português | english | français | català

logo

Búsqueda en la base de datos

Base de datos:
fons
Buscar:
CUINA []
Referencias encontradas:
Mostrando:
1 .. 20   en el formato [Estandar]
página 1 de 2
ir a la página        


1 / 38
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
De les receptes famliars a la gastronomia creativa / Salvador Garcia Arbós
Garcia-Arbós, Salvador


En: Revista de Girona. Girona. Any 46, núm. 200 (maig-juny 2000), p. 363-374 : il. (La Cuina
Número monogràfic: Balanç del segle XX.


Matèries: Costums alimentaris ; Restaurants ; Turisme ; Cuiners ; Escriptors
Àmbit:Girona, província
Cronologia:[1900 - 2000]
Accés: https://raco.cat/index.php/RevistaGirona/article/view/109355
Localització: UAB: Humanitats (Hemeroteca); Institut Ramon Muntaner; Universitat Autònoma de Barcelona; B. Abadia de Montserrat; Universitat de Barcelona; Biblioteca Borja (URL); Biblioteca de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat de Lleida; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



2 / 38
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Cervesa i País : història i cuina de les cerveses catalanes / David Bea Castaño, David Solé Torné
Bea i Castaño, David


Sant Vicenç de Castellet : Farell Editors, 2023
194 p. : il ; 23 cm (Rebost i Cuina, 26) 
ISBN 9788417116712

La cervesa està estretament vinculada a la nostra vida social com un petit plaer i avui Catalunya és un gran país cerveser amb lloat prestigi mundial. Amb aquest llibre us oferim un tomb per la història de la popular beguda i un ampli receptari que incorpora notes de tast i maridatges dels diferents estils emprats (cerveses roses i ambrades, les d'estil belga i monàstic, amb herbes, espècies i flors, les llupolades, les sour (àcides), les fumades, les negres i les Strong Ale d'estil britànic), demostrant que la cervesa és un ingredient top per fer elaboracions dolces o salades, fresques o contundents, tradicionals o modernes, però sempre a l'abast de tothom. L'univers de la cervesa catalana és tant emocionant com complex i aquí teniu un llibre aclaridor, que li traureu molt bon partit i està tan viu com les nostres cerveseries, les que hi ha i les que hi haurà. Us atreviu a cuinar-la? Us atreviu a fer cervesa a casa? Us ho expliquem en detall. (Editorial).



Matèries: Begudes alcohòliques ; Receptes culinàries ; Costums alimentaris ; Indústria alimentària
Àmbit:Catalunya
Cronologia:[0000 - 2023]
Autors add.:Solé i Torné, David


Enllaç permanent a aquest registre



3 / 38
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
La Cuina dels cartoixans : costumaris d'Escaladei i de Montalegre / [Marc Sogues, Maria Àngels Pérez Samper (Eds.)]



Barcelona : Restaurant de les 7 Portes : Editorial Barcino, 2022
437 p. : il. ; 21 cm (Set Portes, receptaris històrics de cuina catalana, 7) 
ISBN 9788472269026

Conté els primers receptaris de l'època moderna, quan arriben per primer cop a Catalunya els aliments procedents d'Amèrica, com el tomàquet, la patata o el pebrot. A partir d'aquest moment la cuina catalana farà un tomb per sempre. El llibre presenta dos manuscrits diferents: el Llibre de cuina d'Escaladei, i el Llibre molt apte per al govern de la cartuxa de Montalegre. El primer, pel seu contingut culinari i per les seves característiques, l'hem de considerar representatiu de la cuina elaborada en el monestir durant la segona meitat del segle xvi, representativitat que romandrà fins els primers anys del següent. En canvi, el contingut del manuscrit de Montalegre reflecteix la pràctica culinària de les darreres dècades del segle xvIi i que encara es practicava en la segona dècada del segle XVIII. Aquesta seqüència ens permet observar una lenta dinàmica de canvi dels sistemes alimentaris amb novetats significatives respecte dels productes i les elaboracions. (Editorial).



