português | español | english | français |

logo

Cerca a la base de dades

Base de dades:
fons
Cercar:
RECEPTES CULINARIES []
Referències trobades:
358   [Refinar la cerca]
Mostrant:
1 .. 20   en el format [Estàndard]
pàgina 1 de 18
anar a la pàgina                         


1 / 358
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Del plat a la pàgina escrita. Els receptaris i les notes de cuina, rebosteria, conserves i adrogueria de la família Masó-Aragó de Girona / Rosa Maria Gil Tort, Pep Vila
Gil i Tort, Rosa Maria


En: Annals de l'Institut d'Estudis Gironins. Gerona. Vol. 59 (2018) , p. 493-568 : il.
Notes a peu de pàgina. Bibliografia. Resums en català i anglès.

Editem, comentades i anotades, un fons de receptes de cuina i de rebosteria familiars, una mostra dels sabers i gustos que practicaven les dones de la família Masó-Aragó de Girona entre els anys 20 i els 68 del segle passat. La lectura del receptari ens permet saber que eren bones coneixedores dels fogons.


Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinaries ; Famílies ; Economia domèstica ; Dona ; Mestresses de casa
Matèries: Masó-Aragó, família
Àmbit:Girona
Cronologia:1920 - 1968
Autors add.:Vila i Medinyà, Pep
Accés: https://www.raco.cat/index.php/AnnalsGironins/article/view/356258
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat Rovira i Virgili; UAB: Humanitats (Hemeroteca); B. Fages de Climent (Figueres); Universitat Pompeu Fabra; Universitat de Lleida; B. Popular (Palafrugell); Institut Ramon Muntaner; UAB: Sibhil·la


Enllaç permanent a aquest registre



2 / 358
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Receptes senzilles dels usuaris de la Residència & Centre de Dia Campdevànol / l'Equip de la Residència i el Centre de Dia de Campdevànol



Campdevànol : Fundació Vella Terra : Residència i Centre de Dia de Campdevànol, 2011
23 p. : il. ; 20 cm



Matèries: Receptes culinàries ; Vellesa ; Residències geriàtriques
Àmbit:Campdevànol
Cronologia:[2011]
Autors add.:Residència i Centre de Dia de Campdevànol ; Fundació Vella Terra
Localització: B. Lambert Mata (Ripoll)


Enllaç permanent a aquest registre



3 / 358
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
La Cuina comarca a comarca : Segarra - Solsonès / amb receptes de: Ferran Marco, Àngels Miró, Oriol Miquel, Carlos Navarro, Francesc Vidal ; [direcció de l'obra: Miquel Sen]



[Barcelona] : Ciro, DL 2005
119 p. : il. col. ; 20 cm (Guies gastronómiques de Catalunya, 9) 
Inclou una guia de restaurants de les comarques.
ISBN 8460966879
ISBN 8460966763 (col·lecció)



Matèries: Guies gastronòmiques ; Costums alimentaris ; Receptes culinàries
Àmbit:Segarra ; Solsonès
Cronologia:[2005]
Autors add.:Sen, Miquel (Dir.) ; Marco, Ferran ; Miró, Àngels ; Miquel, Oriol ; Navarro Romero, Carlos ; Vidal, Francesc
Localització: Universitat Politècnica de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



4 / 358
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Halar, cuina gitana a Catalunya / Fundació Alícia ; fotografies de Ferran Castrillo, Samu Navarrete



Barcelona : Generalitat de Catalunya, Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, 2017
95 p. : il. ; 20 cm
Bibliografia.
ISBN 9788439396024

La Fundació Alícia recull en aquest llibre l'herència i la tradició del poble gitano a Catalunya a través d'alguns dels seus plats més estimats. Les receptes, relatades per dones i homes gitanos residents en diferents poblacions catalanes i amb orígens molt diversos dins del territori peninsular i de més enllà, han estat cuinades per la mateixa Fundació juntament amb els representants del poble gitano i coneixedors de la seva cuina.


