português | español | français | català

logo

Database search

Database:
FONS
Search:
RECEPTES CULINARIES []
References found:
381   [Refine the search]
Showing:
1 .. 20   in format [Default]
page 1 of 20
go to page                         


1 / 381
select
print
Text complet
Bookmark and Share
Noves descripcions de manuscrits de cuina, adrogueria, rebosteria i de remeis gironins (seglesXVIII-XX) / Pep Vila
Vila i Medinyà, Pep


En: Annals de l'Institut d'Estudis Gironins. Girona. vol. 60 (2019) , p. 323-368 : il.
Notes a peu de pàgina.

Presento a la comunitat científica, als estudiosos i interessats en l'art de la vella cuina, adrogueria, rebosteria i remeis catalans, noves descripcions de llibretes manuscrites que demostren la vitalitat d'una tradició documental vigent encara fins a la meitat del segle XX.


Matèries: Fonts documentals ; Manuscrits ; Receptes culinàries ; Aliments ; Adroguers ; Medicina popular
Àmbit:Girona ; Girona, província
Cronologia:[1701 - 1950]
Accés: https://www.raco.cat/index.php/AnnalsGironins/article/view/362366
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat Rovira i Virgili; B. Fages de Climent (Figueres); Universitat de Barcelona; UAB: Humanitats (Hemeroteca); Universitat Pompeu Fabra; Universitat de Lleida; B. Popular (Palafrugell); Institut Ramon Muntaner; UAB: Sibhil·la


Enllaç permanent a aquest registre



2 / 381
select
print
Text complet
Bookmark and Share
Antropologia de l'alimentació a la Cerdanya / M. Rosa Molins
Molins Pons, M. Rosa


En: Querol : Revista Cultural de Cerdanya. Puigcerdà, núm. 25 (tardor 2019), p. 53-63 : il. (Dossier: els menjars cerdans


Matèries: Tradicions populars ; Costums alimentaris ; Condicions de vida ; Vida quotidiana ; Receptes culinàries
Àmbit:Cerdanya
Cronologia:[1700 - 1950); 2019
Accés: https://www.raco.cat/index.php/Querol/article/view/355942


Enllaç permanent a aquest registre



3 / 381
select
print
Text complet
Bookmark and Share
La Tradició de la cuina a la Cerdanya / Assumpta Miralpeix Jubany
Miralpeix Jubany, Assumpta


En: Querol : Revista Cultural de Cerdanya. Puigcerdà, núm. 25 (tardor 2019), p. 64-67: il. (Dossier: els menjars cerdans


Matèries: Tradicions populars ; Costums alimentaris ; Receptes culinàries
Àmbit:Cerdanya
Cronologia:[2019]
Accés: https://www.raco.cat/index.php/Querol/article/view/355944


Enllaç permanent a aquest registre



4 / 381
select
print

Bookmark and Share
La Cuina casolana d'Artesa de Lleida / Adolf Costafreda i Castillo
Costafreda i Castillo, Adolf


Artesa de Lleida : Agrupació Cultural La Femosa, 2020
151 p



Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries ; Mostres gastronòmiques
Àmbit:Artesa de Lleida
Cronologia:[0000 - 2020]
Autors add.:Agrupació Cultural La Femosa


Enllaç permanent a aquest registre



5 / 381
select
print

Bookmark and Share
La Torre del Remei : 60 receptes per poder-les fer a casa / compilades per Carme Casas



Barcelona : Edicions 62, 1994
159 p. : il. ; 24 cm (Restaurants amb Estrella, 2) 
Índex.
ISBN 8429738142



Matèries: Restaurants ; Receptes culinàries ; Costums alimentaris
Matèries:Restaurant Torre del Remei
Àmbit:Bolvir
Cronologia:[1994]
Autors add.:Casas Selva, Carme (Ed.)
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat de Barcelona; Universitat Politècnica de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



6 / 381
select
print

Bookmark and Share
La Xatonada del Vendrell : història, tradició i receptes



[S.l. : [Cafè Soley], DL 1998
16 p. : il. ; 15 cm
ISBN 848907206X



Matèries: Costums alimentaris ; Tradicions populars ; Receptes culinàries
Àmbit:Vendrell, el
Cronologia:[0000 - 1998]
Localització: B. Pública de Tarragona