Matèries: Ordes religiosos ; Costums alimentaris ; Receptes culinàries ; Monestirs ; Fonts documentals ; Edat moderna
Matèries:Cartoixa de Santa Maria de Montalegre ; Cartoixa d'Escaladei ; Cartoixans
Àmbit:Cartoixa de Montalegre - Tiana ; Sant Fost de Campsentelles ; Escaladei - Morera de Montsant, la
Cronologia:[1600 - 2022]
Autors add.:Sogues Marco, Marc (Ed.) ; Pérez Samper, María dels Àngels (Ed.)
Autors add.:Restaurant de les Set Portes de Barcelona
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat Ramon Llull


Enllaç permanent a aquest registre



4 / 38
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Avui cuinem a Santa Coloma de Queralt / [coordinació : Marta Canals]



Santa Coloma de Queralt : Ushuaia, 2014
205 p. : il col. ; 22 cm (Cuina poble a poble, 2) 
ISBN 9788415523802



Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries
Àmbit:Santa Coloma de Queralt
Cronologia:[2014]
Autors add.:Canals, Marta (Dir.)
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Pública de Tarragona


Enllaç permanent a aquest registre



5 / 38
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Avui cuinem a Conesa / [coordinació : Marta Canals]



Santa Coloma de Queralt : Ushuaia, 2012
171 p. : il col. ; 22 cm (Cuina poble a poble, 1) 
ISBN 9788415523253



Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries
Àmbit:Conesa
Cronologia:[2012]
Autors add.:Canals, Marta (Dir.)
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Comarcal Josep Conangla i Fontanilles (Montblanc)


Enllaç permanent a aquest registre



6 / 38
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
La Nova cuina de l'Urgell / pròleg de Xavier Garcia ; [fotografies: Joan Teixidó i Perera]



Juneda : Fonoll, 2014
113 p. : il. ; 21 cm (Nova cuina lleidatana, 2) 
ISBN 9788494243066



Matèries: Costums alimentaris ; Tradicions populars
Àmbit:Urgell
Cronologia:[0000 - 2014]
Autors add.:Garcia, Xavier (Pr.) ; Teixidó i Perera, Joan (Il·l.)
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Tirant lo Blanc (Belianes); B. Valeri Serra i Boldú (Castellserà); B. Joan Duch (Juneda); B. Pública de Lleida; B. Central Comarcal (Tàrrega)


Enllaç permanent a aquest registre



7 / 38
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
La Nova cuina del Pallars Sobirà / Maria Carrera Massa
Carrera i Massa, Maria


Juneda : Fonoll, 2015
137 p. : il. ; 21 cm (Nova cuina lleidatana, 30) 
ISBN 9788494375439



Matèries: Costums alimentaris ; Tradicions populars
Àmbit:Pallars Sobirà
Cronologia:[0000 - 2015]
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Josep Lladonosa i Pujol (Alguaire) (Llegat Lladonosa); Bibliobús Garrigues-Segrià; B. Marquès d'Olivart (Les Borges Blanques); B. Pública de Lleida; Biblioteca Municipal (El Pont de Suert); B. Comarcal Sant Agustí (La Seu d'Urgell); B. Esterri d'Àneu; B. Pública Maria Barbal (Tremp); B. Municipal (La Pobla de Segur); B. Comarcal Josep Finestres i Monsalvó (Cervera); B. Pública Maria Barbal (Tremp); Biblioteca Pública de Sort; B. Generau (Vielha)


Enllaç permanent a aquest registre



8 / 38
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Formatgeries artesanes de Catalunya :rutes per 93 obradors / Ramon Roset i Morera
Roset i Morera, Ramon


