português | español | english | français |

logo

Cerca a la base de dades

Base de dades:
FONS
Cercar:
GUIES GASTRONOMIQUES []
Referències trobades:
154   [Refinar la cerca]
Mostrant:
1 .. 20   en el format [Estàndard]
pàgina 1 de 8
anar a la pàgina                    


1 / 154
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Cuina del Montsec : receptes tradicionals i saludables



Artesa de Segre : EAP Artesa de Segre, 2011
118 p. ; 16 cm
Receptes presentades en el 1r Concurs Gastronòmic d'Artesa de Segre.



Matèries: Costums alimentaris ; Guies gastronòmiques ; Receptes culinàries
Àmbit:Montsec, serra ; Noguera
Cronologia:[2011]
Autors add.:EAP Artesa de Segre
Localització: B. Pública de Lleida; Biblioteca Joan Maluquer i Viladot (Artesa de Segre); B. Pública Maria Barbal (Tremp)


Enllaç permanent a aquest registre



2 / 154
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Els Fogons de Lleida / Josep M. Morell i Bitrià ; portada i dibuixos interiors : Frederic Letamendi
Morell i Bitrià, Josep M.


9a ed.
Lleida : Dilagro, 2003
361 p. : il. ; 22 cm
ISBN 8472340732



Matèries: Guies gastronòmiques ; Tradicions populars ; Costums alimentaris
Àmbit:Lleida, província
Cronologia:[1500 - 2003]
Autors add.:Letamendi i Ollé, Frederic (Il·l.)
Localització: B. Pública de Lleida; B. Margarida de Montferrat (Balaguer)


Enllaç permanent a aquest registre



3 / 154
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Els Fogons de Lleida / Josep M. Morell i Bitrià ; il·lustració: Frederic Letamendi i Ollé
Morell i Bitrià, Josep M.


7a ed., rev. i amp.
Lleida : Dilagro, 1984
334 p. : il. ; 22 cm
ISBN 8472340732



Matèries: Guies gastronòmiques ; Tradicions populars ; Costums alimentaris
Àmbit:Lleida, província
Cronologia:[1500 - 1984]
Autors add.:Letamendi i Ollé, Frederic (Il·l.)
Localització: B. Pública de Lleida; B. Margarida de Montferrat (Balaguer)


Enllaç permanent a aquest registre



4 / 154
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Formatgeries artesanes de Catalunya :rutes per 93 obradors / Ramon Roset i Morera
Roset i Morera, Ramon


Valls : Cossetània, 2019
312 p. ; 24 cm (Altres cuina
ISBN 9788490348765

En aquest llibre s'ha fet un recull de totes les formatgeries i els formatges artesans que s'elaboren actualment a Catalunya amb l'ànim d'apropar al lector aquest gran patrimoni gastronòmic de casa nostra. A banda del producte làctic, s'ha volgut destacar la història humana que hi ha al darrere de cada obrador: la filosofia de vida del formatger i el canvi vital que suposa el pas de la ciutat a l'àmbit rural, a la feina de pastors i elaboradors de formatges. Les formatgeries s'han organitzat de manera geogràfica a través de rutes que faciliten la seva localització i la planificació de les visites. De cada formatgeria s'ha fet una fitxa amb les seves dades més significatives, una nota de tast del seu formatge més emblemàtic i un suggeriment de maridatge. El llibre us convida a endinsar-vos en el sector formatger català i a consumir el formatge de la nostra terra, un producte deliciós que no té res a envejar als que s'elaboren als països veïns. (Editorial).



Matèries: Guies gastronòmiques ; Indústria alimentària ; Artesania ; Artesans
Àmbit:Catalunya
Cronologia:[2019]


Enllaç permanent a aquest registre



5 / 154
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Fonda a fonda per Catalunya : un recorregut gastronòmic per 33 establiments tradicionals del país / Josep Arqués i Enric Aulí
Arqués, Josep


