português | español | français | català

logo

Database search

Database:
fons
Search:
RECEPTES CULINARIES []
References found:
388   [Refine the search]
Showing:
1 .. 20   in format [Default]
page 1 of 20
go to page                         


1 / 388
select
print
Text complet
Bookmark and Share
Les Confitures i les menges dolces al segle XVII : el cas de Vic / Isabel Juncosa Ginestà
Juncosa i Ginestà, Isabel


En: Ausa. Vic. vol. XXIX, núm. 185 (2020) , p. 361-446 : il.
Notes a peu de pàgina. Fonts i bibliografia.


Matèries: Aliments ; Costums alimentaris ; Edat moderna ; Receptes culinàries ; Estris domèstics ; Adroguers ; Sucrers ; Gremis ; Fonts documentals ; Manuscrits
Àmbit:Vic ; Espanya
Cronologia:[1601 - 1700]
Accés: https://raco.cat/index.php/Ausa/article/view/375312
Localització: Biblioteca Episcopal de Vic; B. Joan Triadú (Vic); Biblioteca de Catalunya; Universitat de Barcelona; B. Municipal de Manlleu BBVA; Universitat Rovira i Virgili; Arxiu Històric de Sabadell; Universitat Autònoma de Barcelona; Biblioteca de Torelló (Torelló); B. Centre de Lectura de Reus; Universitat de Girona; B. Caterina Figueras (Tona); B. Bac de Roda (Roda de Ter); B. Antoni Pladevall i Font (Taradell); B. Marquès de Remisa (Sant Hipòlit de Voltregà)


Enllaç permanent a aquest registre



2 / 388
select
print

Bookmark and Share
Un Aplec de receptes del Ripollès (segles XVIII-XIX) : dotze receptes copiades del prevere ripollès Josep Elias Taurinyà (1781), més altres tres provinents d'un mas de Vilallonga de Ter (mitjans seble XIX) / Pep Vila
Vila i Medinyà, Pep


En: Annals del Centre d'Estudis Comarcals del Ripollès. Ripoll. 2017-2019 (octubre 2020), p. 225-241 : il. (Aportacions i estudis
Bibliografia i notes. Resums en català i anglès.



Matèries: Manuscrits ; Tradicions populars ; Medicina popular ; Receptes culinàries ; Fonts documentals
Àmbit:Vilallonga de Ter ; Ripollès
Cronologia:1781; [1850]
Localització: UAB: Humanitats (Hemeroteca); Universitat de Girona; Biblioteca de Catalunya; B. Carles Rahola (Girona); B. Lambert Mata (Ripoll); B. Municipal (Campdevànol); Institut Ramon Muntaner; UAB: Sibhil·la


Enllaç permanent a aquest registre



3 / 388
select
print

Bookmark and Share
Receptes prioratines



En: La Veu del Priorat. Falset, Núm. 39 (març 1994), p. 19-22



Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries
Àmbit:Priorat
Cronologia:[1994]
Localització: B. Pública de Tarragona; B. Pública de Lleida


Enllaç permanent a aquest registre



4 / 388
select
print

Bookmark and Share
La Verema : cuina i tradició. A taula o al tros, un àpat o un mos / Maria Estruch Subirana
Estruch i Subirana, Maria


En: Dovella : revista cultural de la Catalunya Central. Manresa, núm. 127, 2020 (primavera-estiu , p. 26-35 : il. (Dossier. La memòria popular de la vinya i el vi) 

Un homenatge a les mestresses, àvies, ties, mares o minyones que posaven cada dia un plat a taula. El menjar era tan senzill com especial. Hom posava en solfa el que hi havia a la cas, al rebost, a l'hort, al galliner... Així sortien a taula safates de cigrons, mongetes de veremar, patates amb rostes de cansalada, confitat, arengades, amanides, escalivades, escudella, cabra o oca estofades, grana de capellà, llangonissa, sucamulla, mostillo, alioli de codony, barreja... i pa, molt pa i bons porrons de vi! Com a colofó, un repertori de jocs, enganyifes, el sarau del most o el ball dels punxencs.



