português | español | français | català

logo

Database search

Database:
fons
Search:
RECEPTES CULINARIES []
References found:
531   [Refine the search]
Showing:
1 .. 20   in format [Default]
page 1 of 27
go to page                         


1 / 531
select
print
Text complet
Bookmark and Share
El Llibre sobre cuina montblanquina de Mariona Andreu presentat a Reus



En: Espitllera : Revista d'informació montblanquina. Montblanc. Segona època, Núm. 95 (març 1995), p. 7 : il.
Ressenya de:
. Un Tomb per la cuina montblanquina / Mariona Andreu Domingo. Montblanc : La Sallida, 1994


Matèries: Actes socials i públics ; Costums alimentaris ; Receptes culinàries ; Crònica
Àmbit:Montblanc ; Reus
Cronologia:1995
Accés: https://xacpremsa.cultura.gencat.cat/pandora/viewer.vm?id=0000622925 [exemplar complet]
Localització: B. Pública de Tarragona


Enllaç permanent a aquest registre



2 / 531
select
print
Text complet
Bookmark and Share
Un Tomb per la cuina montblanquina : més que un llibre de cuina



En: Espitllera : Revista d'informació montblanquina. Montblanc. Segona època, Núm. 93-94 (novembre-desembre 1994), p. 34 (Llibres
Ressenya de:
. Un Tomb per la cuina montblanquina / Mariona Andreu Domingo. Montblanc : La Sallida, 1994


Matèries: Ressenyes ; Costums alimentaris ; Receptes culinàries
Àmbit:Montblanc
Cronologia:1994
Accés: https://xacpremsa.cultura.gencat.cat/pandora/viewer.vm?id=0000622880 [exemplar complet]
Localització: B. Pública de Tarragona


Enllaç permanent a aquest registre



3 / 531
select
print
Text complet
Bookmark and Share
La Memòria culinària / Centre d'Estudis Alcoverencs



En: Butlletí : Centre d'Estudis Alcoverencs. Alcover, núm. 126 (2019) , p. 8-9 (Pòrtic

La memòria d'un poble és bàsica per saber qui som i d'on venim i la memòria culinària no en pot ser una excepció.


Matèries: Memòries ; Costums alimentaris ; Vida quotidiana ; Receptes culinàries ; Premis i guardons
Àmbit:Alcover
Cronologia:[2019]
Autors add.:Centre d'Estudis Alcoverencs
Accés: https://raco.cat/index.php/ButlletiCEA/article/view/397832
Localització: Universitat Autònoma de Barcelona; Institut Ramon Muntaner; Biblioteca de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



4 / 531
select
print
Text complet
Bookmark and Share
Memòria culinària / Lolita Pérez de Burgos
Pérez de Burgos, Lolita


En: Butlletí : Centre d'Estudis Alcoverencs. Alcover, núm. 126 (2019) , p. 107-110 : il. (XVIII Premi de Memoria Alcoverenca
Primer premi memòries culinàries.


Matèries: Memòries ; Costums alimentaris ; Vida quotidiana ; Famílies ; Receptes culinàries ; Festes majors
Àmbit:Alcover
Cronologia:[1951 - 1960]
Accés: https://raco.cat/index.php/ButlletiCEA/article/view/397840
Localització: Universitat Autònoma de Barcelona; Institut Ramon Muntaner; Biblioteca de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



5 / 531
select
print
Text complet
Bookmark and Share
Memòries culinàries : a mitjan agost celebrem una festa campestre / Josepa M. Santos Ametlla
Santos Ametlla, Josepa M.


En: Butlletí : Centre d'Estudis Alcoverencs. Alcover, núm. 126 (2019) , p. 111-115 (XVIII Premi de Memoria Alcoverenca
Segon premi memòries culinàries.


Matèries: Memòries ; Estiueig ; Costums alimentaris ; Vida quotidiana ; Famílies ; Receptes culinàries
Àmbit:Alcover
Cronologia:[1951 - 1960]
Accés: https://raco.cat/index.php/ButlletiCEA/article/view/397841
Localització: Universitat Autònoma de Barcelona; Institut Ramon Muntaner; Biblioteca de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



6 / 531
select
print
Text complet
Bookmark and Share Text complet
Bookmark and Share
Cuina i economia a Santes Creus / Victòria Mora Pous
Mora i Pous, Victòria


En: Santes Creus : Revista de l'Arxiu Bibliogràfic. Santes Creus. Vol. XXIV (2011) , p. 35-44
Notes a peu de pàgina.


