português | english | français | català

logo

Búsqueda en la base de datos

Base de datos:
FONS
Buscar:
RECEPTES CULINARIES []
Referencias encontradas:
Mostrando:
1 .. 20   en el formato [Estandar]
página 1 de 33
ir a la página                         


1 / 649
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Mateu Aimeric, un jesuïta de Bordils, bon coneixedor de la cuina familiar catalana setcentista / Pep Vila
Vila i Medinyà, Pep


En: Revista de Girona. Girona, núm. 345 (juliol-agost 2024), p. 54-55 : il. (Paladars elèctrics


Matèries: Costums alimentaris ; Clergues ; Receptes culinàries
Matèries: Aimeric, Mateu (1715-1799)
Àmbit:Bordils ; Catalunya
Cronologia:[1700 - 1800]
Accés: https://raco.cat/index.php/RevistaGirona/article/view/430497
Localització: UAB: Humanitats (Hemeroteca); Institut Ramon Muntaner; Universitat Autònoma de Barcelona; B. Abadia de Montserrat; Universitat de Barcelona; Biblioteca Borja (URL); Biblioteca de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat de Lleida; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



2 / 649
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
L'Altafulla d'antany : apunts gastronòmics / Francesc Chiva i Royo
Chiva i Royo, Francesc


En: Estudis altafullencs. Altafulla, núm. 48 (2024) , p. 253-259

Passeig pels plats gastronòmics més propis de la cuina local d'Altafulla, segons els flaires i dolços records juvenils d'un cuiner professional, amb algunes receptes tradicionals, destacant algunes menges marineres.


Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries
Àmbit:Altafulla
Cronologia:[2024]
Accés: https://raco.cat/index.php/EstudisAltafulla/article/view/428783
Localització: Biblioteca de Catalunya; Institut Ramon Muntaner; UAB: Humanitats (Hemeroteca); Universitat de Barcelona; Universitat Rovira i Virgili; B. Pública de Tarragona; B. Centre de Lectura de Reus; Biblioteca Municipal d'Altafulla; Universitat Autònoma de Barcelona; UAB: Sibhil·la


Enllaç permanent a aquest registre



3 / 649
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Platillo de menuts amb bolets / text Josep Valls ; fotografia Pep Sau
Valls, Josep


En: Garrotxes. Cassà de la Selva, Núm. 15 (primavera-estiu 2015), p. 90-91 : il. (Patrimoni. Gastronomia) 



Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries
Matèries: Franch, Àngel
Àmbit:Garrotxa
Cronologia:[2015]
Autors add.:Sau, Pep (Il·l.)
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Comarcal del Pla de l'Estany (Banyoles); B. Carles Fontseré (Porqueres); B. Municipal i Comarcal Salvador Estrem i Fa (Falset); ; B. Lambert Mata (Ripoll); B. Marià Vayreda (Olot); B. Carles Rahola (Girona)


Enllaç permanent a aquest registre



4 / 649
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Cargols amb papada i botifarra negra / text: Josep Valls ; fotografia: Pep Sau
Valls, Josep


En: Garrotxes. Cassà de la Selva, Núm. 13 (primavera-estiu 2014), p. 88-89 : il. (Patrimoni. Gastronomia) 



Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries
Àmbit:Garrotxa
Cronologia:[2014]
Autors add.:Sau, Pep (Il·l.)
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Comarcal del Pla de l'Estany (Banyoles); B. Carles Fontseré (Porqueres); B. Municipal i Comarcal Salvador Estrem i Fa (Falset); ; B. Lambert Mata (Ripoll); B. Marià Vayreda (Olot); B. Carles Rahola (Girona)


Enllaç permanent a aquest registre



5 / 649
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Pintada amb pilotilles / text Josep Valls ; fotografia Anna Pons
Valls, Josep


En: Garrotxes. Cassà de la Selva, Núm. 6 (tardor-hivern 2010), p. 96-97 : il. (Patrimoni. Gastronomia) 



Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries
Àmbit:Planes d'Hostoles, les
Cronologia:[2010]
Autors add.:Pons Semelis, Anna (Il·l.)
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Comarcal del Pla de l'Estany (Banyoles); B. Carles Fontseré (Porqueres); B. Municipal i Comarcal Salvador Estrem i Fa (Falset); ; B. Lambert Mata (Ripoll); B. Marià Vayreda (Olot); B. Carles Rahola (Girona)


Enllaç permanent a aquest registre



6 / 649
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
I avui què toca per menjar? : llibre de receptes per fer en família



[Banyoles] : Casa Nostra, 2011
99 p. : il. col. ; 20 cm
Relligat en espiral.



Matèries: Receptes culinàries ; Infància ; Escoles primàries
Àmbit:Banyoles
Cronologia:2011
Autors add.:CEIP Casa Nostra de Banyoles
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Carles Rahola (Girona)


Enllaç permanent a aquest registre



7 / 649
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
L'Àpat : la revista gastronòmica del Pla de l'Estany



Núm. 1 (gen. 2009)-
Banyoles : L'Àpat, [2009]-
Il. ; 21 cm. Mensual.



Matèries: Revistes ; Costums alimentaris ; Receptes culinàries
Àmbit:Pla de l'Estany
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Carles Rahola (Girona)


Enllaç permanent a aquest registre



8 / 649
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Cuinem tradicions 1 / autor/es: Joan Celrà i Frigolé, [et al.]



[Banyoles] : Ajuntament de Banyoles, Regidoria d'Acció Social, [2001]
II, 20 f. : il. ; 17 * 23 cm
Fulls solts recollits en una carpeta.



Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries ; Vellesa
Àmbit:Banyoles
Cronologia:[0000 - 2001]
Autors add.:Celrà i Frigolé, Joan
Autors add.:Ajuntament de Banyoles. Regidoria d'Acció Social ; Ajuntament de Banyoles. Programa Municipal de la Gent Gran
Localització: B. Comarcal del Pla de l'Estany (Banyoles)


Enllaç permanent a aquest registre



9 / 649
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Un Receptari de cuina de l'antic monestir benedictí de Banyoles : segles XVIII-XIX / estudi, edició i notes a cura de Pep Vila



Banyoles : Ajuntament de Banyoles, DL 2000
43 p. : il. ; 21 cm (Quaderns de Banyoles, 2) 



Matèries: Monestirs ; Receptes culinàries ; Costums alimentaris ; Ordes religiosos
Matèries:Monestir de Sant Esteve de Banyoles ; Benedictins
Àmbit:Banyoles
Cronologia:[1700 - 1900]
Autors add.:Vila i Medinyà, Pep (Ed.)
Autors add.:Ajuntament de Banyoles
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat de Girona; B. Carles Rahola (Girona); B. Comarcal del Pla de l'Estany (Banyoles)


Enllaç permanent a aquest registre



10 / 649
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Les Truites de la iaia de Can Roca d'Esponellà : la Conxita Surribas, una dona feliç a la cuina / Paquita Roca Surribas ; introducció i receptes de Jaume Fàbrega
Roca Surribas, Paquita


Banyoles : Edicions MMV, 2018
99 p. : il. col. ; 21 cm
ISBN 9788409069491



Matèries: Restaurants ; Cuineres ; Receptes culinàries
Matèries: Surribas, Conxita
Matèries:Restaurant Can Roca d'Esponellà
Àmbit:Esponellà
Cronologia:[2018]
Autors add.:Fàbrega, Jaume (Intr.)
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Comarcal del Pla de l'Estany (Banyoles); B. Carles Rahola (Girona)


Enllaç permanent a aquest registre



11 / 649
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Recull de receptes : Camós



Camós : Ajuntament de Camós, 2020
65 p. : il. col. ; 21 cm



Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries
Àmbit:Camós
Cronologia:[0000 - 2020]
Autors add.:Ajuntament de Camós
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Carles Rahola (Girona)