Matèries: Tradicions populars ; Festa de la verema ; Costums alimentaris ; Vinya ; Receptes culinàries
Àmbit:Bages
Cronologia:[0000 - 2020]
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat de Barcelona; Universitat Rovira i Virgili; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; B. del Casino (Manresa); Institut Ramon Muntaner


Enllaç permanent a aquest registre



5 / 388
select
print

Bookmark and Share
Pa amb vi i sucre / Carme Meix
Meix i Fuster, Carme


[Gandesa] : l'autora, 2018
173 p. ; 21 cm



Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries
Àmbit:Gandesa
Cronologia:[2018]
Localització: B. Dr. Mn. Joan Baptista Manyà (Gandesa)


Enllaç permanent a aquest registre



6 / 388
select
print
Text complet
Bookmark and Share
Autors gironins del barroc : Francesc Corominas / text i fotos, Jaume Fàbrega
Fàbrega, Jaume


En: Revista de Girona. Girona, núm. 321 (juliol-agost 2020), p. 58-59 : il. (Les coses delitables


Matèries: Barroc ; Adroguers ; Receptes culinàries ; Costums alimentaris ; Pastissers
Matèries: Corominas, Francesc
Àmbit:Girona ; Catalunya
Cronologia:[1600 - 1700]
Accés: https://raco.cat/index.php/RevistaGirona/article/view/371794
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; Universitat de Lleida


Enllaç permanent a aquest registre



7 / 388
select
print

Bookmark and Share
La Cuina perduda de Terrassa / textos: Joan Soler Jiménez
Soler i Jiménez, Joan


Terrassa : TerrassaCentre, 2019
81 p. : il. ; 21 cm



Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries
Àmbit:Terrassa
Cronologia:[0000 - 2019]
Localització: Biblioteca Central de Terrassa; B. Districte 2 (Terrassa); B.P. Esteve Paluzie (Barberà del Vallès); B. Pública Antoni Tort (Castellar del Vallès)


Enllaç permanent a aquest registre



8 / 388
select
print
Text complet
Bookmark and Share
Noves descripcions de manuscrits de cuina, adrogueria, rebosteria i de remeis gironins (seglesXVIII-XX) / Pep Vila
Vila i Medinyà, Pep


En: Annals de l'Institut d'Estudis Gironins. Girona. vol. 60 (2019) , p. 323-368 : il.
Notes a peu de pàgina.

Presento a la comunitat científica, als estudiosos i interessats en l'art de la vella cuina, adrogueria, rebosteria i remeis catalans, noves descripcions de llibretes manuscrites que demostren la vitalitat d'una tradició documental vigent encara fins a la meitat del segle XX.


Matèries: Fonts documentals ; Manuscrits ; Receptes culinàries ; Aliments ; Adroguers ; Medicina popular
Àmbit:Girona ; Girona, província
Cronologia:[1701 - 1950]
Accés: https://www.raco.cat/index.php/AnnalsGironins/article/view/362366
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat Rovira i Virgili; B. Fages de Climent (Figueres); Universitat de Barcelona; UAB: Humanitats (Hemeroteca); Universitat Pompeu Fabra; Universitat de Lleida; B. Popular (Palafrugell); Institut Ramon Muntaner; UAB: Sibhil·la


Enllaç permanent a aquest registre



9 / 388
select
print
Text complet
Bookmark and Share
Antropologia de l'alimentació a la Cerdanya / M. Rosa Molins
Molins Pons, M. Rosa


En: Querol : Revista Cultural de Cerdanya. Puigcerdà, núm. 25 (tardor 2019), p. 53-63 : il. (Dossier: els menjars cerdans


