português | español | français | català

logo

Database search

Database:
fons
Search:
RECEPTES CULINARIES []
References found:
665   [Refine the search]
Showing:
1 .. 20   in format [Default]
page 1 of 34
go to page                         


1 / 665
select
print
La Cuina del Delta de l'Ebre : els receptaris de la Fonda de la Parra o el Cafè de l'Alguacila de Camarles i de la Torre de la Granadella / Rosita Ferré Mauri, Jordi Tresserras Juan
Ferré Mauri, Rosita


Tossa de Mar : Alampla Editorial, 2024
228 p. : il. col. ; 25 cm
ISBN 9788409641048

El llibre té dos parts diferenciades, la primera és un recorregut per la història de les persones, especialment les coquetes, cuineres i guisanderes, que hi ha al darrera dels receptaris d'aquests antics establiments i també de l'antic Hostalet de la Mosca, al camí entre el Perelló i Tortosa, dels quals la segona part del llibre en recull una mostra molt significativa., tant de la seva cuina casolana, tant de diari com festiva. (Editorial).



Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries ; Restaurants
Matèries:Fonda de la Parra de Deltebre ; Cafè de l'Alguacila de Camarles ; Torre de la Granadella de Camarles
Àmbit:Ebre, delta de l' ; Camarles ; Deltebre
Cronologia:[2024]
Autors add.:Tresserras, Jordi Joan
Localització: B. Trinitari Fabregat (Alcanar); B. Sebastià Juan i Arbó (Amposta); B. Guillem de Sunyer (Camarles); B. Delta de l'Ebre (Deltebre); B. Carles Rahola (Girona); B. Sebastià Juan Arbó (La Ràpita); B. Pública de Tarragona; Biblioteca Marcel·lí Domingo (Tortosa)


Enllaç permanent a aquest registre



2 / 665
select
print
Cultura gastronòmica de Girona / autors de la guia: Lenka Dadova i Narcís Teixidor Callús
Dadova, Lenka


[Olot] : Diputació de Girona, 2021
49 p. ; 23 cm
ISBN 9788409350858



Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries
Àmbit:Girona, província
Cronologia:2021
Autors add.:Teixidor Callús, Narcís
Autors add.:Diputació de Girona
Localització: B. Carles Rahola (Girona)


Enllaç permanent a aquest registre



3 / 665
select
print
Manual de matança del porc i receptes del morro fins a la cua : 52 receptes per passar tot l'any / Pep Nogué i Puigvert
Nogué i Puigvert, Pep


[S.l.] : La Bonica, 2013
116 p. : il. ; 22 cm (Deltrosalplat, 1) 
A coberta: Cuina Volcànica i Plaça Mercat d'Olot.



Matèries: Tradicions populars ; Bestiar porcí ; Costums alimentaris ; Receptes culinàries
Àmbit:Olot
Cronologia:[2013]
Autors add.:Associació de placers de la Plaça Mercat d'Olot ; Grup Cuina Volcànica
Localització: B. Carles Rahola (Girona); B. Marià Vayreda (Olot)


Enllaç permanent a aquest registre



4 / 665
select
print
El Fajol : història i cuina del tresor de la Garrotxa / edició [i text] a cura de Pep Nogué ; fotografia: Toni Vargast
Nogué i Puigvert, Pep


Girona : Vatel Edicions, 2008
81 p. : il. ; 21 cm



Matèries: Costums alimentaris ; Cereals ; Receptes culinàries
Àmbit:Garrotxa
Cronologia:2008
Autors add.:Vargas, Toni (Il·l.)
Localització: B. Carles Rahola (Girona); B. Marià Vayreda (Olot)


Enllaç permanent a aquest registre



5 / 665
select
print
Cuina volcànica = Cocina volcánica



Olot : Associació d'Hostalatge de la Garrotxa : Grup Cuina Volcànica, [2001]
[16] p. : il. col. ; 8 * 16 cm



Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries
Àmbit:Garrotxa
Cronologia:2001
Autors add.:Associació d'Hostalatge de la Garrotxa ; Grup Cuina Volcànica
Localització: B. Marià Vayreda (Olot)