Matèries: Monestirs ; Fonts documentals ; Costums alimentaris ; Receptes culinàries ; Alimentació humana ; Clergues ; Baixa edat mitjana
Matèries:Monestir de Santes Creus
Àmbit:Santes Creus - Aiguamúrcia
Cronologia:[1300 - 1400]
Accés: https://dialnet.unirioja.es/servlet/articulo?codigo=3859056
https://usuaris.tinet.cat/absc/catala/arxiu/publi/revista/2011 rev 24.pdf [Exemplar complet]
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat de Lleida; Universitat Rovira i Virgili; B. Pública de Tarragona


Enllaç permanent a aquest registre



7 / 531
select
print

Bookmark and Share
La Cuina de les Terres de l'Ebre: receptes tradicionals del Baix Ebre, del Montsià i de la Terra Alta / M. Carme Queralt Tomás
Queralt i Tomàs, M. Carme


5a ed.
Valls : Cossetània, 2023
160 p. ; 16 cm (Escudella, 17) 
ISBN 9788413562551

Aquest llibre no vol ser només un receptari, sinó el reflex del fet que la cuina tradicional de les Terres de l'Ebre forma part de la identitat del territori. Perquè la cuina d'un territori és també la seva història; ens parla de la gent i de les seves formes de vida; fins i tot ens parla de la seva manera de viure i de celebrar la festa.



Matèries: Receptes culinàries ; Guies gastronòmiques ; Costums alimentaris
Àmbit:Terres de l'Ebre ; Baix Ebre ; Montsià ; Terra Alta
Cronologia:[0000 - 2023]


Enllaç permanent a aquest registre



8 / 531
select
print

Bookmark and Share
Les Nostres receptes / [autores i documentació gràfica : Col·lectiu de dones del Pla]



Valls : La Torratxa, [2011]
147 p. : il. ; 20 cm
ISBN 9788495757753



Matèries: Receptes culinàries ; Costums alimentaris
Àmbit:Pla de Santa Maria, el
Cronologia:[2011]
Autors add.:Col·lectiu de Dones del Pla de Santa Maria
Localització: B. Pública de Tarragona; Biblioteca Popular de Valls


Enllaç permanent a aquest registre



9 / 531
select
print
Text complet
Bookmark and Share
El Llibre de Coch compleix cinc-cents anys / Jesús Velacoracho
Velacoracho, Jesús


En: Del Penedès. Vilafranca del Penedès, núm. 37 (2021) , p. 49-53 (Col·laboracions

El 15 de novembre de l'esmaperdut 2020 es complien cinc-cents anys de l'aparició del Llibre del Coch, primer manual - que es conserva - de cuina imprès a la península Ibèrica. Cal afegir a aquesta efemèride que, a més de la seva aportació al cabal coquinari de la Mediterrània occidental cristiana, el text està escrit en un molt vell - i curiós - català de mitjans de segle XV.


Matèries: Receptes culinàries ; Llibres ; Commemoració ; Baixa edat mitjana ; Edat moderna ; Costums alimentaris
Àmbit:Catalunya
Cronologia:[1450 - 1520]
Accés: http://www.raco.cat/index.php/DelPenedes/article/view/412004
Localització: UAB: Humanitats (Hemeroteca); Institut Ramon Muntaner; B. Joan Oliva (Vilanova i la Geltrú); B. Santiago Rusiñol (Sitges); B. Manuel de Pedrolo (Sant Pere de Ribes); B. Josep Pla (Sant Pere de Ribes); B. Torras i Bages (Vilafranca del Penedès); Biblioteca Ramon Bosch de Noya (Sant Sadurní d'Anoia); Biblioteca Maria Àngels Torrents (Sant Pere de Riudebitlles); Biblioteca de Catalunya; B. Centre de Lectura de Reus; Universitat de Barcelona; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



10 / 531
select
print

Bookmark and Share
L'Arròs de cal Comes d'Éller / Marc Martínez Punzano, text ; Gael Piguillem, fotografia
Martínez Punzano, Marc


