português | español | français | català

logo

Database search

Database:
fons
Search:
ENOLOGIA []
References found:
141   [Refine the search]
Showing:
1 .. 20   in format [Default]
page 1 of 8
go to page                    


1 / 141
select
print
Text complet
Bookmark and Share
Què millor que el suro per als nostres vins? / Jordi Grau Segarra
Grau Segarra, Jordi


En: Revista del Baix Empordà. Palamós, núm. 28 (març-juny 2010), p. 65-68 : il. (El nostre personatge


Matèries: Indústria vinícola ; Indústria surera ; Enologia
Àmbit:Baix Empordà
Cronologia:[2010]
Accés: https://revistabaixemporda.cat/hemeroteca/
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Municipal (La Bisbal d'Empordà); B. Popular (Palafrugell); B. Octavi Viader i Margarit (Sant Feliu de Guíxols); B. Mercè Rodoreda (Castell-Platja d'Aro); B. Pere Blasi (Torroella de Montgrí)


Enllaç permanent a aquest registre



2 / 141
select
print
Text complet
Bookmark and Share
Diagnosis and Wine Tourist Potential of Calonge Sant Antoni destination [Fitxer informàtic] / Mireia Pascual
Pascual Olivé, Mireia


[Girona] : Universitat de Girona. Facultat de Turisme, 2022
1 recurs electrònic (vídeo)

Presentació a càrrec de l'estudiant Mireia Pascual sobre la diagnosi i el potencial enoturisme de la destinació Calonge Sant Antoni.


Matèries: Turisme ; Enologia ; Vi
Àmbit:Calonge i Sant Antoni
Cronologia:2022
Autors add.:Universitat de Girona. Facultat de Turisme
Autors add.:Reunió d'experts en turisme gastronòmic d'ATLAS (2022 )
Accés: http://hdl.handle.net/10256.1/6642


Enllaç permanent a aquest registre



3 / 141
select
print
Text complet
Bookmark and Share
Identity and performance: wine narrative in Calonge [Fitxer informàtic] / Breno Menini
Menini, Breno


[Girona] : Universitat de Girona. Facultat de Turisme, 2022
1 recurs electrònic (vídeo)

Presentació a càrrec de Breno Menini sobre la narrativa del vi a Sant Antoni de Calonge.


Matèries: Turisme ; Enologia ; Vi
Àmbit:Calonge i Sant Antoni
Cronologia:2022
Autors add.:Universitat de Girona. Facultat de Turisme
Autors add.:Reunió d'experts en turisme gastronòmic d'ATLAS (2022 )
Accés: http://hdl.handle.net/10256.1/6644


Enllaç permanent a aquest registre



4 / 141
select
print

Bookmark and Share
Entrevista a Anna Casabona París, enòloga i sommelier / Maite Murillo
Murillo, Maite


En: Cultura. Valls. Segona època, Núm. 771 (juliol-agost 2015), p. 6-11



Matèries: Entrevistes ; Enologia ; Enòlegs ; Dona
Matèries: Casabona París, Anna
Àmbit:Valls
Cronologia:[2015]
Localització: B. Pública de Tarragona


Enllaç permanent a aquest registre



5 / 141
select
print
Text complet
Bookmark and Share
Monasteries, gastronomy and landscape / Sílvia Aulet Serrallonga, Lluís Mundet i Cerdan, Dolors Vidal Casellas
Aulet Serrallonga, Sílvia


En: Proceedings of TCL2016 Conference Tourism and Cultural Landscapes: Towards a Sustainable Approach: 12-16 June, 2016: Budapest, Hungary. p. 28-41

Reproducció digital del capítol del llibre publicat a: http://infota.org/wp-content/uploads/2017/01/Proceedings_TCL2016.pdf.

