La Cuina de l'arròs de Pals: de l'Orient a l'Empordà / Pep Nogué i Puigvert
Nogué i Puigvert, PepValls : Cossetània, 2003
152 p. : il. ; 24 cm (
El cullerot, 21)
Bibliografia i fonts.
ISBN 84-96035-29-8
L'arròs és, segurament, el cereal més consumit a tot el món. Sorgí ara fa uns 5.000 anys, i el conreu de l'arròs a Pals (Baix Empordà) data del segle XV. En una primera part del llibre que teniu a les mans, es recullen receptes tradicionals de la cuina catalana i gironina, però també de tot el seu entorn geogràfic immediat. A continuació, s'hi apleguen receptes de la cuina d'autor. El tercer apartat està dedicat als arrossos d'altres indrets (des del Japó fins a l'Equador, passant pel Pakistan, el Líban o Cuba, entre altres països). I, finalment, tenim mitja dotzena de postres amb l'arròs com a ingredient.