Valls : Cossetània, 2019
144 p. ; 23 cm (Azimut Turisme, 25) 
ISBN 9788490348536

Aquest llibre vol propiciar la tornada a les arrels, o potser, simplement, adreçar una mirada als nostres orígens culinaris, en un moment en què l'esnobisme i la sofisticació gastronòmics ocupen grans espais als mitjans de comunicació. Hi trobareu un recorregut gastronòmic per 33 establiments tradicionals dedicats a la restauració, coneguts antigament com fondes, que ens permeten recuperar la nostra cuina de sempre a través de plats deliciosos que es basen en productes propers. I és que, de fet, la cuina tradicional és una cuina ecològica, que deriva de l'adaptació dels productes que proporciona el medi. Per això, les fondes i els hostals són sinònim de menjar casolà, sostenible i d'ambient familiar, i conserven l'aroma antiga i l'estil senzill, endreçat i càlid dels establiments antecessors. Els autors us proposen una apetitosa aventura gastronòmica per redescobrir la nostra terra. (Editorial).



Matèries: Guies gastronòmiques ; Restaurants ; Costums alimentaris ; Guies turístiques
Àmbit:Catalunya
Cronologia:2019
Autors add.:Aulí, Enric
Localització: B. Abadia de Montserrat; Universitat Politècnica de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



6 / 154
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Santa Coloma sabors : d'ara i de sempre



Santa Coloma de Gramenet : Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, DL 2017
74 p. : il. col. ; 22 cm
Text en català, castellà i anglès.



Matèries: Bars i cafès ; Restaurants ; Guies gastronòmiques
Àmbit:Santa Coloma de Gramenet
Cronologia:2017
Autors add.:Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet
Localització: B. Fondo (Santa Coloma de Gramenet); B. Central (Santa Coloma de Gramenet)


Enllaç permanent a aquest registre



7 / 154
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Guia gastronòmica de Santa Coloma de Gramenet



2007-
Santa Coloma de Gramenet : Grameimpuls, [2007]-
Il. ; 21 * 21 cm. Anual.
Descripció feta a partir de: N.4 (dic. 2005).



Matèries: Guies gastronòmiques ; Costums alimentaris
Àmbit:Santa Coloma de Gramenet
Localització: B. Can Peixauet (Santa Coloma de Gramenet); B. Central (Santa Coloma de Gramenet); B. Fondo (Santa Coloma de Gramenet); Biblioteca Singuerlín-Salvador Cabré (Santa Coloma de Gramenet)


Enllaç permanent a aquest registre



8 / 154
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
La Cuina comarca a comarca : Segarra - Solsonès / amb receptes de: Ferran Marco, Àngels Miró, Oriol Miquel, Carlos Navarro, Francesc Vidal ; [direcció de l'obra: Miquel Sen]



[Barcelona] : Ciro, DL 2005
119 p. : il. col. ; 20 cm (Guies gastronómiques de Catalunya, 9) 
Inclou una guia de restaurants de les comarques.
ISBN 8460966879
ISBN 8460966763 (col·lecció)



Matèries: Guies gastronòmiques ; Costums alimentaris ; Receptes culinàries
Àmbit:Segarra ; Solsonès
Cronologia:[2005]
Autors add.:Sen, Miquel (Dir.) ; Marco, Ferran ; Miró, Àngels ; Miquel, Oriol ; Navarro Romero, Carlos ; Vidal, Francesc
Localització: Universitat Politècnica de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



9 / 154
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Alfara de Carles : Baix Ebre / [edició:] M. Glòria Sabaté Fontanet ; [receptes: Ana Curto Ayora, [et al.]]



[Tortosa] : Cinctorres Club, [2012?]
105 p. ; 16 cm (La Cuina senzilla, 6) 
ISBN 9788495967442



Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries ; Guies gastronòmiques
Àmbit:Alfara de Carles
Cronologia:[2012]
Autors add.:Sabaté Fontanet, M. Glòria (Ed.) ; Curto Ayora, Ana
Localització: Biblioteca Marcel·lí Domingo (Tortosa)


Enllaç permanent a aquest registre



10 / 154
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Vall d'Aran, Alta Ribagorça : patrimoni, rutes i llocs d'interès, receptari tradicional, restaurants



[S.l.] : El Períodico [etc.], DL 2010
95 p. : il. col. ; 20 cm (Guies gastronòmiques i turístiques de les comarques de Catalunya i Andorra, 5) 