Enllaç permanent a aquest registre



7 / 381
select
print

Bookmark and Share
La Cuina de quan era petita / Maria Carme Trilla i Alòs
Trilla i Alòs, Maria Carme


Balaguer : Stevia, 2018
169 p. : il. col. ; 24 cm
ISBN 9788494610592



Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries
Àmbit:Balaguer ; Catalunya
Cronologia:[0000 - 2018]
Localització: B. Pública de Lleida


Enllaç permanent a aquest registre



8 / 381
select
print

Bookmark and Share
Receptari X sopar intercultural / [autoria: membres Junta AMPA Escola La Noguera curs 2012 - 2013]



Balaguer : AMPA Escola La Noguera, 2015
[64] p. : il. ; 15 cm



Matèries: Educació intercultural ; Costums alimentaris ; Receptes culinàries
Àmbit:Balaguer
Cronologia:[2015]
Autors add.:Col·legi la Noguera. AMPA
Localització: B. Pública de Lleida


Enllaç permanent a aquest registre



9 / 381
select
print

Bookmark and Share
Cuina del Montsec : receptes tradicionals i saludables



Artesa de Segre : EAP Artesa de Segre, 2011
118 p. ; 16 cm
Receptes presentades en el 1r Concurs Gastronòmic d'Artesa de Segre.



Matèries: Costums alimentaris ; Guies gastronòmiques ; Receptes culinàries
Àmbit:Montsec, serra ; Noguera
Cronologia:[2011]
Autors add.:EAP Artesa de Segre
Localització: B. Pública de Lleida; Biblioteca Joan Maluquer i Viladot (Artesa de Segre); B. Pública Maria Barbal (Tremp)


Enllaç permanent a aquest registre



10 / 381
select
print

Bookmark and Share
Cocina de Balaguer / Josep M. Morell i Bitrià ; prólogo de Andreu Pané Utgés
Morell i Bitrià, Josep M.


Lleida : Milenio, 2007
207 p., [8] p. de làm. : il. col. ; 26 * 12 cm
L'autor és cap de cuina del restaurant Cal Morell de Balaguer (La Noguera). Títol original: Cuina per a homes.
ISBN 9788497432405



Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries ; Cuiners
Àmbit:Balaguer
Cronologia:[2007]
Autors add.:Pané Utgés, Andreu (Pr.)
Localització: B. Pública de Lleida


Enllaç permanent a aquest registre



11 / 381
select
print

Bookmark and Share
Plats i Olles. Menjar a la Balaguer medieval i moderna. Les receptes de l'exposició



[Balaguer] : Museu de la Noguera, 2003
11 p. : il. ; 21 * 12 cm

Des de l'edat mitjana conservem receptaris de cuina elaborats per experts cuiners que d'aquesta manera volien transmetre el seu saber a les noves generacions que treballaven en aquest ofici. Les receptes de l'exposició "Plats i olles. Menjar a la Balaguer medieval i moderna" han estat tretes dels següents textos antics: el Llibre del Sent Soví, que és el compendi de cuina més antic conegut a la península Ibèrica i data del segle XIV; el Llibre del Coch del Mestre Robert de Nola, que és el primer llibre imprès en català i que data de finals del segle XV - inicis segle XVI; el Libro del Arte de Cocina de Domingo Hernández de Maceras, cuiner del Colegio Mayor de Sant Salvador d'Oiviedo, que fou publicat l'any 1607; i Avisos y instrucciones per lo principiant Cuyner, que és del segle XVIII i que anava destinat a les cuines dels convents de l'ordre franciscana. Les receptes han estat adaptades pel cuiner Mateu Dolcet. (Museu de la Noguera).