Valls : Cossetània, 2019
312 p. ; 24 cm (Altres cuina
ISBN 9788490348765

En aquest llibre s'ha fet un recull de totes les formatgeries i els formatges artesans que s'elaboren actualment a Catalunya amb l'ànim d'apropar al lector aquest gran patrimoni gastronòmic de casa nostra. A banda del producte làctic, s'ha volgut destacar la història humana que hi ha al darrere de cada obrador: la filosofia de vida del formatger i el canvi vital que suposa el pas de la ciutat a l'àmbit rural, a la feina de pastors i elaboradors de formatges. Les formatgeries s'han organitzat de manera geogràfica a través de rutes que faciliten la seva localització i la planificació de les visites. De cada formatgeria s'ha fet una fitxa amb les seves dades més significatives, una nota de tast del seu formatge més emblemàtic i un suggeriment de maridatge. El llibre us convida a endinsar-vos en el sector formatger català i a consumir el formatge de la nostra terra, un producte deliciós que no té res a envejar als que s'elaboren als països veïns. (Editorial).



Matèries: Guies gastronòmiques ; Indústria alimentària ; Artesania ; Artesans
Àmbit:Catalunya
Cronologia:[2019]


Enllaç permanent a aquest registre



9 / 38
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Cuina Pairal i conventual / Fra Valentí Serra
Serra i Fornell, Valentí (Serra de Manresa, Valentí)


Sant Vicenç de Castellet : Farell, 2019
144 p. ; 23 cm (Rebost i cuina, 20) 
ISBN 9788417116163

A semblança dels camperols, els frares i monjos solien acompanyar els àpats amb amanides de caràcter refrescant -que llavors en deien enciam- on, a més de la lletuga, l'escarola i els créixens, no hi solien faltar les olives salades i les tàperes. Les plantes aromàtiques -que els antics frares en deien "herbes odorífiques"- més enllà del seu interès remeier, també tenen una gran importància en la cuina puix que la gastronomia conventual i pairal compta amb nombrosos plats que són reforçats, en el seu gust, amb el complement de les espècies i de les herbes aromàtiques. Les antigues receptes culinàries aportades en aquest llibre provenen de vells manuscrits i també d'antics tractats. Són transcrites amb la puntuació i l'ortografia normalitzades per fer-les més entenedores i, per tal d'ajudar a la comprensió de les receptes, l'autor ofereix un glossari i una orientació bibliogràfica amb la indicació dels principals tractats culinaris i amb la relació de les fonts manuscrites d'on provenen la majoria de les receptes que, alhora, són comentades i situades en el seu context, ja sigui pairal o conventual, de la Catalunya dels segles XVIII i XIX. Cuina pairal i conventual és el primer llibre que l'autor publica a Farell Editors, entitat editora especialitzada en l'estudi i la divulgació de la cultura popular. La present aproximació històrica a la cuina pairal i conventual és una documentada aportació a l'estudi de la gastronomia catalana que ofereix nombroses receptes inèdites, ben útils "al rebost i a la cuina". (Editorial).



Matèries: Receptes culinàries ; Clergues ; Convents ; Monestirs ; Masos ; Costums alimentaris
Àmbit:Catalunya
Cronologia:[1700 - 1900]


Enllaç permanent a aquest registre



10 / 38
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Cuina i Vi : receptes del Priorat / Eva Artal Rocamora, M. Teresa Castelló Bou, Cristina Giné Miró
Artal Rocamora, Eva


Sant Vicenç de Castellet : Farell, 2019
144 p. : il. ; 23 cm (Rebost i cuina, 18) 
ISBN 9788417116125

Receptes prioratines on el vi, potent en aroma i cos, confereix una personalitat especial als plats sigui de llegums, peix, salaons, carns de caça o de corral, dolços o conserves. (Editorial).



Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries ; Vi
Àmbit:Priorat
Cronologia:[2019]
Autors add.:Castelló i Bou, M. Teresa ; Giné Miró, Cristina
Localització: Biblioteca de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



11 / 38
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Cuina dels monestirs : les cartoixes d'Escaladei i de Montalegre / Jordi Bages-Querol Blanco
Bages-Querol Blanco, Jordi


Sant Vicenç de Castellet : Editorial Farell, 2018
144 p. ; 23 cm (Rebost i cuina, 17) 

En el present llibre, hom podrà conèixer les particularitats de l'alimentació cartoixana de la Catalunya de l'edat moderna, a la vegada que s'endinsarà en la cuina dels monestirs catalans del segle XVIII. El lector trobarà els elements de la cuina que han restat immutables i que formen part de la cuina tradicional catalana, així com, també, un receptari amb el conjunt de receptes que incorporen els dos llibres de cuina d'Escaladei i de Montalegre. Finalment, hom trobarà un apèndix on podrà aprofundir en el carisma de l'orde i en l'organització d'una cartoixa, tant pel que fa a la comunitat com al monestir. A començaments del segle XVIII, es va escriure el Llibre molt apte de govern de la Cartoixa de Montalegre, que ha restat inèdit fins a dia d'avui. Aquest manuscrit inclou un calendari anual de les festes significatives que se celebraven i dels plats especials que s'havien de servir, juntament amb les seves receptes. Aquesta part alimentària, que anomenem "llibre de cuina", s'afegeix al conegut Llibre de cuina de Scala-Dei. Ambdós documents, separats per un segle, suposen un important testimoni del sistema alimentari català de l'edat moderna i, en concret, de l'alimentació del clergat regular. (Editorial).



Matèries: Edat moderna ; Ordes religiosos ; Monestirs ; Costums alimentaris ; Alimentació humana ; Clergues ; Receptes culinàries ; Fonts documentals
Matèries:Cartoixans ; Cartoixa d'Escaladei ; Cartoixa de Montalegre
Àmbit:Escaladei - Morera de Montsant, la ; Cartoixa de Montalegre - Tiana
Cronologia:[1700 - 1800]
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat Rovira i Virgili; B. Centre de Lectura de Reus; B. Dr. Frias (l'Ametlla de Mar); Biblioteca Municipal de Breda; B. Municipal i Comarcal Salvador Estrem i Fa (Falset); B. Comarcal Jaume Vila (Mollerussa); B. Municipal (Móra la Nova); B. Central Xavier Amorós (Reus); B. Lambert Mata (Ripoll); B. Pública (La Selva del Camp); B. Pere de Montcada (La Sènia); B. Mestra Maria Antònia (Torredembarra)


Enllaç permanent a aquest registre



12 / 38
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Amaré : cuina de Roquetes / Joan Amaré Ramon
Amaré Ramon, Joan


[Tortosa] : Tartaruga, 2013
165 p. ; 17 cm (La Cuina senzilla, 7) 
ISBN 9788494109812



Matèries: Receptes culinàries ; Cuiners ; Restaurants ; Costums alimentaris
Àmbit:Roquetes
Cronologia:[2013]
Localització: B. Delta de l'Ebre (Deltebre); B. Mercè Lleixà (Roquetes); B. Pública de Tarragona; Biblioteca Marcel·lí Domingo (Tortosa)


Enllaç permanent a aquest registre



13 / 38
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Alfara de Carles : Baix Ebre / [edició:] M. Glòria Sabaté Fontanet ; [receptes: Ana Curto Ayora, [et al.]]



[Tortosa] : Cinctorres Club, [2012?]
105 p. ; 16 cm (La Cuina senzilla, 6) 
ISBN 9788495967442



Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries ; Guies gastronòmiques
Àmbit:Alfara de Carles
Cronologia:[2012]
Autors add.:Sabaté Fontanet, M. Glòria (Ed.) ; Curto Ayora, Ana
Localització: Biblioteca Marcel·lí Domingo (Tortosa)


Enllaç permanent a aquest registre



14 / 38
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
La Cuina més exquisida de la Costa Brava : els tapers / Jaume Fàbrega
Fàbrega i Colom, Jaume


Sant Vicenç de Castellet : Farell, 2018
126 p. : il. ; 23 cm (Rebost i Cuina, 16) 
ISBN 9788492811991