Matèries: Gitanos ; Costums alimentaris ; Receptes culinàries
Àmbit:Catalunya
Cronologia:[2017]
Autors add.:Castrillo, Ferran (Il·l.) ; Navarrete, Samu (Il·l.)
Autors add.:Fundació Alícia ; Generalitat de Catalunya. Departament de Treball, Afers Socials i Famílies
Accés: http://dixit.gencat.cat/web/.content/home/04recursos/02publicacions/02publicacions_de_bsf/05_immigracio/halar_cuina_gitana_catalunya/halar_cuina_gitana_catalunya.pdf
Localització: Biblioteca de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



5 / 358
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Cuina i Vi : receptes del Priorat / Eva Artal Rocamora, M. Teresa Castelló Bou, Cristina Giné Miró
Artal Rocamora, Eva


Sant Vicenç de Castellet : Farell, 2019
144 p. : il. ; 23 cm (Rebost i cuina, 18) 
ISBN 9788417116125

Receptes prioratines on el vi, potent en aroma i cos, confereix una personalitat especial als plats sigui de llegums, peix, salaons, carns de caça o de corral, dolços o conserves. (Editorial).



Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries ; Vi
Àmbit:Priorat
Cronologia:[2019]
Autors add.:Castelló Bou, M. Teresa ; Giné Miró, Cristina


Enllaç permanent a aquest registre



6 / 358
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
La Segarra de boca en boca : receptes i remeis : dossier / elaborat per M. Josep Jové i M. Camí Carreres
Jové, Maria Josep


En: Segarra actualitat. Cervera, Núm. 141 (ago. 2008), p. I-VIII



Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries
Àmbit:Segarra
Cronologia:[2008]
Autors add.:Carreres, Maria Camí
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Pública de Lleida; B. Comarcal Josep Finestres i Monsalvó (Cervera)


Enllaç permanent a aquest registre



7 / 358
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Els Fogons de Guissona : la Segarra / [Can Cuadros]



Guissona : Ajuntament de Guissona, 2002
75 p. : il. ; 30 cm



Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries
Àmbit:Guissona
Cronologia:[2002]
Autors add.:Ajuntament de Guissona ; Residència-Casa de Pagès Can Cuadros de Guissona
Localització: Biblioteca Marcel·lí Domingo (Tortosa); B. Comarcal Josep Finestres i Monsalvó (Cervera); Biblioteca de Guissona


Enllaç permanent a aquest registre



8 / 358
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Potes, carcanada i pedres / Marc Martínez, text i fotografia
Martínez, Marc


En: Cadí Pedraforca. Cassà de la Selva, núm. 25 (tardor-hivern 2018), p. 84-85 : il. (Patrimoni. Gastronomia) 


Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries ; Bars i cafès
Matèries:Bar Stop de la Seu d'Urgell
Àmbit:Seu d'Urgell, la
Cronologia:[2018]
Accés: https://goo.gl/Tj91sL [Exemplar complet (accés restringit)]
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; B. Sala de Lectura Miquel Pairolé (Quart); B. Municipal (La Bisbal d'Empordà); B. Ramon Bordas i Estragués (Castelló d'Empúries)


Enllaç permanent a aquest registre



9 / 358
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Civet de llebre a l'Alta Garrotxa / Josep Valls, text ; Pep Sau, fotografia
Valls, Josep


En: Garrotxes. Cassà de la Selva, núm. 22 (tardor-hivern 2018), p. 90-91 : il. (Patrimoni. Gastronomia) 


Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries
Àmbit:Garrotxa
Cronologia:[2018]
Autors add.:Sau, Pep (l·l.)
Accés: http://editorialgavarres.cat/index.php?option=com_redshop&view=product&pid=124&Itemid=5&lang=ca [Exemplar complet (accés restringit)]
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Sala de Lectura Miquel Pairolé (Quart); B. Comarcal del Pla de l'Estany (Banyoles); B. Ramon Vidal (Besalú); B. Marià Vayreda (Olot); B. Lambert Mata (Ripoll)


Enllaç permanent a aquest registre



10 / 358
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
La Tradició dels torrons a Catalunya durant l'edat mitjana i la seva continuïtat en el torró d'Agramunt / Virgínia Costafreda Puigpinós
Costafreda i Puigpinós, Virginia


En: Urtx : revista cultural de l'Urgell. Tàrrega, núm. 24 (2010) , p. 325-348 : il. (Articles
Notes a peu de pàgina. Abstracts en castellà i anglès.


