português | español | english | français |

logo

Cerca a la base de dades

Base de dades:
FONS
Cercar:
116618 []
Referències trobades:
Mostrant:
1 .. 1   en el format [Estàndard]
pàgina 1 de 1


1 / 1
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Seguretat, qualitat i higiene a la venda de carn a Barcelona durant el segle XIV / Ramon Agustí Banegas López
Banegas López, Ramon Agustí


En: Butlletí de la Societat Catalana d'Estudis Històrics. Barcelona, núm. 16 (2005) , p. 75-95 (Articles
Bibliografia i fonts.

El present estudi analitza el consum de carn a la Barcelona del segle XIV a través de les "ordinacions" municipals. S'intenta observar la mentalitat amb què s'enfronten els consellers als problemes que generen l'entrada d'animals destinats a carn a la ciutat, el seu escorxament i, finalment, la seva venda. Problemes que venen donats per diversos factors: d'una banda, per les diferències que s'estableixen, segons la mentalitat dels metges i dels consellers, entre les carns des d'un punt de vista nutritiu i de salut; cosa que genera tota una legislació concreta qu intenta separar les diferents carns per categories. D'altra banda, pels perills que certes carns, pel seu origen o per defectes de manipulació o conservació, poden provocar a la salut humana. Es pot concloure que els consellers a través de les "ordiancions" van intentar conciliar el bon abastament càrnic de la ciutat amb la correcta identificació de les carns.


Matèries: Alimentació humana ; Aliments ; Costums alimentaris ; Carnissers ; Consum ; Metges ; Salut pública ; Edat mitjana ; Consell de Cent ; Dret local ; Ordenances municipals
Àmbit:Barcelona
Cronologia:1302 - 1387
Accés: http://www.raco.cat/index.php/ButlletiSCEH/article/view/148919/200813
Localització: UAB: Sibhil·la


Enllaç permanent a aquest registre



pàgina 1 de 1

Base de dades  FONS : Formulari avançat

   
Cercar:
en el camp:
 
1     
2   
3