Matèries: Guies turístiques ; Guies gastronòmiques
Àmbit:Alta Ribagorça ; Val d'Aran
Cronologia:[2010]
Localització: B. Comarcal (Blanes); Biblioteca Municipal de Breda; B. Municipal (Cambrils); B. Pública de la Canonja; B. Pública de Lleida; B. Pública de Tarragona; Biblioteca Municipal de Breda; B. Municipal (Cambrils); B. Pública de la Canonja; B. Pública de Lleida; B. Pública de Tarragona


Enllaç permanent a aquest registre



11 / 154
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Les Cuines de les terres de Lleida : Val d'Aran / Enric Ribera i Gabandé
Ribera i Gabandé, Enric


Alcoletge : Ribera & Rius, 1996
117 p. ; 19 cm (Col·leccionable, 1) 
ISBN 8489426252



Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries ; Guies gastronòmiques
Àmbit:Val d'Aran
Cronologia:[1996]
Localització: B. Pública de Lleida; B. Generau (Vielha)


Enllaç permanent a aquest registre



12 / 154
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Descobreix la gastronomia : Barcelona és molt més



Barcelona : Diputació de Barcelona. Àrea de Presidència. Gabinet de Premsa i Comunicació, 2017
14 p. ; 24 cm


Matèries: Guies gastronòmiques
Àmbit:Barcelona, província
Cronologia:[2017]
Autors add.:Diputació de Barcelona. Gerència de Serveis de Turisme
Accés: http://www.barcelonaesmoltmes.cat/documents/18771743/39657849/Gastronomia-CA-2017.pdf


Enllaç permanent a aquest registre



13 / 154
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Cuina Pallaresa : receptari



Tremp : Garsineu, 2017
174 p.
ISBN 9788494632877

Recull de les receptes culinàries aplegades després de la Primera mostra de cuina popular pallaresa i editades per primer cop el 1988 pel Centre d'Estudis del Pallars.



Matèries: Receptes culinàries ; Costums alimentaris ; Guies gastronòmiques
Àmbit:Pallars Jussà ; Pallars Sobirà
Cronologia:[2017]


Enllaç permanent a aquest registre



14 / 154
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Barcelona a peu de porc : un recorregut per les cases de menjars de la ciutat / Ricard Martín
Martín, Ricard


Valls2017
144 p. ; 24 cm

Barcelona té una tipologia de restaurant popular, la casa de menjars, que està passant desapercebuda entre bars de menús amb ínfules creatives o internacionals, cuines de fusió o cadenes low cost amb precuinats. Barcelona a peu de porc és un llibre que neix de la dèria d'en Ricard Martín, periodista especialitzat en gastronomia, d'entaular-se en llocs on es mengen plats deliciosos de la cuina casolana tradicional a preus populars, encara que no hi hagi ni carta ni estovalles de fil. Aquí hi trobareu una cinquantena de capítols sobre adreces tradicionals i populars -cases de menjars, bars i bodegues- que tracten exquisidament la carn i el sofregit. I on us podeu entaular, en la majoria dels casos, per un límit de 16 euros. Tanca el llibre un recull de receptes de cuina de fonda explicades pels mateixos cuiners de les cases de menjars. Descobriu les cases de menjars de Barcelona passejant a peu de porc! (Editorial).



Matèries: Restaurants ; Bars i cafès ; Costums alimentaris ; Guies gastronòmiques
Àmbit:Barcelona
Cronologia:[2017]


Enllaç permanent a aquest registre



15 / 154
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
A Manresa es poden menjar plats de quatre continents / REdacció



En: El Pou de la Gallina. Manresa, núm. 232 (maig 2008), p. 14-25 : il. (El Tema del Mes


Matèries: Restaurants ; Bars i cafès ; Costums alimentaris ; Guies gastronòmiques
Àmbit:Manresa ; Món
Cronologia:2008
Accés: http://www.elpou.cat/uploads/pdfs/pou_maig_2008.pdf [Exemplar complet]
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat Autònoma de Barcelona; B. del Casino (Manresa); B. Ateneu Les Bases (Manresa); B. Sant Valentí (Navarcles); B. Sant Fruitós de Bages; B. Cal Gallifa (Sant Joan de Vilatorrada); B. d'Artès; B. Pare Ignasi Casanovas (Santpedor)


Enllaç permanent a aquest registre



16 / 154
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Castelldefels : guia gastronòmica = guía gastronómica = gastronomy guide



[Castelldefels] : Oficina d'Informació Turística, 2006
1 fullet pleg. ; 21 cm (Turisteca
Conté: Llistat de restaurants. Text en català, castellà i anglès.