Monasteries can be considered as one exponent of the concept of sacred places strongly related to the landscape where they are placed in. They are an example of how tangible and intangible heritage are interrelated: the buildings respond to specific needs related to the daily routine of the community (also religious needs) but also to symbolic meanings. Catalan monasteries have been one of the main transmitters of the Catalan Gastronomy through numerous recipes books, but also have emerged as a conservative of different products that they manufactured like chocolate or wine. In Catalonia there are several monasteries that stand out for their vineyards such as Sant Pere de Rodes (in the Designation of Origin Empordà), Santes Creus, Poblet and Scala Dei (in the Designation of Origin Tarragona) and Sant Benet del Bages (in de Designation of Origina Pla del Bages).What we propose in this paper is to explore the relationship that occurs between monasteries, gastronomy (specially wine but not only) and tourism in the current context and how it can enhance the value of these assets in order to promote their conservation while becomes a value added for tourism destinations.


Matèries: Monestirs ; Costums alimentaris ; Indústria vinícola ; Turisme ; Enologia
Àmbit:Catalunya
Cronologia:[0000 - 2016]
Autors add.:Mundet i Cerdan, Lluís ; Vidal i Casellas, Dolors
Accés: http://hdl.handle.net/10256/16055


Enllaç permanent a aquest registre



6 / 141
select
print
Text complet
Bookmark and Share
Estudio de la estabilidad de las cervezas artesanales de "Les Clandestines de Montferri" : análisis fisicoquímico, microbiológico y sensorial [Fitxer informàtic] / Alberto Cendón Fernández ; [dirigit per: María Jesús Torija Martínez]
Cendón Fernández, Alberto


2018
Dirigida per: Torija Martínez, María Jesús. Universitat Rovira i Virgili, 2018
1 recurs electrònic
Treball final de màster.

Currently, a rapid growth of microbreweries is emerging in Spain, causing the emergence of a large number of brands of craft beers, with Catalonia being the community with the most micro-factories in its territory. This concept of beer, understood as a local product, with identity and quality, has boosted its own industry. That is why the quality of the beer they produce and their organoleptic characteristics have become one of the main concerns of microbreweries. In this work a stability study of different beers elaborated in the microbrewery ''Les Clandestines de Montferri'', Tarragona, has been carried out. For this, two types of study have been done; On the one hand, physicochemical, microbiological and sensorial analyzes of different types of beers have been carried out after three, six and twelve months after storage in order to check their status and quality, and on the other hand, beers elaborated during my stay in practices, during time zero, one and two months, thus analyzing their physicochemical, microbiological and sensorial evolutions.


Matèries: Indústria alimentària ; Begudes alcohòliques ; Enologia
Matèries:Clandestines de Montferri, les
Àmbit:Montferri
Cronologia:[2018]
Autors add.:Torija Martínez, María Jesús (Dir.)
Accés: http://hdl.handle.net/20.500.11797/TFM328
Localització: Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



7 / 141
select
print
Text complet
Bookmark and Share
Análisis e implantación de control de calidad en micro cervecería "les clandestines de Montferri" [Fitxer informàtic] / Antonio Jesús Galán Jiménez ; [dirigit per: Roger Plata Cots]
Galán Jiménez, Antonio Jesús


2017
Dirigida per: Plata Cots, Roger. Universitat Rovira i Virgili, 2017
1 recurs electrònic
Treball final de màster.


Matèries: Indústria vinícola ; Begudes alcohòliques ; Enologia ; Control de qualitat ; Cellers
Matèries:Clandestines de Montferri, Les
Àmbit:Montferri
Cronologia:2017
Autors add.:Plata Cots, Roger (Dir.)
Accés: http://hdl.handle.net/20.500.11797/TFM276
Localització: Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



8 / 141
select
print

Bookmark and Share
Estudi i disseny d'una plantació de vinya al municipi d'Aiguamúrcia : l'efecte del canvi climàtic a la conca del Gaià : treball final de carrera / Jaume Marlès Magre
Marlès i Magre, Jaume


2007
Universitat Rovira i Virgili. Facultat d'Enologia, 2007
4 vols. : il., gràf., map. ; 28 cm
Treball final de carrera. Bibliografia. A la portada: Enginyeria Tècnica Agrícola. Indústries Agràries i Alimentàries. Facultat d'Enologia. Universitat Rovira i Virgili.