Matèries: Costums alimentaris ; Aliments ; Edat mitjana ; Receptes culinàries ; Pastissers ; Fonts documentals ; Indústria alimentària
Àmbit:Agramunt ; Catalunya
Cronologia:[1201 - 1500]; 2010
Accés: https://www.raco.cat/index.php/Urtx/article/view/199699
Localització: UAB: Humanitats (Hemeroteca); Biblioteca de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; Universitat de Lleida


Enllaç permanent a aquest registre



11 / 358
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Cuina dels monestirs : les cartoixes d'Escaladei i de Montalegre / Jordi Bages-Querol Blanco
Bages-Querol Blanco, Jordi


Sant Vicenç de Castellet : Editorial Farell, 2018
144 p. ; 23 cm (Rebost i cuina, 17) 

En el present llibre, hom podrà conèixer les particularitats de l'alimentació cartoixana de la Catalunya de l'edat moderna, a la vegada que s'endinsarà en la cuina dels monestirs catalans del segle XVIII. El lector trobarà els elements de la cuina que han restat immutables i que formen part de la cuina tradicional catalana, així com, també, un receptari amb el conjunt de receptes que incorporen els dos llibres de cuina d'Escaladei i de Montalegre. Finalment, hom trobarà un apèndix on podrà aprofundir en el carisma de l'orde i en l'organització d'una cartoixa, tant pel que fa a la comunitat com al monestir. A començaments del segle XVIII, es va escriure el Llibre molt apte de govern de la Cartoixa de Montalegre, que ha restat inèdit fins a dia d'avui. Aquest manuscrit inclou un calendari anual de les festes significatives que se celebraven i dels plats especials que s'havien de servir, juntament amb les seves receptes. Aquesta part alimentària, que anomenem "llibre de cuina", s'afegeix al conegut Llibre de cuina de Scala-Dei. Ambdós documents, separats per un segle, suposen un important testimoni del sistema alimentari català de l'edat moderna i, en concret, de l'alimentació del clergat regular. (Editorial).



Matèries: Edat moderna ; Ordes religiosos ; Monestirs ; Costums alimentaris ; Alimentació humana ; Clergues ; Receptes culinàries ; Fonts documentals
Matèries:Cartoixans ; Cartoixa de Santa Maria d'Escaladei ; Cartoixa de Montalegre
Àmbit:Escaladei - Morera de Montsant ; Cartoixa de Montalegre - Tiana
Cronologia:[1700 - 1800]


Enllaç permanent a aquest registre



12 / 358
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share Text complet
Bookmark and Share
Tresors gastronòmics de la Biblioteca del Centre de Lectura / Escrit per Rosa Molas Capdevila
Molas Capdevila, Rosa


En: Revista del Centre de Lectura de Reus. Reus. Novena època (2n. trimestre 2013), 1 fitxer html, 2 p.


Matèries: Institucions culturals ; Associacions culturals ; Biblioteques institucionals ; Receptes culinàries
Matèries:Centre de Lectura de Reus. Biblioteca
Àmbit:Reus
Cronologia:[1301 - 1821]
Accés: https://www.raco.cat/index.php/RevistaCLR/article/view/281199
https://www.centrelectura.cat/revistadigital/?p=125


Enllaç permanent a aquest registre



13 / 358
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
El Cultiu del cirerer / Josep Montmany i Ollé
Montmany i Ollé, Josep


En: Lo Floc : revista del Centre d'Estudis Riudomencs Arnau de Palomar. Riudoms. Any VIII, núm. 82 (octubre 1986), p. 8-11
En aquest número el subtítol de la revista és: Full informatiu dels socis del Centre d'Estudis Riudomencs Arnau de Palomar.


Matèries: Agricultura ; Conreus ; Fruita dolça ; Arbres ; Receptes culinàries
Àmbit:Baix Llobregat
Cronologia:[1986]
Accés: https://www.raco.cat/index.php/LoFloc/article/view/299725
Localització: Biblioteca de Catalunya; Institut Ramon Muntaner; B. Pública de Tarragona; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



14 / 358
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Gastronomia de guerra / Joan-R. Corts i Salvat
Corts i Salvat, Joan Ramon


En: Lo Floc : revista del Centre d'Estudis Riudomencs Arnau de Palomar. Riudoms. Any VIII, núm. 80 (juliol-agost 1986), p. 6-7
Número dedicat a: La guerra civil a Riudoms. En aquest número el subtítol de la revista és: Full informatiu dels socis del Centre d'Estudis Riudomencs Arnau de Palomar.