Enllaç permanent a aquest registre



6 / 665
select
print
La Cuina i el temps / Domenech Molí
Moli i Serra, Domènec


[Olot] : Associació d'Hostalatge de la Garrotxa, 1995
1 carpeta (48 fitxes) : il. ; 18 * 24 cm



Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries
Àmbit:Garrotxa
Cronologia:[1995]
Autors add.:Associació d'Hostalatge de la Garrotxa
Localització: B. Marià Vayreda (Olot)


Enllaç permanent a aquest registre



7 / 665
select
print
Cuina volcànica / Domènec Moli i Serra ; pròleg: Llorenç Torrado
Moli i Serra, Domènec


Olot : Associació d'Hostalatge de la Garrotxa, 1995
173 p. : il. col. ; 24 cm
ISBN 8492051019



Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries
Àmbit:Garrotxa
Cronologia:[1995]
Autors add.:Torrado, Llorenç (Pr.)
Autors add.:Associació d'Hostalatge de la Garrotxa
Localització: B. Carles Rahola (Girona); B. Marià Vayreda (Olot); B. Josep M. de Garganta (Sant Feliu de Pallerols)


Enllaç permanent a aquest registre



8 / 665
select
print
Quin àpat! : usos, costums, maneres i tradicions de cuinar i de menjar a la Garrotxa / per Agustí Costa i Bayona
Costa i Bayona, Agustí


Olot : Editora de Batet, [1988]
204 p. ; 21 cm
ISBN 8486626048



Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries
Àmbit:Garrotxa
Cronologia:[0000 - 1988]
Localització: B. Salvador Raurich (Begur); B. Municipal (Campdevànol); B. Mercè Rodoreda (Castell-Platja d'Aro); B. Ramon Grabolosa i Puigrodon (Castellfollit de la Roca); B. Víctor Català (L'Escala); B. Fages de Climent (Figueres); B. Carles Rahola (Girona); B. Modest Salse i Camarasa (Hostalric); B. Pública de Lleida; B. Marià Vayreda (Olot); B. Popular (Palafrugell); B. Pública Iu Bohigas (Salt); B. Josep M. de Garganta (Sant Feliu de Pallerols); B. Miquel Martí i Pol (Sant Gregori); B. Francesc Caula (Sant Joan les Fonts); B. Pública de Tarragona


Enllaç permanent a aquest registre



9 / 665
select
print
Un Receptari de cuina popular olotina / Pep Vila
Vila, Pep


[200?]
[6] f. ; 30 cm
Text mecanoscrit.



Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries ; Edat moderna
Àmbit:Olot
Cronologia:[1700 - 1800]


Enllaç permanent a aquest registre



10 / 665
select
print
Text complet
Un Restaurant reconvertit en museu / Clara Vicenç i Romaguera
Vicenç i Romaguera, Clara


En: Punxa. Girona, núm. 66 (octubre 2024), p. 18-25: il. (Tema central. d'el Bulli a elBulli 1846) 


Matèries: Museus especialitzats ; Cuiners ; Restaurants ; Receptes culinàries ; Patrimoni cultural ; Museologia
Matèries: Adrià Acosta, Ferran (1962-....)
Matèries:Restaurant el Bulli ; elBulli1846
Àmbit:Roses ; Catalunya
Cronologia:[2024]
Accés: https://www.catgi.cat/images/La_Punxa_66_online.pdf [exemplar complet]
Localització: B. Comarcal del Pla de l'Estany (Banyoles); B. Josep Fontbernat i Verdaguer (Bescanó); B. Comarcal (Blanes); B. Carles Rahola (Girona)


Enllaç permanent a aquest registre



11 / 665
select
print
Text complet
Quin àpat! : usos, costums, maneres i tradicions de cuinar i de menjar de la Garrotxa / [ressenya de:] Dolors Llopart
Llopart, Dolors


En: Vitrina : Publicació del Museu Comarcal de la Garrotxa. Olot, núm. 4 (Tardor 1989), p. 93-94 (Ressenyes
Ressenya de:
- Costa, A.. Quin àpat! : usos, costums, maneres i tradicions de cuinar i de menjar de la Garrotxa. Olot : Editora de Batet, 1988


Matèries: Ressenyes ; Costums alimentaris ; Receptes culinàries
Àmbit:Garrotxa
Cronologia:1988
Accés: https://xac.gencat.cat/web/.content/xac/01_continguts_arxius_comarcals/ac_garrotxa/06_publicacions_acgax/publicacions_editades/publicacions_editades_i/04.pdf [exemplar complet]
Localització: B. Marià Vayreda (Olot)