Enllaç permanent a aquest registre



12 / 649
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Can Mià de Palol de Revardit : cuina i tradició / receptes: Can Mià ; coordinació i altres textos: Domènec Molí



[S.l.] : [s.n.], [1999]
57 p. : il. ; 24 cm



Matèries: Restaurants ; Costums alimentaris ; Receptes culinàries
Matèries:Restaurant Can Mià de Palol de Revardit
Àmbit:Palol de Revardit
Cronologia:[1999]
Autors add.:Molí i Serra, Domènec (Dir.)
Autors add.:Restaurant Can Mià de Palol de Revardit
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Comarcal del Pla de l'Estany (Banyoles); B. Carles Rahola (Girona); Biblioteca Emília Xargay (Sarrià de Ter)


Enllaç permanent a aquest registre



13 / 649
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Crema de carbassa amb rossinyols / Cristina Masvidal
Masdival, Cristina


En: La Cabanera. Àger, núm. 19 (hivern 2022), p. 23-24 : il. (Territori. Gastronomia) 


Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries
Àmbit:Ager
Cronologia:2022
Accés: https://www.lacabanera.cat/numeros/2022_019.pdf [exemplar complet]
Localització: B. Margarida de Montferrat (Balaguer); B. Pública Maria Barbal (Tremp); B. Pública de Lleida; Institut Ramon Muntaner; UAB: Sibhil·la


Enllaç permanent a aquest registre



14 / 649
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Recepta de Casa Mons : Fricandó amb Xiitake / Montse Graells
Graells i Vilardosa, Montse


En: La Cabanera. Àger, núm. 17 (desembre 2021), p. 22-23 : il. (Territori. Gastronomia) 


Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries
Àmbit:Ager
Cronologia:2021
Accés: https://www.lacabanera.cat/numeros/2021_017.pdf [exemplar complet]
Localització: B. Margarida de Montferrat (Balaguer); B. Pública Maria Barbal (Tremp); B. Pública de Lleida; Institut Ramon Muntaner


Enllaç permanent a aquest registre



15 / 649
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Recepta de lo poble / Josep Claramunt
Claramunt, Josep


En: La Cabanera. Àger, núm. 16 (juny 2021), p. 29-31 : il. (Territori. Gastronomia) 


Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries
Àmbit:Ager
Cronologia:2021
Accés: https://www.lacabanera.cat/numeros/2021_016.pdf [exemplar complet]
Localització: B. Margarida de Montferrat (Balaguer); B. Pública Maria Barbal (Tremp); B. Pública de Lleida; Institut Ramon Muntaner; UAB: Sibhil·la


Enllaç permanent a aquest registre



16 / 649
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Espai Orígens : difusión y divulgación del patrimonio en el ámbito del turismo cultural y familiar / Paloma González Marcén, Clara Masriera Esquerra, Aníbal Nevado Martínez-de la Casa, Susana Vega Bolivar, Jezabel Pizarro Barberà, Laura Pinto Font



En: Butlletí arqueològic. Tarragona. Època V, núm. 40 (2018) , p. 113-119 : il.
Bibliografia. Resums en català i castellà.

Espai Orígens és un centre dedicat a la dinamització cultural del territori de la zona del Mont-Roig (Camarasa, Lleida) a través del seu patrimoni històric i natural El centre es dedica a la difusió i divulgació del patrimoni des d'una vessant educativa, lúdica i turística Des d'aquesta perspectiva es realitzen diferents tipus d'activitats de caràcter experiencial relacionats amb la prehistòria com "Tastets de la prehistòria" o "Arqueòleg per un dia" Aquestes activitats es troben vinculades amb l'arqueologia i la prehistòria, són manipulatives i vivencials i busquen l'empatia amb l'individu mitjançant mètodes actius El centre rep una diversitat de públic relacionades amb aquestes activitats tot i que un dels públics majoritaris que acudeix a realizar-les s'engloba dins de la tipologia de turisme culturali familiar En aquest article es presenten les activitats relacionades amb la prehistòria i l'arqueologia que es fan des del centre, fora de l'àmbit de l'educació formal Tanmateix es plantegen les qüestions metodològiques implícites en la realització d'aquestes activitats.