Matèries: Guerra civil espanyola ; Condicions de vida ; Alimentació humana ; Receptes culinàries
Àmbit:Riudoms
Cronologia:1936 - 1939
Accés: https://www.raco.cat/index.php/LoFloc/article/view/299599
Localització: Biblioteca de Catalunya; Institut Ramon Muntaner; B. Pública de Tarragona; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



15 / 358
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
La Cuina dels bolets de Llagostera / Laura Jaime ; il·lustracions de Montse Buñuel
Jaime i Femenia, Laura


Barcelona : Editorial Gregal, 2017
216 p. : il. col. ; 21 cm
ISBN 9788417082307



Matèries: Costums alimentaris ; Bolets ; Receptes culinàries
Àmbit:Llagostera
Cronologia:[2017]
Autors add.:Buñuel, Montse (Il·l.)
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Comarcal (Blanes); B. Carles Rahola (Girona); B. Julià Cutillé (Llagostera); B. Municipal de Maçanet de la Selva


Enllaç permanent a aquest registre



16 / 358
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
La Pastisseria típica tortosina : breu recull / Pere Llupià i Vidiella
Llupià i Vidiella, Pere


2a ed.
[S.l.] : [s.n.], DL 2011
47 p. : il. ; 21 cm



Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries ; Pastissers
Àmbit:Tortosa
Cronologia:[2011]
Localització: B. Pública de Tarragona


Enllaç permanent a aquest registre



17 / 358
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
La Pastisseria típica tortosina : breu recull / Pere Llupià i Vidiella
Llupià i Vidiella, Pere


[S.l.] : [s.n.], DL 2008
22 p. : il. ; 21 cm



Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries ; Pastissers
Àmbit:Tortosa
Cronologia:[2008]
Localització: B. Pública de Tarragona; Biblioteca Marcel·lí Domingo (Tortosa); B. Delta de l'Ebre (Deltebre)


Enllaç permanent a aquest registre



18 / 358
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Arnes. Un món de mel / [ressenya de:] Neus Pallarès Casals
Pallarès Casals, Neus


En: Butlletí del Centre d'Estudis de la Terra Alta. Gandesa, núm. 49 (2009) , p. 44 (L'aparador bibliogràfic del CETA
Ressenya de:
- Solé Borrull, Àngel. Arnes un món de mel / Àngel Solé Burrull ; [fotografies:] Francesc Martínez Ibáñez. Arnes : Associacio Cultural d'Arnes las Bresca, 2009


Matèries: Ressenyes ; Apicultura ; Indústria alimentaria ; Aliments ; Receptes culinàries ; Tradicions populars
Àmbit:Arnes
Cronologia:[2009]
Accés: https://www.raco.cat/index.php/ButlletiCETA/article/view/216880/295452
Localització: Institut Ramon Muntaner; Universitat Rovira i Virgili; B. Municipal (Gandesa); Biblioteca de Catalunya; B. Centre de Lectura (La Fatarella)


Enllaç permanent a aquest registre



19 / 358
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Els Fogons de l'àvia Dolors : receptes, records i vivències de la cuina del Baix Empordà / Lluís Molinas i Falgueras ; [han col·laborat en aquesta edició: Pep Espadalé, [et al.]]
Molinas i Falgueras, Lluís


[Palamós] : Revista del Baix Empordà, 2015
164 p. : il. ; 24 cm (Edicions de Revista del Baix Empordà, 4) 



Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries ; Anecdotari
Àmbit:Baix Empordà
Cronologia:[0000 - 2015]
Autors add.:Espadalé, Josep (Col·l.)
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat de Girona; B. Salvador Raurich (Begur); B. Mercè Rodoreda (Castell-Platja d'Aro); B. Octavi Viader i Margarit (Sant Feliu de Guíxols); B. Lluís Barceló i Bou (Palamós); B. Popular (Palafrugell)


Enllaç permanent a aquest registre



20 / 358
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
La Clotxa, un menjar tradicional / Loreto Meix Boira
Meix i Boira, Loreto


En: Butlletí del Centre d'Estudis de la Terra Alta. Gandesa, núm. 44 (2006) , p. 9-10 : il. (Temàtica històrica, social, i de costums


Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries
Àmbit:Terra Alta
Cronologia:[2006]
Accés: https://www.raco.cat/index.php/ButlletiCETA/article/view/216844/295399
Localització: Institut Ramon Muntaner; Universitat Rovira i Virgili; B. Municipal (Gandesa); Biblioteca de Catalunya; B. Centre de Lectura (La Fatarella)


Enllaç permanent a aquest registre



pàgina 1 de 18
anar a la pàgina                         

Base de dades  fons : Formulari avançat

   
Cercar:
en el camp:
 
1     
2   
3