En: Cadí Pedraforca. Cassà de la Selva, núm. 33 (tardor-hivern 2022), p. 80-81 : il. (Patrimoni. Gastronomia) 



Matèries: Masos ; Costums alimentaris ; Receptes culinàries
Matèries: Grau Forment, Conxita (1955-....)
Matèries:Cal Comes d'Éller
Àmbit:Eller - Bellver de Cerdanya ; Cerdanya
Cronologia:1955 - 2022
Autors add.:Piguillem Boladeras, Gael (Il·l.)
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; B. Sala de Lectura Miquel Pairolé (Quart); B. Municipal (La Bisbal d'Empordà); B. Ramon Bordas i Estragués (Castelló d'Empúries)


Enllaç permanent a aquest registre



11 / 531
select
print
Text complet
Bookmark and Share
La Cuina observada een els Avisos i instruccions per lo principiant cuiner (II) / text i fotos: Pep Vila
Vila i Medinyà, Pep


En: Revista de Girona. Girona, núm. 333 (juliol-agost 2022), p. 56-57 : il. (Paladars elèctrics


Matèries: Receptes culinàries ; Clergues ; Classes populars ; Costums alimentaris ; Edat moderna
Àmbit:Catalunya
Cronologia:[1750 - 1760]:; 2021
Accés: https://raco.cat/index.php/RevistaGirona/article/view/400466
Localització: UAB: Humanitats (Hemeroteca); Institut Ramon Muntaner; Universitat Autònoma de Barcelona; B. Abadia de Montserrat; Universitat de Barcelona; Biblioteca Borja (URL); Biblioteca de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat de Lleida; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



12 / 531
select
print
Text complet
Bookmark and Share
Avisos i instruccions per lo principiant cuiner, un manual de cuina franciscana setcentista (I) / text i fotos: Pep Vila
Vila i Medinyà, Pep


En: Revista de Girona. Girona, núm. 332 (maig-juny 2022), p. 62-63 : il. (Paladars elèctrics


Matèries: Receptes culinàries ; Clergues ; Classes populars ; Costums alimentaris ; Edat moderna
Àmbit:Catalunya
Cronologia:[1750 - 1760]:; 2021
Accés: https://raco.cat/index.php/RevistaGirona/article/view/400466
Localització: UAB: Humanitats (Hemeroteca); Institut Ramon Muntaner; Universitat Autònoma de Barcelona; B. Abadia de Montserrat; Universitat de Barcelona; Biblioteca Borja (URL); Biblioteca de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat de Lleida; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



13 / 531
select
print
Text complet
Bookmark and Share
El Llibre de l'art de quynar (1787), de fra Sever d'Olot, i altres fantasies gastronòmiques / text i fotos: Pep Vila
Vila i Medinyà, Pep


En: Revista de Girona. Girona, núm. 329 (novembre-desembre 2021), p. 40-41 : il. (Paladars elèctrics


Matèries: Receptes culinàries ; Costums alimentaris ; Llibres ; Llengua catalana
Àmbit:Olot ; Catalunya
Cronologia:1787; 1851
Accés: https://raco.cat/index.php/RevistaGirona/article/view/393564
Localització: UAB: Humanitats (Hemeroteca); Institut Ramon Muntaner; Universitat Autònoma de Barcelona; B. Abadia de Montserrat; Universitat de Barcelona; Biblioteca Borja (URL); Biblioteca de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat de Lleida; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



14 / 531
select
print
Text complet
Bookmark and Share
El Plats preferits de Salvador Dalí / text: Jaume Fàbrega
Fàbrega i Colom, Jaume


En: Revista de Girona. Girona, núm. 328 (setembre-octubre 2021), p. 44-45 : il. (Les coses delitables


Matèries: Artistes ; Pintors ; Receptes culinàries ; Costums alimentaris ; Cuineres
Matèries: Dalí i Domènech, Salvador (1904-1982)
Àmbit:Figueres ; Portlligat - Cadaqués
Cronologia:1904 -1982
Accés: https://raco.cat/index.php/RevistaGirona/article/view/392498
Localització: UAB: Humanitats (Hemeroteca); Institut Ramon Muntaner; Universitat Autònoma de Barcelona; B. Abadia de Montserrat; Universitat de Barcelona; Biblioteca Borja (URL); Biblioteca de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat de Lleida; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



