers); Universitat de Lleida; B. Can Mulà (Mollet del Vallès); Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; Biblio(a)teneu (Sant Fost de Campsentelles); Arxiu Comarcal del Vallès Oriental (Hemeroteca Municipal Josep Móra de Granollers); B. La Grua (Montmeló); Centre d'Estudis de Granollers; Arxiu Històric de Sabadell


Enllaç permanent a aquest registre



14 / 31
select
print
Text complet
Bookmark and Share
El Consumo de leche fresca en Cataluña entre mediados del siglo XIX y 1935: la difusión de un nuevo alimento / Josep Pujol Andreu, Roser Nicolau Nos e Ismael Hernández Adell
Pujol i Andreu, Josep


En: Historia Agraria. Murcia. Any 17, núm. 42 (Agosto 2007), p. 303-325


Matèries: Consum ; Aliments ; Indústria lletera ; Costums alimentaris ; Alimentació humana ; Nutrició
Àmbit:Catalunya
Cronologia:1870 - 1935
Autors add.:Nicolau i Nos, Roser ; Hernández Adell, Ismael
Accés: http://www.historiaagraria.com/info_articulo.php?id=444
Localització: Universitat Autònoma de Barcelona


Enllaç permanent a aquest registre



15 / 31
select
print
Text complet
Bookmark and Share
Trobar menjar se'm feia tan difícil... La recuperació de la memòria oral alimentària a Catalunya (1936-1955) / Alícia Guidonet
Guidomet, Alícia


En: Revista d'Etnologia de Catalunya. [Barcelona], núm. 31 (2007) , p. 117-119 : il. (Recerques finalitzades
Bibliografia.


Matèries: Estudi antropològic ; República espanyola II ; Guerra civil espanyola ; Franquisme ; Postguerra ; Primer franquisme ; Condicions de vida ; Fam ; Marginació social ; Alimentació humana ; Nutrició ; Aliments ; Racionament ; Estraperlo ; Mercat negre
Àmbit:Catalunya
Cronologia:1936 - 1955
Accés: http://www.raco.cat/index.php/RevistaEtnologia/article/view/74327/94496
Localització: Universitat Autònoma de Barcelona; Biblioteca de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



16 / 31
select
print
Text complet
Bookmark and Share
Sobre l'absència i la presència de carn a les cuines populars de Barcelona: entre la postguerra i els nostres dies / Mabel Gracia Arnaiz
Gracia Arnaiz, Isabel


En: Revista d'Etnologia de Catalunya. [Barcelona], núm. 20 (2002) , p. 142-161 : il., gràf. (Miscel·lània
Notes. Bibliografia. Resum en català i anglès.

Si, com es diu, el consum de carn esdevé reflex del nivell d'industrialització d'un país, la barcelona urbana dels anys quaranta i inicis dels cinquanta, tot i havent fet ja la seva primera revolució industrial i tecnològica, no semblava estar en situació d'iniciar una nova transformació. En aquells moments, la carn era, justament amb altres aliments, la gran absent de la majoria de les cuines populars del període de postguerra: dues dècades més tard, però, els canvis socioeconòmics i l'augment del nivell de vida es materialitzaven en una variació de la dieta, que indicava que la Barcelona dels anys seixanta i setanta s'estava industrialitzant molt ràpidament. Els barcelonins estaven canviant, generació rere generació, no únicament el contingut de les seves cuines, fent emergir nombrosos plats de base càrnia, sino també la popularització del consum d'un producte, la carn, fins llavors clau per a la diferenciació social.


Matèries: Alimentació humana ; Estudi antropològic ; Costums alimentaris ; Aliments ; Indústria alimentària ; Nutrició ; Societat urbana ; Consum ; Franquisme ; Transició democràtica
Àmbit:Barcelona
Cronologia:1939 - 2002
Accés: http://www.raco.cat/index.php/RevistaEtnologia/article/view/49265/57217
Localització: Universitat Autònoma de Barcelona; Biblioteca de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



17 / 31
select
print
Text complet
Bookmark and Share
Aspectes imaginaris i culturals del consum de carn i del no consum de carn a la Catalunya urbana actual / Carme García Gimeno
García Gimeno, Carme


En: Revista d'Etnologia de Catalunya. [Barcelona], núm. 19 (2001) , p. 130-145 : il. (Miscel·lània
Notes. Bibliografia. Resum en català i anglès.