Matèries: Arqueologia ; Prehistòria ; Museus especialitzats ; Museus ; Jaciments arqueològics ; Patrimoni cultural ; Activitats culturals ; Turisme cultural ; Costums alimentaris ; Receptes culinàries
Matèries:Espai Orígens
Àmbit:Camarasa ; Noguera
Cronologia:[2012 - 2017]
Autors add.:González Marcén, Paloma ; Masriera i Esquerra, Clara ; Nevado Martínez de la Casa, Aníbal ; Vega Bolívar, Susana ; Pizarro Barberà, Jezabel ; Pinto Font, Laura
Autors add.:Congres Internacional d'Arqueologia Experimental (5è : 2017 : Tarragona )
Accés: https://raco.cat/index.php/ButlletiArq/article/view/375710
Localització: Universitat Rovira i Virgili; B. Centre de Lectura de Reus; B. Pública de Tarragona


Enllaç permanent a aquest registre



17 / 649
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Consum d'embotits en època romana. Del registre arqueològic a la divulgació històrica / Albert Masat, Clara Forn
Masat Barcina, Albert


En: Butlletí arqueològic. Tarragona. Època V, núm. 40 (2018) , p. 141-147 : il.
Resums en català i anglès.

L'activitat humana, sovint, no deixa un registre intel·ligible. És per aquest motiu que la metodologia utilitzada per l'arqueologia experimental és l'adequada per tal de verificar o rebatre hipòtesis a partir de processos productius i d'estris que no han perdurat, com és el cas de l'elaboració i el consum de viandes. A través de les dades de què disposem procedents d'un abocador d'ossos, recrearem la preparació i el processament de la carn per elaborar embotits a partir de les receptes d'Apici, amb l'objectiu de comparar el registre del nostre procés amb el de les restes arqueològiques, així com també recuperar el gust, la textura i l'olor de la cuina romana per finalment poder-los presentar al públic.


Matèries: Arqueologia ; Museus ; Epoca romana ; Museologia ; Vida quotidiana ; Costums alimentaris ; Receptes culinàries
Matèries:Ciutat romana de Baetulo ; Museu de Badalona
Àmbit:Badalona
Cronologia:[2008 - 2017]
Autors add.:Forn i Perramon, Clara
Autors add.:Congres Internacional d'Arqueologia Experimental (5è : 2017 : Tarragona )
Accés: https://raco.cat/index.php/ButlletiArq/article/view/375719
Localització: Universitat Rovira i Virgili; B. Centre de Lectura de Reus; B. Pública de Tarragona


Enllaç permanent a aquest registre



18 / 649
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
La Cocina de los pescadores de la Costa Daurada : recetas tradicionales / David Solé i Tormé
Solé i Torné, David


Sant Vicenç de Castellet : Farell, 2024
159 p. : il. ; 23 cm
Títol original: La cuina dels pescadors de la Costa Daurada.
ISBN 9788417116903

Esta parte de ribera mediterránea, que va desde Cunit hasta Alcanar, con su suave clima y debido a su ubicación, ha sido un marco perfecto para la proliferación de una forma ejemplar de cocinar. Estas recetas tienen en común que son muy representativas de la cocina de nuestra costa y la mayoría nacen en el seno del área de influencia del mar. La cocina de "a bordo" es sabia, intuitiva y sin medidas estandarizadas. Además de saludable, es de una extraordinaria sostenibilidad porque optimiza magistralmente sus asequibles ingredientes: el pescado sencillo, el caldo, la patata, el arroz y los fideos, la picada y el allioli. Definir la cocina de la barca es hablar de pescado y de ingredientes de proximidad que, combinados con sabiduría, configuran casi la totalidad de la cocina marinera de la Costa Daurada. (Editorial).