Enllaç permanent a aquest registre



12 / 665
select
print
Receptes i remeis dels sèniors de Sant Joan les Fonts / [a cura de: Per Nogué i Puigvert]



Girona : Vatel dicions, 2009
70 p. : il. ; 20 cm



Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries ; Medicina popular ; Vellesa
Àmbit:Sant Joan les Fonts
Cronologia:[2009]
Autors add.:Nogué i Puigvert, Pep (Ed.)
Localització: Biblioteca de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



13 / 665
select
print
Els Secrets de la Remei : 28 anys cuinant a l'escola de les Planes d'Hostoles / Millaray Farreras
Farreras, Millaray


[Les Planes d'Hostoles] : [s.n.], [2022]
51 p. : il. col. ; 25 cm



Matèries: Cuineres ; Receptes culinàries ; Escoles primàries ; Menjadors col·lectius
Matèries: Bosch Ballell, Remei
Àmbit:Planes d'Hostoles, les
Cronologia:[0000 - 2022]
Localització: Biblioteca de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



14 / 665
select
print
Del volcà a la taula : els fesols de Santa Pau / Tura Soler i Salvador Garcia-Arbós ; il·lustracions: Joan Oller ; fotografies: Miquel Ruiz.



Tarragona : El Mèdol, 2001
92 p. : il. col. ; 27 cm (El Mèdol-Cuina. Sèrie gran, 2) 
Bibliografia. Index. Glossari.
ISBN 8495559161



Matèries: Receptes culinàries ; Productes agraris ; Costums alimentaris
Àmbit:Santa Pau
Cronologia:2001
Autors add.:Garcia-Arbós, Salvador ; Soler, Tura ; Oller, Joan (Il·l.) ; Ruiz, Miquel (Il·l.)
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat de Barcelona; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya; Biblioteca Municipal d'Altafulla; B. Rafael Vilà Barnils (Arbúcies); B. Salvador Raurich (Begur); B. Ramon Vidal (Besalú); B. Municipal (Campdevànol); B. Ramon Grabolosa i Puigrodon (Castellfollit de la Roca); B. Ramon Bordas i Estragués (Castelló d'Empúries); B. Fages de Climent (Figueres); B. Carles Rahola (Girona); B. Colldegria (La Cellera de Ter); B. Modest Salse i Camarasa (Hostalric); B. Julià Cutillé (Llagostera); B. Pública de Lleida; B. Comarcal Jaume Vila (Mollerussa); B. Municipal de Lloret de Mar; B. Marià Vayreda (Olot); B. Popular (Palafrugell); B. Sala de Lectura Miquel Pairolé (Quart); B. Comtat de Cerdanya (Puigcerdà); B. Pública Iu Bohigas (Salt); B. Josep M. de Garganta (Sant Feliu de Pallerols); B. Miquel Martí i Pol (Sant Gregori); B. Francesc Caula (Sant Joan les Fonts); B. Baldiri Reixac (Santa Cristina d'Aro); B. Jaume Marquès i Casanovas (Sils); B. Carles Morató (Solsona); B. Pública de Tarragona; B. Manuel Vilà i Dalmau (Tossa de Mar); B. Joan Rigau i Sala (Vidreres)


Enllaç permanent a aquest registre



15 / 665
select
print
El Capvespre de la becada : simposi a Ca l'Enric, la Vall de Bianya / Jaume Coll ; fotografies de Francesc Guillamet
Coll Llinàs, Jaume


Barcelona : Montagud, 2004
221 p. : il. ; 29 cm
ISBN 8472121070



Matèries: Aus ; Avicultura ; Cacera ; Costums alimentaris ; Restaurants ; Receptes culinàries
Matèries:Restaurant Ca l'Enric de la Vall de Bianya
Àmbit:Vall de Bianya, la
Cronologia:[2004]
Autors add.:Guillamet Ferran, Francesc (Il·l.)
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat de Barcelona; B. Comarcal del Pla de l'Estany (Banyoles); B. Marià Vayreda (Olot); B. Central Xavier Amorós (Reus)