La cuina més suculenta i enlluernadora de la Costa Brava era la dels tapers, un col·lectiu que treballava a preu fet i disposava de temps per a dedicar-lo a les "xefles" i bevien xampany; una mena d'aristocràcia de la classe obrera. És una cuina popular i refinada que aplegava les millors tradicions de la cuina familiar i la del mar i muntanya, que inclou la dels pescadors, pagesos i la de les viles. Varen crear o recrear l'estil "mar i muntanya", una cuina de senyors, que inclou els plats més sorprenents de la cuina catalana: el peixopalo amb patates o cigrons, el niu, el pollastre amb tripes de bacallà, el pollastre amb llagosta o gambes; així com d'altres plats compartits amb tota la població -de pagès o de les viles- com la pota i tripa, els guisats de vedella, pollastre o xai, etc. La publicació també reivindica la cuina més de subsistència, nascuda al voltant de la Primera Guerra Mundial, quan la classe obrera tapera va passar fam. En aquest cas són plats de diari, més sobris, amb ingredients senzills, però elaborats, com les tripes de bacallà, el bacallà o el peix, uns plats que ara són de cuina benestan. (Editorial).



Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries ; Tapers ; Obrers ; Indústria surera
Àmbit:Costa Brava
Cronologia:[1900 - 2018]
Localització: Biblioteca Sant Bartomeu (Alpicat); B. Dr. Frias (l'Ametlla de Mar); B. Sebastià Juan i Arbó (Amposta); B. Comarcal del Pla de l'Estany (Banyoles); B. Salvador Raurich (Begur); B. Santiago Rusiñol (Benifallet); B. Josep Fontbernat i Verdaguer (Bescanó); B. Municipal (La Bisbal d'Empordà); B. Comarcal (Blanes); B. Casa Nova (Segur de Calafell); B. Municipal Pere Carner (Calonge); B. Municipal (Cambrils); B. Mercè Rodoreda (Castell-Platja d'Aro); B. Fages de Climent (Figueres); B. Bonaventura Carles Aribau (Garriguelles); B. Just M. Casero (Girona); B. Salvador Allende (Girona); B. Carles Bosch de la Trinxeria (La Jonquera); B. Julià Cutillé (Llagostera); B. Pere Calders (Llançà); B. Municipal de Lloret de Mar; B. Joan Miró (Mont-roig del Camp); B. Marià Vayreda (Olot); B. Popular (Palafrugell); B. Lluís Barceló i Bou (Palamós); B. Lambert Mata (Ripoll); B. Municipal (Roda de Berà); B. Mercè Lleixà (Roquetes); B. Pública Iu Bohigas (Salt); B. Octavi Viader i Margarit (Sant Feliu de Guíxols); B. Municipal de Sant Hilari Sacalm; B. Municipal Josep Picola (Sant Joan de les Abadesses); B. Francesc Caula (Sant Joan les Fonts); B. Baldiri Reixac (Santa Cristina d'Aro); Biblioteca Emília Xargay (Sarrià de Ter); B. Pública (La Selva del Camp); B. Jaume Marquès i Casanovas (Sils); B. Pere Blasi (Torroella de Montgrí); B. Manuel Vilà i Dalmau (Tossa de Mar); Biblioteca Terra Baixa (El Vendrell); B. Pública de Vila-seca


Enllaç permanent a aquest registre



15 / 38
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
La Cuina dels pastors : entre la plana i la muntanya / Jaume Fàbrega
Fàbrega i Colom, Jaume


Sant Vicenç de Castellet : Farell, 2016
112 p. ; 23 cm (Rebost i cuina, 14) 
ISBN 9788492811854

En aquest llibre hi trobareu les formes de vida dels pastors i els plats que cuinaven i menjaven, explicats pas a pas. La cuina dels pastors estava adaptada al medi, on es movien amb el ramat, i era d'aprofitament. Els aliments principals que portaven al sarró eren el vi, el pa, la cansalada, el fuet, la llonganissa i el formatge. Tots ells ingredients de llarga durada. Quan s'estaven a la barraca solien cuinar sopes, escudelles i guisats amb patates, llegums, ar- ròs, fideus i algun tros de carn. I quan feien transhumància anaven a menjar a les masies i als hostals que es trobaven al llarg dels camins. Aquest llibre us ofereix més de quaranta receptes d'aquesta cuina pràctica, senzilla, però gustosa. Des del simple esmorzar fet a peu de camí, fins al guisat més elaborat de les fondes o les mestresses de pagès. L'autor coneix de primera mà aquest món, ja que en la masia de la seva infància havia conviscut amb pastors. (Editorial).