Matèries: Tradicions populars ; Costums alimentaris ; Condicions de vida ; Vida quotidiana ; Receptes culinàries
Àmbit:Cerdanya
Cronologia:[1700 - 1950); 2019
Accés: https://www.raco.cat/index.php/Querol/article/view/355942


Enllaç permanent a aquest registre



10 / 388
select
print
Text complet
Bookmark and Share
La Tradició de la cuina a la Cerdanya / Assumpta Miralpeix Jubany
Miralpeix Jubany, Assumpta


En: Querol : Revista Cultural de Cerdanya. Puigcerdà, núm. 25 (tardor 2019), p. 64-67: il. (Dossier: els menjars cerdans


Matèries: Tradicions populars ; Costums alimentaris ; Receptes culinàries
Àmbit:Cerdanya
Cronologia:[2019]
Accés: https://www.raco.cat/index.php/Querol/article/view/355944


Enllaç permanent a aquest registre



11 / 388
select
print

Bookmark and Share
La Cuina casolana d'Artesa de Lleida / Adolf Costafreda i Castillo
Costafreda i Castillo, Adolf


Artesa de Lleida : Agrupació Cultural La Femosa, 2020
151 p



Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries ; Mostres gastronòmiques
Àmbit:Artesa de Lleida
Cronologia:[0000 - 2020]
Autors add.:Agrupació Cultural La Femosa


Enllaç permanent a aquest registre



12 / 388
select
print

Bookmark and Share
La Torre del Remei : 60 receptes per poder-les fer a casa / compilades per Carme Casas



Barcelona : Edicions 62, 1994
159 p. : il. ; 24 cm (Restaurants amb Estrella, 2) 
Índex.
ISBN 8429738142



Matèries: Restaurants ; Receptes culinàries ; Costums alimentaris
Matèries:Restaurant Torre del Remei
Àmbit:Bolvir
Cronologia:[1994]
Autors add.:Casas Selva, Carme (Ed.)
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat de Barcelona; Universitat Politècnica de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



13 / 388
select
print

Bookmark and Share
La Xatonada del Vendrell : història, tradició i receptes



[S.l. : [Cafè Soley], DL 1998
16 p. : il. ; 15 cm
ISBN 848907206X



Matèries: Costums alimentaris ; Tradicions populars ; Receptes culinàries
Àmbit:Vendrell, el
Cronologia:[0000 - 1998]
Localització: B. Pública de Tarragona


Enllaç permanent a aquest registre



14 / 388
select
print

Bookmark and Share
La Cuina de quan era petita / Maria Carme Trilla i Alòs
Trilla i Alòs, Maria Carme


Balaguer : Stevia, 2018
169 p. : il. col. ; 24 cm
ISBN 9788494610592



Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries
Àmbit:Balaguer ; Catalunya
Cronologia:[0000 - 2018]
Localització: B. Pública de Lleida


Enllaç permanent a aquest registre



15 / 388
select
print

Bookmark and Share
Receptari X sopar intercultural / [autoria: membres Junta AMPA Escola La Noguera curs 2012 - 2013]



Balaguer : AMPA Escola La Noguera, 2015
[64] p. : il. ; 15 cm



Matèries: Educació intercultural ; Costums alimentaris ; Receptes culinàries
Àmbit:Balaguer
Cronologia:[2015]
Autors add.:Col·legi la Noguera. AMPA
Localització: B. Pública de Lleida


Enllaç permanent a aquest registre



16 / 388
select
print

Bookmark and Share
Cuina del Montsec : receptes tradicionals i saludables



Artesa de Segre : EAP Artesa de Segre, 2011
118 p. ; 16 cm
Receptes presentades en el 1r Concurs Gastronòmic d'Artesa de Segre.