Matèries: Exposicions culturals ; Catàlegs ; Costums alimentaris ; Receptes culinàries ; Edat mitjana ; Edat moderna
Àmbit:Balaguer
Cronologia:[1000 - 1800]
Autors add.:Dolcet, Mateu (Ed.)
Autors add.:Museu de la Noguera


Enllaç permanent a aquest registre



12 / 381
select
print

Bookmark and Share
Bolets : quadern de cuina / [guió: Pere Casals, Esther Fanlo, Xavier Castellà] ; [il·lustracions: Xavier Castellà]
Casals i Tortras, Pere


[Balaguer] : Museu Comarcal de la Noguera, 1990
[42] p. : il. ; 22 cm
ISBN 8450597463



Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries ; Bolets
Àmbit:Noguera
Cronologia:[1990]
Autors add.:Fanlo i Grasa, Esther ; Castellà i Collado, Xavier (Il·l.)
Autors add.:Museu Comarcal de la Noguera
Localització: B. Margarida de Montferrat (Balaguer)


Enllaç permanent a aquest registre



13 / 381
select
print

Bookmark and Share
Recull de receptes : Vallfogona de Balaguer / Dolors Molins [et al.]



Vallfogona de Balaguer : Associació de dones el Roser, 2019
121 p. : il. col. ; 21 cm



Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries
Àmbit:Vallfogona de Balaguer
Cronologia:[2019]
Autors add.:Molins, Dolors
Autors add.:Associació de dones el Roser de Vallfogona de Balaguer
Localització: B. Pública de Lleida


Enllaç permanent a aquest registre



14 / 381
select
print

Bookmark and Share
Taller de cuina marinera de Vilanova i la Geltrú : receptari / ressenya de Vicenç Roca i Garrigó
Roca i Garrigó, Vicenç


En: Gran Penedès. Vilafranca del Penedès, núm. 58 (març 1998), p. 43 (Bibliografia penedesenca
Ressenya de:
. Taller de cuina marinera de Vilanova i la Geltrú : Xavier Virella i Torras (recopilació), 1997



Matèries: Ressenyes ; Costums alimentaris ; Receptes culinàries
Àmbit:Vilanova i la Geltrú
Cronologia:[1997]
Localització: Biblioteca-Arxiu de l'Institut d'Estudis Penedesencs; Institut Ramon Muntaner; Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat Rovira i Virgili; Biblioteca Terra Baixa (El Vendrell); B. Pública de Tarragona


Enllaç permanent a aquest registre



15 / 381
select
print

Bookmark and Share
Cuina de la Bisbal : un recull de les receptes de les dones i homes de la Bisbal



La Bisbal del Penedès : l'Ajuntament, 2014
36 p. : il. col. ; 21 cm



Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries
Àmbit:Bisbal del Penedès, la
Cronologia:[2014]
Autors add.:Ajuntament de la Bisbal del Penedès
Localització: Biblioteca Terra Baixa (El Vendrell)


Enllaç permanent a aquest registre



16 / 381
select
print

Bookmark and Share
Les Infintes propietats de la fruita de la tardor : fruita silvestre i cultivada del Penedès / Pilar López Serra ; fotografia: Jordi Figueras Montserrat
López Serra, M. Pilar


[Santa Oliva] : Ajuntament de Santa Oliva, DL 2008
114 p. : il. col. ; 21 cm



Matèries: Fruiters ; Fruita dolça ; Fruita seca ; Tractaments terapèutics ; Receptes culinàries ; Costums alimentaris ; Botànica
Àmbit:Santa Oliva ; Baix Penedès ; Alt Penedès
Cronologia:[2008]
Autors add.:Figueras Montserrat, Jordi (Il·l.)
Autors add.:Ajuntament de Santa Oliva
Localització: Biblioteca Municipal de l'Arboç; Biblioteca Terra Baixa (El Vendrell)


Enllaç permanent a aquest registre



17 / 381
select
print

Bookmark and Share
Per Tots Sants, ovella ofegada / Marc Martínez, text ; Ramon Vilalta, fotografia
Martínez, Marc


En: Cadí Pedraforca. Cassà de la Selva, núm. 27 (tardor-hivern 2019), p. 88-89: il. (Patrimoni. Gastronomia) 



Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries
Àmbit:Vinyoles - Nou de Berguedà, la
Cronologia:[2019]
Autors add.:Vilalta, Ramon (Il·l.)
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; B. Sala de Lectura Miquel Pairolé (Quart); B. Municipal (La Bisbal d'Empordà); B. Ramon Bordas i Estragués (Castelló d'Empúries)


