Sucre i societat / Flocel Sabaté, Ed.
Lleida : Pagès, 2017
185 p. : il., map., gràf. ; 24 cm (
Verum et Pulchrum Medium Aevum, 12)
Referències bibliogràfiques. Al verso de la portada: "Aquesta obra és fruit de les activitats científiques del Grup de Recerca Consolidat en Estudis Medievals "Espai, Poder i Cultura" (2014SGR630), forma part del projecte de recerca "Expresividad, Sentimiento y Emoción (siglo XII-XVIII) finançat pel Ministerio de Economía, Industria y Competitividad del Govern d'Espanya (HAR2016-75028-P) i es beneficia de la Fundació ICREA". Textos en català i castellà.
ISBN 9788499758824
El sucre ha acompanyat la història d'Occident des de l'edat mitjana fins al segle XX. S'ha estès des d'Orient acompanyant pobles i noves idees. Ha estat un indicador d'ostentació i refinament que ha acompanyat l'enlairament de les classes socials i s'ha ofert a la popularització moderna i a la industrialització contemporània. Vuit reconeguts historiadors, arqueòlegs i especialistes analitzen en el present llibre la relació, des de l'edat mitjana fins al segle XX, entre "Sucre i societat". (Editorial).
Conté:
-
193122 Sabaté i Curull. Flocel.
Sucre i societat (introducció).
-
193123 Rosselló Bordoy. Guillem.
Noves lectures, antigues històries sobre la dolçor a l'edat mitjana.
-
193124 Riera i Melis. Antoni.
Dulzores orientales y pestilencia : las importaciones de azúcar en Barcelona durante la primavera de 1349.
-
193125 Manzanares Mileo. Marta.
La Confitura a la Catalunya moderna.
-
193126 Josa i Buchaca. Antoni.
La Construcció de la Sucrera de Menàrguens a través de la premsa i la literatura.
-
193127 Josa i Buchaca. Antoni.
Les Repercussions de la política a la Sucrera de Menàrguens (1900-1916).