Matèries: Costums alimentaris ; Pastors ; Societat rural
Àmbit:Catalunya
Cronologia:[0000 - 2016]


Enllaç permanent a aquest registre



16 / 38
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Confitures i melmelades : receptes tradicionals i noves propostes / de Georgina Regàs
Regàs, Georgina


Sant Vicenç de Castellet : Farell, 2016
123 p. ; 23 cm (Rebost i cuina, 12) 
ISBN 9788492811786

Aquest llibre segueix les confitures des dels seus orígens, passant d'una cultura a l'altra fins a arribar-nos a l'imaginatiu recurs per aprofitar els excedents de les collites. Són les dones de pagès les que, amb la senzilla elaboració de tota mena de conserves, han preservat la saviesa i ens han transmès la convicció que la millor fruita és la que es cull ben madura, al seu temps i al nostre entorn, col·laborant, així, a la sostenibilitat ambiental. Les confitures, un art de crear aliments bons i desitjables, milloren cada dia aprofundint el coneixement de la seva ciència, sense perdre'n els orígens, recuperen i defensen el patrimoni i ens ajuden a creure en plaers senzills que no necessiten èxit ni diners per fer-nos confiar que un món millor és possible. (Editorial).



Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries
Àmbit:Catalunya
Cronologia:[0000 - 2016]
Localització: B. Carles Rahola (Girona); B. Sebastià Juan i Arbó (Amposta); B. Municipal Joaquim Bauxell (Anglès); Biblioteca Municipal de l'Arboç; B. Salvador Raurich (Begur); B. Municipal (La Bisbal d'Empordà); B. Comarcal (Blanes); B. Ventura Gassol (Calafell); B. Municipal Pere Carner (Calonge); B. Municipal de Celrà (Celrà); B. Víctor Català (L'Escala); B. Municipal i Comarcal Salvador Estrem i Fa (Falset); B. Artur Bladé i Desumvila (Flix); B. Infant Pere (Hospitalet de l'Infant); B. Modest Salse i Camarasa (Hostalric); ; B. Comarcal Josep Conangla i Fontanilles (Montblanc); B. Marià Vayreda (Olot); B. Popular (Palafrugell); B. Lluís Barceló i Bou (Palamós); Biblioteca Municipal (El Pont de Suert); B. Antoni Gaudí (Riudoms); B. Octavi Viader i Margarit (Sant Feliu de Guíxols); B. Municipal Josep Picola (Sant Joan de les Abadesses); B. Francesc Caula (Sant Joan les Fonts); B. Municipal de Santa Coloma de Queralt; B. Pública (La Selva del Camp); B. Pública de Tarragona; B. Joan Rigau i Sala (Vidreres); B. Generau (Vielha)


Enllaç permanent a aquest registre



17 / 38
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
De l'Arrossar a la taula : Terres de l'Ebre / Eva Artal Rocamora, M. Teresa Castellò Bou, Cristina Giné Miró



Sant Vicenç de Castellet : Farell, 2016
160 p. : il. ; 23 cm (Rebost i Cuina, 13) 
ISBN 9788492811816