Enllaç permanent a aquest registre



16 / 665
select
print
El Crepúsculo de la becada : simposio en Ca l'Enric, la Vall de Bianya / Jaume Coll ; Francesc Guillamet (Il.)]
Coll Llinàs, Jaume


Barcelona : Montagud, 2004
221 p. : il. ; 29 cm



Matèries: Aus ; Avicultura ; Cacera ; Costums alimentaris ; Restaurants ; Receptes culinàries
Matèries:Restaurant Ca l'Enric de la Vall de Bianya
Àmbit:Vall de Bianya, la
Cronologia:[2004]
Autors add.:Guillamet Ferran, Francesc (Il·l.)
Localització: Biblioteca de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



17 / 665
select
print
Text complet
Mateu Aimeric, un jesuïta de Bordils, bon coneixedor de la cuina familiar catalana setcentista / Pep Vila
Vila i Medinyà, Pep


En: Revista de Girona. Girona, núm. 345 (juliol-agost 2024), p. 54-55 : il. (Paladars elèctrics


Matèries: Costums alimentaris ; Clergues ; Receptes culinàries
Matèries: Aimeric, Mateu (1715-1799)
Àmbit:Bordils ; Catalunya
Cronologia:[1700 - 1800]
Accés: https://raco.cat/index.php/RevistaGirona/article/view/430497
Localització: UAB: Humanitats (Hemeroteca); Institut Ramon Muntaner; Universitat Autònoma de Barcelona; B. Abadia de Montserrat; Universitat de Barcelona; Biblioteca Borja (URL); Biblioteca de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat de Lleida; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



18 / 665
select
print
Text complet
L'Altafulla d'antany : apunts gastronòmics / Francesc Chiva i Royo
Chiva i Royo, Francesc


En: Estudis altafullencs. Altafulla, núm. 48 (2024) , p. 253-259

Passeig pels plats gastronòmics més propis de la cuina local d'Altafulla, segons els flaires i dolços records juvenils d'un cuiner professional, amb algunes receptes tradicionals, destacant algunes menges marineres.


Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries
Àmbit:Altafulla
Cronologia:[2024]
Accés: https://raco.cat/index.php/EstudisAltafulla/article/view/428783
Localització: Biblioteca de Catalunya; Institut Ramon Muntaner; UAB: Humanitats (Hemeroteca); Universitat de Barcelona; Universitat Rovira i Virgili; B. Pública de Tarragona; B. Centre de Lectura de Reus; Biblioteca Municipal d'Altafulla; Universitat Autònoma de Barcelona; UAB: Sibhil·la


Enllaç permanent a aquest registre



19 / 665
select
print
Platillo de menuts amb bolets / text Josep Valls ; fotografia Pep Sau
Valls, Josep


En: Garrotxes. Cassà de la Selva, Núm. 15 (primavera-estiu 2015), p. 90-91 : il. (Patrimoni. Gastronomia) 



Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries
Matèries: Franch, Àngel
Àmbit:Garrotxa
Cronologia:[2015]
Autors add.:Sau, Pep (Il·l.)
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Comarcal del Pla de l'Estany (Banyoles); B. Carles Fontseré (Porqueres); B. Municipal i Comarcal Salvador Estrem i Fa (Falset); ; B. Lambert Mata (Ripoll); B. Marià Vayreda (Olot); B. Carles Rahola (Girona)


Enllaç permanent a aquest registre



20 / 665
select
print
Cargols amb papada i botifarra negra / text: Josep Valls ; fotografia: Pep Sau
Valls, Josep


En: Garrotxes. Cassà de la Selva, Núm. 13 (primavera-estiu 2014), p. 88-89 : il. (Patrimoni. Gastronomia) 



Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries
Àmbit:Garrotxa
Cronologia:[2014]
Autors add.:Sau, Pep (Il·l.)
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Comarcal del Pla de l'Estany (Banyoles); B. Carles Fontseré (Porqueres); B. Municipal i Comarcal Salvador Estrem i Fa (Falset); ; B. Lambert Mata (Ripoll); B. Marià Vayreda (Olot); B. Carles Rahola (Girona)


Enllaç permanent a aquest registre



page 1 of 34
go to page                         

Database  fons : Advanced form

   
Search:
in field:
 
1     
2   
3