Matèries: Indústria vinícola ; Vinya ; Canvi climàtic ; Enologia
Àmbit:Aiguamúrcia ; Gaià, riu
Cronologia:2007
Localització: Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



9 / 141
select
print

Bookmark and Share
Mil veus de bacus : diccionari etnolingüístic de la vinya i el vi al Bages, llengua, literatura i cultura tradicional / Maria Estruch Subirana
Estruch i Subirana, Maria


Bellpuig ; [Barcelona] : Ajuntament de Bellpuig : Abadia de Montserrat, 2010
158 p. : il. ; 20 cm + 1 CD-ROM (Biblioteca de cultura popular Valeri Serra i Boldú, 21) 
ISBN 9788498832280

L'objecte d'estudi d'aquest treball és el vocabulari del conreu de la vinya, fruit d'una tradició mil·lenària. Acompanya el llibre un CD amb el diccionari, que aplica les noves tecnologies en els estudis d'aquest tipus, tant pel que fa al mètode de col·lecta com al de la plasmació gràfica i sobretot audiovisual. (Editorial).



Matèries: Tradicions populars ; Diccionaris ; Enologia ; Vinya ; Vi ; Literatura popular ; Llengua catalana
Àmbit:Bages
Cronologia:[0000 - 2008]
Autors add.:Ajuntament de Bellpuig
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Abadia de Montserrat; Universitat de Barcelona; Universitat de Lleida; Universitat Rovira i Virgili; B. Pública de Lleida; B. Municipal i Comarcal Salvador Estrem i Fa (Falset); Biblioteca Municipal Isidor Cònsul (Bellpuig)


Enllaç permanent a aquest registre



10 / 141
select
print

Bookmark and Share
Museo del vino de Perelada, Cavas del Ampurdan, canales Santa Margarita de Rosas : tres realizaciones del Castillo de Perelada



En: 223079 Peralada : condado, villa, palacio ; Golobardes Vila, Miguel. [Peralada] : Biblioteca Palacio de Peralada, 1975. [22] p. : il



Matèries: Museus especialitzats ; Castells ; Enologia ; Indústria vinícola ; Vi ; Caves
Matèries:Castell de Peralada ; Museu del Vi del Castell de Peralada
Àmbit:Peralada
Cronologia:[1975]
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; B. Fages de Climent (Figueres); B. Carles Rahola (Girona)


Enllaç permanent a aquest registre



11 / 141
select
print
Text complet
Bookmark and Share
Creativity in tourism experiences: the case of Sitges / Esther Binkhorst
Binkhorst, Esther


En: Tourism Creativity and Development ; Richards, G. and Wilson, J. (eds.). [S.l.] : Oxfordshire, 2007. p. 125-144


Matèries: Turisme ; Política turística ; Enologia
Àmbit:Sitges
Cronologia:2007
Autors add.:Universitat Ramon Llull. Facultat de Turisme i Direcció Hotelera Sant Ignasi
Accés: http://hdl.handle.net/2072/377956


Enllaç permanent a aquest registre



12 / 141
select
print
Text complet
Bookmark and Share
Miquel Esquirol i Soler (1841-1890) : introductor dels escumosos naturals a Catalunya / Albert Virella i Bloda
Virella i Bloda, Albert


En: Gran Penya : revista sòcio-cultural. Vilanova i la Geltrú. Vol. 1, núm. 6 (maig 1990), p. 16-18 : il. (Història vilanovina