Enllaç permanent a aquest registre



18 / 381
select
print

Bookmark and Share
Cuina Pairal i conventual / Fra Valentí Serra
Serra i Fornell, Valentí (Serra de Manresa, Valentí)


Sant Vicenç de Castellet : Farell, 2019
144 p. ; 23 cm (Rebost i cuina, 20) 
ISBN 9788417116163

A semblança dels camperols, els frares i monjos solien acompanyar els àpats amb amanides de caràcter refrescant -que llavors en deien enciam- on, a més de la lletuga, l'escarola i els créixens, no hi solien faltar les olives salades i les tàperes. Les plantes aromàtiques -que els antics frares en deien "herbes odorífiques"- més enllà del seu interès remeier, també tenen una gran importància en la cuina puix que la gastronomia conventual i pairal compta amb nombrosos plats que són reforçats, en el seu gust, amb el complement de les espècies i de les herbes aromàtiques. Les antigues receptes culinàries aportades en aquest llibre provenen de vells manuscrits i també d'antics tractats. Són transcrites amb la puntuació i l'ortografia normalitzades per fer-les més entenedores i, per tal d'ajudar a la comprensió de les receptes, l'autor ofereix un glossari i una orientació bibliogràfica amb la indicació dels principals tractats culinaris i amb la relació de les fonts manuscrites d'on provenen la majoria de les receptes que, alhora, són comentades i situades en el seu context, ja sigui pairal o conventual, de la Catalunya dels segles XVIII i XIX. Cuina pairal i conventual és el primer llibre que l'autor publica a Farell Editors, entitat editora especialitzada en l'estudi i la divulgació de la cultura popular. La present aproximació històrica a la cuina pairal i conventual és una documentada aportació a l'estudi de la gastronomia catalana que ofereix nombroses receptes inèdites, ben útils "al rebost i a la cuina". (Editorial).



Matèries: Receptes culinàries ; Clergues ; Convents ; Monestirs ; Masos ; Costums alimentaris
Àmbit:Catalunya
Cronologia:[1700 - 1900]


Enllaç permanent a aquest registre



19 / 381
select
print

Bookmark and Share
Els Sabors del món



Santa Coloma de Gramenet : Fondo Comerç, [2013]
1 vol. (p. múltiple) : il. col. ; 21 * 14 cm
Editat amb motiu de la celebració, el 27 de maig de 2013, de la mostra de productes "Els sabors del món". Fitxes recollides en una carpeta.



Matèries: Costums alimentaris ; Interculturalitat ; Receptes culinàries
Àmbit:Santa Coloma de Gramenet
Cronologia:2013
Autors add.:Fondo Comerç de Santa Coloma de Gramenet
Localització: B. Can Peixauet (Santa Coloma de Gramenet); B. Central (Santa Coloma de Gramenet); Biblioteca Singuerlín-Salvador Cabré (Santa Coloma de Gramenet); Biblioteca Les Voltes (Sant Vicenç dels Horts); B. Central (Santa Coloma de Gramenet); Biblioteca Singuerlín-Salvador Cabré (Santa Coloma de Gramenet); Biblioteca Les Voltes (Sant Vicenç dels Horts)


Enllaç permanent a aquest registre



20 / 381
select
print

Bookmark and Share
El Meu rebost : elaboració, receptes i secrets dels embotits de sempre / Imma Cros, Narcís Estrach ; fotografia: Anna Corbella Planella
Cros, Imma


Camprodon : Cal Xec, 2017
131 p. : il. col. ; 20 * 20 cm



Matèries: Indústria alimentària ; Receptes culinàries ; Costums alimentaris ; Empreses ; Anecdotari ; Comerç
Matèries:Cal Xec de Camprodon
Àmbit:Camprodon
Cronologia:[1870 - 2017]
Autors add.:Estrach, Narcís ; Corbella Planella, Anna (Il·l.)
Autors add.:Cal Xec de Camprodon
Localització: B. Carles Rahola (Girona)


Enllaç permanent a aquest registre



page 1 of 20
go to page                         

Database  FONS : Advanced form

   
Search:
in field:
 
1     
2   
3