Matèries: Costums alimentaris ; Guies gastronòmiques ; Receptes culinàries
Àmbit:Montsec, serra ; Noguera
Cronologia:[2011]
Autors add.:EAP Artesa de Segre
Localització: B. Pública de Lleida; Biblioteca Joan Maluquer i Viladot (Artesa de Segre); B. Pública Maria Barbal (Tremp)


Enllaç permanent a aquest registre



17 / 388
select
print

Bookmark and Share
Cocina de Balaguer / Josep M. Morell i Bitrià ; prólogo de Andreu Pané Utgés
Morell i Bitrià, Josep M.


Lleida : Milenio, 2007
207 p., [8] p. de làm. : il. col. ; 26 * 12 cm
L'autor és cap de cuina del restaurant Cal Morell de Balaguer (La Noguera). Títol original: Cuina per a homes.
ISBN 9788497432405



Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries ; Cuiners
Àmbit:Balaguer
Cronologia:[2007]
Autors add.:Pané Utgés, Andreu (Pr.)
Localització: B. Pública de Lleida


Enllaç permanent a aquest registre



18 / 388
select
print

Bookmark and Share
Plats i Olles. Menjar a la Balaguer medieval i moderna. Les receptes de l'exposició



[Balaguer] : Museu de la Noguera, 2003
11 p. : il. ; 21 * 12 cm

Des de l'edat mitjana conservem receptaris de cuina elaborats per experts cuiners que d'aquesta manera volien transmetre el seu saber a les noves generacions que treballaven en aquest ofici. Les receptes de l'exposició "Plats i olles. Menjar a la Balaguer medieval i moderna" han estat tretes dels següents textos antics: el Llibre del Sent Soví, que és el compendi de cuina més antic conegut a la península Ibèrica i data del segle XIV; el Llibre del Coch del Mestre Robert de Nola, que és el primer llibre imprès en català i que data de finals del segle XV - inicis segle XVI; el Libro del Arte de Cocina de Domingo Hernández de Maceras, cuiner del Colegio Mayor de Sant Salvador d'Oiviedo, que fou publicat l'any 1607; i Avisos y instrucciones per lo principiant Cuyner, que és del segle XVIII i que anava destinat a les cuines dels convents de l'ordre franciscana. Les receptes han estat adaptades pel cuiner Mateu Dolcet. (Museu de la Noguera).



Matèries: Exposicions culturals ; Catàlegs ; Costums alimentaris ; Receptes culinàries ; Edat mitjana ; Edat moderna
Àmbit:Balaguer
Cronologia:[1000 - 1800]
Autors add.:Dolcet, Mateu (Ed.)
Autors add.:Museu de la Noguera


Enllaç permanent a aquest registre



19 / 388
select
print

Bookmark and Share
Bolets : quadern de cuina / [guió: Pere Casals, Esther Fanlo, Xavier Castellà] ; [il·lustracions: Xavier Castellà]
Casals i Tortras, Pere


[Balaguer] : Museu Comarcal de la Noguera, 1990
[42] p. : il. ; 22 cm
ISBN 8450597463



Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries ; Bolets
Àmbit:Noguera
Cronologia:[1990]
Autors add.:Fanlo i Grasa, Esther ; Castellà i Collado, Xavier (Il·l.)
Autors add.:Museu Comarcal de la Noguera
Localització: B. Margarida de Montferrat (Balaguer)


Enllaç permanent a aquest registre



20 / 388
select
print

Bookmark and Share
Recull de receptes : Vallfogona de Balaguer / Dolors Molins [et al.]



Vallfogona de Balaguer : Associació de dones el Roser, 2019
121 p. : il. col. ; 21 cm



Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries
Àmbit:Vallfogona de Balaguer
Cronologia:[2019]
Autors add.:Molins, Dolors
Autors add.:Associació de dones el Roser de Vallfogona de Balaguer
Localització: B. Pública de Lleida


Enllaç permanent a aquest registre



page 1 of 20
go to page                         

Database  fons : Advanced form

   
Search:
in field:
 
1     
2   
3