Matèries: Propietaris agraris ; Vinya ; Enologia ; Indústria vinícola ; Cava
Matèries: Esquirol i Soler, Miquel (1841-1890)
Àmbit:Vilanova i la Geltrú ; Catalunya
Cronologia:1841 - 1890
Accés: https://xacpremsa.cultura.gencat.cat/pandora/viewer.vm?id=0000698260 [Exemplar complet]
Localització: Biblioteca-Museu Víctor Balaguer (Vilanova i la Geltrú); B. Joan Oliva (Vilanova i la Geltrú); B. Armand Cardona Torrandell (Vilanova i la Geltrú)


Enllaç permanent a aquest registre



13 / 141
select
print
Text complet
Bookmark and Share
Cristòfol Mestre i Artigas : les vineries o la fermentació continuada



En: Olerdulae. Vilafranca del Penedès. Any VIII, núm. 21-22 (juliol-desembre 1983), p. 14-15 : il.


Matèries: Enòlegs ; Enologia ; Indústria vinícola ; Centres d'investigació
Matèries: Mestre i Artigas, Cristòfol (1879-1969)
Matèries:Estació de Viticultura i Enologia de Vilafranca del Penedès
Àmbit:Vilafranca del Penedès
Cronologia:1879 - 1969
Accés: https://trencadis.diba.cat/Trencadis/imgview/trencadis/diba136151/21?contentFlg=0 [Exemplar complet]
Localització: B. Torras i Bages (Vilafranca del Penedès); B. Manuel de Pedrolo (Sant Pere de Ribes)


Enllaç permanent a aquest registre



14 / 141
select
print

Bookmark and Share
Estada en pràctiques a la Cooperativa Agrícola de Sarral i millora tecnològica proposada (verema 2002)
Miró Barenys, Olga


2003
Dirigida per: Conde, Marta. , 2003
1 vol. : il. col. ; 30 cm (Sescelades. Projectes i treballs final de carrera) 
Memòria de Llicenciatura. Enquadernació en espiral. Inclou plànols plegats.



Matèries: Indústria vinícola ; Cooperatives agràries ; Enologia
Matèries:Cooperativa Vinícola de Sarral
Àmbit:Sarral
Cronologia:2002
Autors add.:Conde, Marta (Dir.)
Localització: Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



15 / 141
select
print
Text complet
Bookmark and Share
Enologia. La vinya i el vi / Xavier Albertí ; membres de la taula: osep Roca, Xavier Febrés, Anna Espelt



En: Annals de l'Institut d'Estudis Empordanesos. Figueres. Vol. 51 (2020) , p. 49-53 : il (Dossier


Matèries: Taules rodones ; Enologia ; Enòlegs ; Indústria vinícola ; Costums alimentaris ; Patrimoni cultural ; Denominació d'origen
Matèries: Puig i Vayreda, Eduard (1942-2018)
Matèries:DO Empordà
Àmbit:Figueres ; Alt Empordà
Cronologia:1942 - 2018
Autors add.:Albertí, Xavier ; Roca, Josep ; Febrés, Xavier ; Espelt Delclós, Anna
Accés: https://www.raco.cat/index.php/AnnalsEmpordanesos/article/view/377398
Localització: Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona; Biblioteca de Catalunya; UAB: Humanitats (Hemeroteca); Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; Institut Ramon Muntaner; UAB: Sibhil·la


Enllaç permanent a aquest registre



16 / 141
select
print
Text complet
Bookmark and Share
El Naixement dels estudis d'enologia a Tarragona / Luís Arola Ferrer
Arola i Ferrer, Luís


En: Kesse: butlletí del Cercle d'Estudis Històrics i Socials Guillem Oliver. Tarragona, núm. 37 (desembre 2004), p. 4-7 : il. (Dossier


Matèries: Universitats ; Ensenyament superior ; Enologia
Matèries:Universitat Rovira i Virgili
Àmbit:Tarragona
Cronologia:1985 - 2004
Accés: https://www.raco.cat/index.php/Kesse/article/view/290567
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat de Barcelona; Universitat Rovira i Virgili; Arxiu Històric de Sabadell; B. Centre de Lectura de Reus; B. Ventura Gassol (Calafell); B. Pública de Tarragona; Biblioteca Popular de Valls; B. Pública de Vila-seca