15 / 531
select
print

Bookmark and Share
Cervesa i País : història i cuina de les cerveses catalanes / David Bea Castaño, David Solé Torné
Bea i Castaño, David


Sant Vicenç de Castellet : Farell Editors, 2023
194 p. : il ; 23 cm (Rebost i Cuina, 26) 
ISBN 9788417116712

La cervesa està estretament vinculada a la nostra vida social com un petit plaer i avui Catalunya és un gran país cerveser amb lloat prestigi mundial. Amb aquest llibre us oferim un tomb per la història de la popular beguda i un ampli receptari que incorpora notes de tast i maridatges dels diferents estils emprats (cerveses roses i ambrades, les d'estil belga i monàstic, amb herbes, espècies i flors, les llupolades, les sour (àcides), les fumades, les negres i les Strong Ale d'estil britànic), demostrant que la cervesa és un ingredient top per fer elaboracions dolces o salades, fresques o contundents, tradicionals o modernes, però sempre a l'abast de tothom. L'univers de la cervesa catalana és tant emocionant com complex i aquí teniu un llibre aclaridor, que li traureu molt bon partit i està tan viu com les nostres cerveseries, les que hi ha i les que hi haurà. Us atreviu a cuinar-la? Us atreviu a fer cervesa a casa? Us ho expliquem en detall. (Editorial).



Matèries: Begudes alcohòliques ; Receptes culinàries ; Costums alimentaris ; Indústria alimentària
Àmbit:Catalunya
Cronologia:[0000 - 2023]
Autors add.:Solé i Torné, David


Enllaç permanent a aquest registre



16 / 531
select
print

Bookmark and Share
Receptes de cuina tradicional de l'Urgell



[Tàrrega] : Consell Comarcal de l'Urgell, 2016
93 p. : il. ; 30 cm



Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries
Àmbit:Urgell
Cronologia:[2016]
Autors add.:Consell Comarcal de l'Urgell
Localització: B. Pública de Lleida


Enllaç permanent a aquest registre



17 / 531
select
print

Bookmark and Share
Cuines de Tàrrega



Tàrrega : Ajuntament de Tàrrega, 2016
78 p. : il. ; 23 cm (Natan, 43) 
ISBN 9788495284655



Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries ; Mostres gastronòmiques
Àmbit:Tàrrega
Cronologia:[2016]
Autors add.:Ajuntament de Tàrrega
Localització: B. Pública de Lleida; B. Central Comarcal (Tàrrega)


Enllaç permanent a aquest registre



18 / 531
select
print

Bookmark and Share
Receptari de postres de l'àvia de l'Urgell : any 2009



[Tàrrega] : Consell Comarcal de l'Urgell, 2009
70 p. : il. ; 16 cm



Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries
Àmbit:Urgell
Cronologia:[2009]
Autors add.:Consell Comarcal de l'Urgell
Localització: B. Pública de Lleida; B. Guillem Viladot (Agramunt); Biblioteca Municipal Isidor Cònsul (Bellpuig)


Enllaç permanent a aquest registre



19 / 531
select
print

Bookmark and Share
Receptes de cuina tradicional de l'Urgell



[Tàrrega] : Consell Comarcal de l'Urgell, [2009]
78 p. ; 30 cm
Receptes del 1r i 2n Concurs de receptes de cuina tradicional de l'Urgell, 2007 i 2008.



Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries
Àmbit:Urgell
Cronologia:[2007 - 2008]
Autors add.:Consell Comarcal de l'Urgell
Localització: B. Pública de Lleida; B. Central Comarcal (Tàrrega)


Enllaç permanent a aquest registre



20 / 531
select
print

Bookmark and Share
Receptes de cuina tradicional de l'Urgell



[Tàrrega] : Consell Comarcal de l'Urgell, [2008]
98 p. : il. ; 16 cm



Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries
Àmbit:Urgell
Cronologia:[2008]
Autors add.:Consell Comarcal de l'Urgell
Localització: B. Pública de Lleida; B. Central Comarcal (Tàrrega); B. Guillem Viladot (Agramunt); Biblioteca Municipal Isidor Cònsul (Bellpuig)


Enllaç permanent a aquest registre



page 1 of 27
go to page                         

Database  fons : Advanced form

   
Search:
in field:
 
1     
2   
3