L'alimentació a la societat catalana ha sofert grans canvis al llarg del segle XX perquè la disponibilitat d'aliments s'ha incrementat de manera molt important tant de manera quantitativa com per la varietat i el tipus d'aliments consumits, en els quals els d'origen animal són molt importants. Malgreat aquest context sociocultural, es dóna el cas que alguns individus rebutgen totalment, o parcialment, consumir productes d'origen animal, situació que requereix una anàlisis acurada atesa la significació del cas.


Matèries: Alimentació humana ; Estudi antropològic ; Costums alimentaris ; Aliments ; Indústria alimentària ; Nutrició ; Societat urbana ; Consum
Àmbit:Catalunya
Cronologia:[1901 - 2001]
Accés: http://www.raco.cat/index.php/RevistaEtnologia/article/view/49251/59763
Localització: Universitat Autònoma de Barcelona; Biblioteca de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



18 / 31
select
print
Text complet
Bookmark and Share
El Grup d'Estudis Alimentaris (GEA) / Elena Espeitx
Espeitx, Elena


En: Revista d'Etnologia de Catalunya. [Barcelona], núm. 11 (1997) , p. 141-142 : il. (Associacions


Matèries: Associacions científiques ; Centres d'investigació ; Alimentació humana ; Aliments ; Nutrició
Matèries:Grup d'Estudis Alimentaris
Àmbit:Catalunya
Cronologia:1993 - 1997
Accés: http://www.raco.cat/index.php/RevistaEtnologia/article/view/48882/57079
Localització: Universitat Autònoma de Barcelona; Biblioteca de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



19 / 31
select
print
Text complet
Bookmark and Share Text complet
Bookmark and Share
La Implantació del iogurt a Catalunya (1907-1927) / Jordi Viader
Viader i Riera, Jordi


En: HMIC : història moderna i contemporània. Bellaterra, núm. 8 (2010) , p. 214-231 : il. (Miscel·lània
Fonts. Notes. Resum en anglès, català i castellà.

El treball explica el procés d'implantació del iogurt a Catalunya, des de la seva introducció per Raimon Colomer el 1907 fins a la primera popularització que el nou producte va aconseguir mitjan els anys vint. S'ha seguit el rastre de les primeres empreses elaborades de iogurt, Lleteria Colomer, Granja Soldevila i Unión de Granjas Catalanas a través de les inscripcions a la Oficina Española de Patentes y Marcas i de les seves insercions publicitàries en diaris i revistes. Així com la influència posterior d'empreses especialitzades com Danone, o de productes làctics en general com S.A. Letona i Productos Marinette.


Matèries: Indústria lletera ; Indústria alimentària ; Bestiar boví ; Costums alimentaris ; Alimentació humana ; Aliments ; Nutrició ; Publicitat ; Comercialització ; Màrqueting
Àmbit:Catalunya
Cronologia:1907 - 1927
Accés: http://webs2002.uab.es/hmic/2010/HMIC2010.pdf
http://www.raco.cat/index.php/HMiC/article/view/186947/243583


Enllaç permanent a aquest registre



20 / 31
select
print
Text complet
Bookmark and Share
L'Escola de Bosc. Un referent pioner a la transició nutricional moderna a Catalunya / Xavier Cussó, Ramon Garrabou
Cussó Segura, Xavier


En: Estudis d'Història Agrària. Barcelona, núm. 17 (2004) , p. 497-512 : graf.
Número d'homenatge a Emili Giralt i Raventós. Bibliografia i notes a peu de pàgina.


Matèries: Nutrició ; Alimentació humana ; Costums alimentaris ; Centres d'ensenyament ; Renovació pedagògica
Matèries:Escola de Bosc de Barcelona
Àmbit:Catalunya ; Barcelona
Cronologia:1900 - 1950
Autors add.:Garrabou i Segura, Ramon
Accés: http://www.raco.cat/index.php/EHA/article/view/102993/145704
Localització: UAB: Humanitats (Hemeroteca); Biblioteca de Catalunya; Universitat de Barcelona; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat de Lleida; Biblioteca Borja (URL)


Enllaç permanent a aquest registre



page 1 of 2
go to page        

Database  fons : Advanced form

   
Search:
in field:
 
1     
2   
3