Enllaç permanent a aquest registre



17 / 141
select
print
Text complet
Bookmark and Share
El Priorat. La nova Borgonya / Fernando Zamora Marín
Zamora Marín, Fernando


En: Kesse: butlletí del Cercle d'Estudis Històrics i Socials Guillem Oliver. Tarragona, núm. 37 (desembre 2004), p. 8-10 : il. (Dossier


Matèries: Viticultura ; Indústria vinícola ; Enologia ; Creixement econòmic
Àmbit:Priorat
Cronologia:[1981 - 2004]
Accés: https://www.raco.cat/index.php/Kesse/article/view/290568
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat de Barcelona; Universitat Rovira i Virgili; Arxiu Històric de Sabadell; B. Centre de Lectura de Reus; B. Ventura Gassol (Calafell); B. Pública de Tarragona; Biblioteca Popular de Valls; B. Pública de Vila-seca


Enllaç permanent a aquest registre



18 / 141
select
print
Text complet
Bookmark and Share
Viticultura del futur : la producció integrada / Marià Bigordà Puig
Bigordà Puig, Marià


En: Kesse: butlletí del Cercle d'Estudis Històrics i Socials Guillem Oliver. Tarragona, núm. 37 (desembre 2004), p. 11-12 : il. (Dossier
Bibliografia recomanada.


Matèries: Viticultura ; Indústria vinícola ; Enologia
Àmbit:Camp de Tarragona ; Priorat
Cronologia:[2004]
Accés: https://www.raco.cat/index.php/Kesse/article/view/290569
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat de Barcelona; Universitat Rovira i Virgili; Arxiu Històric de Sabadell; B. Centre de Lectura de Reus; B. Ventura Gassol (Calafell); B. Pública de Tarragona; Biblioteca Popular de Valls; B. Pública de Vila-seca


Enllaç permanent a aquest registre



19 / 141
select
print

Bookmark and Share
Caracterització analítica dels vins de la comarca de Falset / treball final de carrera presentat per: Oriol de Manuel León ; professor tutor: Juan José de Castro Martín
Manuel León, Oriol de


2000
Dirigida per: Castro Martín, Juan José de. Universitat Politècnica de Catalunya. ESAB, 2000
94 f., [39] f. ; 30 cm
Treball final de carrera. Bibliografia.



Matèries: Enologia ; Vi
Àmbit:Falset ; Priorat
Cronologia:[2000]
Autors add.:Castro Martín, Juan José de
Localització: Universitat Politècnica de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



20 / 141
select
print

Bookmark and Share
Maria Sangenís / text: Ruth Troyano Puig ; fotografies: Maoz Eliak
Troyano Puig, Ruth


Tarragona : URV, 2019
67 p. : il. col. ; 17 cm (Retrats de vi, 8) 
ISBN 9788484247401

Retrats de vi és una col·lecció que ens aporta el coneixement d'enòlegs formats a la Universitat Rovira i Virgili, els quals, a través de la seva experiència professional i personal, ens faran entendre més en què consisteix la seva feina, els objectius que es plantegen i els reptes als quals s'enfronten, però sobretot ens ajudaran a percebre la seva estima per una professió molt arrelada a les nostres terres. (Editorial).



Matèries: Enologia ; Enòlegs ; Indústria vinícola ; Denominació d'origen ; Vi
Matèries: Sangenís, Maria
Àmbit:Priorat
Cronologia:[2019]
Autors add.:Eliakim, Maoz (Il·l.)
Autors add.:Universitat Rovira i Virgili. Facultat d'Enologia de Tarragona
Localització: B. Pública de Tarragona; B. Central Xavier Amorós (Reus); B. Municipal Marta Mata (Cunit); B. Municipal (Alcover)


Enllaç permanent a aquest registre



page 1 of 8
go to page                    

Database  fons : Advanced form

   
Search:
in field:
 
1     
2   
3