L'arròs és el principal protagonista de la cultura gastronòmica de Terres de l'Ebre -Montsià, Baix Ebre, Ribera d'Ebre i Terra Alta. Per elaborar el llibre hem entrevistat moltes persones del territori que ens han explicat les receptes i les seves vivències. Hem inclòs en cada recepta un petit extracte de la persona informant on ens parla del què li evoca el plat, dels seus records en relació amb aquest menjar, de qui el va aprendre, etc. Amb aquest receptari, no només es pretén mostrar la cuina de l'arròs ebrenca sinó també una forma de vida, unes tradicions, uns productes autòctons, una forma de menjar i de gaudir del que es cuina, que ens ajuden a conèixer aquesta cultura gastronòmica popular. Les 83 receptes s'han classificat segons la tipologia dels seus ingredients. Així, trobarem arrossos de salaons, de l'horta i el corral, de bosc i caça, de mar i muntanya i de peix i closca. A més a més, hem inclòs un apartat dedicat a altres menges, que fa referència a plats ben heterogenis, on l'arròs hi és present en major o menor mesura i, finalment, un petit apartat per als més llépols. (Editorial).



Matèries: Costums alimentaris ; Arròs ; Conreus ; Receptes culinàries
Àmbit:Terres de l'Ebre
Cronologia:[2016]
Autors add.:Artal Rocamora, Eva ; Castelló i Bou, M. Teresa ; Giné Miró, Cristina


Enllaç permanent a aquest registre



18 / 38
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
La Nova cuina de les Garrigues / pròleg de Vidal Vidal ; [fotografies: Joan Teixidó i Perera]



Juneda : Fonoll, 2014
113 p. ; 21 cm (Nova cuina lleidatana, 1) 
ISBN 9788494111969



Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries
Àmbit:Garrigues
Cronologia:[2014]
Autors add.:Vidal i Culleré, Vidal (Pr.) ; Teixidó i Perera, Joan (Il·l.)
Localització: Biblioteca de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



19 / 38
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Llet, brull i formatge / Toni Matamoros
Matamoros, Toni


En: Lo Rafal. Alcanar, núm. 122 (Quinquennals 2014), p. 11 : il. (Cuina i cultua

Els làctics casolans ens els hem de fer a casa, les famílies que ho feeien abans al poble ho van deixar per les moltes mesures de sanitat exigides.


Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries ; Tradicions populars
Àmbit:Alcanar
Cronologia:[2014]
Accés: https://issuu.com/AssociacioCulturaliVeinalLoRafal/docs/rafal122 [Exemplar complet]
Localització: UAB: Sibhil·la; Biblioteca de Catalunya; UAB: Humanitats (Hemeroteca); Biblioteca Marcel·lí Domingo (Tortosa); Institut Ramon Muntaner; B. Trinitari Fabregat (Alcanar)


Enllaç permanent a aquest registre



20 / 38
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Receptes tradicionals : la cuina dels pescadors de la costa daurada / David Solé i Tormé
Solé i Torné, David


Sant Vicenç de Castellet : Farell, 2015
140 p. : il. ; 23 cm (Rebost i Cuina, 11) 
ISBN 9788492811663

Aquest bocí de riba mediterrània, que va des de Cunit fins a Alcanar, amb el seu suau clima i la seva ubicació, ha estat un marc perfecte per a la proliferació d'una forma de cuinar exemplar. Aquesta mostra de receptes tenen en comú que són molt representatives de la cuina de la nostra costa i la gran majoria neixen en l'àrea d'influència de la mar. La cuina d'"abordo" és sàvia, intuïtiva i sense mesures estandarditzades. A més de saludable, és d'una sostenibilitat extraordinària perquè optimitza magistralment els pobres ingredients dels quals parteix: el peix, el brou, la patata, l'arròs i els fideus, la picada, l'allioli. Definir la cuina de barca és parlar de peix, i ingredients originaris del país, de la zona, econòmics, que combinats amb saviesa configuren quasi bé la totalitat de la cuina marinera de la Costa Daurada. (Editorial).



Matèries: Costums alimentaris ; Pescadors ; Receptes culinàries ; Guies gastronòmiques
Àmbit:Costa Daurada
Cronologia:[2015]


Enllaç permanent a aquest registre



página 1 de 2
ir a la página        

Base de datos  fons : Formulario avanzado

   
Buscar:
en el campo:
 
1     
2   
3