Matèries: Costums alimentaris ; Pescadors ; Receptes culinàries ; Guies gastronòmiques
Àmbit:Costa Daurada
Cronologia:[2024]
Localització: Biblioteca de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



19 / 649
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Menjàvom del que tenívom : vivències i receptes de les padrines de Cardós / investigació i redacció: Joana Blanch ; coordinació: Joel Baró Mas ; maquetació, fotografies i mapa: Bruna G. Embún ; il·lustracions: Jordi Ciborro
Blanch, Joana


Barcelona : Bresca Editorial, [2023]
140 p. : il. ; 20 cm
Un projecte de: Ajuntament d'Esterri de Cardós, Ajuntament de Lladorre, Ajuntament de Vall de Cardós, Parc Natural de l'Alt Pirineu. A la coberta i a la contracoberta: Projecte Tupina.
ISBN 9788419695901 (Parc Natural de l'Alt Pirineu)
ISBN 9788419841612 (Bresca Editorial)

"Menjàvom del que tenívom. Vivències i receptes de les padrines de Cardós" és el títol del llibre que ben bé podríem considerar que és en si mateix com una tupina, un recipient omplert de records, coneixement i receptes que ens conviden a seure a taula o a la vora del foc, o fins i tot a plantar-nos davant dels fogons per reviure unes maneres de fer. Al mateix temps, vol ser un homenatge a les veïnes, mestresses, filles, germanes, mares, padrines i repadrines, que han mantingut lo foc viu de les llars de tots els pobles que es troben entre el Forat de Cardós i el Port de Tavascan, i de Lo Calbo al Pla de Nequa. es dones han estat el pilar de les cases en tant que han estat les encarregades de realitzar i sostenir les tasques imprescindibles per a la producció d'aliments i la reproducció en una economia tradicional basada en l'autosuficiència. L'hort, la cuina, la bugada, la cura i una part important de la feina al camp l'han dut a terme històricament les dones i, paradoxalment, dites tues i coneixements associats han estat sovint poc valorats i visibilitzats. Per tal de poder entendre la vida de les dones en el passat en el context social i cultural de la vall de Cardós, recuperar el coneixement tradicional i posar en valor la saviesa i existència de les avui padrines, s'han realitzat 19 entrevistes a totes aquelles dones que han volgut participar en el projecte i que tenen vivències de l'estil de vida a la vall de Cardós des dels anys 30-40 fins a l'actualitat. (Editorial).



Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries ; Dona ; Entrevistes ; Treball de la dona ; Vida quotidiana ; Condicions de vida
Àmbit:Pallars Sobirà ; Esterrí de Cradós ; Lladorre ; Vall de Cardós
Cronologia:[1930 - 2023]
Autors add.:Baró Mas, Joel (Ed.) ; Ciborro, Jordi (Il·l.)
Autors add.:Parc Natural de l'Alt Pirineu
Localització: B. Municipal (La Pobla de Segur); B. Pública Maria Barbal (Tremp)


Enllaç permanent a aquest registre



20 / 649
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
La Cuina dels nostres alumnes : curs 2006-2007



Amposta : Institut Ramón Berenguer IV, [2007]
[60] p. : il. ; 21 cm



Matèries: Escoles secundàries ; Receptes culinàries ; Estudiants
Àmbit:Amposta
Cronologia:2006 - 2007
Autors add.:IES Ramon Berenguer IV d'Amposta
Localització: Biblioteca Marcel·lí Domingo (Tortosa); B. Sebastià Juan i Arbó (Amposta)


Enllaç permanent a aquest registre



página 1 de 33
ir a la página                         

Base de datos  FONS : Formulario avanzado

   
Buscar:
en el campo:
 
1     
2   
3