Matèries: Guies gastronòmiques ; Restaurants
Àmbit:Castelldefels
Cronologia:[2006]
Autors add.:Ajuntament de Castelldefels. Oficina d'Informació Turística
Localització: Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



17 / 154
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Els Sabors de la terra : comarques de Barcelona / Jordi Bastart
Bastart i Cassé, Jordi


Valls : Cossetània, 2016
180 p. : il. ; 23 cm (Azimut Turisme, 23) 
ISBN 9788490345269

En aquesta guia turística resseguireu la gastronomia i els productes tradicionals de les comarques de Barcelona. La coca de Llavaneres, la maduixa del Maresme, la cirera d'en Roca, la carxofa del Prat, el gall del Penedès o els embotits d'Osona són alguns dels aliments que es poden trobar en aquest territori, on es produeixen una munió de productes avalats per denominacions d'origen (DO) i indicacions geogràfiques protegides (IGP), i on s'organitzen tot un cúmul de fires, mercats i jornades gastronòmiques que els promocionen. En aquest llibre, dividit en onze comarques administratives i una de natural, descobrirem tots els productes distribuïts per temporades, els mercats on els podem adquirir, les fires i jornades gastronòmiques per tastar-los, així com els col·lectius de cuina que els promulguen. Tot plegat acompanyat d'algunes receptes tradicionals. Una nova forma de fer turisme que es complementa amb la descoberta del patrimoni natural i monumental. Perquè l'alimentació i els productes locals i tradicionals s'han convertit en una part primordial de qualsevol viatge. (Editorial).



Matèries: Guies turístiques ; Costums alimentaris ; Mostres gastronòmiques ; Denominació d'origen ; Aliments ; Guies gastronòmiques
Àmbit:Barcelona, província
Cronologia:[2016]


Enllaç permanent a aquest registre



18 / 154
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Inventari gastronòmic de les Garrigues



Lleida : Associació Observatori Sociodemogràfic de les Terres de Lleida, 2015
[28] p. : il. col. ; 30 cm
ISBN 9788461300532



Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries ; Guies gastronòmiques
Àmbit:Garrigues
Cronologia:[2015]
Autors add.:Observatori Sociodemogràfic de les Terres de Lleida
Localització: Institut Ramon Muntaner; UAB: Sibhil·la


Enllaç permanent a aquest registre



19 / 154
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Arrossos de les terres de l'Ebre : 8è recorregut gastronòmic i cultural : [del 1 de febrer al 31 de maig de 2007]

Recorregut gastronòmic i cultural (8è : 2007 : Terres de l'Ebre )


[S.l.] : [s.n.], DL 2007
1 vol. ; 20 cm
A la contracoberta: Terres i Mar de l'Ebre, Agrupació Turística i Cultural.



Matèries: Arròs ; Receptes culinàries ; Guies gastronòmiques ; Restaurants
Àmbit:Terres de l'Ebre
Cronologia:2007
Autors add.:Agrupació Turística i Cultural Terres i Mar de l'Ebre ; Amics i Amigues de l'Ebre


Enllaç permanent a aquest registre



20 / 154
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Arrossos de les terres de l'Ebre : 3r recorregut gastronòmic i cultural : [del 15 de març al 31 de maig de 2002]

Recorregut gastronòmic i cultural (3r : 2002 : Terres de l'Ebre )


[S.l.] : [s.n.], DL 2002
34 p. ; 20 cm
A la contracoberta: Terres i Mar de l'Ebre, Agrupació Turística i Cultural.



Matèries: Arròs ; Receptes culinàries ; Guies gastronòmiques ; Restaurants
Àmbit:Terres de l'Ebre
Cronologia:2002
Autors add.:Agrupació Turística i Cultural Terres i Mar de l'Ebre ; Amics i Amigues de l'Ebre
Localització: Biblioteca de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



pàgina 1 de 8
anar a la pàgina                    

Base de dades  FONS : Formulari avançat

   
Cercar:
en el camp:
 
1     
2   
3